Neelix travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Neelix travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Neelix har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Neelix har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Neelix


V75® avgjordes på Halmstadtravet och i Gulddivisionen fick vi se en vinnare som åtta år gammal gjorde sin 77:e start i karriären. Dra..


V75® avgjordes på Halmstadtravet och i Gulddivisionen fick vi se en vinnare som åtta år gammal gjorde sin 77:e start i karriären. Dragster har fått en nytändning i karriären och onekligen hittat storformen i höst och vinter. Efter att ha vunnit både försök och final i Silverdivisionen slog han till direkt i gulddebuten. Hästen serverades en fin resa av Erik Adielsson från spår nio i sprinterloppet. Samtidigt som Pastore Bob planenligt tog hand om ledningen och fått anföra i ett behagligt tempo för guldklassen. Inledningen blev 1.10 första 500 metrarna och man varvade på 1.12 med favoriten Nadal Broline utvändigt.
Erik Adielsson valde att sitta kvar i andraspår när Partizan Face vreds ut till anfall 600 meter kvar. När framförvarande Lionel även han vreds ut i tredjespår kunde Adielsson köra rakt fram genom sista kurvan. Pastore Bob gav upp vid upploppets början och Nadal Broline kopplade greppet. Men han kunde inte stå emot Dragster när denne kom farande och spelade ut speeden till slut. Dragster kopplade greppet och vann i säker stil på tiden 1.11,6/1640a. Nadal Broline höll bra till andraplatsen i andra starten efter sitt långa uppehåll. Men all heder till Dragster som tog sin tredje raka seger i V75 och som har sprungit in över en halv miljon kronor på de senaste fem starterna. Den åttaårige valacken tränas av Roger Malmqvist på Jägersro och dennes sambo Erika Karlsson.
– Det här är mäktigt. Han är så otroligt grym, det har jag alltid tyckt, sa en överlycklig Erika Karlsson på stallbacken efteråt.
– Vi fick in honom som ettåring och har haft honom i sju år. Det är en otrolig resa som den här hästen har gjort och han har tagit ytterligare steg. Jag känner superlycka och tacksamhet att få ta hand om den här fina hästen. Han vill vara bäst och tävla, fortsatte Erika.
Och tillade apropå Dragsters nytändning.
– Vi har ändrat lite i träningsupplägget och det tror jag gör mycket. Han har fått träna mycket lugnare än tidigare och tränar väldigt försiktigt. Han håller sig fräschare nu. Det här betyder mycket för oss som inte har så mycket starthästar.

Goop bjöd på en vinnare
Björn Goop var mycket uppåt på förhand och rekommenderade spik på Astronascente Zac i tipsprogrammet Björnkollen. Goop och hästen levererade verkligen genom att leda den första avdelningen från start till mål. Via en snabb öppning bakom bilen fångade han upp den värsta konkurrenten Sweetman på utsidan. Sedan fick den fyraårige valacken styra och ställa som han ville i täten. Björn Goop ryckte undan genom slutkurvan och skaffade sig ett par längder in på upploppet. Astronascente Zac höll undan till en lätt seger och övertygade på tiden 1.12,9/2140a. Tapper tvåa var Sweetman som höll starkt från dödens.

Vann V75 – planerar sluta
Dan-Åke Olsson har varit med länge i travet och fira stora framgångar. Nu fick han styra in en ny V75-vinnare i Jean’s Passion som vann en tät slutstrid i den andra avdelningen. Kalmar-tränaren, som planerar att sluta eller ta ett längre uppehåll med hästarna, hade satt Jean’s Passion i bästa tänkbara författning. Hon höll upp ledningen från innerspåret och anförde i täten, men var slagen mitt på upploppet när utvändige Keegan Trot kopplade greppet. Jean’s Passion kontrade dock förtjänstfullt och tog tillbaka kommandot kort före mål. Så från att ha sett slagen ut redan i sista kurvan så blev det fyraåriga stoet en V75-vinnare.
– Det här är nog min sista riktigt bra häst. Jag har sagt att jag ska sluta men så länge den här pandemin håller på kan jag ändå inte ut och resa. Jag sa innan att vinner hon inte idag så kommer hon att vinna V75 framöver, sa Dan-Åke Olsson.
– Jag känner att jag har gjort mitt och vunnit i alla V75-divisioner. Ska jag vara på den här nivån så krävs det så mycket jobb och jag känner att det jobbet vill jag inte lägga ner längre. Jag har gjort mina timmar. Tanken var att sluta vid nyår men sen ska jag inte säga att det är helt avsågat men jag vill ta ett break i alla fall. Jag vill kunna resa utomlands och vara borta i två, tre månader, fortsatte Olsson som nämnde Harpers Jokers seger i Harper Hanovers lopp som en av de största triumferna i hans karriär.

