Next To None Sib travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Next To None Sib travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Next To None Sib har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Next To None Sib har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Next To None Sib


Onsdagen på Solvalla bjöd på en mängd fina prestationer och kvällen avslutades med Margaretas Tidiga Unghästserie för fyra&..


Onsdagen på Solvalla bjöd på en mängd fina prestationer och kvällen avslutades med Margaretas Tidiga Unghästserie för fyraåriga hingstar och valacker. Segern och 300 000 kronor gick till favoriten Dartagnan Sisu som imponerade stort tillsammans med Ulf Ohlsson.
Varvet från mål forcerades Dartagnan Sisu till ledningen och sedan höll han undan med i nästan joggande stil med till synes sparade krafter i mål.
- Det här är en derbyhäst om han får vara frisk. Det är riktig power i den här hästen. I dag var han finare än i årsdebuten. Han är stark och rejäl av sig, berömde kusken Ulf Ohlsson.
- Han är jättefin. Han har känts stark och rejäl hela vintern. Det är klart att vi hoppas på derbyt, sa tränaren Mattias Djuse.

Vamp Kronos vann på topptid
Favoritseger blev det även V86-2 där treåriga stoet Vamp Kronos lekte hem 300 000 kronor i Margaretas Tidiga Unghästserie. Trots att Vamp Kronos fick gå utvändigt ledaren i högt tempo avgjorde hon med en gäspning då kusken Christoffer Eriksson gav henne matchorder 600 meter från mål.
- Hon kändes bra hela tiden. Det är en fruktansvärt fin häst som gjort det bra hela tiden. Hon kändes stark hela tiden och vann på bra sätt på en bra tid. Hon har en vägvinnande aktion, kommenterade segerkusken.
Segertiden på det treåriga stoet blev imponerande 1.12,8 över distansen 2 140 meter autostart.
- Hon var en normal häst till vi kvalade henne, då förvandlades hon som de bästa hästarna gör och hon blir bara bättre och bättre för varje start. Dessutom har hon kanske den bästa stamtavlan i världen, sa tränaren Jerry Riordan om dottern till Ready Cash och Viking Kronos-stoet Only Kronos.

”Kuppade” sig till ledningen
Christoffer Eriksson hade en bra kväll och han vann även V86-3 efter en vaken manöver då han körde till mitt i loppet och ”kuppade” till sig ledningen varvet från mål med Tomas Malmqvist-tränade Calle Crown. Fjärde utvändigt blev spets på 300 meter.
- Det gick ju sakta och jag hade en snabb häst så det såg säkert bättre ut än vad det var. Det går enklare när man har bra hästar, som det var i dag hade jag säkert kunna vunnit loppet även om jag suttit där bak, sa Jägersrokusken

Sjätte raka för obesegrad talang
Timo Nurmos talang Izzy var V86-omgångens största favorit och fyraåringen gjorde inte favoritspelarna på Solvalla besvikna. Ledning från start till mål innebar sjätte raka segern från debuten för det obesegrade stoet.
- Hon blir bara bättre och bättre och gick barfota första gången i dag. Hon är jätteklok, inget het och jättefin att köra, sa kusken Jorma Kontio.
V86-4 blev ett sevärt lopp där Global Tendency försvarade ledningen i en mycket snabb inledning mot Mulligan. Knappa varvet kvar forcerades Amalia Cash till spets och öppnade upp en lucka på 40-50 meter på sista bortre långsidan. Men in mot upploppet stumnade Amalia Cash och bakifrån avslutade Juni Håleryd bäst av alla och fångade in ledaren kort före mål. Även det här var ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med ett förstapris på 300 000 kronor och det innebar att Juni Håleryd mer än fördubblade sitt konto.
- Min häst kändes riktigt fin i dag. Det var ju körning både från start och mitt i och min gjorde verkligen en strong avslutning, kommenterade segerkusken Peter Untersteiner.

Haugstad valde rätt väg
V86-5 var ett klass II-försök och här skrällde 16-oddsaren Actual Star trots att han egentligen aldrig sågs med chans i loppet. Men Kenneth Haugstad lyckades 100-procentigt med sin slalomstyrning och när luckan kom kort före mål kunde Actual Star växla ner Fairplay Pellini i sista stegen in mot mål.
- Jag valde att gå ner på innerspåret 800 kvar och det var väl därför jag vann loppet. Jag valde rätt väg denna gång, konstaterade Kenneth Haugstad.
Roger Walmann tränar vinnaren som belönades med 100 000 kronor.

Domslutet dröjde
V86-6 fick en dramatisk avslutning och det dröjde innan domarna förkunnade att tio-oddsaren Lucifer Lane dömdes som segrare tillsammans med Johan A Nilsson. Dock fick kusken ”3 000 kronor i böter för att ej hållit rakt spår på upploppet” enligt resultatlistan.
Lucifer Lane kom in på upploppet i andraspår men bröt ut något spår över upploppet och det tvingade då även konkurrenterna, och framför allt Örjan Kihlström bakom Vanilla Pod, att korrigera sina hästar utåt.
Loppet var för treåriga hingstar och valacker och precis som i de övriga loppen i Margaretas Tidiga Unghästserie var förstapriset på 300 000 kronor.
- Klart det känns extra, sa Örebrotränaren Thomas L Nilsson som fick se sonen Johan vinna ett storlopp.

Våldsam duell från start
V86-7 var ett sprinterlopp där publiken bjöds på en våldsam duell inledningsvis där A.Hannibal och Next To None Sib stred om ledningen i 1.05.7-fart första 500 meterna innan den sistnämnde fick spets. Star Advisor Joli hamnade först utvändigt och 500 kvar tryckte han sig till ledningen och vägrade sedan släppa någon förbi sig i en tät slutstrid tillsammans med Kim Eriksson. Segertiden blev 1.11,3 över 1 640 meter autostart.
- Jag älskar den här hästen. Han gör aldrig ett dåligt lopp. Han är grym, sa tränaren Sofia Aronsson.
Åtta rätt på V86 gav 464 758 kronor, sju rätt 1 657 kronor och sex rätt 117 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


1 december infördes skotvång på landets travbanor.Det innebär en stor omställning för hästar som är vana vid att t&aum..


