M.T.Insider travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med M.T.Insider travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen M.T.Insider har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-07-15 2020-07-15 Eskilstuna-11 Olle Alsén 1640/4 D

Nyheter för travhäst M.T.Insider


Det norska bidraget i årets Speedrace under elitloppshelgen Jefferson Dotcom hade inga problem att försvara innerspåret och ledningen i bå..


Det norska bidraget i årets Speedrace under elitloppshelgen Jefferson Dotcom hade inga problem att försvara innerspåret och ledningen i både sitt försöksheat och i finalen.
Johan Untersteiner satt i segersulkyn och i försöket kunde han mer eller mindre finåka bakom den norsktränade hästen som klockades till kilometertiden 1.05,3. I finalen blev hästen lite rullig till slut men höll ändå farten till en klar seger på 1.05,4 över distansen 640 meter autostart.
- Han har en väldigt spänst i steget och är en naturtravare, det är därför han är så explosiv. Han gjorde det väldigt lätt, konstaterade tränaren Stian Eilefsen och fortsatte.
- Det är väldigt stort. Det hade varit roligare med publik men det här är stort oavsett.
M.T.Insider som jagade tredje raka segern Solvallas Speedrace vann sitt försöksheat och tog sig till final, men i finalen var Olle Alséns startraket chanslös att ta sig förbi Jefferson Dotcom in i kurvan och tioåringen fick sedan nöja sig med andrapriset. Trea i finalen blev Precious Lord.
Jefferson Dotcom belönades med 100 000 kronor och åttaåringen klev därmed över en miljon intjänat i karriären.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


I varmblodens fartuppgörelse är det Lexington Hall, Star Costashorta och Precious Lord som nu blivit klara för start och därmed kompletterar..


I varmblodens fartuppgörelse är det Lexington Hall, Star Costashorta och Precious Lord som nu blivit klara för start och därmed kompletterar det nio hästar stora startfältet.
- Lexington Hall och Star Costashorta är erkänt startsnabba och sedan ska det bli roligt se om Precious Lord lever upp till träningsrapporterna, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot till elitloppet.se.
Sedan tidigare är Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, M.T.Insider, Target Kronos och Xlnt Chili Tripel. inbjudna till loppet.

Fartfylld 15-åring
I det kallblodiga loppet är det Brenne Järven, Hönn Blesa, Torpa Olea och 15-årige Finnskog Sjefen som gör startfältet komplett.
- Finnskog Sjefens deltagande har det varit stort intresse kring och ihop med de övriga inbjudna kallbloden så har vi en spännande mix, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Övriga hästar i kallblodsloppet är Guli Tor, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten och Torpa Pål.
Speedracen avgörs som tre försöksheat med tre hästar i varje heat över distansen 640 meter autostart. I finalen möts sedan de tre segrarna från respektive försöksheat.

Klara till Speedrace:
Varmblod:
 Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, Lexington Hall, M.T.Insider, Precious Lord, Star Costashorta, Target Kronos, Xlnt Chili Tripel.
Kallblod: Brenne Järven, Finnskog Sjefen, Guli Tor, Hönn Blesa, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten, Torpa Olea, Torpa Pål.

Ola Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Highspeed Call, Jefferson Dotcom och Target Kronos är en trio som vunnit sprintlopp över dryga ett varv - men som nu för första gången..


Highspeed Call, Jefferson Dotcom och Target Kronos är en trio som vunnit sprintlopp över dryga ett varv - men som nu för första gången tävlar i Speedrace över 640 meter.
- Target Kronos har alltid haft ryktet om sig hur snabb han är och Highspeed Call samt Jefferson Dotcom har båda två nyligen visat upp våldsam startsnabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
På kallblodssidan är norske kriterie- och derbyvinnaren Ingbest, med närmare 3,5 miljoner kronor insprunget, den mest meriterande av onsdagens inbjudna. Han får sällskap av Guli Tor och Torpa Pål.
Speedrace har nio startande hästar. Loppen avgörs som tre försöksheat med tre hästar i varje heat över distansen 640 meter autostart. I finalen möts sedan de tre segrarna från respektive försöksheat.

