Nymo travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Nymo travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Nymo har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Nymo har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Nymo


Tycoon Conway Hall mötte bland annat Racing Mange som var stor favorit i Åbergs Nästa med 75 000 kronor i förstapris. Elvaårige Tycoo..


Tycoon Conway Hall mötte bland annat Racing Mange som var stor favorit i Åbergs Nästa med 75 000 kronor i förstapris. Elvaårige Tycoon Conway Hall visade inga ålderskrämpor och flög till ledningen i en mycket snabb öppning. Racing Mange fick den otacksamma uppgiften att trava utvändigt och första varvet travades på 1.11,0. I sista sväng visade Racing Mange att han inte hade sin bästa dag och var en slagen häst. Tycoon Conway Hall fick ett par längders försprång och höll undan till en knapp seger före en vasst avslutande Stoletheshow.
- Det var snabba hästar innanför och jag fick köra mig till ledningen. Han svarat för flera fina lopp även för Steen Juul som hade hästen tidigare. Det är inte bara jag som bestämmer om vi ska vara med i Hugo Åbergs Memorial och det beslutet får vi ta senare, sade Flemming Jensen.
Flemming Jensen vann även med Even Steven och Eenymeenyminymoedk som bägge svarade för vassa prestationer som favoriter.
- Even Steven var riktigt bra och Eenymeenyminymoedk går alltid till mål och hon har en fantastisk inställning.
I ett uttagningslopp till Breeders Course för treåriga hästar visade Alessandro Gocciadoro upp en riktig flygmaskin. Colibri Jet tog över ledningen efter 400 meter och sedan valde Gocciadoro att dra på i ett mycket högt tempo. Första varvet travade på 1.12,0 och Colibri Jet fortsatte i ett stenhårt tempo och kom i mål på vassa 1.11,0/1640 meter autostart.
- Det var en mycket bra prestation och vi kommer tillbaka för att vinna finalen och hästen kommer att stanna kvar i Sverige, sade Alessandro Gocciadoro.
Finalen av Breeders Course går den 27 juli med ett förstapris på 700 000 kronor.
Sex rätt betalade 2984 kronor, fem rätt 41 kronor och fyra rätt 8 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


Kylan har slagit till även i Danmark. För Flemming Jensen innebär det inte några dramatiska förändringar. Han har fina träni..


Kylan har slagit till även i Danmark. För Flemming Jensen innebär det inte några dramatiska förändringar. Han har fina träningsförhållande och han har redan i år vunnit över tio lopp och har en segerprocent på drygt 30.
- Visst är det kallt även här och det är ganska ovanligt. Vi saltar banorna och jag kan träna som jag vill och hästarna trivs. För oss som jobbar med hästarna är det bara att klä på oss, säger Jensen.
Kyligt är det också när den danska travsporten kommer på tal. Travtränarna har det tufft och prispengarna är dåliga. Så fort tillfälle ges och propositionerna är det rätta tar flera chansen och åker över till Sverige.
- Förra året vann stallet 110 lopp och har en segerprocent som ligger på runt 30 procent och det har vi haft under ganska lång tid. Det är bra, men det genererar för lite pengar. Vi körde in 3,6 miljoner danska kronor förra året, det hade varit mer, men pandemin satte stopp för tävlandet i våras. Det är jag och Steen Juul som ligger på de siffrorna och vi är de två klart största stallen. Det är bra för att vara här i Danmark, men jämför man med exempelvis Sverige är det alldeles för dåligt. Det är väldigt viktigt för oss att vi kan åka över till Sverige och tävla. Visst sneglar vi även lite på Frankrike, men då måste man ha väldigt bra hästar.

