M.T.Oscar travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med M.T.Oscar travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen M.T.Oscar har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
M.T.Oscar har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst M.T.Oscar


Från starttrög hårding som ofta fick gå utvändigt till ursinnig spurtare övre längre distanser och nu en startsnabb spetss..


Från starttrög hårding som ofta fick gå utvändigt till ursinnig spurtare övre längre distanser och nu en startsnabb spetssprinter.
Who’s Who genomgått en metamorfos under karriären.
På tisdagen visade han sig flygfärdig när han sprintade ifrån världseliten i Hugo Åbergs Memorial.
- Jag vet att hästen är startsnabb om man vill att han ska öppna. Men Örjan har aldrig använt det, han har aldrig behövt använda det. Idag gjorde vi det och det blev rätt enkelt. Det var ett ganska tråkigt lopp att titta på, men jag var väldigt nöjd, konstaterade Pasi Aikio sedan han fått se Örjan Kihlström hålla ut konkurrenterna, dämpa farten, och speeda ifrån på upploppet.
Eller som måltvåan Johan Untersteiner summerade loppet efter att ha surfat med från ledarryggen bakom Cyber Lane.
- Det var rafflande, i 200 meter.
Det var när startrusningen la sig och kort efteråt som loppets favorit Very Kronos galopperade, i rygg på en bromsande Night Brodde och Conrad Lugauer.
- Det var trångt om positionerna runt första sväng, sedan tar det lite stopp. Det är inte så att det är emot reglementet, men det blir ett stopp som inte Very Kronos klarar av. Han är speciell, det krävs inte jättemycket för att han ska galoppera, nu blev det ett stopp framför och det reder han inte ut, förklarade körande Erik Adielsson.

Dämpade till 1.20-fart
Faktum är att stoppet varade betydligt längre än så. Medan Lugauer försökte köra så långsamt han kunde på utsidan så gömde nämligen övriga kuskar sina hästar i kön. Därför tilläts Örjan Kihlström köra en lång bit i 1.20-fart, varva på i sammanhanget skrattretande 1.12,1, och förvandla Åbergs 2021 till raka motsatsen till den utslagsgivande fartfest som loppet brukar vara.
Men Who´s Who behöver givetvis inte be om ursäkt för något. Nästan lika fort som han öppnade första 200 avslutade han sista 200. Och sällan har en häst sett så obrukad och kaxig ut samtidigt som han kasserat in 1 609 000 kronor i landets näst största sprinterlopp.
- Det var helt underbart när han fick ledningen och fick bestämma, då kändes allting tryggt. Jag tycker att den här hästen är så fantastisk och är bara så glad att vi får jobba med en sådan häst. Nu är det bara ren glädje, fortsatte Pasi Aikio.
Klungspurten vanns av uppstickaren Upstate Face som visade att han kommit till eliten för att stanna.

Världstid av Bengurion Jet – Åby Stora Pris nästa
Men sömnpillret i huvudloppet innebar inte att den farttörstande delen av publiken behövde vända hemåt i frustration.
Kvällens fartfest fixade nämligen Alessando Gocciadoro och Bengurion Jet i fyraåringsloppet.
Hästen må ha visat enorm kapacitet sedan han kom till den italienske championtränaren vid årsskiftet, men att han skulle springa två sekunder snabbare än hästarna i Åbergs och dundra runt på världstiden 1.08,8/1 640 meter autostart med sträckta linor över mål var ändå svårt att föreställa sig på förhand.
- Det är en fantastisk häst, men det här var till och med bättre än jag trodde. Idag ville jag för första gången prova att ladda med honom bakom bilen och det visade han att han klarade av. Banan är fantastisk, han är inte van att tävla på sådana underlag i Italien, förklarade Gocciadoro.
Och vem är egentligen bäst av de båda Maharajah-sönerna, Who’s Who eller Bengurion Jet? Svaret lär komma på Åby 14 augusti. Båda hästarna bjöds nämligen in, och tackade preliminärt ja, till landets mest udda miljonlopp, Åby Stora Pris över tre kilometer.

