Nycora travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Nycora travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Nycora har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Nycora har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Nycora


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.Overvik ..


 Norska stortränaren Frode Hamre har inte särskilt många kallblod i boxarna, men ett av dem är Nordens hetaste treåring.
Overvik Prinsen, med sin karaktäristiska stil, kom till söndagens kallblodskriterium på Dannero som obesegrad och lämnade banan med ytterligare en etta i raden. Segern, värd en halv miljon kronor, blev till slut mycket lätt.
Björli Bolt, den på förhand kanske svåraste motståndaren, fick ledningen. Något som föranledde Vidar Hop i sulkyn bakom storfavoriten att köra fram utvändigt. Det drog ihop sig till kamp de båda emellan, men när ledaren plötsligt slog över i galopp mitt i sista kurvan, blev vägen mot segern betydligt enklare för Overvik Prinsen. Treåringen höll tungan rätt i mun över upploppet och vann med ett par längders marginal till godo på segertiden 1.27,3 över 2140 meter med autostart.
Bokli Leo och Geir Flåten blev tvåa, medan Jan-Olov Perssons Haslehaugens Loke knep tredjepriset.
– Det blev väl den utveckling som jag hade räknat med att det skulle bli. Jag vill köra utvändigt för att hålla ett jämnt tempo hela vägen, hästen är väldigt stark. Han tar sina små pauser ibland, men han hittar nya krafter och när Björli Bolt galopperade blev det väldigt enkelt, sa Vidar Hop efter sin andra seger i det svenska kriteriet.

Majblomster i en egen klass – på rekordtid
Majblomster visade sig överlägsen i Kriteriestoet.
Lillasystern till Stjärnblomster ordnade hur enkelt som helst en halv miljon kronor i det största mötet för treåriga kallblodsston. Mats E Djuse i sulkyn, såg till att blixtra till ledningen per omgående och höll tempot uppe. Loppets favorit, den dittills obesegrade Voje Lotta, fick den otacksamma uppgiften att trava först i andraspår och gav slaget förlorat i sista kurvan. Då uppenbarade sig luckan för Troll Sterkfaksine, som gjort resan i rygg på ledaren, men då denna olyckligt föll över i galopp 150 meter från mål var vägen vidöppen för Majblomster.
Segertiden var häftig, 1.26,4 över 2140 meter med autostart sänkte det svenska rekordet med tre tiondelar. För tränaren Jan-Olov Persson handlade det om den totalt sjunde segern i Kriteriestoet – och tredje raka.
– Det var imponerande. Hon är bra, men att hon skulle vara så här bra hade jag inte vågat hoppas på…, sa en rörd Jan-Olov.
Djuse och Persson gick också segrande ur Svensk Travsports Guldtäcke.
Ett lopp utspritt över fem volter som verkligen fick se en upplösning i publikens smak. Bäcklös Uriel, som hade favorittrycket på sig, hade lång väg fram till utbrytaren Klack Vidar som satt allt på ett kort i ledningen. Men på snabba hovar närmade sig Bäcklös Uriel hastigt – och fångade in den anförande jätteskrällen precis över mållinjen.

Axel Ruda spurtade starkast i Ådalspriset
Bergsåkers Pär Ländin fick jubla efter Ådalspriset.
Hans ögonsten Axel Ruda gavs av Ulf Ohlsson ett drömlopp i rygg på storfavoriten Gooner och kunde följa den samma när attacken sattes in. Axel Ruda fixade segergreppet i vida spår mitt på upploppet och höll säkert ifrån sig Diamanten som sent fick fritt och invändigt avslutade blixtrande.
– Det har varit ett kanonår för honom, ett genombrottsår. Inställningen har han alltid haft med sig, men i dag fick vi en förmånlig resa. Man måste ha turen med sig ibland, sa Pär Ländin.
Daniel Wäjersten överraskade direkt.
Stosprintern-finalisten Nycora vara bara streckad på sju procent i det inledande försöket till Diamantstoet, men kunde avgöra enkelt i spurten.
Det är en tuffing som Jenni Åsberg och Tomas Pettersson har i fyraåriga Wittgenstein.
Efter Klass 2-försöket var valacken tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha synat dödens och arbeta ned länge ledande Lion Brodde i det sista steget. Värt att notera är att segern var den 999:e i karriären för Tomas Pettersson. Jubileum inom kort, med andra ord.
Ett Klass 1-försök avrundande eftermiddagen på Dannero.
Segern till Invisible Sun, tränad och körd av Östersunds Per Linderoth, som kunde avgöra lätt och på rejält sätt efter att ha lett anfallet i tredjespår.
De som hittade 7 rätt på V75® belönades med 7361 kronor. 6 rätt 104 kronor och 5 rätt 15 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 V86® med fin sport i Skellefteå. Banan fick också sen en bejublad hemmaseger i Diamanstoet.Det genom Olly Håleryd, ägd av bland..


