Mimi af Djupmyra travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mimi af Djupmyra travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mimi af Djupmyra har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mimi af Djupmyra har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mimi af Djupmyra


På lördag finns möjlighet att vinna 57 miljoner kronor på V75.Betydligt mer än en normal vecka vilket förklaras av att Norge och..


På lördag finns möjlighet att vinna 57 miljoner kronor på V75.
Betydligt mer än en normal vecka vilket förklaras av att Norge och Sverige spelar gemensamt under Unionstravet på Färjestad, men framförallt den stora jackpot som gick vidare från förra veckan.
Men hur ska man bära sig åt för att lyckas?
Kanske genom att rygga en tränare som visat att han kan förvandla favoritomgångar till miljonutdelningar.
Thomas Lönn är en sådan, dessutom med riktigt bra stallform. När dessa rader skrivs ståtar stallet med fem segrar på sina 20 senaste starter.
- Vi hade mycket stolpe ut i våras, men de sista månaderna har det rullat på riktigt bra, säger Bollnästränaren som blev professionell 1993 snabbt slog igenom på den stora scenen.
På ett litet material plockade han fram profiler som Agassi Bob, Magics Hero L, Shoguns Pride, Texas Haro och Devileye.
Samtliga flerfaldiga V75-vinnare.
Totalt vann stallet 15 V75-lopp mellan 1996-2001.
Nästa 15 tog längre tid och fullbordades i somras då Mimi af Djupmyra slog till som 68-oddsare på Gävletravet och drog V75-utdelningen över en miljon kronor.
- Det var verkligen en överraskning för mig också, men allt blev perfekt den dagen. Torbjörn Jansson gav henne ett optimalt lopp samtidigt som favoriterna kom bort, säger Lönn som också minns stallets näst senaste V75-vinnare, Dupont.
47 gångerna pengarna visade oddstavlan i kriterieuttagningarna 2014 samtidigt som V75-värdet steg från 26 846 kronor till 1,9 miljoner.
- Det var inte lika oväntat för mig eftersom jag visste att hästen var riktigt bra. Men en liten tränare med en enkelt stammad häst brukar inte bli så hårt spelad i sådana sammanhang.
Lägg därtill att Lönn ligger bakom en av V75-historiens allra största sensationer då Pau tog hem Breeders’ Crown-finalen på Mantorp 2007 till svettiga 115 gånger pengarna.
Att det blev miljonutdelning den gången också behöver knappast tilläggas.
Är det roligare att vinna med en skräll än med en favorit?
- Ja, det vill jag nog säga. Det blir den där oväntade kicken, det är speciellt.

”Kan gå med spyder-vagnen”
Ska Lönn få den kicken på lördag krävs att Aalto slår till i Unionsstayern - loppet över tre kilometer placerat som V75-4. Hästen kom till stallet i somras och har sedan dess varit på pallen i sex av åtta starter, men väntar ännu på första segern.
- Jag har svårt att tro att den ska komma på lördag. Inte för att hästen är sämre nu, utan för att motståndet ser tuffare ut. Vad gäller formen är den snarast på väg uppåt, så känns det i träningen i alla fall, säger Lönn vars sexåring senast reparerade galopp till andraplats.
- Det var en riktigt bra insats och Peter (Untersteiner) som körde sade att hästen kunnat fortsätta i samma tempo ett halvvarv till. Det får han ju chansen att visa nu, jag tror att distansen är en fördel.
Det styrks också av statistiken, Aalto har slutat bland de tre främsta i tre av sina fyra starter över tre varv.
- Kan han vara bland de tre här också är jag mycket nöjd. Han har aldrig gått i ledningen hos mig och jag vet inte hur han skulle reagera på det, men min känsla är att han trivs bättre med rygg. Innerspåret har dessutom det goda med sig att han kan gå med spyder-vagnen vilket han inte gjort i de två senaste starterna. Han gjorde ett väldigt bra lopp med den som tvåa bakom Narold Vox på Bergsåker, det är nog det bästa lopp han har gjort hos mig. I övrigt blir det barfota runt om och helstängt huvudlag med hål, precis som vanligt, säger Thomas Lönn.

