Olea Håleryd travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Olea Håleryd travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Olea Håleryd har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Olea Håleryd har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Olea Håleryd


 Tränaren Ann-Catrin Frisk och sambon Ove A Lindqvist har något extra i Olly Håleryd.Det fyraåriga stoet stod för en insats som..


 Tränaren Ann-Catrin Frisk och sambon Ove A Lindqvist har något extra i Olly Håleryd.
Det fyraåriga stoet stod för en insats som renderade högsta betyg. Hästen, som i sin senaste start var trea i Diamantstoets final på Solvalla, infriade med bravur favoritskapet i juldagens race på Umåker. Olly Håleryd tog sig initialt snabbt till ledningen, men när stoet in i första kurvan rullade över i galopp tänkte nog de flesta att slaget var över.
Fast så var fallet inte riktigt. Olly Håleryd tog sig tillbaka in i loppet och först när hundra meter återstod hittade man fritt i fjärdespår över upploppet. Då avslutade Trixton-dottern sylvasst – och hann fram till segern. Den första säsongen på tävlingsbanan har därmed resulterat i seger i hälften av de tio starterna.
– Jag hade gett upp hoppet och körde invändigt, men så fick hon luckan och spurtade dit. Jag behövde inte rycka propparna och hon var väl nästan okörd. Sedan är det väl slutsnackat om att hon inte kan öppna något…, sa Ove A Lindqvist som tillade att Olly inte trivdes med broddar och härmed gör bokslut för året.  

Selmer I.H fixade det – med målfotoseger
Eftermiddagens största favorit fixade det. Vi pratar om Gabriella Laestanders vinterkung Selmer I.H. som tog femte raka.
Men någon lätt seger blev det inte. Selmer I.H., som trots nummerbricka tolv, tog sig till ledningen efter ett halvvarv, var ordentligt utmanad hela vägen till mållinjen av Hierro Boko och Hannu Korpi. Den senare stred helhjärtat, men kunde inte ta sig förbi. Målfotot var i favör Selmer I.H. Vi noterar också att kusken Samu Sundqvist därmed tog hem kuskchampionatet på Umåker.
Mer eller mindre spel mot ett mål i Ess Express Minne för kallbloden.
Vinnaren, i överlägsen stil, hette nämligen Klocksve Adrian. För Sandra Eriksson höll hästen enkelt ut ledningen från sitt innerspår, stack undan genom den sista kurvan och vann sedan fullständigt ohotad då varken favoriten Brageson eller någon annan hade något att sätta emot. Ralf Johansson, med licensen i Boden, tränar tolvåringen.   
– Det gick ju riktigt bra det där…Det kändes som att det var vår chans, att få några längder in på upploppet. Hästen håller farten bra, men är inte så tvärspeedig, sa Sandra Eriksson.

Twins Lily vann duellen – dubbel för Djuse
Häftig tvåhästarsduell i den fjärde avdelningen av V75®.
Twins Lily i ledningen, Olea Håleryd hela vägen uppvaktande på utsidan. Loppet handlade helt om de båda stona. Den sistnämnde såg kanske ut att ha greppet när man travade in över upploppet, men ledande Twins Lily vägrade att ge slaget förlorat – och kontrade sig tillbaka i sista stegen. Magnus A Djuse körde vinnaren som ordnade en hemmaseger åt tränaren Sören Lennartson.
– Det såg lite segt ut i sista sväng, men de hade ju både ”norsken” och propparna kvar och hon svarade jättebra på dem. Så de satt väl bara där och bevakade…, sa en glad Sören.
Magnus A Djuse, på väg mot titeln i den allsvenska kuskligan, noterades för ytterligare en seger.
Djuse tog nämligen sin tredje seger i Lappbarrys lopp, efter en fint avvägd styrning med Björn Karlssons Bokli Rapp N.O. Länge ledande Nordvinn fick ge sig kort före mål, för åttaåringens tunga avslutning i spåren.

Fin juldag för Forss och Salmela
En riktigt rejäl prestation levererade M.T Oberon i Vårbjörken, som inledde V75®.
Loppet öppnades i snabbt tempo där Aperfectdream höll upp ledningen, vilket föranledde att M.T Oberon fick vandra som första häst utvändigt ledaren. Den uppgiften redde dock valacken från Petri Salmelas stall ut – och avgjorde till slut säkert i slutstriden för Mika Forss.
Firma Forss och Salmela var förresten på hugget denna juldag.
Några lopp senare slog man till igen. Femårige Marttistrip har utvecklats till något av en segermaskin. Här kom hästens fjärde raka. Mika Forss hittade fint igenom från det bökiga utgångsläget, sände till attack 600 meter kvar och plockade sista biten ned en tapper Itso Sisu, som gjort jobbet utvändigt.
Sju rätt betalade 8544 kronor. Sex rätt 124 kronor och fem rätt 18 kronor.
V75 Winter Burst® tar sin fortsättning under annandag jul med STL-finaler från Solvalla.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Dagens huvudnummer på Bodentravet var en treåringsfinal (GS75-5) med 100 000 kronor till vinnaren och det blev en rejäl skräll då 46..


