Moses travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Moses travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Moses har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Moses har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Moses


Håkan K Persson har fått in flera intressanta nyförvärv på senaste månaden och så sent som i fredags tog Moses förs..


Håkan K Persson har fått in flera intressanta nyförvärv på senaste månaden och så sent som i fredags tog Moses första segern i sin nya regi.
Moses kom från Daniel Redéns stjärnspäckade stall och därifrån kommer även Hilltorp Hawk som gör debut för Håkan K Persson på måndagskvällen. Fyraåringen har vunnit tre av fem lopp i år och totalt fyra segrar på elva starter i karriären.
- Riktigt kul att få in sådana här starthästar, det är inte så vanligt. Hos mig blir de här hästarna kungar. Det är två olika hästägare hos mig som köpt dem, berättar Håkan K Persson.
- 12 Hilltop Hawk (V86-7) kom i full tävlingskondition för inte så länge sedan. Han har tränat på och har gått ett banjobb, 1.15/1600 meter invändigt om Four Guys Dream på ett bra sätt. Det verkar vara en riktigt fin häst och han inledde året med tre raka segrar. Det var trist att han fick så dåligt läge. Jag vill helst inte att han ska få ett alltför tufft lopp direkt. Vi får hoppas på lite tur härifrån. Tanken är att han går barfota bak, säger Halmstadtränaren.

Spark i hagen
Förutom Hilltorp Hawk startar Håkan K Persson ytterligare två hästar till start inom V86.
- 1 Mad Princess (V86-3) har bra form och jag håller henne lite högre än Four Guys Dream i detta loppet, hon är vår bästa chans på måndag. Senast satt hon i tredje invändigt och spurtade bra när hon fick chansen, jag tror hon blivit tvåa om hon inte hade rumplat till 100 kvar. Hon är snabb från start och bör få en fin position. När hon vann för tre starter sedan öppnade hon bra från just innerspår och sedan avgjorde hon från rygg på ledaren. Hon har kapacitet för att räcka långt här och jag är optimist. Det blir barfota fram.
- 6 Four Guys Dream (V86-3) har det krånglat en del med efter senaste starten och han har fått träna på under sommaren. Han var startklar för några veckor sedan men fick en smäll i hagen och fick stå över lite. Han känns bra i träningen och brukar gå bra efter vila, säger Håkan K Persson.

Ola Johansson, Kanal 75


Moses har visat sina talanger hos sin tidigare tränare Daniel Redén men återfinns sedan ett par veckor i regi Håkan K Persson. Debuten f..


Moses har visat sina talanger hos sin tidigare tränare Daniel Redén men återfinns sedan ett par veckor i regi Håkan K Persson. Debuten för Halmstadstränaren kunde knappast ha gått bättre. Med brorsan Stefan Persson i sulkyn klämde Moses sig tidigt till ledningen och förvandlade sedan motståndet till statister. Den vindsnabbe travaren drog i hård fart framme i spets, men avståndet till konkurrenterna syntes aldrig krympa. Överlägsen seger på vassa 1.11,2 över 1640 meter med autostart.
– Det var hög puls, det var rätt mycket förväntningar och hästen var hårt spelad. Det är en jättefin häst men det var nervöst. Det såg ju väldigt bra ut och jag kan hoppas att kan fortsätta vara lika fin som han var här i dag, det här var kul, sa Håkan K Persson.

