Mellby Joker travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mellby Joker travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mellby Joker har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2024-07-24 2024-07-24 Skellefteå-4 Daniel Wäjersten 2140/7 B

Nyheter för travhäst Mellby Joker


Admiral As svarade för en minst sagt svettig insats när han tog hem det anrika storloppet. Snacka om att bästa hästen vann över den mas..


Admiral As svarade för en minst sagt svettig insats när han tog hem det anrika storloppet. Snacka om att bästa hästen vann över den mastiga distansen, 3140 meter. Han hade det sämsta utgångsläge med spår åtta bakom bilen och fick en dryg inledning med tredjespår genom första kurvan. Samtidigt hade Power öppnat snabbt till ledningen och Robert Bergh hade inga planer på att släppa ifrån sig taktpinnen när Örjan Kihlström kom fram utvändigt med Admiral As. Därmed var loppet ganska så låst och tätduon fick anföra i ett moderat tempo över den respektingivande distansen. Power ledde fortfarande när upploppet nalkades men då plockade Admiral As fram en växel till och kopplade greppet. Han tog ner Power på ren råstyrka och kunde sedan hålla undan före en sylvasst spurtande Bengurion Jet, som flög fram via open stretch den sista biten. Segertiden blev 1.12,5/3140a och förstapriset var 1,5 miljon kronor.
– Men helvet vilket lopp han gjorde! Kul, kul, kul, utbrast Daniel Redén när han intervjuades precis efter målgång.
– Örjan är Örjan och dom körde sakta där framme och bjöd inte in dom där bak. Vi har sett många gånger att !Admiralen” kan gå i dödens och i sista sväng såg han lite full i fan ut med slickade öron. Jag tänkte att ska det verkligen kunna gå men han har en ruggig inställning. Han trivs bra hos oss och har verkligen levererat, fortsatte Redén som fick in Admiral As i träning i april tidigare i år. Det här var fjärde starten i den nya regi och andra raka segern.
– Han har verkligen levrat och bara blivit bättre och bättre. Han har blivit starkare och fått trampa mycket sand och lera hemma i träningen. Jag har haft några hästar åt Lennart (Ågren) och han ville prova något nytt. Ibland är det inte fel att prova något nytt om man kör fast.
– Hästen är lite speciell, det har jag känt hemma och han kan reagera genom att kasta sig i galopp när det blir tajta situationer. Jag har provocerat honom genom att låta honom springa med slaka tömmar i sanden för att han ska bli lite mer trygg i sig själv. Men de tär en jäkla kille som har en jäkla talang, sa Daniel Redén.

”Det löste sig inte – men han vann ändå”
Även segerkusken Örjan Kihlström var förstås full av beundran över Admiral As.
– Han visade senast att han var i riktigt bra form, men sedan hade vi ett dåligt läge så det var lite blandade känslor innan, sa Örjan Kihlström.
– Det skulle helst lösa sig och nu gjorde det inte det, men hästen var bra nog att vinna ändå. Tempot var lågt vilket var positivt för oss. Det var en tuff inledning men sedan var det ett jämnt och lugnt tempo. Han gjorde allt jobb själv och lyckades ändå vinna, fortsatte Kihlström.

Goop och Working Class Hero obesegrade ihop
Björn Goop vet inte hur det känns att förlora med Working Class Hero. Han körde den Jörgen Westholm-tränade hästen för femte gången – och de tog femte segern tillsammans. Working Class Hero var andrahandsfavorit i den inledande avdelningen, tillika finalen i Klass ett. Theycallmesixten öppnade sylvasst från bricka åtta bakom bilen och susade till ledningen. Working Class Hero inledde som tredjehäst men ut ur första kurvan gjorde Goop slag i saken och körde till ledningen efter ett halvvarv som öppnades efter 1.08,8. Han fick sedan dämpa tempot till 1.12 och hade favoriten Hankypanky Pinkman på utsidan. När det var sexhundra meter kvar kastade Magnus A Djuse loss Kapten Brodde som kom med en kraftfull attack och tog sig fram utvändigt om Working Class Hero i utgången av sista sväng. Men han förmådde aldrig koppla något grepp på ledaren som stack ifrån till en imponerande seger. Vinnartiden blev strålande 1.11,6/2140a. Kapten Brodde fullföljde mycket starkt till andraplatsen.
– Han har ett stort steg och framförallt har han orken att orka med ett stort steg. Hästen har ett jäkla driv och en ruggig fysik och en fantastisk inställning. Det var ungefär ett sånt här scenario som jag hade hoppats på att det skulle bli. Kapten Brodde kom väldigt fort men min häst kändes väldigt fin och var mycket bra, sa Björn Goop.
Favoriten Hankypanky Pinkman blev trea utan att ha sin bästa dag enligt Örjan Kihlström.
– Han var bra men fick det tyngsta loppet av alla. Samtidigt var han inte riktigt så bra som när han har varit som bäst, sa Örjan Kihlström.

