Nobel Amok travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Nobel Amok travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Nobel Amok har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Nobel Amok har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Nobel Amok


Holm berättar för travronden.se att hon opererats i buken och fått en punkterad lunga efter att ha varit med om en frontkrock i sin personbil. M..


Holm berättar för travronden.se att hon opererats i buken och fått en punkterad lunga efter att ha varit med om en frontkrock i sin personbil.
Människorna i den mötande bilen ska ha klarat sig lindrigare undan, liksom Holms medpassagerare, en ung pojke.
Holm berättar vidare för tidningen att hon hoppas komma hem i nästa vecka, men att hon inte räknar med att kunna gå tillbaka till arbetet direkt.

Tränat upp världsstjärnor
Hagmyrenlicensierade Caroline Holm har gjort sig ett namn som en av landets främsta och mest anlitade tränare när det gäller rehabilitering.
Otaliga världsstjärnor har via stallets vattenträningsprogram kommit tillbaka till tävlingsbanan.
För tillfället har hon tre miljonärer i sin vård, Coktail Fortuna, Erik Sting och Nobel Amok.

Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Det har blivit dags för treåringarna att göra upp i årets första E3-finaler och då resterande avdelningar utgörs av finale..


Det har blivit dags för treåringarna att göra upp i årets första E3-finaler och då resterande avdelningar utgörs av finaler i STL (Svenska Travligan) samt kraftprovet Mälarpriset över tre varv, är den sportsliga klassen på Sundbyholmstravet i Eskilstuna mycket hög. Robert Bergh har åtta hästar till start inom ramen för V75 och beträffande segerchans är alltså Nobel Amok den han rankar allra högst. Sjuåringen vann senast från ledningen men gången innan galopperade han från start. Då hade han, precis som nu, innerspår bakom startbilen.
- Det var så enormt startsnabba hästar med den gången och jag laddade så att hjälmen släppte nästan. Vi tar det lite lugnare från start nu och ändå tror jag att han har bra chans att hålla upp ledningen. Skulle jag bara känna att han är lika harmonisk som i Boden senast blir det jätteintressant för det är nog ett par år sedan jag kände honom i det sköna ”flowet”.

Uppåtform och första med rycktussar
Dagens största segercheck kan Robert Bergh lägga beslag på i E3-finalen för ston. Till skillnad från finalen för hingstar och valacker ingår nämligen det loppet i Premiechansen. Det innebär att prispengarna dubblas för de hästar som är ”premiechansade”, däribland Robert Berghs Boxer Shrimp (V75-3) som vid seger belönas med två miljoner kronor. Hon blev tvåa från ledningen i sitt uttagningslopp och spås av sin tränare vara ännu bättre den här gången.
- Hon hade haft det lite lugnt inför uttagningen efter starten under elitloppshelgen, så jag upplever att hon ska göra ett bättre lopp nu. Och så testar vi urryckare för första gången och ser vad det kan bli för komb av det. Allmänt ser det bra ut. Hon är en av flera tycker jag, det är ett öppet lopp, säger Robert Bergh.

Kapacitet för yttersta toppen
I Mälarpriset över mastiga tre varv väntar 400 000 kronor på vinnaren. Robert Bergh har tre hästar med i loppet och ska själv svinga sig upp bakom Mindyourvalue W.F. från 40 meters tillägg.
- Det var inte svårt att välja vilken häst jag skulle köra för jag tycker att det har strulat lite grann för ”Mind” och därför tycker jag att det är skönare att köra honom. Han är lite strulig och då är det bättre att man tar hand om det själv och hoppas att det fungerar. Han galopperade senast och gången före körde jag runt på punka, så jag tycker att formen är bra och tredjespåret är bra för honom. Sammanfattningsvis har jag en bra känsla trots att han har strulat några gånger. Han har kapacitet att ta ett steg till, till den yttersta toppen.
Digital Ink startar också från dubbla tillägg medan Explosive Merlot startar 20 meter framför.
- Explosive Merlot är expert på de här långdistansloppen så det är bra för honom. Jag tycker också att det är bra att han fick spår längst ut för han kan lätt fega till sig när han får hästar framför sig, så det känns bra att han får öppna och ha lite fritt framför sig första 200. Han har fin chans, så är det ju.
- Digital Inc tycker jag att man ska ta med om man börjar gardera riktigt. Han satt fast senast i Bodens storlopp och har verkligen toppform. Han är väl den tredje av mina men han är väldigt fin.

