Möjlighet travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Möjlighet travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Möjlighet har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Möjlighet har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Möjlighet


Sedan Sprintermästaren den 6 juli har ATG® samlat jackpots från V75®:s vardags- och söndagsomgångar fram till och med Margareta Wa..


Sedan Sprintermästaren den 6 juli har ATG® samlat jackpots från V75®:s vardags- och söndagsomgångar fram till och med Margareta Wallenius-Klebergs Pokal den 16 augusti. Nästan 33,7 miljoner har fonderats till lördagens sjurättspott på Bergsåker. Nu lägger ATG till ytterligare 13 miljoner i sjurättspotten.
- Pengarna är medel som innehållits över tid från konton där vi konstaterat att spelare brutit mot våra spelregler. Vi tycker att det här är ett bra tillfälle att låta våra övriga kunder få möjlighet att ta del av dom pengarna, säger Petter Johansson, Manager Betting Objects på ATG och fortsätter:
- De allra flesta som spelar hos ATG håller sig inom regelverket, men det finns undantag där spelare tänjer på gränserna och bryter mot spelreglerna, till exempel genom att samarbeta på ett otillåtet sätt. Alla fall är unika, men när vi misstänker något utreds det noggrant och i vissa fall leder det till att vi innehåller vinstpengar.
Spelstopp till lördagens drömjackpot på V75 är som vanligt 16.20. Höjdpunkten är Sundsvall Open Trot (V75-7) med en miljon kronor till vinnaren, där stjärnhästar som San Moteur och Hail Mary kommer till start.

Tv-tider V75 Bergsåker 26 augusti
14.30-16.00 V75 Direkt med V4, TV12.
16.00-18.00 V75 Direkt, TV12.
18.00-19.00 V75 Direkt, TV4.

Lördagens tävlingar går som vanligt även att se på ATG Live via atg.se eller Tele2, kanalplats 18, Allente, kanalplats 25 samt Sappa på kanalplats 14.

ATG


Lördagens V75® avgörs på Rommetravet och kryddas med E3-finaler över kort distans. Alessandro Gocciadoros nya stjärna, Expo Wise A..


Lördagens V75® avgörs på Rommetravet och kryddas med E3-finaler över kort distans. Alessandro Gocciadoros nya stjärna, Expo Wise As, har tjusat publiken i sommar när han har imponerat stort och haft uppvisningar på banorna. Han bollade exempelvis med konkurrenterna i E3-finalen över medeldistans på Bergsåker, då hästen imponerade enormt och var helt överlägsen. Nu är han klar favorit i korta E3 men innerspåret bakom startbilen gör att det kan öppna upp för lite spekulationer. Han har tidigare haft innerspår en gång tidigare i Milano i mars i år, och då blev det galopp. Men Gocciadoro låter inte speciellt orolig över det, utan öser superlativer över sin topphäst som han tidigare har uttryckt att det är den bästa häst han har tränat. Då tränar han ändå elitloppshästar som Vivid Wise As och Vernissage Grif, samt Bengurion Jet som fantomspurtade till andraplatsen i Åby Stora Pris i lördags.
– 1 Expo Wise As (V75-3) har flera tuffa utmanare i det här loppet, men när jag sitter bakom den här hästen är jag inte rädd för någon. Jag har aldrig haft en häst som Expo Wise As förut för han är väldigt stark och jag är övertygad om att kan mycket bättre än den höga nivå han redan visat att han kan tävla på. Det känns som hästen har en Ferrari-motor; jag har aldrig haft en häst med sådan här styrka. Spår ett är förmodligen inte det bästa för honom, men ju mer han tävlat desto mer har han mognat mentalt. Det är inte samma häst som det varit tidigare och som det var när han galopperade från spår ett i Milano i början av karriären. Då var han inte alls lika modig mentalt och det var inte själva spåret i sig som var problemet den dagen utan han hade kunnat galoppera oavsett startspår den dagen. Det blir skor runt om, öppet huvudlag och jänkarvagn igen, säger Alessandro Gocciadoro.

