Ochongo Face travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Ochongo Face travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Ochongo Face har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Ochongo Face har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Ochongo Face


Timoko är en av de främsta utmanarna till storfavoriten Bold Eagle i söndagens Prix d’Amerique. Om hästen räcker till åters..


Timoko är en av de främsta utmanarna till storfavoriten Bold Eagle i söndagens Prix d’Amerique. Om hästen räcker till återstår att se. Formen på hans kusk Björn Goop är det i alla fall inget fel på. Han lämnade ingenting åt slumpen med Ochongo Face i Prix Ready Cash utan sökte sig målmedvetet framåt och kunde efter en tuff repa i spåren ta över ledningen när hälften av loppets 2 850 meter avverkats. Från ledningen stegade sedan sexåringen undan till ohotat triumf.
- Han gjorde ett tufft lopp och var superduktig! Vi hade preparerat och trodde att han skulle göra ett bra lopp i dag men han fick verkligen bevisa att han är bra också, sa Goop.
Ochongo Faces seger var värd cirka en kvarts miljon kronor. I Prix d’Amerique uppgår förstapriset till 4,4 miljoner kronor och den segerchecken tänker alltså Björn Goop bärga från ledningen.
- Det där i vinnarcirkeln sa jag lite för shows skull men får jag ledningen med Timoko vill jag inte släppa till någon. Han går bra där.

Favoritseger i Prix de Luxembourg
Det sportsliga huvudnummer dan före dan på Vincennes, Prix de Luxembourg, har sett många svenska vinnare genom åren. Så inte i år. Bland de fem svensktränade deltagarna blev Jerry Riordans Rod Stewart bäst med en tredjeplats (Halmstadtränaren räknade även in tredjeplatsen i Prix Ready Cash med Spirit Real). Vann loppet gjorde favoritspelade Aubrion du Gers. Jean-Michel Bazire körde till ledningen från spår åtta bakom startbilen och efter att värsta motbudet Bolero Love galopperat som första häst i andraspår halvvägs in i loppet blev segern säker, även om Indigious hakade på starkt som tvåa.
- Jag bestämde mig för att köra till ledningen och sedan var det lugnt, sa Bazire.
En något märklig summering av händelseförloppet då Jean-Michel Bazire till synes var på väg att släppa ledningen till Bolero Love när denne galopperade.

Ola Johansson, Kanal 75


Peter Anderssons dröm att få Prix d’Amerique-vinnaren Bold Eagle till Solvalla i augusti är förstås vad varje travälskare ..


Peter Anderssons dröm att få Prix d’Amerique-vinnaren Bold Eagle till Solvalla i augusti är förstås vad varje travälskare skulle önska.
- Jag kan inte smälta att vi inte får den duellen, Bold Eagle mot Nuncio, i Elitloppet. Det hade varit så häftigt.
Istället hoppas travexperten på ett drömmöte i Jubileumspokalen.
- Jag förstår att det troligen stannar vid en dröm, men helt omöjligt borde det inte vara. Även om jag också gissar att det är mer troligt att vi får se just det mötet i Prix d’Amerique istället, säger Peter Andersson.
Jubileumspokalen är numera ett femåringslopp och lockar med en miljon kronor till vinnaren. De senaste åren har stjärnor som Nimbus C.D., Support Justice och Panne de Moteur varit först i mål.
- Jag skulle vilja se en extra miljon till vinnaren i Jubileumspokalen om det blir världsrekord. Det skulle kanske kunna locka de bästa, även fransmännen, säger Peter Andersson.

Derbyvinnarna får inte plats
Peter Andersson har satt ihop sin dröm-tolva av femåringar som han helst vill se 17 augusti på Solvalla.
- Jag får inte ens plats med varken den svenska derbyvinnaren Conlight Ås eller danske derbyvinnaren Winston Sisa bland mina tolv - och det finns många fler. Det är en fantastisk årgång. Vi såg till exempel flera fantastiska femåringar på V75 på Umåker nu i helgen.

Peter Anderssons drömhästar i Jubileumspokalen, i alfabetisk ordning:
Billie de Montfort
Bold Eagle
Bolero Love
Buzz Mearas
Daley Lovin
Hillustrious
Nuncio
Ochongo Face
Propulsion
Some Summit
Spartan Kronos
Volstead

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


En spelare med misstänkt synsk förmåga klev in i spelhörnan på ICA Supermarket i jämtländska Hammarstrand vid tiotiden p&ar..


