Miriam Håleryd travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Miriam Håleryd travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Miriam Håleryd har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Miriam Håleryd har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Miriam Håleryd


Solvalla kör V86 tillsammans med Jägersro på onsdagen och omgången har berikats med en jackpot på 18 miljoner kronor.Monica Sahlgren..


Solvalla kör V86 tillsammans med Jägersro på onsdagen och omgången har berikats med en jackpot på 18 miljoner kronor.
Monica Sahlgren-Fromell åker till Jägersro med femåriga Valeria Wareco för en start i ett lopp för ston med högst 250 000 kronor intjänat, V86-3.
Stoet har galopperat bort sig i två av de fem senaste starterna. 
- Då har det handlat om voltstart. På onsdag fick hon ett spår två bakom bilen. Det blir inte bättre! Vi vill gärna ha framspår med henne eftersom hon är så stor och långklivad och startsnabb. I ledningen gör hon sina bästa lopp. så det är klart att vi satsar på att komma dit, säger Monica Sahlgren-Fromell.
Hästar har hon hållit på med hela livet och för dagen har Monica sex hästar i träning på gården i skånska Skurup.
I mars i fjol anställdes före detta proffstränaren Fredrik Pedersen i företaget. Pedersen kör Valeria Wareco på onsdag.
Duon vann V86 hemma på Jägersro tillsammans så sent som i början av december. Då körde sig Pedersen till ledningen efter en bit i en 1.09-öppning och kontrollerade sedan loppet.
Valeria Wareco brukar ta ledningen i en ganska opressad stil.
- Ja, hon tar ju inte i så hon spränger sig för att komma först, hon bara kliver iväg. Ingen som kört henne har försökt få henne att gå fortare från start så vi vet faktiskt inte hur snabb hon kan vara. Hon är ju startsnabb på grund av att hon har så enormt långa kliv, säger tränaren.
Senast blev det galopp kort efter start och för tre starter sedan felade hon direkt. Båda gångerna har det handlat om voltstart som hon alltså inte gillar?
- Stämmer. Men för det första så trivs hon inte bakom hästar, hon vill göra ”sin grej” och gå först. Så senast var det ju väldigt otur att hon dessutom skulle få ett stängt åttonde. När Peter Ingves körde henne för tre starter sedan var det spår fyra i volten med henne och hon är ju en jättestor häst. Att det skulle vara svårt att komma runt visste vi redan när vi såg startlistan.
I Jägersros banprogram rankas hon etta före 3 Excuse Me och 4 Miriam Håleryd. Hur ska spelarna tänka?
- Ja, nog ska väl de tro på henne tycker jag. Jag gick in och tittade som hastigast på listan och det ser ut som om de bästa hästarna har fått de bästa spåren. Vi är intresserade av ledningen och hon brukar försvara sig bra. säger Monica Sahlgren-Fromell.
I den näst senaste starten var hon positiv som tvåa på V64 där hon fick det tufft men ändå höll till kort före mål efter 1.09,0 första 500 meterna och ett snabbt första varv. Du måste ha varit nöjd?
- Javisst. Inte på hur loppet blev kört, utan hur hon kämpade hela vägen. Hon fick en tuff öppning och sedan kom Ken Ecce och bara körde och körde en lång bit med sin häst. Jag trodde att Valeria skulle ta helt slut i början av upploppet - men hon tog ju emot hela upploppet och förlorade med en halv längd mot en bra häst (Lucky Truc).
I somras vann stallets Isco Boko styrkeprovet Bo W Takters Tribute över tre kilometer ingående i V75 under Jägersros derbyhelg. Hur står det till med honom?
- Han har full form men är rätt känslig i sig själv. Det är inte mycket som får bli fel, för då galopperar han. Han har stor kapacitet men huvudet är inte så bra. Då har Valeria Wareco en bättre inställning och det är klart att vi måste tro på henne i onsdagens lopp.
Du har haft fina framgångar som både tränare och kusk. När du var i farten och körde lopp som mest vann du K.G.Bertmarks Minneslopp med Johan Ehrenbergs Sonnbo Dole. Det var 2003 och skådespelaren och travamatören Ehrenberg fick glädjefnatt. Han kopplade loss sulkyn och sprang upploppet upp och ner med den inför derbypubliken!
- Det minns jag. Ha ha! Han har inga hästar själv numera, men vi håller kontakten och pratas vid kanske en gång i veckan. Så han behåller sitt travintresse.