”Har besegrat de bästa franska hästarna”
Italienaren har ytterligare tre hästar med i V75, bland annat Esmeralda Ber i E3-finalen för ston, och han uttalar sig på följande vis om dessa.
– 7 Charmant de Zack (V75-4) var extra senast i Årjäng och tävlade inte på samma nivå som på Solvalla gången innan. Dagarna efter Årjängsloppet så upptäckte vi att han hade lite problem med sin hals. Hästen startade över lång distans på Eskilstuna i juni och avslutade jättebra efter att suttit sist i fältet. Om jag får en bra position härifrån är han säkert med långt fram. Det blir inga ändringar.
– 3 Esmeralda Bez (V75-6) körde jag inte mitt bästa lopp med senast, men hästens prestation tycker jag inte att det var något fel på. Det blev nog lite för täta starter en period och därför fick hon ett tävlingsuppehåll efter E3-finalen med träning. Hon är bättre fysiskt nu och jag tror hon har en väldigt god möjlighet att göra en bra insats. Jag förväntar mig att hon slutar bland de tre främsta och gör inga ändringar.
– 3 Don’t Say Gar (V75-7) gjorde ett jättebra lopp senast precis som vid segerloppen dessförinnan. Hon verkar bara bli bättre och bättre hela tiden och även om hon möter äldre hästar nu så oroar det mig inte. Hon har mött och besegrat flera av de bästa franska hästarna i sin kull under vintern och de skulle väl inte göra bort sig här? Nej, jag är optimistisk och planerar inte att göra några ändringar, säger Alessandro Gocciadoro.

Kanal 75


 Kallblodsjuniorerna sätts i fokus på Dannero denna söndag.Banan utanför Kramfors kör bland annat Svenskt Kallblodskriterium och ..


 Kallblodsjuniorerna sätts i fokus på Dannero denna söndag.
Banan utanför Kramfors kör bland annat Svenskt Kallblodskriterium och Kriteriestoet under en välfylld omgång vilken förgylls med V75®.
Kriteriet är öppet för både svenska och norska treåriga kallblod och att norrmännen plockar hem pokalen tillhör förstås inte ovanligheterna. Jens Kristian Brenne vann för två år sedan med Brenne Odin och året före det var det Öystein Tjomsland som grejade guldet med Brenne Bas.
Just Tjomsland, som ofta dominerar i de stora årgångsfinalerna för kallbloden har fina möjligheter även i år med fyra finalister, dit inkluderat två av uttagningsvinnarna.
Men favoriten kommer från en landsman. Frode Hamre, en tränare som annars oftast brukar ses i vinnarcirklarna efter varmblodssegrar, har en sex kallblod på sin träningslista. Ett av dem är den ytterst talangfulla 3 Overvik Prinsen (V75-6).
– Allt är fortsatt bra med honom. Han tränade på måndagen och kommer att gå ett nytt finslipande jobb på torsdag. Det har sett väldigt fint ut, säger Frode.

Snabb, stark, speedig – en häst med många kvaliteter
Overvik Prinsen har ännu ingen vetskap om hur det känns att förlora.
Samtliga av hästens fem starter hittills i karriären har resulterat i segrar. Näst senast lattjade han hem Jörgen Jahres Pokallopp på Jarlsberg och slog flera av söndagens konkurrenter. Senast, i uttagningen till Kriteriet, blev det vinst trots en galopp på vägen.
– Han fick en galopp lite omotiverat senast, men så är det med treåringar, han gick ju bra efteråt. Det är en häst som verkar ha väldigt stor kapacitet i sig vad vi sett hittills.
Han har en ganska så speciell stil när han springer?
– Ja, han tävlar utan checkrem ännu, så det gör att han har en aktion som ser lite speciell ut så där, men han klarar det på ett bra sätt.
Jättelöftet Overvik Prinsen har i samtliga starter körts av Vidar Hop.
Han lotsar Will Prinsen-sonen även på söndag, då karriärens hittills största uppgift väntar. Overvik Prinsen fick tredjespår, något som tränaren är belåten med.
– Ja, han kan nog öppna hyggligt bakom bilen, så de lär hamna bra till. Men han är väldigt stark och är speedig också, det är en häst som har många kvaliteter så positionerna spelar inte så stor roll för honom.
Hästen lär bli favorit i kriteriet. Tycker du också han ska vara det?
– Han har ju inte förlorat någon gång ännu, så det känns naturligt att han blir favorit. Det har sett väldigt fint ut så här långt och jag tycker att han är en av de som kan vinna.
Utrustningsmässigt, hur är det där?
– Han går med skor och vanlig vagn som tidigare, vi gör inga ändringar.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


