Minnestads Ecuador travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Minnestads Ecuador travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Minnestads Ecuador har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Minnestads Ecuador har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Minnestads Ecuador


Vilken av vinterns två giganter i gulddivisonen som skulle gå vinnande ur striden har diskuterats flitigt i trav-Sverige under veckan. Det var ingen..


Vilken av vinterns två giganter i gulddivisonen som skulle gå vinnande ur striden har diskuterats flitigt i trav-Sverige under veckan. Det var ingen lätt nöt att knäcka och det blev också löpningsförloppet som avgjorde. Västerboonthenews tog planenligt hand om ledningen och därmed var mycket vunnet. Men utifrån kom B.B.S.Sugarlight flygande och delade ut en rejäl snyting, vilket gjorde ledaren hetsig. Samtidigt hittade Björn Goop ut från innerspåret med Zenit Brick och när en överpeppad Västerboonthenews eldade på där framme (1.11,5 första varvet) joggade Zenit Brick med i tredje par utvändigt.
- Det kändes bra hela tiden. Han var bra och så löste det sig jättebra när värste konkurrenten blev för laddad och jag kunde sitta där bak i ryggar hela vägen, sa Goop efter att Zenit Brick lekande lätt stegat förbi den tappre ledaren (trea i mål) över upploppsrakan.
Timo Nurmos sjuårige Zenit Brick har blommat ut ordentligt i vinter och efter lördagens seger, som betalade 400 000 kronor, är hans facit fyra fullträffar och en andraplats i gulddivisionen sedan mitten av december.

Jairo redo för guld

En annan sjuåring som tagit store kliv de senaste månaderna är Jairo och Joakim Lövgrens pampige springare fortsatte att imponera när han på lätta hovar spurtade hem silverdivisionens final. Han inledde i tredjespår innan han landade i tredje par utvändigt och sedan han tassat med bakom Slide So Easy i slutkurvan avgjorde han mycket enkelt till slut.
- Det är en kanon alltså. Han har varit lovande länge men de sista sju-åtta starterna har jag känt att han är en blivande topphäst, sa Lövgren,
Segern var värd 300 000 kronor och med 1,8 miljoner kronor på vinstkontot är nu sjuårige Jario redo att gå ut mot de stora elefanterna i gulddivisionen.
- Det är tur att han är så bra som han är för där väntar ännu tuffare motstånd, men jag tror inte att vi har sett botten i honom.

”Man blir rörd”
V75-omgångens svettigaste prestation stod Daniel Wikberg-tränade Weekend Fun för i klass II-finalen. Efter moderat tempo i ledningen under första rundan såg det ut att bli en promenadseger, men då sände Örjan Kihlström i tredjespår med Tentacles. Utvändigt ledaren svarade Micael Stjernström med Minnestads Ecuador och det blev full rusning i några hundra meter. Både Tentacles och Minnestads Ecuador var slagna hästar när slutkurvan nåddes men Weekend Fun bara tågade på och segern var aldrig i fara.
- Det är svårt att beskriva känslan att sitta bakom den här hästen, man blir rörd, sa kusken Rikard N Skoglund och fortsatte:
- Jag fick lite kritik när jag jämförde honom med Sanity men jag får nog rätt i slutänden.

Ready Ribb bara bäst i långloppet
I långloppet över tre varv spelades Ready Ribb till stor favorit och det visade sig att spelarna hade bra koll på läget. Från 20 meters tillägg hamnade hästen långt ner i kön men när Björn Goop kastade loss i fjärdespår under slutrundan sköljde Ready Ribb över motståndet. I början av sista sväng pressade han sig till ledningen och därefter lämnade han sina förföljare.
- Jag ville dra på i full fart för han är bättre på lång än på kort speed, förklarade Björn Goop taktikvalet att trycka gasen i botten på den sista bortre långsidan.
Loppets förstapris uppgick till en kvarts miljon kronor vilket gjorde att Ready Ribb passerade miljonen insprunget.