Trippelseger på V75 för Djuse och Riordan
Hemmatränaren Jerry Riordan och sulkykometen Magnus A Djuse firade stora framgångar på V75. De tog hela tre segrar tillsammans genom Nouba Mom, Tessy d’Ete och
Nouba Mon infriade förväntningarna som storfavorit i den fjärde avdelningen. Magnus A Djuse körde felfritt från femtespåret och forcerade hästen till ledningen 1350 meter kvar. Sedan satt Djuse stilla över upploppet när han lät Nouba Mom få spatsera undan och vinna säkert före en tapper M.T.One Wish. Det här var andra segern på lika många starter i Sverige och i regi Jerry Riordan för det treåriga Ready Cash-stoet Nouba Mom.

Andra segern för paret Jerry Riordan och Magnus A Djuse kom när den sistnämnda styrde in Tessy d’Ete till seger i hästens sista start i karriären. Det åttaåriga stoet gick ett starkt slutvarv och fick dra fram favoriten Wild Love över den sista borte långsidan. Över upploppet kämpade Tessy d’Ete ner länge ledande Kali Smart och satte punkt för en fantastisk tävlingskarriär som inbringat närmare sju miljoner kronor. Nu närmast väntar avelsverksamhet i Frankrike där hon ska betäckas med Face Time Bourbon.

Ny V75-vinnare från Ola Karlsson
Jägersro-tränaren Ola Karlsson har fin form på stallet och presenterar sina hästar i bra författning varje gång. Han har haft fina framgångar på V75 under hösten och nu kom andra segern i V75 på kort tid. Det var Inertial i den femte avdelningen som skrällvann för Jörgen Sjunnesson efter en perfekt resa. Han låg fint med i rygg på ledande Neelix och hade fritt fram redan i sista sväng. Jörgen Sjunnesson väntade med att vrida ut vid upploppets början och inertial avgjorde i ett nafs när han fick chansen.
– Väldigt skojigt. Vi har haft den här hästen länge och fått utdelning nu. Hans styrka är att han går allt från 1600 meter till 3000 meter. Trots att han har kommit upp i klass och blivit äldre så blir han bara bättre och bättre. Det var den första hästen jag köpte av ”Tarzan” och jag gillar verkligen tekniken, sa Ola Karlsson.

Djuse, Riordan och Tom avslutade
Magnus A Djuse och Jerry Riordan satte punkt för V75 genom Zio Tom Jet. Efter att Maze Rinner precis snuvat Franklin Face på ledningen släppte den sistnämnda välvilligt till Zio Tom Jet ut ut den första kurvan. Favoriten Farlander Am attackerade över den sista bortre långsidan och fullföljde godkänt till tredjeplatsen utan chans att gå i närkamp med vinnaren. Zio Tom Jet drog undan i täten och även om Staro Leonardo närmade sig så blev segern till slut säker.
Sju rätt på V75 gav 88 714 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Även om kylan fortfarande lyser med sin frånvaro i stora delar av landet så utgör skotvånget i sig en skarp skiljelinje mellan h&oum..


Även om kylan fortfarande lyser med sin frånvaro i stora delar av landet så utgör skotvånget i sig en skarp skiljelinje mellan höst och vinter på våra travbanor.
Därför kan det vara intressant att titta på hur lördagens hästar presterat under tidigare vintrar, speciellt nu i början av förbudet när många inte hunnit starta i december och kommer direkt från barfotatävlande.
Med hjälp av databasen travfakta.se har vi kikat på resultaten för samtliga omgångens hästar under månaderna december-februari och jämfört det med deras totala resultat.
Ett positivt index innebär att resultaten är bättre på vintern och vice versa.
För att få ett index måste hästen ha gjort minst fem starter i Sverige under barfotaförbudet.
Däremot skapas en egen kategori för hästar som gjort färre starter men vunnit under vintern, för att markera att de visat att de hanterar förutsättningarna.