Dubbeljackpot på lördag
Gocciadoro följde upp med nästa storfavorit Colibri Jet som var nästan lika överlägsen bland treåringarna.
Och gästerna fortsatte att ta för sig.
Nederländske segermaskinen Indigo bombade till spets från ytterspår för Rick Ebbinge medan danske Billie Time blåste runt konkurrenterna i spåren sista 700 för Flemming Jensen.
Två hemmasegrande Oscar kompletterade en favoritfylld V75.
Örjan Kihlström bjöd en snygg ryggresa till Joakim Lövgrens Oscar L.A. medan Ken Ecce eldade undan i front i stayerloppet bakom Tomas Malmqvists M.T.Oscar.
Utdelningen för sju rätt stannade vid futtiga 451 kronor medan 12,7 miljoner vandrar vidare till lördagen på Hagmyren i form av jackpot.

Robin Johansson, Kanal 75


Uttagningsloppet vann han med gäspning från ledningen. I finalen blev det tuffare. Önas Prince fick nöja sig med positionen utvändigt ..


Uttagningsloppet vann han med gäspning från ledningen. I finalen blev det tuffare. Önas Prince fick nöja sig med positionen utvändigt om ledaren, med de andra försöksvinnarna Hell Bent For Am och Rome Pays Off i ledningen respektive andra par utvändigt. Det spelade ingen roll. I slutkurvan satte Önas Prince tänderna i ledaren och när Rome Pays Off gick till full attack ökade Önas Prince bara farten och sprintade undan till seger på snabba 1.09,8 över 1 609 meter med autostart.
- Jag var inte ens nära att ta ledningen och fick sätta mig nöjd på utsidan. Det klart att jag hade kunnat gå ner i rygg men då hade jag gett upp loppet. Jag litade på min häst och visste att han har knallform, han har hållit på att spränga selen här i dag, och därför tålde ett tufft upplägg. Visst är det mycket längre väg att springa i andraspår men jag vet att jag har en bra häst och det kändes fruktansvärt fint in i sista sväng, när jag började smacka lite på honom kopplade han greppet på en gång, sa Per Nordström.
Rome Pays Off gjorde också en hedervärd insats men fick precis som i Konungens Pokal för två månader sedan nöja sig med andraplatsen bakom Önas Prince.
- Jag vet hur bra Roberts häst är och kände flåset i nacken, men då trampade jag bara på gaspedalen och min bara ökade och gick undan på ett jättebra sätt. Vi har en fantastisk häst!
Sköter Önas Prince gör Per Nordströms fru Emma.
- Herregud! Hur kunde han klara det där? Helt grymt! segerbubblade hon.
- När jag var liten åkte jag till Sprintermästaren med mormor och morfar varje sommar. Att jag nu står här med en häst som har vunnit är obeskrivligt. Jag tror att mormor och morfar tittar ner från himlen och klappar lite i händerna åt oss, och pappa också.
Segern var Önas Prince åttonde raka fullträff och den belönades med 1,1 miljoner kronor. Totalt har den fyraårige hingsten vunnit 15 av 20 lopp och tjänat 4,2 miljoner kronor. Äger gör Per Nordström tillsammans med Peter Hansson och Richard Nilsson, som var i upplösningstillstånd efter målgång.
- Det är sjukt! Det är sinnes! Det här är det största. Det var ju kört när Erik fick bricka ett med Hell Bent For Am, men fy fan, det är helt fantastiskt! 

Bergh tog sin första seger i Stosprintern
Trots att Robert Bergh fick nöja sig med andraplatsen i kvällens huvudnummer kunde han lämna Halmstadtravet med ett stort segerleende på läpparna. I de fyraåriga stonas uppgörelse Stosprintern var hans Fifty Cent Piece lika överlägsen som Önas Prince var i grabbarnas lopp. Varvet från mål hade Bergh bytt andra par utvändigt mot positionen som första häst i andraspår och därifrån dundrade Fifty Cent Piece undan till imponerande triumf på banrekordet 1.10,4.
- Hon kändes fantastisk i dag. Det var ett enormt tempo i ledningen men när jag bytte här varvet kvar var jag ändå nöjd med situationen. Man kan lite på att hon gör allt hon kan och när jag sa åt henne lite i sista svängen ryckte det till direkt i henne, sa Robert Bergh efter karriärens första seger i Stosprintern.
Det var Fifty Cent Pieces andra stora seger i år, i maj vann hon Drottningens Pokal, och den här gången uppgick belöningen till 700 000 kronor.
- Jag visste inte riktigt var jag hade henne runt Drottningens och ser nog mer utveckling i henne nu. Det loppet var också tufft som tusan men den här pondusen hon börjar äga nu är otroligt tacksam. Hon tror stenhårt på vad hon håller på med.