”Högt tempo hela vägen”
Stallets andra häst kan däremot knappast sättas i kategorin miljonskrällar.
Nobel Amok ståtar med två segrar på sina tre senaste starter och får Örjan Kihlström i vagnen från gynnsamt utgångsläge i V75-1. Något som talar för att han får många förespråkare. En av dessa är tränaren själv.
- Ja, det ser intressant ut på förhand. Det är en häst som alltid varit lovande, men lite vek psykiskt. Den senaste månaden har han hittat sig själv och sedan vi började köra med halvstängt huvudlag för tre starter sedan har han blivit mer harmonisk i loppen också.
I samtliga dessa tre starter har hästen travat i ledningen, en position som ser överkomlig ut här också.
- Jag ser gärna att han kommer dit igen, det känns som att det varit ett litet plus för honom. Han var lite sämre på Umåker, men det skyller jag på att banan var lös den dagen. Det kändes när jag joggade av honom efter loppet att hästen inte fått det rätta fästet. Senast var han fin igen och jag hoppas att han är minst lika bra på lördag, normalt ska han gå framåt för varje start och Färjestads underlag brukar vara fast.
Det ser ut att vara en häst som passar över sprinterdistans…
- Ja, det tror jag. Över den här distansen borde han tåla att gå i högt tempo hela vägen. Han har bara testat det två gånger och förra gången vann han trots att han gick ett helt varv i tredjespår. Det är också enda gången som Örjan kört honom. Vi fortsätter med halvstängt huvudlag, spyder-vagn och skor runt om. Jag testade barfota några gånger i fjol vilket fungerade väl i loppen, men gjorde att han blev ofräsch efteråt. Nu har vi Breeders’ Crown som mål i slutet av säsongen så jag vill inte riskera det.
Ser du lördagens uppgift som ett uppladdningslopp inför det?
- Absolut inte. Det är inte ofta jag får sådana chanser på V75 numera så vi ska göra allt vi kan för att försöka vinna, säger Thomas Lönn.

Robin Johansson, Kanal 75


Att ta vägen till Elitloppet via seger i Prins Daniels lopp på Gävletravet har visat sig vara en framgångsväg. 2012 vann Brioni i G&a..


Att ta vägen till Elitloppet via seger i Prins Daniels lopp på Gävletravet har visat sig vara en framgångsväg. 2012 vann Brioni i Gävle för att veckans senare även vinna Elitloppet. 2013 gjorde Nahar om bedriften och i fjol kvalade Mosaique Face in via Gävle för att sedan bli tvåa på Solvalla.
På lördagen var det upplagt för en fartfest då den sista rosa kvalbiljetten skulle delas ut. loppet fick också en mycket rivig inledning då Nimbus C.D. försvarade ledningen med en het Volstead utvändigt. Klockorna visade 1.06,7 första 500 metrarna.
Trots den snabb inledningen så var det Volstead utvändigt som satte dit huvudet på linjen före Nimbus C.D. Segertiden blev 1.09,8.
- Han var lite för het och det blev lite för hårt tempo i första sväng, sen lugnade han sig och segade sig till seger, sa tränaren, kusken och ägaren Stefan Melander i vinnarcirkeln.

Flera hästar gav positiva besked
Därmed har Stefan Melander två hästar inbjudna till Elitloppet. Han tränar, kör och äger även favoriten Nuncio.
- Man är lite för bortskämd med så otroliga hästar, de är grymma de här hästarna. Det är som en dröm att kunna finna sådana här hästar, sa Stefan Melander.
Volstead var mycket tapper som kunde vinna trots ett lopp utvändigt ledaren i högt tempo hela vägen.
- Jag trodde det skulle fattas några meter i honom i dag. Han kommer att bli vassare till nästa start. Var den starten blir det vet jag inte. Vi får sova på saken, sa Stefan Melander.
Nimbus C.D. noterades också för 1.09,8 och gav sig motvilligt men såg lite märkt ut till slut efter den tuffa inledningen.
Ed You slutade trea på 1.09,9 och samma tid fick fjolårets elitloppstvåa Mosaique Face. Båda hästarna gjorde bra dagsverk i andraspår och attack i spåren sista 600. Titelförsvararen i Elitloppet, Magic Tonight var sexa i mål och såg ut att ha en hel del sparat på 1.10,0 från rygg på ledaren. Även Blocket-fyndet Food Money klockades till 1.10,0 som femma med en del sparat från tredje invändigt.