”Spänstigare inför det här loppet”
I klass II-finalen (V75-2) ställs Quito Lane och Macelleria på nytt öga mot öga. Stallkompisarna möttes senast i försöket och då höll den förstnämnde undan till knapp seger före utvändigt travande Macelleria.
- Det var en bra prestation av Quito Lane från ledningen. Han såg fin ut men blev ju lite rullig och stum sista 50 och det är lite besvärande även fast de vinner. Han kommer gå med lite tyngre skor fram nu och vi får se om det kan hjälpa. Men det klart, då kanske inte startsnabbheten blir lika fin som den har varit… Men vi får prova så nu för han måste vara förbättrad om han ska vinna det här loppet. Han ser fin ut och han har också coolat ner sig hemma i träningen och kan träna på ett bättre sätt. Det är en fördel för honom.
- Macelleria var jättefin senast. Han visade väldigt bra löpskalle och ville komma förbi sista biten. Nu ser han ännu bättre ut. Han var inte van vår träning inför senast men har kommit rätt på det nu och känns lite spänstigare inför det här loppet. Det är hugget som stucket vilken av mina hästar som har bäst chans.
Elcamino Demanche (V75-5) har visat fin form länge men fick senast nöja sig med andraplatsen från ledningen sedan en konkurrent spurtat förbi på open stretch.
- Han var lite sådär i ledningen senast. Eftersom jag vet att han har fin form och kändes så bra ville jag testa men han drog in årorna 100 kvar och då gick det fort när någon passerade honom. Det är möjligt att han går bäst i rygg men vi får väl se hur loppet blir kört den här gången. Jag säger inte att jag ska köra i rygg men han har nog visat i ett par starter att det har varit lite lurigt när han har varit först tidigt. Jag tycker att han ska med på kupongen.

Ola Johansson, Kanal 75


Bodentravet bjöd på en fantastisk publikfest med sommarvärme och sol när V75 gästade för det numera traditionella midnattstravet...


Bodentravet bjöd på en fantastisk publikfest med sommarvärme och sol när V75 gästade för det numera traditionella midnattstravet.
Norrbottens Stora Pris med en miljon kronor var förstås huvudnumret och för fjärde året i rad vann Propulsion. I senaste starten var Daniel Redéns superstjärna fyra i Elitloppet och inte gick att känna igen. Nu var den åttaårige hingsten sig lik och när han samtidigt kom enkelt till ledningen var konkurrenterna med elitloppsfinalisterna Makethemark och Milliondollarrhyme i spetsen chanslösa.
- Det där blev inte som jag hade tänkt mig, så snällt lopp har han inte fått sedan… ja, jag vet inte hur länge sedan, sa Daniel Redén.
- Jag blev lite rörd, det var så mycket spekulationer innan, men han kändes lika fin som alltid.
Folk har tvivlat helt enkelt, men man tvivlar inte på Proppen. Han vet vad sitt jobb är, norsken och huvan kvar… då blir en tränare glad. Det är skitkul… det finns bara en Propp. Nu ska vi njuta och Proppen ska få fira och få mycket morötter, för det är han värd, fortsatte Solvallatränaren.
Örjan Kihlström var inte lika överraskad över att han kom till ledningen.
- Skönt för honom att få en lite lättare resa i dag. Hade ganska mycket sparat i dag. Det är fantastiskt häftigt, jag kände redan i den andra provstarten att det var riktig kick i han, förstod att han skulle göra ett riktigt bra lopp nu igen.
- Det går knappt att beskriva. När han har en dålig dag är han fyra i elitloppet, det säger allt om vilket fenomen det är, han är helt otrolig, sa Örjan Kihlström.
Hemmahoppet Makethemark knep andrapriset efter ett lopp utvändigt Propulsion, Muscle Hustle blev trea från rygg ledaren och Milliondollarrhyme fyra från tredje invändigt.

Mellby Club imponerade
Förutom Propulsion var kvällens kanske mest imponerande vinnare Mellby Club som lekte hem V75-3 över mäktiga tre kilometer tillsammans med Jorma Kontio.
Från start blev Mellby Club hängande i tredjespår men Jorma Kontio var bestämd och efter 600 meter satt ekipaget i ledningen, resten blev en uppvisning.
- Det här var hans bästa lopp i karriären. Han har hittat en växel till och vann med krafter kvar, sa Jorma Kontio.