Från vinnarhålet till ledningen - och seger
Den andra avdelningen på V75 blev händelserikt i slutskedet. Helt plötsligt galopperade ledande Comes With Age i sista sväng. I rygg på ledaren satt Mellby Joker och på utsidan fanns Karat River. Den sistnämnda hade Johan Untersteiner sänt fram i ”dödens” inför slutrunvan. Magnus Jakobsson lät Comes With Age galoppera undan och ut ur fältet, och därmed satt Mellby Joker hux flux i ledningen i utgången av slutkurvan. Det blev en duell upploppet ner mellan Karat River och Mellby Joker, men den sistnämnda höll undan knappt men säkert. Örjan Kihlström körde åt Daniel Wäjersten som tränar hästen, och segertiden i den här finalen av Silverdivisionen blev 1.11,4/2140a.
– Hästen kändes fin hela vägen. Det stod och vägde upploppet ner men han höll farten bra. Det var ovisst men 50 kvar kändes det som att han skulle greja det, sa Örjan Kihlström.

Raketspurt av Monastery Boko – Danger Bi urtapper
I fyraåringsloppet Ragnar Thorngrens Minne, tillika V75-3, skrällvann Björn Goop tillsammans med Monastery Boko. Han satt sist i fältet i femte par utvändigt samtidigt som tempot var högt uppskruvat i täten. S.I.P kunde överta ledningen från en hetsig Make It Schermer, där den sistnämnda var väldigt hetsig i täten. Storfavoriten Danger Bi hängde hela det första varvet i tredjespår innan han kom fram utvändigt om ledaren varvet kvar. Danger Bi kopplade greppet inne på upploppet och såg ut att gå mot seger, men då kom Monastery Boko stormande långt ut i banan. Han var ute i vida spår genom slutsvängen och hade långt fram, men spurtade otroligt vasst och nådde fram till segern precis på mållinjen. Segermarginalen blev en nos och båda hästarna noterade tiden 1.11,7/2140a. Monastery Boko tränas av Paul Hagoort i Holland.
– Danger Bi gjorde ett helt fantastiskt lopp. Min häst gjorde en rejäl avslutning men han var heroisk, sa Björn Goop och fortsatte.
– Vi hade såklart en stor fördel av de körde så fort där framme, men han gjorde ett jättebra lopp. Han kändes så jäkla fin när vi gick ut på slutvarvet men samtidigt tyckte jag att han fick så dåliga ryggar och var långt utanför doseringen i sista sväng. Men han gjorde en rejäl avslutning.

Keep Gamble imponerade – ”Är häftig att köra”
Keep Gamble imponerade stort när han vann finalen i Klass två för Magnus A Djuse. Han öppnade snabbt till ledningen och inledde i 1.09-tempo och varvade på 1.12,2. Över upploppet ryckte han undan till en mycket lätt seger och såg otroligt läcker ut vid målgången. Segertiden för den Timo Nurmos-tränade hästen blev strålande 1.11,6/2140a och intrycket var femstjärnigt. Det här var den fyraårige valackens femte seger i åttonde starten, och det var en imponera segerkusk efter loppet.
– Det var en trevlig åktur och han var riktigt fin, precis som han var i Örebro. Han är mer stark än snabb och häftig att köra. Han öppnade bra och det var lite förvånande att vi skulle sitta i ledningen efter fyrahundra meter. Att vinna på1.11,6 i den här klassen är fantastiskt, sa Magnus A Djuse.

