Moeses travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Moeses travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Moeses har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-12-03 2020-12-03 Östersund-5 Daniel Wäjersten 1660/6 A

Nyheter för travhäst Moeses


I Stockholm både regnade och snöade det, och i Sundsvall kom det en hel del av den vita varan på onsdagen. Överraskningarna löste av ..


I Stockholm både regnade och snöade det, och i Sundsvall kom det en hel del av den vita varan på onsdagen. Överraskningarna löste av varandra och ingen spelare lyckades få alla rätt på V86.
Stötestenen nummer ett för spelarkollektivet var Markus Pihlström Orlando Triss. Åttaåringen gjorde tredje starten i Sundsvallstränarens regi och kördes av Henrik Svensson.
Efter ett invändigt lopp som kördes i hårt tempo kom luckan och en frisk 60-oddsare på vinnarspelet spurtade storstilat till seger. En skräll spelad på under en halv procent på V86.
- Pihlström sa att han var nöjd om hästen skulle ta pengar. Vi hade spår ett och jag körde det som gick för att hamna hyfsat långt fram. Det blev tredje invändigt och när ledarhästen rusade bäddade det för oss och vi hade turen och fick luckan precis lämpligt i början av upploppet, säger skrällkusken Henrik Svensson.
Sättet Orlando Triss vann på imponerade menar Svensson.
- Han hade krafter kvar och kunde växla tempo - det var jättebra gjort. Hästen kändes så pass bra att han borde räcka till i sådan här konkurrens fler gånger. Och kanske även i V75 framöver. I alla fall om han får sådana här lopp, säger Svensson.

Skrälltätt och jackpot
Orlando Triss skrällseger var bara en i raden på Bergsåker. Redan innan loppet hade samtliga system sopats bort i kampen om åtta rätt.
Love de Villeneuve kördes av tränaren och ägaren Tamara Skutnabb och var bara spelad på tre procent. Östersundamatören Fredrik Norredahls Moeses smögs till seger i kallblodsloppet av Mats E Djuse, spelad på fyra procent.
Således jackpot på V86 nästa onsdag 23 januari då en ensam vinnare med åtta rätt kan få tolv miljoner kronor.
Torsdag förmiddag. En vanlig dag i en travtränares liv?
- Ja, en vanlig kördag med hästarna. Mycket snö har det kommit också, så det blev en tidig start på dagen och jag fick börja med att skotta snö här på gården.
Östersund arrangerar V64-tävlingar fredag kväll där du kör fyra hästar. Bästa chansen i den kvartetten?
- Perflex (V64-1) körde jag och vann med i den senaste starten (6 december). Det är ju ett tag sedan men han var jättebra då i alla fall. Är han lika fin i Österund måste det vara en vettig chans.
Det är Annelie Lagergren, en amatör från Järvsö, som tränar hästen. Annelie har även kallblodet Björs Frej i sitt stall som du kör i V64-5. Björs Frej är tipsetta i banprogrammet.
- Den hästen har jag sett väldigt mycket. Som det sett ut har han haft lite svårt att vinna men nu har hästen ju vunnit två raka på ett jättebra sätt och imponerat lite grand. En riktigt fin travare. Det ska bli kul att få köra honom för första gången men jag har lite svårt att bedöma chansen, säger Henrik Svensson.
Mr Charming (V64-4) och Quatre Star (V64-6) som du tränar själv?
- Mr Charming trodde jag ju på i V75 på Bergsåker senast (klass II) men han hade varit ifrån lite grand och blev trött. Så han behövde nog loppet och jag tror att han kommer att vara bättre nu. Vi fick ett dåligt läge men jag är lite inne på att han gör ett bra lopp i alla fall. Sedan vart vi hamnar och hur långt han räcker är en annan sak. Quatre Star hade ett väldigt bra tryck i avslutningen senast i ett lunchlopp på Bergsåker och det kändes som att han har form. Nej, ingen av de jag kör är helt borta ur segerdiskussionerna.

Mikael Wikner, Kanal 75


Både Bergsåker och Solvalla inramades av snöfall på onsdagskvällen och vintriga förutsättningar och det bjöds på..