Banrekord och stor dramatik i långloppet
V75-omgången innehöll ett högklassigt långlopp över tre varv och det blev en rafflande historia från start till mål. Inledningsvis fick Robert Bergh ge sig i spetskörningen mot M.T.Oscar och Ken Ecce, men sedan Zarenne Fas avancerat från dubbla tillägg och tagit över taktpinnen två varv från mål kastade Robert Bergh på nytt loss Reddington i ett försök att nå ledningen. Efter utdragen körning gick Bergh ner i ledarryggen vilken gav M.T.Oscar tredje par invändigt, och favoritspelade Wild Love positionen som första häst i andraspår. Därifrån sågs hon aldrig med chans men M.T.Oscar hade trots den hårda körningen krafter kvar och via en stark avslutning krigade han ner en mycket tapper Zarenne Fas över upploppet. Men dramatiken var inte över för det. Resultatet dröjde och när domarna studerat löpningsfilmen en god stund utropades att M.T.Oscar diskvalificerats för trängning.
- Det klart att jag är besviken men det var för tight och domarna såg nog rätt. Man får ta en chans ibland och Uhrberg hade jagat på sin häst länge utvändigt om mig och jag tänkte att jag skulle hinna ut, men det var för trångt, sa Ken Ecce, vars häst ändå ska ha toppbetyg.
Det ska även Jerry Riordan-tränade Zarenne Fas ha. Segertiden 1.14,0 är nytt banrekord.
- Jag fick positionen utvändigt om ledaren men där ville jag inte sitta i två varv och när det gick ganska sakta så gjorde jag ett försök och det gick. Men det blev utdraget när Bergh kom igen och då kändes det som att det skulle bli tufft, men jag hade ingen tanke på att släppa när vi kommit till ledningen så pass tidigt. Sedan var hästen kanonbra. Det är en topphäst och det visade han i dag, sa segerkusken Magnus A Djuse.

Kaos i amatörloppet
Gert Allercrantz Minneslopp blev också en högdramatiskt och även läskig historia. Under slutvarvet krokade ett par ekipage ihop och två kuskar åkte i backen. I högtalarna utropades att det var lösa hästar på banan men någon signal för att loppet var avbrutet ljöd inte. Efter målgång var förvirringen total. Var ettan i mål vinnaren eller var loppet avblåst? Efter lång tystnad kungjordes att resultatet var giltigt.
- Vi har stöd i reglementet att giltigförklara loppet om inte resultatet påtagligt ändras och efter mycket diskussioner och att vi tittat på det fram och tillbaka var det det beslutet vi fattade, kommenterade riksdomaren Dick Sjöberg.
Samtliga hästar och kuskar som var inblandade i incidenten kom undan med blotta förskräckelsen och ingen skugga ska falla över Alessandro Gocciadoro-tränade vinnaren Apocalypto. Han fick lägga mycket krut för att komma till ledningen men hade ändå styrkan att hålla undan till solklar seger på 1.11,7 över 1 640 meter med bilstart.
- Jag uppfattade ingenting. Det var först över mål som jag hörde att det var lösa hästar men under loppet hörde jag ingenting, sa segerkusken Andreas Lövdal.
- Det gick fort och hästen var jättefin. Jag visste att han var bra och nu fick han löpa på i sitt eget tempo.

Dubbeljackpot på lördag
Försöken till sprintermästaren utgjorde tre avdelningar inom V75 och dessa vanns av favoritspelade trion Önas Prince, Rome Pays Off och Hell Bent For Am, där den sistnämnde tränas av Sabine Kagebrant. Även i den avslutande avdelningen blev det favoritseger genom Björn Goops J.J.Stitch och det gjorde att sjurättsutdelningen på V75 stannade på 250 kronor. Både sexrättspotten och femrättspotten frös inne, totalt 10,2 miljoner kronor, och läggs till sjurättspotten när travfesten i halmstad fortsätter med nya V75-tävlingar på lördag.