1 december infördes skotvång på landets travbanor.
Det innebär en stor omställning för hästar som är vana vid att tävla barfota.
Vissa hanterar det utmärkt, andra hämmas kraftigt.
Samtidigt blir det förstås en konkurrensfördel för de som alltid tävlar med skor.
På travfakta.se finns sammanställningar av samtliga V75-hästars resultat med olika balans.
Vi har tagit hästarnas placeringar med skor runt om och jämfört med deras totala resultat. Det ger en ”skokvot” där hästar som nått bättre resultat med skor får ett positivt tal och tvärtom.
Hästar som tävlat med skor runt om i samtliga starter hamnar under rubriken ”Alltid skor”.
För att räknas med i statistiken krävs att hästen gjort minst fem starter i Sverige och minst 20 procent av karriärens starter med skor runt om, hästar som inte uppfyller detta hamnar under kategorin ”Osynade”.
Endast hästar med sämre resultat med skor jämfört med annan balans kan hamna under ”Mest missgynnade” och tvärtom.

Tungbaneexperterna
Det varierande vädret i Karlstad under veckan har dessutom gett banarbetarna extra huvudbry. Den normalt vindsnabba ovalen riskerar att bli tungsprungen varför vi också tagit en titt på hästarnas resultat vid krävande förutsättningar.
Under rubriken ”tungbaneplus” har vi placerat hästar som bevisat att de hanterar svårsprungna förhållanden.
Förutsättningen för att hamna där är att resultaten på ”tung” eller ”något tung” bana är påtagligt bättre än hästarnas statistik på normalt underlag.
Eftersom travfakta.se bara för statistik för svenska banor finns inga utländska starter med som underlag.

V75-1

Mest gynnade:
2 Azzaro la Marc +13
11 Global Signature +5

Mest missgynnade:
6 Gossip’s Cash -45
10 Quantum Blues -37
12 Van Figo -36

Alltid skor:
1 Tobago Bay
3 Thomson
4 Spotlite Son M.L
9 Västerbo Highscore

Tungbaneplus:
1 Tobago Bay
8 Test Drive


V75-2

Mest gynnade:
7 Fender +29
10 Sot +12
2 Hibokongen +5

Mest missgynnade:
14 Finnskog Fokus -18
1 Mjölner Spik -13
13 Gangtrött -12

Osynade:
11 Myhreng Brage

Tungbaneplus:
1 Mjölner Spik
5 Remkvikk
7 Fender
11 Myhreng Brage


V75-3

Mest gynnade:
4 On Track Piraten +30
6 Fly the World +25
2 Candor Hall +20

Mest missgynnade:
Ingen

Osynade:
3 Royal Ice
7 Increased Workload
8 Anna Mix

Tungbaneplus:
2 Candor Hall
6 Fly the World
7 Increased Workload


V75-4

Mest gynnade:
5 Algot Zonett +24
7 Baron Gift +21
10 Ragazzo da Sopra, 12 Great King Wine +5

Mest missgynnade:
6 Sir Henry P.Hill -12
1 Perfect Dynamite -11
3 Davy Jones Sisu -4

Osynade:
8 Pacific W.F.
11 Dream of Winner

Alltid skor:
2 Handsome Brad
9 Stepping Spaceboy

Tungbaneplus:
3 Davy Jones Sisu
5 Algot Zonett


V75-5

Mest gynnade:
2 Mellby Drake +25
3 Hawk Cliff +19
8 Brilliance +18

Mest missgynnade:
5 Hot Pride -8

Osynade:
11 Sapajou

Alltid skor:
1 Alleyeson
6 Partizan Face

Tungbaneplus:
2 Mellby Drake
5 Hot Pride


V75-6

Mest gynnade:
1 Mountain Clever +17
10 Royal Prince +16
3 Bella Beluga +15

Mest missgynnade:
8 Aron Palema -58
5 Da Vinci Boko -51
11 Tudor Kronos -47

Tungbaneplus:
8 Aron Palema
9 Limoncelli
10 Royal Prince
11 Tudor Kronos


V75-7

Mest gynnade:
7 Officer C.D. +29
12 Orion Tilly +24
3 Top of the World +21

Mest missgynnade:
11 Fossens Bonus -58
1 Next to None Sib -42
2 Pippi -28

Osynade:
6 Gross Weight
10 Furious Francis

Tungbaneplus:
4 Beppe Am
5 Paparazzi M.
12 Orion Tilly

Robin Johansson, Kanal 75


V75-11 Nahar har varit hemma en dryg vecka och har tagit resan bra. Han gick ett lättare jobb i lördags och var jättefin. Han tycker fortfarande ..


V75-1
1 Nahar har varit hemma en dryg vecka och har tagit resan bra. Han gick ett lättare jobb i lördags och var jättefin. Han tycker fortfarande att det är kul att tävla och han kommer säkert att göra bra ifrån sig igen. Innerspåret är ganska bra på Bjerke och för Nahars del är det en klar fördel. Han har lärt sig öppna allt bättre och klaffar det ska han ses med chans. Vad det gäller balansen får vi avvakta banan, säger Preben Sövik i Robert Berghs stall.
2 Love Voice valde vi bort trekilometersloppet med (utanför V75). Valde guldloppet så att hästen ska slippa gå ute i tredjespår hela vägen. Motståndet är knallhårt men han är platsaktuell med tanke på att spåret och formen är bra. Han går med aluminumskor fram och järnskor bak. Dessutom med ett norskt huvudlag, säger Jan-Kristian Överdal.
3 Nato Dream håller riktigt bra orm. Allt är som det ska i träningen och spåret passar perfekt eftersom han är snabb från start. Nu är han väl inte så pass bra att han kan vinna, men trea-fyra kan han nog vara om det klaffar. Inga ändringar om banan är ok, säger Marcus Schön.
4 Thai Broadway är riktigt bra i ordning och senast fick han aldrig chansen och hade mycket krafter kvar. Hästen är snabb från start och jag kan tänka mig att Björn laddar från start och kör för ledningen. Skulle han komma dit kör han nog där den här gången. Thai Broadway är så pass bra för dagen att han kan vinna även om vi har stor respekt för Ivar Sånna. Banunderlaget bestämmer balansen, förhoppningsvis kan vi köra barfota, säger Anton Sverre i Björn Goops stall.
6 Call Me Hanover gör sin första start efter paus på onsdagen så den insatsen måste kollas. Tränar bra i alla fall och formen är fin. Det blir norskt huvudlag, barfota fram och jänkarvagn. Målet är att få med sig så mycket pengar som möjligt, säger Anders Lundström Wolden.
7 Winmecredit har fått två lopp efter ett uppehåll och höjer sig formmässigt från gång till gång. Nu blev det ett dåligt spår mot bra hästar. Jag är nöjd om han kommer till och gör ett bra lopp men han är inte mer än fjärde- eller femtehäst för mig. Vi ändrar inget, säger Frode Hamre.
9 Ivar Sånna har fått ett helt okej spår. De andra får köra om täten och så får vi se vilken position det blir för hans del. Ivar Sånna är oförändrat fin i träningen och kommer att prestera lika bra som han gjort på slutet. Det blir en vanlig sulky, och så hoppas vi kunna köra honom utan skor bak. Han är bäst med den balansen. Han ska ses med segerchans, säger Frode Hamre.

