Only One Winner travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Only One Winner travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Only One Winner har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-06-06 2020-06-06 Östersund-10 Björn Goop 1640/4 B

Nyheter för travhäst Only One Winner


Solvalla-tränaren är optimistisk med samtliga sina hästar och berättar att de har känts fina i veckans finslipande jobb. I den för..


Solvalla-tränaren är optimistisk med samtliga sina hästar och berättar att de har känts fina i veckans finslipande jobb. I den första V75-avdelningen är Backorder favorit efter dennes övertyande seger i Mälardalscupens final senast. Hon fick en perfekt resa från sitt svåra utgångsläge och växlade konkurrenterna på några steg över sista bortre långsidan.
- Backorder (V75-1) vann med krafter kvar och hade propparna kvar senast. Vi hade siktat mot det loppet och hon hade inte startat på en dryg månad. Normalt sett går hon bara framåt med loppet och hon är mycket fint i ordning. Den långa distansen tror jag bara är ett plus och voltstart är jag inte orolig för. Hon är så snäll och fin att köra. Jag tror att det här kan vara en häst för Stoeliten framöver. Hon går optimalt balanserad med barfota runt om igen och vi ändrar inget, säger Timo Nurmos.

”Krokade ihop och fick börja om senast”
I V75-2 har Nurmos Palermo Broline till start från spår tolv. Hästen var målfotoslagen senast i V75 efter att ha körts fram i dödens och haft greppet i det längsta men åkte dit på mållinjen.
- Palermo Broline (V75-2) krokade ihop lite med Örjans häst som bröt ut i början av upploppet. Erik fick ta upp honom där och börja om och sedan fick han inte riktig fart på hästen igen. Annars trodde Erik att han hade vunnit loppet utan den incidenten. Hästen har utvecklats bra hela tiden och blir bättre och bättre. Spår tolv är inte lätt och man behöver tur därifrån och en bra kuskinsats. Men distansen är i alla fall bättre än 1600 meter som det var senast. Tyvärr har han nästan alltid dåliga lägen. Kolla vilka spår han har haft i de senaste starterna. Det kan vara så att han är bästa hästen i loppet men om han får en tråkig resa så räcker det inte ändå. Barfota runt om igen och inga ändringar.

”Mycket bättre än raden”
Only One Winner har matchats flitigt i V75 en längre tid och efter andraplatsen i maj så har han inte fått någon större utdelning.
- Only One Winner (V75-3) har mycket bättre form än raden. Men han har haft så dåliga lägen och fått så tuffa lopp att det inte har räckt. Senast var han ute mot hårda hästar och fick en tuff öppning. Vi får hoppas att han har lite tur nu i stället och han får smyga med. Hästen känns i alla fall fortsatt fin i träningen. Inga ändringar, barfota runt om.

”Har bästa spåret på länge”
I Gulddivisionen gör Chelsea Boko sin fjärde start efter det årslånga uppehållet. Hästen har bland annat verkat i aveln under våren samtidigt som han har tränats. Efter en andraplats i comebacken så räckte han inte i Jämtlands Stora Pris näst senast där han blev oplacerad. Men senast var det betydligt bättre tryck i Chelsea Boko. Han satt då sist i fältet men avslutade mycket starkt till femteplatsen efter en avslutning under 1.09 sista sjuhundra metrarna.
- Chelsea Boko (V75-6) var mycket mer tränad inför senaste starten och det hade flyttat fram honom ordentligt. Nu känns det att han har kommit riktigt till formen. Han spurtade mycket bra senast och hann inte bli trött i mål, det fanns krafter kvar. Då var det kort distans och nu är det längre vilket är en fördel. Hästen har gått framåt ytterligare och känts mycket fin i träningen. Han är snabb ut om kusken vill ladda och har fått det bästa spåret på länge. Det var länge sedan han hade ett så bra läge. Vi kör fortsatt med barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Jag tycker att det är en bra chans och är optimist, säger Timo Nurmos.