47 miljoner till en ensam vinnare
I klass I-finalen tog Mats Rånlunds hårding Olle Rols sin femte raka seger genom att mosa motståndet från positionen utvändigt om ledaren.
- Jag tyckte att han låg på lite för mycket men han är stark som en björn. Jag är så glad att få köra en sån här häst, det finns så mycket utveckling i honom, sa kusken Peter Ingves.
Björn Goop tog sin tredje V75-seger för dagen när han satte dit Timo Nurmos-tränade Hankypanky Frances i stoloppet och sedan omgångens enda skräll, Mika Haapakangas Vic de Luxe (Mika Forss), levererat en kusligt vass spurt i den avslutande bronsfinalen landade sjurättsutdelningen på V75 på 9 523 kronor. Sex rätt delade ut 62 kronor och då utdelningen för fem rätt understeg 15 kronor frös hela femrättspotten (26,4 miljoner kronor) inne för att läggas till nästa veckas sjurättspott. Då kan en ensam jackpotvinnare håva in 47 miljoner kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Vinterns häst i trav-Sverige, Västerboonthenews, fortsätter att rada upp framgångar i högsta klassen. I en på förhand rumph..


Vinterns häst i trav-Sverige, Västerboonthenews, fortsätter att rada upp framgångar i högsta klassen. I en på förhand rumphuggen Gulddivision i Kalmar efter flera strykningar, trodde många på en ny promenad i parken. Jackpot-omgångens största favorit tog planenligt hand om ledningen men efter ett halvvarv hände det saker. Kevin Oscarsson kastade loss med speediga B.B.S.Sugarlight samtidigt som Johnny Takter sänkte tempot i täten med Västerboonthenews. B.B.S.Sugarlight kom så snabbt att han överrumplade megafavoriten och tog överraskande över täten.
- Min häst kändes otroligt bra i värmningen och jag kände att jag hade hästen med mig. Johnny körde väldigt sakta ut ur svängen och man kan få en väldig fart ut ur svängen och jag ville prova. Det var bra att komma till ledningen men tyvärr fick jag honom inte lugn efteråt. Det är jag lite halvirriterad på men jag var jättenöjd med hästen, sa Kevin Oscarsson.

”Jag blev tagen på sängen – han är som en unghäst”
B.B.S.Sugarlight blev tvåa för åt Västerboonthenews gick det inget att göra trots det här kuppförsöket. Storfavoriten skuggade ledaren under slutrundan och vreds ut till angrepp vid utgången av slutsvängen. Han gick i närkamp in på upploppet och kopplade ett säkert grepp till slut.
- Kevin gjorde ett fräckt drag och kom så fort att jag inte kunde svara. Jag blev lite tagen på sängen för han kom så långt bak och man har inte ögon i nacken och kan inte sitta och vrida på huvudet hela tiden. Men min häst är kolossalt bra och det hade ingen betydelse, sa Johnny Takter.
- Jag har aldrig känt honom så här bra tidigare och han är som en unghäst. Han är gammal men det är fortfarande så mycket spring kvar i honom. Det är en viss klass på de här hästarna och han levererar varje gång. Kevins häst drog iväg och jag hade gott om krafter kvar.
Tränare till Västerboonthenews är Lars Brindeborg och det är han som har satt tioåringen i ett så fantastiskt fint skick.
- Jag är lättad. Fick hjärtat i halsgropen efter femhundra meter och tänkte vad händer. Men han vann och var bra igen. Det var skönt och han kändes otroligt fin i värmningen, sa Lars Brindeborg.

Jairo krossade allt från dödens
I V75-inledningen fick vi se en imponerande vinnare i Jairo. Han krossade konkurrenterna för Joakim Lövgren och är med raska kliv på väg mot Gulddivisionen. Nu kördes han fram utvändigt om ledande Augustus F. efter ett varv och slog klorna i ledaren in på upploppet. Han kopplade ett säkert grepp samtidigt som hårt betrodda Master Crowe aldrig fick chansen i rygg på ledaren då han blev överflyglad från start av Augustus F. Master Crowe galopperade som fastlåst över mål samtidigt som Jairo imponerade stort.
- Att vinna V75 från dödens är det bara tuffa hästar som gör och Jairo är riktigt tuff. Han var riktigt bra och det kändes som att han skulle äta upp dom. Vi höll ihop fältet tills vi skickade ner skygglapparna och han svarar alltid bra på dem. Jag sa tidigt att han går till guld och han är snart där, sa tränaren och segerkusken Joakim Lövgren.

Henriette 100 procent bakom Wingait Erik
Favoriterna radade i övrigt upp sig på V75. Duktiga Henriette Larsen, lärling hos Peter Untersteiner, vann lärlingsloppet V75-2 med favoriten Wingait Erik som levererade en vass spurt när han kom loss kort före mål. Tränar gör Stefan Persson i Halmstad och det här var andra gången Henriette Larsen körde hästen och andra segern.
I V75-4 vann favoriten Prima Italia för sin tränare Veijo Heiskanen som tog över ledningen efter ett halvvarv och höll undan säkert.
- Hästen var bra men kanske inte i toppform. Hon kommer att gå framåt och bli bättre till nästa lopp. Men hon har så bra grundkapacitet att det räckte ändå, sa Veijo Heiskanen.

