Odds Indicator travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Odds Indicator travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Odds Indicator har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Odds Indicator har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Odds Indicator


Den enes död, den andres bröd.När favoriten Antonio Trot rullade över i passgång i klar ledning kort före mål stod det lika..


Den enes död, den andres bröd.
När favoriten Antonio Trot rullade över i passgång i klar ledning kort före mål stod det lika hastigt som lustigt klart att Jessica Simpsson och Lövdala Principito tagit hem Hästägarkannan och en kvarts miljon kronor.
- Är det sant, vann han? I så fall är det ju underbart, utbrast Simpsson innan hon fick resultatet bekräftat.
- Det kunde inte bli ett bättre slut på året, fortsatte Gävleamatören som därmed kan summera en strålande säsong med 11 vinster på 32 starter.
Framgångar som sporrat så till den grad att bestämt sig för att bli proffstränare.
- Vi har sålt butiken och kommer att träna häst på heltid. Under vintern ska vi hålla till på Julmyra eftersom vi har lite dåliga träningsförutsättningar hemma då.
I sulkyn satt Emilia Leo som också hjälpt Lövdala Principito till fyra segrar under sadel i år.
- Han var så värd en sådan seger. Han får ofta gå den tuffa vägen och jag tror att han fått tillbaka lite självförtroende av att tävla i monté. Jag körde för sakta och bjöd in Örjan, men hästen gjorde det hur bra som helst och jag såg att Antonio Trot gick över i passgång, förklarade Leo som också kan se tillbaka på en genombrottssäsong och kröner det med att åka till Paris för att köra Hope and Dreams på Vincennes på nyårsafton.

Spaceboy har steppat upp
Örjan Kihlström och Timo Nurmos var förstås mindre nöjda med utgången, men revanscherade sig omgående då Seismic Wave motsvarade sitt favoritskap i klass I-finalen.
En annan favorit som höll var Svante Båths Espirit Sisu trots att han fick göra mycket grovjobb själv.
- Det var ingen chock, han är så här bra, det har han visat många gånger, kommenterade Erik Adielsson.
Skrällarna lyste överhuvudtaget med sin frånvaro denna annandag.
Night Brodde var med sina 15 procent den minst betrodda vinnaren då han stack undan överlägset från spets för Marc Elias.
Samma taktik hade Stepping Spaceboy och Stefan Söderkvist dessförinnan nyttjat i Gert Lindbergs lopp.
- Man kan jobba hela sitt liv och aldrig få uppleva den här känslan. Så får man göra det två gånger i rad, utbrast tränaren Admir Zukanovic.
- Det är så häftigt att han är i sådan form och författning. Hästen har blivit morskare, höjt sig ett snäpp. Två raka guldvinster, man får nypa sig i armen.

Derbyvinnare nästa år?
Iggy B.R. galopperade bort sig som favorit i Norsk Travkriterium i sensomras.
Då valde kretsen kring hästen att avrunda året på V75 och efter seger på Bjerke i november var det dags för första trippen över gränsen österut.
Favoritförtroendet hängde med till Sverige och visade sig befogat då treåringen krigade förbi tappre ledaren Odds Indicator i de sista stegen före mål.
- Det var en väldigt stark prestation, berömde körande Magnus Teien Gundersen som har stora mål inför kommande säsong:
- Han har en ljus framtid. En väldigt stark häst som stabiliserat sig. Han kommer att göra det bra nästa år och förhoppningsvis vinna derbyt.
Lägg till Dear Friend, som spurtade vasst efter en snäll resa signerad Johan Untersteiner, så blev det en lättfunnen V75-rad där sju rätt betalade 2 509 kronor.
Jackpot på fem rätt innebär att 13,3 miljoner kronor vandrar vidare till multijackpoten på nyårsafton.

Robin Johansson, Kanal 75


Jim Oscarsson hade lånat ut tömmarna till sonen Kevin och han förvaltade pundet väl. Sedan han lotsat stoet i ryggar fram till upploppet fi..