Ola Johansson, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Demon Ima blir en flitigt anlitad V75-spik när årets första finaler i Svenska Travligan, STL, avgörs på huvudstadsbanan. Och inte und..


Demon Ima blir en flitigt anlitad V75-spik när årets första finaler i Svenska Travligan, STL, avgörs på huvudstadsbanan. Och inte undra på det. Hästen har imponerat och ståtar med fyra raka segrar. Men det saknas inte motstånd och den kanske värsta utmanaren är Power Blaster (V75-2). Även han har imponerat och kommer närmast från överlägsen seger från ledningen.
- Han var precis så bra som vi hade förväntat oss senast. Han har tränat jättefint i ett par månader och det är roligt att han får utdelning på banan nu, säger Mika Forss om den Roni Paldan-tränade fyraåringen.
Precis som senast startar ekipaget från spår fem bakom bilen men någon taktik avslöjar inte Mika Forss.
- Det är svårt att säga hur det blir kört men jag tror mycket på hästen och han kan öppna skapligt. Jag vet inte om han kan vara med i spetsstriden men hästen känns fin och jag tror att han klarar alla positioner, till och med utvändigt om ledaren.

Jättekapabel men strulig
I loppet därpå svingar sig Mika Forss upp bakom ännu ett segerbud i form av Tomas Malmqvists M.T.Oscar (V75-3). Han såg ut att gå mot seger när han senast galopperade 200 meter från mål med Ken Ecce i sulkyn. Gången innan spurtade han till seger för Mika Forss.
- M.T.Oscar är jättekapabel. Det är några frågetecken med honom varje gång men om han sköter sig kan han absolut vinna.

Uppåtgående formkurva
Hårdingen Religious (V75-5), tränad av Nina Pettersson-Perklén, tycks också ha hittat formen. Senast höll hästen starkt som trea efter ett tungt lopp utvändigt om ledaren. Men han kan ännu bättre enligt sin kusk.
- Inför senast tänkte vi att han behöver några lopp för att hitta formen men han gick helt okej. Prestationen var inte den bästa han kan göra men nu har han två starter i kroppen och det är spännande. Han är inte helt borta.
Den enda i sin V75-kvartett som Mika Forss inte tillmäter någon direkt segerchans är Religious stallkamrat Target Kronos (V75-6), trots att även han har formen i zenit.
- Han var fin senast och känslan var att han hade utmanat Disco Volante med tidigare lucka. Men nu är startspåret för dåligt. Vi hoppas på en fin resa och pengar.
Hetaste chansen?
- Om M.T.Oscar sköter sig är han bästa chansen men jag tror mycket på Power Blaster också.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Hans G Lindskog har den förnämliga jobbet att ringa upp ATG:s storvinnare vilket han ägnat sig åt under lördagen samt söndagen oc..


Hans G Lindskog har den förnämliga jobbet att ringa upp ATG:s storvinnare vilket han ägnat sig åt under lördagen samt söndagen och som vanligt bjuds det på riktigt sköna historier.
- Jag har pratat med alla tre vinnare samt även några som var väldigt nära sjuan. Mest av de som inte satte sju rätt vann Christer Eriksson, mer känd som ”Chrille Krukan”, på sitt andelsspel. De fick inte med Eclipse Am på nio streck och det grämde honom rejält. Givetvis hade han med Ornello som blev utnosad på linjen i V75-4. Trots detta blev det över 100.000 kronor per andel vilket säger en hel del om vilket bra spel V75® är, berättar vinnarambassadören.