Dubbelsegrare
I V75-1 bjöd stallkamraterna Quito Lane och Macelleria på en läcker upploppsduell där ledaren Quito Lane höll nosen först trots att han tappade spänsten till slut. Kusken Ove A Lindqvist visade rutin och stöttade vad som behövdes och tränaren Robert Bergh bakom Macelleria fick nöja sig med andrapriset.
- Det blev hårt i mål. Han började rulla lite 150 före mål så jag vågade inte driva utan fick sitta blixtstilla för att hålla han i trav. Jag fick lite torskfrossa, sa Ove A Lindqvist.
Ove A Lindqvist vann dubbelt inom V75-spelet och segrade även i kallblodsloppet med John Mogset-tränade Pave Faks. Ekipaget vann för övrigt V75 även förra året samma tävlingsdag på Bodentravet.
Ove A Lindqvist var offensiv och kontrollerade loppet från positionen utvändigt ledaren.
- Jag kände i värmningen att det var en annan häst än i fjol, starkare, sa Ove A Lindqvist.
Och lördagens dubbelseger kommenterade han så här:
- Jag kör ju bra hästar.
Robert Bergh hade också en mycket bra dags i kvällssolen och fick även en kuskseger då han blåste till ledningen med Nobel Amok i V75-5. Väl i spets svarade Åbytränaren för en perfekt tempobedömning och Nobel Amok vann knappt men säkert före Eder Bob och Bucks To Burn.
- Han flyger lågt den här, det är en härlig travare. Det är lite nerv i han men när det stämmer då är han jäkligt bra, kommenterade Robert Bergh.
Segertiden 1.12,3/2140 meter autostart.

Vann sjätte raka
I V75-2 såg det länge ut som att Erik Adielsson satt på leken med Lady Zappa i ledningen. Men den snabba öppningen från 20 meters tillägg satt i benen in på upploppet och istället spurtade Hope And Dreams bäst från dubbla tillägg efter att ha blivit serverad ett perfekt lopp i rygg på favoriten Millie Millionaire i tåget i tredjespår sista varvet.
Emila Leo satt i segersulkyn bakom Hope And Dreams som tränas av Oscar Berglund.
- Hon är helt fantastisk, hästen. Jag saknar ord, hon bara växer med uppgifterna. Jag är otroligt tacksam att ha en sådan häst i stallet, kommenterade Östersund-amatören.
Omgångens skräll kom i V75-6 då tappre favoriten Fleets Admiral blev snuvad i sista stegen av Littleredcorvette som tog sjätte raka segern när han vann till skrälloddset 20,52.
John Östman satt i segersulkyn och vinnaren tränas i Norge av amatören Trine Hansen.
Sju rätt på V75 gav 34 612 kronor. Sex rätt gav 244 kronor och fem rätt 27 kronor.
Utanför V75-spelet utmärkte sig Zephyr Kronos som vann ett försök i Norrlands Grand Prix för fyraåringar i läcker stil från spets tillsammans med Örjan Kihlström. Daniel Redén tränar löftet som vann på 1.12,9/2140 meter autostart.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Emilia Leo, 27, återvänder till Östersundstravet där hon 2018 plockade karriärens första dubbelseger på V75.Fortsättni..


Emilia Leo, 27, återvänder till Östersundstravet där hon 2018 plockade karriärens första dubbelseger på V75.
Fortsättningen på fjolåret fortsatte i ungefär samma stil vilket renderade utmärkelsen ”Årets komet” på den nationella travgalan.
Hittills i år har hon tagit 40 segrar och kört in en bit över tre miljoner kronor.
- Det känns bra för dagen. Jag minns V75-dagen i Östersund väldigt starkt faktiskt, en jätterolig dag då jag både tog min första V75-seger och min första V75-seger som tränare, säger Emilia Leo.
Första segern som tränare kom med sexårige valacken Sign Me Up Too som även vann finalen i klass II i fjol somras och fortsatt att utvecklas.
Det handlar om en tuff häst som ser ut att spelas till klar favorit i V75-7 på lördagen. Detta trots att det inte bara finns saker på plussidan inför starten.
Att Sign Me Up Too kliver upp i silverdivisionen tycks inte bekomma Emilia Leo. Täta starter och en överhängande risk för ett nytt tufft lopp är saker hon funderar på.
- Jag har undvikit att starta honom tätt, för han tömmer sig så mycket när han startar. Han känns ju fin men jag tror inte att det är någon fördel.
Sign Me Up Too klarar tuffa resor och även om Emila Leo gärna undviker dödspositionen på lördagen verkar en tuff resa vara något hon kalkylerar med.
- Nu när det är 1600 meter så tror jag att han kan vinna även från dödens. Då kan jag bomba på hela vägen om det är så. Men det är så klart att jag vill undvika dödens om det går. Kommer jag ner någonstans kör jag gärna i ryggar eftersom han är bra bakifrån också, säger hon.