V75-1
11 Edmund +60
7 Gigantic Star +29
2 Durello +6
6 Sweetman -5
3 Taxi Out -9
1 Cojito -36

Ej indexerade som vunnit under vintern
Ingen

Kommentar: Den avdelning som har generellt svagast resultat vintertid. I princip ospelade Edmund har tävlat i monté på sistone, men tagit tre av sina fyra sulkysegrar i Sverige under vintertid. Gigantic Star har redan hunnit med två starter i december och vann på Lucia-dagen i fjol. Däremot räckte han inte från samma utgångsläge denna omgång förra året.

V75-2
7 Move It Brodde +64
10 Digital Process +36
3 Youngblood -21

Ej indexerade som vunnit under vintern
1 Jeans’n Passion
2 Take it Easy On Tour
4 Speed Vici
5 Global Bergkamp
8 Nelle Atticus Lane
9 Keegan Trot

Kommentar: Lägsta klassen innebär att bara tre hästar har tävlat tillräckligt för att få ett index, men notera hur många av deltagarna som ändå segrat minst en gång under vintern. Move It Brodde visade storform den här tiden i fjol medan favoriten Speed Vici segrade i vinterdebuten senast och har tagit tre av sina segrar med skor. Joakim Lövgren är också den av landets topptränare som höjer sin segerprocent mest under barfotaförbudet .

V75-3

10 Master Crowe +61
6 Nadal Broline +28
4 Västerbo Exact +26
11 Bear Dancer +17
12 Partizan Face +17
7 Secret Mission +14
8 Toddler +2
2 Highspeed Call -10

Ej indexerade men vunnit under vintern
5 Lionel N.O.
9 Dragster

Kommentar: Gulddivisionen ser flera vinterspecialister, inkluderat storfavoriten Nadal Broline som presterat allra bäst den här årstiden. Det stora frågetecknet är 1 Generaal Bianco som gjorde sin första start inte bara på vintern utan med skor senast och då underpresterade. Dragster gjorde sin enda vinterstart i januari 2018 och vann lätt till sju gånger pengarna efter att ha dragit stenhårt i ledningen.

V75-4
10 Make More Cider +16
8 Dolly Dream 0
15 Looks Likeaqueen -37
12 Made in Sweden -44

Ej indexerade men vunnit under vintern
2 Gitane d’Inverne
4 Valeria Wareco
5 Nouba Mom
11 Laleh Pellini
13 Hasy Helene

Kommentar: Orutinerade hästar innebär att de flesta inte uppfyller kraven för att få ett index. Bland dessa finns tre hästar på startvolten som kommer från decemberseger samt ofta barfotatravande Hasty Helene som vunnit två av sina fyra vinterstarter. Make More Cider må mestadels ha tävlat barfota i år, men har tagit karriärens samtliga segrar med skor, varav två denna årstid.

V75-5
12 Payet D.E. +89
2 Love Håleryd +55
5 Four Guys Dream +45
3 Inertial -8
7 Hurricane River -21
10 Gambit Brodde -40

Ej indexerade men vunnit under vintern
1 Bear Hope
4 Neelix
6 Procalate
8 Exclusive Matter
9 Galantis

Kommentar: Här hittar vi några utpräglade årstidshästar med Payet D.E. i spetsen. Den tyskfödde femåringen har inte varit sämre än tvåa på sina åtta senaste starter under barfotaförbudet och av de fem segrarna är det bara den senaste som tagits från ledningen. Four Guys Dream har sin enda missade pallplacering under vintern den här tävlingsdagen i fjol, men gick då en stark avslutning som fyra från femte ytter. Bear Hope har inte tävlat vintertid sedan 2017-2018, men vann två av tre starter då.