Emoji mot Sverige
Flemming Jensen har ett 50-tal hästar i träning och det är en hel del starthästar i blandad ålder. Inför det här året så har han inte satt något mål utan hoppas att det ska fungera som fjolåret.
- Kan vi hålla samma siffror som fjolåret och kanske förbättra lite så får jag vara nöjd. Jag har inte så många yngre hästar och medelåldern är sex-sju år och dom tävlar jämnt och bra.
Förra året vann stall Jensen det danska stoderbyt med Eenymeenyminymoe och det är en häst Flemming tror en del på under året tillsammans med Emoji som var en av de bättre hingstarna i fjolårets fyraårskull.
- Eenymeenyminymoe tränar på som hon ska och jag hoppas och tror att hon kan ta ett steg till. Hon är bra och henne har jag förhoppningar på också i år. Emoji utvecklades en hel del under hösten och det är en väldigt kapabel häst. Han är fortfarande omogen och springer och tittar på saker och ting och ibland blir han rädd för startbilen. Emoji har få lopp i Danmark och jag kommer att satsa en hel del på Sverige med honom och det blir spännande. Han har så pass hög kapacitet att han skulle säkert duga bra i Frankrike och sådana planer finns, men det ligger längre fram i kristallkulan.
På onsdag har Jensen med sig två hästar till Jägersro och det är två riktiga trotjänare.
- 1 Slide So Easy (V86-1) är en fantastisk härlig häst som vi har haft mycket roligt med. Han får starta på lite under den här tiden och han börjar bli till åren och jag vill hålla igång honom av den anledningen. Senast på V75 så fick han ett för tufft lopp i ledningen och han fick helt enkelt mjölksyra och när han kände att han var slagen så tappade han lite av motivationen också. Vi har kollat upp honom utan att hitta några fel så vi provar igen. Han är som han ska i träningen och möter ju lite enklare konkurrens än senast. Han kan öppna, men jag vet inte om vi kan behålla ledningen, lyckas vi med det så är det aktuellt att köra i spets.
- 5 Aros Line (V86-7) var hygglig som trea senast. Han är en sprinter och senast var det full distans och det var han lite missgynnad av. Han är väldigt startsnabb och brukar ta ledningen när han har framspår vilket han har nu. Det är en snabb häst som har passande förutsättningar och jag hoppas och tror att vi ska kunna vara med där framme. Han är bäst utan skor och nu måste han tävla med och det är inget plus, men senast så hanterade han det utan problem.

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


I början av 1960-talet fick startlistorna i travsportens banprogram en ny utformning där man kunde se resultaten från hästarnas fem senaste..


I början av 1960-talet fick startlistorna i travsportens banprogram en ny utformning där man kunde se resultaten från hästarnas fem senaste starter.
Drygt 50 år senare ser de fortfarande i princip likadana ut.
Tills nu.
I samband med lördagens V75-tävlingar lanserar nämligen ATG startlistor med en helt ny design.
Nymodigheterna innefattar kuskarnas dressar, en betygsättning av hästens form illustrerat av stjärnor samt en graf som visar placeringarna i de fem senaste starterna.
Dessutom framgår om hästen tävlat inom någon av de största spelformerna, V75, V86, GS75, V64 eller V65.
- Vi är glada att så många har lärt sig att älska trav och kan läsa startlistor, men vi vet från undersökningar att många har svårt att ta sig in i vår värld av travsport och spel. Tanken med de nya startlistorna är att bli mer inbjudande, man ska inte behöva ha en instruktionsbok för att förstå vad alla siffror betyder när man läser ett travprogram första gången, säger ATG:s varumärkeschef Nils Ekmark.
Systemet med stjärnor bygger på hästarnas resultat i de senaste starterna.
- Man kan säga att det är turordningen som kommit tillbaka i en ny version, det bygger på samma grunddata. Sedan har vi utvecklat en algoritm för att jämföra hästarna sinsemellan. Hela syftet är att snabbt få en överblick av hästarna.

