Mr Lindy travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mr Lindy travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mr Lindy har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mr Lindy har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mr Lindy


Veijo Heiskanen har två hästar till start inom V75-spelet och i V65 Direkt i TV12 på fredagen gav Åbytränaren sin syn på chans..


Veijo Heiskanen har två hästar till start inom V75-spelet och i V65 Direkt i TV12 på fredagen gav Åbytränaren sin syn på chanserna.
Mest nöjd låter han inför V75-4 där Henna Halme kör Zizou, fyraåringen som senast blev femma som favorit på Kalmartravet efter en strulig resa.
I tidningen Travrondens onsdagsnummer mer eller mindre lovar Veijo Heiskanen seger på lördag: ”Det blev helt fel senast, men det skiter vi i för den här gången vinner han”.
Veijo skrattar när han blir påmind om citatet.
- Det klart jag kanske tog i lite för mycket, men hästen mår jättebra. Han har tränat jättefint i veckan och verkar pigg och fin. Han gör säkert ett fint lopp och för en gångs skull har han ett bra spår och han är nog en av dem som kan vinna, det tycker jag.
- Han har gått bra varje gång och inte gjort mig besviken än så länge. Får han bara en vettig resa då är han med, det tror jag.
I starten på Kalmartravet senast gick Zizou med skor på hovarna – nu blir det barfota runt om.
- Ja, och sedan blir det norskt huvudlag som vanligt och jänkarvagn.
Veijo Heiskanen har även ändrat lite i rutinerna för hästen.
- Vi har kört lite annorlunda än vi brukar och han är lite piggare. Han har varit ute i sin egen hage och han är piggare än han brukar vara. Jag hoppas att det är positivt och att han går bra i loppet också.
Från spår 4 bakom startbilen hoppas Veijo Heiskanen på ett lopp i främre träffen.
- Det hade varit önskescenario med ledningen eller rygg på Marcello Wibb och open stretch, det hade varit det bästa. Det kan man inte få på beställning, men jag hoppas bara att han slipper dödens nu när han har ett bättre spår. Jag hoppas och tror på en fin resa och då är han med.

”Nöjd med pengaplacering”
Mr Lindy
i V75-3 får Peter Ingves i sulkyn men från ett besvärligt utgångsläge ligger Veijo Heiskanen lågt.
- Förhoppningarna är inte så stora: Spår 8, V75-finaler och helt annat motstånd, det blir svårt. Jag är nöjd med pengaplacering.
Eftersom det är medeldistans blir det norskt huvudlag den här gången.
- Det är det han brukar gå med på denna distansen, han gick med helstängt huvudlag senast precis som han brukar på sprinterdistans. Barfota runt om och jänkarvagn som vanligt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Åbytränaren Admir Zukanovic åker 30 mil enkel väg till Mantorp på lördagen för att starta Stepping Spaceboy på V75.F..


Åbytränaren Admir Zukanovic åker 30 mil enkel väg till Mantorp på lördagen för att starta Stepping Spaceboy på V75.
Femåringen gör sin elfte start i den näst högsta klassen på V75. Stepping Spaceboy klev upp i silverdivisionen i juni i somras och efter två andra- och två tredjeplatser kan det bli full pott på lördagen.
Omgången på Mantorptravet kryddas med en jackpot på 48 miljoner kronor.
- Det ser bra ut men ju längre året har gått har jag bara blivit mer och mer vidskeplig. Allt kan ju hända. Det är vinter och hästar är av kött och blod, sa Admir Zukanovic i en telefonintervju i TV12 på fredagseftermiddagen.
Stepping Spaceboy var fin vid seger från ledningen för tre starter sedan. Femåringen har varit oplacerad i två raka starter efter det.
Hästen är bäst i ledningen och körande Stefan Söderkvist lär ha taktiken klar. I lördags hade duon ett niondespår i V75 hemma på Åbytravet och blev störda till galopp kort efter start.
Plumpen där, den andra nollan på kort tid, gjorde att hästen från Åby inte kom med i annandagens finaler på Solvalla.
- Så vi fick ändra om planerna helt enkelt. Han är betrodd men det är väl kul att spelarna ser en häst i form. Att han gjorde bort sist är ingenting man ska hänga upp sig på.