Pluggat konkurrenterna
Leo har gjort läxan och undersökt lite vad konkurrenterna drag kanske kommer att bli. Startkatapulten 8 M.T.Insider är spetsfavorit trots åttondespåret och hon säger att det är hennes ”förhoppning” att vara först framme bakom Olle Alséns häst och släppas till ledningen.
- Men egentligen vet jag inte vad Olle gör med M.T.Insider. Jag har luskat lite och hört att Bergh kommer att ladda och vill köra i ledningen med 1 Nobel Amok, säger Leo.
Det helstängda huvudlaget kommer på igen i Östersund vilket gör hästen rappare från start. Barfota runt om.
Och ja – det ser ut som ännu en offensiv med hårdingen Sign Me Up Too.
Du kör tre andra hästar på V75-spelet och då handlar det om gästkuskande. Anna-Karin Rundqvists 5 Thelma de Glatigne (V75-1) var med i Speedracet på Solvalla under elitloppssöndagen och galopperade. Vad tror du om den?
- Senast jag körde henne var hon jättebra. Hon kan absolut skrälla om hon får loppet. Hon är väldigt startsnabb men de gånger hon tryckts av i början brukar hon inte ha någon speed till slut i stället. Så jag måste nästan försöka undvika det och då måste vi ha lite tur med löpningen. Det kanske är lite långsökt att hon ska vinna men hon är tillräckligt bra för att dyka upp där framme i alla fall.
Östersundsamatören Håkan Berglund tränar 8 Chacha Sisu. Kan det bära av till ledningen trots spåret?
- Jag har svårt att tro det även om hon är ganska kvick bakom bilen men inte så snabb tror jag att vi kommer oss till någon ledning tyvärr. Så det finns risk för vingel och dödens. Hon är ganska tuff och tål tuffa löpningar men det är ju svårt att vinna med sådana löpningar också. Barfota igen och den balansen har hon tävlat mycket bättre på än med skor. Det kan bli svårt på grund av läget…men tar man med fyra-fem hästar ska hon nog med.
1 Whitsun Madonna (V75-3) har du kört i två lopp på slutet. Vad är känslan med henne?
- Det är en jätteliten, fin häst och jag gillar henne som sjutton faktiskt. Näst senast satt jag fast med rubbet kvar med henne på en 14-tid så hon går säkert en 13-tid full väg. Så de springer inte ifrån henne och skulle det lösa sig är hon jäkligt kvick i benen en bit. Med maxklaff kan hon dyka upp där framme, slutar Emilia Leo.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördage..


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördagens V75-omgång på Gävletravet var 13 hästar inbjudna och klara för det stora sprinterloppet. Efter att Sorbet vann Gulddivisionens final så blev han direktkvalificerad till Elitloppet. Det betyder i så fall att tränaren Daniel Redén har fyra hästar med i startfältet. Förutom Sorbet så är ju Propulsion, Double Exposure och Heavy Sound redan klara. Tilltänkt kusk på Sorbet ska enligt Redén vara Carl Johan Jepson som har vunnit med hästen tidigare.

Blev startsnabb och höll ledningen med helstängt
Men den här gången var det som vanligt Örjan Kihlström som satt i sulkyn och för att få Sorbet snabbare från start var hästen utrustad med ett norskt huvudlag. När det var en minut kvar till start drog Örjan Kihlström ner skygglapparna och i startrusningen mot Ringostarr Treb och Pastore Bob höll Sorbet ledningen från innerspåret.
- Det gick väldigt fort och vi körde vad vi kunde men det var aldrig kris att bli av med ledningen. Jag väntade länge innan loppet med att dra ner skygglapparna och han blev startsnabb av dem och kunde hålla ut de andra. Sedan blev han lite väl pigg under vägen med det helstängda, sa Örjan Kihlström.
Första femhundra metrarna avverkade Sorbet efter 1.08,8 och han varvade på 1.10,3. Genom sista kurvan och in på upploppet låg Örjan Kihlström raklång i vagnen och tog upp så att inte Ringostarr Treb som satt i rygg på ledaren skulle få luckan och komma loss. Mitt i banan angrep Mindyourvalue W.F. och spurtade in som tvåa men Sorbet gled ifrån till en säker seger på tiden 1.10,2/1609a.
- Jag drog ju så mycket jag orkade i sista sväng och sedan är det svårt att få dem att tända om i slutskedet när man drar i honom så länge. Jag fick dra ihop honom helt enkelt för att inte ge Ringostarr Treb chansen. Men han han hade huvan kvar i mål, sa Örjan Kihlström.
- Helsike vad startsnabb han blev med det helstängda. Nu har han vunnit två guldfinaler och det är fantastiskt kul. Helt galet, sa Daniel Redén.

”En av de hårdaste hästar jag har i stallet”
En stund efter loppet pratade Solvallas sportchef Anders Malmrot med Daniel Redén som lät väldigt positiv till en start i Elitloppet men ville ha lördagskvällen på sig att fundera innan han lämnade något definitivt besked.
- Om jag säger ja så har vi fyra stycken med och det är en otrolig prestation av hela teamet. Det är skötaren Ellinors förtjänst som gör allt med Sorbet och inte min. Jag såg direkt att hovarna såg bra ut och han verkar må bra. Men han är också en av de hårdaste hästar jag har i stallet och Örjan drog inte huvan heller så jag har en positiv känsla att det kan bli ett ja, sa Daniel Redén.
- Sorbet är så bra nu att han hänger med i alla sammanhang och kan säkert ta sig till final och ta en en bit av kakan där, sa Örjan Kihlström.
Därmed är det i så fall två platser kvar i Elitloppet att bjuda in för Anders Malmrot innan spårlottningen äger rum klockan 17.30 på söndagen.

