New Steel travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med New Steel travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen New Steel har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
New Steel har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst New Steel


Det var en lättad och glad Pasi Aikio som begav sig till vinnarcirkeln sedan han fått se sin derbyvinnare Who’s Who lösa årsdebuten ..


Det var en lättad och glad Pasi Aikio som begav sig till vinnarcirkeln sedan han fått se sin derbyvinnare Who’s Who lösa årsdebuten på bästa sätt på Solvalla.
I andra ringhörnan fanns på förhand Drottningpokalsvinnaren Dibaba, men då denna tog till startgalopp utvecklade det hela sig till en joggingtur.
En joggingtur som verkade glädja alla inblandade.
- Han har jobbat riktigt bra i vinter, mycket tung träning och tagit det bra. Hästen såg riktigt fin ut, det var härligt. Det stora målet för året är givetvis Jubileumspokalen, men det är många lopp innan dess. Det är skönt att ha det här avklarat, sade Aikio medan körande Kihlström tog till ännu större superlativer.
- Han var väldigt spänstig, mjuk och fin, pigg och glad. Han kan inte kännas finare.

Favoritparad gav dubbeljackpot
Samma duo låg även bakom V86-omgångens mest imponerande vinnare. Fyraårige Alone som tvingades trava i tredjespår fram utvändigt ledaren i hårt tempo, men kunde ändå avfärda konkurrenterna på prydliga 1.11,5/1 640 meter autostart.
Temat starka favoriter höll sig kvällen igenom och Sandsjöns Enzo, Alegra B. och Alonso Caesar tog alla samma utvändiga väg till vinnarcirkeln.
J.J., Captain Simcoe och Crown Prince W.W. höll undan från ledningen medan New Steel krönte omgången genom att spurta hem ett överpacat lopp och fastställa V86-utdelningen till futtiga 417 kronor.
En motvikt mot årets många miljonutdelningar som innebär att över åtta miljoner kronor flyttas över som jackpot till kommande onsdag då Solvalla lämnar över V86-rodret till Örebro som arrangerar tävlingarna ihop med Åby.

Obesegrad till miljonloppet
Även Jägersropubliken bjöds på en sportslig godbit i det sista uttagningsloppet till Breeders Course där Upset Face lunkade undan till femte raka segern i händerna på Lutfi Kolgjini.
Därmed är hästen kvalificerad till att köra om förstapriset på en miljon kronor i finalen tillika Treåringseliten på Solvalla under elitloppssöndagen.
- Jag hade tänkt köra lite tuffare med honom idag eftersom det är dags att han hittar en växel till i sin utveckling. Det gäller att ha lite mer tempo i kroppen om vi ska ut och möta de bästa. Men den här hästen backar inte för många i kullen, sade Kolgjini som mätte ut segertiden till 1.13,2/1 640 meter autostart.

Robin Johansson, Kanal 75


Tillbakalutad i sin jänkarvagn. Så har Claes Sjöström vunnit mängder av lopp senaste veckorna. Under måndagens V75-omgång ..


Tillbakalutad i sin jänkarvagn.
Så har Claes Sjöström vunnit mängder av lopp senaste veckorna.
Under måndagens V75-omgång svingar han sig upp bakom fem hästar och den egna ”biken” av modell Ghost finns med i transporten.
- Den är med, annars har Hanna (Olofsson, flickvän) en likadan. Det känns som att jag inte kan köra utan den längre.
Tycker du att det har stor effekt på hästarna?
- Ja, jag måste säga att jag blivit mer och mer positiv till jänkarvagn. Hästarna går väldigt bra i den, framförallt de som får gå på i ledningen i hårt, jämnt tempo. Då är det klar skillnad. Ju bättre det går, desto mer använder jag den.
Det betyder inte att Sjöström kommer att spänna på ”biken” i alla fem lopp på måndag, eller?
- Nej, det passar inte alla hästar och inte med alla förutsättningar. Den som skulle kunna få testa för första gången är 2 Last Robin Hood (V75-1), men det troliga är att vi sparar den växeln till ett annat lopp, säger Sjöström och informerar om sina V75-hästar:
- Last Robin Hood har inlett karriären jättebra och gjort fina lopp i princip varje gång. Han öppnade väldigt fint bakom bilen näst senast, men var inte lika rapp senast då jag direkt kände att vi inte skulle komma förbi den invändigt. Han hade varit ifrån lite inför det loppet och som det känns i jobben ska han vara lite vassare nu. Jag har väldigt svårt att bedöma motståndarna, men hoppas att han ska kunna hävda sig och ledningen vore en intressant position om vi kan komma dit. Vad gäller jänkarvagnen så avgör jag det under tävlingsdagen, det kanske inte är rätt lopp att testa även om jag tror att han skulle passa i den.