Barbaresco V.W visade kvaliteten
Mäktig intryckt på Barbaresco V.W som visade sina kvaliteter då han plockade hem det Klass 1-försök som avgjordes på den småländska banan. Åttaåringen klev fram utvändigt om ledande Hipster Am inför slutvarvet, tog över ledningen redan vid ingången av sista kurvan och stegade undan med flera längder över upploppet. Lars Brindeborg tränar den fina vinnaren – som också han kördes av Stefan Persson.
Hurricane Silas var hårt betrodd i stayerloppet och nog skulle det också bli seger för Fredrik Perssons långloppsspecialist – till slut. Favoriten var snabbt framme men valde rygg på ledande Benedict Lux. Där blev Hurricane Silas fastlåst ända in på upploppet. I det läget hade en tapper Gullabo Däck Bling kopplat greppet från utvändigt ledaren, men när Hurricane Silas väl fick fritt spelrum hundra meter från mål avslutade valacken vasst. På linjen var han först och favoritspelarna kunde andas ut.
Skön seger för Ryssebo la Reine. En drygt tre år lång segertorka är nu över för det tuffa stoet som tränas av Mantorps Pär Thole. Peter Ingves avancerade fram sin styrning mot utvändigt ledaren med varvet kvar till mål, fick greppet ur sista kurvan och höll lika starkt som säkert ifrån sig favoriten Beluga West sista biten.

Äntligen får Fräcke Prins utdelning
Marie Svanholm, med licens på Bergsåker, har ett riktigt fint kallblod i femårige Fräcke Prins. Väl körd av Ingvar Nyberg blev det överlägsen seger i Bollnäs. Fräcke Prins fick följa i rygg varvet från mål, gick till attack 500 meter senare och kopplade ett snabbt grepp om ledande Tinder Lars för att försvinna ifrån med flera längder över upploppet.
– Det är så roligt att se när ”Prins” nu äntligen är tillbaka. Jag var och hämtade honom i augusti i fjol efter att han haft både en gaffelbandsskada och en fraktur. Vi har kämpat på hela vintern och nu börjar det äntligen att ge resultat. Hästen ligger mig varmt om hjärtat, han är en av mina bästa kompisar, sa Marie Svanholm.

Bon Bini infriade favoritskapet
Väntad seger i form av Bon Bini i Bollnäs stolopp. Oskar J Andersson körde till och tog över täten efter knappt 700 meter och var sedan inte möjlig att infånga. Femåringen stack undan med ett par säkra längder till slut.
Christine Trepp Nilsson tränar Zerozerosette som verkligen hittat toppformen. Nu blev det ny seger. Mathias Andersson skötte tömmarna bakom hästen, som anförde loppet, fick tuff press in på sista bortre långsidan, men ändå enkelt kunde studsa undan över upploppet.
En vinnare från Robert Bergh avslutade i Bollnäs. Per Lennartsson rattade Harper Seabrook som avslutade visslande över upploppet för att precis i målskjutsen fånga in den utvändigt ledande mycket tappre One Kind of Art.
8 rätt utdelade 10 847 kronor. 7 rätt 169 kronor och 6 rätt 21 kronor.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Örjan Kihlström hade kört tre lopp vid Solvallas lunchtävlingar på tisdagen och bland annat vunnit ett av loppen med Perpetuate. Men m..


Örjan Kihlström hade kört tre lopp vid Solvallas lunchtävlingar på tisdagen och bland annat vunnit ett av loppen med Perpetuate. Men mitt under det pågående fjärde loppet slog ryggskottet till. Kusken fick ta sin häst Deal Done Zet ur loppet. Örjan har från och till brottas med ryggproblem de senaste åren, men att det hände mitt under loppet är något han tidigare inte upplevt.
–Ja, men det var ju ett dåligt tillfälle att få det kan man väl säga. Jag hade kört några lopp innan under dagen och jag kände inget alls. Sedan kommer ju alltid ryggskott plötsligt, men det har aldrig hänt innan att jag fått det under loppet, det var ett konstigt tillfälle att få det, säger han.

