Navona travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Navona travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Navona har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-06-17 2021-06-17 Åby-9 Robert Bergh 2140/12 A

Nyheter för travhäst Navona


Det bjöds på sportsliga prestationer i världsklass och en föraning om vad som kanske komma skall i Elitloppet om två veckor. I fem&ar..


Det bjöds på sportsliga prestationer i världsklass och en föraning om vad som kanske komma skall i Elitloppet om två veckor. I femåringsloppet Berth Johanssons Memorial fick vi se fantastiska hästarsom gjorde upp i en härlig slutstrid på Umåkers upplopp. Favoriten Don Fanucci Zet susade planenligt till ledningen och fick bestämma till lugna 1.14,1 första varvet. Magnus A Djuse skickade redan på den första långsidan fram Brother Bill utvändigt och han fick sedermera andra par utvändigt när Robert Bergh sände fram Hail Mary utvändigt om ledaren efter ett drygt varv. Sedan kom det att handla om en rivig envig till slut mellan ettan och tvåan från Svenskt Travderby förra året. Hail Mary gick i närkamp och utmanade Don Fanucci Zet över upploppet och det gick rasande fort till slut. Samtidigt kom Brother Bill stormande mitt i banan och såg ut att kunna ha lite chans när han rullade över i galopp kort före mål. Det blev stenhårt över linjen men nosen först hade Don Fanucci Zet som vann på tiden 1.12,7/2140a. Förstapriset var 200 000 kronor för hästen som är favorit till segern i Elitloppet i nuläget.
– Jag är jättenöjd med hästen. Han kändes fin och det gick väldigt fort till slut. Daniel sa att han hade trimmat på bra och det här loppet ska föra hästen framåt. När man sedan lättar på träningen till Elitloppet så ska han bli ännu lite vassare, sa Örjan Kihlström som inte blev förvånad när Robert Bergh kom fram utvändigt med Hail Mary.
– Jag förstod ju att han skulle vara bra. Han fick ett lopp förra veckan och skulle gå med lättare balans. Att gå i dödens eller ledningen spelar ingen roll när det går så sakta för springa fort det kan dom.

”Inte många hästar som klarar så stenhård träning”
Vid sidan av banan stod Daniel Redén och tittade på reprisen av den stenhårda upploppsfighten flera gånger efter att Don Fanucci Zet vunnit.
– Man lever ju sig in i det men egentligen spelar det ingen roll om han är etta eller tvåa. Det är fantastiska djur och jag hade varit lika stolt tvåa, sa Daniel Redén som har gett Don Fanucci Zet tung ”Propulsion-träning” de senaste veckorna.
– Det är inte många hästar hos mig som klarar av så stenhård träning och med det här loppet så ska formen flyttas fram rejält. Det är en stenhård pålle. Jag hade även boots på honom idag för att safa lite och det blev en rafflande men läcker travsport.

Bergh: ”Det var en enorm prestation”
Robert Bergh var mycket nöjd med Hail Marys andraplats och har nu att fundera om han vill vara med i Elitloppet.
– Det var ju en enorm prestation och han var väl nästan mer förbättrad mellan lopp två och tre än han var mellan de första loppen. Jag satte på honom ett boots efter att han galopperade i värmningen för säkerhetsskull och det var nog det som var i vägen 30 meter kvar.
– Det är alltid lite inspirerande att när den andra är storfavorit till att vinna Elitloppet och jag måste tänka på det och ge det lite tid att sammanfatta det här. Det är inte lika viktigt för mig som för andra, sa Robert Bergh som själv blev avstängd för drivningen bakom Hail Mary vilket omfattar elitloppshelgen då han inte får köra. Så frågan är hur det blir med Elitloppet för Hail Mary nu när Bergh missar att få köra den helgen.