V75-2
1 Calizza Boko är verkligen rätt sorts häst och hon har allt en bra häst ska ha. Hon går fortfarande med träningsbalans och det blir spännande att se när vi kan lätta henne, men det är inte aktuellt ännu. Hon är fin i träningen och det enda frågetecknet är spåret som inte passar henne eftersom hon inte är snabb ut. Nu kör Örjan och han brukar lösa det mest och klaffar det är hon bra nog att vinna. Hon ska ut på en långresa för första gången och det vet man aldrig hur det går, men hästen är cool och det ska hon fixa, säger Marcus Schön.
2 Herakleitos F. var bra senast och han hade inte startat på några veckor och behövde det loppet för att komma i toppform. Hästen känns fin efteråt och har ett passande spår. Jag tror att han kan vara med ganska långt framme för han börjar hitta rätt och kapacitet han alltid visat sig ha. Han gick barfota runt om senast och gör så igen om banan tillåter, säger Lars I Nilsson.
3 Ragazzo da Sopra vann lätt senast och han blir bara bättre och bättre för varje start. Hästen är bra för klassen och kan öppna bra bakom bilen. Det som oroar lite är att han är lite bekväm och att Björn inte får ha körspö kan vara ett minus. Hästen duger och ska streckas och vad det gäller balansen beror det på hur banan ser ut, säger Anton Sverre.
4 Tracy Kosmos galopperade i sväng på Momarken och det kunde ha blivit seger utan felet. Möter några bra svenska hästar den här gången. Seger är kanske för mycket att begärt men tredje-fjärdehäst kan hon vara. En spännande outsider. Hon går med aluminiumskor som vanligt, säger Magne Sövik.
5 Walentino har varit ett äventyr så här långt och jag har aldrig vunnit ett lopp så lätt som senast. Hästen är snabb från start och det är troligen bara Herakleitos F. som kan kan hindra oss att ta ledningen. Kommer till spets är planen att köra där, men inte till vilket pris som helst. Jag har segerambitioner. Barfota runt om och norskt huvudlag, säger Göran Antonsen.
6 Muscle Salt har varit sämre i två starter i rad. Han saknar den rätta speeden och måste höja sig ett par hack till den här starten för att kunna räcka till seger. Så han måste visa bättre takter innan vi vågar tro på honom igen. Skor och vanlig sulky, säger Frode Hamre.
7 Mr Creation har utvecklats mycket på sistone. Näst senast slog han mycket bra fyraåringar på Bjerke. Gången efter var han också bra, men inte lika fin som gången innan och nu har han fått ta igen sig ett tag. Han kommer att vara bättre den här gången och jag tror att han duger bra. Spåret är lite långt ut och på Bjerke kommer svängen fortare och det finns risk för trafikproblem. Hästen är snabb från start och jag måste ju framåt. Jag tror han duger bra och han går med skor som tidigare, säger Marcus Hultman.
9 Sambuco blir bättre och bättre och jag är säker på att han kommer att göra en bra insats igen. Han är missgynnad av att jag inte får ha körspö i Norge. Trots det tycker jag att han tillhör A-hästarna i loppet. Han måste gå med bakskor på lördag, säger Peter Untersteiner.
10 Velocity de Vie var jättebra senast och han har en lite märklig stil och gör alltid sitt bästa. Han kommer att gå framåt med det loppet i kroppen och bakspår för hans del gör inte så mycket eftersom han inte är speciellt snabb från start. Calizza Boko är den bättre av våra och Velocity de Vie slår ur underläge och vi hoppas på fina pengar. Inga ändringar är planerat i dagsläget, säger Marcus Schön.
12 Muscleman O. Träbar fint och är i form. Spåret dämpar dock förväntningarna och jag är nöjd med en matlapp. Han ska gå barfota runt om, säger Anders Lundström Wolden.