Kuskändringar gjorda på Eskilstuna
I vanlig ordning figurerar Örjan Kihlström flitigt i veckans startlistor. Eskilstuna i kväll, onsdag och Bergsåker på torsdag var den ursprungliga planen innan Axevallas tävlingar i helgen tar vid. Kusken kommer dock inte att kunna köra de närmaste dagarna men har förhoppningar att vara kurant igen till på söndag då han är tänkt att köra Daniel Redén-tränade Honey Mearas i Stochampionatet.
–Det känns inte helt katastrofalt i dag i alla fall, men man får se lite och ta det dag för dag. Jag var på behandling i går och ska iväg i morgon igen. Det blir nog ingen löpkörning förrän tidigast på söndag som det känns nu. Det är ju Stochampionatet då och det är det jag siktar på att vara i form igen till och hoppas på.
Kuskändringar till onsdagens tävlingar i Eskilstuna är genomförda. Nya kuskar på V86® blir: 3 Dorob (V86-2) Torbjörn Jansson, 8 Chris Crystal (V86-3) Torbjörn Jansson, 7 Hilltop Hawk (V86-4) Erik Adielsson, 12 Moses (V86-6) Carl Johan Jepson.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Daniel Redén har importerat och förädlat åtskilliga hästar från USA. Missle Hill (V75-7) är en av dem. När han f&oum..


Daniel Redén har importerat och förädlat åtskilliga hästar från USA. Missle Hill (V75-7) är en av dem. När han för två år sedan debuterade på svensk mark vann han Fyraåringseliten under elitloppshelgen och i fjol radade han upp topprestationer. Han vann sju av tio lopp och satte pricken över i med seger i Jubileumspokalen. I år har han gjort tre bra lopp men inte sett lika bländande ut som tidigare.
- Han har varit väldigt loj och bekväm och sprungit och brutit, men nu känns han mycket rappare i jobben hemma och jag tror att han har kommit med värmen. Han hade lite ful vinterpäls kvar länge men han börjar se fin ut i pälsen nu, så jag tror att det är värmen som har gjort att han kommit mer på slutet. Det är bra tryck i honom nu, säger Daniel Redén, som tror på sin häst inför starten i Jämtlands Stora Pris.
- Jag tror att han kommer göra ett kanonlopp på lördag.

”Borde ha gått framåt”
Tre stallkamrater slår följe med Missle Hill från Enköping till Östersund och även Moses (V75-1) och Margareta Tooma (V75-3) rankas högt av tipsexperterna.
- Moses ser bättre ut i träningen efter att vi lade om banan. Han är mer pigg och alert och då brukar han leverera bra lopp. Han gick bra senast i Umeå och borde hålla samma form.
- Margareta Tooma gjorde en bättre debut för mig än jag kunde tro för hon hade varit ganska flegmatisk och trög hemma i träningen. Jag förstod att det var en bra häst, hon presterade bra i januari för förra tränaren, och jag förstod att hon skulle bli lite vassare när jag kunde ta av henne skorna, och det blev hon ju verkligen. Hon känns minst lika fin nu och borde ha gått framåt med loppet, så det är spännande.
Valley Brodde (V75-6) får stå tillbaka i tipsen men Daniel Redén är nöjd även med honom.
- Jag tror att han har jättebra form. Han gjorde ett topplopp i fredags, blev lite het på kuppen men kom i mål på ett bra sätt. Han ser bättre och bättre ut så efter en lång svacka är han på väg tillbaka som det ser ut. Jag tror att han kommer göra ett bra lopp och jag hoppas att han hittar ner i en rygg och kan spurta lite. Att han ska vinna på V75 kanske är långsökt men han kommer säkert göra ett bra lopp.

Ola Johansson, Kanal 75


Solvallatränaren Daniel Redén har laddat med fem hästar till lördagens V75 på Umåker och två av stallets högoktanig..