Konkurrenter borta
Av konkurrenterna fruktade Admir Zukanovic bakspårets Roheryn mest på förhand. Timo Nurmos häst är struken, lika så startsnabbe Mr Lindy från femtespåret.
Ett par av de argaste konkurrenterna är borta ur leken.
- Vi har bara sett till att hästen är nöjd och glad och hållit uppe hans humör sedan starten i lördags och han känns fin. Hästen är naturligt startsnabb och Stefan vet att hästen har gjort sina bästa lopp ifrån ledningen. Det var någon som sa till mig att han bara förlorat ett lopp av sju från ledningen och det var mot Darling Mearas den gången. Så vi får hoppas att han kommer hit -  då blir han svår att slå.
Några ändringar jämfört med senast?
- Nej, det är inga konstigheter. Vi kör som vi gjort tidigare med öppet huvudlag och lite fäste i bakfötterna som senast. Vad det blir för typ av grepp återstår att se när vi kommer till Mantorp.
Vad tänkte du då det blev ett bra spår?
- Äntligen tänkte jag för mig själv. Det är ju kanonläge för en sådan häst som är så pass startsnabb som han är.

Kanal 75


Favoriten Coktail Fortuna höll för trycket. Men raden där bakom blev svårfunnen. Det gjorde att endast ett system lyckades pricka in de sju..


Favoriten Coktail Fortuna höll för trycket. Men raden där bakom blev svårfunnen. Det gjorde att endast ett system lyckades pricka in de sju första hästarna i rätt ordning i V75-5. En bedrift som belönades med 415 793 kronor.
Systemet var inlämnat på Spelcenter i Borås och kostade över 2000 kronor.

Den rätta raden på Top 7:
1. 6 Coktail Fortuna
2. 1 Dragster
3. 11 Bryssel
4. 5 Brittish Steel
5. 2 Mellby Collector
6. 7 Inga In Heaven
7. 12 Mr Lindy

Kanal 75


Veijo Heiskanen presenterade Mr Lindy i ett bländande skick när han årsdebuterade på ett blåsigt Jägersro på onsdagskv&au..


Veijo Heiskanen presenterade Mr Lindy i ett bländande skick när han årsdebuterade på ett blåsigt Jägersro på onsdagskvällen. Hästen svarade enkelt upp innerspåret från start men utifrån laddade Kevin Oscarsson för allt vad tygen höll med Rajah Press och när klockan visade 1.07,5 de första 500 meterna var det upplagt för favoriten Falk On Hill i andra par utvändigt. Men den senare gick bet på att ta sig förbi ledaren som bara sträckte på sig över upploppet och vann säkert.
- Det här var riktigt bra. Han hade tränat bra och jag trodde att han skulle göra ett bra lopp, men det här var lite bättre än jag trodde, sa Veijo Heiskanen.
Mr Lindy passerade i och med segern en miljon kronor insprunget och hans tränare har siktet inställt på elitloppshelgen på Solvalla sista helgen i maj.
- Vi siktar på Sweden Cup, så vi får hoppas att han håller sig frisk och fräsch och kan tävla kontinuerligt.

Styrkedemonstration av Lindas’ Girl
V86 delades mellan Jägersro och Solvalla och på huvudstadsbanan stod Lena Norin-tränade Linda’s Girl för kvällens mäktigaste prestation. Hon fick tåga 800 meter i tredjespår innan hon nådde positionen utvändigt om ledaren och därifrån krossade hon motståndet med Oskar Kylin-Blom i vagnen.