Dagens huvudnummer på Bodentravet var en treåringsfinal (GS75-5) med 100 000 kronor till vinnaren och det blev en rejäl skräll då 46-oddsaren Macho Man tog andra raka segern. Christian Månsson äger, tränar och körde valacken som avgjorde en läcker upploppsduell mot favoriten Last Dying Breath som fick ge sig från ledningen.
- Fina grejer…, sa Christian Månsson och syftade på det sexsiffriga förstapriset.
- Det här betyder mycket, det här värmer i hjärtat.
Jag hade fullt sjå att hänga med tills jag drog tussarna, sedan kändes det grymt hela vägen hem.

I övrigt kunde vi notera…
…att Micael Melander hittade fritt i GS75-1 genom slutsvängen efter en invändig resa tillsammans med Mellby Interest och stoet tackade sin tränare genom att ganska säkert spurta till andra årssegern.
…att Ove A Lindqvist var bestämd i GS75-2 och efter tidig ledning blev det till slut enkelt för andrahandsfavoriten Olea Håleryd.
…att Chocliq Bishop dominerade GS75-3 från start till mål och vann överlägset trots att han blev hårt ansatt första 700 meterna av Brexit.
…att omgångens näst största skräll kom i GS75-4 där 35-oddsaren Some Come och Markku Ranta ledde från start till mål.
…att omgången avslutades med två favoritsegrar signerade tränare Robert Bergh och kusken Stefan Edin. Mysterious Lucifer vann GS75-6 från ledningen medan Mustang Racer bara var bäst från utvändigt ledaren i GS75-7.
…att endast en kupong lyckades få 7 rätt på GS75 och därmed utlöstes Grand Slam-garantin, tio miljoner kronor, precis som för tre veckor sedan. Nu var det ett andelsystem med tio andelar, inlämnat på ATG.se, som vann totalt 10 149 094 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Olly Håleryd klev i början av oktober ut i V75  Skellefteå med endast fyra starter i ryggen och svarade för en gedigen insats direkt,..


Olly Håleryd klev i början av oktober ut i V75  Skellefteå med endast fyra starter i ryggen och svarade för en gedigen insats direkt, endast passerad av smygkörda skrällen Twigs Intense.
På lördag ställs hon inför ett liknade motstånd i ännu ett försök i loppserien Diamantstoet. Solängets travbana i Örnsköldsvik arrangerar V75 och Olly Håleryd blir omgångens största på V75-spelet.
Stoet ägs av kompisgänget ”Stall Nalta Eljest” där förre Skellefteå AIK-stjärnan Jimmie Ericsson av naturliga skäl blivit uppmärksammade delägare i den hockeytokiga staden.
Något som Ove A Lindqvist vill styra undan lite ifrån.
– Det skrivs ju aldrig om en sån som Maud Andersson från Skellefteå som också är med och äger hästen. Maud åker med oss på lördag. Hon selar alltid ut Olly till start och det är viktigt, säger han.