V75-3
1 Thai Goodwill fick ett snällt lopp senast och behövde bara speeda sista biten. Hon har fått ett perfekt utgångsläge och för första gången kommer vi att utrusta henne med ett helstängt huvudlag. Det är många fina ston med men hon är bra själv också. Hon ska åtminstone gå utan framskor. Kanske river vi av henne alla skor, det bestäms först när vi ser banan på lördag, säger Magnus Teien Gundersen.
2 Treasure Kronos har svarat för två kanonlopp i rad efter paus. Senast fick hon trava utan rygg och fullföljde starkt. Hästen känns jättefin i jobben efter det och har ett bra spår och är snabb från start. Hon är allround och vi ändrar inget och tror mycket på henne den här gången, säger Anderas Lövdal i Jerry Riordans stall.
3 Charisma K.W. är vi spända på att se hur hon står sig mot de här konkurrenterna. Har gått i mål med krafter sparade i de två senaste loppen och det anser jag vara en fördel. Snabb från start och kommer att gå barfota, och med antingen norskt eller helstängt, säger Charlotte Myren Tuverud.
5 Angelina D.K. är en jättefin häst som alltid gör sitt bästa. Hon har varit med i de danska årgångsloppen för ston och är ett av de bättre. Hon är stark och går alltid in i mål. Nu är det kort distans och det missgynnar henne lite. Kan vi ta en plats är det bra gjort mot dom här hästarna. Vi ändrar inget, säger Jeppe Juel.
7 Otrobanda skulle ha startat förra onsdagen, men då slog vintern till i Stockholm och hästarna som var på väg blev stående i kö i flera timmar. Dom fick vända hem sent på kvällen och det blev ett långt dygn för dom. Otrobanda har inte fått de förberedelser hon ska ha haft och nu får jag köra ett lite tuffare jobb med henne i stället. Hästen känns fin och hon gör sällan ett dåligt lopp. Spåret är lite för långt ut för att jag ska vara nöjd, tillåter banan blir det barfota igen, säger Peter Untersteiner.
8 Caresse har varit bra i stort sett hela året och tagit sig till flera finaler i årgångsloppen. Hon gick bra senast och håller formen. Från det här läget blir det svårt att komma till och vi ligger lite lågt och även för hennes del gör vi inga ändringar om banan är fin, säger Anton Sverre.
9 Valla d’Estino fick en lugn genomkörare efter paus senast på Sörlandet. Hästen är kraftigt på gång och spåret är kanon. Kanske plockar vi framskorna om banan är bra, annars inga ändringar. Det är svårt att värdera vinstchansen mot så här många bra hästar. Men hon är bra själv också. Hoppas på tempo och full körning till slut. Outsiderchans, säger Preben Haagensen.
10 Gematria vann enkelt senast mot bra hästar och visade att formen sitter i. Har dessvärre dragit ett dåligt spår mot fina ston och därifrån är vi lite utlämnade åt vad de andra hittar på. Ska gå barfota efter fyra lopp med skor. Hon är platsaktuell men kan också vara med och kämpa om segern om allt löser sig under vägen, säger Frode Hamre.

V75-4
1 Armani V.P. Har utvecklats en hel del på sistone. Senast slog han de bästa fyraåringarna i Danmark. Jag är fortsatt väldigt nöjd med hästen och vi fick ett perfekt spår. Han kan knappast ta ledningen, men vi lär ju få ett bra lopp och han ska ses med chans. Det blir optimal balans, säger Jeppe Juel.
2 Love Spin möter tufft motstånd men har ett perfekt spår och håller toppform. Han kan gå snabbare än visat och kan vara på en plats bland de tre med klaff. Troligen helstängt huvudlag och skor runt om, säger Amanda Robertsen.
3 Wizard Of Ousse gör bra lopp hela tiden och är i fin form. Han har tävlat barfota i de två senaste starterna men fungerar fint med skor också om banan skulle kräva det. Han kan spurta ner alla om han får ett bra rygglopp. Klaffar det ska han ha en bra vinstchans, säger Oddmund Wallevik.
4 Jacuzzi O. håller fin form. Var kanske sämre på Forus 8 november men var då nyskodd och det kan vara förklaringen. Han går med helstängt för första gången på länge och vi satsar på att komma oss till sargen. Inga stora segerambitioner men en plats bland de fyra er realistiskt. Går utan skor om banan tillåter, säger Tor Olaf Halle.
5 Gigant Star har varit bra länge och är i fortsatt strålande form. Var kanonfin vid segern näst senast. Upp en klass nu och möter många jättebra svenskar. Jag blir överraskad om han vinner och det är nog bara en slant som gäller. Inga ändringar, säger Björn Steinseth.
6 Rigel L.B. är i toppform och har varit fin i träningen efter segern senast på Färjestad. Det är lite vingelrisk härifrån, hoppas att de kör hårt där framme. Plockar många på slutet och kan även vinna med maxklaff. Barfota och jänkarvagn, säger Per Ludvig Nilsen.
7 Avery ska få prova printerdistans för första gången. Svarar för fina prestationer hela tiden. Hoppas på hårt tempo så att vi kan köra till slut. Vi ändrar inget. En outsider, säger Kjetil Helgestad.
8 Emir La Brousse vann enkelt senast trots att han fick gå i dödens till slut över 3100 meter. Matchar motståndet på sin kapacitet men det blir svårt att vara med i striden från det här läget. Ska troligen gå med skor och vanlig sulk som senast, säger Magnus Teien Gundersen.
9 Chief Orlando blev utsvarad senast och levererade en god insats på nytt som trea. Här möter han äldre hästar och får inte utnyttja sin startsnabbhet. Jag tror att vi hittar vinnaren på något av de fem innersta spåren men min häst kan vinna med klaff. Tror vi kör med helstängt huvudlag trots bakspåret och med fyra lätta skor och jänkarvagn, säger Frode Hamre.
10 Dex Dexter kommer ut efter uppehåll då han behandlats men formen är lika bra som innan. Hästen är bäst i spets och från det här spåret blir det att köra för en så bra slant som möjligt. Inga ändringar, säger Kjetil Helgestad.
11 Mad Lee svarade för ett bra lopp senast och han håller fin form. Det har visat sig att han är klart bäst när han är med där framme, helst i ledningen och från det här läget ligger jag lågt. Han kommer att gå med skor, säger Lars I Nilsson.
12 Pokemon Ås har ruskigt fin form för dagen. Han avslutade vasst senast och hade full fart genom mål och tussarna kvar i öronen. Läget är dåligt och högst troligt blir det skor på nu och det är ett litet minus och blir banan lös är det än värre, säger Marcus Lindgren.