 När V75® avgjordes i Årjäng den 15 juli blev utdelningen hög trots att exempelvis storfavoriten San Moteur infriade.En av huvudor..


 När V75® avgjordes i Årjäng den 15 juli blev utdelningen hög trots att exempelvis storfavoriten San Moteur infriade.
En av huvudorsakerna till att endast ett fåtal system lyckades pricka sju rätt var Hulte Annika med sin kusk Emil Eriksson. Ekipaget delade ut 64 gånger pengarna i vinnarodds och var streckade på blott en procent av insatsfördelningen.
Segerglädjen gick dock inte att ta miste på. 27-årige Emil Eriksson firade med segergest vid målgång efter att, för spelarna högst överraskande, ha tagit sin karriärs första seger på V75®.
– Ja, det var ofantligt häftigt, verkligen. Det var lite svårsmält. Det blev sådan stor uppståndelse efteråt och det är lite svårt att sätta ord på det. Man har ju skrivit in sig i historieböckerna genom en sådan seger, Erik Perssons Memorial är ju ett anrikt lopp. Det var stort för mig, berättar Emil.
Men var det verkligen en lika stor överraskning för dig, som för spelarna?
– Alltså, jag visste att jag satt bakom en häst i form och som är väldigt bra. Vi hade ju mött flera av de hästarna tidigare och hon hade gjort det bra mot dem och till och med slagit några av dem. Så att hon skulle vara bra det hade jag klart för mig och att hon kanske var lite för dåligt spelad kontra hennes insatser tidigare. Sedan var det väl så att jag körde lite för snällt med henne i starten före det, på Dannero, men vi ville att hon skulle få ett lopp innanför västen inför starten i Årjäng. Hon kändes fantastiskt fin och jag tog med mig den positiva känslan och kände att jag ändå skulle ha en realistisk chans att vinna. Så en så stor chock för mig var det inte, som man kanske kunde tro om man bara tittade på oddsen.

Ledde till en fin vänskap
Emil Eriksson är kanske för den breda publiken inte ett så välkänt namn, men han har varit en del av travsporten i stort sett hela sitt liv. Trots att han inte hade travet med sig från allra första början.
– Jag kommer från en familj som egentligen inte hållit på med hästar, i alla fall inte mina föräldrar, men jag var väldigt intresserad och började först på ridskola. Jag kände väl det kanske inte var något för mig, men så hade de ju travskola på Hagmyren och det var så det började. När jag var tolv år fick jag praktik hos Thomas Lönn och där var jag på helger och lov ända fram till gymnasietiden på Wången.
Därefter bar flyttlasset söderöver, till Skaraslätten.
– Ja, jag var först hos Anna Forssell, men fick hemlängtan och ett erbjudande att jobba hos Thomas Lönn igen, var där två år, sedan tre år hos Jan-Olov Persson och sedan en tid hjälper jag till mycket i olika stall, inte minst hos Jan Ove Olsen. Jag skor väldigt mycket och man kan väl säga att jag är hovslagare i första hand.
Och så har du ett nära samarbete med Leif Jonsson, som tränar Hulte Annika?
– Ja, absolut. De behövde hjälp när Leif blev sjuk förra året, vi trivdes bra ihop Leif, Annika och jag och när han inte kunde göra allting själv så fick jag vara med och köra jobb när han inte kunde. Nu sköter han det mesta själv och det gör han med bravur. Men det har blivit till en fin vänskap och det är väldigt inspirerande; jag har alltid sett upp till sådana som Leif, jag har ju sett hans hästar ända sedan jag började springa på travet. Sedan är det en bonus allt man får uppleva, att man får vinna lopp och dessutom så pass stora lopp som senast.