V75-dubbel för Adielsson
Erik Adielsson blev utnosad bakom Nimbus C.D. i Prins Daniels lopp men Solvallakusken hade en bra lördag ändå med två V75-segrar.
Segerreceptet bakom både Seedorf O.M.F. i V75-1 och Cash A Cheque Em i V75-5 var det samma. Tidig ledningen och sedan bra kontroll i spets. Båda vinnarna tränas av Stig H Johansson.
Erik Adielsson såg länge ut som en vinnare även bakom Ony One Winner i V75-3. Men med klart grepp 50 meter före mål så stumnade ledaren och istället levererade Usain Swing en sylvass avslutning efter sen lucka från tredje par invändigt.
- Är det sant? Jag är chockad. Vilken häst vi har mamma, sa tränaren Kjell-Ove Eriksson och bjöd frun Anita på en segerkyss.
I sulkyn bakom 13-oddsaren satt sonen Leif Eriksson.

Vann efter tio års V75-torka
Håkan Skoglund var en av de gladaste segrarna på Gävletravet sedan han vunnit kallblodsloppet (V75-4) med egentränade Art Nökkve.
Därmed var en tio år lång väntan över.
Senast Bergsåkerkusken vann på V75 var nämligen 21 januari 2006 då han vann med Showmethemoney hemma på Bergsåker.
Omgångens skräll kom i V75-6 sedan Torbjörn Jansson hittat ”vinnarhålet”, rygg på ledaren, med Mimi Af Djupmyra. När luckan sedan kom in på upploppet stegade 68-oddsaren bara undan till en säker seger. Thomas Lönn tränar vinnaren.
En överraskning blev det även i V75-2 där Wollafur fångade in Tellmeastory i sista stegen in mot mål efter en stark avslutning i tredjespår sista 600 metrarna tillsammans med Örjan Kihlström. Vinnaren tränas av Örebros Juhani Partanen.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 1 495 819 kronor. Sex rätt gav 5 035 kronor och fem rätt 264 kronor. Rätt boostnummer: 925.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Trots att omgångens största favorit Seedorf O.M.F. stod pall för trycket stack utdelningen i höjden när V75-cirkusen på lör..


Trots att omgångens största favorit Seedorf O.M.F. stod pall för trycket stack utdelningen i höjden när V75-cirkusen på lördagen kom till Gävle. Jätteskrällen Mimi Af Djupmyra fick utdelningen att rusa från 9 135 till över 600 000 kronor inför den avslutande avdelningen - H.K.H. Prins Daniels lopp. Där grejade Volstead, även han en mindre överraskning för spelarna, en plats i Elitloppet på Solvalla om en vecka när han efter en tung resa utvändigt om ledaren krigade sig först över mållinjen. Utdelningen på sju rätt landade på 1 495 819 kronor, sex rätt gav 5 035 kronor och fem rätt 264 kronor. Störst sudd drog ett andelssystem hos Ica Kvantum i Täby in – 3 989 740 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-23 2015-12-23 Bergsåker-8 2140/10 7 14.8 748
2015-12-13 2015-12-13 Gävle-9 2140/12 5 15.0 218
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-9 2660/15 1 17.5 233
2015-11-15 2015-11-15 Rättvik-3 2140/3 4 16.2 154
2015-11-03 2015-11-03 Gävle-6 2140/5 3 16.2g 117
2015-10-16 2015-10-16 Bollnäs-5 2640/10 0 17.5 212
2015-10-09 2015-10-09 Östersund-9 2140/7 0
2015-09-28 2015-09-28 Romme-6 2140/1 5 15.1 101
2016-09-19 2016-09-19 Hagmyren-2 Emil Eriksson 2140/10 B 0 16.0 300
2016-09-09 2016-09-09 Romme-12 Ulf Eriksson 2160/12 A 4 16.2 28
2016-08-26 2016-08-26 Bergsåker-9 Torbjörn Jansson 1640/4 C 0 14.0g 308
2016-08-18 2016-08-18 Bergsåker-8 Peter M Andersson 1640/3 A 0 g 171
2016-07-30 2016-07-30 Bollnäs-5 Torbjörn Jansson 2660/9 D 0 14.7 786
2016-07-01 2016-07-01 Eskilstuna-8 Ulf Eriksson 2160/14 C 7 15.2 254
2016-06-01 2016-06-01 Boden-7 Ulf Eriksson 2140/5 A 0 g 35
2016-05-21 2016-05-21 Gävle-10 Torbjörn Jansson 2140/6 D 1 14.5 680
2016-02-14 2016-02-14 Romme-9 Torbjörn Jansson 2140/5 C 0 16.4 27
2016-01-27 2016-01-27 Solvalla-8 Torbjörn Jansson 2640/2 D 2 15.8 83
2016-01-16 2016-01-16 Gävle-8 Torbjörn Jansson 2140/5 D 5 16.4 462
2016-01-06 2016-01-06 Solvalla-4 2640/11 D 3 17.2 303ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se