Inbjudna hittills till Speedrace:
Varmblod:
Highspeed Call, In Line Tooma, Jefferson Dotcom, M.T.Insider, Target Kronos, Xlnt Chili Tripel.
Kallblod: Guli Tor, Ingbest, Lysjö Mocca, Mino, Särpefanten, Torpa Pål
 

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det är hela finaltrion från i fjol, med dubble vinnaren M.T.Insider i spetsen, som tackat ja till att mäta krafterna över den exceptionellt..


Det är hela finaltrion från i fjol, med dubble vinnaren M.T.Insider i spetsen, som tackat ja till att mäta krafterna över den exceptionellt korta distansen.
- Det kändes givet att bjuda in fjolårets topptrio med tanke på vad de visat, säger Anders Malmrot i ett pressmeddelande.
Förutom Olle Alsén-tränade M.T.Insider så rör det sig om In Line Tooma och Xlnt Chili Tripel – hästen som tokskrällde på V86 förra onsdagen och gjorde en vinnare nio miljoner kronor rikare.
Bland kallbloden är det tre veteraner som bjudit in.
Elvaåriga Lysjö Mocca, tolvårige Mino och femtonårige Särpefanten.
- Jag är mycket spänd på att se hur snabbt kallbloden kan springa över den korta distansen. Det ska bli mycket intressant att se och den här inbjudna trion har samtliga visat upp mycket bra startsnabbhet, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Förstapriset i Speedrace är 100 000 kronor.

Fakta inbjudna varmblod:
In Line Tooma

Ålder: 8 år
Kön: Hingst
Intjänat: 568 500 kronor
Tränare: Henrik Larsson
Ägare: Ola Elfström AB, Sigtuna

M.T.Insider
Ålder: 10 år
Kön: Hingst
Intjänat: 1 591 196 kronor
Tränare: Olle Alsén
Ägare: Stall Charles Boko (Alsén Olle)

Xlnt Chili Tripel
Ålder: 9 år
Kön: Valack
Intjänat: 1 330 394 kronor
Tränare: Fredrik Persson
Ägare: Stall Preserve HB, Växjö

Fakta inbjudna kallblod:

Lysjö Mocca

Ålder: 11 år
Kön: Sto
Intjänat: 589 856 kronor
Tränare: Kristina Larsson
Ägare: Stall Lysjö KB

Mino
Ålder: 12 år
Kön: Hingst
Intjänat: 1 720 934 kronor
Tränare: Helena Stens Runfeldt
Ägare: Helena Stens Runfeldt & Niclas Runfeldt

Särpefanten
Ålder: 15 år
Kön: Hingst
Intjänat: 3 932 040 kronor
Tränare: Ole Johan Östre
Ägare: Åge Johansen

Kanal 75


M.T.Insider årsdebuterar alltså i precis samma lopp hemma på Gävletravet under påskveckan som i fjol. Då katapultstartade sta..


M.T.Insider årsdebuterar alltså i precis samma lopp hemma på Gävletravet under påskveckan som i fjol. Då katapultstartade startraketen till spets från spår 4 men släppte redan efter drygt 100 meter till favoriten Disco Volante som sedan vann. M.T.Insider låg länge tvåa men stumnade sista 100.
- Vi blev lite frånåkta till slut och blev femma, säger tränaren och kusken Olle Alsén.
Taktiken och målsättningen är något liknande nu i V75-7 från spår 7.
- Jag kommer att trycka iväg min från start. Jag vill till tät, men vet ju att Michelangelo Ås är snabb och har ett bättre läge. Kanske blir det så att jag får trycka till och vara nöjd att få rygg på den. Det är viktigt att vi hittar ner någonstans för jag vill absolut inte hamna utvändigt.

Målet är Speedrace på Solvalla
Olle Alsén ger alltid raka besked och han ligger lågt beträffande vinstchansen.
- Mitt mål är att vinna Speedrace på Solvalla igen under elitloppshelgen. Då behöver han komma ut nu och sedan få ett par tre starter i kroppen.
- Han har aldrig vunnit en årsdebut, utan är lite halvtrög och behöver lopp i kroppen för att komma igång. Nu är han även lite rund om magen, säger Olle Alsén.
Förberedelserna inför den här årsdebuten har även störts av en liten febersläng.
- Han var och blev avelspremierad och jag passade då på att köra ett snabbjobb med honom inne på Solvalla. Han gick 1.17 och det är det snabbaste han tränat i vinter. Det var 11 mars men tyvärr stod han med feber dagen efter och fick därför stå över lite tills han var frisk igen, berättar Olle Alsén.