Kan man hitta rätt slagläge så…
Efter skrällsuccén i Årjäng senast spänner teamet kring 2 Hulte Annika (V75-4) bågen mot V75® igen. Nu gäller Erik Graléns Minne – på hemmabanan Hagmyren.
– Det blev så. Det föll på det här loppet till slut, vi hade lite andra alternativ också men att det var lång distans jämfört med kort distans fällde avgörandet.
Så du ser lång distans som en fördel?
– Både och kan man väl säga. Hon är lite gynnad av att loppen går saktare, inte för att hon inte kan springa fort själv, men de andra loppen vi valde mellan hade också varit spårtrappor och det hade inte blivit så kul lägen heller.
Hur ser du på möjligheterna i lördagens lopp då?
– Det känns väl som att den som får det bästa loppet också kommer att vinna. Hästarna som står på startvolten känns väldigt jämna och Perssons hästar där bak är bra, jag har respekt för dem och de kommer från fina insatser. Jag kommer väl inte köra särskilt offensivt den här gången, men jag skulle gärna vilja ha rygg på Ulf Ohlsson (Trö Kasper reds.anm.) som jag tror gärna kör i ledningen. Det känns väl som att det kan bli ett vinstgivande rygg att ha hela vägen. Kan man hitta ett slagläge på sista bortre långsidan så kan vi nog vara med där framme och slaget är aldrig förlorat förrän det är över. Men vi behöver lite tur och skulle vi vara fyra, femma här så är jättenöjd.
Det blev andraspår i volten. Men det är inga problem för Hulte Annika?
– Hon är okomplicerad vilket spår hon än har. Det är snarare kanske en fördel kontra mot att hon skulle ha spår ett tror jag. Hon är mycket lättplacerad i volten och går alltid i väg bra.
Men ni blir inga 64-oddsare den här gången väl?
– Det är tuffare mot och det är upp till spelarna att avgöra, men det finns väl en risk att vi inte ger riktigt lika högt odds nu…Prestationen senast ligger färsk på näthinnan, det har gett ringar på vattnet och det var nog en ögonbrynshöjande insats för de som ska spela. Samtidigt vill jag väl ligga lite lågt, för jag tycker det är ett tuffare lopp den här gången, avslutar Emil.

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Tysken kan numera titulera sig Solvalla-tränare då han har installerat sig på Menhammar där han är privattränare för deras ..