”Har gått upp en klass”
I V75-avslutningen selar Nurmos ut Ceasar Sisu som kommer från seger i V75-finalen efter en andraplats i försöket.
- Ceasar Sisu (V75-7) är en jättefin häst som vann på ett bra sätt i finalen. Han har utvecklats bra i år och nu går han upp en klass och är ny i Bronsdivisionen. Jag tror att han ska klara det bra och man känner i träningen att hästen bara har gått framåt efter senaste loppet. Han är snabb ut men har flera snabba invändigt. Barfota runt om igen och inga ändringar.
- Jag har flera bra chanser i omgången och tycker inte att någon av mina är borta.

Michael Carlsson, Kanal 75


Sprintermästarehelgen står för dörren och på torsdag och lördag smäller det i Halmstad. Innan Sprintermästaren drar ig..


Sprintermästarehelgen står för dörren och på torsdag och lördag smäller det i Halmstad. Innan Sprintermästaren drar igång på torsdag kväll är det alltid tradition att man kör loppet ”Upp till bevis”. Ett uppskattat lopp för publiken där tränare som normalt aldrig kör lopp kan kan svinga sig upp i tävlingssulkyn. Timo Nurmos har varit med ett par gånger tidigare men nu var det länge sedan. Solvalla-tränaren körde sitt senaste lopp för fyra år sedan och innan dess var det år 2009. Sedan är det ett hopp ner till 2004 och enligt ST:s (Svensk Travsport) statistik har Nurmos kört fyra lopp de senaste tolv åren.
- Men jag har faktiskt kört några lopp till i Estland också där jag har vunnit, som inte finns med i statistiken. Det ska bli kul att vara med igen. De har jagat mig i många år nu och velat att jag ska köra. Det har varit många samtal från sportchefen i Halmstad och även från flera tränare. De har försökt att övertala mig i några år, säger Timo Nurmos och skrattar.

”Hoppas på spets och slut”
Hästen som Timo Nurmos ska köra är den flerfaldige V75-vinnaren Folli. Han är numera i ny regi Magnus Dahlén i Halmstad.
- Tränaren har ringt till mig och sagt att hästen ska vara i ordning och var fin i ett kvallopp nyligen. Han ska vara startsnabb och vi har ju fått ett bra läge. Jag hoppas på spets och slut, ha, ha.
Känner du dig ringrostig eller nervös?
- Nej, jag kör hästar varje dag på rundbanan och värmer mycket hästar. I dag när Solvalla körde lunchtrav var jag med i bilprovstarterna innan och det var 15 hästar bakom bilen. Det är nästan som att köra ett lopp. Så det är lugnt. Hoppas att hästen har bra form på torsdag.

”Vann med krafter och tussarna kvar”
Några som däremot har visat riktigt bra form på slutet är Timo Nurmos V75-hästar som han selar ut på lördag. Nurmos, som för övrigt har vunnit V75-lopp varje lördag tre av de senaste fyra veckorna, har stora förhoppningar inför helgen. I Stosprintern har hans Faye Bros dragit ett perfekt läge med innerspår bakom bilen. Det startsnabba stoet vann sitt uttagningslopp lekande lätt från ledningen för Björn Goop. På lördag kör Erik Adielsson eftersom Goop är avstängd.
- Faye Bros (V75-3) är en mycket fin häst som är komplett. Hon har bra inställning, är snabb ut, travsäker och har aldrig galopperat i lopp. Hon är född i Holland och kom till mig som tvååring då hon var inkörd. Jag har alltid gillat hästen och hon har varit lovande hela tiden. Men eftersom hon inte är svenskfödd så är hon inte med i några andra stora lopp här hemma, förutom Stosprintern och Breeders Crown, säger Nurmos.
- Björn sa efter kvalet att hästen kändes fin och hade krafter kvar. Tussarna satt kvar i öronen och hon har även känts bra i lätta jobb efteråt. Hon har ofta haft dåliga lägen men har ändå gått mycket bra i loppen.
- Nu fick hon bästa spåret då hon är snabb ut. Det är bara att gasa och eftersom hon är löpärlig så tål hon hårt tempo. Det är nästan så att det bara är bättre om det blir hårt tempo. På förhand ser det bra ut, det är väl Treasure Kronos som är värst emot. Vi gör inga ändringar utan det blir barfota runt om, helstängt huvudlag och jänkarvagn. Jag måste vara optimist och tro på bra chans.