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Solvalla delade V86® med Åbytravet där S:t Leger över tre varv var omgångens största lopp. Fyraåringarnas kraftprov ha..


Solvalla delade V86® med Åbytravet där S:t Leger över tre varv var omgångens största lopp.
Fyraåringarnas kraftprov har gjorts om något och stället för att starta loppet med bil är det hästar över tre tilläggsvolter som gäller sedan ett par år på Åbyravet.
Robert Bergh hade 40 meter att hämta in på hästarna längst framme med fjolårets kriterievinnare Power. 20 meter framför sågs nästan lika mycket betrodde Gulfstream Am som Conrad Lugauer körde sig till täten med 2000 meter från mål.
Dryga varvet från mål lät Robert Bergh sin häst kliva fram snett utvändigt ledaren. Lugauer hade fått dämpa tempot framme i ledningen och passade på att dra hårt under slutrundan.
På den sista bortre långsidan fick Power gå ner på innerspår och pusta lite innan Bergh testade med en förnyad attack. Power såg starkast ut i den sista kurvan och 50-75 meter före mållinjen var Gulfstream Am en slagen häst.
En riktig kämpainsats av Power som segrade på nytt svenskt rekord.
- Det är roligt för hästen som hamnat lite i skymundan bakom Hail Mary (derbyvinnaren) i mitt stall i år. Men nu är han ju så härligt igång. Jag gillar ju det här med honom att han får starta var tionde dag och allt har lyckats med vårt speciellt träningsupplägg inför loppet i Paris, sa Robert Bergh, syftande på finalen av Europaderbyt på Vincennes nästa fredag.
Två miljoner väntar vinnaren av Grand Prix de l'UET där Ecurie D. är stor förhandsfavorit och skuggas av Power och Jerry Riordans Aetos Kronos.
- Det är ju de värsta hästarna som kommer att tävla i de stora loppen de närmaste åren. Jag är jättetacksam att jag fick spår ett med honom och det kul att det flyter på så bra när man ska åka dit, sade en glad Robert Bergh.

Hyfsat väder i Mölndal
Det regnade i Mölndal men till skillnad från ovädret i Stockholm var det bara frågan om lätt nederbörd.
Adrian Kolgjini försökte stjäla det inledande fyraåringsloppet för ston med M.T.Dakota med en speed till ledningen i den sista kurvan. Bakom fick Joakim Lövgren dock upp farten med andrahandsfavoriten Chumani som kunde kliva förbi 25 meter före linjen. Favoriten Miriam Håleryd galopperade bort sig.
I Xpressprintern över 1640 meter revanscherade sig Adrian Kolgjini tillsammans med favoritspelade Upper Face.
Efter en resa i andraparet utvändigt rundade Kolgjini fram utvändigt hårddragande ledaren Key West Snapper 500 meter från mål och tog över kommandot på upploppet.
Att Upper Face ”ramlade ner” på open stretch-spåret över upploppet i stor ledning bestraffades med lite kuskböter men påverkade inte ordningsföljden.
1.11,6 blev segertiden – ett nytt rekord för fyraåringen.
I V86-3 plockade Peter Untersteiner och Lucifer Sam ner ledande Comand, en favorit som Robert Bergh höll som sin bästa chans på onsdagen.

Dragster jätteskräll
På Solvalla var det ihållande regn hela kvällen och underlaget blev småbemästrat.
V86-2 var ett lopp för den högsta klassens hästar som blev vidöppet när jättefavoriten Vae Victis Club sprätte i galopp i den första kurvan. Med omgångens största (74 procent) ute ur bilden låg fältet öppet för en skräll.
En skräll blev det också. En rejäl sådan. Erik Adielsson hoppade upp bakom Dragster för första gången och serverade den åttaårige valacken ett vilsamt lopp. Efter att ha fått följa med som tredje häst i tredjespår genom den sista kurvan, spurtade Dragster enkelt till sig segern. Roger Malmqvist på Jägersro tränar Dragster som nu tog årets första seger i åttonde starten, endast streckad på en procent på V86.
Örjan Kihlström om storfavoriten Vae Victis Clubs galopp.
- Det gick fort där i början och han blev rullig och galopperade helt enkelt. Annars kändes allt som normalt.