Tysken kan numera titulera sig Solvalla-tränare då han har installerat sig på Menhammar där han är privattränare för deras hästar. En titt på träningslistan visar på 101 hästar i träning i dagsläget och Conrad säger att han stortrivs med sin nya tillvaro.
– Jag har varit här i sex veckor och det känns mycket bra. Jag lär mig mer och det är bättre träningsmöjligheter här än vad jag har haft tidigare, säger han.
Osdagens V86®, som är kryddad med en jackpot och har 14 miljoner kronor i sexrättspotten, avgörs i Eskilstuna. Dagens högst doterade lopp är Fyraringstestet där förstapriset på 300 000 kronor har lockat flera av kullens bästa hästar. Om en månad är det dags för uttagningsloppen till Svenskt Travderby, och det här blir det sista genrepet över derbydistansen 2640 meter för flera av hästarna. En av de som sticker ut mest i startfältet är Tetrick Wania som närmast kommer från en andraplats i Kungapokalen efter att ha vunnit sitt försök. Stjärnhästen har precis passerat tre miljoner kronor i insprungna pengar, och tagit sex segrar på tolv starter och varit på prispallen i tio av dessa.
– 4 Tetrick Wania (V86-7) var jätteduktig i Kungapokalen. Johans häst som vann fick ledningen och var väldigt bra, men jag var otroligt nöjd med min häst, säger Conrad Lugauer.
Vad har hästen gjort efter den starten?
– Han har tränat på som vanligt och mår bra och känns väldigt fin. Han är ju på Menhammar numera och har anpassat sig bra. Det känns som att hästen kommer att göra en riktigt bra prestation i Eskilstuna.
Vad säger du om uppgiften med spår fyra bakom bilen?
– Vi har ett jättebra spår och nu har det också blivit dags att ladda med honom. Någon gång måste vi göra det och jag vill testa det inför Derbyt. Därför kommer jag att ladda rejält för ledningen och jag har på känn att han kan öppna ruggigt snabbt.
Du låter väldigt optimistisk, hur bra chans tror du på?
– Jag tror att vi har en jättebra chans. Jag tycker att jag har bästa hästen i fältet och jag tror att de andra får väldigt svårt att slå honom om han kommer till ledningen. Så bra som min häst känns ska det mycket till om någon ska slå honom från utvändigt om ledaren, säger Lugauer.
Inga ändringar i balans och utrustning?
– Nej, jag vill ha en lång karriär med mina hästar och vill att de utvecklas och därför är jag inte så mycket för barfotakörning på unga hästar. Det är möjligt att det kan bli aktuellt till en derbyfinal exempelvis, men nu kör vi fortsatt med skor runt om. Vanlig vagn och öppet huvudlag igen.
– För mig är hästen så mycket viktigare än barfota och jänkarvagn. Jag har testat det så mycket genom åren att jag vet vad som avgör och det är hästen och inte någon vagn.

”Bra form nu – inte omöjligt att han kan skrälla”
Solvalla-tränaren har ytterligare två hästar till start i jackpoten på V86, och han varnar för att en av dem kan slå till med en skräll.
– 7 Laradja Vrijthout (V86-1) har kommit i bra form nu även om senaste loppet inte alls blev till vår fördel. Han fick ett alldeles för tufft lopp men har känts fin både före och efter det. Han har fått ett bra läge och är snabb ut. Det var länge sedan han startade med voltstart men det är inga problem. Hästen kommer att öppna snabbt från springspåret. Jag tycker inte att han är sämre än någon av de andra och håller det inte för omöjligt att han kan skrälla.
– 12 Night Brodde (V86-4) ligger jag lågt med. Han har bara tränat i backen inför det här loppet och inte gått några snabbare intervaller. Han har fått spår tolv mot bra hästar och jag kommer att köra defensivt. Allt kan hända i travlopp men jag har väldigt svårt att se honom vinna därifrån. Vi får ta det här som ett träningsjobb, säger Conrad Lugauer.

Michael Carlsson, Kanal 75


Storloppen avlöser varandra och på söndag är det fullt fokus på Jarlsberg i Norge, där V75® och penningstinna lopp stå..


Storloppen avlöser varandra och på söndag är det fullt fokus på Jarlsberg i Norge, där V75® och penningstinna lopp står på menyn. Det mest ärofyllda är utan tvekan Ulf Thoresen Grand International, som lockat flera av de formstarkaste hästarna som finns i Norden och Europa i dag.
Danske tränaren Flemming Jensen har haft detta lopp i åtanke ett tag för stallets stjärna Emoji. Sjuåringen har vunnit de flesta större loppen på hemmaplan och jagar en tung titel i Europa.
- Jag tycker att han har visat att han har potential att vara med i den här typen av lopp. I Paralympiatravet slutade han fyra efter att ha tappat värdefull mark från start och det var ett kvitto på att han står sig bra mot eliten, säger tränaren Flemming Jensen.
Emoji har värmt upp med två enkla segrar hemma i Danmark och senast slog hästen banrekord i Århus.
- Jag är väldigt nöjd med honom för dagen och han hade samma utveckling förra säsongen och blir bättre och bättre. Han känns jättefin i träningen och är så bra han kan vara för dagen.
Kan han utnyttja innerspåret?
- Emoji har blivit allt snabbare från start och jag kommer att ladda vad som går och jag har vissa förhoppningar på att hålla ledningen och i så fall kör jag där.
Vad ger du Emoji för chanser att vinna loppet?
- Jag är väldigt tillfreds med honom för dagen och blir inte förvånad om han vinner även om det är ett tufft lopp med flera riktigt bra hästar.