Favoritfall i V75-inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen där Nobel Amok inte orkade från ledningen. Han fick visserligen en dryg förstakurva i tredjespår och det kostade 1.09 första femhundra metrarna för att komma till ledningen. Han varvade på 1.12,7 och var slagen redan i utgången av sista kurvan. Shocking Superman som travat utvändigt om ledaren hela vägen kopplade greppet vid upploppets början. Han stod emot i det längsta men kunde inte svara Stepping Spaceboy den sista biten och föll med flaggan i topp. Stepping Spaceboy kördes av Carl Johan Jepson som vinner lopp i parti och minut och är inne i ett härligt flyt för dagen. Hästen, som tog årets första seger, tränas av Admir Zukanovic på Åby och var riktigt bra när han vann på tiden 1.12,0 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det kändes bra och jag hade mycket att köra med. Hästen är riktigt rejäl och han avgjorde säkert, sa Carl Johan Jepson som därmed har tre segrar kvar innan han tar klivet in i tusenklubben.

Revansch för Bergh
Det blev revansch i loppet efter för Robert Bergh när Oskar Florhed styrde in Sanda Love i lärlingsloppet. Florhed svarade anfall och körde fram utvändigt om ledaren mitt i loppet, kopplade greppet in på upploppet och vann säkert. Oskar Florhed jobbar hos Robert Bergh och är ansvarig för Norrlands-filialen på Bergsåker.

”Vi vann loppet i starten”
I kallblodsloppet, med 200 000 kronor i förstapris, vann Guld Rubin som gjorde en riktigt fin insats för sin tränare och kusk Jörgen Westholm. Från springspår på tillägg prickade Westholm starten och körde offensivt. Han forcerade Guli Rubin till ledningen efter ett halvvarv och fick sedan favoriten Rappnor på utsidan. Den sistnämnde galopperade som slagen i utgången av sista kurvan och då fick Nordby Kuling luckan ifrån rygg på ledaren. Men Guld Rubin svarade allt och alla och gick ifrån till en imponerande seger.
- Jag tänkte att min chans att vinna loppet är att vara före norsken. Vi lyckades vinna loppet i starten och han växer i ledningen. Planen höll och vi vann och det är vi riktigt nöjda med. Det var riktigt kul för vi har haft det här loppet i sikte en längre tid, sa Jörgen Westholm.

Ny framgång för Fredrik Linder
Fredrik Linder har strålande form på stallet och hästarna vinner lopp i var fjärde start de gör. I V75-4 blev det en väldigt lätt seger för Falcon Am som blixtstartade till ledningen från springspår för Claes Sjöström. Han fick andrahandsfavoriten Global Winner utvändigt men den senare var slagen i sista sväng och då ryckte Falcon Am bara undan. Det blev en väldigt lätt seger för Falcon Am som Fredrik Linder tränar tillsammans med sambon Magdalena Eriksson.
- Han avgjorde väldigt enkelt. Jag träffade väl inte klockrent men det var som Fredrik sa att han var extremt explosiv i starten och jag kände i volten att han kunde rassla iväg, sa Claes Sjöström.

Dubbelseger för Sjöström
Sjöström åkte ut i loppet efter, V75-5, där hans egentränade Bizzi Blizz hade stor uppvisning. Favoriten Zanzibar Wise As galopperade i starten och Bizzi Blizz öppnade snabbt och tog tidigt hand om ledningen. Hon såg sedan dunderfin ut hela vägen där Claes Sjöström såg ut att ha ett ton i linorna genom mål. Det femåriga stoet var helt överlägsen och imponerade stort på segertiden 1…..
- Hon blir faktiskt bara bättre och bättre. Hon överraskar mig nästan varje gång och gör toppinsatser, sa Claes Sjöström som därmed tog en dubbelseger på V75.

Donners Am gjorde Linderoth rörd
Per Linderoth tog en efterlängtad tränarseger på V75, den första sedan 2015, och var märkbart rörd efter att ha vunnit med Donners Am i avslutningen. Hästen betyder väldigt mycket för Per och han gjorde en grym prestation från ledningen och vann enkelt. Segertiden blev mycket fina 1.12,2 över distansen 2640 meter med bilstart.
Sju rätt gav 88 432 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördage..