 V86® med fin sport i Skellefteå. Banan fick också sen en bejublad hemmaseger i Diamanstoet.
Det genom Olly Håleryd, ägd av bland andra tidigare hockeyproffset Jimmie Ericsson och tränad av Ann-Catrin Frisk, sambo till kusken Ove A Lindqvist.
Det femåriga stoet visade att hon har enorma resurser inombords. Loppet inleddes i rasande fart, men Ove A vilade inte på hanen och avancerade fram utvändigt om ledande Nycora inför slutvarvet. Denna fick det hett om öronen, minst sagt. Olly Håleryd skaffade sig greppet redan i sista kurvan – och lämnade över upploppet motståndet längd för längd.
Kusken firade med segergest i god tid före mål inför hemmapublikum.
– Faktiskt så tror jag inte har gjort segergest förut. Det låter konstigt kanske men hon hade kunnat gå bra mycket fortare i dag, men jag ville det skulle vara jämnt tempo. Jag körde till och sedan stegade hon bara ifrån. Hästen kan vara lite halvflegmatisk av sig, så jag ryckte ”propparna” 150 meter kvar för jag ville att publiken skulle se att det går att fram hästar här i Skellefteå också, sa Ove A Lindqvist.
Stärkt av framgångarna slog Ove A till direkt senare och ordnade en kuskdubbel.
I Klass 1-försöket lånade han Oscar Berglunds snabba No Limit Express som trots två korta galopper på vägen och efter en spännande upploppsduell plockade ned Last Dying Breath i sista stegen.

B.W Sture fick stallkamraten på fall
Bäcklös Uriel har varit omutbar under året men i Steggbest Minne fick han ge sig – mot stallkompisen.
Den här gången var det dags för B.W Sture att få sola sig i glansen i Skellefteå. Per Linderoth kunde servera tioåringen en perfekt resa, i rygg på ledande storfavoriten Bäcklös Uriel som anförde fältet i ett jämnt, hårt tempo. Attack in på upploppet och segergrepp precis före mållinjen.
– Det är ju en jättefin häst. Jag har kört honom flera gånger förut, men aldrig barfota som i dag. Det blev den effekten som jag hade tänkt. Bäcklös Uriel är en grymt bra häst och vi hade Månlykke A.M i rygg, men det kändes bra, sa Linderoth efter segern med Jan-Olov Perssons kallblod.
Bäcklös Uriel för den delen fick förresten även lämna ifrån sig silvret på mållinjen.
Den medaljen knep nämligen Månlykke A.M. Kallblodskejsaren hade inte startat sedan i mitten av maj och gjorde här comeback. Den resulterade i en rykande avslutning, bara några centimeter från vinnaren.
– Jag är jättenöjd med hästen. Han gjorde ett kanonfint lopp. Hästen har känts så fin, men de andra har ju varit ute i hetluften ett tag och vi kunde ändå vara med dem på linjen. Nu kan vi ladda mot SM, sa tränare och kusk Gunnar Melander.

Ingen passerade Esprit Sisu i styrkeprovet
Stig Lindmarks Styrkeprov, också Gulddivisionen, fick en favoritseger.
Esprit Sisu tog sig inte otippat till ledningen, men fick press av Henry Flyer Sisu och Mika Forss som därmed såg till att farten hölls uppe. Esprit Sisu är emellertid inte den som ger sig i första taget. Tuffingen gick bara undan till slut.
– Han var väldigt bra. Det gick väldigt fort, vi fick två tryckare av Mika Forss så hästen fick bekänna färg. Man trodde kanske att vi skulle få bestämma och bara glida undan, men det blev körning. Fast jag vet att Esprit Sisu ogärna släpper någon förbi sig, sa tränaren Daniel Wäjersten som också körde.
Daniel Wäjersten hade tidigare gjort rent hus i Bronsdivisionen.
Bergsåkerstränaren hade tre hästar med i loppet – trion belade de tre första platserna. Men det var inte Wäjerstens egen styrning, tungt betrodda Lindysmusclemania som drog längsta strået. I stället var det Global Dash och formkusken Rikard N Skoglund som spurtade snabbast. Trea i mål Marlon Boko.
Sandra Erikssons fina Devils Tongue är tillbaka.
Efter sex starter utan seger dittills i år, kom äntligen fullträffen för Bodenhästen. Innerspår över kort distans i Silverdivisionen smakade mumma förstås och det nyttjade Devils Tongue till fullo. Ledningen hela vägen och några lätta längder undan över upploppet.
– Skönt. Han har gjort jättefina prestationer, men så fort han haft lite tur i loppen så har det varit något annat som inte stämt, senast galopperade han ju bort en fin placering. Han var verkligen värd det här, sa Sandra.
Sundbo Rymling hade spelarna inte alls räknat med i det andra kallblodsracet.
Robert Skoglunds krigare stod i 61 gånger pengarna på oddstavlan och hade bara samlat ihop färre än två procent av strecken på V86®. Men valacken betedde sig snarare som en storfavorit. Full fart via fjärdespår på sista bortre långsidan, tredjespår i sista kurvan och tidigt kopplat segergrepp.
– Det är en fruktansvärt snabb häst, men han har varit krånglig. Han trivdes bra här i Skellefteå senast, så jag anmälde hit igen. Banan är ruggigt bra för hästar som har lite problem med sina ben, menade Skoglund.
Petter Lundberg hade klart för sig.
Med Always Face i Klass 2-försöket laddade han framåt direkt för att dimpa ned i dödens. Därifrån dansade femåringen undan på lätta barfotahovar.
Favoritfall och flera lågprocentare brukar resultera i hög utdelning på V86®.
Så också den här gången. Åtta system hittade åtta rätt, något som betalade häftiga 1 993 277 kronor. Sju rätt gav 3959 kronor och sex rätt 204 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


