M.T.Insider travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med M.T.Insider travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen M.T.Insider har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
M.T.Insider har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst M.T.Insider


Två skandinaviskfödda hästar stod i centrum i det anrika och festliga ”Kommunloppet” i Italien.Tolvårige Arazi Boko övert..


Två skandinaviskfödda hästar stod i centrum i det anrika och festliga ”Kommunloppet” i Italien.
Tolvårige Arazi Boko övertog ledningen från blixtstartande Pocahontas Diamant efter startrusningen och fick omedelbart favoriten Cokstile på utsidan.
Italiens tränardominant Alessandro Gocciadoro har fått utstå både kritik och avstängningar för sina drivningar under året och gjorde inget för att mildra detta då han började ”jobba” på sin veteran redan varvet från mål.
Det hjälpte emellertid föga då Cokstile enkelt kopplade grepp vid ingången till upploppet och körande Antonio di Nardo istället kunde använda sin högerarm till en pumpande segergest mot publiken.
Segertiden 1.10,4/1 600 meter var en tangering av Cokstiles eget banrekord i genrepet till loppet och belöningen blev motsvarande 600 000 kronor.
Monicia Jansiels Jeepster knep en finalplats som fyra från ledarryggen, men räckte inte till i finalen.
M.T.Insider laddades hårt för ledningen i sitt försök, men fick svar och kroknade. En tredjeplats i tröstfinalen gjorde emellertid att inte heller Olle Alsén behöver vända hem tomhänt.

Kanal 75


Hur kommer det sig att ni gör ett sådant äventyr?- Jag har grunnat på det ett par år, att jag skulle vilja åka iväg n&ari..


Hur kommer det sig att ni gör ett sådant äventyr?
- Jag har grunnat på det ett par år, att jag skulle vilja åka iväg någonstans och tävla i ett lopp där han kan utnyttja sina spetskunskaper; att han är så snabb bakom bilen och har så bra kurvteknik. Jag fick tips om det här loppet och var inne på det redan i fjol, men då tappade han lite form på hösten. Men nu är vi här.
När åkte ni?
- Vi åkte i tisdag förmiddag, sedan övernattade vi på Vaggeryd, tog färjan från Trelleborg, övernattade igen i München och kom hit igår kväll. Vi står på en jättefin gård en mil från banan ungefär. Det är lugnt och skönt, hästen har en hage att gå i och verkar trivas. Vi har fått hjälp med alla kontakter av Sergio Rondina-Bisi hemma på Gävletravet, det är jag väldigt tacksam för.
Hur trivs du själv?
- Jättebra. Vi har fått lite god mat och imorgon är vi bjudna på fest i kommun vi representerar, men den ligger fem mil härifrån så jag hoppas vi får hjälp med transport.
Ni drog spår åtta i försöket, hur tycker du att det ser ut?
- Det första besked jag fick var att vi hade bakspår, men nu har jag förstått att det är åtta hästar bakom vingen precis som i Sverige.
Det vore väl synd att få bakspår när man reser så långt med världens kanske startsnabbaste häst…?
- Ja, jag håller med. Det är klart att jag måste utnyttja det, speciellt som det är långt till första kurvan, så visst kommer jag att gasa. Jag har förstått att starten är speciell och att bilen drar iväg väldigt snabbt. Men vi ska titta på tävlingarna som körs där imorgon, då ska jag studera startsystemet ordentligt.
Hur är formen på M.T.Insider?
- Den är bra. Han är inte lika toppad som han var i samband med elitloppshelgen, men jag tror att han uppskattar miljöombytet. Hästen är alltid bäst då det är varmt och här är det 17-18 grader, bra mycket skönare än hemma i alla fall.
Vad är målsättningen?
- Givetvis är det tuffa hästar emot, Cokstile går i vårt heat och vann ju genrepet på en 1.10-tid. Men jag hoppas att vi kan nå finalen. När man åker så långt vill man inte vara statist, säger Olle Alsén.

Gran Premio Palio dei Comuni avgörs över 1 600 meter med autostart i tre försökslopp, en final och en tröstfinal med totala prispengar motsvarande 1,5 miljoner kronor.
Ytterligare en svensk häst är på plats, nämligen Monica Janisels-tränade Jeepster, som dragit spår 9 i samma försök som M.T.Insider.
Montegiorgio är en 800-metersbana med open stretch som dessutom har en starttarm vilket gör att det är över 400 meter fram till första sväng.

Robin Johansson, Kanal 75


Senast derbyvinnaren från 2011 vann lopp var 21 april i fjol - men i V64-1 på Gävletravet var det en pigg tolvåring som spurtade för..