V75-6
8 Worth A Lot +18
10 Wild Love +11
1 Bambi A.F. -26
15 Julia Pellini -34

Ej indexerade men vunnit under vintern
11 Ultra Bright

Kommentar: Klena resultat där importerna 2 Kali Smart och 13 Tessy d’Ete är de enda som aldrig startat under vintern i Sverige. Övriga oindexerade är segerlösa med undantaget Ultra Bright, som varit på pallen i alla sina tre starter. Kali Smart hade 1/3 vintertid i Nederländerna medan Tessy d’Ete tävlade barfota runt om 37 av 39 starter på fransk mark och slutade oplacerad båda gångerna med skor. Wild Love må ha sprungit barfota runt om varje gång på sistone, men har tidigare visat att hon tävlar utmärkt i juletid och vann V75 från spår 12 bakom bilen på Åby för ett år sedan. Hästen segrade även i denna decemberomgång på hemmaplan 2018.

V75-7
7 Adiago Trot +53
8 Counterfeighter +35
9 Mr Perfection +21
6 Staro Leonardo +11
11 Betting Rebel -19
1 Franklin Face -18
4 Zio Tom Jet -27
2 Maze Runner -47
12 Maze Runner -55

Ej indexerade men vunnit under vintern
3 Gina Mearas


Kommentar: Är det någon avdelning som statistiken talar för skräll så är det här. De fyra hästarna med positivt index tillhör alla de minst spelade i fältet. Åt andra hållet är favoritduon 5 Zap di Girifalco och 10 Farlander Am de enda i fältet som aldrig segrat under vintern. Den senare har bara gjort en vinterstart och var då femma i V75 på Åby i december 2018. För övrigt har han bara gjort en sulkystart i karriären med skor och det var vid vinsten i tävlingsdebuten sommaren 2018. Zap di Girifalco tävlade med skor runt om som duktig trea från dödens i Sverigedebuten i maj, sedan dess har han gått barfota bak varje gång.

Robin Johansson, Kanal 75


Det låter kanske mer dramatiskt än det är gällande att Göran inte orkade med honom. Hästen är otroligt energisk av sig och h..


Det låter kanske mer dramatiskt än det är gällande att Göran inte orkade med honom. Hästen är otroligt energisk av sig och har svårt att hålla energinivån i styr. Under onsdagskvällen skötte han dock bränslefördelningen och då blev det också seger. Eddy West vann V86®-2 och gjorde det på nya rekordet 1.13,0/2140 auto.
- Idag var han galen i värmningen, men sedan bytte vi bett och då blev det bättre. Det är antingen på eller av när det gäller honom.
- Han är riktigt bra när han fungerar och nu har vi kommit på lite grejer som lugnat ner honom, berättade Wester.

Spets och slut
Det blev en medelsvår V86-omgång under onsdagskvällen. Fem av åtta favoriter brände visserligen, men bara en vinnare landade utanför de tre mest spelade i respektive lopp och detta i V86-7 där Peter Untersteiner brassade till ledningen med M.T.Mighty Winner som sedan inte släppte någon över bron. Såväl Cobbys Olifant som Andre Ward – vilka båda var betydligt mer betrodda – hade för avsikt att överta taktpinnen, men ”PU” var bestämd och satte dit kvällens enda singelprocentare från ledningen.

Snabb revansch
Omgångens största favorit Speedy Tilly kom ut i V86-6 och fick verkligen revansch för sin knappa andraplats förra onsdagen. Då fullkomligen flög hästen fram över upploppet, men hade behövt en halvmeter till för att ta sig förbi ledaren. Denna gång fick Per Lennartsson chansen i vagnen och gjorde inga misstag. Från innerspåret bakom bilen för svarade man ledningen och sedan blev det väldigt bekvämt fram till andra segern i åttonde starten för Robert Bergh.

"Öppnade bättre med Björn"
På Solvalla var Sybille Tinter ruggigt uppåt gällande Twinkle Face inför V86-4 och detta hade hon på fötterna för. Björn Goop satt upp bakom för andra gången i hästens karriär och nu fick duon ta första segern tillsammans – detta på minst sagt övertygande vis. Efter en rejäl startrusning som ändade i ledarryggen och hård pace på loppet hela vägen kunde ”BG” styra ut från ledarryggen och avgöra med lätthet över upploppet på ruggiga 1.12,6/2640 meter. Tränare Tinter var av förklarliga skäl inte direkt missnöjd heller efter racet.
- Hästen öppnade bättre med Björn igen vilket hon visat tidigare och det blev perfekt med rygg på Whelk under vägen. Har man en bra häst och en bra kusk blir det så här bra, berättade en segerrusig Sybille.