V75-5/Top 7
1 Navigator Sib hade inte sin bästa dag senast utan att vi riktigt vet varför. Han känns bättre i jobben igen och har fått ett spår där han kan smyga med och förhoppningsvis tjäna lite pengar. Att han ska vinna känns långsökt. Om banan tillåter kommer han att gå barfota fram, säger Oskar J Andersson i Jörgen Westholms stall.
2 Tripolini V.P. startade senast i Frankrike och det blev lite för tufft för honom. Resan blev jobbig och hästen var helt enkelt lite sliten. Han känns perfekt i jobben och spåret är de bästa vi kunde få och jag räknar med att vi är med där framme. Det blir inga ändringar, säger Jeppe Juel.
3 Fossens Bonus är i fin författning och behöver ett lopp i kroppen innan V75-finalerna. Han fick ett bra spår och ha visat att han kan öppna snabbt även om han inte är någon raket de första stegen. Kort distans har han inte provat så många gånger, men jag tror att han kommer bli en vass sprinter med tiden och det hanterar han utan problem. Han ska räknas igen och jag är lite sugen att testa ett norskt huvudlag, det bestämmer jag efter värmningen, det blir skor bak den här gången, säger Magnus Jakobsson.
4 Strong Forte satt fast i den senaste starten och formen är oförändrat bra. Möter måga bra hästar här men kanske kan vara med och snusa på en plats bland de tre. Det blir inga utrustningsändringar, säger André H. Stensen.
5 Time Machine börjar hitta formen efter ett långt skadeuppehåll. Han känns allt smidigare och är snabb från start och från det här spåret får Johnny trycka av honom från start. Time Machine bör kunna vara med där framme även om det är bra hästar emot och tillåter banan blir det barfota runt om och troligen jänkarvagn, säger Oskar J Andersson i Jörgen Westholms stall.
6 Big City Rambler håller okej form men möter tufft motstånd och vi får sikta in oss på en matlapp i första hand. Han går med skor på alla fyra och norskt huvudlag, säger Trond Gjervan.
7 Orion Tilly var strålande bra senast och han har visat sig vara på gång på slutet. Nu fick vi ett dåligt spår och behöver en del tur härifrån. Målet är att köra snällt men det är inte lätt från spår sju. Han ska med vid gardering. Det blir inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
8 Global Oracle är aktuell för lite pengar från ett dåligt spår mot bra hästar. Tävlar med skor runt om och norskt huvudlag, säger Hans Christian Holm
9 Next To None Sib är beundransvärd och visar inga ålderskrämpor. Han känns fin och vi siktar på finalerna veckan efter. Han behöver en genomkörare och bakspår kan av den anledningen vara bra. Naturligtvis kör vi för att vinna och klaffar det ska han kunna vara långt framme. Han går barfota om banan tillåter, säger Anton Sverre.
10 Gross Wight är betydligt bättre än raden. Vi har kört snälla lopp med honom och hästen känns ruskigt fin. Han möter bra hästar, men man ska inte nonchalera honom och Gross Wight är en outsider och vad jag vet ändrar vi inget, säger Marcus Schön.
11 Special Evoy är i sitt livs form. Senast satt han fast bakom Ivar Sånna med mycket krafter sparade. Har fått ett hopplöst spår och alla segerfunderingar har försvunnit. Härifrån är det pengar som gäller. Inga ändringar, säger Frode Hamre.
12 Bruno di Quattro är liksom Special Evoy bortlottad. Det finns små möjligheter att räcka ändra fram över sprinterdistans från sådana här lägen.En bra slant på sin höjd. Inga ändringar, skor och vanlig sulky, säger Frode Hamre.

V75-6/DD-1
1 Akermann körde jag lite för sent med senast och jag var jättenöjd med hans prestation. Hästen har utvecklats mycket på slutet och känns fortsatt fin i träningen. Spåret är perfekt och jag smyger med och hoppas tjäna fina pengar, han möter lite för bra hästar för att ha någon segerchans. Akermann går optimalt utrustad igen, säger Jeppe Juel.
2 Dragster var bra senast och jag tror att han kommer att vara ännu lite vassare den här gången. Hästen är snabb från start och vad det gäller distans är han väldigt allround. Det är ett bra lopp och flera som kan öppna vasst. Dragster har ett bra spår och jag tycker att han ska räknas. Jag hoppas kunna köra barfota, i alla fall fram, säger Roger Malmqvist.
4 Poet Broline var bra senast och Johan kände redan i värmningen att hästen var laddad. Gången innan var han dålig och trivdes inte på banan helt enkelt. Poet Broline är snabb från start och gillar distansen och ska räknas. Målet är att komma till ledningen och om jag kommer dig så är min plan att köra i ledningen och jag ändrar inget, säger Peter Untersteiner.
5 Saturday Mornings skulle ha startat i stoloppet (utanför V75) men kom inte med. Hon är mycket bättre än raden och har varit kanonbra på slutet utan att det klaffat. Möter några av de bästa men är tillräckligt bra för att tjäna fina pengar. Hon ska gå barfota fram, för första gången i min regi, säger Frode Hamre.
6 Tango Negro var inte som bäst senast och troligen berodde det på den långa resan till Italien. Han känns fin i jobben och börjar komma igång igen. Nu fick han ett spår lite långt ut och hästen är lite svårbedömd för dagen varför vi ligger lite lågt, säger Anderas Lövdal i Jerry Riordans stall.
7 Ultimate Photo behövde loppet på Sörlandet i den senaste starten. Han gick bra efter galopp då och jag tror att formen är på väg i topp. Han är bäst i spets eller på kortspeed. Han ska testas med en lättare framsko nu. Är nöjd med en slant, säger Jan Kristian Waaler.
8 Pajas Face håller bra form och han har varit ute i tuffast möjliga lopp på sistone. Nu är spåret iskallt och vi får hoppas att Johnny kan hitta ner någonstans. Jag ligger lågt och Pajas Face går utan skor bak om banan tillåter detta, säger Lars I Nilsson.
9 Cruzado dela Noche har svarat för två kanonlopp i rad och det är en topphäst helt enkelt. Senast körde dom loppet lite i halsen på honom och han vann med en hel del krafter kvar. Spåret är väl ok, det kunde varit värre och visst ska han ses med bra chans igen. Han går med all säkerhet med samma balans och vad det gäller huvudlag avvaktar vi, säger Marcus Schön.
10 Twister Bi var strålande bra senast i Örebro när han öppnade första varvet på 1.10,5 och fullföljde strålande som tvåa. Han har lugnat ner sig en del och bakspår kan passa den här gången och han behöver inte laddas så mycket från start. Twister Bi är så pass bra att han kan vinna om det klaffar lite och vi ändrar inget om banan är bra, säger Anderas Lövdal i Jerry Riordans stall.