Senast derbyvinnaren från 2011 vann lopp var 21 april i fjol - men i V64-1 på Gävletravet var det en pigg tolvåring som spurtade förbi konkurrenterna över upploppet. Ulf Ohlsson satt i sulkyn och från tredje utvändigt var Lars Wikström-tränade Beau Mec snabbast sista biten på pigga ben. Tvåa blev startkatapulten M.T.Insider och trea Ajlexes Cubano. Segertiden blev 1.12,4 över sprinterdistans med voltstart.
Gävletravet bjöd även på femte raka segern för årets dubble derbyvinnare Nordsjö Odin. Efter en långsam start rundade den fyraårige hingsten fältet ute i fjärdespår tillsammans med sin tränare Öystein Tjomsland.
Lome Brage var också ett kallblod som imponerade på torsdagskvällen då han i sin comeback spurtade ner ledande Tangen Haap. I segersulkyn satt Erlend Rennesvik och tränar gör Anders Lundström Wolden. Tangen Haap fick nöja sig med andrapriset efter en tuff inledning och trea blev Tekno Eld som gjorde en fin comeback efter ett halvårs frånvaro från tävlingsbanorna.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Mats Holmstedt är vad man brukar kalla en riktig hästkarl. Sedan barnsben har han pysslat med både rid- och travhästar och under sin l&arin..


Mats Holmstedt är vad man brukar kalla en riktig hästkarl. Sedan barnsben har han pysslat med både rid- och travhästar och under sin långa karriär som hovslagare har han tagit hand om hovarna på ett oräkneligt antal hästar, bland annat som hovslagare på hemmabanan Solvalla och åt Beridna Högvaktens hästar i Stockholm. Dessutom kör han lopp och vid 57 års ålder tycks han ha hittat en riktig formtopp. Efter att bara ha vunnit ett lopp under årets första åtta månader är han obesegrad i september. I K.G. Bertmarks minne skrällde han med Åke Lindblom-tränade Porthos Race till 31 gånger pengarna och när Örebrotränaren på nytt gav honom chansen, den här gången bakom Chapuy, fällde han V86-omgångens största favorit Victory Topline.
- Förhoppningarna var kanske inte jättestora på Jägersro med tanke på spåret men alla körde och jag körde inte. Det var nyckeln. I dag var det väl på förhand en god chans och det är inte många som är snabbare än den här från start. Det var inte speciellt svårt att komma till ledningen och han var sansad i dag. Jag hade nog inte behövt dra tussarna heller, det gör man mest av reflex, sa Holmstedt sedan Chapuy pinnat undan på nya rekordet 1.11,3 över 1 640 meter med bilstart.

Bländande barfotadans
Divine betyder gudomlig och det var nog precis vad Eskilstunaamatören Anna Österberg kände för sin häst när denna dansade undan till enkel seger från ledningen med Kai P Jussila i sulkyn.
- Jag vet inte vad jag ska säga. Jag trodde aldrig att han skulle åka i mål på det viset med den hästen. Hon rör sig så jäkla mycket bättre med barfotabalansen. Jag har aldrig sett henne trava så här fint, sa en rörd Österberg.
Håkan K Perssons stall är på gång efter en lite sämre period och bland formkorten finns Enge Kevin. Kvällen till ära fick Örjan Kihlström chansen bakom femåringen och från rygg på ledaren avgjorde hästen i ett nafs när luckan uppenbarade sig i utgång av slutkurvan.
Den avslutande V86-avdelningen på Solvalla vanns av Malin Hurtig-tränade skrällen Au Gratin och Ulf Ohlsson.

Första segern på två år
Target Kronos
hade inte vunnit lopp på över två år när han nu fick prova på supersprint över 1 140 meter på Jägersro. Det tycktes han gilla. Från tredje par utvändigt spurtade han ikapp och förbi förhandsfavoriten M.T.Insider, som höll starkt från positionen utvändigt om ledaren. Segertiden blev 1.08,8.
- Det var bara att köra så fort det gick hela vägen. I sista sväng kändes det svårt men de blev lite trötta där framme trots att det bara var ett varv, sa Hanna Lähdekorpi som har haft den forne Breeders’ Crown-vinnaren i träning i en månad.
Annars var det Thomas Uhrbergs kväll på Jägersro. Han hade vunnit två lopp redan innan V86 drog igång och inom kupongen satte han i tur och ordning dit Ola Samuelssons Hurricane River och Patrick de Hann-tränade Twinkle Face.
- Jag minns inte när jag vann fyra lopp samma kväll här senast. Verkligen jättekul, sa Uhrberg.
Infinitus vann också inom V86-spelet på Jägersro sedan han i sin tränare Joakim Lövgrens händer kämpat ner storfavoriten Marcello Wibb.
På V86 delade åtta rätt ut 894 486 kronor. För sju rätt fick man 5 985 kronor och för sex rätt 490 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


M.T.Insider (V86-1) är känd för sin startsnabbhet. En egenskap som brukar vara guld värd över 1 640 meter. Men för nioå..


