Mi Ma Ohrtus travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mi Ma Ohrtus travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mi Ma Ohrtus har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mi Ma Ohrtus har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mi Ma Ohrtus


På fredagen blev nomineringarna till följande priskategorier klara:ÅRETS TVÅÅRINGGOOD VIBES (Tränare: Per Nordström, J&au..


På fredagen blev nomineringarna till följande priskategorier klara:

ÅRETS TVÅÅRING

GOOD VIBES (Tränare: Per Nordström, Jägersro)
ISLAY MIST SISU (Tränare: Per Nordström, Jägersro)
MELLBY JINX (Tränare: Svante Båth, Solvalla)
MI MA OHRTUS (Tränare: Joakim Elfving, Romme)

ÅRETS TREÅRING

BARBRO KRONOS (Tränare: Svante Båth, Solvalla)
BRAMBLING (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)
EAGLE EYE SHERRY (Tränare: Björn Goop, Färjestad)
MISTER HERCULES  (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)

ÅRETS FYRAÅRING

DIANA ZET (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)
DON FANUCCI ZET (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)
HAIL MARY (Tränare: Robert Bergh, Åby)
POWER (Tränare: Robert Bergh, Åby)

ÅRETS ÄLDRE

ATTRAVERSIAMO (Tränare: Svante Båth, Solvalla)
CONRADS RÖDLUVA (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)
CYBER LANE (Tränare: Johan Untersteiner, Halmstad)
VERY KRONOS (Tränare: Svante Båth, Solvalla)

ÅRETS STO

CONRADS RÖDLUVA (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)
DIANA ZET (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)
EAGLE EYE SHERRY (Tränare: Björn Goop, Färjestad)
MILADY GRACE (Tränare: Daniel Redén, Solvalla)

ÅRETS KALLBLOD

ALFA LINA (Tränare: Lars-Erik Karlsson, Bollnäs)
BÄCKLÖS FARON (Tränare: Oskar Kylin Blom, Gävle)
DON VIKING (Tränare: Stefan Dellbro, Umåker)
MÅNLYKKE A.M. (Tränare: Gunnar Melander, Bollnäs)

ÅRETS KOMET

JASMINE ISING (Solvalla)
MARCUS LILIUS (Romme)
FELICIA MOLIN (Gävle)
SIMON WALL (Bollnäs)

Joakim Brundin, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Som särklassigt minst spelad i ett litet, men naggande gott fält var det inte oväntat att Ohlsson valde att köra defensivt med sin segerl&ou..


Som särklassigt minst spelad i ett litet, men naggande gott fält var det inte oväntat att Ohlsson valde att köra defensivt med sin segerlöse tvååring.
Genidraget kom varvet från mål då obesegrade favoriten Lee Harvey Ride gav en stenhård tryckare till ledande Svampen-vinnaren Mi Ma Ohrtus. Medan konkurretnerna ökade till 1.10-tempo så fortsatte Indigo Sisu i sin fart och släppte flera längder på klungan. När farten bedarrades kunde han nå ikapp lagom till slutsvängen och hade sedan spurtkrutet torrt när favoriterna var trötta.
Segern var värd 200 000 kronor.
Mindre dramatik blev det i Gunnar Nordins lopp där Svante Båths segervane Global Adventure svarade ledningen från innerspår och sedan fick en sällsynt behaglig joggingtur mot 100 000 kronor för Erik Adielsson.

Robin Johansson, Kanal 75


Joakim Elfving, 32, tar steg varje säsong. Årets målsättning att dubbla inkörda pengar är redan i hamn. I fjol tjänade stal..


