M.T.Insider travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med M.T.Insider travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen M.T.Insider har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
M.T.Insider har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst M.T.Insider


Emilia Leo, 27, återvänder till Östersundstravet där hon 2018 plockade karriärens första dubbelseger på V75.Fortsättni..


Emilia Leo, 27, återvänder till Östersundstravet där hon 2018 plockade karriärens första dubbelseger på V75.
Fortsättningen på fjolåret fortsatte i ungefär samma stil vilket renderade utmärkelsen ”Årets komet” på den nationella travgalan.
Hittills i år har hon tagit 40 segrar och kört in en bit över tre miljoner kronor.
- Det känns bra för dagen. Jag minns V75-dagen i Östersund väldigt starkt faktiskt, en jätterolig dag då jag både tog min första V75-seger och min första V75-seger som tränare, säger Emilia Leo.
Första segern som tränare kom med sexårige valacken Sign Me Up Too som även vann finalen i klass II i fjol somras och fortsatt att utvecklas.
Det handlar om en tuff häst som ser ut att spelas till klar favorit i V75-7 på lördagen. Detta trots att det inte bara finns saker på plussidan inför starten.
Att Sign Me Up Too kliver upp i silverdivisionen tycks inte bekomma Emilia Leo. Täta starter och en överhängande risk för ett nytt tufft lopp är saker hon funderar på.
- Jag har undvikit att starta honom tätt, för han tömmer sig så mycket när han startar. Han känns ju fin men jag tror inte att det är någon fördel.
Sign Me Up Too klarar tuffa resor och även om Emila Leo gärna undviker dödspositionen på lördagen verkar en tuff resa vara något hon kalkylerar med.
- Nu när det är 1600 meter så tror jag att han kan vinna även från dödens. Då kan jag bomba på hela vägen om det är så. Men det är så klart att jag vill undvika dödens om det går. Kommer jag ner någonstans kör jag gärna i ryggar eftersom han är bra bakifrån också, säger hon.

Pluggat konkurrenterna
Leo har gjort läxan och undersökt lite vad konkurrenterna drag kanske kommer att bli. Startkatapulten 8 M.T.Insider är spetsfavorit trots åttondespåret och hon säger att det är hennes ”förhoppning” att vara först framme bakom Olle Alséns häst och släppas till ledningen.
- Men egentligen vet jag inte vad Olle gör med M.T.Insider. Jag har luskat lite och hört att Bergh kommer att ladda och vill köra i ledningen med 1 Nobel Amok, säger Leo.
Det helstängda huvudlaget kommer på igen i Östersund vilket gör hästen rappare från start. Barfota runt om.
Och ja – det ser ut som ännu en offensiv med hårdingen Sign Me Up Too.
Du kör tre andra hästar på V75-spelet och då handlar det om gästkuskande. Anna-Karin Rundqvists 5 Thelma de Glatigne (V75-1) var med i Speedracet på Solvalla under elitloppssöndagen och galopperade. Vad tror du om den?
- Senast jag körde henne var hon jättebra. Hon kan absolut skrälla om hon får loppet. Hon är väldigt startsnabb men de gånger hon tryckts av i början brukar hon inte ha någon speed till slut i stället. Så jag måste nästan försöka undvika det och då måste vi ha lite tur med löpningen. Det kanske är lite långsökt att hon ska vinna men hon är tillräckligt bra för att dyka upp där framme i alla fall.
Östersundsamatören Håkan Berglund tränar 8 Chacha Sisu. Kan det bära av till ledningen trots spåret?
- Jag har svårt att tro det även om hon är ganska kvick bakom bilen men inte så snabb tror jag att vi kommer oss till någon ledning tyvärr. Så det finns risk för vingel och dödens. Hon är ganska tuff och tål tuffa löpningar men det är ju svårt att vinna med sådana löpningar också. Barfota igen och den balansen har hon tävlat mycket bättre på än med skor. Det kan bli svårt på grund av läget…men tar man med fyra-fem hästar ska hon nog med.
1 Whitsun Madonna (V75-3) har du kört i två lopp på slutet. Vad är känslan med henne?
- Det är en jätteliten, fin häst och jag gillar henne som sjutton faktiskt. Näst senast satt jag fast med rubbet kvar med henne på en 14-tid så hon går säkert en 13-tid full väg. Så de springer inte ifrån henne och skulle det lösa sig är hon jäkligt kvick i benen en bit. Med maxklaff kan hon dyka upp där framme, slutar Emilia Leo.

