Milligan's School travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Milligan's School travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Milligan's School har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Milligan's School har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Milligan's School


På lördag smäller det på Åby när Åby Stora Pris avgörs.Distansen är 3140 meter med bilstart och storfavorit bli..


På lördag smäller det på Åby när Åby Stora Pris avgörs.
Distansen är 3140 meter med bilstart och storfavorit blir Propulsion. I fjol utkämpade han en stenhård upploppsduell mot Readly Express och satte nosen först precis på mållinjen.
Propulsion lottades nu till spår nio – för övrigt samma spår som han hade i Hugo Åbergs förra veckan då hästen fantomspurtade till andraplatsen bakom Ringostarr Treb. Men den här gången är distansen således nästan dubbelt så lång som i sprinterloppet Åbergs.

Åby Stora Pris
3140 meter autostart
Häst – Kusk
1) Usain Henna – Jörgen Westholm 
2) Jairo – Joakim Lövgren
3) Pastore Bob – Johan Untersteiner
4) Milligan's School – Ulf Eriksson
5) Carat Williams – Gabriele Gelormini
6) Reckless – Björn Goop
7) Mindyourvalue W.F. – Robert Bergh
8) Makethemark – Ulf Ohlsson
9) Propulsion – Örjan Kihlström
10) Explosive Merlot – Christoffer Eriksson
11) Cash Okay – Erlend Rennesvik
12) Handsome Brad – Carl Johan Jepson

Michael Carlsson, Kanal 75


- Jag tycker Pastore Bob åter gjorde ett kanonlopp i Hugo Åbergs i tisdags så formen är på topp. Han har vunnit V75 över l&ari..


- Jag tycker Pastore Bob åter gjorde ett kanonlopp i Hugo Åbergs i tisdags så formen är på topp. Han har vunnit V75 över lång distans tidigare så det blir spännande att prova honom i Åby Stora Pris, säger Johan Untersteiner
Enligt ett pressmeddelande från Åbytravet testas Pastore Bob över stayerdistans som ett led i matchningen mot Mastersfinalen på Vincennes i september.
- I Åby Stora Pris som numera är ett långlopp ska det bli intressant att se Pastore Bob som får lite annorlunda förutsättningar än normalt då han oftast matchas i kortlopp. Hästen är mycket startsnabb och kan sätt färg på loppet direkt i starten och då han aldrig spiller något krut under loppen bör han även kunna lägga en fin spurt till slut. Åby har ju dessutom även sina dubbla Open Stretch att tillgå och med Pastore Bob’s startsnabbhet kan de sitta bra på det direkt, säger Åbys sportchef Jon W Pedersen.
Åby Stora Pris körs lördagen 10 augusti med två miljoner kronor till vinnaren och förljande sex hästar är klara för storloppet: Carat Williams, Makethemark, Milligan's School, Mindyourvalue W.F., Pastore Bob och Propulsion.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


- Jag har siktat på Åby Stora Pris men jag har också velat ta ett lopp i taget. Nu fick jag ett kvitto i går på att han är i ..


- Jag har siktat på Åby Stora Pris men jag har också velat ta ett lopp i taget. Nu fick jag ett kvitto i går på att han är i toppslag trots att det gått några veckor sedan han senast startade. Han kom ur loppet obrukad och är pigg å glad dagen efter, så det ser mycket bra ut inför den här uppgiften.
Det är Åbytravet som berättar i en pressrelease att titelförsvararen Propulsion är klar för årets upplaga av Åby stora Pris. Sportchefen Jon W Pedersen är förstås nöjd:
- Propulsion är en drömhäst för mig och jag tror det är den bästa hästen som finns just nu. Att han kommer tillbaka till Åby efter segrar i Åby Stora Pris förra året och Olympiatravet i år är verkligen glädjande. Alla minns ju förra årets Åby Stora Pris med ett av de bästa upplopp som man har någonsin sett då Propulsion gick segrande ur en fight mot Readly Express, och efter gårdagens upplopp i Hugo Åbergs på Jägersro vet jag att han kommer till oss med superform.
Propulsion är femte häst att bli klar för Åby Stora Pris som lockar med två miljoner kronor till vinnaren. Övriga är Milligan's School, Makethemark, Carat Williams och Mindyourvalue W.F.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Under midsommarhelgen flyttas V75 fram till söndagen då Kalmartravet enligt traditionen håller i tävlandet med guldloppet Kalmarsundspokal..


