Meydan travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Meydan travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Meydan har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Meydan har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Meydan


På förhand tilldelade inte experttipparna Silent Night några större möjligheter från den yttersta startboxen. Han hamnade ocks&..


På förhand tilldelade inte experttipparna Silent Night några större möjligheter från den yttersta startboxen. Han hamnade också dåligt till och låg bland de sista i det 14 ekipage stora fältet när ledaren nådde upploppsrakan. Men mycket kan hända över Meydans långa upplopp. Via en brutal långspurt, väl understödd av Carlos Lopez, plockade Silent Night placering för placering och när mållinjen skars var endast  loppets favorit Well Of Wisdom före honom. Segerchecken uppgick till närmare en miljon kronor och Silent Night fick cirka 330 000 kronor för andraplatsen.

Ola Johansson, Kanal 75


Skandinaverna fortsätter att ta för sig på den väldiga galoppbanan Meydan i Dubai.På torsdagen var Niels Petersen i huvudrollen med t..


Skandinaverna fortsätter att ta för sig på den väldiga galoppbanan Meydan i Dubai.
På torsdagen var Niels Petersen i huvudrollen med tre starthästar där samtliga knep fina prispengar.
Svenske derbytvåan Privilegiado visade betydligt bättre gry än i debuten på asiatisk mark då han spurtade från jumboplats till bronset i Dubai Millenium Stakes för Dane O’Niel.
Grupp 3-motstånd väntade även för svenskfödda Ascot Brass och Carless Whisper. Duon som slutade etta och tvåa i Jockeyklubbens Magic Million i höstas blev nu fyra respektive femma i UAE Oaks.
De totala prispengarna för Petersens trio blev cirka 400 000 kronor.
Susanne Berneklints Master Blaster knep ett sjättepris värt drygt 20 000 kronor i en handicap.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Hela fem hästar tränade i Skandinavien fanns med i startlistan till lopp 2 på Meydan och det blev succé även om favoriten Ya Hayati ..


Hela fem hästar tränade i Skandinavien fanns med i startlistan till lopp 2 på Meydan och det blev succé även om favoriten Ya Hayati blev för svår.
Bakom favoriten imponerade Caroline Malmborg-tränade Timo Nurmos som tvåa förtjänstfullt riden av Fredrik Janetzky. Den treårige hingsten provades med blinkers för första gången och han såg riktigt fin ut bara en längd efter vinnaren.
Bakom fullföljde även Bent Olsen-tränade Grey Flash starkt till tredjeplatsen tillsammans med jockeyn Carlos Lopez. Patrick Wahl-tränade Silent Night fick nöja sig med femtepriset sedan speeden ebbat ut något sista biten i händerna på Antonio Fresu. Patrick Wahls andra häst i loppet, Midnight Oil, slutade sist tillsammans med Per-Anders Gråberg.
Francisco Castros Toosh Carlras blev åtta med Elione Chaves i sadeln.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Har du firat hela natten nu?- Nej, absolut inte. Vi var i stallet fyra i morse, precis som vanligt. Fira får vi göra någon annan gång. Hu..


Har du firat hela natten nu?
- Nej, absolut inte. Vi var i stallet fyra i morse, precis som vanligt. Fira får vi göra någon annan gång.
Hur lyckades ni pricka formen till det här loppet?
- Jag tror att det var förra löpet han fick. Han fick gå lite för fort i början då, men det blev en perfekt genomkörare. Och Stricker som han slog har han ju slagit förut.
Men de svenska hästarna var minst spelade i loppet, hur kunde ni besegra de andra så lätt?
- Det är aldrig någon som tror på de svenska hästarna här nere, så är det alltid. Men jag vet att Plata O Plomo är så här bra. Sedan kanske jag inte trodde att han skulle vinna, men jag var säker på att han kunde hävda sig.
Har hästen utvecklats gentemot i fjol då han inte riktigt räckte på Meydan?
- Det är därför vi tar ner hästarna hit, för att de ska utvecklas. Att tävla mot bättre konkurrens gör att de får lite mer hår på bröstet och blir starkare. När han kom hem efter förra vintern vann han två Listed i rad. Hemma tävlar han mot samma hästar hela tiden och då är det svårt att få samma utveckling.
Hur mår Plata O Plomo idag?
- Jättebra. Han åt upp all sin mat i natt och ser fräsch ut. I morgon ska vi ut och kantra.
När startar han nästa gång?
- Veckan innan Super Saturday, i slutet av februari. Det blir lite tuffare då han kommer att få 1,5 kilo till, men annars är förutsättningarna samma så jag hoppas att han ska duga långt igen.
Stallets andra stjärna I Kirk slutade femma i torsdags, vad tyckte du om hans prestation?
- Han gjorde ett toppenlöp, han hade ju inte startat sedan i juli. Att springa mot Grupp-hästarna direkt är tufft. Han mår också jättebra efteråt och jag tror att det här tar fram honom mycket till nästa start.
När blir det?
- Under Super Saturday (7 mars reds. anm.).
Vinner han då?
- Det vore skoj. Men jag tror att han ska ha en ganska stor chans eftersom jag misstänker att flera av de bästa åker till Saudi för att ladda formen till Dubai World Cup-dagen.
Ska ni inte vara med under Dubai World Cup-dagen?
- Nej, det blir nog svårt. Då kommer alla amerikanska supersprinters också. De är lite för stora och snabba. Vi siktar på en start till för båda hästarna, sedan åker vi hemåt, säger Susanne Berneklint.