Mikael Wikner, Kanal 75


Olle Alséns vindsnabbe hingst har vunnit speedrace under elitloppshelgen två år i rad och är utan tvekan en startraket av rang.I å..


Olle Alséns vindsnabbe hingst har vunnit speedrace under elitloppshelgen två år i rad och är utan tvekan en startraket av rang.
I årets speedrace på Solvalla pulveriserade M.T.Insider motståndet och imponerade trots att förutsättningarna med regn och rusk egentligen inte alls passade den nioårige hästen.
- Han hatar allt vad regn och sånt heter. När jag steg upp och såg det regnade var det inte kul, men sedan var det bara att gilla läget. Sen blev det ju ett riktigt skyfall inför finalen och det var som att springa på klister ute i spåren, men när vi kom ner i tredjespår fick han fäste och då sköt han till och sedan var det bara att gasa.
Olle Alsén hade i ett drygt halvår siktat på att ha sin häst i toppform till sista helgen i maj
- Ja, sedan i börja på november då han först fick gå i hage och vila två månader, sedan byggde allt på att han skulle vara som bäst slutet på maj.
Hur skönt var det att vinna?
- Han var ju titelförsvarare men i fjol körde jag inte själv. Det var faktiskt första gången jag körde på söndagen under elitloppshelgen trots att jag varit med sedan 1994. Klart det var en dröm för mig själv att få vinna inför elitloppspubliken.

Trea i fjol i Östersund
I fjol reste M.T.Insider norrut till Östersund och knep ett tredjepris i silverdivisionen 14 dagar efter elitloppshelgen.
Och det blir samma upplägg i år.
- Det fungerade bra i fjol och vi gör samma igen. Han är en extrem sommarhäst och tycker livet är som bäst i maj-juni, och det är samma med mig, säger Olle Alsén.
Hur ser du på lördagens start?
- Han sprang 1.10,4 i fjol i Östersund och han kan springa en låg 10-tid även i år. Tyvärr fick han spår 8 bakom startbilen och det var ju inte det jag hoppats på. Men det är bara att gilla läget, han har ju vunnit V75 från spår 8 tidigare, det var bronsdivisionen och då gasade jag och hittade rygg ledaren.
Taktiken?
- Han är programmerad att följa bilen och jag gasar till att börja med. Jag kommer att köra rejält 100-200 meter och sedan får vi se, jag har både en plan A, en plan B och en plan C om det behövs, säger Olle Alsén.
Vad krävs för att han ska vinna?
- Det krävs att han är riktigt på tårna, att han har sin bästa dag. Då är han kapabel springa en låg 10-tid. Han kan vinna om allt stämmer men jag kräver absolut inte vinst.

Extrem teknik – extremt avslappnad
Vad är det som gör honom så snabb från start?
- Han har en extrem teknik och så är han, precis som de bästa mänskliga sprinters, extremt avslappnad. Han avslappnad även i 00-tempo och springer i princip på slaka tömmar. Hade travsporten bara handlat om lopp över 600 meter hade han varit gud.
Vad är det då som gör att han inte alltid räcker över längre distanser?
- Nej men det är väl helt enkelt att orken tryter lite. Han har ju en del i bagaget, haft en del sjukdomsproblem som satt ner kapaciteten en del. Vi var bland annat nära att mista honom som femåring då han fick tarmvred.
Hur bedömer du formen?
- Jag tror ”intervallerna” på Solvalla fört fram honom formmässigt. Han har bara gått enklare standardjobb och han har varit lugn och fin. Jag tror att formen är väldigt, väldigt god, han är stolt som en tupp här hemma och mår bra helt enkelt.
Gör du några ändringar jämfört med starten på Solvalla?
- Ja, faktiskt. Han kommer att gå med lätta, lätta framskor den här gången för det slet på hovarna senast. Jag ska inte säga att det inte spelar roll, men det viktiga är att han går barfota bak.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Elitloppshelgen speciella Speedrace körs över extremsprintdistansen 640 meter, med tre hästar i tre heat där vinnarna möts i final. Det..