V75-7/DD-2
1 Stan Libuda har god form och har ett bra lopp på pappret nu. Hästen är startsnabb och det blir att satsa på att leda det här loppet från start till mål. Det blir barfota runt om för första gången om banan tillåter det. En bra segerchans, säger Anders Lundström Wolden.
2 Mr Hot Shot var bra senast och hästen håller bra form. Han är ganska snabb från start och han är ganska tuff av sig. Spåret är perfekt och jag blir inte överraskad om Mr Hot Shot är med där framme. Jag planerar inga ändringar, säger Lars I Nilsson.
3 Say That Again var vi jättenöjda med senast. Hästen håller bra form och har fått mycket passande förutsättningar. Say That Again har visat att han duger på V75 och han ska räknas som ett tidigt segerbud. Även här får vi avvakta balansen beroende på hur banan ser ut, säger Anton Sverre.
4 Valokaja Hindö ska ut mot fina hästar men är bra själv också och har aldrig gjort ett dåligt lopp. Han har fått ett bra spår och går alltid till mål. Han är platsaktuell och ska med på V75-kupongen. Han går utan framskor och med jänkarvagn som vanligt, säger Magnus Teien Gundersen.
5 Tooltime galopperade i sista sväng på Sörlandet i lördags men gick bra ändå och ska vara förbättrad med det loppet i kroppen. Kan inte alla svenska hästar men tror att min häst ska vara bland de tre. Går som vanligt utan skor, med norskt och vanlig sulky, säger Anette Skårnes.
6 Zigge Silvio var inte fräsch senast och galopperade. Han har blivit renoverad efteråt och känns fin i jobben. Formen är ett litet frågetecken och jag siktar på ett snällt upplägg. Inga ändringar, säger Peter Untersteiner.
7 Nose Gear var bra senast och det var ett fall framåt. Han är väl ingen vinnare i det här loppet, men skulle han komma ner på innerspår och få ett lopp i den främre träffen kan han nog vara rätt långt framme även om det knappast räcker till seger. Vi planerar inga ändringar, säger Marcus Schön.
8 Blue Star Champion var jag nöjd med i comebacken. Han stannade till när jag ryckte huvan och det var första gången jag gjorde det och det fungerade inte. Jag hade inte tränat honom så tufft innan och hästen kommer att vara betydligt bättre den här gången. Jag körde ett jobb med honom i måndags och han kändes kanonfin. Tyvärr har vi fått ett dåligt spår vilket drar ner förhoppningarna. Jag har inte gett upp och tycker att Blue Star Champion är en outsider för han är bra för klassen. Nu blir det en fast huva, i övrigt inga ändringar, säger Svante Ericsson.
10 Conny Sisu har inte startat på ett tag. Han var i för bra form ett tag och galopperade bort sig några gånger. Han blev lite sliten och har fått ta igen sig ett tag. Jag är nöjd med honom i jobben och kommer med en häst som är väl förberedd. Jag tycker att Conny Sisu är bra för klassen och blir inte förvånad om vi är långt framme. Tillåter banan blir det barfota runt om, säger Veijo Heiskanen.
11 Unity Knick var jag jättenöjd med i comebacken senast i Kalmar. Han fick ett tufft sista varv utan rygg och höll farten starkt in i mål. Jag hade inte tränat honom så tufft innan och han ska gå framåt en hel del med det loppet i kroppen och han känns betydligt piggare i jobben. Tyvärr fick vi ett dåligt spår och det drar ner chansen avsevärt och jag får hoppas på turen, hästen duger bra i klassen. Förhoppningsvis går det att köra barfota runt om, säger Christoffer Eriksson.
12 Codebreaker är behandlad efter senaste starten. Han tränar fin igen och har inte tappat någon speciellt vad det gäller formen. Nu är han helt bortlottad och han får smyga med och jaga pengar i första hand. Vad det gäller balansen får vi avvakta banan, förhoppningsvis går det att köra barfota, säger Preben Sövik i Robert Berghs stall.

Kanal 75


5-2-3-6-1-12-11Så såg den historiska första Top 7-raden ut, inprickad av tre vinnare som belönades med runt 400 000 kronor vardera.Efterso..


5-2-3-6-1-12-11
Så såg den historiska första Top 7-raden ut, inprickad av tre vinnare som belönades med runt 400 000 kronor vardera.
Eftersom loppet var fritt från strykningar var det också liktydigt med hästarnas startspår.
Ett vid första anblick tämligen ”logiskt” resultat.
Fem framspår på de fem främsta placeringarna och två bakspår som sexa och sjua.

Löpningsförloppen såg ut enligt följande:
Vinnaren Next to None Sib gick i ledningen.
Tvåan Sylvester D.K. satt i rygg på ledaren.
Trean Sylvester America satt i tredje par utvändigt och klev ut i rygg i tredjespår 800 kvar.
Fyran Pepe di Jesolo anföll tidigt från andra par utvändigt och fick trava hela sista varvet i tredjespår utan rygg.
Femman Augustus F. inledde i rygg ledaren och klev ut utanpå ledaren varvet från mål.
Sexan Georgie Mae satt i femte- fjärde invändigt och klev ut i andraspår 700 kvar.
Sjuan King City satt i femte ytter och gick med tåget i tredjespår 800 kvar.

Hålll koll på bakspåren
Tittar man lite närmare på statistiken ändras inte bilden av ett ”vanligt” utfall.
Spår 5 är så gott som varje år det läge som ger flest vinnare i bilstartslopp.
Ännu mer fördelaktigt brukar det vara över 1 640 meter.
Resultaten från hela riket i fjol visar att 15,44 procent av 1 640-autoloppen vanns från spår 5.
Segerprocenten för det näst vinstrikaste spåret 4 var 11,90.
Någon officiell statistik gällande övriga placeringar existerar inte, men inför Top 7-premiären gjorde vi en sammanställning av samtliga bilstartslopp med tolv hästar i startlistan som körts under de 20 senaste ordinarie V75-omgångarna.
Underlaget är naturligtvis för litet för att dra några säkra slutsatser, men utfallet gällande topp-4-placeringar visade att spåren 8-10-11-12 är de som når dit mest sällan.
Efter att ha uppdaterat listan med lördagens fyra lopp som uppfyllde kriterierna ser den ut så här:

Procentuellt utfall för topp-4-placeringar
Spår 1: 39,8
Spår 2: 43,4
Spår 3: 37,3
Spår 4: 45,8
Spår 5: 37,3
Spår 6: 38,6
Spår 7: 38,5
Spår 8: 20,0
Spår 9: 42,2
Spår 10: 30,1
Spår 11: 16,3
Spår 12: 24,6

Vad gäller de blygsammare placeringarna ser det väldigt annorlunda ut.