ATG X-labs publicerar data som registrerats från positioneringssystemet som syns i rutan under landets största tävlingsdagar.Det innebär at..


ATG X-labs publicerar data som registrerats från positioneringssystemet som syns i rutan under landets största tävlingsdagar.
Det innebär att man kan se hur snabbt en häst sprungit under varje del av loppen.
Eftersom lördagens omgång förutom landets två första treåringslopp även innehåller STL-finaler så innebär det att hästarna har tävlat på lördagar och i stor uträckning mot varandra.
Det gör det extra intressant att se hur de avslutat loppen sinsemellan.
Av olika anledningar finns inte data från samtliga aktuella tävlingsdagar vilket gör att underlaget inte är komplett, men det betyder inte att det saknas guldkorn i jakten på lördagens minst 100 miljoner kronor.
För att få en någorlunda korrekt bild av hur hästarna avslutat loppen har vi valt att mäta i två punkter, dels mellan 700-740 meter från mål beroende på bana och dels sista 200.
Genomgången innefattar bara de sex första avdelningarna på V75 eftersom Walter Lundbergs Memorial (V75-7) inte är något finallopp.

V75-1
Bronsdivisionen

Rättvik 6/8 – L.L.Royal
Data saknas

Örebro 20/8 – King of Everything
Snabbaste avslutning (1.10,8/700 Conte Prad, 1.10,5/200 Conte Prad)
Lördagens finalister (placering)
King of Everything (rygg ledaren) 1.12,0/700 – 1.12,0/200 (1)
Born to Run (tredjespår) 1.11,1/700 – 1.11,0/200 (2)
Marvelous (fjärde ytter) 1.11,8/700 – 1.12,3/200 (5)
Lord Horse (utvändigt ledaren) 1.13,7/700 – 1.17,4/200 (6)
Don’t Be Weak galopp

Bergsåker 27/8 – Santos de Castella
Snabbaste avslutning (1.10,6/740 Santos de Castella, 1.07,3/200 Vice Versa Diamant)
Lördagens finalister (placering)
Santos de Castella (spets) 1.10,6/740 – 1.10,0/200 (1)
Special Major (tredje inner) 1.11,5/740 – 1.10,0/200 (2)
Albert Zonett (fjärde inner) 1.11,5/740 – 1.10,1/200 (4)

Jägersro 3/9 – Charliebrown Effe
Snabbaste avslutning (1.08,9/740 Under Armour, 1.08,0/200 Under Armour)
Lördagens finalister (placering)
Charliebrown Effe (spets) 1.10,2/740 – 1.12,1/200 (1)
Under Armour (femte ytter) 1.08,9/740 – 1.08,0/200 (2)
Lord Horse (tredje inner) 1.10,4/700 – 1.11,8/200 (5)

Hagmyren 10/9 – Born to Run
Ingen data

Kommentar: Avslutningen från 3 Under Armour från kön på Jägersro sticker ut, liksom 5 Born to Runs prestation på Örebro där han höll farten till mål trots en resa i tredjespår nästan hela loppet.