”Minnestads Ecuador gjorde sitt livs lopp”
Minnestads Ecuador svarade för en enastående insats när han vann V75-5 för Micael Stjernström. Det var sjätte gången som hästen travade i ledningen och det var också sjätte segern.
- Det är så skönt alltså, det är en fruktansvärt bra häst. Han kämpade och var helt slut men vilken jäkla skalle han har och han släppte verkligen ingen förbi sig, sa Micael Stjernström.
Tränare till Minnestads Ecuador är Jesper Hedqvist som var tagen efter segern.
- Han är stark alltså och blir bara bättre och bättre. Vi sa det innan att han måste göra sitt livs lopp för att vinna och det gjorde han också. Det finns massor av växlar kvar att dra och jag tror att det kommer att bli en grym barfotahäst, sa Jesper Hedqvist.

Fjärde raka för Legoholm Zon
Legoholm Zon tog fjärde raka segern, varav den andra på V75, när hon tog hem den sjätte avdelningen för Thomas Uhrberg. Han serverade det Sofia Aronsson-tränade stoet en perfekt resa i rygg på ledande Friend of Nature. Luckan kom perfekt in på upploppet när utvändige Daydream Rapida galopperade och Legoholm Zon speedade till en knapp seger före Staro Ivy League som avslutade strålande långt ut i banan efter att ha legat sist i fältet.
- Jag har inte kört så hårt från start någon gång med henne och det fanns ingen anledning att ändra på det. Hon har en bra pollett kvar till slut och är i fint skick. Nu vann hon i Bronsdivisionen och var enda stoet i loppet, sa Thomas Uhrberg.

Erik Sting starkast från dödens
V75-omgången avslutades med Erik Sting som vann trots att han fick trava som förstahäst i andraspår utan draghjälp. Favoriten Global Scince tvingades till en tuff öppning i 1.08-tempo och orkade inte från ledningen. Timo Nurmos-tränade Erik Sting höll farten strålande för Ulf Ohlsson och vann säkert före en mycket bra avslutande Twigs Briard.
- Jag vet att det är en väldigt bra häst och jag vet att jag körde honom i första starten. Han gjorde sig förtjänt av den här segern och jag tyckte att jag hade det under kontroll. Jag kände mig relativt nöjd när vi svängde in på upploppet, sa Ulf Ohlsson.
Sju rätt betalade 3231 kronor. Sex rätt gav 37 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt och därmed jackpot kommande lördag då V75 körs i Bollnäs.

Michael Carlsson, Kanal 75


December-januari-februari.Så definierar man vinter i databasen travfakta.se.Vi har tagit den till hjälp i ett försök att lista ut vilka h&a..


December-januari-februari.
Så definierar man vinter i databasen travfakta.se.
Vi har tagit den till hjälp i ett försök att lista ut vilka hästar som tävlar allra bäst just denna årstid, vilket förhoppningsvis kan ge en fingervisning mot vinnarna i jakten på lördagens jackpotmiljoner.
Genom att jämföra samtliga hästars resultat under vintermånaderna och väga det mot resultaten övrig tid av året har vi fått fram ett index.
Ett index över 100 indikerar att en häst är mer framgångsrik denna tid av året och tvärtom.
Statistiken omfattar enbart starter gjorda i Sverige.
Hästar som gjort färre än tio starter på svensk mark eller färre än fem starter på vintern räknas inte med utan hamnar under rubriken ”Inget index”.

V75-1
10 Dollar Access 164 (bilden)
3 Augustus F. 137
6 Jairo 133
4 Trust Launcher 110
1 Master Crowe 108
5 Pajas Face 65
9 Onceforall Face 43

Inget index
2 Dizzy Broad
7 Trinity Lux

V75-2
8 Kallsup 221
1 Cream Balloon 189
14 Esteban Boko 170
10 Such A Knight 169
13 Uddens Intro 161
15 Oli Follo 103
2 Cocosnöten 89
5 Höwings Venus 80
7 Wingait Erik 72
11 Fidagu U.R. 66
12 Navigator Face 59

Inget index
3 Giggs Boko
4 Doyoucash In
6 Uappa di Azzurra
9 Skytten Lisl

V75-3
9 Art On Line 129
2 Dreams Take Time 120
3 Västerboonthenews 104
10 B.B.S.Sugarlight 98
6 Quick Fix 88
5 Thai Broadway 79
7 Caliber T.T. 37