Smällkaramell när 1-procentare vann
Det blev en riktig smällkaramell i den femte avdelningen, tillika Bronsdivisionens final, när Dominic Webb storskrällde för Dante Kolgjini. Han fick en fin löpning i rygg på den ledande favoriten Global Dash. När upploppet kom så vred Dante ner sin häst på open stretch, och Dominic Webb spurtade mycket vasst och kort före mål var smällen ett faktum. Hästen, som tränas av broder Adrian Kolgjini och ägs av pappa Lutfi, var spelad till blott en procent på V75. Men helt förvånad var inte segerkusken.
– Om man kollar på vad han har haft för spår så var det här första gången på två år som han hade framspår. Jag varnade lite för honom som en topp tre-placering. Jag hade ställt in mig på att försöka få rygg på tvåan (Global Dash) och han kändes fin hela vägen. Jag hade så mycket att åka med i sista sväng och bara väntade på att få vrida ut honom, sa Dante Kolgjini.

Gocciadoro fick stryka favoriten – då vann stallkamraten
Alessandro Gocciadoro fick stryka favoriten Destiny Effe på grund av feber i Diamantstoet, V75-6. Han fick därmed stå vid sidan och kunde se sin andra häst Celiaz vinna för Mika Forss. Efter en vid förstasväng körde Mika Forss offensivt och forcerade Celiaz till ledningen. Hon blev sedan tufft utmanad genom sista sväng och såg ett tag ut att schabbla lite med travet men styrka fanns det så att det räckte och blev över. Väl inne på upploppet så var det ingen som kunde gå i närkamp med Celiaz som gled ifrån enkelt på tiden 1.12,1/2140a.
– Det är roligt att köra hästar som är i ordning och kan springa hela vägen till mål. Björn kom i full fart 500 kvar men hon svarade fint och vann mycket enkelt. Det var en riktigt snabb avslutning och hon hade lite krafter kvar, berömde Mika Forss.
Sju rätt på V75 gav 1 343 963 kronor. Sex rätt gav 6278 kronor och fem rätt betalade 226 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Svenska Travligans sommarturné hade på onsdagen kommit fram till Örnsköldsvik och Solängets travbana.Arrangörerna hade tur med ..


Svenska Travligans sommarturné hade på onsdagen kommit fram till Örnsköldsvik och Solängets travbana.
Arrangörerna hade tur med vädret och den tjugogradiga värmen gjorde alldeles säkert sitt till för sporten under kvällen.
Med banans största lopp Silverörnen över medeldistans har banrekordet legat en bit över 1.10 i många år.
Under onsdagen noterades ett nytt banrekord – alla kategorier – i silverdivisionsförsöket som inledde V86-spelet.
Italienfödde fyraåringen Denver Gio segrade på 1.10,4 över 1640 meter autostart.
Magnus A Djuse och Daniel Wäjersten stred länge om ledningen. Efter 400 meter i den första kurvan backade Wäjersten ner Mellby Joker i ledarens rygg.
Öppningen klockades till 1.07,0 första 500!
Magnus A Djuse kunde sedan lugna ner tempot något med Alessandro Gocciadoros häst som var favorit i loppet.
Segertiden i mål var alltså ett nytt banrekord och en kapning av hästen Sign Mee Up Toos tidigare rekord från 2018 med två tiondelar.
Magnus A Djuse om kubbningen i inledningen.
– Wäjersten var bara nästan förbi där och hade övertag ett tag men kurvan räddade oss, Det var en fin häst det här, sa 23-åringen.

Största loppen till Kihlström
Stortränarna Daniel Redén och Alessandro Gocciadoro deltog med många hästar och de flesta favoriterna kom från just deras stallar..
En viss Örjan Kihlström tog hem de två största loppen under kvällen med en häst av vardera rasen.
I Nordgubbens Minne, tillika en final för kallbloden med 220 000 kronor till vinnaren, satt Kihlström i stor ledning nästan hela loppet tillsammans med B.W.Sture.
Tioåringen som tävlat mot högsta eliten i flera år sågs tidigt i spåren från dubbla tillägg och kördes till ledningen efter 700 meter.
Ingen kom sedan riktigt i närheten. Jan-Olov Persson tränar.
– Det har alltid varit en bra häst och han har fortsatt utvecklas, Nu är han väl finare än någonsin. Han gjorde det själv, det bara bar iväg och då fick han springa på, sa Örjan Kihlström.