Procentuellt utfall placering 5-7
Spår 1: 19,3
Spår 2: 20,5
Spår 3: 12,0
Spår 4: 16,9
Spår 5: 20,5
Spår 6: 22,9
Spår 7: 28,2
Spår 8: 31,7
Spår 9: 34,9
Spår 10: 37,3
Spår 11: 35,0
Spår 12: 39,1

Här blir det uppenbart att det är bakspåren som allt som oftast lägger beslag på de lägsta Top 7-placeringarna.
Det var något som lördagens tre vinnare med sju rätt hade räknat ut.
Alla hade nämligen spikat 12 Georgie Mae som sexa och 11 King City som sjua, onekligen en anmärkningsvärd tillfällighet.
De tre vinnande systemen var också små och kostade 24,48 respektive 96 kronor.

62 694 kronor för fyra rätt
Lördagens vinstlista ger en uppfattning kring hur den ”fallskärm” som finns inbyggd i Top 7 betalar sig.
Ett exempel är den kupong för maxbeloppet 2 880 kronor som fick fyra rätt och belönades med 62 694 kronor.
För att kunna jämföra med andra existerande spel måste man gå ner till tre rätt där en Top 7-kupong för 480 kronor med SPIK, alltså vinnaren ogarderad, gav 9 462 kronor.
Ett system med samma hästar och motsvarande insats på Trio hade betalat 29 832 kronor.
Givetvis betydligt mer då man på triospelet får del av hela vinstpotten - den stora skillnaden och det som gör Top 7 unikt som enloppsspel är att ovan nämna kupong efter tre hästar i mål fortfarande hade haft chans på miljonbelopp.

Enklare med Propulsion?
Denna vecka dyker en ny variabel upp, en megafavorit.
Om förra lördagens lopp var relativt rundspelat så är det ingen vild gissning att många Top 7-spelare kommer att lita till att 4 Propulsion ska vinna.
Att utdelningen drar iväg om denne förlorar torde vara självklart, men frågan är hur svårlöst det blir om favoriten håller.
Kan det bli liknande utdelning ändå?
Svaret kommer på lördag.

Robin Johansson, Kanal 75


Den nya spelsatsningen Top 7 anordnas bara en gång i veckan, lördagar och gäller alltid samma lopp – nämligen det femte loppet i V75...


Den nya spelsatsningen Top 7 anordnas bara en gång i veckan, lördagar och gäller alltid samma lopp – nämligen det femte loppet i V75.
Premiärloppet på Jägersro vanns av Björn Goop vars vinnande häst Next To None Sib flög till täten och sedan reglerade loppet till mål.
- Han kanske är Sverige startsnabbaste häst - det var knappt så att bilen kom undan! berömde Björn Goop stallhästen.
Tvåa från ledarens rygg slutade Sylvester D.K. och trea en starkt spurtande Sylvester America.
Top 7 går ut på att man i V75-5 ska pricka in de sju främsta hästarna, i rätt ordning. Men det finns olika vinstgrupper och för vinstutdelning krävs att åtminstone häst ett och två sätts i rätt ordning.

Top 7 firades på krogen
Tre system hittade sju hästar i rätt ordningsföljd på Top 7. Det handlar om små system för under 100 kronor inlämnade i Spelbutiken Rio i Åmål (insats 48 kronor), hos Havannamagasinet i Nora (insats 24 kronor) samt på atg.se där insatsen var 96 kronor. Utdelningen blev runt 400 000 kronor på vart och ett av systemen.
ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog hade kontakt med en av vinnarna under lördagskvällen.
- Jag pratade med en glad man som redan hunnit ut på restaurang i Göteborg för att fira med sin fru och en kompis. Han hade satsat 96 kronor och lämnat in på atg.se, berättar Hans G Lindskog.

Valde ut sexan och sjuan
Top 7-vinnaren hade litat på Björn Goop och häst 5 Next To None Sib satt markerad som vinnare.
- Men det som var dråpligt var att den här mannen även hade valt ut hästarna som var sexa och sju i mål och alltså fastställt dessa två placeringar. Jag frågade honom om hur han tänkte, om han hade tänkt - och fick svaret att han trodde att Goop skulle leda från start till mål, men att sexan och sjuan däremot var rena chansningar, säger ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog.
Under premiärlördagen omsatte Top 7-spelet 6,5 miljoner kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Pär Hedberg tränar stall Palemas och Karl-Erik Benders hästar i Edsvära. Ett stall som Hedberg nådde sitt hittills bästa år..


Pär Hedberg tränar stall Palemas och Karl-Erik Benders hästar i Edsvära. Ett stall som Hedberg nådde sitt hittills bästa år med i fjol som tränare med nästan 3,6 miljoner intjänat.
På lördagen basade lärlingen Linus Svensson för trippen till Malmö. Två hästar var med i transporten och båda vann - med mycket plus i kanten.
Diva Deo var omgångens näst största favorit på V75, spelad på 50 procent.
35-årige Linus Svensson satt tvivelsutan också bakom den bästa hästen i lärlingsloppet. Det var liksom inget snack efter att stoet snabbstartat till ledningen.
- Jag var ren och skär passagerare - det är lätt med såna här hästar. Ledningen var min plan a, men hon går lika bra bakifrån, summerade Linus Svensson.
Segerkusken satt och kollade sig över axeln i den sista kurvan för att inte släppa ur konkurrenten i rygg.
- Jag hade kunnat vänta med att köra undan lite till men jag är ingen "Örjan" (Kihlström). En enorm häst är det. Eter mål började hon bara klippa med öronen och var inte det minsta tagen. Jag är väldigt tacksam att jag får köra en sådan här häst. Tack så mycket Pär!  sa Linus Svensson med adress tränaren.
Pär Hedberg själv hade en lite lugnare dag hemma i Edsvära.
- Jag fick vara hemma och fira! hälsar Hedberg.