Joakim Elfving, 32, tar steg varje säsong. Årets målsättning att dubbla inkörda pengar är redan i hamn. I fjol tjänade stallets hästar drygt 1,9 miljoner kronor, i år drygt 4,8 miljoner hittills.
- När året började var målet att dubbla siffrorna, vinna 50 lopp och köra in fyra miljoner och det har vi lyckats med. Vi hade även ett mål att vara med i ett större lopp och lyckas och det klarade vi också när Mi Ma Ohrtus vann Svampen.
- Målet nästa år blir att försöka dubbla igen. Det ser bra ut i stallet med 40 unghästar så det tycker jag är rimligt. Jag tycker vi hittat ett koncept som fungerar både för de yngre och de äldre hästarna. Jag hoppas bara detta är början, säger Rommetränaren som har 68 hästar på träningslistan.
Totalt har det blivit 66 segrar hittills i år och det placerar stallet på 14:e plats i landet.
- Jag hoppas kunna hålla bland de 15 bästa i år och sedan siktar vi på topp 10 nästa.

”Kul att elitserien kommer hit”
På lördag gästar V75® Borlänge och Rommetravet. Joakim Elfving har förstås laddat för travfesten på hemmabanan, endast en kilometer från egna gården. V75 som kryddas av en dubbeljackpot med chans till 60 miljoner kronor för en eventuell ensam vinnare med sju rätt.
- Det är kul att elitserien kommer hit och att vi även har några hästar ut. Det är förstås lite tråkigt att vi inte kan ha någon publik, det blir inte samma grej runt omkring. Men nu får hästägarna i alla fall vara på restaurangen.
Först ut av Joakim Elfvings trio på V75 är 4 Royal T.N. (V75-4), som lottats till innerspår på 20 meters tillägg över dryga tre kilometer med Rikard N Skoglund i sulkyn.
- Innerspår lite lurigt för honom då kan inte är så snabb ut, men distansen är plus. Vi provade på vårkanten men då hoppade han, men det kändes bra med den långa distansen för honom. Han är på gång att hitta formen och jag tycker det är en häst som alltid gör sitt jobb. Stämmer det för honom så blir jag inte förvånad om han är med där framme och krigar, säger Joakim Elfving.
I bronsdivisionen som avslutar V75 har Joakim Elfving två chanser: 2 Global Tailwind (V75-7) som lottats till spår 2 bakom startbilen tillsammans med Örjan Kihlström och 11 In Love Boko (V75-7) som fått bakspår tillsammans med Rikard N Skoglund.
Hur resonerade du kring kuskvalen?
- Det var Rikard som fick bestämma och han valde att köra In Love Boko. Jag tycker det är bra att han kör In Love Boko som är lite svårare, så det var ett bra beslut.
Hur ser du på chansen för dem?
- De har bra form bägge så det är svårt att säga att någon är bättre än den andra. In Love Boko är mer allround och över full väg att det ett plus att det är han som fick bakspår. Han vann från spår 12 för tre starter sedan här hemma på Romme. Han behärskar de här lägena.
- Global Tailwind är startsnabb och okomplicerad. Båda har form och jag tror att båda har chans, båda kommer att gå optimalt balanserade.
Bästa chansen av dina tre på V75?
- Mina två i bronsdivisionen har likvärdiga chanser och båda kan vinna.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Det är dags för den tionde upplagan av Svampen och Örebros satsning på ett storlopp för tvååringar är en succé..


Det är dags för den tionde upplagan av Svampen och Örebros satsning på ett storlopp för tvååringar är en succé som sett många fina vinnare genom decenniet.
I år väntar 558 000 kronor vinnaren av Svampen och elva talanger finns med bakom startbilen i V4-4. Storloppet är alltså placerat utanför V75 och det har hänt tidigare. Förra året avgjordes loppet på en söndag inom GS75 och 2016 på en fredag inom V64, 2013 en söndag inom V64, samma sak 2012.
Daniel Wäjersten har två hästar till start i årets Svampen: Stoet Global Catwalk som han kör själv och valacken Immanuel K. som körs av André Eklundh.
Stoet Global Catwalk har inlett karriären med en seger och två andrapris och är den i fältet som tjänat mest pengar med sina 277 500 kronor. Valacken Immanuel K. har inlett med tre andrapris som resulterat i 57 500 kronor.
- Jag har inget emot att tävla med tvååringar om hästarna är mogna. Det är individen som får avgöra och i år kommer tre av mina 18 tvååringar att starta. Två av dem är med i Svampen och det verkar bra med båda även om det ser ut som tufft motstånd och bra hästar innanför dem bakom bilen.
- Global Catwalk har kanske mer hårdhet än Immanuel K., men samtidigt kommer han allt mer och han kommer även att lättas till den här starten. Det är svårt att värdera chanserna men jag är nöjd med båda mina hästar, säger Bergsåkertränaren.

