Meydan travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Meydan travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Meydan har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Meydan har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Meydan


I Kirk har varit snudd på oslagbar i de svenska sprinterloppen. 12 segrar på 17 starter har det blivit för fuxen som förra vintern tog en ..


I Kirk har varit snudd på oslagbar i de svenska sprinterloppen.
12 segrar på 17 starter har det blivit för fuxen som förra vintern tog en både överraskande och överlägsen seger på banan Meydan i Dubai.
Susanne Berneklint på Jägersro tränar hästen som nu laddas för ännu en vinter i Dubai.
– Det är samma upplägg som förra året. Han är rund om magen som vanligt och ser ut att må väldigt bra, säger tränaren Susanne Berneklint till sajten galopptips.se.
Carlos Lopez red I Kirk till segern i Dubai i januari i år, värd 725 000 kronor. Fuxen ägs av Hästgruppen i Lund AB och är uppfödd av veterinären Staffan Lidbeck.
Jockeyn Carlos Lopez sitter upp även i söndagens kvallopp.
Sajten galopptips.se skriver: ”För I Kirk handlar det om Dubaidebut den tredje tävlingsdagen (16:e januari) då han har en mer eller mindre skräddarsydd uppgift. 1200 meter och han kommer precis in på talet 108 som han har och en prissumma på 135 000 dollar.

Kanal 75


Okänd för de flesta.På söndag kan Nina Lindberg Lensvik som hon kallas i Svensk Galopps databas, eller Nina Lensvik som hon föredrar s..


Okänd för de flesta.
På söndag kan Nina Lindberg Lensvik som hon kallas i Svensk Galopps databas, eller Nina Lensvik som hon föredrar själv, vara namnet på allas läppar.
Efter en succévinter i Dubai står 29-åringen från Trelleborg plötsligt i centrum för galopp-Sveriges blickar.
Detta sedan hon fått erbjudandet att ta över tränaren Andrew Kidneys rörelse då denne åkte hem till England i försomras.
En rörelse där hon agerar privattränare åt hårdsatsande 360NorthHorseRacing, ägarpseudonym för det danska paret Nils Jansson och Thea Christensen.
Möjligheten kom tack vare resultaten i Dubai, dit Nina Lensvik reste med hästarna Suspicious Mind och Irish Trilogy.
Hon återvände med över 800 000 kronor insprunget på fem starter där ingen av hästarna var sämre än fyra.
- Jag hade erfarenhet från Dubai sedan tidigare, det var väl därför jag fick ansvaret av Andrew Kidney att åka ner. Det blir väldigt speciellt när man är borta tre månader och den enda anledning man är där är för att ta hand om två hästar. Det gör att man får ett speciellt band till dem. Även om vi inte fick vinna något lopp så visade båda att de kan stå sig mot världseliten och alla var nöjda med resultaten. För mig blev det ett kvitto på att jag gjorde något rätt, berättar Nina Lensvik som lämnade Sverige redan under tonåren för att förkovra sig inom galoppsporten.
- Jag hade ett stort intresse för galopp redan då, men tyckte att Skandinavien var för litet. Jag ville åka till England, galoppsportens Mecka är ju Newmarket och jag sommarjobbade där mellan tvåan och trean i gymnasiet. Sedan flyttade jag dit efter studenten och fick chansen att arbeta för flera stora tränare. Jag pendlade lite fram och tillbaka och var bland annat ett par svängar i Dubai. När jag kom tillbaka till Sverige 2016 fick jag chansen att bli assisterande tränare hos Tommy Gustafsson. Men att jag träffade Nils var lite av en slump, det var när jag ledde ut Irish Trilogy till ett lopp på Klampenborg i september i fjol.