V75-2
Klass II

Visby 3/8 – Roll Control
Data saknas

Rättvik 6/8 – Alberto Ray
Data saknas

Örebro 20/8 – Father Simon
Snabbaste avslutning (1.10,9/740 Mysterious Lucifer, 1.08,9/200 Mysterious Lucifer)
Lördagens finalister (placering)
Father Simon (spets) 1.12,3/740 – 1.12,3/200 (1)
Global Crossover (tredje ytter) 1.11,2/740 – 1.10,3/200 (2)
Wings Level (utvändigt ledaren) 1.12,5/740 – 1.12,7/200 (5)

Bergsåker 27/8 – Babsans Bankir
Snabbaste avslutning (1.11,5/740, Babsans Bankir 1.06,0/200)
Lördagens finalister (placering)
Babsans Bankir (femte inner) 1.11,5/700 – 1.06,0/200 (1)

Jägersro 3/9 – Uncle Silvio
Snabbaste avslutning (1.12,2/740 Indy Journey, 1.14,5/200 Indy Journey)
Lördagens finalister (placering)
Uncle Silvio (spets) 1.13,4/740 – 1.17,6/200 (1)
Center Bus (rygg ledaren) 1.13,3/740 – 1.17,0/200 (2)

Hagmyren 10/9 – Fat Rabbit
Data saknas

Kommentar: Notera hur fort 1 Babsans Bankir sprang över upploppet när luckan kom efter invändig resa på Bergsåker.

V75-3
STL Open

Mantorp 4/6 – Calle Crown
Data saknas

Östersund 11/6 – Vernissage Grif
Data saknas

Boden 18/6 – Don Fanucci Zet
Data saknas

Kalmar 25/6 – Click Bait
Snabbaste avslutning (1.07,9/740 Click Bait, 1.05,3/200 Holy Water)
Lördagens finalister (placering)
Click Bait (fjärde ytter) 1.07,9/740 – 1.06,4/200 (1)
Milligan’s School (utvändigt ledaren) 1.09,4/740 – 1.07,7/200 (2)

Halmstad 9/7 – Rackham
Snabbaste avslutning (1.09,7/740 Admiral As, 1.09,2/200 Diamanten)
Lördagens finalister (placering)
Admiral As (femte ytter) 1.09,7/740 – 1.10,2/200 (1)
Brother Bill (fjärde ytter) 1.11,6/740 – 1.14,7/200 (5)
Zaccaria Bar (utvändigt ledaren) 1.15,1/740 – 1.23,4/200 (opl)

Årjäng 16/7 – Don Fanucci Zet
Data saknas

Axevalla 23/7 – Milligan’s School
Snabbaste avslutning (1.08,7/740 Admiral As, 1.07,6/200 Slide So Easy)
Milligan’s School (spets) 1.08,9/740 – 1.11,1/200 (1)
Admiral As (utvändigt ledaren) 1.08,7/740 – 1.10,0/200 (2)

Jägersro 26/7 – Don Fanucci Zet
Snabbaste avslutning (1.08,7/709 Vernissage Grif, 1.05,0/200 Vernissage Grif)
Lördagens finalister (placering)
Önas Prince (rygg ledaren) 1,09,9/709 – 1.08,7/200 (3)
Click Bait (andra ytter) 1.11,1/709 – 1.11,0/200 (opl)

Bollnäs 30/7 – Zaccaria Bar
Snabbaste avslutning (1.08,7/740 Zaccaria Bar – 1.05,9/200 Diamanten)
Lördagens finalister (placering)
Zaccaria Bar (andra ytter) 1.08,7/740 – 1.07,9/200 (1)

Rättvik 6/8 – Global Badman
Data saknas

Åby 13/8 – Moni Viking
Snabbaste avslutning 1.08,0/740 Moni Viking, 1.04,5/200 Moni Viking
Lördagens finalister (placering)
Hail Mary (spets) 1.10,2/740 – 1.12,1/200 (2)
Brother Bill (fjärde ytter) 1.10,1/740 – 1.11,5/200 (5)
Milligan’s School (utvändigt ledaren) 1.12,1/740 – 1.15,4 (opl)

Örebro 20/8 – Missle Hill
Snabbaste avslutning 1.09,9/700 Pinto Bob, 1.07,8/200 Eddy West
Lördagens finalister (placering)
Missle Hill (spets) 1.10,4/700 – 1.09,7/200 (1)

Bergsåker 27/8 – Moni Viking
Snabbaste avslutning 1.08,2/740 Esprit Sisu, 1.05,2/200 Esprit Sisu
Lördagens finalister (placering)
Esprit Sisu (fjärde ytter) 1.08,2/740 – 1.05,2/200 (4)
Zaccaria Bar (fjärde inner) 1.08,9/740 – 1.06,3/200 (5)
Brother Bill galopp (opl)

Jägersro 3/9 – Önas Prince
Snabbaste avslutning 1.10,4/740 Guzz Mearas, 1.09,8/200 Pastore Bob
Lördagens finalister (placering)
Önas Prince (utvändigt ledaren) 1.11,4/740– 1.13,2/200 (1)
Admiral As (långt bakom fältet) 1.18,2/740 – 1.11,2/200 (opl)

Hagmyren 10/9 – Hail Mary
Data saknas

Kommentar: STL Open skiljer sig från övriga avdelningar i det att kvalificeringen hit drog igång direkt efter elitloppshelgen och därför innefattar betydligt fler lopp. 8 Esprit Sisus spurt i taktikloppet Sundsvall Open Trot är den rappaste som noterats bland finalisterna.