Untersteiner fattade ingenting
Tour Knight visade en ny egenskap när hon blixtrade till ledningen i den inledande V86-avdelningen på Jägersro. Där pinnade hon sedan på i tufft tempo och trots att hon var ordentligt trött in på upploppet kämpade hon sig först över mållinjen.
- Jag är väldigt överraskad för hon var sig inte lik. Så här startsnabb och på alerten har hon aldrig varit så en pollett måste ha ramlat ner. Men så är det med hästar, ibland kan de ta ett kliv utan att man fattar någonting, sa hästens tränare och kusk Peter Untersteiner, som räknade in ytterligare en V86-seger till stallet när Peter Zadel satte dit Kaiser Håleryd i lärlingsloppet.
- Han var mycket bättre i dag jämfört med senast. Det var lite tufft att flytta ut honom från andra- till fjärdespår men han skötte det bra och levererade en väldigt stark sista tvåhundring, sa Zadel.
Tvåa i loppet var Fontaine Brodde och Henriette Larsen. Även hon lärling hos Peter Untersteiner.
- Vi körde hit tillsammans och ingick ett vad, att den av oss som var sist i mål skulle köra hem, så 50 kvar sa jag, ”sorry Henriette, du kör bilen”, berättade Zadel glatt.

Bellino B. visade rätta gnistan
En annan häst som visade nya takter var på Jägersro var Conrad Lugauers Bellino B. I Vårstayern över tre varv gav han prov på härlig moral när han efter ett tungt lopp kämpade till sig segern.
- I dag krigade han mycket bättre än vad vi känner honom. Han har ofta gett upp sista biten men i dag fullföljde han galant och han kanske är på väg att bli en krigare, sa kusken Marc Elias.

Exploderade när ”norsken” drogs
Roger Walmann lät uppåt på Odessa Celeber inför kvällens start hemma på Solvalla och han hade fog för sin optimism. Fyraåringen tog hand om ledningen och att utvändigt travande favoriten Creation Primero var på väg att utmana i slutkurvan var en synvilla. När Örjan Kihlström drog ner det norska huvudlaget la Odessa Celeber bara i en ny växel och sprintade ifrån konkurrenterna.
- Hon har visat bra form i de två senaste starterna och verkar vara under utveckling, sa Örjan Kihlström.
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Björn Goops Ragazzo da Sopra och Svante Båths Empire Garbo (Ulf Ohlsson). På V86-spelet betalade åtta rätt 88 201 kronor. För sju rätt fick man 1 027 kronor och för sex rätt 114 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Momarken i Norge var V75-omgång nummer sex av åtta i V75 Winter Burst som avslutar travåret. Halmstad på lördagen och sedan Ör..


Momarken i Norge var V75-omgång nummer sex av åtta i V75 Winter Burst som avslutar travåret. Halmstad på lördagen och sedan Örebro, med en multijackpot på nyårsafton, återstår innan det är dags att ringa in 2018.
Kvällens man på Momarken blev kusken Ole Johan Östre som inramade v75-omgången och tog hela tre segrar inom V75-spelet.
Ole Johan Östre inledde i V75-1 där ledaren Freia Bonanza höll undan knappt före Delicious Dream. Vinnaren som tränas av Stian Eilefsen.
Nästa seger kom i V75-3 där treåriga stoet Good Luck svarade för fredagens uppvisning då hon svepte fältet på sista bortre långsidan och sedan försvann ifrån konkurrenterna till en överlägsen seger.
- Oj, oj, oj, hon flög fram. Hon kom igång sent och jag hoppas det är en häst för derbyt nästa år, sa Ole Johan Östre.
Hattricket fullbordades sedan i V75-avslutningen då Ole Johan Östre skrällde med 47-oddsaren Skylander Hill. Fyraåringen tränas av Jan-Arne Raab. Raab som även tränar tvåan i mål, 62-oddsaren Backgammon.