Ett test som ska utvärderas
På torsdagen kommer de nya programmen att dyka upp hos alla ATG-butiker runt om i landet.
- Det blir en extraupplaga av Gratisprogrammet, det är inte så att vi ersätter de gamla. Det nya formatet kommer även att finnas med i Solvallas V75-program och vara med som en inlaga i Travronden som kommer ut på fredag. På atg.se kan man ladda ner programmet själv och tycka till om det via en enkät.
- Vi vill att så många som möjligt ska få smaka på det här nya sättet att få information. Sedan ska vi utvärdera resultatet, berättar Nils Ekmark, som betonar att det rör om ett test.
- Vi gör det här för att lyssna på reaktionerna och sedan handla efter det vi tror är bäst.
Så det är inte bestämt att startlistorna kommer att se ut så här framöver?
- Inget är bestämt ännu, men jag kan tänka mig olika sätt att använda det på. Det är sådana saker som vi ska utvärdera.
Om ni bestämmer er för att göra sådana här startlistor permanent, när kan det i så fall sätta igång?
- Det behöver inte ta så lång tid, allting är i princip klart vad gäller det tekniska. Startlistorna görs automatiskt, precis som alla andra startlistor, säger Nils Ekmark.

Robin Johansson, Kanal 75


Halmstadstränaren är het och när vi når honom sent måndag eftermiddag är en lång dag med träning av stallets häs..


Halmstadstränaren är het och när vi når honom sent måndag eftermiddag är en lång dag med träning av stallets hästar avklarad. Det är många som vill ha tag i Johan, inte bara hästägare utan även media.
- Du är den femte journalisten som ringer sedan klockan halv tre. Men jag har absolut inget emot det och självklart är det mycket bättre att det är så än att ingen ringer, säger Johan Untersteiner.
En av anledningarna är att han är nyckeltränare och kusk i lördagens V75:a på Mantorp. En omgång som är kryddad med en jackpot och där en ensam vinnare kan ta hem 38 miljoner kronor enbart på sju rätt. Johan har sin egentränade Cyber Lane till start – en obesegrad fyraåring som inte har förlorat på nio starter.
Men först backar vi tillbaka lite till söndagen där Johan Untersteiner styrde in Propulsion till en andraplats i Elitloppet. Detta efter en strålande avslutning bakom vinnande Timoko.
- I sista sväng kändes det jädrigt bra då jag hade rygg på den som jag trodde bästa hästen, Bold Eagle. Men nu blev ju inte den ryggen bra och 350 meter kvar så kände jag att de som är framför de slår vi. Då fick jag lite segerfeeling men när vi sedan kom in på upploppet blev det för långt fram till Timoko som Björn Goop ryckt undan med. Min häst gick i alla fall ruskigt bra till slut, säger Johan Untersteiner.

”Flög fram efter bilen med halvstängt huvudlag”
På lördag väntar ett annat stort lopp, Ina Scots Ära med 300 000 kronor till vinnaren. Favorit blir Cyber Lane som jagar tionde raka segern och som dessutom fick rena drömlottningen med innerspår bakom bilen.
- Jag blev inte ledsen när jag såg startspåret, säger Johan.
- Hästen har verkligen visat startsnabbhet på slutet. Eller det visade han egentligen rätt så tidigt att han kan lägga iväg från start. Bricka ett bakom bilen kan i och för sig vara lite känsligt. Det såg vi när Nuncio spetsade från spår fyra i elitloppsförsöket och sedan inte kunde hålla ledningen från spår ett i finalen.
- Jag hade innerspår med Cyber Lane i ”Margareta-loppet” i vintras och hade då ett öppet huvudlag på honom. Då var hästen lite frånvarande och till starten efter fick han istället ett halvstängt huvudlag på sig. Då flög han bara fram efter bilen och det blir samma nu, ett halvstängt norskt huvudlag. Han går med öppet huvudlag i defilering och provstarter innan loppet då han kan vara lite stressad och sedan drar jag ner det precis innan start.

”Som en snäll gammal valack”

Om du beskriver fyraårige Cyber Lane, hur låter det då?
- Han är som en snäll gammal valack, rätt så okomplicerad och väldigt enkel att ha att göra med. Jag tror att han är rätt så komplett som häst. Han behövde lite tid på sig att komma igång, det har aldrig varit några fel på honom, men det har tagit tid att få styrka i hästen. Han är stor men samtidigt lätt i kroppen och har behövt den här tiden för att bli stark nog.
- Nu är han framförallt väldigt stark men även snabb. Han har ett stort och vägvinnande steg. Man tar inte nio raka så lätt i dagens travsport och även om det har blivit rätt med matchningen på honom så har han inte vunnit de här loppen genom tur.