Under midsommarhelgen flyttas V75 fram till söndagen då Kalmartravet enligt traditionen håller i tävlandet med guldloppet Kalmarsundspokalen som den finaste blomman i V75-kransen.
Första start för V75 är den vanliga 16.20 den här söndagen.
Huvudloppet Kalmarsundspokalen över kort distans går som den tredje avdelningen och Solvallatränaren räknar till flera riktigt kvicka hästar i startlistan.
- Det blev en hel del startsnabba hästar med bra spår - men han är startsnabb själv också så det blir nog bra. Vi får se var han hamnar helt enkelt, säger Melander.
Disco Volante är dokumenterat snabb från start och spåddes kunna utmana om ledningen i elitloppsförsöket. Två startspecialister med spår innanför på vingen på söndag är
Flemming Jensens Slide So Easy och Johan Untersteiners Pastore Bob.
- Men det där behöver jag inte fundera på. Förmodligen är jag ute och vattnar banorna här hemma när det där loppet går. Jag ska inte till Kalmar. Ulf Ohlsson får känna hur han känns. Han kan öppna jättebra i alla fall, hästen, säger Stefan Melander.

"Blev fel helt enkelt"
Disco Volante kom till Elitloppet med en andraplats i Italiens största lopp Lotterian i bagaget. Stefan Melander var riktigt optimistisk med hästen på förhand och menade att startsnabbheten kunde bli helt avgörande.
Underlaget var dock inte det bästa den söndagen. Regnet vräkte ner och dessutom snubblade Disco Volante till för Jorma Kontio bakom bilen.
- Ja, han gjorde något som han aldrig brukar göra. Jorma berättar att hästen höll på att hoppa 100 meter innan bilen släppte och han tappade väl någon längd på det. Det blev fel helt enkelt. Jag tycker att vi kan glömma den starten även om det var ett elitlopp, säger han.
Disco Volante kräver fäste och brukar inte kunna göra sig själv rättvisa när underlagen är sämre.
- Det var ganska väntat att det skulle bli så när banan var dålig. En katastrof nästan. Men det var svåra förhållanden och inget som banmästaren kunde göra så mycket åt heller. Det är bara att gå vidare med nya lopp och det passade bra med Kalmarsundspokalen.
Du andades annars morgonluft med Disco Volante inför Elitloppet?
- Ja, och med facit på hand var väl inget fel att göra det heller, eftersom det inte blev något av de häftigare elitloppen som körts. Det krånglade för många ekipage den dagen. Vi har en bra häst i Disco som säkert hade räckt en bit med normal bana.
Hur har han uppträtt efter senaste starten?
- Det känns jättebra i träningen. Så det ser väldigt spännande ut tycker jag. När bilen släpper får vi hoppas att allt är normalt med Disco helt enkelt. Nej, han känns jättefin hästen…ruskigt fin. Så jag har ingenting att klaga på så här några dagar innan loppet. Det blir någon form av barfota om banan är bra.
Kalmar hade otur i fjol med sitt midsommartävlande då regnet öste ner.
- Vi får hoppas att det blir en fin sommardag. Banan brukar ju vara bra i Kalmar.
Digital Performer kördes offensivt upp i dödspositionen senast i V75 i Östersund och vann med Rikard N Skoglund i sulkyn. På söndag är det nästan identiska förusättningar med spår 12 i V75-1 för körande Örjan Kihlström.
- Han brukar ha ganska höga nummer när han startar, så det är inget ovanligt. Örjan får hoppas på ett bra tempo. Formen är i alla fall på topp men läget är det sämsta man kan ha. Blir det rejäl överpejs är han ju stark men jag tror att han måste smyga på den här gången för att räcka.
Milligan's School var din andra häst i Elitloppet som inte heller kom till finalen och fick revansch i Jämtlands Stora Pris senast. När startar han nästa gång?
- Milligan tänker vi starta troligtvis starta i Årjäng nästa gång, säger Stefan Melander, syftande på Årjängs Stora Sprinterlopp lördagen 13 juli.

Mikael Wikner, Kanal 75


Det var i söndagens Grand Slam 75-sändning i TV12 som sportchefen avslöjade nyheten. Cyber Lane spurtade in som tvåa efter Day Or Night In ..