Skrällar…
Dagens näst största skräll kom i V75-4 där 13-årige Tord Viking slank loss från tredje invändigt in mot upploppet och tillsammans med Kai Johansen spurtade 32-oddsaren bäst.
- Helt obeskrivligt. Det blev maximalt. Fantastiskt för den gamle hästen. Tänk att han är 14 år om tre dagar, sa tränaren Kjetil Helgestad.
V75-6 fick en dramatisk avslutning där betrodde Red Team Rex rundade fältet på sista långsidan för att sedan med minsta marginal hitta ner utvändigt ledaren in i sista kurvan. Red Team Rex kom sedan in på upploppet i ledningen, men när mjölksyran kom så vinglade han utåt i banan och släppte fram skrällen Stormbringer G.R. 26-oddsaren sköt till sylvasst och hann precis fram före Valokaja Hindö som samtidigt avslutade strålande långt ut i spåren från sin köposition.
V75-värdet stack från 6 732 kronor till 73 973 kronor.

…och favoritsegrar
Favoriten Prins C.K. gjorde inte favoritspelarna besvikna och trots att han fick göra en hel del grovjobb utvändigt ledaren var han bara starkast över upploppet i V75-2.
Tom Erik Solberg svarade för ett skickligt hantverk som höll den treårige hingsten i rätt gångart. Segern innebar samtidigt att Solberg med minsta marginal säkrade segern i V75-ligan i Norge.
- Speciell häst som var nära galopp hela vägen, Sett till kapacitet tillhör han toppen, sa segerkusken.
Sverre Hjörneröd tränar talangen.
Seaside Illusion var dagens största favorit inom V75-spelet och från ledningen blev det till slut vinst tillsammans med tränaren Frode Hamre. Trots att travet inte stämde helt för det fyraåriga stoet kunde hon sträcka på sig sista biten och vinna före Chellas Girl som utmanade från rygg ledaren.
- Jag är nöjd att hon vinner loppet, men som ni såg har hon problem i kurvorna. Banan på Momarken är speciell, sa Frode Hamre.

Heiskanen stoppades vid gränsen
Det blev inga blågula framgångar på Momarken och redan före tävlingarna försvann trion Uraia, Mr Lindy och Te Quiero Grif. En av Veijo Heiskanens hästar fick problem i tullen och Åbytränaren fick helt enkelt vända hem igen.
Utdelningen på sju rätt blev 2 068 203 kronor. sex rätt gav 7 892 kronor och fem rätt 286 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Åbytränaren visar ständigt upp nya förvandlingsnummer och har framförallt så starka och vältränade hästar. Han pr..


Åbytränaren visar ständigt upp nya förvandlingsnummer och har framförallt så starka och vältränade hästar. Han presenterar dem i ett lysande skick och i lördags såg vi Tellmeastory krossa allt i V75. Och helgen dessförinnan var en riktig succé för Veijo vars hästar sprang in närmare 800 000 kronor under Åbys SM-dag då Viking Olympic och Brasil Boko fixade dubbla SM-tecken i monté. Heiskanen har nu 57 hästar på sin träningslista och hästägarna står i kö. På bara det senaste året har han fördubblat antalet hästar i träning.
- Det är många nya hästägare som ringer, inte varje dag men flera i veckan. Det är kul att man är uppskattad. Men nu finns det inga fler boxplatser. Jag kan inte ha mer än 60 hästar i träning. Jag vill ligga mellan 50 och 60, säger Veijo Heiskanen.
Vad säger du om formen på stallet?
- De som startar gör jättebra lopp. Men de har gått bra innan också fast haft så dåliga lägen. Det är så hårt i dag att man måste ha flyt med spåren och positioner. När jag startar hästarna så går de jämnt och säkert i alla fall.