Missle Hill höll undan precis
Sollvalla-tränaren lade även beslag på dagens andra storlopp, Guldbjörken, tillika Gulddivisionen. Det var storfavoriten Missle Hill som infriade favoritskapet, om än med ett nödrop. Han behöll ledningen från innerspåret även om bland andra Diamanten öppnade snabbt långt ut i banan in mot den första kurvan. Första 500 metrarna travades efter 1.09 och sedan fick Missle Hill bestämma tempot till 1.12 på varvet innan det blev full körning ut på den sista bortre långsidan. Erik Adielsson satt i fjärde par utvändigt med Antonio Trot och hade lite otur under slutvarvet och när han väl lyckats tråckla sig loss var det en bit fram till Missle Hill. Men Antonio Trot flög fram över upploppet och höll sånär på att nå Missle Hill men mållinjen räddade Daniel Redén och Örjan Kihlstöms häst. Segertiden för Missle Hill blev 1.12,1/2140a och samma tid noterade Antonio Trot. Men tränare Redén menade efter loppet att toppformen inte sitter där ännu och lät inte helt övertygad om att det blir Elitloppet.
– Banan är ganska så kladdig så det var bra gjort av lilla ”Misslan”. Han är bäst på parkettgolv, sa Daniel Redén.
– Som det såg ut i sista sväng så är han inte i toppform ännu. Det är fortfarande det där lite sega intrycket men det gör inget om den kommer i sommar för säsongen är lång.
– Stallet har två hästar med i Elitloppet och jag vet att många vill se bra hästar i Elitloppet men säsongen är lång och Missle är en ruggigt bra häst. Men om toppformen inte är där så ska han inte vara med. Det är mycket om och men just nu och Anders (Malmrot) ska vilja ha med honom också, fortsatte Redén.

Adielsson orsakade en omstart – vann ändå
Erik Adielsson orsakade en omstart med favoriten Digital Dominance i V75-1 genom att vara för tidigt över startlinjen. Det blev ytterligare en omstart orsakad av stallkamraten Made Of Stars innan man kom iväg, men Adiesson skickade även då iväg Digital Dominance snabbt och tog ledningen kort efter start. Men inledningen blev tuff och första halvvarvet travades efter 1.13. Digital Dominance fick tidigt Made Of Stars på utsidan och de båda stallkamraterna låste därmed loppet. Den sistnämnde var tidigt slagen men Digital Dominance däremot tågade undan till en lätt seger i övertygande stil. Tvåa blev bra spurtande Deal Done Zet och trea blev Arch Lane ifrån rygg på ledaren.

Enkelt för Arquana As
Favoriten Navona och Robert Bergh tog ledningen i V75-2 men var ofokuserad enligt Bergh och galopperade i utgången av första kurvan. Ifrån sina 20 meters tillägg letade sig Örjan Kihlström snabbt ut i andraspår med Arquana As och inledde som första häst i andraspår. Men när Pappajonnys Ils kom farande efter ett varv körde Örjan till ledningen med Arquana As. Sedan var det lugna gatan för andrahandsfavoriten som tränas av Timo Nurmos. Stoet stegade undan enkelt till slut och vann utan att förta sig på tiden 1.13,2/2160.

Våldsam körning – ny tränarseger för Westholm
I den fjärde avdelningen blev det en våldsam körning om ledningen där ledande Cab Frontline utmanades rejält av Loveyouecus där båda duellerade iväg och man öppnade varvet på 1.10,7. Det var alltså en snabbare inledning än Missle Hill i Gulddivisionen och då var det här loppet ett försök i klass två. Tätduon fick förstås betala för det till slut och den som profiterade bäst på den hårda körningen var Cuenca, körd av Mika Forss. Den Jörgen Westolm-tränade hästen avväpnade enkelt Hanna Olofssons Kaelan F. Boko över upploppet. Det blev däremot galopp för Jörgen Westholm-favoriten Global Attetion men alltså ändå en seger för Westholm som fick sin andra tränarseger på V75.

Dunder slog till
I V75-5 blev även det en rivig inledning där Björn Goop bombade fram med favoriten Alcide Roc och tog över ledningen i första kurvan från initialt spetsande Mr Clayton J.F. Alcide Roc inledde med1.07,8 de första 500 metrarna innan han fick dämpa till 1.11,7 första varvet. Över den sista bortre långsidan kastade Robert Dunder loss sin egentränade Even’s Cool Boy från kön som det bet bra för och han tog sig snabbt fram utvändigt om ledande Alcide Roc. Den sistnämnde var slagen vid upploppets början och Even’s Cool Boy stack ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev 1.11,5/1640a.