M.T.Insider (V86-1) är känd för sin startsnabbhet. En egenskap som brukar vara guld värd över 1 640 meter. Men för nioåringen tycks den vanliga sprinterdistansen ha blivit för lång.
- Både ja och nej. Han är extremt gynnad av riktigt korta distanser men han kan fortfarande vinna på 1 600 meter. I år har han kanske mött lite för hårt motstånd med hästar som Disco Volante och Double Exposure, men om jag tar ut honom i ”normal” klass kan han utan vidare vinna över 1 600 meter, säger Ollé Alsén.
Årets två segrar har emellertid kommit på distanser kortare än 1 600 meter. Under elitloppshelgen på Solvalla i maj vann han speedrace över 640 meter för andra året i rad och för en månad sedan ledde han en supersprint på sin hemmabana från start till mål.
- Just med honom är de här kortloppen klart roligast. Det är alltid roligt att köra en bra häst och i de här loppen går det fort, så det blir en härlig fartkänsla. Och upplägget på Solvalla med försök och final är extra roligt. Då får man vara inne på banan lite längre trots att loppen bara är 640 meter.

Inte lätt att ta emot från start
Speedracet på Solvalla är uppskattat även både publiken och aktiva, så kanske kommer sportcheferna på landets travbanor börja skriva ut fler lopp av den typen. Onsdagens supersprint på Jägersro sträcker sig hur som helst över 1 140 meter och M.T.Insider har spår fem bakom startbilen.
- Jag brukar säga att det inte finns någon häst i världen som tar en längd på min häst, men det finns några som kan svara ut honom. Jag har inte dunderkoll på de andra hästarna men vi hade Xlnt Chili Tripel innanför oss i speedracet också. Han är väldigt snabb men då tog vi oss förbi honom.
- Jag kommer i alla fall köra vad som går den första biten och när man kör max är han inte lätt att ta emot. Sedan är det lite mer taktik över 1 140 meter än över 640 meter. Det går inte att bara köra för fullt hela vägen. Så även om plan a är att leda loppet från start till mål gäller det att ha en plan b också. Han har vunnit bakifrån också.
M.T.Insider var senast ute i silverdivisionen på Jägersro och efter att ha släppt ifrån sig ledningen såg han laddad ut genom slutkurvan. Men när ledaren tröttnade in på upploppet blev han dragen sist.
- Hade vi kommit ut 300 kvar, som jag trodde att vi skulle göra, då är han sådan att växer och då hade han gått hela vägen in i mål. Nu när vi inte fick fritt gav både han och jag upp. Det kanske såg lite tråkigt ut över mål men han var inte tom och låg lågt i puls efter loppet.

Formhöjande semester
Hästen har varit kvar i Skåne efter det och hans tränare tror att det har gjort honom gott.
- Han har bara gått i hagen och i horsewalk och haft lite semester. Baktanken med det är att det kan vara bra med ett miljöombyte, för han har varit hos mig ända sedan vi köpte honom som tvååring. Han är pigg och glad annars också men att få se något nytt kanske kan göra honom ännu piggare.
Du hade vässat för att ha honom på topp till elitloppshelgen. Hur bedömer du formen nu jämfört med då?
- Den är nog inte så långt ifrån vad den var då. Han brukar vara bäst med lopp i kroppen och en vecka, tio dagar mellan starterna. Han hade fått ta det lugn efter senast även om han hade varit hemma och jag tror att det är formhöjande att han har haft lite semester.
Planerar du några utrustningsändringar?
- Det blir barfota runt om och jänkarvagn igen, men jag kanske byter huvudlag. Jag ska fundera på det när jag åker ner. Han tycker om när vi byter huvudlag och kan få en extraväxel både när jag öppnar upp och stänger, bara man ändrar lite. Senast hade han open eye-huvudlag.
Vad tror du om segerchansen?
- Han är som sagt extremt gynnad av de här kortloppen och det klart att jag tror på chans. Han ska med på V86-kupongen.
Var Olle Alsén dyker upp härnäst med sin supersprinter återstår att se. Men bara rätt lopp finns är han beredd att resa långt.
- Nu åker jag 70 mil till Skåne. Jag kan tänka mig att åka till Boden också, säger han och skrattar.