”Lång distans är intressant”
På onsdag delas V86 mellan Åby och Solvalla. Omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan ta hel elva miljoner kronor enbart på åtta rätt. Med tänke på Veijos stallform gör man nog klokt i att passa hans tre hästar på V86. Så här kommenterar han chanserna.
- Mr Lindy (V86-1) går ut över 3000 meter och det blir intressant tycker jag. Håller han sig bara lugn så springer han lika bra på tre varv som över kort distans. Hästen känns nämligen så stark och bra nu. Han var jätteduktig senast som tvåa efter en bra häst och hade då stått över inför den starten för en förkylning. Nu ska formen vara ännu bättre med loppet i kroppen och jag tror att han kommer att prestera riktigt bra. Tyvärr är läget dåligt men han är snabb ut, även om jag helst kör i ryggar nu. Jag tycker att han ska räknas med halvchans. Inga ändringar, barfota runt om igen, säger Veijo Heiskanen.

”Fäller många till slut – ständigt outsider”
- Bacan Degato (V86-5)
var kanonbra när han vann V75 senast. Jag gjorde en dålig start och fick dödens och var lite överallt i loppet där jag inte skulle vara. Det var otroligt bra gjort av hästen att kunna vinna. Jag trodde det var kört i sista sväng och skulle ta open stretch men när Torbjörns häst tröttnade framför så gick jag ut i banan. Jag vet inte varifrån hästen fick sina krafter men det var väldigt bra gjort.
- Han har känts fortsatt lika fin efter den starten i lugna jobb. Den korta distansen är ingen fördel men han har blivit snabbare i benen på slutet och spetsade bakom bilen näst senast på Mantorp när Jörgen Sjunnesson körde. Jag har sett att han möter några bra nu, bland annat Untersteiners två hästar. Men han borde vara en av de som är med och slåss om segern. Barfota runt om och norskt huvudlag som senast.
- Othello Face (V86-7) är en speciell häst som det har strulat för på slutet men han känns bra och är bättre än raden. Jag är nöjd med läget och kan inleda lite lugnt därifrån. Vi får köra bakifrån nu och förhoppningsvis blir det tempo på loppet. Då fäller han många till slut. Formen är i alla fall riktigt bra men han är inte att lita på. Det är en ständig outsider och det blir inga ändringar.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-17 2015-10-17 Örebro-10 1609/4 0 12.9 96
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-11 1640/7 4 12.2 45
2016-12-23 2016-12-23 Örebro-11 Veijo Heiskanen 1609/9 A 3 13.6 99
2016-11-08 2016-11-08 Jägersro Trav-6 Jörgen Sjunnesson 1640/1 B 4 12.4 17
2016-10-26 2016-10-26 Åby-6 Veijo Heiskanen 3140/8 C 0 16.4 45
2016-10-17 2016-10-17 Halmstad-4 Veijo Heiskanen 2140/8 B 2 12.9 48
2016-08-25 2016-08-25 Åby-9 Veijo Heiskanen 2140/6 A 2 13.1 14
2016-08-02 2016-08-02 Jägersro Trav-6 Veijo Heiskanen 2140/5 B 1 12.6 16
2016-07-23 2016-07-23 Axevalla-2 Veijo Heiskanen 1640/3 B 1 11.8 17
2017-12-29 2017-12-29 Momarken-8 Veijo Heiskanen 2140/4 C str
2017-12-19 2017-12-19 Jägersro Trav-9 Veijo Heiskanen 1640/2 D 5 12.8 54