Jim Oscarsson hade lånat ut tömmarna till sonen Kevin och han förvaltade pundet väl. Sedan han lotsat stoet i ryggar fram till upploppet fick hon spela ut sin väldiga speed och då var konkurrenterna chanslösa.
- Hon går som allra bäst när hon får rygg hela vägen och det kunde inte ha löst sig bättre, sa segerkusken.
Dontlooseallmoney började tävla i våras och än så länge har det blivit fem segrar på 16 starter. Tisdagens seger var värd 100 000 kronor och totalt har säsongen inbringat 1,6 miljoner kronor.
- Det här var det sista loppet för säsongen som vi hade planerat men det finns något mer bra lopp åt henne och nu när hon var så fin får vi diskutera hur vi ska göra. Men blir det någon mer start är det bara bonus för hon har gjort det fantastiskt bra hela året, sa Kevin Oscarsson.

Femte segern i sjätte starten
Det blev ingen start i Svenskt Travkriterium för Hail Mary sedan han fått en omöjlig resa och blivit utslagen i försöket. Men det är enda plumpen i protokollet. När hingsten nu startade i Kriterierevanschen med ett förstapris på 200 000 kronor kom karriärens femte och hittills största seger.
- Det var jätteenkelt. Men det kändes inte som att det var så mycket tävling i honom när han kom först och jag fick påminna honom när Adrian (Kolgjini) kom upp utvändigt. Sedan sa jag till honom riktigt 500 kvar och då förstod han att det skulle tävlas, sa treåringens tränare och kusk Robert Bergh sedan hans springare lämnat motståndet till överlägsen seger.

Jätteskräll i tvååringsloppet

I Menhammar Stuteri Tvååringspris för ston såg Tomas Petterssons Thelma M.M. ut att gå mot seger från 20 meters tillägg men då kom Jorma Kontio flygande med 34-oddsaren Hazelnut Sisu och kort före mål var jätteskrällen ett faktum.
- Hon mäter inte så högt över marken men det viktigaste är vad de har mellan öronen och kapacitet visade hon tidigt, sa hästens tränare Petri Salmela.

Från akuten till vinnarcirkeln
På måndagen fick Micael Stjernström åka ambulans efter att ha slungats ur sulkyn på Färjestadstravet. Mindre än ett dygn senare var han tillbaka i sulkyn på Solvalla och tillsammans med Tjelvar Andersson-tränade Rasmus Raz blev det seger. I vinnarcirkeln brast det för Mantorpkusken.
- Det är mycket på en gång nu... I går hade det kunnat gå käpprätt åt skogen och i dag vinner vi istället, sa Stjernström sedan han samlat sig.
- Jag ville upp direkt för att inte få olustiga tankar om att det kan vara farligt. Några sådana tankar hade jag inte alls i loppet utan det var bara vinst som gällde.
Övriga V64-avdelningar vanns av Alexander Nilssons Odds Indicator (Ulf Ohlsson) och Pekka Korpi-tränade Arctic Agent (Janne Korpi). De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V64-spelet fick för det 79 390 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Hans Nilsson blev proffstränare redan 1970.Knappt 50 år senare lämnades rodret över till sonen Alexander som sedan i fjol ansvarar för..