Han är bra för klassen
Flemming Jensen har med sig två hästar till och lämnar positiva rapporter på 3 Eros Zola (V75-6).
- Jag var väldigt nöjd med hans insats senast i Kalmar. Han hade inte startat på ett tag och var inte speciellt pressad i träningen innan. Eros Zola känns jättefin efter det loppet och ska vara ännu bättre nu. När han tävlar på topp så är han bra för klassen. Han ska räknas.
Till sist, vad har du för förhoppningar på 5 Cadiz D.K. i V75-5?
- Han har inte hittat samma form i år som han hade förra året. Han möter också tuffare motstånd numera och behöver lite tid för att komma in i klassen igen. Jag ligger lite lågt vad det gäller hans möjligheter att vinna.

Joakim Brundin, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-07-31 2016-07-31 Solänget-2 John Östman 1646/8 A 0 g 223
2016-07-14 2016-07-14 Skellefteå-2 John Östman 1640/2 A 5 36.8 129
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-1 John Östman 2640/3 B 5 32.2 77
2017-11-23 2017-11-23 Boden-6 John Östman 2640/3 B 3 32.6 35
2017-11-10 2017-11-10 Umeå-6 John Östman 2140/5 D 0 29.9 820
2017-10-26 2017-10-26 Östersund-4 Jimmy Jonsson 2140/1 C 2 30.7 71
2017-10-20 2017-10-20 Umeå-10 Jimmy Jonsson 2200/8 B 4 30.4 150
2017-09-10 2017-09-10 Hagmyren-3 Ove A Lindqvist 2160/4 C 2 30.1 28
2017-08-21 2017-08-21 Dannero-7 Jimmy Jonsson 2180/3 C 3 28.3 52
2017-08-10 2017-08-10 Skellefteå-7 Jimmy Jonsson 2180/6 B 5 31.2g 17
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-5 Jimmy Jonsson 2180/4 C 4 29.0 117
2017-05-26 2017-05-26 Hagmyren-6 Jimmy Jonsson 2180/11 A 6 30.4 25
2017-04-21 2017-04-21 Umeå-1 Jimmy Jonsson 2140/1 C 1 30.7 30
2017-03-24 2017-03-24 Romme-10 Ulf Ohlsson 1640/3 C 3 31.7 18
2017-03-14 2017-03-14 Bergsåker-2 Jimmy Jonsson 2160/13 A 1 32.6 24
2017-02-14 2017-02-14 Bergsåker-1 Jimmy Jonsson 2140/6 C 2 32.1 42
2018-07-14 2018-07-14 Boden-5 John Östman 2140/1 B 0 38
2018-07-06 2018-07-06 Lycksele-9 John Östman 1640/9 C 1 27.2 102
2018-06-07 2018-06-07 Skellefteå-1 John Östman 2140/6 B 3 29.1 130
2018-05-31 2018-05-31 Dannero-1 John Östman 2160/10 D 0 29.4g 298
2018-05-18 2018-05-18 Skellefteå-3 John Östman 2160/10 D 2 30.4 399
2018-05-12 2018-05-12 Dannero-7 Kjell Svanstedt 2140/9 D 5 30.7 68
2018-05-03 2018-05-03 Skellefteå-6 John Östman 2680/11 C 6 33.2 103
2018-04-06 2018-04-06 Umeå-4 Heidi Hiltunen 1660/5 B 0 g 76
2018-01-07 2018-01-07 Boden-2 John Östman 1660/9 B 6 31.6g 50



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se