Både Bergsåker och Solvalla inramades av snöfall på onsdagskvällen och vintriga förutsättningar och det bjöds på en hel del överraskningar på V86-spelet. Landets proffskuskar hade det jobbigt inledningsvis och det dröjde ända tills V86-7 innan ett proffs fick segerdefilera och då var det Bergsåkers Henrik Svensson som slog till med 60-oddsaren Orlando Triss.
Den jätteskrällen sopade rent bland kupongerna och med en avdelning kvar stod det redan klart att det blir jackpot nästa vecka på V86.
Detta var en skrällkväll och det var lärlingarna som tog för sig bäst. Av de sex inledande V86-loppen vanns fem av lärlingar samt ett lopp av en amatörkusk.
I V86-1 var lärlingen Tamara Skutnabb den som körde med mest kyla och efter en resa som sist på innerspåret i ett överpacat lopp kunde 19-oddsaren Love de Villeneuve fånga in Tempura kort före mål.

Pluggar på Wången
Favoriterna Salong och Doctor Doxey Zenz kördes alldeles för offensivt första varvet och var tidigt trötta över den långa distansen.
- Hästen kändes jättefin, han har aldrig varit så fin, sa Tamara Skutnabb som pluggar på Hippologprogrammet på travskolan Wången utanför Östersund.
M.T.Malkin och amatören Göran Wester ledde V86-2 från start till mål och vann överlägset sedan enda hotet Mr Deauville galopperat på upploppet. 7,72 blev vinnaroddset och segertiden fina 1.13,4 över 2 140 meter autostart.
16-oddsaren Moeses var svaret i kallblodsloppet (V86-3) och tillsammans med lärlingen Mats E Djuse fångade han in favoriten Guli Tor utan problem efter en resa i tredje invändigt.
- Det var stolpe ut senast på V75, men vi kände då att formen fanns där. Han behöver få det lite serverat med lucka som i dag, sa tränaren Fredrik Norredahl.

En favorit som höll
Lärlingen Anders Eriksson var bestämd i V86-4 och körde resolut med Wrongdoer och kunde överta ledningen 1 500 meter före mål. Cash T.J. fick lucka I sista sväng och närmade sig snabbt över upploppet men favoriten höll undan trots att travet inte flöt perfekt sista biten.
Peter Eriksson, Bollnäs, tränar vinnaren.
Ready Lane serverades ett fint lopp på innerspåret och från vinnarhålet (rygg på ledaren) kunde sjuoddsaren ganska bekvämt ta sig förbi Dardanos sista biten och även hålla undan för jätteskrällen Bältra Spider som avslutade vasst.
Lärlingen Jimmy H Andersson satt i sulkyn och vinnaren tränas av Joakim Claesson.
V86-6 bjöd på onsdagens tajtaste upplopp där favoritduon Cyborg och Emotion Man var jämsides i mål. Målfotot visade att ledaren Cyborg fick mulen först tillsammans med lärlingen Kevin Oscarsson. Jim Oscarsson tränar vinnaren.
V86-omgången avslutades med en resolut styrning av Torbjörn Jansson som dominerade loppet i ledningen bakom 6,17-oddsaren Bear Victory.
Det var kvällens andra ”proffs-styrning” som räckte ända till vinnarcirkeln. Tränar vinnaren gör Solvalla-amatören Stefan Olsson.
Ingen klarade åtta rätt på V86 och det innebär jackpot nästa vecka. Sju rätt gav 58 324 kronor och sex rätt 2 217 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Svartbrune Moeses sprang in 263 000 kronor som fyraåring och födde sig bra med sju segrar på 18 starter. Det här var 2014 och kallblodsval..


Svartbrune Moeses sprang in 263 000 kronor som fyraåring och födde sig bra med sju segrar på 18 starter. Det här var 2014 och kallblodsvalacken födde sig bra som varande snäppet under de bästa i kullen.
Inte för att han lyckats så mycket sämre som äldre.
Inte så.
Östersundstränaren Olle Carlsson vill inte ta orden i sin mun men…drömmen var ändå att det fina kallblodet han är delägare i skulle nå lite högre höjder.
- Det kanske kommer nu i stället. Det blev lite tyngre när Moeses kom upp i ungefär halvmiljonen intjänat. Jag tror att hästar generellt sett har olika trappor inkomstmässigt som de måste över. Allt för att kunna komma vidare. Det finns många hästar som är riktigt bra men plötsligt kommer de inte så mycket längre när de fått lite pengar på sig. Vi får se om Moeses är en sån som kommer längre – det är i alla fall vad jag hoppas och tror, säger Olle Carlsson.

Tuff vid delad seger
Nyblivne sjuåringen Moeses avslutade fjolåret med seger på Bergsåker i början av december. Olle Carlsson körde och kallar loppet ”ett klart fall framåt”.
Moeses galopperade bort upp emot 40 meter den gången men lyckades vinna ändå och fick dela segern med Jan-Olov Perssons Tand Tuff.
- Under senhösten här känns det som att han kommit mer och mer och senast var det många som tyckte att han var riktigt bra igen.