Inget index
Sir Ratzeputz

V75-4
12 Kendra Silvio 193
14 Diora Sound 192
2 Laramie Flow 179
10 Stella Pona 137
4 Miss Prelong 136
15 Othala 132
5 Irene Palema 128
3 Prima Italia 103
13 Snow Angel 84
9 Butterfly Center 42
8 Alvena Villhadi 0

Inget index
1 Europa Sisu
6 Saliga
11 Mamasan

V75-5
4 Nouvelle Madelene 122
12 Sir W Q.C. 114
9 Kaxi Day 106
3 Feel the Music 99
8 Moliere 75
10 Hot Advice 65

Ingen index
1 Indian Front
2 Fairplay Pellini
5 Waffle
6 Harri K.
7 Minnestads Ecuador
11 The Real Star

V75-6
2 Legoholm Zon 190
8 Daydream Rapida 158
10 Return to Sweden 155
1 Hank von Håleryd 122
7 Blue Star Champion 121
11 Staro Ivy League 72
3 Lillaxel 66
4 Pokemon Ås 59
12 Iago Zon 57
9 Shelby Glide 23

Ingen index
5 Friend of Nature
6 Mellby Demon

V75-7
7 Elegant Ås 192
8 D.D.’s Perseverance 116
3 Jack Bowler 110
6 Uptothe Chapel 104

Inget index
1 Zorn Brick
2 Global Science
4 Erik Sting
5 Cash Valley
8 Rhesos Face
10 Mellby Fire
11 Twigs Briard
12 Velvet Gio

Robin Johansson, Kanal 75


Det bjöds på flera rafflande lopp när travåret på söndagen rundades av i Örebro. Dagens delikatess bjöd Carl Johan Je..


Det bjöds på flera rafflande lopp när travåret på söndagen rundades av i Örebro. Dagens delikatess bjöd Carl Johan Jepson på när han ändrade taktik och via en våldsam speed lät Mack Dragan blåsa förbi framförvarande storfavoriten Tudor Kronos och pressa sig till ledningen.
- Jag hade tänkt spara på krutet till slut för jag trodde att det skulle bli överpacat och att Roberts häst skulle få göra ordentligt med jobb, men sedan såg jag att han blev lite halvfast i andra par utvändigt så då provade jag framåt. Ibland får man ändra sin plan och det gäller att vara impulsiv, sa Carl Johan Jepson.
Väl i spets var segern aldrig i fara för Mack Dragan som utan bekymmer stegade undan och bokförde sig för årets nionde fulträff.
- Han slutar aldrig att förvåna. Han är makalös! sa segerrusige tränaren Morgan Wilhelmsson.

”Trodde att jag åkte dit”
Carl Johan Jepson nöjde sig inte heller med en segerdefilering. Fem uppsittningar inom V75 renderade i ytterligare en förstaplats, två andraplatser och en fjärdeplats.
- Upploppet blev långt och jag trodde att jag åkte dit, sa Jepson sedan hans styrning, Lutfi Kolgjini-tränade Friend Of Nature, med minsta möjliga marginal hållit undan före Rafiki Fri i V75-avslutningen.
Det gjorde att endast tre inlämnade system lyckades pricka in samtliga vinnare och fick dela på multijackpoten. Bara för sju rätt belönades var och ett av de vinnande systemen med 16 919 140 kronor.

Harry Boy fixade drömvinsten
En av de lyckosamma kupongerna var en Harry Boy inlämnad på Hemköp i Växjö. Insatsen på 96 kronor gav med utdelningen för sexor och femmor inräknad över 17 miljoner kronor och den lyckliga vinnaren kan framför allt tacka Luna Nera Doc för drömvinsten. Håkan B Svenssons femåriga sto levererade en virvlande spurt och strax före mållinjen var jätteskrällen ett faktum.
- En V75-seger var det som fattades i mitt uppsatta mål för året så det här var pricken över i, sa körande lärlingen Anders Eriksson som kan blicka tillbaka på ett mycket bra år med över 1,2 miljoner kronor inkört och Stig H-stipendium.