V75-4
Svenskt Trav-Oaks

Uttagningslopp 1
Snabbaste avslutning 1.10,5/740 Jurista 1.09,9/200 Jurista
Lördagens finalister (placering)
Olivia Coger (utvändigt ledaren) 1.11,3/740 – 1.12,1/200 (1)
Beat It (spets) 1.11,5/740 – 1.11,9/200 (2)

Uttagningslopp 2
Snabbaste avslutning 1.10,0/740 Kayla Westwood – 1.10,0/200 Lawina
Lördagens finalister (placering)
Kayla Westwood (tredje ytter) 1.10,0/740 – 1.10,1/200 (1)
Lawina (tredje inner) 1.10,9/740 – 1.10,0/200 (2)

Uttagningslopp 3
Snabbaste avslutning 1.10,8/740 Bonneville W.I., 1.11,5/200 Bonneville W.I.
Lördagens finalister (placering)
Bonneville W.I (andra ytter) 1.10,8/740 – 1.11,5/200 (1)
Nycora (spets) 1.11,7/740 – 1.15,2/200 (2)

Uttagningslopp 4
Snabbaste avslutning 1.10,2/740 Aurelia Express, 1.07,5/200 Aurelia Express
Lördagens finalister (placering)
Aurelia Express (rygg ledaren) 1.10,2/740 – 1.07,5/200 (1)
Jewilla (spets) 1.11,6/740 – 1.12,5/200 (2)

Uttagningslopp 5
Snabbaste avslutning 1.11,3/740 Joy Sisu, 1.08,1/200 Joy Sisu
Lördagens finalister (placering)
Joy Sisu (sjunde ytter) 1.11,3/740 – 1.08,1/200 (1)
O’Mara Zon (rygg ledaren) 1.13,6/740 – 1.09,2/200 (2)

Uttagningslopp 6
Snabbaste avslutning 1.09,4/740 Queen Belina – 1.08,9/200 Carbonfiber
Lördagens finalister (placering)
Queen Belina (tredje ytter) 1.09,4/740 – 1.11,3/200 (1)
Carbonfiber (andra ytter) 1.11,1/740 – 1.08,9/200 (2)

Kommentar: Här tittar vi på de sex uttagningsloppen och noterar att 4 Queen Belina gick den snabbaste långspurten då hon svepte fältet in i sista sväng, medan 1 Aurelia Express var kvickast av alla över mål.

V75-5

Klass I

Rättvik 6/8 – Ferox Brick
Data saknas

Örebro 20/8 – Eagle In Disguise
Snabbaste avslutning 1.09,7/700 Robthebank, 1.07,5/200 Robthebank
Lördagens finalister (placering)
Eagle In Disguise (spets) 1.11,6/700 – 1.11,7/200 (1)
Final Whistle (fjärde ytter) 1.09,8/700 – 1.09,1/200 (3)
Holdfast Am (fjärde inner) 1.11,0/700 – 1.10,9/200 (6)
Robthebank (sjätte ytter) 1.09,7/700 – 1.07,5/200 (7)

Bergsåker 27/8 – Behind Lord
Snabbaste avslutning 1.09,1/740 Somebody’s Destiny, 1.05,0/200 Underbarosåfin
Lördagens finalister (placering)
Behind Lord (spets) 1.11,7/700 – 1.09,3/200 (1)
Underbarosåfin (fjärde ytter) 1.10,3/740 – 1.05,0/200 (2)
O.M.Dustin (rygg ledaren) 1.11,3/740 – 1.07,9/200 (3)

Jägersro 3/9 – Robthebank
Snabbaste avslutning 1.10,2/740 Woogie Broline, 1.07,9/200 Dynamic Twister
Lördagens finalister
Robthebank (andra ytter) 1.10,8/740 – 1.11,8/200 (1)
Holdfast Am (tredje inner) 1.10,5/740 - 1.10,7/200 (2)
Dynamic Twister (fjärde inner) 1.10,3/740 – 1.07,9/200 (3)

Hagmyren 10/9 – Viva la Vida Face

Data saknas

Kommentar: Det mest iögonfallande är hur snabbt 10 Underbarosåfin gick över upploppet på Bergsåker.