Hundra procent under sadel
Olle Carlsson samarbetar med Maria Ringvall i Östersund, vars specialitet är dressyr.
I höstas lade stallet om träningen helt på Moeses som enbart ridtränas numera.
- Maria har tagit över en del av träningen och just Moeses går bara under sadel. Hon har hållit på i 20 år med dressyr och jobbat på Mallorca, så hon kan sin sak.
Varför ridträning till hundra procent?
- Jag har kommit på att jag vill ha det så här. Andra bra hästar jag haft under åren har kommit ett snäpp ytterligare på ridträning. Jag tror att det är nyttigt, förutsatt att det är folk som kan rida som sätter sig upp.
Örjan Kihlström kör Moeses för första gången i kallblodsloppet, V75-4, på lördagen. Ingen nackdel det heller?
- Nej, det är en del som talar för att Örjan är den bäste vi har. Vi är fem delägare på hästen och de andra ville att jag skulle köra. Men jag hade känslan att jag ville ha en annan kusk och ringde Örjan, som sa ja direkt.
I juli 2015 vann Moeses Säterbests Minne på Solänget mot äldre hästar. Detta efter en smygare av Ove A Lindqvist. Taktiken på lördag?
- Han har klarat tunga lopp ibland under sin karriär men för att det ska vara maximalt i såna här gäng ska han gå i ryggar. Kanske lossas i den sista kurvan eller så. Det är ett jämnt lopp utan någon egentlig favorit och folk måste nog strecka sju-åtta hästar för att vara säkra. Moeses ska med på kupongen om man tar med några stycken, så är det bara. Lite galopprisk från femte och han måste tas lite lugnt. Han är inte tokig alls på längre distanser och brukar hålla farten till mål, slutar Olle Carlsson.
Kallblodsloppet går som V75-4 på Rommetravet. I tränartipset ”Fem tippar V75” rankar Olle Carlsson loppet: 12 Mofaksan – 5 Moeses – 9 Eldvin