Sjunnesson nyckeln
De tre systemen som satt var inlämnade i Finland, Skåne samt Stockholm och det är den sistnämnda vinnaren som Hans G fastnat lite extra för.
- Det är en 28-årig kille som tidigare satsade på en golfkarriär, men har sedan några år lagt ner den satsningen för att istället satsa på en civil karriär.
- Han är duktig matematiskt och hade gjort en systemram på 84.000 rader, men sedan reducerade han ner det hela 98 procent och den kupong som satt kostade 3.50 kronor. Han hade på den sju hästar i första och sedan sex raka spikar där han behövde få in tre raka spikar från V75-5 och framåt vilket lyckades.
- Hans morfar har varit aktiv inom travet tidigare och han tipsade om att hålla koll på Jörgen Sjunnesson som blev lite av nyckeln till storvinsten. Jägersrokusken satte ju dit både storskrällen Glimma Blixten i V75-2 samt spiken Taxi Out i avslutningen, berättar Hans G.

Ensam utan upploppsgalopp
Stockholmsvinnaren tog dock det hela med ro och hade inga storslagna planer kring vad han skulle göra för vinstpengarna.
- Han berättade för mig att han ska investera pengarna och fortsätta leva sitt liv med sin sambo precis som tidigare, säger Lindskog.
Det var dock inte långt ifrån att de drygt 18,5 miljoner som 28-årongen vann gick upp i rök i V75-avslutningen.
- M.T.Oscar som galopperade med grepp in på upploppet hade fällt 28-åringen och istället gjort en erfaren travspelare från Skåne ensam med sju rätt. Den sistnämnde satt dock med sju streck i avslutningen och hade med även Taxi Out varför han blev den som vann allra mest under lördagen – hela 19.474.317 kronor. Att spela på hästar och V75 är verkligen fantastiskt, avslutar vinnarambassadör Lindskog.

Robin Malmgren, Kanal 75


– Den dagen det stämmer för honom är jag övertygad om att han kommer att vinna lopp. Förutsättningarna på lördag ..


– Den dagen det stämmer för honom är jag övertygad om att han kommer att vinna lopp. Förutsättningarna på lördag är i alla fall bra, hälsar tränaren Ola Karlsson
Trots endast nio hästar på träningslistan noterade Ola ett rekordår då stallet körde in drygt 1,8 miljoner kronor och tog 18 stallsegrar på 129 starter vilket gav höga 14 i segerprocent. Fjolårets siffror hamnade på drygt 830 000 kronor inkört till stallet och åtta segrar på 56 starter.
– Förklaringen är ganska enkel. Jag har fått bättre hästar att jobba med och då kommer också resultaten, förklarar Ola, som inte har några planer på att utöka antalet.
– Jag trivs med det materialet jag håller på med i stallet och är inte den typen av tränare som är ute och ”raggar kunder”. Jag låter resultaten på banorna tala istället.

”En bankomat”
Och det gjorde det onekligen under 2020.
Och en som bidrog till stallets fina resultat var Taxi Out, den nyblivne femåringen, som kutade in 281 114 kronor på 22 starter. Trots att det blev en nolla i segerkolumnen.
– Han gjorde många bra lopp och kan beskrivas som en bankomat. Han levererar alltid bra insatser och jag är lite trött på snacket om att han aldrig vinner lopp, understryker Ola, vars adept kommer från två mersmakande tredjeplatser på V75.
Först blev han trea i Halmstad innan jul, där Astronascente Zac vann före Sweetman.
– Den gången fick han stryk av två bättre hästar.
Efter det blev han trea på Kalmar den 2 januari. Där vann M.T.Oscar före Arvid S.H.
– Den gången hade han krafter kvar i mål, upplyser Ola, som är nöjd med Scarlet Knight-sonen i jobben inför den kommande uppgiften

”Bra förutsättningar”
På lördag startar 5 Taxi Out i V75-7.
– Han har fått bra förutsättningar och är snabb ut bakom bilen. När jag kikade på startlistan som hastigast upptäckte jag att de värsta konkurrenterna fått sämre utgångslägen.
Kan det vara läge att prova i spets om han skulle komma dit?
– Det taktiska överlåter jag helt och hållet till Jörgen (Sjunnesson) att bestämma. Det är en kraftigt underskattad kusk som enligt mig utan tvekan tillhör topp 10 i landet, det tror jag de flesta i branschen håller med om. Jag är glad att han oftast kör mina hästar för han ser individerna på sikt och kör med insidan av huvudet och vet att han får köra dem igen. Dessutom har han en fin körhand.
Några nyheter till den här starten?
– Vi sätter på en jänkarvagn. I övrigt som i tidigare starter.
Kommer det att dröja ytterligare ett lopp innan segernollan spräcks?
– Jag vet inte. Han kommer säkert att göra ett bra lopp, sedan får vi se hur långt det räcker. Han får ses som en outsider, summerar formtränaren Ola Karlsson.