Det var i söndagens Grand Slam 75-sändning i TV12 som sportchefen avslöjade nyheten. Cyber Lane spurtade in som tvåa efter Day Or Night In i den andra deltävlingen till Olympiatravet på Jägersro.
- Jag var jättenöjd med prestationen som han gjorde. Jag klockade honom till 1.09,5 sista varvet i tredjespår och det kan man definitivt inte klaga på. Han var kanske inte jättesmidig som en katt för dagen så vi har lite att finjustera. Vi får fixa och finslipa lite men mest jag tror att vi ska lätta upp träningen helt enkelt. Med loppet i kroppen tror jag att han kommer att vara lite vassare och vi har en spännande säsong framför oss, sa Johan Untersteiner och meddelade även att det blir Copenhagen Cup efter Olympiatravet, som hästen är titelförsvarare i, och sedan har plan A varit att det ska bli Elitloppet.
När det gäller Day Or Night In så tränar Johan även den hästen som styrdes in till seger av pappa Peter på Jägersro.
- Jag var jättenöjd med hästen såklart och han var väldigt förtjänt av att vinna för han har haft lite stolpe ut nere i Frankrike. Jag varnade för honom innan och det var kul att han fick besöka vinnarcirkeln igen, sa Johan.

Fem hästar är klara - kan bli Uza Josselyn
Därmed är fem hästar klara för Olympiatravet på Åby den 27 april. Sportchefen Jon Walter Pedersen har tre wildcards att dela ut, vilket blir fyra om Propulsion vinner i Umeå på lördag i den tredje deltävlingen.
- Jag är tacksam att vi fick ett så pass tidigt besked från Timo Nurmos om Readly Express. Den hästen har varit lite av en bromskloss när jag har pratat med utländska tränare, bland annat då Uza Josselyn. Efter att Nurmos sagt nej är det nu 50 procents chans att hon kommer. Jag får svar under de närmaste dagarna, sa Jon Walter Pedersen.

Följande hästar är klara:
Milligan's School
Propulsion
Bahia Quesnot
Day Or Night In
Cyber Lane

Michael Carlsson, Kanal 75


På lördag körs årets mest högklassiga travdag i Sverige med V75-finaler på Solvalla och flera lopp i storsatsningen Margaretas ..


På lördag körs årets mest högklassiga travdag i Sverige med V75-finaler på Solvalla och flera lopp i storsatsningen Margaretas Tidiga Unghästserie.
Huvudloppet är förlagt till V75-6. Det är dags för Olympiatravet igen och på lördag avgörs årets första deltävling, som också är en final i gulddivisionen.
En jämn historia ”på pappret” som det brukar heta. Favorittrion ser ut att bli Handsome Brad, Milligan's School och On Track Piraten, där den senare handikappas av ett elftespår.
Ulf Stenströmers uppstickare Handsome Brad årsdebuterade med seger på Mantorp för två veckor sedan i hästens debut i gulddivisionen.
Sexåringen har begåvats med ett innerspår och det kan bli ledning från start till mål igen.
- Jag har faktiskt svårt att bedöma vilka som ska kunna utmana i starten. Elian Web är väl startsnabb och även Västerboonthenews. Men vi har en väldigt startsnabb häst vi också och visst hoppas vi på ledningen, säger Axevallatränaren.
Carl Johan Jepson laddade iväg Handsome Brad till fronten i guldloppet senast från ett tredjespår och fick vara riktigt bestämd för att svara ut Joakim Lövgren med Racing Mange. Efter 500 meter blev det ånyo tryck på tillställningen då Ulf Eriksson testade med Milligan's School.
- Enligt de officiella klockorna var det 1.04-tempo första 250 meterna i öppningen där och enligt en journalist som ringde mig gick det i 1.06-fart i 300 meter på bortre långsidan igen. Så hade han blivit lite slakare sista 200 meterna och slutat tvåa-trea hade jag haft förståelse för det. Nu vann han på ett sätt som gör att jag har stora förväntningar på honom i år, säger Ulf Stenströmer.

”Växa in i guld”
Olympiatravets final avgörs på Åby lördagen 27 april och där vill Stenströmer så klart vara med. Annars finns det inget direkt uttalat mål för Handsome Brad, annat än att man hoppas att hästen ska växa in i eliten i Sverige.
- Det får vara målsättningen det där att han ska växa in i gulddivisionen, då den är som vassast sommartid. Men det är ett steg han ska ta och bestämma själv i så fall. Han tog ett par kliv förra året och måste ta ett par till för att duga mot de bästa guldhästarna, säger tränaren.
Vintervädret ställde till det för stallet. Sandbanan där han bygger upp hästarna var omöjlig att hålla i schack.
- Det märks att mina hästar har tappat mycket nu när sanden inte varit riktigt som jag velat ha den de senaste åtta veckorna. Alla ligger efter utom Handsome Brad. Han avslutade året på bästa sätt och var fullt frisk och fräsch och trots att jag inte kunna ge honom den där perfekta vinterträningen så har det nog ändå passat honom på något sätt känns det som. Och det visade han verkligen senast också.
- Jag tror Calle (kusken) var lika nöjd som jag med årsdebuten. Han hade faktiskt både norsken och huvan oryckt. Västerboonthenews närmade sig men när han kom upp någon halv längd bakom såg det faktiskt ut som om min svarade.