Solvallatränaren Daniel Redén har laddat med fem hästar till lördagens V75 på Umåker och två av stallets högoktaniga stjärnor ser ut att bli klara favoriter.
Omgångens största favorit ser Missle Hill (V75-3) ut att bli från spår 1 bakom startbilen i gulddivisionen.
Missle Hill har gjort två lopp i år och gått 1.10-tider i bägge starterna utan att få vinna. Har du varit nöjd med honom?
– Han gjorde ett godkänt lopp i årsdebuten utvändigt om ledaren och det är inte så lätt. Men han bröt och krängde alldeles för mycket för att jag ska vara nöjd som tränare. Han var inte bekväm i med munnen utan sprang och höll på. Han var trött och sliten efter det loppet och fick ta igen sig lite och träna på.
– I Rättvik i fredags gick han med full fart över mål och det var bra spänst utan att Örjan Kihlström drog någon huva. Han bröt fortfarande lite, men inte lika mycket. Det kändes ändå bättre än i årsdebuten så då tänkte jag att vi tar ut honom en gång till och 2140 meter gillar han. Det är nog nästan så att han är bättre över medeldistans än över kort distans. Täta starter passar nog också honom bra nu när han inte var så trött efter loppet senast, säger Daniel Redén.
Du låter trots allt optimistisk?
– Ja, han gick ändå 1.10,4 med full fart över mållinjen senast. Jag räknar med, och tror, att han gör ett bra lopp.

Genrepar inför Elitloppet
Don Fanucci Zet
(V75-5) genrepar inför Elitloppet i högklassiga Bert Johansson Memorial. Från spår 6 blir han favorit då tuffaste konkurrenten Hail Mary samtidigt dragit bakspår.
– Eftersom Don Fanucci Zet fick en tidig inbjudan till Elitloppet har jag kört väldigt hård träning med honom efter senaste starten. Han har gått otroligt tuffa jobb och kämpat på mot målet att jag ska ha honom så bra som möjligt i slutet på maj.
– Han kanske har lite sirap i benen till den här starten, det vet jag inte, men han brukar vara bra. Han har fått ”Propulsion-jobb”, som jag kallar dem, och det är inte många som klarar av dem. Det är tunga intervaller där Don Fanucci Zet har fått gå först i flocken i nästan varje intervall och det är psykiskt jobbigt för hästarna att göra det här hemma på gården. Jag brukar se till att byta av, men han har fått gå först nu i tre eller fyra jobb och mata på med styrka. Det är inte många som klarar det, men jag känner att Don Fanucci Zet klarar det. Det ska bli jättespännande att se hur det utvecklar honom.
Efter det här loppet. Hur ser uppladdningen fram till Elitloppet ut?
– Ja, då kommer han få ta det lite lugnare och samma vecka som Elitloppet körs får han ett skarpare jobb som gör att han studsar upp och höjer formen.

”Ingenting emot bakspår den här gången”
Daniel kommentarer om stallets övriga tre starthästar på V75 hämtar vi från Stall Zets hemsida:
9 Deal Done Zet (V75-1) tycker jag var positiv senast i Orebro Int’l. Jag kastade in honom där och tänkte att vi får se vad det blir utav det. Jag tycker att han hängde med riktigt bra. Lång distans har han visat att han inte har några problem med och voltstart går också bra. Han är inte beroende av att gå i ledningen och jag har ingenting emot att han fick ett bakspår den här gången. Han blir för het med helstängt men han svarar väldigt bra på norsken, så vi ändrar ingenting. Barfota runt om, norskt huvudlag och vanlig vagn.
12 Summit In Sight (V75-5) var jag nöjd med i årsdebuten. Att springa i dödens är inte riktigt hans grej. Förra våren var han osannolikt bra vid segern i Örebro och det gjorde mig förhoppningsfull, men sedan har han varit lite svår och ibland tappat travet. Får han starta på kontinuerligt så bör han förhoppningsvis duga i silverdivisionen framöver. Det har gått några veckor extra sedan årsdebuten, men det har inte varit några konstigheter. Han har tränat på och borde vara lite vassare med det loppet i kroppen. Senast var han lite väl pigg så vi valde att låta honom tävla med öppet huvudlag istället för can’t see back. Nu är tanken att han ska gå med norskt huvudlag, det tror jag är första gången. Barfota runt om och amerikansk sulky igen.
6 Moses (V75-7) är ojämn i sina prestationer och till stor del beror det på hans fötter och om han får tillräckligt grepp om banan. Får han det rätta fästet så kan han vara så där bra som för tre starter sedan då han vann på en 10-tid. Senast plastade vi hovarna för att bygga upp fötterna. Det finns lite plast kvar, men det mesta slets bort under loppet och jag tror att fötterna är tillräckligt bra nu så att vi slipper plasta igen. 1 640 meter är en bra distans för honom och jag tycker även att han öppnar lite bättre med spår en bit ut på vingen. Han är nämligen lite speciell i aktionen och har svårt att få upp farten från spår långt in. Barfota runt om, helstängt huvudlag och amerikansk sulky igen.