Hans Nilsson blev proffstränare redan 1970.
Knappt 50 år senare lämnades rodret över till sonen Alexander som sedan i fjol ansvarar för det lilla familjestallet på åtta hästar.
- Egentligen var det ingen stor förändring när jag tog ut proffslicens. Jag har jobbat ihop med pappa sedan 2010 och det har alltid varit ett teamwork. Jag ser det mer som att vi kompletterar varandra än att någon bestämmer. Han har arbetat 60 år med det här och har en väldig rutin, i synnerhet när det kommer till skoning, foder och hur en häst ska se ut. Dessutom verkar han fortfarande tycka att det är lika roligt, säger Alexander Nilsson som inte fick upp ögonen för travsporten förrän i de sena tonåren.
- När jag var yngre var jag inte alls intresserad av hästarna. Men jag har förstått i efterhand att det gäller många som har en pappa som är travtränare och ändå håller på med det här idag. Det var när pappa fick fram en bra häst som hette Saviola och vann mycket lopp, bland annat på V75, som jag började följa med lite.
- Då fick jag för första gången se det riktigt roliga med sporten. Spänningen i tävlingsmomentet och lyckan när det går bra, inte bara vardagslunken hemma sju dagar i veckan. När man är liten förstår man inte helhetsbilden. Varför pappa, och många med honom, orkar kämpa dag in och dag ut för att få uppleva de där stunderna - moroten till varför så många håller på med trav. Jag har alltid varit en tävlingsmänniska och det blev en väldigt spännande värld att få kliva in i.
Inom vilka områden är du och pappa inte överens när det kommer till arbetet i stallet?
- Det är en bra fråga… I det stora hela har vi nog samma grundsyn på hur man ska träna och hur hästarna ska må bra. Men det är väl naturligt, man får väl ofta samma grundsyn som sina föräldrar. Det är väl vissa detaljer i träningen där vi tänker lite olika. Även kring utrustningen på hästar. Jag är inte rädd för att förändra saker, medan pappa kanske är mer konservativ. Det finns alltid två sidor av myntet. Jag tycker också att det är jäkligt skoj att få åka runt och se hur andra tränare gör, det kan ge inspiration så klurar man ut någon vinkling av det själv.

Nytändning efter flytt
Första året som proffs resulterade i två vinster på 44 starter och drygt en kvarts miljon kronor intränat.
Något som Alexander Nilsson beskriver som ”katastrofalt”.
- Det var verkligen jättedåligt. Men vi höll till i ett stall i Märsta där det inte fungerade. Hästarna blev sjuka och för varje steg framåt blev det två steg tillbaka. Men för nästan ett år sedan flyttade vi hit till Taxinge och sedan har det börjat flyta på. Visserligen drabbades vi av en infektion efter bra resultat i vintras, men på det stora hela känner man att hästarna är friskare och mår bättre här. Nu verkar de riktigt på gång igen så jag ser verkligen fram emot hösten.
Den häst som verkligen visat framfötterna sista tiden är fyraårige Odds Indicator. 
I juni spräckte han segernollan och för två veckor sedan kom andra raka, detta trots att hästen däremellan varit struken för feber.
- Jag har alltid känt att det är en häst med mycket inombords, men han har inte fått ut det på banan. I fjol var inte riktigt redo fysiskt och i vintras kändes det som att han sprang med handbromsen i. Det var för fyra starter sedan då hästen gick väldigt snabbt efter galopp som jag började ana att det var på väg att släppa för honom. I loppen efteråt har han tagit i på ett annat sätt. Tidigare fick man mest vägleda honom runt banan, nu har han börjat tävla på riktigt och det märks också på resultaten.
Så du var inte lika överraskad som spelarna när ni vann till 26 gånger pengarna senast?
- Lite förvånad var jag med tanke på att hästen varit ifrån innan och bara mängdtränats i backen. Jag trodde att han skulle behöva mer tempo i kroppen, men hästen var riktigt bra och det var jätteskoj.
Extra skoj för med tanke på att det var din första seger som kusk sedan 2016?
- Ja, absolut. Jag har mest använt andra kuskar och företrädesvis Örjan Kihlström. Det är inte så svårt att motivera varför han ska köra istället för mig. Men just Odds Indicator har jag ofta kört själv.