Elitloppshelgen speciella Speedrace körs över extremsprintdistansen 640 meter, med tre hästar i tre heat där vinnarna möts i final.
Det nya för i år är att förstapriset höjs från 75 000 till 100 000 kronor, samt att det likt Elitloppet blir ett inbjudningslopp.
- Jag ska bjuda in nio hästar som har spetskvaliteten. I fjol hade vi M.T.Insider som är klar för start även i år. Därmed har vi säkrat upp titelförsvararen och en häst som vi vet att det blir fart och fläkt kring, sade Malmrot under en livesändning från Solvalla.
M.T.Insider tränas av Olle Alsén och var överlägsen i fjolårets final då han segrade med fyra längder på tiden 1.06,0 för Erik Adielsson.

Robin Johansson, Kanal 75


I slutet av augusti blev det seger för Månprinsen A.M. i Svenskt Mästerskap på Bergsåker. En titel kallblodskungen tog hem för ..


I slutet av augusti blev det seger för Månprinsen A.M. i Svenskt Mästerskap på Bergsåker. En titel kallblodskungen tog hem för femte gången.
Gunnar Melander meddelade efter loppet att han siktade på nya äventyr 2019 med kallblodskungen men det bkev inte så. Elvaåringen återkom i startlistorna till onsdagens tävlingar på Bergsåker.
I Paul Oscarsons Minne var distansen är 1640 meter – sämsta tänkbara för stjärnan som är bättre över längre distanser och Gunnar Melander blev inte ens favoritspelad i loppet.
Med en lätt seger i V75 i Skellefteå över kort distans spelades Lome Brage och Erik Adielsson till klara favoriter på V86. Lome Brage försökte försvara sig men kröp liksom ihop förvandlades till en högst normal häst då Månprinsen kom fram och visade sig i den sista kurvan.
Elva år gammal tycker tränaren att hans häst blivit mera komplett och förbättrat sin startsnabbhet…
- Ja, nu känns det som att man kan köra fort med han’ från start och det hjälper ju till, sa Gunnar Melander.
Erik Adielsson använde den givna taktiken och höll ett hårt tempo hela vägen. Varvsnotering 1.20,5 räckte dock inte när Månprinsen A.M. visade hyfsad startsnabbhet och fick en drömresa i andraparet utvändig. 600 meter från mål vek Gunnar Melander ut och skaffade sig övertaget direkt om Lome Brage i mitten av den sista kurvan.
- Han var helt fantastiskt och han vann ju på ett väldigt lätt sätt. Jag hade ju inte tänkt starta mer i år men han kändes så fin i träningen och då blir man ju sugen - för det är roligt det här! sa Gunnar Melander.

100:e årssegern för Westholm
Jörgen Westholm går mot ett rekordår som tränare. Hundrade segern för året kom i V86 på Bergsåker med femåriga stoet Amalia Kash i ett försök i Diamantstoet.
”Spårtrappan” gjorde att Amalia Cash hade ett trettondespår (!) bakom bilen. Efter grovjobb som förstahäst i tredjespår var Westholms häst ändå helt överlägsen i loppet. Höstform!
Solvallatränaren Reijo Liljendahl hade skickat en häst till Sundsvall. Mellby Emeralds glänste verkligen och vann det inledande sprinterloppet från positionen utvändigt ledaren.
Ulf Ohlsson satt med sträckta tömmar loppet igenom.
I treåringsloppet stod hästar som tjänat ett par-tre hundra tusen lika start med miljonärer. Global Withdrawl med rutin från betydligt tuffare sammanhang än onsdagens, spårade varje meter av loppet och stack undan på lätta fötter.
Svante Båths häst har haft det lite motigt och galopperat bort en finalplats i E3 och satt senast fastlåst när det skulle kvalas in till Svenskt Travkriterium.

Moses riktigt vass
38 mil söderöver kördes Solvallas fyra avdelningar på V86-spelet.
Daniel Redén-tränade Moses hade galopperat i tre av fem starter i karriären innan onsdagen och tagit två segrar. I ett treåringslopp visade hästen att han kan bli en kommande profil i det framgångsrika stallet. En krabat Solvallatränaren tidigt utsåg till en av sina mest lovande i kullen men kommit lite fel med under året.
Örjan Kihlström blåste till ledningen varvet från mål och över upploppet svarade Moses på kuskens små maningar och sprintade undan. Segertiden nya rekordet 1.14,9 över 2140 meter, auto.
- Det kändes som att det var en hel del krafter kvar i mål också, sa Kihlström.