”Mellby Viking ännu bättre nu”
I Gulddivisionen, V75-6, selar Timo Nurmos ut Mellby Viking. Han har spår tio och körs som vanligt av Jorma Kontio. Hästen var näst senast fyra i Harper Hanovers lopp och gick då en tid under sitt eget världsrekord. Senast startade han i det finska storloppet Kymi Grand Prix och blev fyra i mål efter att ha snubblat till mitt på upploppet när han kom farande.
- Mellby Viking (V75-6) var mycket bra i Finland. Han hade ett dåligt läge med sjundespår bakom bilen och mycket startsnabba hästar innanför. Han fick backas sist och banan var heller inte passande för honom. Det hade regnat hela dagen och han behöver bra fäste. Sedan var det trötta hästar framför hela vägen så det blev inget passande lopp. Ändå avslutade han jättebra men snubblade till mitt på upploppet och det var bra gjort att hålla sig i trav. Han var bara en längd efter Timoko i mål, säger Nurmos.

”Öppnar mycket bättre än tidigare”
Loppet i Finland var över 2100 meter vilket är en distans som urstarke Mellby Viking väldigt sällan startar över. Även på lördag är det medeldistans och Nurmos tycker att hästen blir allt snabbare.
- Han öppnar mycket bättre nu än tidigare och är snabbare än vad folk tror. Man kan ladda lite från start nu och det kunde man inte göra tidigare. Då hade han galopperat. Tyvärr har han ingen nytta av det på lördag eftersom han fick bakspår.
- Han är självklart fortfarande mer stark än speedig men har blivit snabbare från början. Exempelvis i Harper Hanovers så öppnade han bra men blev hängande och hittade inte ner så han fick backas sist. Han gick bra till slut och hade krafter kvar i mål. Hade varit ett varv längre till så...
- Hästen har visat att han kan starta i lite kortare lopp och nu fick han ytterligare lite mer speed i kroppen efter senaste starten. Han är ännu bättre i form nu än i Harpers eftersom han har ytterligare lopp i kroppen. Jag tycker att han ska räknas och det blir barfota runt om igen, troligen öppet huvudlag och jänkarvagn.

Du har även med Only One Winner i V75-1 på lördag. Chanserna där?
- Only One Winner (V75-1
) är mycket fint i ordning men det blev fel i Eskilstuna senast när det inte var något tempo och han hade ett dåligt spår. Men han kom bra på slutet och är i mycket bra form. Tyvärr hjälper det inte då han fick åttondespår nu i Halmstad, så det var otur. Han är snabb ut men vi får se hur det blir därifrån. Barfota runt om och inga ändringar, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det har gått nästan tre år sedan Nahar vann Elitloppet på Solvalla i ruskväder.På lördagen bjöd Umåker på..


Det har gått nästan tre år sedan Nahar vann Elitloppet på Solvalla i ruskväder.
På lördagen bjöd Umåker på kladdig bana och det är något som verkar passa hästen som hand i handske. Även vid segern i gulddivisionen på Axevalla i januari var det besvärliga förhållanden.
Att Nahar hunnit bli elva år men valacken visade inga ålderskrämpor och sättet han avgjorde gulddivisionen på var minst sagt imponerande. Robert Bergh var offensiv från bakspår och styrde fram utvändigt Rocky Winner. På sista bortre långsidan kom knocken, Robert Bergh tryckte på gasen och Nahar tog över ledningen och försvann ifrån konkurrenterna och vann till slut mycket säkert före trion Cool Keeper, Ed You och favoriten Venkatesh.
- I dag kände jag redan i provstarten att det var det där ”flået”, han var inget rullig. Det blev mjölksyra till slut på den här banan, men han kämpade hela vägen hem, sa Robert Bergh.
Segern i Guldbjörken innebar förutom 200 000 kronor även en biljett till finalen av Olympiatravet nästa helg - om man vill.
- Absolut, sa Robert Bergh och därmed har Åbytravet en hemmahäst i miljonloppet nästa lördag.
Därmed är de nio av tio finalister i Olympiatravet 2016 klara: Anna Mix, B.B.S. Sugarlight, Mosaique Face, Nahar, On Track Piraten, Papagayo E., Sauveur, Spartan Kronos, Your Highness.
Åbys sportchef Jon Valter Pedersen avslöjade i V75 Direkt i TV12 att hans sista wild card till finalen står mellan Gigant Slugger, Winmecredit, Spring Erom och Cool Keeper.
Finalfältet lottas på söndagen i V64 med Grand Slam i TV12.