V75-6
Svenskt Trav-Kriterium

Uttagningslopp 1
Snabbaste avslutning 1.11,0/740 One Chance More, 1.11,8/200 Bedazzled Sox
Lördagens finalister (placering)
Bedazzled Sox (spets) 1.11,1/740 – 1.11,8/200 (1)
Xanthis Harvey (utvändigt ledaren) 1.11,5/740 - 1.12,9/200 (2)

Uttagningslopp 2
Snabbaste avslutning 1.11,1/740 Erik the Phantom, 1.10,7/200 Staro Mack Crowe
Lördagens finalister (placering)
Global Deputy (rygg ledaren) 1.11,7/740 – 1.11,4/200 (1)
Every Day Elegant (spets) 1.12,5/740 – 1.14,2/200 (2)

Uttagningslopp 3
Snabbaste avslutning 1.11,0/740 Monastary Boko, 1.08,3/200 Drake Kronos
Lördagens finalister (placering)
Ante la Roque (spets) 1.12,6/740 – 1.12,9/200 (1)
Monastary Boko (sjätte ytter) 1.11,0/740 – 1.11,2/200 (2)

Uttagningslopp 4
Snabbaste avslutning 1.09,5/740 Custom Chef, 1.08,0/200 Custom Chef
Lördagens finalister (placering)
Bengan (utvändigt ledaren) 1.10,3/740 – 1.09,1/200 (1)
Mister Jupiter (spets) 1.10,7/740 – 1.10,2/200 (1)

Uttagningslopp 5
Snabbaste avslutning 1.09,6/740 Coquaholy – 1.07,7/200 Tug of War
Lördagens finalister (placering)
Greensboro Zet (spets) 1.10,0/740 – 1.08,6/200 (1)
Coquaholy (utvändigt ledaren) 1.09,6/740 – 1.08,1/200 (2)

Uttagningslopp 6
Snabbaste avslutning 1.13,3/740 Pingis, 1.10,7/200 Pingis
Lördagens finalister (placering)
Following 1.14,0/740 – 1.14,5/200 (1)
My Dreams1.13,6/740 - 1.12,6/200 (2)

Kommentar: 8 Coquaholy avslutade snabbast av samtliga finalister, men var ändå inte rappast över mål i en uttagning som blev ren taktikkörning. Notera även hur mycket fortare 10 Monastary Boko spurtade jämfört med vinnaren 4 Ante la Roque trots att han fick gå ut i fjärdespår runt slutsvängen.

Robin Johansson, Kanal 75


Roger Walmann har vunnit massor av storlopp. Elitloppet, Svenskt Travderby och VM-loppet och massor av årgångslopp. Ett lopp han inte har vunnit &au..


Roger Walmann har vunnit massor av storlopp. Elitloppet, Svenskt Travderby och VM-loppet och massor av årgångslopp. Ett lopp han inte har vunnit är Svenskt Travkriterium och det står högt på hans önskelista. Nu kan det bli verklighet. På fredagskvällen kvalade han in tre hästar till årets final.
Bedazzled Zox har visat sig vara bäst i kullen hittills och han stärkte sina aktier att vinna efter ett imponerande kvallopp. Torbjörn Jansson förivrade sig inte från start, men efter 300 meter körde han till och Bedazzled Zox tog över ledningen kort senare. Sista varvet kom Xanthis Harvey fram utvändigt och tempot skruvades upp. Upploppet blev en gäspning för Bedazzled Zox som vann utan att brukas för fullt.
- Vilken fantastisk häst. Det är nog den bäste treårige hingsten jag har tränat, sa Roger Walmann.
Every Day Elegant och Coquaholy heter duon som också tar plats i finalen.

Fyra finalister för Daniel Redén
Daniel Redén var snäppet värre och kvalade in fyra hästar via tre segrar.Först ut var Ante La Roque som hade startat 15 gånger innan kvalet utan att vinna. Vad kunde passa bättre att ta första segern i ett kval till Kriteriet. Ante La Roque behöver sannerligen inte be om ursäkt. Trots ett högt tempo i ledningen för Örjan Kihlström höll Ante La Roque undan före starkt spurtande Monastery Boko.
- Det var överraskande för mig att han höll hela vägen till mål med tanke på att han blev så het första varvet, sa Örjan Kihlström.
Pigg var även Greensboro Zet, men det spelade mindre roll. Coquaholy travade utvändigt och var närgången in på upploppet, men Greensboro Zet bet ihop och klev ifrån till en säker seger.
Bengan, körd av Örjan Kihlström, fick dela segern tillsammans med Timo Nurmos Mister Jupiter körd av Jorma Kontio. Den förstnämnde övertog ledningen efter 500 meter och Bengan fick inleda lite lugnare. Varvet före mål fick Bengan ta positionen utvändigt ledaren och sedan stod det och vägde hela upploppet ner och inte ens målkameran kunde sära på dom.
Redéns fjärde finalhäst är Xanthis Harvey som var tapper tvåa bakom Bedazzled Zox.