Mycket rejäl
Kvällens högst doterade lopp var annars Breeders’ Course-finalen nere på Jägersro för tvååriga hästar där hela 600.000 kronor väntade på vinnaren. Det längsta strået drog en Solvalla-häst i form av Mellby Jinx som sluggade sig till seger närmast före Good Vibes efter en blytung resa på mycket imponerande vis. Segertiden stannade på 1.13,4/1640 meter och Svante Båths tvååring lär höra talas om sig även senare i höst.

"Lugnare bakifrån"
Oaks Consolation avslutade härligheten från Solvalla och Hill’s Angel fick gruvlig revansch för floppen i uttagningsloppet till Oaks.
- Hon blev för pigg i ledningen i förra starten och det var väldigt synd att hon missade finalen. Nu fick hon gå bakifrån och då var hon också lugnare. Hästen var jätteduktig, sa dubbelsegraren inom V86 Björn Goop efter loppet.
Övriga två vinnare inom V86 hämtades från Jägersro där Neelix svarade för en väldigt stark slutrunda utvändigt om ledaren i prologen. Däremot var konceptet för Flemming Jensens Dream Kåsgård i V86-5 det på Jägersro mer beprövade spets och slut. Till slut hittade 143,4 system alla åtta rätt denna onsdagskväll och belönades med vardera 54.347 kronor per ”åtta”. För sju rätt betalade det 596 kronor och tröstpengen för sex rätt landade på 62 kronor.

Robin Malmgren, Kanal 75


En färgklick såväl på som vid sidan av travbanan. Så kan topptränaren Lutfi Kolgjini kortfattat beskrivas. - Jag vågar my..


En färgklick såväl på som vid sidan av travbanan. Så kan topptränaren Lutfi Kolgjini kortfattat beskrivas.
- Jag vågar mycket i loppen och uppfattas nog som ganska oberäknelig och tuff av mina konkurrenter. En körstil som har gett mig många segrar, säger Jägersroprofilen, som tog jubileumssegern från ledningen med Neelix och samtidigt satte stopp för obesegrade Velten Versailles sju segrar långa svit.

”Viking Kronos är drömhästen”
De senaste åren har Lutfi Kolgjini dragit ner på kuskandet och överlåtit tränaransvaret i rörelsen till sonen Adrian.
- Det känns bra att nå 2 000 segrar och sedan sluta. Jag har ju trappat ned de senaste åren och har två körskickliga grabbar i Adrian och Dante som kör loppen, Nästa år tar jag ut tränarpension.
Snart sätts alltså punkt för en enastående karriär. Häromåret tog Lutfi Kolgjini sin 3 000:e seger som tränare. Något som bara Stig H Johansson, Olle Goop, Åke Svanstedt, Robert Bergh, Jim Frick, Kari Lähdekorpi och Peter Untersteiner klarat före honom.
- Jag började en gång i travet för att jag älskar att jobba med hästar. Att få vara med när ett föl föds och sedan utveckla det till en vinnare är fantastiskt. Klart att jag är stolt över att ha nått de här milstolparna, men i min karriär är det de stora loppen och de stora segrarna jag satsat på.
Det har också blivit åtskilliga storloppssegrar och feta segercheckar för Lutfi Kolgjini och den armada av topphästar han tränat fram.
- Viking Kronos är drömhästen. Någon bättre häst får jag aldrig. Andra fantastiska travhästar jag tränat och kört är Revenue (36 segrar), Raja Mirchi, Mosaique Face, Going Kronos, Joke Face, Glen Kronos, Dante Boko, Tout Ou Rien och Lavec Kronos.

Ola Johansson, Kanal 75


Aldrig har det tävlats om två elitloppsbiljetter samma kväll.Detta sedan Meadow Roads lopp delats i två med 16 hugade spekulanter på..