Casper Hedberg, Kanal 75


Tvåa bakom Attraversiamo i Prix Readly Express som fyraåring, men snöpligt utslagen trea i kvalen till Svenskt Travderby.Vinnare av Walter Lund..


Tvåa bakom Attraversiamo i Prix Readly Express som fyraåring, men snöpligt utslagen trea i kvalen till Svenskt Travderby.
Vinnare av Walter Lundbergs Memorial som femåring och spelad till andrahandsfavorit bakom Moni Viking i Harper Hanovers lopp i fjol.
Viking Brodde har många gånger visat att han tillhör landets absolut starkaste hästar, men galopper och hälsoproblem har satt stopp för karriären.
På onsdagskvällen var det dags för comeback för sjuåringen som inte hade fått segerdefilera på 18 månader.
Och det såg ut att bli ännu en missräkning då hästen kastade sig i galopp bakom bilen och fick inleda loppet 50 meter bakom ledaren.
Men det spelade ingen roll.
Över upploppet visade Viking Brodde, understödd av Björn Goop, att han fortfarande är den undantagshäst han så länge lovat och spurtade förbi sina konkurrenter i mäktig stil.
Fjolårets sparsamma tävlande gör att hästen fortfarande står kvar på mellanvolten i Harper Hanovers om tränaren Timo Nurmos väljer att göra en ny satsning mot miljonloppet över tre varv under elitloppshelgen.

Hårda bud för Moses
Två andra hästar som lära höra tala om sig i större sammanhang drabbade samman i V86-2.
Omgångens största favorit och årets snabbaste häst i landet Moses fick inget gratis då han tvingades trava utvändigt om värste konkurrenten Go West Young Man. Det visade sig vara en övermäktig uppgift när den senare sträckte på sig i en duell som talade för att duon lär ha stora pengar att tjäna under säsongen.
- Väldigt skönt. Jag vet att Redéns hästar brukar vara hopplösa att möta, men för en gångs skull slog vi dem. Nu tror jag att vi satsar mot V75. Det vore kul att vara med i en final under elitloppshelgen, kommenterade tränaren Stefan P Pettersson.
En knappare favorit som fick en behagligare resa var Dream Kåsgård. Flemming Jensen kunde krypa ner i rygg på hårddragande 55-oddsaren Zaira del Ronco och hade bara denna att slå sig förbi, långt före den frånåkta klungan.
Jensen följde upp med att sätta dit segervane Cadiz som inte hade det minsta emot att trava utanpå ledaren och såg till att Jensen kunde vända hem från Åby obesegrad.

Kylig Jonasson imponerade i sulkyn
En till favorit som höll var Reijo Liljendahls stallskrik Sedin U.S. Att konkurrenterna formerar sig så att man får fjärde par utvändigt i ett femhästarsfält är värsta tänkbara scenario, men det spelade ingen roll för kuskreserven Zeb Jonasson som höll sig kall och kunde finåka förbi över upploppet.
- Jag måste säga att Zeb Jonasson var en ny bekantskap som har framtiden för sig. Han gjorde allting rätt och vann med hästen som inte är så lättkörd, berömde Liljendahl som för första gången drog alla växlar på sin femåring med barfota, jänkarvagn och stängt huvudlag.