Det är en vecka kvar innan det smäller på Solvalla då Elitloppet avgörs med tre miljoner kronor i förstapris. Innan lördagens V75-omgång på Gävletravet var 13 hästar inbjudna och klara för det stora sprinterloppet. Efter att Sorbet vann Gulddivisionens final så blev han direktkvalificerad till Elitloppet. Det betyder i så fall att tränaren Daniel Redén har fyra hästar med i startfältet. Förutom Sorbet så är ju Propulsion, Double Exposure och Heavy Sound redan klara. Kusk på Sorbet ska enligt Redén vara Carl Johan Jepson som har vunnit med hästen tidigare.

Blev startsnabb och höll ledningen med helstängt
Men den här gången var det som vanligt Örjan Kihlström som satt i sulkyn och för att få Sorbet snabbare från start var hästen utrustad med ett norskt huvudlag. När det var en minut kvar till start drog Örjan Kihlström ner skygglapparna och i startrusningen mot Ringostarr Treb och Pastore Bob höll Sorbet ledningen från innerspåret.
- Det gick väldigt fort och vi körde vad vi kunde men det var aldrig kris att bli av med ledningen. Jag väntade länge innan loppet med att dra ner skygglapparna och han blev startsnabb av dem och kunde hålla ut de andra. Sedan blev han lite väl pigg under vägen med det helstängda, sa Örjan Kihlström.
Första femhundra metrarna avverkade Sorbet efter 1.08,8 och han varvade på 1.10,3. Genom sista kurvan och in på upploppet låg Örjan Kihlström raklång i vagnen och tog upp så att inte Ringostarr Treb som satt i rygg på ledaren skulle få luckan och komma loss. Mitt i banan angrep Mindyourvalue W.F. och spurtade in som tvåa men Sorbet gled ifrån till en säker seger på tiden 1.10,2/1609a.
- Jag drog ju så mycket jag orkade i sista sväng och sedan är det svårt att få dem att tända om i slutskedet när man drar i honom så länge. Jag fick dra ihop honom helt enkelt för att inte ge Ringostarr Treb chansen. Men han han hade huvan kvar i mål, sa Örjan Kihlström.
- Helsike vad startsnabb han blev med det helstängda. Nu har han vunnit två guldfinaler och det är fantastiskt kul. Helt galet, sa Daniel Redén.

”En av de hårdaste hästar jag har i stallet”
En stund efter loppet pratade Solvallas sportchef Anders Malmrot med Daniel Redén som lät väldigt positiv till en start i Elitloppet men ville ha lördagskvällen på sig att fundera innan han lämnade något definitivt besked.
- Om jag säger ja så har vi fyra stycken med och det är en otrolig prestation av hela teamet. Det är skötaren Ellinors förtjänst som gör allt med Sorbet och inte min. Jag såg direkt att hovarna såg bra ut och han verkar må bra. Men han är också en av de hårdaste hästar jag har i stallet och Örjan drog inte huvan heller så jag har en positiv känsla att det kan bli ett ja, sa Daniel Redén.
- Sorbet är så bra nu att han hänger med i alla sammanhang och kan säkert ta sig till final och ta en en bit av kakan där, sa Örjan Kihlström.
På söndagsförmiddagen meddelade Daniel Redén och Solvallas sportchef Anders Malmrot att Sorbet är klar för Elitloppet.
Därmed är det i så fall två platser kvar i Elitloppet att bjuda in för Anders Malmrot innan spårlottningen äger rum klockan 17.30 på söndagen.

Favoritfall i V75-inledningen
Det blev favoritfall i V75-inledningen där Nobel Amok inte orkade från ledningen. Han fick visserligen en dryg förstakurva i tredjespår och det kostade 1.09 första femhundra metrarna för att komma till ledningen. Han varvade på 1.12,7 och var slagen redan i utgången av sista kurvan. Shocking Superman som travat utvändigt om ledaren hela vägen kopplade greppet vid upploppets början. Han stod emot i det längsta men kunde inte svara Stepping Spaceboy den sista biten och föll med flaggan i topp. Stepping Spaceboy kördes av Carl Johan Jepson som vinner lopp i parti och minut och är inne i ett härligt flyt för dagen. Hästen, som tog årets första seger, tränas av Admir Zukanovic på Åby och var riktigt bra när han vann på tiden 1.12,0 över distansen 2140 meter med bilstart.
- Det kändes bra och jag hade mycket att köra med. Hästen är riktigt rejäl och han avgjorde säkert, sa Carl Johan Jepson som därmed har tre segrar kvar innan han tar klivet in i tusenklubben.

Revansch för Bergh
Det blev snabb revansch i loppet efter för Robert Bergh när Oskar Florhed styrde in Sanda Love i lärlingsloppet. Florhed svarade anfall och körde fram utvändigt om ledaren mitt i loppet, kopplade greppet in på upploppet och vann säkert. Oskar Florhed jobbar hos Robert Bergh och är ansvarig för Norrlands-filialen på Bergsåker.