"Skulle kunna bli aktuellt..."
- 10 Happy Hayley (V75-2) har gjort det bra i stort sett varje start, förutom en gång då hon var sjuk. Men jag har nästan bara kört henne i ledningen och vet inte hur hon fungerar från det här läget. Hon är nämligen väldigt knepig innan start och jag vet inte hur hon reagerar på att börja bakom hästar. Det känns inte som någon häst man ska ändra något på utan vi får vara glada om vi kommer iväg felfritt. I så fall är hon inte avsågad eftersom det är en häst med väldigt bra inställning.
- 12 Triple Crown (V75-3) var Hanna nöjd med senast när hon testade barfota så jag utgår från att det blir samma nu. Jag har aldrig kört honom med den balansen så det är svårbedömt hur han står sig här, speciellt från det här spåret. Han har tävlat med vanlig vagn så det skulle kunna bli aktuellt med biken, men det är inget vi pratat om ännu.
- 9 Quattro Lane (V75-6) är stökig i voltstart och kan bli för laddad från spår fem så det innebär galopprisk. Annars var Hanna nöjd med honom också senast så formen verkar på rätt väg. Jag har kört honom några gånger och tycker inte alls att det är någon tokig häst för klassen. Det är upp till Hanna om det blir några ändringar.
- 10 New Steel (V75-7) var jag ruggigt nöjd med i årsdebuten. Han har gjort tre sådana lopp i karriären och den gemensamma nämnaren har varit kort distans, autostart, ledningen och hög fart hela vägen. Hästen har aldrig vunnit bakifrån för mig och därför blev jag extra besviken när jag såg spårlottningen. Annars känns det som att han gått framåt av genomköraren så formen sitter absolut där. Vi fortsätter med barfota och jänkarvagn.
Vem tror du mest på?
- Jag tycker inte att någon känns som en superhet vinstchans. Samtidigt skulle det inte förvåna om alla fem var bland de fyra främsta. Alla skulle kunna vinna med mer eller mindre klaff på vägen.
Vem behöver minst klaff då…?
- Jag vet inte, alla behöver klaff, ingen är bra nog att göra loppet själv och vinna.
Inte ens Last Robin Hood från ledningen?
- Jo, men ledningen, det är väl klaff om något, säger Claes Sjöström.

Robin Johansson, Kanal 75


Söndagens seger i Dubbelcupens final förde in Tekno Odin i en mycket exklusiv skara av kallblodstravare.Men det var på vippen att firandet fick ..


Söndagens seger i Dubbelcupens final förde in Tekno Odin i en mycket exklusiv skara av kallblodstravare.
Men det var på vippen att firandet fick vänta.
Den norske fantomen slog nämligen på två galopper kort efter start.
- Då tänkte jag att det var en jäkla tabbe jag gjorde när jag skruvade brodden ur skorna efter värmningen. Det kändes nästan som bambi på hal is en bit, men lyckligtvis fann han trav igen, pustade tränaren och kusken Öystein Tjomsland som körde ikapp fältet och rundade till ledningen varvet från mål.
- Jag var väldigt rädd att han skulle galoppera igen, det var så glatt underlag mitt i banan. Men det var bättre fäste på innerspår, det var därför jag körde till så tidigt för att komma ner.
Väl där var dramatiken förstås över och världens för tillfället bäste kallblod kunde defilera till seger 67 på 106 starter i karriären.