En stor talang
Olly Håleryd har inlett karriären lovande med tre segrar och lika många andraplatser på sex starter under debutsäsongen.
Sedan årsskiftet har Ove A Lindqvist Skellefteåtravet som ny hemmabana där han och sambon Ann-Catrin Frisk håller till inne på stallbacken med sin verksamhet.
Fyraåriga stona Olly Håleryd och Olea Håleryd kom i ett ”paket” i april och har gett det lilla stallet en flygande start.
Lindqvist har beskrivit den förstnämnda som kanske den mest talangfulla fyraåring han tränat.
Endast sex starter i ryggen och den minst rutinerade hästen i V75-2, spelad på 63 procent av systemen torsdag eftermiddag.
– Det blev ett bra motstånd för hennes del med liknande hästar som i Skellefteå senast. Att vinna kräver alltid att saker ska klaffa men jag måste ju tro på chans. Hon förstod inte riktigt vad hon skulle göra från spår fem i volten senast och tappade från start. Sedan var hon ju jättebra och fick gå ensam utan rygg i tredjespår sista varvet, säger Lindqvist.
Du har sagt att hon inte är osäker på benen och att du aldrig är speciellt orolig för galopp när du kör henne?
– Nej, egentligen inte även om orutinen kan spela henne ett spratt ibland. Men det känns som att hon är travsäker. Spår tre är ju bättre än fem och kanske låter vi henne tävla med ett helstängt huvudlag som näst senast. Men det vet jag ingenting om ännu, det kan bli helstängt, det kan bli öppet. Det bestäms senare.
Du håller henne högt.
– Hon kan bli en riktigt bra häst men springer ju än så länge bara på sin kapacitet.
I V75-1 (bronsdivisionen) kör du 1 Maybach W.F. åt Madelene Wiksten från Boden. Fyraåringen var positiv trea senast i V75 i Skellefteå och fyra i ett kval till Svenskt Travderby i starten dessförinnan. Hur ska det gå till för att det bli seger med den hästen?
– Min förhoppning är spets och slut så klart. Maybach har klivit upp en klass och det får man ha i åtanke. Men med hans kapacitet ska inte det vara något problem i brons. Han möter hårda hästar men motståndet var hårt även då vi for till Jägersro. Då var det också 2640 meter och han visade att han dög i sådana sammanhang också.
3 Toutre (V75-6) tränas av Lennart Frölander och har hemmaplan på lördag. Chansen?
– Hästen känns bra och är i toppform men han kommer nog inte att räcka till seger. Tjänar  han bra pengar är vi jättenöjda.
Vilken är din bästa segerchans på lördag, Maybach W.F. eller Olly Håleryd?
– Det är ungefär jämngoda chanser. Maybach har ju innerspåret och det vore bra om vi kan ta ledningen. Med Olly är det mindre betydelse vilket lopp hon får.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2022-12-25 2022-12-25 Umeå-8 Ove A Lindqvist 2140/5 C 2 17.3 72
2022-12-01 2022-12-01 Boden-3 Ove A Lindqvist 2140/7 A 1 18.1 15
2022-11-18 2022-11-18 Umeå-8 Ove A Lindqvist 1640/8 B 2 16.0 48
2022-10-28 2022-10-28 Boden-5 Ove A Lindqvist 2140/6 B 2 16.9 30
2022-10-16 2022-10-16 Boden-5 Ove A Lindqvist 2140/2 B 1 16.8 34
2022-08-04 2022-08-04 Skellefteå-6 Ove A Lindqvist 2160/6 A 0 g 16
2022-07-19 2022-07-19 Skellefteå-3 Ove A Lindqvist 1660/10 A 2 14.9 21
2022-07-01 2022-07-01 Lycksele-3 Ove A Lindqvist 2140/2 C 1 15.9 21
2022-05-26 2022-05-26 Boden-10 Ove A Lindqvist 2140/1 B str
2022-05-13 2022-05-13 Umeå-11 Ove A Lindqvist 2140/1 B 4 17.2 24
2022-04-30 2022-04-30 Umeå-2 Ove A Lindqvist 2140/9 A 1 16.7 24
2022-03-03 2022-03-03 Åby-1 Peter Ingves 2140/2 D 3 17.7 19
2023-12-15 2023-12-15 Umeå-7 Ove A Lindqvist 2140/10 B 0 17.4 52
2023-11-23 2023-11-23 Umeå-6 Ove A Lindqvist 2140/13 A 5 17.3 43
2023-11-11 2023-11-11 Bergsåker-8 Magnus A Djuse 2140/6 D 7 15.3 128
2023-09-30 2023-09-30 Skellefteå-9 Ove A Lindqvist 2160/9 B str
2023-09-21 2023-09-21 Skellefteå-2 Ove A Lindqvist 2140/8 A 6 16.3 75
2023-09-01 2023-09-01 Skellefteå-8 Ove A Lindqvist 2160/11 C 0 16.4g 102
2023-08-11 2023-08-11 Umeå-2 Hanna Olofsson 2140/3 C 2 14.9 128
2023-07-31 2023-07-31 Solänget-8 Ove A Lindqvist 2140/2 C 7 14.9 128
2023-07-26 2023-07-26 Skellefteå-2 Ove A Lindqvist 2640/3 B 0 17.4 164
2023-07-13 2023-07-13 Boden-11 Ove A Lindqvist 1640/10 B 3 13.2 81
2023-06-24 2023-06-24 Skellefteå-8 Robert Bergh 2140/7 C str
2023-06-17 2023-06-17 Boden-12 Ove A Lindqvist 2140/1 C 0 g 100
2023-05-13 2023-05-13 Umeå-10 Ove A Lindqvist 2140/3 D 7 14.6 121
2023-04-25 2023-04-25 Boden-3 Ove A Lindqvist 2140/7 B 0 15.7g 50
2023-03-30 2023-03-30 Boden-7 Ove A Lindqvist 2160/10 B 2 15.7 58ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se