Kvalens stora överraskning
Fredrik Wallins Global Debuty var en av kvalens stora överraskningar. Magnus A Djuse släppte ledningen välvilligt till Every Day Elegant som såg ut att ha loppet i sin hand. Global Deputy växlade tempo på bara några steg och avgjorde lätt.
- Det var en chock. Detta trodde jag aldrig och det är en dröm att vara med i finalen, sa Fredrik Wallin.
Stefan Melanders Following vann det avslutande kvalloppet tillsammans med Björn Goop. Segerreceptet var tidig ledning och Following stack ifrån sina konkurrenter på upploppet med luft kvar i lungorna.

Tre x Nurmos i Oaksfinalen
För de treåriga stona kördes också sex kvallopp till Svenskt Travoaks och som många gånger förr höll sig Timo Nurmos väl framme och kvalade in tre hästar till finalen.
Bonneville W.I. inledde och gjorde det på ett rejält sätt. Hon fick dra upp spurten knappa varvet före mål och hade långt fram till ledande Nycora. Mitt på upploppet krympte avståndet och Ulf Ohlsson kunde sitta tämligen lugn meterna innan mål.
Aurelia Express satt i rygg på ledande favoriten Jewilla och när luckan kom in på upploppet så exploderade Aurelia Express och avgjorde på några steg för Erik Adielsson.
Även Beat It tar plats i finalen via en stark andraplats bakom Olivia Coger.

Kan vara en bra investering
För bara några veckor sedan köptes Mattias Djuse-tränade Kayla Westwood på auktion för en dryg miljon kronor. Det kan visa sig vara väl investerade pengar. Kayla Westwood imponerade stort när hon vann sitt kvallopp för Magnus A Djuse. Trots att hon fick trava större delen av sista varvet i tredjespår så vann hon bekvämt.
- Hon är jättefin och har gjort många bra lopp. Det var överraskande att hon kunde vinna i dag då det var ett tag sedan hon startade. Det kändes bra hela upploppet ner, sa Magnus A Djuse.
Imponerade gjorde också Jörgen Westholms Queen Belina som sköljde över fältet 500 meter före mål och var sedan helt ensam över upploppet.
- Den här gillar jag. Hon dansar fram och detta blir spännande, sa Jörgen Westholm.
En riktig runner-up bland de treåriga tjejerna är kalmarhästen Olivia Coger. Fredrik Persson tränar och den här gången satt Stefan Persson i sulkyn. Olivia Coger travade sista varvet utvändigt ledaren och hade tidigt greppet på ledande Beat It.
Även i kvalen till Oaks kom det en riktig överraskning. Petri Salmelas Joy Sisu hade sämsta utgångsläget och satt bland dom sista i fältet. Det kördes frisk i täten och det bet rejält när Mika Forss lät Joy Sisu sträcka ut i sista sväng och hon nosade ut O´Mara Zon på mållinjen.
- Det var grymt. Loppet blev lite kört för oss. Jag tycker att hon var lite väl bortglömd, sa Petri Salmela.

Startlista
Svenskt Travkriterium
2 640 meter autostart
(häst – tränare)
1. Bedazzled Zox (Roger Walmann)
2. Global Deputy (Fredrik Wallin)
3. Following (Stefan Melander)
4. Ante La Roque (Daniel Redén)
5. Bengan (Daniel Redén)
6. Greensboro Zet (Daniel Redén)
7. Every Day Elegant (Roger Walmann)
8. Coquaholy (Roger Walmann)
9. Mister Jupiter (Timo Nurmos) 
10. Monastery Boko (Robin Bakker)
11. Xanthis Harvey (Daniel Redén)
12. My Dreams (Oskar J Andersson)
Förstapris: 2.000.000 kronor (dubbla om hästen är med i Premiechansen)

Startlista
Svenskt Travoaks final
2 140 meter autostart

(häst – tränare)
1. Aurelia Express (Timo Nurmos)
2. Bonneville W.I.(Timo Nurmos)
3. Olivia Coger (Fredrik Persson)
4. Queen Belina (Jörgen Westholm)
5. Kaya Westwood (Mattis Djuse)
6. Lawina (Claes Sjöström)
7. O´Mara Zon (Daniel Wäjersten)
8. Beat It (Timo Nurmos) 
9. Joy Sisu (Petri Salmela)
10. Jewilla (Stefan Melander)
11. Carbonfiber (Mattias Djuse)
12. Nycora (Fredrik Linder)
Förstapris: 1.400.000 kronor (dubbla om hästen är med i Premiechansen)