"Gå för världsrekord"
106 starter som alltså gett över tio miljoner svenska kronor, något som bara en handfull kallblodstravare klarat av genom historien.
- Det har varit ett äventyr för oss. Han har varit fantastisk hela vägen, men det sista halvåret har varit speciellt. Han har tagit ett steg ytterligare i utvecklingen. Styrkan har han alltid haft, men speeden har utvecklats i år, förklarade Tjomsland som för knappt två månader sedan raderade Järvsöfaks världsrekord över medeldistans och spås kunna hota dennes ”omöjliga” 1.17,9 även över sprint.
- Får vi läge så kommer vi att gå för världsrekord, men rekord kommer när de kommer. Det viktigaste är att hästen får vara frisk och fräsch så att vi kan fortsätta att åka runt och starta. Vi önskar ha honom i många år till, sade Tjomsland som också avslöjade att årets sista start blir på Forus i Norge 10 december.
- Sedan tar vi nog en liten vinterpaus.

Narolds tid är nu
Någon vinterpaus väntar knappast Narold Vox som var tuffast i Gävle Stora Pris över tre varv.
Medan favoriten Tesio slet ont på underlaget och galopperade dryga varvet från mål så stånkade Krister Jakobssons snöskyfflare sig runt hela fältet från dryga tillägg.
- Fantastiskt skönt, det börjar bli hans årstid nu, konstaterade Jakobsson och fortsatte:
- Han gör aldrig ett dåligt lopp, men kommer bort ibland på snabba sommarbanor. Nu när de andra hästarna får lite svårare så fortsätter han i sitt tempo. Vi hoppas på en bra vinter och kommer att starta i några V75-lopp.

Många klagomål
Och svårt var det många hästar som hade denna dag. Banans beskaffenhet kritiserades häftigt från flera kuskar.
Till och med ett par av vinnarna.
- Jag körde lite i ilska idag eftersom jag tycker att de förhållanden vi kört i varit så erbarmligt dåliga. Hästarna gillar inte att springa på det här, det gäller bara att få den här dagen överstökad, förklarade Claes Sjöström sedan han eldat undan i ledningen med New Steel som trots snabba 1.11,6 första varvet hade mod att hålla undan.
- Ledningen och 1 600 meter, det känns som hans likör, fortsatte Sjöström och tog fram leendet till slut.
Treårige Going to Press svarade också för en ögonbrynshöjande insats och då reparerade en stor startgalopp till enkel seger för Jorma Kontio.
- Det var inte hans bana idag, men det gick vägen ändå, konstaterade tränaren Magnus Dahlén.

Dubbel för Bergh
En som behärskade dagens förhållanden var Robert Bergh som bokförde sig för en prydlig dubbel. Dear Friend gick en rejäl långspurt medan Aileron höll ifrån sig en tapper Alorac Mathbell från spets.
- Han har haft en del problem, men tagit sig fantastiskt bra, sade Bergh om Aileron som därmed bokförde sig för fjärde raka triumfen sedan återkomsten på tävlingsbanan i slutet av oktober.
Den favoritsegern hindrade inte utdelningen på Top 7 från att dra i höjden med 426 771 kronor till ett system med sju rätt.
V75-utdelningen stannade vid 20 508 kronor med Svante Båth-tränade Sugarmakesmecrazy som den sjunde pusselbiten efter en snygg smygare signerad Erik Adielsson.

Robin Johansson, Kanal 75


Siten travfakta.se är en stor databas med allehanda statistik kring travhästar.Bland annat finns hästarnas resultat fördelade i årstid..