Pigg som en unghäst
M.T.Insider har hunnit bli tio år men visar inga ålderskrämpor.
- Nej, han är pigg och glad. Han tror fortfarande att han är tre och tycker livet allmänt är toppen.
Vad vill du få för svar för att du ska vara nöjd med årsdebuten?
- Är han femma-sexa som i fjol och springer en 1.11-tid så är det en bra årsdebut.
Vad blir det för balans?
- Det blir skor på framhovarna, däremot behöver han gå barfota bak för att få ut sin explosivitet, så skor fram och barfota bak. När det gäller huvudlag så lutar det åt ett öppet huvudlag. Jag funderar lite på om jag ska experimentera så jag kan inte svära än på hur det blir. Om jag ändrar så blir det troligen någon halvstängd variant.
Gävletränaren har ytterligare en häst till start på V75 och vi bjuds på ännu ett avslag.
- 2 B.B.S.Balou (V75-1) måste jag dissa ännu mer. Jag anmälde honom mer för att det är V75 på hemmaplan. Vi är jätteglada för en slant.
- Kanske ändrar vi tillbaka till skor, det blev ingen effekt med barfota på honom senast.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Två skandinaviskfödda hästar stod i centrum i det anrika och festliga ”Kommunloppet” i Italien.Tolvårige Arazi Boko övert..