”Vi vann loppet i starten”
I kallblodsloppet, med 200 000 kronor i förstapris, vann Guli Rubin som gjorde en riktigt fin insats för sin tränare och kusk Jörgen Westholm. Från springspår på tillägg prickade Westholm starten och körde offensivt. Han forcerade Guli Rubin till ledningen efter ett halvvarv och fick sedan favoriten Rappnor på utsidan. Den sistnämnde galopperade som slagen i utgången av sista kurvan och då fick Nordby Kuling luckan ifrån rygg på ledaren. Men Guli Rubin svarade allt och alla och gick ifrån till en imponerande seger.
- Jag tänkte att min chans att vinna loppet är att vara före norsken. Vi lyckades vinna loppet i starten och han växer i ledningen. Planen höll och vi vann och det är vi riktigt nöjda med. Det var riktigt kul för vi har haft det här loppet i sikte en längre tid, sa Jörgen Westholm.

Ny framgång för Fredrik Linder
Fredrik Linder har strålande form på stallet och hästarna vinner lopp i var fjärde start de gör. I V75-4 blev det en väldigt lätt seger för Falcon Am som blixtstartade till ledningen från springspår för Claes Sjöström. Han fick andrahandsfavoriten Global Winner utvändigt men den senare var slagen i sista sväng och då ryckte Falcon Am bara undan. Det blev en väldigt lätt seger för Falcon Am som Fredrik Linder tränar tillsammans med sambon Magdalena Eriksson.
- Han avgjorde väldigt enkelt. Jag träffade väl inte klockrent men det var som Fredrik sa att han var extremt explosiv i starten och jag kände i volten att han kunde rassla iväg, sa Claes Sjöström.

Dubbelseger för Sjöström
Sjöström åkte ut i loppet efter, V75-5, där hans egentränade Bizzi Blizz hade stor uppvisning. Favoriten Zanzibar Wise As galopperade i starten och Bizzi Blizz öppnade snabbt och tog tidigt hand om ledningen. Hon såg sedan dunderfin ut hela vägen där Claes Sjöström såg ut att ha ett ton i linorna genom mål. Det femåriga stoet var helt överlägsen och imponerade stort på segertiden 1.11,2/1640a.
- Hon blir faktiskt bara bättre och bättre. Hon överraskar mig nästan varje gång och gör toppinsatser, sa Claes Sjöström som därmed tog en dubbelseger på V75.