Drömmer om storstall
På onsdag ger Alexander Nilsson sig själv en ny chans i sulkyn och denna gång i rampljuset av V86. Tuffare hästar och mer rutinerade kuskar talar för att oddsindikatorn lär slå i taket även denna gång om ekipaget skulle vinna.
- Jag tycker inte att det är otänkbart att vi kan skrälla igen. Normalt ska hästen vara ytterligare förbättrad med förra loppet i kroppen och det finns ingenting i träningen som talar emot det. Vi finslipade formen i lätta intervaller idag (måndag) och jag var mycket nöjd med hur han kändes. Däremot är jag medveten om att motståndet är tuffare nu så det krävs att det klaffar på vägen. Han måste säkert springa en 1.13-tid för att vara i tätstriden här, men det tror jag att han är mogen.
Det skulle i så fall vara din största seger som tränare, hur ser du på det?
- Vi vann en final av Diamantstoet med Dictionary 2017. Även om pappa stod för licensen då så kändes det inte mindre för det. Men visst är det sant att man hamnar i rampljuset på ett annat sätt när man står med sitt eget namn och dessutom kör själv. Det skulle vara oerhört roligt om vi lyckades på onsdag.
Några ändringar i utrustning eller balans?
- Nej. Vi bytte från helstängt till norskt huvudlag näst senast och det har gjort honom mer avslappnad inför loppen. Sedan får jag väl göra som senast och dra det redan 1 300 kvar eftersom han behöver skygglapparna för att vara riktigt motiverad.
Ni har åtta hästar i stallet nu, är det lagom eller vill du växa?
- Självklart vill jag växa, få in fler och bättre hästar få en chans att prova mina vingar. Pappa tränade 25 hästar som mest, men jag skulle gärna driva ett större stall än så.
Var drömmer du att du är som tränare om fem år?
- I en utopi så tränar jag 50-60 hästar med flera som duger i de stora loppen. Jag inser förstås att det är väldigt långt dit, men min vision är att vara en framgångsrik tränare med transparent hållning och dialog med hästägarna, säger Alexander Nilsson.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-17 2018-12-17 Eskilstuna-2 Alexander Nilsson 2140/9 C 3 18.1 260
2018-10-24 2018-10-24 Solvalla-3 Björn Goop 2140/1 B 0 20.9g 81
2018-10-04 2018-10-04 Romme-5 Alexander Nilsson 2140/9 A 7 18.9g 127
2018-09-24 2018-09-24 Mantorp-1 Alexander Nilsson 2140/12 C 0 17.9 386
2018-09-10 2018-09-10 Mantorp-8 Alexander Nilsson 2140/7 D 0
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/2 A 2 14.5 87
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-6 Örjan Kihlström 2140/6 A 2 16.4 37
2019-11-26 2019-11-26 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2640/4 B 1 15.0 32
2019-11-12 2019-11-12 Solvalla-5 Chris Trotter 2140/7 B 2 15.0 68
2019-09-25 2019-09-25 Solvalla-4 Magnus A Djuse 2140/7 B 2 14.5 26
2019-09-09 2019-09-09 Färjestad-4 Björn Goop 2140/5 B 1 14.8 17
2019-08-28 2019-08-28 Solvalla-9 Alexander Nilsson 2140/9 D 0 14.0 223
2019-08-12 2019-08-12 Mantorp-2 Alexander Nilsson 2140/10 C 1 14.6 265
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-13 Chris Trotter 2160/10 A str
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-12 Chris Trotter 2140/6 B 1 17.1 33
2019-06-19 2019-06-19 Solvalla-5 Alexander Nilsson 2140/5 D 0 14.7 139
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-5 Todd McCarthy 2140/4 C 0 g 85
2019-05-08 2019-05-08 Solvalla-4 Alexander Nilsson 2140/5 C 0 g 667
2019-01-29 2019-01-29 Solvalla-2 Björn Goop 2140/7 C 3 16.2 111
2019-01-15 2019-01-15 Solvalla-5 Alexander Nilsson 2140/4 D 2 16.7 263
2019-01-01 2019-01-01 Solvalla-1 Alexander Nilsson 2140/9 C 2 19.8 490
2020-01-25 2020-01-25 Eskilstuna-10 Alexander Nilsson 2140/9 B 0 g 172
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-11 Örjan Kihlström 2640/7 B 5 16.3 39ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se