Joakim Brundin, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-11-09 2021-11-09 Romme-1 Tomas Pettersson 2140/7 C 4 19.2 126
2021-10-18 2021-10-18 Rättvik-1 Jorma Kontio 1640/9 D 6 18.3 116
2022-11-09 2022-11-09 Solvalla-9 Claes Sjöström 2140/11 C 0 14.9 261
2022-10-10 2022-10-10 Färjestad-5 Claes Sjöström 2140/5 C 0 13.8 370
2022-09-24 2022-09-24 Solvalla-10 Carl Johan Jepson 2140/12 D 0 12.5 729
2022-09-09 2022-09-09 Solvalla-3 Claes Sjöström 2140/5 C 2 12.9 173
2022-08-24 2022-08-24 Solvalla-7 Claes Sjöström 2140/10 D 2 13.2 2314
2022-08-10 2022-08-10 Mantorp-4 Claes Sjöström 2140/12 D 0 14.1 1376
2022-07-25 2022-07-25 Rättvik-5 Kajsa Frick 2140/7 B str
2022-06-27 2022-06-27 Gävle-1 Petter Lundberg 2140/8 C str
2022-06-16 2022-06-16 Bergsåker-7 Ulf Ohlsson 2140/11 D 6 14.3 843
2022-05-27 2022-05-27 Solvalla-2 Claes Sjöström 2140/4 C 0 14.9 302
2022-05-07 2022-05-07 Gävle-1 Claes Sjöström 2140/1 B 1 16.7 67
2022-04-22 2022-04-22 Rättvik-1 Petter Lundberg 2140/6 D 4 17.3 94
2022-04-05 2022-04-05 Rättvik-6 Fredrik Linder 2140/8 D 2 18.5 336
2022-03-15 2022-03-15 Eskilstuna-2 Torbjörn Jansson 2140/1 D 5 19.0 205
2022-02-18 2022-02-18 Romme-1 Torbjörn Jansson 2140/3 C 5 20.1 153
2023-11-05 2023-11-05 Solvalla-2 Daniel Wäjersten 2140/5 D 0 13.4 367
2023-10-14 2023-10-14 Solvalla-8 Daniel Wäjersten 2140/4 D 6 12.6 244
2023-09-22 2023-09-22 Bergsåker-4 Daniel Wäjersten 2140/3 C 2 13.8 135
2023-09-14 2023-09-14 Boden-4 Mats E Djuse 2140/6 B 3 13.5 196
2023-08-22 2023-08-22 Jägersro Trav-2 Daniel Wäjersten 2140/6 C 0 13.6 183
2023-08-06 2023-08-06 Dannero-6 Daniel Wäjersten 2160/10 B 1 14.5 144
2023-07-26 2023-07-26 Skellefteå-9 Daniel Wäjersten 1640/1 C 8 13.0 38
2023-07-06 2023-07-06 Halmstad-11 Daniel Wäjersten 1609/9 C 6 11.8 196
2023-06-26 2023-06-26 Halmstad-4 Magnus A Djuse 1609/8 D 2 11.5 155
2023-06-02 2023-06-02 Umeå-8 Oskar Florhed 2180/8 A 1 14.8 37
2023-05-21 2023-05-21 Solänget-5 Mats E Djuse 2140/11 B 6 14.0 335
2023-05-05 2023-05-05 Östersund-7 Oskar Florhed 1640/7 B 1 13.5 21
2023-04-17 2023-04-17 Bergsåker-4 Daniel Wäjersten 2140/2 B 6 15.6 64
2024-07-17 2024-07-17 Eskilstuna-5 Markus B Svedberg 2160/15 B 3 13.1 460
2024-07-03 2024-07-03 Lindesberg-3 Markus B Svedberg 2160/13 A 4 13.7 110
2024-06-19 2024-06-19 Solvalla-8 Magnus A Djuse 2140/9 C 0 14.0 449
2024-05-25 2024-05-25 Solvalla-9 Markus B Svedberg 2140/7 A 0 12.1 1112
2024-05-08 2024-05-08 Solvalla-6 Markus B Svedberg 2140/3 B 0 14.0 85
2024-04-20 2024-04-20 Jägersro Trav-6 Markus B Svedberg 2660/12 A 2 14.0 278
2024-03-31 2024-03-31 Romme-10 Markus B Svedberg 2160/12 B 3 13.5 301
2024-03-15 2024-03-15 Romme-7 Markus B Svedberg 1640/2 B 2 13.5 119ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se