Sidney stark
Örjan Kihlström förlorade inte två lopp på raken med favoriter. I loppet efter på Solvalla satt han bakom Sidney Celeber som var mest spelad i ett treåringslopp.
Roger Walmann tränar denne halvbror till åttafaldiga miljonärskanTamla Celeber som nu tog andra segern i start sex i karriären. Sidney Celeber fick inleda lugnt och kördes sedan upp utvändigt ledaren och reglerade konkurrenterna enkelt till slut.
- Det här är en fin häst under stark utveckling som säkert inte hade gjort bort sig i Oaks, sade Roger Walmann.
Rally Hans fick loppet och spurtade till seger i V86-6. Med favoriten Danilo Brick i ledningen och starka Frozen Queen utvändigt ledaren var det mumma för Rally Hans att sitta i andra utvändigt. På sista bortre långsidan satte Frozen Queen upp tempot och såg ut att kunna överrumpla ledaren, men Danilo Brick höll hovarna först. Rally Hans liftade med till 300 kvar då körande Mika Forss vek ut i tredjespår. 100 meter från mål kopplade Rally Hans grepp på en tapper Frozen Queen.
I det avslutande fyraåringsloppet för ston körde Erik Adielsson Svante Båh-tränade Valuta E.W. till seger.
Åtta rätt på V86 delade ut 707 947 kronor. Sju rätt gav 3985  kronor och sex 222 rätt kronor

Mikael Wikner, Kanal 75


Peter Untersteiner är en av Sveriges största tränare och han basar för dagens över 171 hästar. Hittills i år har det blivit ..