Första med Goop
Nicklas Westerholm har ett stall i högform. Inför onsdagen hade Rommetränaren fem segrar på de åtta senaste starterna. I Solvalla V86 kom sjätte pinnen då stallet lät Björn Goop prova Knifetown Winner för första gången.
Knifetown Winner rasslade till ledningen i en snabb öppning från andraspåret bakom bilen och loppet var i praktiken över när startkatapulten M.T.Insider testades från åttondespåret men rullade över i den första kurvan
En samling orutinerade treåriga ston ställdes mot varandra i V86-6.
Storfavoriten Cactus slog på en galopp när hon var på väg mot ledningen i den första kurvan och trots att hon tappade en hel del blev det seger ändå. Jorma Kontio fick en rygg att gå 700 meter från mål och Cactus bara blåste till motståndet när hon veks ut i den sista kurvan.
- Hon bromsade sig i fel och har en del att lära men jag trodde på chans trots den där galoppen, sa Kontio, om stoet som har många ägare i Stall Kennys andelshästar.
Jorma Kontio rundade av V86-spelet på Solvalla i ett fyraåringslopp med Frode Hamres Humble Hill.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 1747 kronor, sju rätt gav 25 kronor och i kolumnen för sex rätt stod ordet Jackpot.

Mikael Wikner, Kanal 75


Om delad glädje är dubbel glädje måste lyckoruset som M.T.Insiders ägare kände efter V64-6 på torsdagskvällen vara sv&..


Om delad glädje är dubbel glädje måste lyckoruset som M.T.Insiders ägare kände efter V64-6 på torsdagskvällen vara svårtoppat. Hästens stora ägargäng hade kvällen till ära sin årliga stallträff på Gävletravet och ett 60-tal av de 106 andelsägarna var på plats. Sedan den åttaårige hingsten sprintat undan till överlägsen seger från ledningen invaderade de vinnarcirkeln.
- Så här trångt har det nog aldrig varit i någon vinnarcirkel – någonsin, sa segerkusken Oskar J Andersson när intervjuaren lyckats knö sig fram med mikrofonen.
Olle Alsén tränar M.T. Insider vars ägare fick 50 000 kronor för segern. Totalt har hästen tjänat 1,3 miljoner kronor.

10 000 gånger insatsen på V64
M.T.Insider var den enda favoriten inom V64 som stod pall för trycket och då flera överraskningar hade vunnit före honom betalade sex rätt på V64 nästan 400 000 kronor. En av de glada vinnarna fick över 10 300 gånger insatsen då dennes system för endast 41 kronor belönades med 430 000 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Banan i Kramfors körde sena V64-tävlingar och när den sista avdelningen gått i mål strax före elva återfanns 12,77 system ..


Banan i Kramfors körde sena V64-tävlingar och när den sista avdelningen gått i mål strax före elva återfanns 12,77 system med sex rätt, vilket delade ut 321 860 kronor. En spelare i Västernorrland nöjde sig emellertid inte med det. Han eller hon hade valt alternativet V6 och spelat enbart i sexrättspotten. Därmed fick spelaren två och en halv gånger utdelningen och kan fira midsommar 804 650 kronor rikare.