”En rätt så snabb gokart”
I stoloppet var favoritspelade Firewire bara bäst. Att hon på 13 försök aldrig tidigare hade vunnit med skor på hovarna gick inte att ana när hon trots ett tungt lopp utvändigt om ledaren lämnade konkurrenterna över upploppet.
- Hon är inte lika rapp med skor men det var första gången som hon har travat så här bra och rent med skor, sa kusken Niclas Stenquist om den Rigmor Jacobsson-tränade femåringen.
- Det är en fantastisk känsla att köra henne. Hon är en formel 1-bil i min värld, eller kanske en gokart jämfört med de stora bilarna. Men hon är en rätt så snabb gokart, sa Stenquist.

Tog första V75-segern
Hemmaidolen Åke Lindblom bjöd på segergest sedan hans Porthos Race spurtat hem långloppet från rygg på ledande Coktail Fortuna.
- Jättekul att han fungerar! Det är en väldigt fin häst som vi har haft lite problem med under året men nu verkar vi ha hittat rätt med skoningar och allt, sa Lindblom.
Även Micael Stjernström bjöd på en maffig segergest sedan han kört Minnestads Ecuador till seger från ledningen och grejat unge tränaren Jesper Hedqvists första V75-seger
- Det känns riktigt häftigt såklart! Sambon jobbar i kväll så det skulle bli lugnt nyårsfirande, men nu får vi se, sa den glade Mantorptränaren.
Även Robert Bergh, vinnare av den totala tränarligan i Sverige och segerrikaste V75-tränare under 2017, bokförde sig för en seger när hans kapable strulputte Transcendence tog hem treåringsloppet från positionen utvändigt om ledaren.
- Jag vet att det är en väldigt bra häst kapacitetmsässigt men han har valpat sig och varit rädd för andra hästar och stänk, så han har verkligen trimmat mitt sinne, kan man säga, sa Bergh.
På lördag drar V75 året 2018 igång med tävlingar Bergsåker.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-31 2017-12-31 Örebro-9 Micael Stjernström 2100/5 A 1 16.1 65
2017-12-08 2017-12-08 Kalmar-6 Micael Stjernström 2140/9 B 2 16.0 48
2017-11-26 2017-11-26 Mantorp-9 Micael Stjernström 2140/10 B 0 16.6 424
2017-11-03 2017-11-03 Kalmar-1 Micael Stjernström 2140/1 A 1 15.0 18
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-4 Micael Stjernström 2640/1 C 4 15.8 283
2017-09-26 2017-09-26 Eskilstuna-5 Micael Stjernström 2140/3 D 1 15.6 23
2017-09-11 2017-09-11 Färjestad-5 Micael Stjernström 2140/9 A 2 16.2 26
2017-08-04 2017-08-04 Solvalla-3 Kim Eriksson 2140/6 B 2 16.0 18
2017-07-20 2017-07-20 Örebro-4 Micael Stjernström 2140/4 D 1 16.6 118
2017-07-01 2017-07-01 Vaggeryd-2 Micael Stjernström 2140/1 D 1 18.3 25
2018-12-31 2018-12-31 Axevalla-12 Micael Stjernström 2140/4 C 3 17.9 66
2018-11-28 2018-11-28 Solvalla-10 Micael Stjernström 2140/7 C 6 13.6 179
2018-11-11 2018-11-11 Eskilstuna-4 Micael Stjernström 2140/11 A 1 13.6 45
2018-10-30 2018-10-30 Axevalla-6 Micael Stjernström 2640/9 B 7 16.6 35
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-9 Micael Stjernström 2640/12 D 6 15.7 146
2018-08-04 2018-08-04 Rättvik-6 Micael Stjernström 2140/10 C 5 12.9 245
2018-07-22 2018-07-22 Axevalla-6 Micael Stjernström 2140/9 C 3 13.7 259
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-4 Micael Stjernström 1640/3 B str
2018-06-26 2018-06-26 Solvalla-8 Micael Stjernström 2660/13 A 2 15.0 45
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-10 Micael Stjernström 2100/2 C str
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-6 Micael Stjernström 2640/12 C 0 15.0 58
2018-04-04 2018-04-04 Solvalla-8 Micael Stjernström 1640/10 B 2 13.7 53
2018-03-26 2018-03-26 Örebro-8 Micael Stjernström 2100/3 A 0 g 14
2018-02-10 2018-02-10 Solvalla-8 Micael Stjernström 2140/5 B 7 15.0 111
2018-01-27 2018-01-27 Kalmar-9 Micael Stjernström 2640/7 B 1 14.7 87
2019-01-26 2019-01-26 Kalmar-5 Micael Stjernström 2140/9 C 0 14.8 84
2019-01-12 2019-01-12 Jägersro Trav-6 Micael Stjernström 3160/10 D 3 16.6 157ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se