Avslutande spetssegrar
Robert Bergh toppar tränarligan i landet under året och ville förstås inte åka hem segerlös från hemmabanan. Mellby Ironman forcerades till front från ytterspår bakom startbilen och var sedan aldrig i förlustfara i en lovande årsdebut.
Far och son Untersteiner motsvarade favoritskapet med Woodbury Wine som spårade runt om innan Troels Anderssen använde samma taktik bakom Gitte Silvåkra.
Liselotte Olsson tränar det sexåriga stoet som alltjämt är obesegrad i ledningen och fastställde utdelningen på V86 till 11 436 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-05 2018-12-05 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2640/4 C 4 16.5 25
2018-11-07 2018-11-07 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/11 B 1 14.4 31
2018-10-29 2018-10-29 Eskilstuna-7 Örjan Kihlström 1640/4 D 6 12.9 17
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2140/8 B 1 14.9 15
2018-09-26 2018-09-26 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2140/12 B 0 16.2 43
2018-09-19 2018-09-19 Solvalla-2 Daniel Redén 2140/2 B 1 16.4 48
2018-09-10 2018-09-10 Färjestad-11 Örjan Kihlström 2160/7 B 0
2018-07-11 2018-07-11 Visby-5 Örjan Kihlström 2120/8 B 0 g 19
2018-04-24 2018-04-24 Solvalla-2 Daniel Redén 2140/4 D 1 16.5 17
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-13 Örjan Kihlström 2140/10 B str
2019-05-01 2019-05-01 Bergsåker-6 Örjan Kihlström 2140/1 D 1 12.5 45
2019-04-21 2019-04-21 Romme-9 Örjan Kihlström 2140/3 C 3 14.2 83
2019-04-08 2019-04-08 Eskilstuna-4 Daniel Redén 2140/1 C 0 21.1g 36
2020-12-16 2020-12-16 Solvalla-5 Örjan Kihlström 2140/6 B 3 13.9 27
2020-11-07 2020-11-07 Eskilstuna-9 Örjan Kihlström 1640/1 B 0 g 29
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-9 Per Linderoth 2140/2 C 0 g 29
2020-08-22 2020-08-22 Solänget-7 Örjan Kihlström 1640/5 B 1 11.6 19
2020-08-10 2020-08-10 Solvalla-8 Örjan Kihlström 2640/4 C 1 13.1 34
2020-07-28 2020-07-28 Jägersro Trav-7 Örjan Kihlström 2140/3 C 5 13.6 30
2020-06-25 2020-06-25 Örebro-1 Carl Johan Jepson 2160/7 B 2 14.6 32
2020-04-02 2020-04-02 Örebro-4 Örjan Kihlström 2640/3 B 0 18.0g 20
2021-09-11 2021-09-11 Bollnäs-10 Stefan Persson 2140/5 C 4 12.8 27
2021-08-26 2021-08-26 Kalmar-6 Stefan Persson 1640/2 B 1 11.2 31
2021-07-21 2021-07-21 Eskilstuna-9 Örjan Kihlström 2140/12 C 3 13.2 46
2021-07-12 2021-07-12 Rättvik-8 Örjan Kihlström 1640/10 B 3 11.5 61
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-5 Örjan Kihlström 2140/6 B 5 12.4 48
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-11 Örjan Kihlström 1640/6 B 3 11.3 48
2021-04-17 2021-04-17 Bergsåker-5 Örjan Kihlström 2140/5 A 6 12.9 34
2021-03-31 2021-03-31 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/2 A 2 13.3 15
2021-03-17 2021-03-17 Solvalla-10 Örjan Kihlström 1640/10 B 1 10.7 34
2021-02-26 2021-02-26 Bollnäs-3 Ulf Ohlsson 2640/7 C str
2021-01-29 2021-01-29 Romme-7 Ulf Ohlsson 2140/4 A 2 15.3 16ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se