Antonio Tabac starkast i finalen
Två av V64-loppen utgjorde försök i High Coast Midnight Race och dessa vanns av Picasso och M.T.Insider. Finalen kördes som kvällens näst sista lopp och med en dryg halvtimme till midnatt kastade Oskar Kylin Blom körspöet i vädret när han tog hem segerchecken på 200 000 kronor med egenägde Antonio Tabac, som levererade en rykande spurt från kön.
- Det är det största loppet jag har vunnit. Jag fick chansen att leasa hästen av ägarna och då hade jag ett mål och det var att åka hit, sa den mycket glade Gävletränaren.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-11 Olle Alsén 1640/11 C 0 15.6g 180
2016-09-28 2016-09-28 Solvalla-6 Fredrik Linder 1640/12 A 2 12.1 35
2016-09-19 2016-09-19 Mantorp-8 Olle Alsén 1640/8 A 0 15.6g 35
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-5 Olle Alsén 1640/9 A 0 12.1 160
2016-08-23 2016-08-23 Eskilstuna-7 Olle Alsén 1640/4 B 1 12.0 34
2016-08-07 2016-08-07 Dannero-5 Patrik Sjöberg 2140/2 C 1 15.0 17
2016-07-30 2016-07-30 Bollnäs-11 Olle Alsén 1640/5 B 0 13.8 47
2016-07-20 2016-07-20 Eskilstuna-5 Olle Alsén 1640/7 A 1 11.3 43
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-9 Jorma Kontio 2140/7 B 6 12.9 152
2016-06-12 2016-06-12 Bjerke-6 Olle Alsén 1609/12 B 2 11.3 514
2016-05-27 2016-05-27 Bollnäs-9 Olle Alsén 1640/10 A 5 12.9 176
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-5 Olle Alsén 2640/4 C 5 14.0g 538
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-5 Olle Alsén 2100/12 C str
2016-04-26 2016-04-26 Romme-2 Olle Alsén 1640/3 A 1 12.9 17
2016-04-16 2016-04-16 Romme-5 Olle Alsén 2140/7 A 2 15.6 40
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-9 Olle Alsén 2140/11 D 6 16.4 379
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-5 Olle Alsén 1640/8 C 3 12.0 95
2017-12-01 2017-12-01 Romme-9 Olle Alsén 2140/3 B 3 14.1 27
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-7 Björn Goop 2140/4 D 6 12.6 217
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-9 Olle Alsén 1640/9 D 7 11.8 291
2017-10-24 2017-10-24 Eskilstuna-8 Olle Alsén 2140/2 B 2 13.6 80
2017-10-04 2017-10-04 Solvalla-7 Olle Alsén 1640/2 D 0 12.3 38
2017-08-19 2017-08-19 Romme-11 Olle Alsén 2640/5 D 0 16.1 291
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-9 Olle Alsén 2140/1 C 0 12.5 284
2017-07-13 2017-07-13 Örebro-8 Olle Alsén 1609/5 A 1 11.7 43
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-11 Olle Alsén 2140/7 B 4 108
2017-06-16 2017-06-16 Romme-8 Olle Alsén 2140/2 A 4 13.3 33
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-3 Olle Alsén 1640/5 C 0 g 137
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-11 Olle Alsén 1640/8 C 1 10.7 77
2017-05-04 2017-05-04 Lindesberg-2 Olle Alsén 2140/4 B 1 14.1 29
2017-04-21 2017-04-21 Romme-5 Olle Alsén 2140/6 B 4 14.5 43
2017-04-08 2017-04-08 Gävle-8 Olle Alsén 1640/1 B 0 14.8g 57
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-3 Olle Alsén 1640/1 B 0 13.3 20
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-7 Olle Alsén 1640/8 B 0 13.2g 115
2018-10-11 2018-10-11 Gävle-9 Oskar J Andersson 1640/2 B 1 12.3 23
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-5 Olle Alsén 2140/5 B 0 13.6 286
2018-07-18 2018-07-18 Eskilstuna-9 Olle Alsén 1640/1 B 6 10.7 120
2018-07-06 2018-07-06 Arvika-6 Olle Alsén 1700/3 B 1 12.6 16
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-6 Olle Alsén 1640/6 B 1 11.7 21
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-6 Olle Alsén 1640/5 C 3 10.4 105
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-3 Erik Adielsson 640/8 C 1 40
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-9 Olle Alsén 2140/11 D 0 12.4 346
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-5 Olle Alsén 1640/11 C 0 13.3 145
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-5 Olle Alsén 2140/10 D 0 13.9 659
2018-01-20 2018-01-20 Romme-5 Olle Alsén 2140/4 B 4 14.1 100
2018-01-02 2018-01-02 Solvalla-4 Olle Alsén 2140/6 A 2 15.4 49
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-11 Olle Alsén 1640/8 C 0 12.4 356
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-1 Olle Alsén 640/7 C 1 25
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-5 Olle Alsén 2140/5 C 0 12.6 374
2019-05-03 2019-05-03 Rättvik-7 Olle Alsén 1640/4 C 3 11.0 125
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-10 Olle Alsén 1640/4 B 5 11.3 432ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se