Robin Johansson, Kanal 75


Loppet lockade med ett förstapris på en miljon kronor och den feta segerchecken lade Plata O Plomo hovarna på genom en fenomenal spurt. Den Sus..


Loppet lockade med ett förstapris på en miljon kronor och den feta segerchecken lade Plata O Plomo hovarna på genom en fenomenal spurt. Den Susanne Berneklint-tränade sexåringen fick en bra start men såg genom kurvan i det närmaste avhängd ut bakom tätkvartetten. Det var en synvilla. På upploppet fick ridande Carlos Lopez bra fart på sin springare som i en ursinnig slutstrid med Francisco Castro-tränade Stricker (Elione Chaves) bärgade segern.
- Jag är nöjd med att Carlos inte gick med i den hårda öppningen. De fick en bra start och det såg ut som Plata O Plomo skulle ta ledningen men Carlos backade ner honom. Sedan bara flög de förbi! Otroligt! kommenterade Susanne Berneklint loppet till svenskgalopp.se.
Stricker fick drygt 300 000 kronor för andraplatsen och hans tränare var överväldigad av prestationen.
- Jag är otroligt stolt över min häst! 400 meter kvar kunde jag knappt tro mina ögon. Han gav allt han hade. Det här är det bästa som kunde hända skandinavisk galoppsport, sa Francisco Castro till svenskgalopp.se.
Två lopp senare hoppade Carlos Lopez upp på Susanne Berneklints största affischnamn I Kirk, vinnare på Meydan förra vintern och Årets häst i Sverige 2019. Även han gjorde bra ifrån sig men fick nöja sig med femteplatsen mot stenhårt motstånd.

Ola Johansson, Kanal 75


Galoppgalan höll i fredags i Malmö och som väntat blev Skandinaviens sprinterkung I Kirk den stora vinnaren. Fuxen inledde året med en impo..


Galoppgalan höll i fredags i Malmö och som väntat blev Skandinaviens sprinterkung I Kirk den stora vinnaren. Fuxen inledde året med en imponerande seger på Meydan i Dubai i januari och efter ett sjättepris på Meydan i mars följde han sedan upp med tre segrar på hemmaplan, bland annat två Listed-löpningar: Lanwades Stud Jägersro Sprint och Zawawi Cup.
Tränaren Susanne Berneklint var inte på plats under Galan eftersom hon är i Dubai i vinter med fyra hästar. I Kirk är en av dem och meningen är att han ska årsdebutera på torsdag.

Årets häst: I Kirk
Fux valack e. Eishin Dunkirk u. I Could
Tränare: Susanne Berneklint
Ägare: Hästgruppen i Lund AB
Uppfödare: Löberöds Hästklinik AB
I Kirk hemförde en värdefull handicap på Meydan i Dubai i årsdebuten och imponerade våldsamt. Här hemma vann I Kirk två Listed-löpningar – Lanwades Stud Jägersro Sprint och Zawawi Cup.