Siten travfakta.se är en stor databas med allehanda statistik kring travhästar.
Bland annat finns hästarnas resultat fördelade i årstider, något som kan vara spännande att titta på nu när den långa sensommaren definitivt tackat för sig och huvudstaden i veckan upplevde snörekord för november.
Lördagen skulle definieras som höst om man tittar i kalendern, men i Sundsvall där tävlingarna ska hållas har medeltemperaturen legat en bra bit under fryspunkten senaste veckan.
Alltså har vi valt att göra en kompromiss och slagit ihop resultaten för höst/vinter och jämfört med vår/sommar i denna undersökning av veckans V75-hästar.
Utifrån detta får vi en ”årstidskvot” som är ett positivt tal för hästar som presterat bäst under höst/vinter och ett negativt för hästar som presterat bäst under vår/sommar.
De tre hästar i topp och botten av varje avdelning presenteras.
För hästar med få starter i karriären kan utslaget bli väldigt starkt, som till exempel Bungle Rain i V75-1.
Notera även att travfakta.se enbart redovisar starter i Sverige varför utländska lopp inte är medräknade i statistiken.


V75-1

Mest gynnade:
6 Miss Goblin +94
1 Pikachu Face +76
4 Mellby Don Juan +46

Mest missgynnade:
7 Bungle Rain -147
12 Tobago Bay -25
2 Tea Party -23

V75-2

Mest gynnade:
12 Kirikou +52
11 Orkide C.D. +42
10 Candy R.S. +35

Mest missgynnade:
13 Nospoupforyou -49
12 Mellby Darling -48
6 Carisma Mearas -26