Jätteskräll i sista efter dramatisk avslutning
Det var fartfester i många lopp den här tävlingsdagen på Umåker och den avslutande avdelningen på V75 var ingen undantag. Det var flera startkatapulter som slogs om ledningen när startbilen släppte fältet men allra snabbast var Surf And Turf som blåste till täten för Ulf Ohlsson. Men det gick undan värre och via hiskeligt snabba 1.06,5 första 500 metrarna varvade hästen på 1.09,8. Det blev förstås mjölksyra i benen och utvändigt om ledaren satt favoriten Swagger. Den sistnämnde gjorde ett heroiskt lopp i dödens i det stenhårda tempot och tog över ledningen vid upploppets början. Han såg ut att gå mot en förkrossande seger när han plötsligt galopperade och vinsten gick upp i rök. Vann loppet gjorde istället fältets minst spelade häst, Rally Funny, som kom farande längst ut i banan för Ove A Lindqvist. Det sjuåriga stoet var spelad till 0,76 procent av insatsfördelningen.
– Det blev så overkligt och där vi stod i svängen tänkte jag att får hon en slant så är det kanon, sa en förvånad tränare Gunnar Bertilsson från Piteå.
Den smällkaramellen gjorde att värdet på sju rätt hoppade upp från 2908 kronor till 116 269 kronor. Sex rätt gav 194 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det återigen jackpot på V75 kommande lördag som då avgörs i Gävle.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det är högklassiga tävlingar som väntar på Umåker på lördag. Både Guldbjörken för den äldre elit..


Det är högklassiga tävlingar som väntar på Umåker på lördag. Både Guldbjörken för den äldre eliten och femåringsloppet Berth Johanssons Memorial ska avgöras inom V75®. Startfälten håller mycket hög sportslig nivå och framför allt har loppet som hedrar Umeås kanske främste travtränare genom tiderna lockat riktiga fixstjärnor. För första gången sedan de i september slutade etta och tvåa i Svenskt Travderby ska Don Fanucci Zet och Hail Mary ställas öga mot öga. Den förstnämnde kommer från seger, men Hail Mary fick efter sju raka fullträffar segerraden bruten i lördags. Från ledningen fick han ge sig mot Rotate i spurten.
- Men jag var faktiskt jäkligt nöjd med honom på många sätt, säger Robert Bergh i podden ”V75® - Lördag hela veckan”, och förklarar nederlaget med att hästen gick med för tunga framskor.
- Jag korrigerade och lade tyngre skor på honom och tog bort ett par boots, för jag tänkte att han skulle bli lite smidigare när han slapp springa med dubbla boots.
- Det var nästan en tabbe av mig, att ha så mycket vikt på honom. Han kunde inte freda sig utan det vart bara två jätte ”moon boots” fram på honom när han skulle speeda undan. Men jag var nöjd. Han var spänstigare, rappare, piggare. Så allt var som jag ville förutom att jag hade gjort fel på skoningen. Nu kommer han tävla med 50-60 procent av vikten, det vill säga någonstans runt ett halvt kilo istället för över ett kilo på framhovarna.

Fick rätt vibbar
Att topptravaren startar med endast en veckas mellanrum är ingenting som bekymrar hans tränare.
- Alltså, det är ju så här att han blir mycket bättre nu, han gillar det här att komma igång och starta. Så det här är perfekt och visst har jag haft det här med mig. Det var bara det att jag ville känna att han var förbättrad och att jag kände bra vibbar på honom. Men jag hade tänkt ett tag på Umeåstarten.
Hail Mary startar med nummer nio bakom startbilens vingar och distansen är 2 140 meter.
- Bakspår är inget problem men det klart att det blir andra saker som spelar in, vad som händer i loppet och sådär. Jag kan ju vara en glad tvåa igen, om man säger så. Det är bra hästar och ett lurigt läge, men ibland har man tur och rinner igenom lite från start och då är det jättebra med nio. Så det är svårt att säga. Men det vore synd att hamna i fjärde par utvändigt eller något sådant.

”Kommer vara bättre på lördag”
Det är dubbeljackpot på V75 och enligt prognosen kommer sjurättspotten uppgå till 58 miljoner kronor. Robert Bergh har ytterligare två hästar till start inom V75 men från spår tolv i Guldbjörken är knappast Mindyourvalue W.F. (V75-3) något för spelarna. Navona (V75-2) har en desto bättre uppgift på pappret. Hon startar från spår tre i volten i ett försök i diamantstoet och kommer närmast från en andraplats.
- Hon hade varit ifrån lite och kommer vara bättre på lördag. Hon blir liksom stor och tung när hon vilar lite grann så fast det såg segt ut från sidan var hon mycket bättre än vad jag trodde. Hon gick med öppet huvudlag också men nu åker det helstängda på igen, så att hon blir lite alertare. Jag tror att det kommer göra väsentlig skillnad.

Kanal 75


Det var jackpot i torsdagens V64 och favoriterna radade upp sig även den här kvällen. Omgångens megafavorit Coin Perdu infriade förv&a..