En spelare med misstänkt synsk förmåga klev in i spelhörnan på ICA Supermarket i jämtländska Hammarstrand vid tiotiden på lördagsförmiddagen och lämnade in sina spel.
En häst i varje lopp hade markerats på V75. Tio kuponger lämnades in med hundra enkelrader på varje. Insatsen 500 kronor.
Spelaren satt alltså med 1000 kuponger med sju rätt - och visst vann samtliga hästar. Utdelningen för sju rätt landade på 6 415 kronor vilket innebär att mannen nu kan hämta ut drygt 6,4 miljoner kronor.
ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog brukar åka land och rike runt och gratulera storvinnare. I veckan bär det av till Hammarstrand för ett reportage till serien Hans G på vinnarturné.
- Det är en påtagligt glad man i 60-årsåldern som bor i byn jag pratat med. Han har spelat V75 i många år och spelar alltså enkelrader när han tycker att det ser lätt ut. När han tycker att det var så enkelt som det var i lördags slog han på stort och satsade lite rejält. Vad säger man? Ett spel av det här slaget är helt unikt och det kommer aldrig mer att inträffa! säger Hans G Lindskog och skrattar.

Kläm på nästan allt…
2 Donna di Quattro - 5 Fredericus - 10 On Track Piraten - 3 Noomi Skift - 1 Bravo Navarone - 5 Protector - 8 Ochongo Face var de vinnande hästar på V75.
Mannen bakom historiens kanske mest otroliga travvinst hade kläm på dem alla.
- Tre-fyra av vinnarna var han säker på säger han. Två var ganska klara. Det var bara en häst han hade bekymmer att få ner på sin lapp och det var Hans-Owe Sundberg med Noomi Skift. En liten överraskning. Efter att ha funderat ett tag kom han fram till att den hästen nog skulle ta ledningen och att det var ”spets och slut” som man säger i travet, säger Hans G Lindskog, och fortsätter:
- Men den vann ju från rygg ledaren sa jag. Ja, ja - men kan väl få ha fel på nåt! sa den här vinnaren och skrattade.

Inspelning med vinnaren
Mannen från Hammarstrand, en by i Ragunda kommun tio mil öster om Östersund, vill inte prata med pressen i det här läget men har lovat att komma till vinnarbutiken på onsdag.
- Jag är ju vinnarambassadör och han tycker att det skulle vara jättetrevligt att träffa mig. Därför är vi välkomna på onsdag till Hammarstrand för att göra ett reportage i affären där han lämnade in kupongerna, säger Hans G Lindskog.
Inslaget från Hammarstrand kommer att sändas i Vinnare V75 på lördag och även finnas tillgängligt på atgplay.se

Mikael Wikner, Kanal 75


När Erik Lindegrens Ochongo Face korsade mållinjen som etta i V75-7 på Solvalla blev utdelningen för alla rätt 6 415 kronor.Multiplic..


När Erik Lindegrens Ochongo Face korsade mållinjen som etta i V75-7 på Solvalla blev utdelningen för alla rätt 6 415 kronor.
Multiplicerar man summan med 1 000 blir det över 6,4 miljoner kronor. En summa som nu väntar på en eller flera ännu okända vinnare.
Det var strax före tio på lördag förmiddag som någon lämnade in tio kuponger á 100 enkelrader vid ICA Supermarket i Hammarstrand. Kupongerna, som sammanlagt kostade 500 kronor, innehåller samma val av hästar och spelaren lyckades således sätta 1 000 sjuor på V75.

"Helt unikt"
– Jag har, under alla mina år, aldrig varit med om något liknande. Detta är helt unikt, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog, som nu försöker få tag i vinnaren.
- Kupongerna är inte vinstbevakade så jag vet inte vem det är. Men det är ingen tvekan om att det är samma spelare som lämnat in kupongerna. Alla har matats in vid samma tillfälle på ICA Supermarket i Hammarstrand.
Hans G Lindskog har däremot varit i kontakt med spelombudet.
– Han fick sig en chock när jag ringde och var så klart jätteglad.

Victor Sundqvist, Kanal 75


Samma dag som premiäromgången i allsvenskan i fotboll spelades var det dags för travsporten att slå upp portarna för sin storloppss&a..