”Derbyt det stora målet”

Hur högt håller du honom och vilka är de stora målen i år?
- Han är min bästa unghäst i stallet, det är det inget snack om. Och en av de bästa hästarna i hela stallet. Det är han och Day Or Night In som är de riktiga stjärnorna, som jag tror duger i alla sammanhang, även internationellt.
- Man drömmer alltid om årgångsloppen med en sådan här häst. Det är klart att vi vill vara med i derbyt och det är det stora målet. Jag är jätteglad att vi har en sådan här häst i stallet och jag tror att vi kommer att få mycket roligt med honom framöver.

”Jättefin i jobben”
Trots knivskarpt motstånd i den sjätte V75-avdelningen blir Cyber Lane klar favorit. Tränare Untersteiner är optimist och tror på vinst igen.
- Cyber Lane (V75-6) känns jättefin i jobben efter senaste starten och gick ett tuffare jobb i dag, (måndag), inne på banan efter 1.22 full väg. Det var skötaren som körde och han satt i rygg på mig då jag körde Donttellmeanymore som gick i ledningen. Cyber Lane vreds aldrig ut någon gång.
- Balansmässigt blir det fyra järnskor som vanligt och inga ändringar. Även om det är tuffare hästar emot den här gången så är det klart att han är med och gör upp om segern om han är frisk, det är inget snack om det.

”Fast med mycket krafter kvar senast”
Johan Untersteiner har ytterligare fyra hästar med inom V75 och det låter bra på samtliga som dessutom har fått bra utgångslägen.
- M.T.King of Cash (V75-1) blev fast in i mål i lördags i finalen och hade mycket krafter kvar som det kändes. Täta starter tror jag inte är några bekymmer och nu är det 2600 meter som han trivs över. Han är inte speciellt startsnabb men borde i alla fall gå felfritt från springspåret. Han går barfota runt om som vanligt men nu när det är voltstart blir det vanlig sulky.
- Chosen One (V75-1) gjorde det bra senast och har fin form. Han har fått ett bra smygläge här och kan absolut vara med på en plats om det löser sig. Barfota runt om igen och vanlig vagn även på honom eftersom det är voltstart.
- J.H.Mannerheim (V75-2) har toppform och gjorde ett jättebra lopp i Köpenhamn senast. Jag satt kvar när de kom bakifrån och fick fritt för sent. Han gick bra till slut och duger bra i klassen men är inte startsnabb. Får han en vettig resa kan han vara med och slåss bland de tre. Jag är väldigt nöjd med hästen och det blir inga ändringar, barfota runt om igen.
- Donttellmeanymore (V75-7) kändes riktigt fin som fyra i comebacken och i debuten för mig. Hästen har varit borta i ett år för en skada och jag var riktigt nöjd med honom senast. Jag tror att han kommer att gå framåt med loppet i kroppen och han var fin i dagens banjobb. Han har ett bra utgångsläge och är snabb ut bakom bilen. Inga ändringar, barfota runt om och vanlig sulky, säger Johan Untersteiner.
Vem är din bästa chans i omgången?
- Jag tycker att alla mina ska räknas och kan vinna. Men bästa chansen är Cyber Lane.

Michael Carlsson, Kanal 75


ATG:s nymodighet med ”Multijackpot” fick ytterligare en knuff i ryggen när onsdagens V75-omgång på Halmstad blev så lätt..