Aldrig har det tävlats om två elitloppsbiljetter samma kväll.
Detta sedan Meadow Roads lopp delats i två med 16 hugade spekulanter på startlinjen.
Eller egentligen 13 eftersom en trio redan fått sin rosa biljett.
En av dessa var Attraversiamo som inte hade startat över sprinterdistans sedan Svensk Uppfödningslöpning som tvååring och nu skulle visa om han hade farten i benen.
Det hade han.
Erik Adielsson satte sig i andra par utvändigt samtidigt som amerikanskan Red Rose Sydney drog hårt med tuffe Velvet Gio på utsidan.
Favoriten Milliondollarrhyme satt hopplöst insydd i ledarryggen hela vägen varpå derbyvinnaren problemlöst tog hand om sina mer rutinerade konkurrenter över upploppet.
- Jag är helt nöjd med honom, hästen är i fantastiskt fint skick. Men det är inte så att jag säger ”herregud”, hästen har visat så otroligt många gånger hur bra han är. Han sprang lika fort över 500 meter längre distans förra året så att han kunde springa 1.10 har vi vetat länge. Däremot är steget därifrån stort till att vara topp tre i en elitloppsfinal, påpekade Adielsson medan skötaren Linda Weman kunde bekräfta intrycket att Attraversiamo inte behövde visa sitt fulla register:
- Han hade tussarna kvar och faktiskt lägre puls än det han normalt ligger på, så han tog inte ut sig för fullt idag.

”Blir varm i kroppen”
Det gjorde nog inte Sorbet heller.
Det andra ”elitloppskvalet” blev betydligt mer taktiskt sedan finske startkatapulten Lexus Dream brakat till front och fått en ovanligt reglerbar Sorbet utvändigt.
Den senare visade sig tuffast och hade vunnit även om utmanande förhandsfavoriten till elitloppssegern Vivid Wise As inte galopperat i slutstriden i debuten för Björn Goop.
- Sorbet är alltid Sorbet. Jag tyckte att han värmde bättre än på Åby och Romme, lite som i årsdebuten. Sedan fick han gå med sina vanliga hovar istället för plastade, det är ett plus. Det gick väldigt sakta på varvet, men hästen gjorde det bra. Han är stenhård och man blir varm i kroppen när han tävlar, sade Daniel Redén som i fjol fick med rekordartade fyra hästar till Elitloppet och nu nått upp i hälften.
- Jag tycker inte att han är sämre än någon annan i Elitloppet. Det ser väldigt jämnt ut i år och Sorbet är med och hugger.
Segertiderna i de båda loppen blev 1.10,4/1 640 meter autostart, trots att det skilde två sekunder på varvtiderna.
Elitloppsgeneral Anders Malmrot valde att inte dela ut några fler biljetter under kvällen.
- Sorbet gjorde samma sak i fjol då han knep sin elitloppsbiljett i Gävle. Han är stenhård och det är inget snack om att han förtjänar sin plats. Han är startsnabb och tål tuffa upplägg, en bra elitloppshäst. Nu är det många kandidater på få platser, men jag kommer med en ny inbjudan på torsdag eller fredag, berättade Malmrot.

Svettig upphämtning av Philosopher
Platser stod på spel även till finalen av Breeders Course, Treåringseliten. Ettan och tvåa var garanterade av fått slåss om förstapriset på en miljonkronor och frågan är om inte kvällens svettigaste prestation kom där.
Sören Norberg-tränade Philosopher tappade 40 meter på galopp i första sväng och satt fortfarande tvärsist i slutsvängen, men åt upp alla meter i en 1.09-avslutning väl i klass med vad mamma, kulldrottningen Fascination, presterade på sin tid.
Den andra uttagningen blev betydligt mindre dramatisk då storfavoriten Hell Bend For Am följde upp Sverigedebuten med en lika övertygande uppvisning från ledningen.