Imponerande V75-dubbel för Redén
Berth Johanssons Memorial med 200 000 kronor till vinnaren utmålades på förhand som ett trekejsarslag mellan Volstead, Michelangelo Ås och Daley Lovin.
Så blev det också och publiken på Umåker fick verkligen valuta för entrépengen.
När startbilen släppte fältet blev det en våldsam kamp om ledningen mellan innerspårets Al Dente, Volstead och Michelangelo Ås i tredjespår.
Klockan visade 1.06,5 första 500 meterna innan Örjan Kihlström och Volstead avgjort och Robert Bergh bakom Michelangelo Ås kastade in handduken och backade. Peter Ingves bakom Al Dente fick rygg ledaren.
Första varvet passerades på fortsatt snabba 1.12,0 på det kladdiga underlaget och det var förstås en inledning som passade Daley Lovin som Erik Adielsson hittat tredje utvändigt med.
Genom slutsvängen var Daley Lovin framme utvändigt ledande Volstead och in på upploppet avgjorde den Daniel Redén-tränade hingsten i ett nafs och gick ifrån till årets andra seger på två starter. Segertiden blev 1.12,9 över distansen 2 140 meter, autostart.
- Det är en grym liten krigare den här. Han älskar det här. Jag är stolt över mina hästar, sa Daniel Redén.

Busenkelt för Propulsion
Snackhästen Propulsion fortsätter sin marsch mot stjärnorna och femåringen är fortsatt obesegrad på svensk mark efter lördagens vinst i silverdivisionen.
Det såg länge ut som att ledaren Only One Winner kunde utmana V75-omgångens största favorit men det var en synvilla, när Örjan Kihlström gasade lite på upploppet avgjorde hästen V75-5 busenkelt.
- Han var väldig loj i dag. Det en skön inställning han har, han vet sista biten att han ska vara först. Han har det mesta en travhäst ska ha, sa tränaren Daniel Redén.

Populär ”hemmaseger”
Erik Adielsson tajmade rätt från springspår med Bravo Navarone och dirigerade sedan V75-1 ganska bekvämt i spets.
Bravo Navarone tränas av Marcus Lindgren, med licens i Halmstad med bördig från Umeå, och det var en mycket populär vinnare på ”hemmaplan”.
- Det är faktiskt första gången vi vinner på Umåker. Dessutom på dagens exakt 30 år sedan jag första gången besökte Umåker, sa 42-åringen.

Favoritsegrar för Ohlsson
V75-2 bjöd på en läcker duell mellan förhandsfavoriterna Tekno Odin och Fjord Jerven och det var ledaren Tekno Odin som drog längsta strået.
Hästarna kämpade sida vid sida ända till mållinjen och loppavgörande blev troligen att Ulf Ohlsson lyckades kom före redan i starten, trots att Tekno Odin inte kunde försvara innerspåret var han före Fjord Jerven och därmed var det Tekno Odin som fick överta ledningen från startsnabbe Voje Nido.
Norrmannen Öystein Tjomsland, med licens på Bergsåker, tränar vinnaren men han var själv upptagen med V75 i hemlandet.
Ulf Ohlsson vann även med favoriten Calle Laday i V75-4. Men det var mycket hårt i mål och det krävdes en titt på målfotot för att skilja Calle Laday och Reggae Hall.