”Kan ta hem derbyt på ren klass”
Irish Trilogy vann det loppet och den dagen skapades kontakten som kom att leda Nina Lensvik dit hon är idag.
Som tränare till en av favoriterna i Svenskt Derby.
Resultaten i Dubai gjorde att Irish Trilogy tilldelades formtal 90, vilket rankade honom främst bland Sveriges treåringar. Comebacken kom i Voterlöpning på Jägersro då hästen för första gången i karriären fick tävla på dirttrack. Något han visade sig klara med bravur. Efter att ha tvingats till våldsamt tempo i front höll han till kort före mål då Nippozano spurtade förbi.
Den senare som valt att avstå derbyt för att gå ut över kortare distans som favorit i Malmö Stads Pris (GS75-3).
Att derbydistansen på 2 400 meter är ett frågetecken även för Irish Trilogy är inget som tränaren sticker under stol med.
- Han är en ”miler”, det är jag medveten om. Och helt ärligt är jag säker på att han är snäppet vassare på gräs också. Det är så vi kommer att matcha honom framöver. Men jag tror ändå att han kan ta hem derbyt på ren klass. Jag tycker att hästen har visat vilken klass han har, han har varit tvåa mot världseliten på Meydan.
Du fick stryka honom inför det tilltänkta genrepet för tre veckor sedan, vad hände och hur påverkar det formen?
- Det är klart att det påverkar, jag hade gärna sett att han fått den genomköraren. Men när hästar reser mycket kan det påverka immunförsvaret. Han fick en förkylning i samband med den tilltänkta starten. Det var snabbt över och hästen är redo. Per-Anders Gråberg var här och jobbade honom på Jägersro i lördags, han var väldigt nöjd. Annars rider jag honom själv och han kändes perfekt i den sista finslipande ”breezen” på 400 meter. Hästen kommer att vara minst lika bra som i Voter, förhoppningsvis snäppet bättre, på söndag.
Hur känns det att ha en av favoriterna i Svenskt Derby?
- Omtumlande, och jag är framförallt otroligt tacksam mot Nils och Thea att jag fått den här chansen. Det var enormt exalterande när vi startade i Dubai, men det går ändå inte att jämföra med det här. Nu tävlar hästarna i mitt namn. Det är jag som har allt ansvar, även om jag har ett fantastiskt team med fyra anställda. Jag försöker jobba på som vanligt och inte få för mycket derbyfeber, men det är svårt, säger Nina Lensvik.


Det här berättar Nina Lensvik om sina övriga hästar på GS75:

- 11 Summitatum (GS75-2) är en väldigt grön häst som inte alls förstått vad han ska göra i sina två starter. Han tränar superbra och är i toppform fysiskt, men det sitter i huvudet på honom om han vill springa när det är tävling. Nu får han chansen över längre distans vilket ska passa mycket bättre, hans mamma var en riktig stayer som vann danska derbyt. Någon gång ska det lossna för honom och jag hoppas att det blir redan nu, men han kan lika gärna vara sist som först.
- 8 Suspicious Mind (GS75-5) besegrade topphästar i Dubai och var så bra som jag hade förväntat mig i återkomsten. Jag gillar att ha mina hästar väl förberedda efter uppehåll, de ska prestera direkt och inte behöva något löp för att hitta formen. Med det sagt så räknar jag med att han är minst lika bra nu. Han har jobbat fint utan avbrott inför det här och har inget emot att springa med hög vikt. För mig är han favorit att vinna loppet.

Robin Johansson, Kanal 75


Aldrig har det delats ut mer prispengar under en hästkapplöpningsdag än det gjorde under lördagen i Dubai.Över 325 miljoner kronor fann..


Aldrig har det delats ut mer prispengar under en hästkapplöpningsdag än det gjorde under lördagen i Dubai.
Över 325 miljoner kronor fanns i priskistan på Meydan och den allra största checken skrevs ut till arrangörerna själva.
Hemmastallet Godolphin, som styrs av Dubais härskare Shejk Mohammed bin Rashid Al Maktoum, tog sin åttonde inteckning i loppet man gjort till ett av världens största.
Men för första gången var det en titelförsvarare som gick segrande sedan Thunder Snow betvingat loppets stora överraskning Gronkowski.
Segermarginalen blev en kort nos sedan belgiske superjockeyn Christophe Soumillon fått ta fram alla sina knep i en episk duell där hästarna löpte sida vid sida upploppet ner.
- Förra året vann vi från ledningen med många längder. Idag fick vi fightas hårt. Jag red honom som i derbyt för tre år sedan. Det var väldigt hårt att komma förbi och jag såg väl mer ut som en hinderjockey sista biten. Men man måste göra något annorlunda för att få honom att springa, förklarade Soumillon innan han gjorde ett segerskutt i sadeln.
Segern var värd nästan 70 miljoner kronor och tränaren Saeed bin Suroor var samlad efter sin nionde inteckning i loppet.
- Det är en väldigt modig häst som alltid gör sitt bästa. Han har kommit tillbaka efter resan till USA och gjorde nu det som ingen annan häst har klarat av, att vinna två gånger. Jag är väldigt glad att vi kunde vinna igen.

Europa väntar för japanskt supersto
Det blev även skandinaviskt jubel sedan norskfödde jockeyn William Buick skött sina kort prickfritt och gjort segerrycket 300 kvar på Old Persian i Sheema Classic. Tränar gör Charlie Appleby och även här äger Godolphin, som totalt tog hem fyra av de nio löpningarna.
Men allra gladast var kanske ändå de tillresta japanerna och kretsen kring Almond Eye.
Fantomstoet gjorde sitt första framträdande på den internationella scenen och levde upp till förväntningarna då hon trots en löpning i tredjespår runt om enkelt avgjorde Dubai Turf.
- Almond Eye kan uppfylla alla mina drömmar. Nu åker vi till Europa och siktar på Prix de l'Arc de Triomphe, sade tränaren Sakae Kunied vars häst tjänat drygt 90 miljoner kronor på sina åtta starter.