Fnittrig av lycka
Måndag morgon körde Ulf Stenströmer ett jobb i sanden med Handsome Brad som gjorde honom fnittrig av lycka - vilket framgår när intervjun görs.
- Nu var sanden helt makalöst bra. Och hästen också. Jag körde åtta intervaller med honom och han fick springa lite snabbare i ett par av dem. När vi kom in hade han knappt puls! Haha, ja formen sitter där i alla fall, det är ingen tvekan om det.
Handsome Brad var bra i årsdebuten och ska vara rejält framsatt till loppet på lördag med andra ord?
- Rimligtvis borde han borde gå framåt med det loppet i kroppen…även om jag tycker att han var jäkligt bra och kanske inte behöver gå framåt så mycket mer. Men det är elitloppsaktuella hästar med på lördag och det krävs att han är i ordning så klart.
Ändrar ni på något för att säkerställa starten?
- Vi får se efter värmningen hur vi kommer att lägga upp det. Men det kommer troligen att bli norskt huvudlag igen på honom. Skulle han vara mycket lugn och avslappnad kanske vi slänger på ett stängt. Men jag hoppas att vi tar ledningen oavsett vilket huvudlag vi har. Brad har tävlat bra i den positionen i många lopp. I övrigt barfota och med samma vagn som senast.
Alla jämförelser med din tidigare topphäst Noras Bean? Handsome Brad är också en egen produkt, född i Sverige och en häst som flyttat fram sina positioner sedan fyraåringssäsongen då han bland annat var tvåa i Kungapokalen.
- Ännu är det ett par kliv upp till Noras Bean som var uppe i guld redan som fyraåring. Han var med och högg i fem-sex år i högsta eliten och jag hoppas att vi ska få uppleva samma med Handsome Brad. Han närmar sig får man väl lova att säga.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-13 2017-12-13 Solvalla-4 Stefan Melander 2140/1 D 4 13.8 138
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2140/5 D 5 12.8 725
2017-11-15 2017-11-15 Solvalla-1 Stefan Melander 2140/6 D 4 14.5 10000
2017-10-27 2017-10-27 Örebro-6 Ulf Ohlsson 2100/2 C 0 g 181
2017-10-11 2017-10-11 Solvalla-10 Stefan Melander 2140/5 C 0 14.3 228
2017-09-21 2017-09-21 Örebro-9 Jorma Kontio 2100/6 D 0 g 539
2017-09-07 2017-09-07 Gävle-8 Jorma Kontio 1640/2 C 0 17.6g 117
2017-08-30 2017-08-30 Solvalla-6 Ulf Ohlsson 2140/3 C 4 13.7 22
2017-08-16 2017-08-16 Solvalla-9 Johnny Takter 1660/9 B 3 12.2 35
2017-08-02 2017-08-02 Solvalla-9 Stefan Melander 2140/5 C 0 17.1g 107
2017-07-20 2017-07-20 Bergsåker-9 Ulf Ohlsson 2140/1 C 2 12.1 65
2017-07-04 2017-07-04 Bollnäs-6 Stefan Melander 2140/7 B 2 13.9 20
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-13 John Campbell 1640/6 C 0 g 57
2017-05-17 2017-05-17 Solvalla-9 Stefan Melander 2140/2 B 1 13.9 12
2017-04-19 2017-04-19 Solvalla-7 Stefan Melander 2140/4 C 2 13.1 80
2018-11-24 2018-11-24 Solvalla-10 Ulf Eriksson 2140/3 C 4 12.2 182
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-7 Ulf Eriksson 2140/5 B 0 g 68
2018-11-03 2018-11-03 Romme-7 Ulf Eriksson 1640/9 A 3 10.6 50
2018-10-23 2018-10-23 Solvalla-6 Ulf Eriksson 2640/4 B 2 14.4 18
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-7 Ulf Eriksson 2140/4 A 4 11.3 36
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-10 Ulf Eriksson 2140/7 B 2 10.5 233
2018-08-25 2018-08-25 Bergsåker-11 Ulf Eriksson 2140/2 D 1 10.1 208
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-12 Ulf Eriksson 2140/5 D 2 10.9 161