Aron en klassklättare?
I loppet dessförinnan hade Johnny Takter alltså segrat med Aron Palema. Det har strulat lite för fyraåringen och bara blivit tolv starter i livet. Segerprocenten är hög och med problemen ur världen kan det bära en bra bit upp i klasserna.
Det handlar om en riktig hårding. Nu fick Aron Palema tåga hela sista varvet i tredjespår och kunde enkelt slå klorna i ledaren.
- Han kändes fin hela vägen. Jag fick information om att han gjorde loppet själv förra gången också. Palema-teamet gör det bra och hästarna är fina, sa Johnny Takter.

Världsrekord av Piraten
On Track Piraten fick en resa i andraparet utvändigt i C.L. Müllers Memorial och plockade ner en jättetapper Takethem i ledningen.
Dalahästen är en evighetsmaskin som kom hem från en start i VM i USA för bara en vecka sedan. Efter några dagar hemma i Rättvik var det dags för hetluften igen i storloppet på Jägersro och åttaåringen gjorde igen besviken.
Segertiden 1.11,7 över 2640 meter med bilstart var lika med ett nytt världsrekord över distansen med startbil!

Goop vann Top 7-premiären
Silverdivisionen, V75-5, var ett premiärlopp för den nya spelsatsningen Top 7.
Varje lördag har spelarna ett lopp att ta ställning till där det gäller att pricka in de sju första hästarna i mål, i rätt ordning.
Och spelet fick en flygande start för alla som hade kalkylerat med Björn Goop som vinnare. Next To None Sib flög till täten och reglerade sedan loppet från start till mål.
- Han kanske är Sverige startsnabbaste häst. Han är ruggigt snabb när han är på det humöret som han var i just i dag - det var knappt så att bilen kom undan! berömde Goop stallhästen.
Tvåa från ledarens rygg slutade Sylvester D.K. och trea en starkt spurtande Sylvester America.
Tre system med sju rätt hittades på Top 7. Små system för under 100 kronor inlämnade i Spelbutiken Rio i Åmål, Havannamagasinet i Nora samt på atg.se. Utdelningen runt 400 000 kronor på vart och ett av systemen.

”Ingen stayerhäst”
I ett lopp över tre kilometer sågs storfavoriten Slide So Easy (53 procent) smygas igång från 40 meters tillägg. Flemming Jensen kunde köra som han ville med hästen som var huvudet högre konkurrenterna. Femte raka.
Under slutrundan fick Slide So Easy börja leta sig framåt i tredjespår och det gick lugnt tillväga när Jensen lät sjuåringen koppla grepp 50 meter före linjen.
- Det är ingen stayerhäst det här men han klarar det på sin klass, sa Jensen.
Tomas Malmqvists To Be Or Not To Be var rejäl igen och vann klass II-försöket efter en tung resa för Christoffer Eriksson. Thaiger Exclusive blev svaret i bronsdivisionen. Storfavoriten fick lägga av 1.09,3 för att komma till ledningen. Ansatt också under loppet men kunde ändå vinna enkelt för Peter Untersteiner.
Sju rätt på V75 betalade 4 050 kronor, medan det blev jackpot på både sex och fem rätt. Det vankas alltså dubbeljackpot i Eskilstuna nu på lördag. 69 potentiella miljoner till en ensam vinnare. 

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-26 2015-12-26 Solvalla-11 2140/1 4 13.0 82
2015-12-12 2015-12-12 Åby-11 2640/11 0 13.6 101
2015-12-02 2015-12-02 Åby-6 1640/5 1 12.9 47
2015-11-07 2015-11-07 Eskilstuna-5 2640/3 3 15.6 33
2015-10-27 2015-10-27 Eskilstuna-9 2140/1 1 12.1 39
2015-10-12 2015-10-12 Mantorp-4 2140/11 0 14.2 189
2015-09-29 2015-09-29 Eskilstuna-4 1140/5 3 31
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-5 Kenneth Haugstad 2140/9 B 0 15.0 677
2016-12-10 2016-12-10 Färjestad-11 Jorma Kontio 1640/1 A 0 14.8 33
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-8 Björn Goop 2140/8 C 7 14.2 225
2016-11-19 2016-11-19 Bjerke-9 Björn Goop 1609/9 B 6 13.3 75
2016-10-29 2016-10-29 Jägersro Trav-9 Björn Goop 1640/5 C 1 12.1 81
2016-10-03 2016-10-03 Mantorp-6 Björn Goop 1640/4 B 1 11.1 15
2016-09-14 2016-09-14 Solvalla-6 Björn Goop 1640/3 A 5 11.9 32
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-5 Björn Goop 2140/9 B 0 13.1 202
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-7 Torbjörn Jansson 1609/6 A 6 11.5 33
2016-05-28 2016-05-28 Solvalla-9 Björn Goop 2140/5 B 0 11.6 58
2016-04-30 2016-04-30 Åby-11 Björn Goop 1640/6 B 1 10.7 31
2016-04-09 2016-04-09 Axevalla-7 Björn Goop 1640/3 C 1 11.5 27
2016-03-25 2016-03-25 Färjestad-4 Olle Goop 2140/3 B 1 13.1 40
2016-03-09 2016-03-09 Solvalla-8 Björn Goop 1640/12 A 0 13.0 87
2017-08-14 2017-08-14 Färjestad-4 Rodney Gatt 3180/12 C 0 15.7 418
2017-07-30 2017-07-30 Åmål-11 Anton Sverre 2080/5 D 0 14.2 159
2017-06-12 2017-06-12 Färjestad-8 Anton Sverre 2140/7 D 0 13.9 476
2017-06-07 2017-06-07 Solvalla-9 Björn Goop 1640/3 D 0 14.6 35
2017-05-15 2017-05-15 Färjestad-8 Björn Goop 2140/8 C 0 14.5 87
2017-04-16 2017-04-16 Romme-5 Björn Goop 2140/3 D 4 13.6 177ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se