Samma dag som premiäromgången i allsvenskan i fotboll spelades var det dags för travsporten att slå upp portarna för sin storloppssäsong.
Lördagen på Solvalla var vikt för klassikern Olympiatravet som körts sedan 1979 och loppet på huvudstadsbanan var den första uttagningen av fyra inför finalen på Åby i slutet av april.
Olympier och paralympier på plats på Solvalla var höjdhopparen Kajsa Bergqvist, spjutkastaren Kim Amb, cyklisten Anders Bäckman och kulstötaren Jeffrey Ige.
Idrottare som delade ut pris och blommor till kretsen kring On Track Piraten, den slitstarke åttaåringen som bara tycks bli bättre och bättre.
De flesta av ägarna ur det tio personer starka Stall Mörkermasse fanns på plats med familj och vänner.
- Tur att hästen inte ägs av ett konsortium med tusen ägare, skämtade Johnny Takter som fick skaka hand med många glada ute på banan efter loppet.

Skallen avgjorde igen
On Track Piraten brottades med ett bakspår i loppet som även var en V75-final i gulddivisionen.
Spring Erom tog täten i loppet tillsammans med Björn Goop, med ”Piraten” släntrandes i kön. Johnny Takter fick dock göra slag i saken nästan direkt och avancera då Joakim Lövgren stötte med Alfas da Vinci.
1300 meter från mål satt On Track Piraten i andraparet utvändigt. En position Takter lämnade halvvarvet från mål då framförvarande Alfas da Vinci började tröttna.
Spring Erom kämpade på bra till tredjeplatsen men blev ett lätt byte för Rättvikshästen som sin vana trogen hade avgjort på sitt fina löphuvud i god tid före linjen.
- När vi fick gå i tredjespår i sista sväng och med Spring Erom framme i ledningen visste jag inte alls hur det skulle gå. Men han ger sig aldrig den här. Sista hundra bet han i och visste precis var mållinjen låg, sa Johnny Takter.

Mållös efter mål
Tränaren Hans R Strömberg börjar få svårt att variera sig i segersnacket med en häst som bara vinner och vinner.
- Jag är mållös…som jag ju brukar vara nästan varje gång. Han levererar varenda gång han är ute på banan och i dag var han så cool och avslappnad. Skönt att vara i final, sa Hans R Strömberg.
Nu fortsätter Olympiatravet med deltävlingar på Axevalla, 9 april, Jägersro, 16 april, och Umåker 23 april. Finalen på Åby lördagen 30 april lockar med 1,5 miljoner kronor till vinnaren.

Ett känslosamt farväl
Dagens prestation svarade annars en häst från Gävle för. Erik Lindegrens Ochongo Face bombade hem bronsdivisionens final från positionen utvändigt ledaren.
En helgjuten insats av femåringen som efter det här loppet flyttas till Frankrike och Fabrice Souloys träning.
- Det är en otroligt känslosam seger. Jag är med och äger hästen och vill ju att han ska vara i bästa författning när han flyttar från mig och så mycket bättre än så här vet jag inte om han kan prestera, sa Erik Lindegren gråtande i sulkyn efter målgången.

Den donnan har form
I den senaste starten tvålade hon till VM-vinnaren Papagayo E. i Norge. På lördagen följde Donna di Quattro upp med seger i Stoeliten tillsammans med Björn Goop.
Storfavoriten - spelad på 55 procent på V75 – gled enkelt till ledningen och höll toppspurtande Windy Ways bakom sig med en knapp längd upploppet ner i sprinterloppet.
Jägersrotränaren Tomas Malmqvist har en häst i brakform. Segertiden 1.10,9.
Fredericus var storfavorit i silverdivisionens final och svarade för en fin insats. Veijo Heiskanen kunde köra sig till ledningen efter 600 meter och fick en rejäl tryckare varvet från mål då Erik Adielsson försökte kuppa sig till ledningen med Scellino Luis.
Heiskanen lyckades emellertid försvara sin position och en tapper Fredericus höll undan med en halv längd före överraskningarna Navigator Sib och Västerbo Paymyday.
- Jag satt och sov lite och såg inte när Erik kom. Det hade varit klantigt att förlora loppet på det! sa Veijo Heiskanen

Skräll i Diamantstoet
Solvallanestorn Hans-Owe Sundberg bjöds på ett perfekt lopp i rygg ledaren med Noomi Skift i Diamantstoets final. 500 meter från mål kunde Sundberg glida ut i slagläge och Noomi Skift tackade med att enkelt kliva förbi över upploppet.
I klass II-finalen var det jämnt spelad mellan tre hästar. Segern gick till påpassade Bravo Navarone och Erik Adielsson som ledde loppet från start till mål. Men det blev mycket hårt i slutfasen mot Wollafur som spurtade tungt på upploppet från de bakre regionerna för Örjan Kihlström. Halmstadtränaren Marcus Lindgren tränar vinnaren.
Ett behagligt lopp fick Protector i klass I-finalen. Efter ett lopp i andraparet utvändigt fick Peter Untersteiner luckan på upploppet och Protector kunde spurta till seger och slå av tappre Juvels Boy.
Sju rätt på V75 delade ut 6 415 kronor, sex  rätt 115 kronor och fem rätt 15 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Erik Lindgren berättade nyheten i helgen i samband med att Ochongo Face blev Årets Häst 2015 vid Trav Gävleborgs gala.Erik Lindgren är..