ATG:s nymodighet med ”Multijackpot” fick ytterligare en knuff i ryggen när onsdagens V75-omgång på Halmstad blev så lättlöst att utdelningen uteblev för fem rätt.
Det innebär att ytterligare 8,8 miljoner kronor flyttas vidare till nyårsdagen på Mantorp som därmed kommer att innehålla en av de största V75-jackpoterna genom tiderna.
49 extramiljoner väntar för närvarande på att delas ut, men det kan växa ytterligare om det skulle bli jackpot under någon av de två V75-dagarna fram till nyårsafton.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-15 2019-12-15 Axevalla-1 Kevin Oscarsson 2140/3 B 0 23.8g 114
2019-11-29 2019-11-29 Axevalla-7 André Eklundh 2140/1 C 0 g 265
2019-11-14 2019-11-14 Åby-7 Peter Ingves 2140/5 B 0 23.3g 105
2019-10-22 2019-10-22 Axevalla-9 Fredrik Claesson 2140/7 B 6 21.5g 110
2019-10-05 2019-10-05 Åby-5 Malin Lokby 2140/4 B 0 20.6g 47
2019-09-24 2019-09-24 Axevalla-1 Malin Lokby 2140/2 C 2 17.1 149
2019-09-10 2019-09-10 Axevalla-1 Håkan K Persson 2140/10 C 4 18.6 317
2019-07-02 2019-07-02 Axevalla-5 Linus Svensson 2140/6 C 0 g 142
2019-06-20 2019-06-20 Axevalla-5 Linus Svensson 2140/5 B 0 g 168
2019-05-23 2019-05-23 Axevalla-1 Linus Svensson 2140/1 C 0 g 138
2019-04-30 2019-04-30 Axevalla-1 Linus Svensson 2140/11 C 0 19.2g 174
2020-12-21 2020-12-21 Åby-1 Stefan Persson 1640/12 B 0 g 132
2020-12-08 2020-12-08 Axevalla-2 Fredrik Claesson 2640/8 A 0 g 40
2020-09-27 2020-09-27 Solvalla-5 Fredrik Claesson 2140/5 C str
2020-09-09 2020-09-09 Åby-4 Fredrik Claesson 2140/12 C str
2020-08-24 2020-08-24 Axevalla-3 Fredrik Claesson 2640/5 A 2 17.6 23
2020-08-06 2020-08-06 Åby-9 Fredrik Claesson 2640/13 A 4 14.8 160
2020-07-25 2020-07-25 Mantorp-6 Fredrik Claesson 2140/3 A 2 15.1 104
2020-07-13 2020-07-13 Solvalla-10 Fredrik Claesson 2640/8 B 2 16.6 68
2020-06-08 2020-06-08 Färjestad-10 Fredrik Claesson 2140/3 A 3 15.5 22
2020-05-27 2020-05-27 Örebro-2 Fredrik Claesson 2100/8 C 3 14.4 173
2020-05-17 2020-05-17 Vaggeryd-3 Fredrik Claesson 2640/2 B 2 17.0 42
2020-04-22 2020-04-22 Solvalla-3 Fredrik Claesson 2140/10 C 4 14.8 550
2020-04-14 2020-04-14 Axevalla-7 Fredrik Claesson 2140/3 C 0 g 125
2020-04-07 2020-04-07 Axevalla-7 Fredrik Claesson 2160/13 C 0 g 351
2020-03-25 2020-03-25 Åby-4 Fredrik Claesson 2140/2 D 1 16.6 685
2020-03-03 2020-03-03 Axevalla-3 Fredrik Claesson 2140/2 D 4 19.5g 343
2021-07-26 2021-07-26 Solvalla-7 Viktor Malmrot 2140/11 D 5 15.4 2070
2021-07-01 2021-07-01 Åby-7 Fredrik Claesson 2640/3 D 7 16.3 1273
2021-06-10 2021-06-10 Åby-9 Kevin Oscarsson 2140/11 D 7 15.5 1411
2021-05-23 2021-05-23 Vaggeryd-6 Håkan K Persson 2140/3 C 7 17.0 198
2021-05-13 2021-05-13 Åby-8 Fredrik Claesson 2140/7 C 0 g 90
2021-04-23 2021-04-23 Åby-2 Fredrik Claesson 2140/4 D 0 15.2 1321
2021-04-17 2021-04-17 Vaggeryd-10 Fredrik Claesson 2140/10 D 0 18.6g 95
2021-02-18 2021-02-18 Åby-5 Håkan B Johansson 2140/7 D 0 g 258
2021-02-09 2021-02-09 Axevalla-5 Fredrik Claesson 1640/6 D 0 g 856
2021-01-20 2021-01-20 Åby-9 Fredrik Claesson 2140/2 B 5 17.8 386
2021-01-06 2021-01-06 Åby-2 Fredrik Claesson 2140/8 B 5 17.5 72ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se