Avslutande skrällar drog upp utdelningen
En annan spetsfavorit som höll var Sobel Jasmine, men det hindrade inte V86-utdelningen från att dra iväg.
Zio Tom Jet spurtade bäst när ledande Neelix höll i galopp med klart grepp in på upploppet.
Chablis B. drog hårt i front över tre varv och höll undan sedan megafavoriten Burning Man varit långt från sitt rätta jag, tagit sig en galopp och sladdat i kön hela vägen.
Sladdade i kön gjorde däremot inte Ante Lisell bakom Perfect Dynamite som svepte fältet på sista bortre långsidan och fixade kvällens största knall som drog upp V86-utdelningen till 302 677 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Publikplatserna må eka öde i en paralyserad omvärld, men Sveriges bästa travhästar verkar i alla fall inte bekommas av coronavirusets ..


Publikplatserna må eka öde i en paralyserad omvärld, men Sveriges bästa travhästar verkar i alla fall inte bekommas av coronavirusets härjningar.
Onsdagskvällen såg fjolårets elitloppstrea Makethemark i comeback efter halvårslång vila och intrycket lämnade inget i övrigt att önska.
Körande Ulf Ohlsson parkerade nöjt som förstahäst i andraspår, utan att bry sig om ledande Linus Boy.
När den senare slog på en galopp i slutsvängen kunde Ohlsson sitta helt still i sulkyn medan Makethemark helt självmant satte klorna i positive stallkamraten Cupido Sisu.
- Man kör trav varje dag, alla sorters hästar, så får man köra en riktig topphäst som den här. Det är sådana stunder man lever upp och verkligen njuter, förklarade en ovanligt nöjd segerkusk.
Tränaren Petri Salmela var uppsluppen efter loppet.
- Han bara fixar allt. Vi har sett det så många gånger att han bara vill vara först. Om tre veckor är han mycket, mycket närmare toppform och om fem veckor har han toppform, förklarade Salmela vars matchning nu går vidare mot Paralympiatravet på Åby i slutet av april.

”Magiskt fin”
En annan häst som visade att han kan bli något för de allra största loppen framöver var Gulfstream Am.
Conrad Lugauer körde i ledningen med Helena Burmans högmeriterade Europadebutant Osterc i rygg. Den senare gled ut knappa halvvarvet från mål vilket utmynnade i en ursinnig speedduell där klockan var nere i 1.05-fart vid ingången till upploppet.
Osterc galopperade snöpligt kort före mål medan Gulfstream Am gick undan på oerhört tilltalande vis.
- Det här var nästan Campo Bahia-varning. Det kan inte se bättre ut. Jag tycker att han är magiskt fin, uttryckte Stefan Hultman i ATG Live-studion och Conrad Lugauer verkade lika nöjd.
- Det är obeskrivligt. Hästen känns bättre på alla sätt och vis, jag är väldigt nöjd och lycklig med honom. Han har verkligen utvecklats i vinter. Efter det här loppet får vi säga att Kungapokalen är första målet för året.