V75-3

Mest gynnade:
4 Island Life +17
5 Conrads Flamemaker +16
10 Alan Wadd +11

Mest missgynnade:
7 Angle of Attack -42
6 Daddy’s First -37
9 New Steel -23

V75-4

Mest gynnade:
11 Valle Jerven +68
8 Tangen Didrik +41
7 Kleppe Manden +36

Mest missgynnade:
13 Krusse -45
1 Torwall -39
2 Pliggfaksen -23

V75-5

Mest gynnade:
10 Elit Håleryd +42
4 Francais du Gull +17
3 Long Night +8

Mest missgynnade:
7 Knows Nothing -45
1 Beau Mec -42
6 Shaq is Back -38

V75-6

Mest gynnade:
2 Beppe Am +70
3 Order By Keeper +32
9 Above All Ås +30

Mest missgynnade:
12 Olympia Gold -40
10 Picasso -27
11 Blue Martini Ås -26

V75-7

Mest gynnade:
5 Valeur +51
9 Voulez Vous +49
10 Rhapsody Ås +49

Mest missgynnade:
8 Ottens Casher -20
1 Special Offer -16
7 Velvet Girl -14

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-11 2015-11-11 Solvalla-6 2160/14 0 15.8 109
2015-10-16 2015-10-16 Solvalla-8 2140/9 3 15.8 21
2015-10-09 2015-10-09 Solvalla-5 2140/4 0
2016-12-26 2016-12-26 Solvalla-10 Claes Sjöström 2140/3 C 5 15.0 177
2016-11-27 2016-11-27 Gävle-11 Claes Sjöström 1640/3 C 1 12.4 64
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-7 Claes Sjöström 1640/8 C 6 13.2 243
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-10 Claes Sjöström 2140/10 C 4 13.5 105
2016-09-24 2016-09-24 Solvalla-9 Claes Sjöström 2140/9 C 4 12.5 256
2016-08-30 2016-08-30 Gävle-9 Claes Sjöström 2140/3 B 2 13.6 29
2016-08-06 2016-08-06 Rättvik-9 Claes Sjöström 1640/7 B 4 12.9 79
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-1 Jennifer Persson 2140/1 A 6 16.7 29
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-1 Jennifer Persson 2140/7 B 2 15.0 22
2016-06-17 2016-06-17 Solvalla-9 Claes Sjöström 1640/4 D 1 11.3 53
2016-06-05 2016-06-05 Eskilstuna-3 Jennifer Persson 2140/4 A 1 15.6 14
2016-05-22 2016-05-22 Lindesberg-6 Claes Sjöström 2140/5 D 2 13.9 248
2016-05-04 2016-05-04 Solvalla-5 Claes Sjöström 1640/12 D 0 13.4 462
2016-04-24 2016-04-24 Rättvik-1 Jennifer Persson 2140/9 A 2 17.6 54
2016-04-15 2016-04-15 Gävle-6 Joakim Granlund 2140/11 C 8 16.3 120
2016-03-30 2016-03-30 Solvalla-6 Joakim Granlund 2140/11 D 0 14.9 618
2016-03-17 2016-03-17 Gävle-5 Claes Sjöström 2180/12 B 4 16.7 47
2016-03-04 2016-03-04 Solvalla-1 Claes Sjöström 2640/9 C 6 18.4 237
2016-02-17 2016-02-17 Solvalla-6 Claes Sjöström 2140/5 C 5 15.1 160
2016-01-22 2016-01-22 Solvalla-4 Jorma Kontio 1640/4 C 5 15.4 124
2016-01-06 2016-01-06 Solvalla-8 1640/7 D 0 15.1 262
2017-06-12 2017-06-12 Eskilstuna-4 Claes Sjöström 1640/3 A str
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-2 Claes Sjöström 1640/7 B 2 10.9 59
2017-05-01 2017-05-01 Bergsåker-11 Claes Sjöström 1640/10 C 3 12.3 66
2017-04-14 2017-04-14 Eskilstuna-4 Claes Sjöström 1640/3 A 1 11.9 21
2018-11-27 2018-11-27 Eskilstuna-6 Carl Johan Jepson 1640/9 B 2 13.0 71
2018-11-08 2018-11-08 Bollnäs-4 Claes Sjöström 1640/5 B 3 13.4 25
2018-10-21 2018-10-21 Eskilstuna-5 Claes Sjöström 1640/4 D 1 12.5 18
2018-10-03 2018-10-03 Solvalla-10 Claes Sjöström 1640/10 D 0 13.2 262
2018-08-29 2018-08-29 Solvalla-8 Claes Sjöström 2140/7 A 0 14.0 47
2018-08-17 2018-08-17 Gävle-6 Claes Sjöström 2140/5 B 1 15.0 35
2018-06-14 2018-06-14 Romme-3 Claes Sjöström 1640/1 A 0 14.2 32
2018-05-29 2018-05-29 Eskilstuna-9 Claes Sjöström 1640/4 B 2 12.3 70
2019-07-17 2019-07-17 Eskilstuna-8 Claes Sjöström 1640/9 B 0 12.9 136
2019-06-21 2019-06-21 Hagmyren-3 Claes Sjöström 2140/3 A 0 15.0 27
2019-06-01 2019-06-01 Mantorp-11 Carl Johan Jepson 1640/10 B 0 16.9 401
2019-05-15 2019-05-15 Solvalla-10 Claes Sjöström 1640/5 A 1 11.6 27
2019-05-04 2019-05-04 Örebro-6 Claes Sjöström 1609/11 C 6 11.7 376
2019-04-08 2019-04-08 Eskilstuna-9 Claes Sjöström 1640/3 C 2 11.9 36
2020-07-20 2020-07-20 Rättvik-7 Clara Jonasson 2160/10 A 0 19.1 965
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-4 Daniel Selin 2140/6 D 0 18.0 662
2020-07-03 2020-07-03 Hagmyren-6 Clara Jonasson 2160/5 C 7 15.0 468
2020-06-14 2020-06-14 Solvalla-1 Anna Erixon 2160/7 B 0 g 87
2020-05-23 2020-05-23 Gävle-1 Clara Jonasson 1640/7 C 0 13.1 451
2020-05-01 2020-05-01 Dannero-2 Clara Jonasson 1640/6 B 3 13.7 168ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se