Donners Am gjorde Linderoth rörd
Per Linderoth tog en efterlängtad tränarseger på V75, den första sedan 2015, och var märkbart rörd efter att ha vunnit med Donners Am i avslutningen. Hästen betyder väldigt mycket för Per och han gjorde en grym prestation från ledningen och vann enkelt. Segertiden blev mycket fina 1.12,2 över distansen 2640 meter med bilstart.
Sju rätt gav 88 432 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-23 2015-11-23 Gävle-8 2140/9 2 15.8 55
2015-11-07 2015-11-07 Eskilstuna-8 2140/1 0 g 62
2015-10-17 2015-10-17 Bergsåker-6 2640/1 1 15.2 34
2015-10-04 2015-10-04 Romme-6 2140/6 str
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-10 Ulf Eriksson 1640/1 B str
2016-11-02 2016-11-02 Bergsåker-9 Tomas Pettersson 2140/8 B 4 14.6 29
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-6 Ulf Eriksson 2140/2 D 0 15.0 550
2016-10-01 2016-10-01 Färjestad-5 Örjan Kihlström 1640/4 C 0 g 38
2016-09-14 2016-09-14 Solvalla-7 Ulf Eriksson 2640/3 C 1 14.9 41
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-9 Ulf Eriksson 2140/5 D 3 13.8 68
2016-08-18 2016-08-18 Bergsåker-4 Ulf Eriksson 2140/3 B 1 13.8 18
2016-07-27 2016-07-27 Östersund-10 Per Linderoth 2140/10 C 0 15.7g 39
2016-07-19 2016-07-19 Bollnäs-8 Per Linderoth 2140/10 B 3 14.9 41
2016-07-04 2016-07-04 Hagmyren-7 Örjan Kihlström 1640/6 A 1 13.4 18
2016-06-24 2016-06-24 Hagmyren-8 Per Linderoth 1640/11 A 5 13.8 47
2016-06-09 2016-06-09 Bollnäs-3 Per Linderoth 2140/4 B 4 14.8 31
2016-04-26 2016-04-26 Romme-1 Tomas Pettersson 2140/4 A str
2017-12-28 2017-12-28 Åby-3 Robert Bergh 2180/13 A 0 g 15
2017-11-18 2017-11-18 Bjerke-9 Robert Bergh 1609/1 B 0 15
2017-11-01 2017-11-01 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/2 A 1 12.8 12
2017-10-12 2017-10-12 Åby-4 Robert Bergh 2140/7 A 1 12.7 14
2017-09-27 2017-09-27 Solvalla-8 Robert Bergh 2140/3 A 1 13.1 14
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-11 Robert Bergh 1640/2 A 0 16.6g 26
2017-08-30 2017-08-30 Åby-8 Kim Eriksson 2640/4 B 3 13.1 19
2017-08-12 2017-08-12 Åby-11 Robert Bergh 2140/8 A 1 13.1 27
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-11 Ulf Eriksson 2660/8 A 0 g 38
2017-07-08 2017-07-08 Halmstad-11 Robert Bergh 2140/5 B 1 11.4 20
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-7 Robert Bergh 3140/6 A 1 16.0 17
2017-05-25 2017-05-25 Åby-9 Robert Bergh 1640/7 C 1 10.5 35
2017-05-18 2017-05-18 Örebro-4 Ulf Eriksson 1640/12 A 0 g 52
2017-04-30 2017-04-30 Vaggeryd-10 Kim Eriksson 2640/11 C 1 14.7 78
2017-04-19 2017-04-19 Åby-8 Robert Bergh 1640/4 C 0 12.7 22
2018-12-19 2018-12-19 Bergsåker-9 Robert Bergh 2140/9 C 1 13.4 39
2018-12-08 2018-12-08 Bergsåker-11 Robert Bergh 1640/10 D 6 14.5 100
2018-11-22 2018-11-22 Bergsåker-3 Ulf Eriksson 2140/8 C 4 16.4 72
2018-10-03 2018-10-03 Solvalla-9 Per Lennartsson 2180/9 B 0 g 28
2018-09-08 2018-09-08 Axevalla-7 Kim Eriksson 2140/6 D 0
2018-08-25 2018-08-25 Bergsåker-7 Robert Bergh 2140/7 D 0 g 46
2018-08-11 2018-08-11 Åby-10 Robert Bergh 2140/10 D 2 12.8 182
2018-07-21 2018-07-21 Axevalla-10 Robert Bergh 2140/3 D 3 12.4 84
2018-06-26 2018-06-26 Axevalla-3 Robert Bergh 2680/13 A 0 g 16
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-6 Robert Bergh 1640/3 C 0 g 28
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-10 Björn Goop 1609/4 D 0 g 99
2018-05-08 2018-05-08 Solvalla-5 Ville Karhulahti 2140/7 C 1 12.6 18
2018-01-27 2018-01-27 Vincennes-5 R Bergh 2850/5 D 0 44
2019-11-12 2019-11-12 Solvalla-8 Örjan Kihlström 1640/5 C 2 12.0 36
2019-10-23 2019-10-23 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2180/10 B 6 13.3 35
2019-10-04 2019-10-04 Östersund-4 Ulf Eriksson 2140/7 B 1 13.6 14
2019-09-14 2019-09-14 Skellefteå-4 Mats E Djuse 2640/5 C 2 18.1 20
2019-06-29 2019-06-29 Eskilstuna-11 Robert Bergh 2140/1 D 6 12.1 67
2019-06-15 2019-06-15 Boden-11 Robert Bergh 2140/7 D 1 12.3 71
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-11 Robert Bergh 1640/1 B 0 g 55
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-5 Robert Bergh 2140/6 A 0 12.6 15
2019-05-07 2019-05-07 Solvalla-7 Anders Eriksson 2140/7 B 1 12.8 19
2019-04-11 2019-04-11 Bergsåker-6 Robert Bergh 2140/3 A 1 13.9 15
2019-02-21 2019-02-21 Vincennes-1 R Bergh 2850/5 D 0 128
2019-02-12 2019-02-12 Vincennes-1 Y Lebourgeois 2100/4 D 0 70
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-10 Per Lennartsson 2640/12 D 7 15.3 222
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-10 Robert Bergh 1640/10 D 7 12.6 81
2020-11-18 2020-11-18 Bergsåker-9 Rikard N Skoglund 2140/3 D 0 g 354
2020-10-29 2020-10-29 Boden-4 Ove A Lindqvist 2140/7 B 2 14.6g 29
2020-10-08 2020-10-08 Bergsåker-9 Robert Bergh 2140/8 C str
2020-09-29 2020-09-29 Eskilstuna-4 Rikard N Skoglund 2140/6 C 0 g 136
2020-09-01 2020-09-01 Solänget-4 Örjan Kihlström 2140/1 C 4 13.7 20
2020-08-12 2020-08-12 Boden-7 Oskar Florhed 2140/11 C 0 13.9 360
2021-03-24 2021-03-24 Bergsåker-4 Nicklas Westerholm 2140/8 C str
2021-03-13 2021-03-13 Axevalla-11 Dwight Pieters 2140/3 D 0 g 1009
2021-03-06 2021-03-06 Åby-7 Robert Bergh 1640/5 D 7 11.6 192ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se