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-19 2015-12-19 Östersund-7 2660/10 2 31.6g 97
2015-12-08 2015-12-08 Östersund-6 2140/5 2 30.8 15
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-8 2140/2 4 28.7 280
2016-12-05 2016-12-05 Bergsåker-7 Olle Carlsson 2640/8 B 1 28.8g 41
2016-11-17 2016-11-17 Bollnäs-4 Mats E Djuse 1660/5 C 2 24.8 25
2016-11-08 2016-11-08 Östersund-7 Olle Carlsson 2180/9 A 2 27.5 28
2016-10-31 2016-10-31 Östersund-2 Olle Carlsson 2640/3 C 4 27.6 100
2016-10-17 2016-10-17 Östersund-6 Ove A Lindqvist 2160/7 B 0 g 34
2016-10-07 2016-10-07 Östersund-6 Olle Carlsson 2160/8 B 5 26.2g 177
2016-09-24 2016-09-24 Solänget-8 Olle Carlsson 2188/10 A 8 29.3g 49
2016-06-18 2016-06-18 Boden-8 Ove A Lindqvist 2140/5 C 0 27.1g 194
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-6 Ove A Lindqvist 2140/2 D 6 25.0 220
2016-05-20 2016-05-20 Östersund-7 Olle Carlsson 2640/8 C 1 27.3 84
2016-05-01 2016-05-01 Östersund-1 Olle Carlsson 2140/3 D 4 26.4 366
2016-04-09 2016-04-09 Östersund-7 Olle Carlsson 2660/4 A 2 28.7 105
2016-03-19 2016-03-19 Bergsåker-6 Ove A Lindqvist 2140/1 C str
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-8 Ulf Eriksson 2140/2 D 0 28.3 553
2016-02-20 2016-02-20 Bollnäs-6 Ove A Lindqvist 2660/7 D 0 28.5g 120
2016-02-08 2016-02-08 Umeå-6 Olle Carlsson 2140/1 D 3 29.9 81
2016-01-15 2016-01-15 Östersund-5 Olle Carlsson 1640/11 B 1 27.2 53
2016-01-04 2016-01-04 Östersund-1 2140/2 C 3 31.5 38
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-7 Olle Carlsson 2140/12 B 0 31.4g 147
2017-08-29 2017-08-29 Östersund-8 Olle Carlsson 2680/13 C 0 27.7 331
2017-08-15 2017-08-15 Östersund-7 Olle Carlsson 2680/4 C 2 27.3 90
2017-08-03 2017-08-03 Bollnäs-6 Olle Carlsson 2160/5 B 5 27.4 28
2017-07-02 2017-07-02 Oviken-2 Olle Carlsson 2100/2 C 2 29.0 23
2017-06-26 2017-06-26 Bollnäs-2 Olle Carlsson 2140/7 C 7 25.8 314
2017-06-16 2017-06-16 Bergsåker-6 Nathalie Edlund 2160/8 B 0 31.2g 98
2017-06-01 2017-06-01 Bergsåker-8 Olle Carlsson 3140/3 D 0 27.2 410
2017-05-22 2017-05-22 Dannero-7 Olle Carlsson 2680/7 C 3 27.7 61
2017-05-13 2017-05-13 Östersund-9 Nathalie Edlund 2160/7 C 4 28.4 36
2017-04-27 2017-04-27 Östersund-8 Olle Carlsson 1640/8 C 5 25.9g 29
2017-04-01 2017-04-01 Östersund-7 Olle Carlsson 2140/2 C 2 28.6 155
2017-03-20 2017-03-20 Östersund-2 Olle Carlsson 1680/10 A 8 27.6 107
2017-01-28 2017-01-28 Bergsåker-8 Ove A Lindqvist 1640/6 C 0 g 111
2017-01-21 2017-01-21 Färjestad-8 Örjan Kihlström 2160/13 A 0 g 69
2017-01-07 2017-01-07 Romme-8 Örjan Kihlström 2640/5 C 5 26.9 75
2018-12-25 2018-12-25 Umeå-10 Mats E Djuse 2140/1 D 3 27.7 235
2018-12-13 2018-12-13 Bollnäs-8 Susanne H Osterling 2160/7 D 4 27.2g 136
2018-12-06 2018-12-06 Östersund-3 Mats E Djuse 2160/8 C 0 29.0g 58
2018-11-29 2018-11-29 Bergsåker-2 Mats E Djuse 2140/1 D 3 26.2 426
2018-11-20 2018-11-20 Östersund-5 Susanne H Osterling 1660/5 C 2 25.3 124
2018-11-03 2018-11-03 Östersund-4 Mats E Djuse 3180/9 D 5 29.1 219
2018-10-20 2018-10-20 Polen-7 Magnus A Djuse 2160/6 D 0 173
2018-10-07 2018-10-07 Hagmyren-5 Magnus A Djuse 2180/8 C 5 26.0 195
2018-09-28 2018-09-28 Bergsåker-9 Kenth Åkerlund 2640/10 D 5 26.7 712
2018-09-23 2018-09-23 Hagmyren-6 Kenth Åkerlund 2140/8 D 7 27.9 818
2018-08-30 2018-08-30 Östersund-7 Olle Carlsson 2160/9 C 8 27.2 198
2018-06-29 2018-06-29 Bergsåker-5 Ove A Lindqvist 2680/13 C 0 g 1045
2018-06-16 2018-06-16 Boden-10 Örjan Kihlström 2140/7 D str
2018-05-31 2018-05-31 Dannero-3 Lars-Åke Svärdfeldt 2160/7 B 7 27.2 281
2018-05-24 2018-05-24 Östersund-3 Kenth Åkerlund 2140/13 C 0 25.6 640