Två skandinaviskfödda hästar stod i centrum i det anrika och festliga ”Kommunloppet” i Italien.
Tolvårige Arazi Boko övertog ledningen från blixtstartande Pocahontas Diamant efter startrusningen och fick omedelbart favoriten Cokstile på utsidan.
Italiens tränardominant Alessandro Gocciadoro har fått utstå både kritik och avstängningar för sina drivningar under året och gjorde inget för att mildra detta då han började ”jobba” på sin veteran redan varvet från mål.
Det hjälpte emellertid föga då Cokstile enkelt kopplade grepp vid ingången till upploppet och körande Antonio di Nardo istället kunde använda sin högerarm till en pumpande segergest mot publiken.
Segertiden 1.10,4/1 600 meter var en tangering av Cokstiles eget banrekord i genrepet till loppet och belöningen blev motsvarande 600 000 kronor.
Monicia Jansiels Jeepster knep en finalplats som fyra från ledarryggen, men räckte inte till i finalen.
M.T.Insider laddades hårt för ledningen i sitt försök, men fick svar och kroknade. En tredjeplats i tröstfinalen gjorde emellertid att inte heller Olle Alsén behöver vända hem tomhänt.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-11 Olle Alsén 1640/11 C 0 15.6g 180
2016-09-28 2016-09-28 Solvalla-6 Fredrik Linder 1640/12 A 2 12.1 35
2016-09-19 2016-09-19 Mantorp-8 Olle Alsén 1640/8 A 0 15.6g 35
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-5 Olle Alsén 1640/9 A 0 12.1 160
2016-08-23 2016-08-23 Eskilstuna-7 Olle Alsén 1640/4 B 1 12.0 34
2016-08-07 2016-08-07 Dannero-5 Patrik Sjöberg 2140/2 C 1 15.0 17
2016-07-30 2016-07-30 Bollnäs-11 Olle Alsén 1640/5 B 0 13.8 47
2016-07-20 2016-07-20 Eskilstuna-5 Olle Alsén 1640/7 A 1 11.3 43
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-9 Jorma Kontio 2140/7 B 6 12.9 152
2016-06-12 2016-06-12 Bjerke-6 Olle Alsén 1609/12 B 2 11.3 514
2016-05-27 2016-05-27 Bollnäs-9 Olle Alsén 1640/10 A 5 12.9 176
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-5 Olle Alsén 2640/4 C 5 14.0g 538
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-5 Olle Alsén 2100/12 C str
2016-04-26 2016-04-26 Romme-2 Olle Alsén 1640/3 A 1 12.9 17
2016-04-16 2016-04-16 Romme-5 Olle Alsén 2140/7 A 2 15.6 40
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-9 Olle Alsén 2140/11 D 6 16.4 379
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-5 Olle Alsén 1640/8 C 3 12.0 95
2017-12-01 2017-12-01 Romme-9 Olle Alsén 2140/3 B 3 14.1 27
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-7 Björn Goop 2140/4 D 6 12.6 217
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-9 Olle Alsén 1640/9 D 7 11.8 291
2017-10-24 2017-10-24 Eskilstuna-8 Olle Alsén 2140/2 B 2 13.6 80
2017-10-04 2017-10-04 Solvalla-7 Olle Alsén 1640/2 D 0 12.3 38
2017-08-19 2017-08-19 Romme-11 Olle Alsén 2640/5 D 0 16.1 291
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-9 Olle Alsén 2140/1 C 0 12.5 284
2017-07-13 2017-07-13 Örebro-8 Olle Alsén 1609/5 A 1 11.7 43
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-11 Olle Alsén 2140/7 B 4 108
2017-06-16 2017-06-16 Romme-8 Olle Alsén 2140/2 A 4 13.3 33
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-3 Olle Alsén 1640/5 C 0 g 137
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-11 Olle Alsén 1640/8 C 1 10.7 77
2017-05-04 2017-05-04 Lindesberg-2 Olle Alsén 2140/4 B 1 14.1 29
2017-04-21 2017-04-21 Romme-5 Olle Alsén 2140/6 B 4 14.5 43
2017-04-08 2017-04-08 Gävle-8 Olle Alsén 1640/1 B 0 14.8g 57
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-3 Olle Alsén 1640/1 B 0 13.3 20
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-7 Olle Alsén 1640/8 B 0 13.2g 115
2018-10-11 2018-10-11 Gävle-9 Oskar J Andersson 1640/2 B 1 12.3 23
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-5 Olle Alsén 2140/5 B 0 13.6 286
2018-07-18 2018-07-18 Eskilstuna-9 Olle Alsén 1640/1 B 6 10.7 120
2018-07-06 2018-07-06 Arvika-6 Olle Alsén 1700/3 B 1 12.6 16
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-6 Olle Alsén 1640/6 B 1 11.7 21
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-6 Olle Alsén 1640/5 C 3 10.4 105
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-3 Erik Adielsson 640/8 C 1 40
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-9 Olle Alsén 2140/11 D 0 12.4 346
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-5 Olle Alsén 1640/11 C 0 13.3 145
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-5 Olle Alsén 2140/10 D 0 13.9 659
2018-01-20 2018-01-20 Romme-5 Olle Alsén 2140/4 B 4 14.1 100
2018-01-02 2018-01-02 Solvalla-4 Olle Alsén 2140/6 A 2 15.4 49
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-5 Olle Alsén 1640/8 C 0 15.3 454
2019-10-24 2019-10-24 Gävle-4 Olle Alsén 1640/7 C 2 12.7 62
2019-10-05 2019-10-05 Mariehamn-5 Olle Alsén 1640/4 B 0 15
2019-09-23 2019-09-23 Mantorp-6 Olle Alsén 1640/3 C 3 11.6 62
2019-09-11 2019-09-11 Jägersro Trav-6 Olle Alsén 1140/5 D 2 28
2019-08-31 2019-08-31 Jägersro Trav-9 Olle Alsén 1640/1 D 0 12.0 496
2019-08-18 2019-08-18 Tingsryd-9 Olle Alsén 1609/11 D str
2019-08-02 2019-08-02 Gävle-7 Olle Alsén 1140/2 B 1 14
2019-07-22 2019-07-22 Rättvik-4 Olle Alsén 2160/10 A 0 13.8 96
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-11 Olle Alsén 1640/8 C 0 12.4 356
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-1 Olle Alsén 640/7 C 1 25
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-5 Olle Alsén 2140/5 C 0 12.6 374
2019-05-03 2019-05-03 Rättvik-7 Olle Alsén 1640/4 C 3 11.0 125
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-10 Olle Alsén 1640/4 B 5 11.3 432
2020-07-03 2020-07-03 Arvika-9 Olle Alsén 1700/5 C 2 11.8 64
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-1 Olle Alsén 640/8 D 2 29
2020-05-15 2020-05-15 Visby-3 Olle Alsén 1620/7 C 4 12.2 57
2020-04-09 2020-04-09 Gävle-11 Olle Alsén 1640/7 D 0 13.5 618ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se