Hemmaseger avslutade
V75-omgången avslutades med ännu en tajt slutstrid där Örjan Kihlström lyckades hitta linjen först med Salong. En mycket populär hemmaseger då hästen är uppfödd, ägd och tränad av Umåker-amatören Thule Jonsson. Salong är därmed inkvalad till V75-finalerna under elitloppshelgen.
- Jag tror det blir tredje gången jag har med en häst till elitloppshelgen. Det här var jätteroligt, sa Thule Jonsson.
Sju rätt på V75 gav 1 094 kronor. Sex rätt 22 kronor medan det blev jackpot på fem rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-26 2015-12-26 Solvalla-10 2140/11 1 12.9 88
2015-12-12 2015-12-12 Åby-10 1640/7 2 11.8 41
2015-11-07 2015-11-07 Eskilstuna-10 1640/7 4 12.8 24
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-10 1609/1 0 g 26
2015-09-26 2015-09-26 Solvalla-9 2140/8 1 12.1 42
2016-08-13 2016-08-13 Åby-7 Björn Goop 2140/3 D 0 15.0 223
2016-07-30 2016-07-30 Bollnäs-7 Örjan Kihlström 2140/10 B 4 13.8 46
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-10 Johnny Takter 2140/7 C 0 12.2 451
2016-07-09 2016-07-09 Halmstad-5 Per Lennartsson 1609/8 C 6 11.2 165
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-5 Torbjörn Jansson 2140/10 C 6 13.0 289
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-7 Erik Adielsson 1640/5 C 2 10.7 47
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-9 Torbjörn Jansson 2640/2 D 0 15.5 164
2016-04-14 2016-04-14 Örebro-6 Jorma Kontio 2100/4 C 2 14.7 19
2016-01-09 2016-01-09 Åby-11 2140/11 A 0 16.2 28
2019-11-23 2019-11-23 Jägersro Trav-11 Nathalie Blom 2640/1 D 7 13.7 373
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-11 Nathalie Blom 2140/11 D 7 14.0 665
2019-10-28 2019-10-28 Eskilstuna-8 Nathalie Blom 3140/4 D 2 16.1 195
2019-10-16 2019-10-16 Bjerke-3 Nathalie Blom 2100/1 C 2 40
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-7 Nathalie Blom 2140/9 D 7 13.2g 809
2019-09-03 2019-09-03 Eskilstuna-9 Emilia Leo 1640/10 D 3 11.6 115
2019-08-12 2019-08-12 Färjestad-9 Nathalie Blom 2140/1 D 5 13.1 94
2019-07-28 2019-07-28 Åmål-4 Nathalie Blom 2080/2 C 1 13.3 163
2019-07-15 2019-07-15 Rättvik-9 Nathalie Blom 2160/5 C 3 16.0 59
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-9 Nathalie Blom 2140/10 D 0 14.0 574
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-7 Nathalie Blom 2100/2 D 4 13.5 217
2019-05-05 2019-05-05 Årjäng-10 Nathalie Blom 2140/4 D 2 13.3 250
2019-04-05 2019-04-05 Bollnäs-4 Nathalie Blom 1640/1 C 4 19.3 83
2019-03-22 2019-03-22 Bollnäs-6 Nathalie Blom 2140/12 B 2 13.8 124
2020-05-22 2020-05-22 Årjäng-9 Björn Goop 2140/7 A 1 12.3 20
2020-05-13 2020-05-13 Solvalla-10 Carl Johan Jepson 2660/8 C 3 13.9 386
2020-05-06 2020-05-06 Solvalla-4 Maxime Marais 2140/11 C 0 12.8 239
2020-04-09 2020-04-09 Gävle-11 Björn Goop 1640/12 C 6 11.7 155
2020-03-22 2020-03-22 Färjestad-4 Björn Goop 1640/10 B 3 11.1 68ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se