Peter Untersteiner är en av Sveriges största tränare och han basar för dagens över 171 hästar. Hittills i år har det blivit 149 segrar på 874 starter och stallets hästar kommer denna vecka passera 15 miljoner kronor intjänat. Det placerar Halmstadtränaren på tredje plats i listan för segerrikaste travtränare 2020 och på femte plats i listan för vinstrikaste tränare.
Peter Untersteiner hade en liten svacka i stallet under sommaren, men på sistone har besöken i vinnarcirkeln blivit allt vanligare för ”röd kusk”.
- Stallet är på gång igen och det känns som vi kommer att gå en stark höst-vinter till mötes. Det är något spelarna bör ta i beaktning.
På onsdag delas V86® mellan Åby och Solvalla och ”PU” har starthästar på båda banorna.
Peter går igenom sina fem starthästar inom V86-omgången på och lämnar följande stallrapport:
- 3 Miriam Håleryd (V86-1) är riktigt bra i ordning och kommer från en övertygande seger på Axevalla där hon först hamnade i tredjespår och sedan utvändigt ledaren, men ändå vann lätt. Hon var riktigt bra och Johan som kör är dessutom i storform och det känns som stallets bästa chans i omgången. Inga ändringar.
- 6 Gaagaa Rivner (V86-1) kör jag själv. Hon känns helt okej och gör stabila insatser, men är snäppet sämre än Miriam för dagen. Inga ändringar.
- 7 Adde S.H. (V86-2) startar på Solvalla, han hade inget passande lopp i södra Sverige så därför får skötaren ta bussen och sticka upp till Stockholm. Det gäller att starta där tillfällen dyker upp. Adde S.H. har varit bra under hela sommaren i V75, men fick tyvärr aldrig sätta pricken över i:et. Senast var han tvåa från ledningen i Smålandsmästaren på Vaggeryd, men borde vunnit för att få helt godkänt. Han verkar hålla sin fina form av träningen att döma, men fick tyvärr ett tråkigt läge bakom bilen. Jag satte upp en önskelista på kuskar och blev glad att Ulf Ohlsson kunde köra. Han tillhör den absoluta toppen och gör sällan något misstag. Adde kommer att gå barfota runt om och med amerikansk vagn som vanligt. En outsider.
- 3 Lucifer Sam (V86-3) känns faktiskt riktigt fin för dagen. Galoppen senast var inte hans fel, utan han kom helt enkelt i kläm. Han är medelsnabb ut bakom bilen, men får han ett vettigt lopp kanske han kan dyka upp i striden. Jag har dock dålig koll på vad han möter. Inga ändringar.
- 10 Global Venture (V86-5) hade problem med blodvärdena under sommaren och kunde inte göra sig själv rättvisa. Har nu fått ett lopp i kroppen och det bör ha fört fram honom en hel del på formstegen. Bakspår över kort distans är alltid chansartat, men det känns som han är lite på gång. Barfota fram och amerikansk vagn, summerar Peter Untersteiner, en kusk att bevaka framöver då stallformen verkar vara ordentligt på gång.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-12-07 2019-12-07 Åby-12 Peter Untersteiner 2160/6 D 3 16.3 30
2019-11-27 2019-11-27 Åby-2 Peter Untersteiner 2140/7 D 1 18.2 38
2020-12-31 2020-12-31 Axevalla-4 Peter Untersteiner 2140/3 C 2 15.8 61
2020-12-07 2020-12-07 Halmstad-7 Peter Untersteiner 2140/9 C 5 15.1 39
2020-11-27 2020-11-27 Åby-6 Peter Untersteiner 2140/9 C 2 14.1 74
2020-10-18 2020-10-18 Axevalla-4 Peter Untersteiner 2140/7 B 5 14.8 19
2020-10-07 2020-10-07 Åby-6 Johan Untersteiner 2160/3 C 0 g 19
2020-09-22 2020-09-22 Axevalla-5 Henriette Larsen 2140/7 D 1 14.1 49
2020-08-02 2020-08-02 Vaggeryd-7 Peter Untersteiner 2140/2 D 4 14.5 64
2020-07-24 2020-07-24 Halmstad-6 Peter Untersteiner 1640/7 C 5 14.6 42
2020-06-29 2020-06-29 Mantorp-9 Peter Untersteiner 2140/11 C 0 g 27
2020-05-02 2020-05-02 Örebro-4 Peter Untersteiner 2140/4 D 0 g 74
2020-04-08 2020-04-08 Solvalla-3 Erik Adielsson 2140/2 B 1 14.9 21
2020-03-23 2020-03-23 Halmstad-5 Jenny J Nilsson 1640/12 A 4 15.2 59
2021-06-07 2021-06-07 Halmstad-1 Peter Ingves 2140/2 D 0 g 76
2021-05-21 2021-05-21 Kalmar-5 Henriette Larsen 2140/7 D 0 g 66
2021-04-27 2021-04-27 Jägersro Trav-8 Peter Untersteiner 2140/1 D 1 14.7 48
2021-04-15 2021-04-15 Jägersro Trav-8 Peter Untersteiner 2140/5 C 5 15.4 64
2021-04-03 2021-04-03 Halmstad-11 Johan Untersteiner 2140/8 C 0 17.1g 367
2021-01-27 2021-01-27 Jägersro Trav-7 Peter Untersteiner 2140/4 C 0 18.2g 50
2022-12-05 2022-12-05 Halmstad-8 Alex Persson 2140/6 D 0 g 164
2022-11-01 2022-11-01 Halmstad-7 Johan Untersteiner 2140/6 C 1 15.0 29
2022-10-17 2022-10-17 Mantorp-4 Johan Untersteiner 2140/6 C 0 g 173
2022-10-10 2022-10-10 Halmstad-1 Peter Untersteiner 2140/9 D 0 g 70
2022-09-27 2022-09-27 Åby-3 Johan Untersteiner 2140/6 D 2 14.2 56
2022-09-07 2022-09-07 Åby-5 Johan Untersteiner 1640/11 C 5 12.5 306
2022-08-15 2022-08-15 Halmstad-7 Peter Untersteiner 2140/3 B 1 14.3 86
2022-06-21 2022-06-21 Jägersro Trav-4 Johan Untersteiner 1640/8 C 0 g 208
2022-06-09 2022-06-09 Halmstad-2 Peter Untersteiner 1640/6 C 5 13.5 84
2022-05-23 2022-05-23 Halmstad-7 Peter Untersteiner 2140/2 B 0 14.4 56
2022-04-28 2022-04-28 Åby-4 Peter Untersteiner 2140/4 D 4 13.1 80
2022-04-08 2022-04-08 Åby-7 Peter Untersteiner 2140/6 D 0 15.3 363
2022-03-14 2022-03-14 Halmstad-9 Johan Untersteiner 2140/11 C str
2022-02-24 2022-02-24 Åby-4 Peter Untersteiner 1640/8 D 0 19.3g 27
2022-01-14 2022-01-14 Kalmar-10 Peter Untersteiner 1640/8 C 2 13.7 66
2023-05-08 2023-05-08 Halmstad-2 Johan Untersteiner 2640/7 D 0 15.9 79
2023-04-25 2023-04-25 Axevalla-9 Stefan Persson 2140/12 D 0 15.6 330
2023-04-04 2023-04-04 Axevalla-9 Johan Untersteiner 2140/9 D 0 g 66
2023-02-01 2023-02-01 Åby-9 Peter Untersteiner 2140/3 C 2 14.7 55
2023-01-10 2023-01-10 Halmstad-3 Johan Untersteiner 1640/9 C 1 13.8 60ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se