Sevilla blev svaret i gulddivisionen (V75-3) efter en rejäl avslutning sista 700 meterna från andra par utvändigt. Favoriten Dragster blev het i..


Sevilla blev svaret i gulddivisionen (V75-3) efter en rejäl avslutning sista 700 meterna från andra par utvändigt. Favoriten Dragster blev het i ledningen och trots att han vägrade ge sig så stumnade han naturligt sista biten in mot mål men klarade andrapriset före Gareth Boko.
Joakim Lövgren tränar och körde vinnaren som trivs alldeles utmärkt i Kalmar. Triumfen var den femte på fem starter och den nioårige valacken är obesegrad på den småländska travovalen.
- Det är en riktig kompis, han hjälper till. Han hade kanske inte sin bästa dag i dag. Det är underbart att se vilken hög lägstanivå han har, trots att det inte riktigt sprudlade i honom i dag så gjorde han jobbet. Det är en fantastisk fin häst, sa Joakim Lövgren.
Det var dock nära att andrahandsfavoriten försvunnit direkt i starten då han var nära att galoppera men räddade upp situationen tillsammans med Joakim Lövgren.

Talangen utstrålade klass
Demon Ima
var dagens största favorit på V75® och femåringen utstrålade klass när han lekte hem klass II (V75-4) från ledningen tillsammans med sin tränare Johan Untersteiner.
Halvbrorsan till femfaldiga miljonären Day Or Night In har alltid haft ögonen på sig men det har strulat rejält på vägen - men sedan man upptäckte och åtgärdade en spricka i höger bakkota har det lossnat rejält. Segern var tredje raka sedan comebacken för en månad sedan, innan dess hade inte talangen startat på nästan ett år.
- Det är sådana här hästar man vill ha – och man vill visa upp dom i det skicket jag gjorde i dag. Han fick verkligen kämpa för havren och blev ju testad både en och två gånger. Härlig häst, verkligen, en underbar individ, sa Johan Untersteiner.
- Det känns att det finns lite mer kapacitet än i en vanlig häst, det är otroligt driv i honom och motorn bara tuffar och tågar, det känns nästan som han är oemotståndlig ibland, fortsatte Halmstadtränaren.
Johan Untersteiner var dagens man på V75 och ledde även silverdivisionen (V75-5) från start till mål med Fortune Mearas. Sexåringen, som precis som stallkamraten Demon Ima, nu ståtar med tre raka segrar efter ett längre uppehåll.

Året inleddes med skräll
2021 inleddes med en skräll på V75 då 13-oddsaren M.T.Oscar höll farten bäst till slut i klass I-loppet. Mika Forss satt fjärde par utvändigt och körde ett avvaktande lopp över den långa distansen men följde sedan med i attack i tredjespår dryga 500 meter från mål där han skuggande First In One som såg segerfarlig ut när han galopperade mitt på upploppet. Ledaren Arvid S.H. stumnade något sista biten och M.T.Oscar kunde ta sig förbi trots att endast den ena skygglappen drogs ner när kusken drog i snöret till det norska huvudlaget. Tränar årets första vinnare på V75 gör Tomas Malmqvist.
I V75-2 dominerade dagens stora stallskrik Lorelei Marie från start till mål i händerna på Thomas Uhrberg. Trots en lite trevande start lyckades den erkänt duktige startkusken försvara innerspåret och trots en rejäl temposkräpning mitt i loppet vann det sexåriga stoet bekvämt med extraväxeln, det norska huvudlaget, sparad. Tränar vinnaren gör danske Thomas Bonde.