Startlista
Svampen 2020
1 609 meter autostart
1. Aquarius Face – Adrian Kolgjini
2. Al Pacino – Dante Kolgjini (adrian Kolgjini)
3. Cool Kronos – Erik Adielsson (Svante Båth)
4. Irma Sisu – Magnus A Djuse (Mattias Djuse)
5. Global Catwalk – Daniel Wäjesten
6. Immanuel K. – André Eklundh (Daniel Wäjersten)
7. Heart Jubb (Torbjörn Jansson) Micael Broberg)
8. Manuel Flight – Conrad Lugauer
9. Custom Cash – Car Johan Jepson (Henry Rorgemoen)
10. Imperatore Doc – Åke Lindblom
11. Mi Ma Ohrtus – Rikard N Skoglund (Joakim Elfving)
Förstapris: 558 000 kronor

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Onsdagens tävlingar på Solvalla och Åby innehöll Breeders’ Crown för tvååriga hästar med 175 000 kronor i..


Onsdagens tävlingar på Solvalla och Åby innehöll Breeders’ Crown för tvååriga hästar med 175 000 kronor i förstapris i båda loppen.
På Solvalla spurtade Mi Ma Ohrtus till seger i Breeders-loppet för Rikard N Skoglund. Segertiden skrevs till 1.16,1 över 2140 meter för hästen som ägs av Anna Maria Hanses och H & B Karlsson.
Joakim Elfving tränar hästen som segrat två gånger på fyra starter i livet.
En speciell seger då fadern Jocose fick somna in tidigare samma dag på grund av magproblem.
”18-årige Jocose betar numera på de evigt gröna ängarna, men hans avtryck på tävlingsbanan, i aveln och framförallt på Menhammar kommer att leva kvar länge”, skrev Menhammar stuteri på sin hemsida.
Jocose föddes på stuteriet på Ekerö och noterade sitt rekord 1.10,7 i en av sina två starter i Elitloppet.
På Åby toppades Breeders’ Crown-loppet av Aquarius Face. Tränaren Adrian Kolgjini körde till seger och Aquarius Face avgjorde trots en resa utvändigt ledaren större delen av loppet. Segertiden skrevs till 1.14,8 över 2140 meter.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-16 2020-12-16 Solvalla-4 Rikard N Skoglund 2140/2 C 3 15.8 29
2020-10-24 2020-10-24 Örebro-4 Rikard N Skoglund 1609/11 C 1 14.2 76
2020-10-07 2020-10-07 Solvalla-3 Rikard N Skoglund 2140/10 B 1 16.1 94
2020-09-09 2020-09-09 Solvalla-3 Rikard N Skoglund 1640/5 B 2 14.8 38
2020-08-28 2020-08-28 Bergsåker-1 Rikard N Skoglund 2140/8 B 6 16.1 126
2020-08-06 2020-08-06 Bergsåker-1 Rikard N Skoglund 2140/6 C 1 17.2 31
2021-05-12 2021-05-12 Solvalla-2 Rikard N Skoglund 2140/5 C 2 15.6 48
2021-04-28 2021-04-28 Solvalla-10 Rikard N Skoglund 2140/9 D 5 14.1 137
2021-03-24 2021-03-24 Solvalla-4 Rikard N Skoglund 2140/2 C 4 16.2 14
2021-02-06 2021-02-06 Solvalla-2 Rikard N Skoglund 2140/6 C 2 16.0 42ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se