2018-07-24 2018-07-24 Solvalla-3 Ulf Eriksson 2140/1 B 2 12.0 54
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-7 Ulf Eriksson 2140/2 B 5 11.5 35
2018-06-26 2018-06-26 Solvalla-4 Ulf Eriksson 2140/3 C 2 13.3 40
2018-06-12 2018-06-12 Solvalla-4 Ulf Eriksson 2140/4 B 1 11.0 25
2018-06-02 2018-06-02 Mantorp-7 Ulf Eriksson 2640/8 B 1 12.3 159
2018-05-12 2018-05-12 Åby-8 Ulf Eriksson 2640/1 D 2 11.8 1003
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-7 Ulf Eriksson 1609/2 D 0 16.2g 588
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-5 Ulf Eriksson 2140/5 C 4 13.9 398
2018-03-30 2018-03-30 Färjestad-11 Stefan Melander 1640/7 D str
2018-03-10 2018-03-10 Eskilstuna-7 Torbjörn Jansson 2640/1 C 0 g 775
2019-12-26 2019-12-26 Solvalla-10 Ulf Eriksson 2140/8 C 6 12.9 28
2019-12-17 2019-12-17 Solvalla-8 Ulf Eriksson 2140/3 A 1 12.7 14
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-7 Ulf Eriksson 3140/5 A 1 14.0 19
2019-11-09 2019-11-09 Eskilstuna-7 Ulf Eriksson 1640/5 A 1 11.6 28
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-11 Carl Johan Jepson 2140/9 A 7 12.6 78
2019-10-19 2019-10-19 Romme-7 Ulf Eriksson 1640/4 A 1 10.9 14
2019-10-08 2019-10-08 Solvalla-4 Ulf Eriksson 2640/6 B 1 12.7 16
2019-09-07 2019-09-07 Vincennes-7 D Thomain 2700/9 D 0 492
2019-08-24 2019-08-24 Bergsåker-11 Ulf Eriksson 2140/4 D 0 11.4 98
2019-08-10 2019-08-10 Åby-11 Ulf Eriksson 3140/4 D 3 13.1 79
2019-07-20 2019-07-20 Axevalla-10 Ulf Eriksson 2640/4 C 1 12.2 20
2019-07-13 2019-07-13 Årjäng-12 Ulf Eriksson 1640/6 B 0 10.0 45
2019-06-22 2019-06-22 Rättvik-8 Ulf Eriksson 2140/4 B 1 11.1 12
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-10 Carl Johan Jepson 2140/2 D 1 11.0 35
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-7 Ulf Eriksson 1609/2 D 0 10.9 422
2019-04-27 2019-04-27 Åby-11 Ulf Eriksson 2140/10 C 0 g 141
2019-04-21 2019-04-21 Romme-7 Ulf Eriksson 2140/9 C 3 11.6 104
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-10 Ulf Eriksson 2140/6 C 1 11.6 34
2019-03-16 2019-03-16 Mantorp-7 Ulf Eriksson 2140/4 C 3 13.2 37
2020-12-16 2020-12-16 Solvalla-10 Ulf Eriksson 2140/7 B 4 13.0 64
2020-11-28 2020-11-28 Solvalla-10 Ulf Eriksson 2140/1 C 5 11.3 170
2020-11-14 2020-11-14 Romme-7 Ulf Eriksson 2640/8 B 0 14.9 135
2020-11-07 2020-11-07 Eskilstuna-11 Ulf Eriksson 2140/9 B 0 12.1 120
2020-10-24 2020-10-24 Örebro-11 Ulf Eriksson 2100/10 B 3 12.5 81
2020-10-17 2020-10-17 Gävle-9 Ulf Eriksson 2140/1 B 4 12.3 33
2020-09-27 2020-09-27 Solvalla-11 Ulf Eriksson 2140/9 B 5 11.2 81
2020-09-12 2020-09-12 Hagmyren-10 Ulf Eriksson 1640/3 A 2 10.6 46
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-11 Ulf Eriksson 2140/1 D 1 10.6 54
2020-08-15 2020-08-15 Romme-9 Ulf Eriksson 1640/1 A 0 17.3g 29
2020-07-28 2020-07-28 Jägersro Trav-10 Ulf Eriksson 1609/3 D 0 10.0 183
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-11 Ulf Eriksson 1640/3 D 1 9.8 49
2020-07-04 2020-07-04 Halmstad-10 Ulf Eriksson 2140/8 C 4 12.9 62
2020-06-20 2020-06-20 Rättvik-7 Ulf Eriksson 2140/6 C 1 12.1 43
2020-05-01 2020-05-01 Rättvik-7 Ulf Eriksson 1640/3 D 0 12.7 23
2020-04-12 2020-04-12 Romme-10 Ulf Eriksson 2140/10 D 0 13.6 229
2020-02-09 2020-02-09 Vincennes-5 A Barrier 2100/9 D 0 1217
2020-01-26 2020-01-26 Vincennes-7 A Barrier 2700/10 D 0 820ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se