Rosvalls prinsessa
Dagens största skräll kom i stoloppet V75-6 där 23-oddsaren Ottilia Fri dominerade från spets tillsammans med Petter Karlsson och höll undan före hemmafavoriten Ultra Bright.
Ann-Britt Hansson tränar vinnaren och delägaren Johan Rosvall sken som en sol över sitt livs första vinnare på V75.
- Hon är min lilla prinsessa, jublade gotlänningen.
Omgången avslutades med ett rivigt sprinterlopp i bronsdivisionen där Global Tailwind var starkast och kämpade ner ledaren Call Me Brodda över loppet.
Rikard N Skoglund satt i segersulkyn och tränar vinnaren gör Joakim Elfving.
Sju rätt på V75 gav 120 004 kronor, sex rätt gav 656 kronor och fem rätt 50 kronor.
Omsättningen på årets första V75 drygt 95,2 miljoner kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-11-08 2019-11-08 Kalmar-6 Marc Elias 2140/11 C str
2019-10-20 2019-10-20 Örebro-5 Carl Johan Jepson 2100/6 B 8 17.7g 98
2019-10-08 2019-10-08 Axevalla-4 Carl Johan Jepson 2140/3 A 2 15.7 20
2019-09-17 2019-09-17 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2640/11 C 0 g 501
2019-08-31 2019-08-31 Jägersro Trav-2 Erik Adielsson 2140/3 C 1 14.6 180
2019-08-13 2019-08-13 Jägersro Trav-2 Christoffer Eriksson 2140/3 C 7 19.5g 48
2019-08-03 2019-08-03 Halmstad-1 Christoffer Eriksson 2140/10 B 1 16.6 72
2019-07-23 2019-07-23 Jägersro Trav-2 Ken Ecce 2140/4 D 6 17.5 513
2020-12-22 2020-12-22 Jägersro Trav-9 Ken Ecce 2640/7 B 4 15.0 241
2020-11-20 2020-11-20 Kalmar-8 Kim Eriksson 2140/7 B 0 g 430
2020-10-31 2020-10-31 Jägersro Trav-8 Ken Ecce 2140/5 A 6 14.6g 76
2020-10-13 2020-10-13 Jägersro Trav-9 Ken Ecce 1640/6 A 1 13.0 39
2020-09-28 2020-09-28 Halmstad-5 Ken Ecce 1640/9 B 0 g 155
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-7 Ken Ecce 2640/2 C str
2020-08-11 2020-08-11 Jägersro Trav-4 Ken Ecce 2160/11 A 0 14.7g 42
2020-07-23 2020-07-23 Kalmar-6 Kim Eriksson 2160/5 C 1 13.2 31
2020-06-10 2020-06-10 Vaggeryd-7 Mika Forss 1640/1 C 0 g 111
2020-05-07 2020-05-07 Halmstad-8 Christoffer Eriksson 2140/9 A 1 13.8 51
2021-08-15 2021-08-15 Tingsryd-10 Mika Forss 2413/6 A 0 13.0 40
2021-07-27 2021-07-27 Jägersro Trav-11 Ken Ecce 3140/3 D 1 14.4 36
2021-07-08 2021-07-08 Halmstad-10 Ken Ecce 3140/1 C 0 33
2021-06-29 2021-06-29 Jägersro Trav-8 Ken Ecce 2140/5 C 1 13.3 26
2021-06-17 2021-06-17 Åby-4 Ken Ecce 2140/3 B 2 12.9 29
2021-06-03 2021-06-03 Åby-8 Ken Ecce 2140/6 C 1 12.7 19
2021-05-13 2021-05-13 Jägersro Trav-5 Ken Ecce 2140/3 D 2 13.4 34
2021-04-27 2021-04-27 Jägersro Trav-4 Kim Eriksson 2640/6 C 2 15.1 25
2021-04-10 2021-04-10 Jägersro Trav-5 Ken Ecce 2140/9 B 0 g 88
2021-03-20 2021-03-20 Mantorp-9 Mika Forss 1640/4 B 5 12.7 35
2021-03-06 2021-03-06 Åby-9 Mika Forss 2140/7 B 5 13.3 149
2021-02-06 2021-02-06 Solvalla-7 Mika Forss 2140/1 B 0 14.5 72
2021-01-16 2021-01-16 Jägersro Trav-11 Ken Ecce 2140/12 B 0 g 130
2021-01-02 2021-01-02 Kalmar-5 Mika Forss 2640/11 C 1 14.5 136ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se