Robin Johansson, Kanal 75


Aldrig har det delats ut mer pengar under en hästkapplöpningdag än vad som väntar denna lördag på den mäktiga anläggnin..


Aldrig har det delats ut mer pengar under en hästkapplöpningdag än vad som väntar denna lördag på den mäktiga anläggningen Meydan i Dubai.
Efter att ha fått konkurrens från Pegasus World Cup i USA har arrangörslandet nämligen saltat de redan digra prispengarna och ska i år dela ut hisnande 35 miljoner dollar under nio lopp.
Kronjuvelen Dubai World Cup avslutar tävlingsdagen och kan nu åter stoltsera med galoppvärldens fetaste förstapris på nästan 70 miljoner kronor.
Förhandsfavoriten att ta hem det är sjuårige North America, en hemmahäst som tränas av indiern Satish Seemar, ägs av den ryska delrepubliken Tjetjeniens omstridde president Ramzan Kadyrov och rids av britten Richard Mullen.
Den senare lämnade en ganska medioker karriär på hemmaplan för permanent flytt till Dubai och står nu inför sitt livs möjlighet.
- Jag har varit här i 20 år nu och Dubai är hem för mig. Ändå sedan första dagen jag satte min fot i det här landet är Dubai World Cup loppet som jag helst velat vinna, berättar Mullen när vi möter honom på hans hemmabana, ett par dagar inför vad som kan bli karriärens största stund.

”Mycket hänger på starten”
Men då krävs att North America är på bättre humör än i fjol då han kom bort redan i startögonblicket.
- Hästen var lite nervös och missade att hoppa ur boxarna, då var loppet över för oss. Vi vet inte varför han uppträdde så, men förhoppningsvis händer inte samma sak igen. Vi har tränat mycket på det och han har inte, ta i trä, gjort så i år.
Efter tio månaders tävlingsvila med sikte på Dubai World Cup har North America imponerat stort i sin återkomst. Två raka segrar på Meydan, båda från sin favoritposition i front, har gjort honom till förhandsfavorit bland bookmakers, knappt före Capezzano och fjolårsvinnaren Thunder Snow.
En faktor som spelar in i det är att man vann spårlottningen och valde att gå ut från bricka tre.
- Det är nära sargen utan att vara längst in. Problemet från spår 1 är att man blir lastad först och måste vänta längst på starten, dessutom står man närmast högtalarna och storbildsskärmen, förklarar Mullen som har taktiken spikad:
- Vi har Capezzano innanför och det är också en snabb häst. Så mycket hänger på starten och vem som kommer först in i svängen. Det kommer säkert att bli en snabb öppning. Sedan hoppas jag att North America kan hitta sin rytm med sitt stora steg. Kan han göra det så kommer han att göra det väldigt svårt för konkurrenterna.
Vad skulle en seger i Dubai World Cup betyda för dig?
- Den enda känslan som kan vara större är då mina barn föddes. Men det är inte bara för mig, det skulle även innebära att jag ger något tillbaka till Satish, för det förtroende som han har visat mig. Vi har arbetat ihop i nästan 15 år, det är inte många jockey/tränarsamarbeten som varar så länge, säger Richard Mullen.

Norsk jockey i favoritposition
En annan höjdpunkt under lördagen är det japanska fantomstoet Almond Eye, som sopat rent i storloppen på hemmaplan och sprungit in motsvarande 57 miljoner kronor på sina blott sju starter.
Nu ska den nya nationalidolen göra sitt första framträdande i utlandet, som tung favorit i Dubai Turf med cirka 35 miljoner kronor i förstapris.
Lika stora är prispengarna i Dubai Sheema Classic där norskfödde jockeyn William Buick sitter upp på knappe förhandsfavoriten Old Persian.
Hela tävlingsdagen från Dubai kommer att visas i ATG Live.
Första start sker 12.45 och Dubai World Cup beräknas gå iväg 17.40.

Robin Johansson, Kanal 75


I Kirk har under den senaste säsongen dominerat sprinterloppen hemma i Sverige – och nu gjorde han samma sak mot internationellt motstånd under..