Ola Johansson, Kanal 75


385 segrar på nästan 4800 körda lopp är facit för Susanne H Osterling med licens på Solänget. Segrar i damlopp har blivit n..


385 segrar på nästan 4800 körda lopp är facit för Susanne H Osterling med licens på Solänget.
Segrar i damlopp har blivit något av Osterlings signum. I Hertiginnan av Västergötland Kronprinsessan Victorias lopp på Axevalla har det exempelvis blivit fem inteckningar under åren, varav tre med hästar tränade av Robert Bergh.
På fredagskvällen fick Susanne återigen chansen med en häst från Åbytränarens stall. Det slutade med en andra inteckning i Dam-SM, nu med sjuårige valacken Caligula.
Osterling styrde resolut till ledningen efter 600 meter i en öppning i trakterna av 1.10,0. Emilia Leo kom därefter upp på utsidan med spelfavoriten Vine Vision.
Favoriten låg på en del under loppet och Caligula svarade för en mycket stark insats. Tvåa slutade B.W.L. Ruthless med Bodentravets Hanna Olofsson i sulkyn som fick lucka från tredjeparet invändigt.
- Det blev en väl tuff körning tyckte jag. Det är en fantastiskt fin häst men det är ju alltid så att man börjar tveka om man kört undan lite för tidigt. Men han höll fantastiskt bra och vann trots allt enkelt, sa Susanne Osterling, som tog sin första seger i loppet 2014 med Marcus Savin-tränade Saxo Holmsminde.
Caligula ägs av Ecurie Etoile Sweden HB i Sundsvall. Segern i Dam-SM var hästens nionde i karriärens 13:e start. Segertiden skrevs till 1.12,8 över 2140 meter med bilstart.
- Jag har fått chansen att köra många fina hästar åt Bergh i många damlopp och det är jag otroligt tacksam för. Det har lyckts bra, sade Susanne Osterling som körde i Ecurie Etoiles ägardress.

Upplagt för Insider’n
V64:ans fjärde avdelning avgjordes över 1 140 meter. Alltså halvvarvet kortare än vanliga sprinterlopp. Hemmatränaren Olle Alséns smått kultförklarade häst M.T.Insider gjorde som han brukar och tog ledningen på några steg. Gävletravets ”Supersprinten” blev sedan en munsbit för nioåringen, känd för sina två segrar i 640-metersloppet under elitloppssöndagen på Solvalla.
- Han är ju så enormt explosiv från start. De gånger han stått på benen tror jag inte att han förlorat ledningen från framspår, sa Olle Alsén om V64-omgångens största favorit, spelad på 70 procent av kupongerna.