Erik Lindgren berättade nyheten i helgen i samband med att Ochongo Face blev Årets Häst 2015 vid Trav Gävleborgs gala.
Erik Lindgren är delägare i den femårige valacken som hittills i karriären sprungit in nästan 900 000 kronor.
På Trav Gävleborgs hemsida berättar Erik Lindgren att man tackat nej till bud på Ochongo Face.
- Vi har funderat och vi har bestämt oss för att inte sälja hästen. Vi hade möjlighet att ställa hästen hos Sofia Aronsson med skötare på plats, men nu valde vi det här upplägget. När han står i träning hos Fabrice behöver inte vi fundera på upplägg med matchning och kolla propositioner. Det ska bli väldigt intressant att se hur han kan utvecklas hos Fabrice. Det känns att det finns väldigt mycket kapacitet inombords. Men först laddar vi för Solvalla. Då blir det barfota runt om för första gången sedan han vann klass II-finalen på Solvalla i höstas.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-21 2015-11-21 Bjerke-11 2100/8 0 g 46
2015-11-08 2015-11-08 Eskilstuna-8 3140/3 1 15.4 22
2015-10-21 2015-10-21 Bergsåker-9 2640/8 1 14.2 36
2015-10-04 2015-10-04 Visby-5 2140/7 1 13.8 11
2015-09-26 2015-09-26 Solvalla-6 2140/4 1 12.6 70
2016-10-07 2016-10-07 Vincennes-1 F Ouvrie 2850/16 A 0 116
2016-09-22 2016-09-22 Vincennes-3 F Ouvrie 2100/15 B 1 336
2016-08-24 2016-08-24 Vincennes-8 Y Lorin 2700/10 B 0 266
2016-06-17 2016-06-17 Vincennes-2 F Nivard 2100/2 C 0 86
2016-06-10 2016-06-10 Vincennes-2 F Nivard 2700/4 C 0 58
2016-04-02 2016-04-02 Solvalla-11 Erik Lindegren 2140/8 B 1 12.5 66
2016-03-06 2016-03-06 Gävle-5 Erik Lindegren 2140/7 A 3 16.1g 11
2016-02-20 2016-02-20 Bollnäs-11 Erik Lindegren 1640/1 A 1 11.9 59
2016-02-03 2016-02-03 Åby-8 Peter Ingves 2640/7 A 2 15.2 14
2016-01-21 2016-01-21 Bergsåker-4 Erik Lindegren 2660/2 B 2 16.7g 23
2018-12-29 2018-12-29 Romme-3 Ulf Ohlsson 2140/10 C 2 14.2 90
2018-12-02 2018-12-02 Vincennes-6 P Vercruysse 2850/9 D 0 2298
2018-09-20 2018-09-20 Vincennes-3 A Barrier 2850/1 D 0 740
2018-08-25 2018-08-25 Vincennes-9 F Desmigneux 2700/1 D 0 1028
2018-08-14 2018-08-14 Estland-3 Y Lebourgeois 2150/13 C 0 348
2018-07-21 2018-07-21 Estland-3 P Vercruysse 2150/11 D 0 946
2018-06-09 2018-06-09 Vincennes-5 P Vercruysse 2850/4 D 0 537
2018-05-04 2018-05-04 Vincennes-2 M Mottier 2100/6 C 0 153
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-7 Rikard N Skoglund 2140/2 D 6 13.7 246
2019-03-03 2019-03-03 Eskilstuna-5 Ove A Lindqvist 2140/6 D 2 14.0 87
2019-02-23 2019-02-23 Bergsåker-7 Ove A Lindqvist 2140/5 D 5 13.7 1032
2019-02-09 2019-02-09 Solvalla-11 Tom Erik Solberg 2160/14 D 6 14.6 315
2019-01-27 2019-01-27 Bollnäs-7 Jorma Kontio 2140/5 C 5 14.2g 139
2019-01-11 2019-01-11 Romme-8 Mika Forss 2160/3 B 4 15.1 60ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se