2018-05-11 2018-05-11 Östersund-4 Olle Carlsson 2160/5 D 5 25.8 1194
2018-04-17 2018-04-17 Bergsåker-5 John Östman 2160/4 D 0 27.1 288
2018-04-09 2018-04-09 Östersund-8 Kenth Åkerlund 2140/7 D 5 27.1 854
2018-03-30 2018-03-30 Östersund-6 Per Linderoth 2140/3 D 4 27.1 286
2018-01-30 2018-01-30 Östersund-4 Kenth Åkerlund 2160/9 B 0 27.9 577
2018-01-14 2018-01-14 Östersund-10 Kenth Åkerlund 1640/3 C 0 26.1 466
2019-12-25 2019-12-25 Umeå-8 Magnus A Djuse 2180/15 D 0 28.9 550
2019-12-04 2019-12-04 Bergsåker-6 Susanne H Osterling 1640/8 D 0 24.3 883
2019-11-17 2019-11-17 Östersund-9 Mats E Djuse 2140/5 C 0 25.7 259
2019-11-08 2019-11-08 Umeå-8 Mats E Djuse 2140/5 C 0 26.4 476
2019-11-01 2019-11-01 Östersund-8 Linda Fastesson 2200/6 B 1 28.8 24
2019-10-22 2019-10-22 Solänget-4 Mats E Djuse 2680/5 C 3 27.0 111
2019-10-05 2019-10-05 Skellefteå-7 Mats E Djuse 1640/6 D 5 23.5 698
2019-09-27 2019-09-27 Bergsåker-8 Rikard N Skoglund 2640/1 D 6 24.9 514
2019-09-06 2019-09-06 Umeå-4 Jörgen Westholm 1640/11 C 5 24.5 590
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-6 Rikard N Skoglund 3200/10 C 0 26.9 299
2019-08-15 2019-08-15 Bergsåker-8 Rikard N Skoglund 2660/4 C 0 25.4 589
2019-08-08 2019-08-08 Östersund-8 Susanne H Osterling 2180/5 C 5 29.4 191
2019-07-12 2019-07-12 Hoting-1 Lars-Åke Svärdfeldt 2500/6 B str
2019-06-22 2019-06-22 Oviken-7 Peter Eriksson 2140/12 B 0 29.2 283
2019-06-14 2019-06-14 Umeå-5 Amanda Hedlund 2180/12 A 5 30.0 319
2019-05-14 2019-05-14 Östersund-5 Susanne H Osterling 2160/6 B 5 27.1 236
2019-05-01 2019-05-01 Bergsåker-9 Mats E Djuse 2160/7 B 0 24.6 712
2019-04-18 2019-04-18 Gävle-8 Mats E Djuse 2660/14 A 7 26.1 389
2019-04-11 2019-04-11 Bergsåker-5 Susanne H Osterling 2180/11 A 6 28.2 329
2019-03-31 2019-03-31 Boden-5 Mats E Djuse 2640/2 C 0 27.8 249
2019-03-17 2019-03-17 Romme-5 Sofia Adolfsson 2180/7 B 0 30.5 52
2019-03-01 2019-03-01 Östersund-8 Mats E Djuse 1660/9 C 2 23.5 247
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-9 Mats E Djuse 2160/3 D 0 26.1 88
2019-02-03 2019-02-03 Östersund-5 Mats E Djuse 2660/2 D 1 28.7 50
2019-01-16 2019-01-16 Bergsåker-7 Mats E Djuse 2640/5 D 1 28.0 161
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-8 Mats E Djuse 1660/10 D 0 g 719
2020-11-24 2020-11-24 Östersund-9 Daniel Wäjersten 2160/12 C 5 26.0 547
2020-10-16 2020-10-16 Umeå-8 Daniel Wäjersten 2660/11 C 3 26.1 1072
2020-10-04 2020-10-04 Hagmyren-5 Ulf Eriksson 2140/6 C 6 27.0 248
2020-09-25 2020-09-25 Bergsåker-9 Jörgen Westholm 2640/3 D 0 25.1 1256
2020-09-06 2020-09-06 Hagmyren-2 Jonas Johansson 2160/11 B 7 25.8g 471
2020-08-27 2020-08-27 Östersund-6 Tamara Skutnabb 2160/14 B 0 25.9 502
2020-08-06 2020-08-06 Bergsåker-5 Magnus A Djuse 2660/5 D 0 25.1 447
2020-08-01 2020-08-01 Rättvik-4 Per Linderoth 1640/5 D 0 23.7 1172
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-2 Per Linderoth 2660/12 B 8 26.6 587
2020-06-18 2020-06-18 Dannero-3 Per Linderoth 2640/3 D 0 25.2 904
2020-05-16 2020-05-16 Östersund-7 Susanne H Osterling 2180/15 C 0 27.8 1546
2020-05-03 2020-05-03 Hagmyren-7 Rikard N Skoglund 1660/10 C 4 25.1 302
2020-04-14 2020-04-14 Bergsåker-2 Tamara Skutnabb 2180/8 C 0 657
2020-03-21 2020-03-21 Bergsåker-1 Susanne H Osterling 1640/5 C 0 468
2020-03-12 2020-03-12 Östersund-9 Kenth Åkerlund 2680/13 C 0 28.6 1310
2020-01-29 2020-01-29 Bergsåker-8 Kenth Åkerlund 2660/4 D 0 30.5 597
2020-01-24 2020-01-24 Östersund-6 Kenth Åkerlund 2180/9 D 5 26.7 383
2020-01-11 2020-01-11 Bergsåker-6 Susanne H Osterling 1660/13 D 0 26.2 1417ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se