Årets tvååring: Nocentsinkentucky
Fux hingst e. Goldencents u. Greely´s Geisha
Tränare: Francisco Castro
Ägare: Mec-Com Klippan AB
Uppfödare: Mec-Com och Hedberg Hall Inc
Nocentsinkentucky vann Lambada Cup med fem längder. Segermarginalen vid sina tre andra årssegrar skrevs till respektingivande tretton längder – i snitt! En otrolig prestation.

Årets treåring: Espen Hill
Brun valack e. Helsinki u. Explosive Hill
Tränare: Madeleine Smith
Ägare: BeWe Horseshoes AB
Uppfödare: Katarina Jacobsson
Espen Hill vann klassiska St Leger i överlägsen stil och var även god tvåa i Bro Park Classic. Nästan 1.1 miljoner kronor inklusive bonus bokfördes på intäktssidan under året.

Årets äldre häst: I Kirk
Fux valack e. Eishin Dunkirk u. I Could
Tränare: Susanne Berneklint
Ägare: Hästgruppen i Lund AB
Uppfödare: Löberöds Hästklinik AB
I Kirk hemförde en värdefull handicap på Meydan i Dubai i årsdebuten och imponerade våldsamt. Här hemma vann I Kirk två Listed-löpningar – Lanwades Stud Jägersro Sprint och Zawawi Cup.

Årets sto: Silent Night
Brunt sto e. Night Of Thunder u. Raihaana
Tränare: Patrick Wahl
Ägare: Stall Dömle – Easy
Uppfödare: Rävdansens Stuteri AB
Silent Night vann Future Stars och SM för tvååringar. Var även tvåa i Svealandlöpning och trea i Jockeyklubbens Magic Million.

Årets hinderhäst: Accelerate
Brun valack e. Saddex u. Assraar
Tränare: Charlotte Dillner
Ägare: VAD Jumpracing
Uppfödare: Ida Rehnström
Accelerate vann HM Konungens Pris och två andra lopp på Blommeröd under säsongen. Var även god tvåa i Gyllene Hästen och Jockeyklubbens Stora Pris på samma bana

Årets arabiska fullblod: Macallan
Skimmel valack e. Dahess u. Queen Anne
Tränare: Henrik Engblom
Ägare: Stall Apperetiffe
Uppfödare: Kerstin Kimfors och Ove Håkansson
Macallan vann Wathba Stallion Cup på Jägersro i maj. Var sedan kanonbra som kort slagen tvåa i Gr-1 på Newbury och lika bra som trea i lopp av samma status på Windsor i starten efter.

Årets övriga pristagare:
Tränare:
Tränarchampion: Lennart Jr Reuterskiöld
Amatörtränarchampion: Annette Stjernstrand
HIndertränarchampion: Charlotte Dillner

Ryttare:
Jockeychampion: Elione Chaves
Lärlingschampion: Kaia Sofie Ingolfsland
Hinderchampion: Niklas Lovén
Amatörryttarchampion: Tina Henriksson
Ponnyjockeychampion: Eddwin Schmidt Christiansen

Årets hästägare: Lone Kaj-Nielsen
Årets uppfödare: Rävdansens Stuteri
Årets avelshingst: Eishin Dunkirk
Årets SFAF-pris: Helena och Tor Harry Sigfridsson
Segerrikaste häst: Zäta
Årets svenskuppfödda häst: Freestyler
ARK:s vandringspriser: Tina Henriksson och Elliot Öhgren
Skandinavisk hindersports championtäcke: Accelerate
Årets skötare: Christoffer Wallin från Peter Jardbys stall
Lifetime Achievement Award: Bruno Nilsson
Svensk Galopp tackade även av Bo Gillborg för lång och trogen tjänst.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-09-28 2016-09-28 Bergsåker-1 Jimmy H Andersson 2140/4 D str
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-5 John Östman 2140/1 D 0 g 87
2017-10-30 2017-10-30 Boden-3 Oskar Kylin-Blom 2140/3 D 0 g 58
2017-10-17 2017-10-17 Solänget-6 John Östman 1640/3 C 2 18.5 54
2017-09-05 2017-09-05 Bergsåker-1 Martin Åkerlund 2140/1 B 5 19.2g 203
2017-08-22 2017-08-22 Solänget-6 Martin Åkerlund 2140/2 D 4 19.9g 104
2017-08-08 2017-08-08 Solänget-6 Martin Åkerlund 2140/3 D 4 18.6 98ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se