Det var jackpot i torsdagens V64 och favoriterna radade upp sig även den här kvällen. Omgångens megafavorit Coin Perdu infriade förväntningarna i den första avdelningen. Erik Adielsson reste till Sundsvall för att köra en enda häst och det var inte vem som helst. Coin Perdu inledde lugnt från sitt tillägg över lång distans och kom successivt fram först i andraspår innan han fick överta ledningen 1100 meter kvar från Matador Eme. Sedan var det lugna gatan och via ett snabbt slutvarv gled den Svante Båth-tränade stjärnan undan till en vattentät seger utan att förta sig. Den femfaldige miljonären såg ut att ha gott om krafter kvar i mål.
– Jag är jättenöjd med honom och otroligt nöjd med att han fick ett lugnt och fint lopp. Han har varit skadad och då är det alltid lite oroligt. Nu har Svante valt att starta honom på lite grundare vatten och det är skönt med lite lugna lopp. Hästen har gjort det så fantastiskt bra och är en riktig soldat och en kompis i loppen. Det är klart att åtta timmar i bil är långt för att jobba i tre minuter men det är inte vilka minuter som helst, sa Erik Adielsson.

Femte raka för Navona – och första för Aroshi
Robert Bergh tog en dubbelseger på V64 och först var det Mats e Djuse som styrde in Navona till dennes femte raka seger. Hästen höll undan precis från ledningen i den tredje avdelningen. I loppet efter var det dags för Bergh själv att via en resolut styrning med Aroshi se till att denne grejade sin första seger i karriären. Bergh pressade hårt utvändigt om ledaren och Aroshi klev ifrån till en imponerande seger över upploppet.

”Hail Mary går med väldigt mycket vikt”
Men innan tävlingarna tilldrog sig ett banjobb av stort intresse. Det var dags för Hail Mary att gå sitt andra snabbjobb på Bergsåker för året efter sin vinterträning i backen. Robert Bergh körde 1.21 över 2600 meter med sin derbyvinnare och var nöjd.
– Det ser bra ut. Han var spänstigare idag i det andra banjobbet än förra gången. Han går med väldigt mycket vikt och är ju lite extrem på det sättet som han är i träningen. Det känns att han är på rätt väg och nu knallar vi på med ett snabbjobb till om tolv, 15 dagar igen, sa Robert Bergh.

Tekno Viking överlägsen - trots galopp
Weekend Fun gjorde sin första start i monté men det gick hur bra som helst. Via en sylvass spurt avgjorde han enkelt den sista biten med Sofia Adolfsson i sulkyn. Tränar gör Daniel Wikberg i Östersund.
Tekno Viking imponerade stort i kallblodsloppet när han trots en galopp mitt i loppet via avancemang i tredjespår, kom tillbaka och var förkrossande överlägsen. I sulkyn satt Mats E Djuse och tvåa blev stallkamraten Månodin A.M. med Jan-Olov Persson själv i sulkyn.
Efter att favoriterna radat upp sig så kom omgångens enda skräll i V64-avslutningen. Det var Front Page, spelad till tre procent av insatsfördelningen, som spurtade till en säker seger för Tomas Pettersson. Sex rätt på V64 gav 2358 kronor, fem rätt gav 15 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt. Det blir därmed en ny jackpot på V64 fredag kväll som då avgörs på Romme.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-28 2020-12-28 Romme-12 Örjan Kihlström 2140/2 C 1 18.6 24
2020-12-10 2020-12-10 Åby-1 Robert Bergh 2140/7 D 2 16.9 23
2021-05-29 2021-05-29 Solvalla-3 Örjan Kihlström 2140/2 C 6 13.6 110
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-6 Robert Bergh 2140/3 B 0 g 30
2021-05-06 2021-05-06 Romme-6 Rikard N Skoglund 2140/5 D 2 13.4 34
2021-04-15 2021-04-15 Östersund-6 Robert Bergh 2140/2 C 0 g 17
2021-03-18 2021-03-18 Bergsåker-6 Mats E Djuse 2140/1 A 1 15.2 14
2021-03-10 2021-03-10 Bergsåker-4 Robert Bergh 2640/5 C 1 15.7 22
2021-03-02 2021-03-02 Bergsåker-1 Robert Bergh 2140/1 C 1 16.0 15
2021-02-22 2021-02-22 Bergsåker-7 Robert Bergh 2640/8 B 1 17.3 36ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se