I Kirk har under den senaste säsongen dominerat sprinterloppen hemma i Sverige – och nu gjorde han samma sak mot internationellt motstånd under Karnevalen i Dubai.
Men det såg förstås knappt Susanne.
– Jag var och sadlade vår andra häst när löpet gick, men jag kunde se det på TV i alla fall, sa hon och skrattade.
Det fanns en nervositet i svensklägret innan start, inte så mycket för själv löpet utan men för inramningen.
– Det var så mycket nytt, så det var lite nervöst. Hästen var jättefin så det var lugnt.
Jockeyn Carlos Lopez var alert från start och placerade I Kirk direkt i front, han behövde inte rida på hästen förrän in på upploppet och då lämnade han fältet med dryga tre längder trots att I Kirk inte reds för fullt den sista biten.
– Jag vet knappt vad jag ska säga, det tar nog ett tag innan jag förstått allt.

"Otroligt stort för galoppsporten"
I Kirk gjorde bara fyra starter i Sverige under säsongen, redan i mitten av juli fick han avsluta säsongen hemma och då började förberedelserna för resan till Dubai och där finns en hel del av hemligheten. I Kirk var fräsch och löpsugen när han gjorde debut på Meydan och inte sliten efter en lång säsong.
Susanne Berneklint själv är inne på sitt första år som proffstränare, hon tog över träningen av Hästgruppen i Lunds hästar efter Fredrik Reuterskiöld när denne blev vd för Svensk Galopp.
Fredrik var också på plats i Dubai och kommenterade den svenska segern:
– Det här var otroligt stort för galoppsporten i Sverige. Här kommer vi från ett litet galoppland och vinner här nere, dessutom med en häst som är uppfödd i Sverige.

Segern värd 730 000 kronor
Uppfödare till I Kirk är skåningen Staffan Lidbeck, kanske mest känd från fälttävlanssporten där han varit både framgångsrik ryttare och svensk förbundskapten. Nu bedriver han uppfödning av högklassiga galopphästar.
I Kirk (och även stallets andra häst Plata O Plomo som tog en femteplats under torsdagskvällen) kommer att starta fler gånger under Karnevalen i Dubai, men riktigt när har inte Susanne bestämt ännu.
– Nej, vi ska först se att hästarna mår bra efter loppen. Jag hade sett ut ett löp för I Kirk men där kommer han nog inte in efter den här segern så jag ska sätta mig och fundera lite.
Bara halvtimmen efter I Kirks seger så slutade Suspicious Mind, tränad av Andrew Kidney på Jägersro och riden av Elione Chaves, tvåa i ett stayerlopp över 2810 meter.
Fotnot: I Kirk fick 81 000 dollar, motsvarande cirka 730 000 kronor för sin seger.

Anders Engman, Svensk Galopp


Får åttonde gången i historien lyckades hemmatränaren Saeed bin Suroor frälsa publiken och arrangörerna i det som länge va..


Får åttonde gången i historien lyckades hemmatränaren Saeed bin Suroor frälsa publiken och arrangörerna i det som länge var världens högst doterade hästkapplöpning.
Fjolårets derbyvinnare från samma tävlingsdag Thunder Snow visade sig överlägsen sina mer meriterade konkurrenter då han drog till front för jockeyn Christophe Soumillon och närmast utklassningsvann på den snabbaste tid som noterats sedan loppet flyttades till då nybyggda Meydan Racecourse 2010.
- Jag vet inte om det var Sheikh Mohammeds dotter, men det var en liten flicka som sa till mig inför loppet ”Det är en liten bana, kan du ta ledningen så vinner du”. Ingen försökte utmana mig och det kändes bra hela vägen. Hästen är en väldig talang, men det sitter i huvudet på honom om han vill tävla. I Kentucky ville han inte, men idag var han i fantastisk form och då är han en riktig champion, sade segerjockeyn och refererade till fjolårets Kentucky Derby då Thunder Snow vägrade springa och togs ur loppet efter att ha uppträtt som en rodeohäst.
Den här lördagen var det emellertid ingenting som kunde stoppa fyraåringen som avverkade de 2 011 meterna i rekordfart och lämnade andraplacerade totofavoriten West Coast med nästan sex längder.
Segerchecken på motsvarande 50 miljoner kronor är den för närvarande näst högsta inom hästkapplöpning, bara toppat av det nyinstiftade Pegasus World Cup i USA där hästägarna själva står för prispengarna.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-09-28 2016-09-28 Bergsåker-1 Jimmy H Andersson 2140/4 D str
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-5 John Östman 2140/1 D 0 g 87
2017-10-30 2017-10-30 Boden-3 Oskar Kylin-Blom 2140/3 D 0 g 58
2017-10-17 2017-10-17 Solänget-6 John Östman 1640/3 C 2 18.5 54
2017-09-05 2017-09-05 Bergsåker-1 Martin Åkerlund 2140/1 B 5 19.2g 203
2017-08-22 2017-08-22 Solänget-6 Martin Åkerlund 2140/2 D 4 19.9g 104
2017-08-08 2017-08-08 Solänget-6 Martin Åkerlund 2140/3 D 4 18.6 98ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se