Guldet till Djuse
Även ett försök och final-lopp stod på programmet på fredagskvällen. Damklubbens Guldlopp med 100 000 kronor till vinnaren vanns av Moschino Degato med sin tränare Mattias Djuse i sulkyn.
Försöksloppen var två till antalet med annorlunda ”tänk” i förutsättningarna. Det handlade om lopp med hästar körda av kvinnliga kuskar, och vice versa, hingstar körda av manliga diton.
Kajsa Frick och Markus B Svedberg-tränade Frequency Am vann ett av försöken. Moschino Degato vann det andra loppet och gick i mål med mycket krafter sparade och spelades till storfavorit i finalen.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-11 Olle Alsén 1640/11 C 0 15.6g 180
2016-09-28 2016-09-28 Solvalla-6 Fredrik Linder 1640/12 A 2 12.1 35
2016-09-19 2016-09-19 Mantorp-8 Olle Alsén 1640/8 A 0 15.6g 35
2016-09-10 2016-09-10 Hagmyren-5 Olle Alsén 1640/9 A 0 12.1 160
2016-08-23 2016-08-23 Eskilstuna-7 Olle Alsén 1640/4 B 1 12.0 34
2016-08-07 2016-08-07 Dannero-5 Patrik Sjöberg 2140/2 C 1 15.0 17
2016-07-30 2016-07-30 Bollnäs-11 Olle Alsén 1640/5 B 0 13.8 47
2016-07-20 2016-07-20 Eskilstuna-5 Olle Alsén 1640/7 A 1 11.3 43
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-9 Jorma Kontio 2140/7 B 6 12.9 152
2016-06-12 2016-06-12 Bjerke-6 Olle Alsén 1609/12 B 2 11.3 514
2016-05-27 2016-05-27 Bollnäs-9 Olle Alsén 1640/10 A 5 12.9 176
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-5 Olle Alsén 2640/4 C 5 14.0g 538
2016-05-07 2016-05-07 Örebro-5 Olle Alsén 2100/12 C str
2016-04-26 2016-04-26 Romme-2 Olle Alsén 1640/3 A 1 12.9 17
2016-04-16 2016-04-16 Romme-5 Olle Alsén 2140/7 A 2 15.6 40
2017-12-26 2017-12-26 Solvalla-9 Olle Alsén 2140/11 D 6 16.4 379
2017-12-16 2017-12-16 Gävle-5 Olle Alsén 1640/8 C 3 12.0 95
2017-12-01 2017-12-01 Romme-9 Olle Alsén 2140/3 B 3 14.1 27
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-7 Björn Goop 2140/4 D 6 12.6 217
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-9 Olle Alsén 1640/9 D 7 11.8 291
2017-10-24 2017-10-24 Eskilstuna-8 Olle Alsén 2140/2 B 2 13.6 80
2017-10-04 2017-10-04 Solvalla-7 Olle Alsén 1640/2 D 0 12.3 38
2017-08-19 2017-08-19 Romme-11 Olle Alsén 2640/5 D 0 16.1 291
2017-07-29 2017-07-29 Hagmyren-9 Olle Alsén 2140/1 C 0 12.5 284
2017-07-13 2017-07-13 Örebro-8 Olle Alsén 1609/5 A 1 11.7 43
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-11 Olle Alsén 2140/7 B 4 108
2017-06-16 2017-06-16 Romme-8 Olle Alsén 2140/2 A 4 13.3 33
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-3 Olle Alsén 1640/5 C 0 g 137
2017-05-20 2017-05-20 Gävle-11 Olle Alsén 1640/8 C 1 10.7 77
2017-05-04 2017-05-04 Lindesberg-2 Olle Alsén 2140/4 B 1 14.1 29
2017-04-21 2017-04-21 Romme-5 Olle Alsén 2140/6 B 4 14.5 43
2017-04-08 2017-04-08 Gävle-8 Olle Alsén 1640/1 B 0 14.8g 57
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-3 Olle Alsén 1640/1 B 0 13.3 20
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-7 Olle Alsén 1640/8 B 0 13.2g 115
2018-10-11 2018-10-11 Gävle-9 Oskar J Andersson 1640/2 B 1 12.3 23
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-5 Olle Alsén 2140/5 B 0 13.6 286
2018-07-18 2018-07-18 Eskilstuna-9 Olle Alsén 1640/1 B 6 10.7 120
2018-07-06 2018-07-06 Arvika-6 Olle Alsén 1700/3 B 1 12.6 16
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-6 Olle Alsén 1640/6 B 1 11.7 21
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-6 Olle Alsén 1640/5 C 3 10.4 105
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-3 Erik Adielsson 640/8 C 1 40
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-9 Olle Alsén 2140/11 D 0 12.4 346
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-5 Olle Alsén 1640/11 C 0 13.3 145
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-5 Olle Alsén 2140/10 D 0 13.9 659
2018-01-20 2018-01-20 Romme-5 Olle Alsén 2140/4 B 4 14.1 100
2018-01-02 2018-01-02 Solvalla-4 Olle Alsén 2140/6 A 2 15.4 49
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-5 Olle Alsén 1640/8 C 0 15.3 454
2019-10-24 2019-10-24 Gävle-4 Olle Alsén 1640/7 C 2 12.7 62
2019-10-05 2019-10-05 Mariehamn-5 Olle Alsén 1640/4 B 0 15
2019-09-23 2019-09-23 Mantorp-6 Olle Alsén 1640/3 C 3 11.6 62
2019-09-11 2019-09-11 Jägersro Trav-6 Olle Alsén 1140/5 D 2 28
2019-08-31 2019-08-31 Jägersro Trav-9 Olle Alsén 1640/1 D 0 12.0 496
2019-08-18 2019-08-18 Tingsryd-9 Olle Alsén 1609/11 D str
2019-08-02 2019-08-02 Gävle-7 Olle Alsén 1140/2 B 1 14
2019-07-22 2019-07-22 Rättvik-4 Olle Alsén 2160/10 A 0 13.8 96
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-11 Olle Alsén 1640/8 C 0 12.4 356
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-1 Olle Alsén 640/7 C 1 25
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-5 Olle Alsén 2140/5 C 0 12.6 374
2019-05-03 2019-05-03 Rättvik-7 Olle Alsén 1640/4 C 3 11.0 125
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-10 Olle Alsén 1640/4 B 5 11.3 432ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se