Dubbla dubbelsegrar
Både Salmela och Lugauer kunde räkna in dubbelsegrar sedan My Sweden och Bonny Boy segrat för Mika Forss respektive Marc Elias.
Adrian Kolgjinis Neelix övertygade i ett långlopp medan Stefan Persson bar en dåligt travande Zanzibar Effe till målfotoseger.
Kryddat med tvärsäkra spetsvinster för Give Me Ten och Digital Class så gav det en V86-rad som betalade 14 279 kronor till 512 vinnare.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-08 2017-12-08 Kalmar-9 Adrian Kolgjini 2140/2 C 0 g 21
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-5 Adrian Kolgjini 2140/2 C 1 14.1 68
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-6 Adrian Kolgjini 2140/6 C 2 15.4 112
2017-10-09 2017-10-09 Mantorp-8 Adrian Kolgjini 2140/7 C 0 15.3g 26
2017-09-17 2017-09-17 Solvalla-11 Adrian Kolgjini 2640/3 B 0 g 86
2017-09-06 2017-09-06 Åby-8 Lutfi Kolgjini 2140/2 B str
2017-08-07 2017-08-07 Örebro-6 Lutfi Kolgjini 1609/3 B str
2017-07-22 2017-07-22 Axevalla-9 Adrian Kolgjini 2140/10 B 2 14.7 59
2017-07-02 2017-07-02 Mantorp-1 Lutfi Kolgjini 1640/2 C 1 12.9 17
2017-06-18 2017-06-18 Färjestad-11 Ulf Eriksson 2140/5 B 0 g 37
2017-06-07 2017-06-07 Solvalla-8 Adrian Kolgjini 2140/9 A 0 g 53
2017-05-30 2017-05-30 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/3 B 1 12.4 15
2017-05-11 2017-05-11 Åby-3 Christoffer Eriksson 2140/4 B 1 15.2 14
2017-04-06 2017-04-06 Åby-6 Adrian Kolgjini 2140/2 B 1 15.0 29
2017-03-23 2017-03-23 Åby-1 Adrian Kolgjini 2140/3 D 1 16.0 27
2018-12-27 2018-12-27 Jägersro Trav-3 Adrian Kolgjini 1640/4 C str
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-4 Thomas Uhrberg 3140/2 D 7 17.4 53
2018-07-17 2018-07-17 Jägersro Trav-2 Adrian Kolgjini 2140/5 D 0 15.1 67
2018-06-25 2018-06-25 Halmstad-10 Adrian Kolgjini 1609/7 C 0 g 45
2018-06-13 2018-06-13 Vaggeryd-8 Adrian Kolgjini 2160/15 D 2 14.4 493
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-10 Lutfi Kolgjini 2140/11 D 0 13.6 713
2018-05-08 2018-05-08 Solvalla-9 Lutfi Kolgjini 2140/1 C 0 g 230
2018-04-14 2018-04-14 Jägersro Trav-5 Thomas Uhrberg 2640/5 C 0 g 75
2018-04-02 2018-04-02 Halmstad-5 Lutfi Kolgjini 2140/3 C 0 g 64
2018-03-13 2018-03-13 Solvalla-9 Lutfi Kolgjini 2140/3 C 5 16.1g 56
2019-07-27 2019-07-27 Kalmar-3 Marc Elias 2140/2 D 1 12.4 32
2019-07-16 2019-07-16 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2140/8 D 5 13.7 323
2019-07-04 2019-07-04 Halmstad-11 Lutfi Kolgjini 3140/2 D str
2019-06-17 2019-06-17 Halmstad-9 Lutfi Kolgjini 2140/8 D 0 14.7g 261
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-10 Adrian Kolgjini 2140/12 D 5 12.7 536
2020-12-19 2020-12-19 Halmstad-9 Adrian Kolgjini 2640/4 D 4 14.4 75
2020-11-27 2020-11-27 Solvalla-6 Adrian Kolgjini 1640/10 D 3 11.8 216
2020-11-07 2020-11-07 Eskilstuna-9 Dante Kolgjini 1640/9 D 0 g 78
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 2140/8 D 0 g 220
2020-09-30 2020-09-30 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 2140/5 D 1 12.7 54
2020-09-19 2020-09-19 Färjestad-11 Adrian Kolgjini 2640/7 C 0 14.5 113
2020-09-05 2020-09-05 Jägersro Trav-5 Dante Kolgjini 2140/5 C str
2020-05-21 2020-05-21 Jägersro Trav-7 Lutfi Kolgjini 2140/5 B 1 12.8 37
2020-05-13 2020-05-13 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 1640/1 B 0 g 30
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-10 Adrian Kolgjini 1609/1 C 0 g 194
2020-04-04 2020-04-04 Jägersro Trav-11 Adrian Kolgjini 2640/6 B 6 14.9 52
2020-03-18 2020-03-18 Jägersro Trav-8 Adrian Kolgjini 3160/3 C 1 15.6 38
2020-03-11 2020-03-11 Jägersro Trav-4 Lutfi Kolgjini 1640/9 B 0 g 79
2020-02-10 2020-02-10 Halmstad-7 Dante Kolgjini 2640/7 A 5 17.2 40
2021-07-21 2021-07-21 Eskilstuna-9 Richard L Jansson 2140/7 C str
2021-07-05 2021-07-05 Mantorp-9 Dante Kolgjini 1640/3 C 3 11.5 81
2021-06-04 2021-06-04 Jägersro Trav-6 Adrian Kolgjini 1640/6 C 0 g 47
2021-01-19 2021-01-19 Jägersro Trav-9 Adrian Kolgjini 2140/4 D 1 14.5 31ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se