2017-01-24 2017-01-24 Jägersro Trav-4 Veijo Heiskanen 1640/7 B 1 12.3 16
2017-01-14 2017-01-14 Jägersro Trav-10 Veijo Heiskanen 1640/11 C 5 13.5 350
2017-01-04 2017-01-04 Solvalla-8 Kaj Widell 2140/11 A str
2018-12-22 2018-12-22 Mantorp-9 Erik Adielsson 2140/5 C str
2018-11-26 2018-11-26 Halmstad-9 Henna Halme 1640/1 B str
2018-11-15 2018-11-15 Åby-9 Veijo Heiskanen 2640/6 D 0 15.3 131
2018-11-04 2018-11-04 Halmstad-4 Veijo Heiskanen 2640/3 C 2 14.3 149
2018-10-27 2018-10-27 Jägersro Trav-5 Veijo Heiskanen 1640/11 D 0 12.1 464
2018-09-26 2018-09-26 Åby-6 Veijo Heiskanen 3140/4 C str
2018-09-08 2018-09-08 Axevalla-7 Veijo Heiskanen 2140/2 C 0
2018-09-01 2018-09-01 Jägersro Trav-11 Veijo Heiskanen 2140/3 D 6 12.1 333
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-11 Erik Adielsson 1640/9 C 6 11.5 185
2018-08-05 2018-08-05 Berlin-5 André Eklundh 1609/5 B str
2018-07-31 2018-07-31 Jägersro Trav-11 Peter Ingves 1609/11 B 2 11.0 180
2018-07-07 2018-07-07 Halmstad-11 Örjan Kihlström 1640/5 C 6 11.0 121
2018-06-20 2018-06-20 Jägersro Trav-10 Veijo Heiskanen 2140/2 A 2 12.0 70
2018-06-11 2018-06-11 Färjestad-6 Veijo Heiskanen 1640/7 A 1 12.4 33
2018-05-26 2018-05-26 Solvalla-3 Veijo Heiskanen 1640/2 C 0 10.3 285
2018-05-12 2018-05-12 Åby-9 Veijo Heiskanen 2140/12 C 7 12.8 401
2018-04-28 2018-04-28 Åby-7 Veijo Heiskanen 1640/3 D 2 10.6 106
2018-04-15 2018-04-15 Årjäng-8 Veijo Heiskanen 2140/3 D 2 13.3 14
2018-03-28 2018-03-28 Jägersro Trav-9 Veijo Heiskanen 1640/1 D 1 12.3 44
2018-01-13 2018-01-13 Jägersro Trav-10 Veijo Heiskanen 1640/9 D str
2019-11-09 2019-11-09 Jägersro Trav-4 Marc Elias 2140/7 B 2 14.6 17
2019-10-31 2019-10-31 Åby-10 Peter Ingves 2180/10 B 4 14.0 60
2019-10-22 2019-10-22 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/1 B 0 13.5 86
2019-09-21 2019-09-21 Färjestad-7 Örjan Kihlström 2140/11 B 5 12.6 321
2019-09-11 2019-09-11 Jägersro Trav-6 Lutfi Kolgjini 1140/3 C 4 31
2019-08-17 2019-08-17 Örebro-11 Peter Ingves 2609/5 D 0 14.5 447
2019-08-10 2019-08-10 Åby-7 Peter Ingves 2140/8 C 0 13.0 616
2019-07-29 2019-07-29 Färjestad-4 Jorma Kontio 1640/7 C 1 10.8 66
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-9 Peter Ingves 2140/1 C 4 12.8 270
2019-07-06 2019-07-06 Halmstad-9 Jorma Kontio 1640/8 C 0 12.2 277
2019-06-23 2019-06-23 ATG Jippo-3 Henna Halme 2180/8 B 1 20.1 24
2019-06-13 2019-06-13 Åby-4 Peter Ingves 2180/8 B 4 13.3 83
2019-05-11 2019-05-11 Åby-9 Peter Ingves 2640/2 D 6 13.5 398
2019-04-15 2019-04-15 Mantorp-6 Jorma Kontio 2140/2 B 4 13.3 45
2019-03-06 2019-03-06 Jägersro Trav-9 Veijo Heiskanen 2140/9 C str
2020-04-04 2020-04-04 Jägersro Trav-1 Malin Andersson 1640/5 C 5 13.2 183
2020-03-25 2020-03-25 Åby-9 Peter Untersteiner 1640/8 D 0 12.0 416
2020-03-15 2020-03-15 Axevalla-4 Carl Johan Jepson 2140/6 C 2 14.8 123
2020-01-13 2020-01-13 Mantorp-8 Ulf Ohlsson 1660/11 C strATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se