”Det är för tidigt att ropa hej”
Även anrika Silverörnen tillika gulddivisionen gick till Kihlström.
Efter två starter för sin nye tränare Daniel Redén var det dags för första segern för Admiral As i den nya regin. Kihlström var omgångens näst mest spelade (58 procent) med sjuåringen som tog en promenadseger efter att ha körts till ledningen 1500 meter från mål.
– Det känns skönt att han fungerade och visade bra form. Det har varit mycket problem med honom i karriären men nu har han i alla gått felfritt här ett par gånger. Just nu har han varit bra i några starter men det är för tidigt att ropa hej då han haft bättre och sämre perioder i hela sitt liv, sa segerkusken.

Fyrtal för Kihlström
Örjan Kihlström vann fyra (!) av loppen på V86 och tredje victorian kom med Hankypanky Pinkman, andrahandsfavorit i klass I-loppet.
Magnus A Djuse körde sig till ledningen med loppets favorit Danao Degli Dei men den starke femåringen i träning hos Daniel Redén avgjorde på ett snyggt sätt över upploppet före starkt avslutande Kingslayer Pellini.
Solvallatränaren Redén tränar även vinnaren av bronsdivisionen, Chestnut, som höll undan på målfoto från ledningen före en flygande Rossi Garline som var nära att vända in och ut på hela fältet från ett "omöjligt" tolftespår med sin tränare Christoffer Eriksson i sulkyn.

Västerbo Ajax släppte ingen förbi sig
I onsdagens V86-5, ett försök i klass II, fick emellertid Örjan Kihlström och Daniel Redén se sig slagna med omgångens största favorit Never Mind’em.
Henrik Svensson tog sig planenligt till ledningen med Västerbo Ajax och fick storfavoriten utvändigt i ett tidigt skede. Loppet stod och vägde men Never Mind’em tog sig aldrig förbi.
– Det var en bra häst på utsidan men jag kände mig absolut inte slagen någon gång under loppet. Det är en otroligt fin häst, stark och rejäl och öppnar bra, sa Henrik Svensson.
Västerbo Ajax tränas av Lars Wikström på Bergsåker och är obesegrad i just ledningen efter sju försök.
Ove A Lindqvist hade lekstuga i Super Ariels lopp. Diamantstoet tillsammans med kapabla Olly Håleryd. Segertiden skrevs till  1.13,0 över 2160 meter.
Det femåriga stoet hade gott om krafter sparade i mål och såg löpglad ut.
Ove A Lindqvist stod med tillägg men körde till direkt och körde sig till ledningen 1400 meter till mål. Olly Håleryd lämnade sedan motståndarna i sista kurvan.
– Hon är riktigt, riktigt bra men har inte haft den rätta turen. Jag höll på att göra bort mig i dag när jag gjorde käckremmen lite för lång så hon sprang och slog ihop lite grand och ville iväg. Men hon hade jättemycket krafter kvar och visade att hon duger, sa Lindqvist.
Vinnaren tränas av Oves sambo Ann-Catrin Frisk och ägs av ett större andelsgäng i Skellefteå som går under namnet Stall Nalta Eljest.
Det andra stora kallblodsloppet som kördes den här kvällen var Säterbests Minne.
Ett lopp över medeldistans med tolv hästar bakom bilen.
Öystein Tjomsland var knapp favorit i en spelmässigt mycket jämn upplaga av loppet med femårige Kleppbest men skulle visa sig överlägsen.
Alla rätt på V86 delade ut 5 725 kronor. Sju rätt gav 88 kronor medan det blev jackpot på sex rätt och miljoner vidare till nästa onsdag.

Mikael Wikner, Kanal 75


Svensk Travsport storsatsar i sommar med nya grepp med höjda prissummor. STL Sommar, Solvallaserien, förstärkt superdag i oktober är nå..


Svensk Travsport storsatsar i sommar med nya grepp med höjda prissummor. STL Sommar, Solvallaserien, förstärkt superdag i oktober är några av nyheterna.
- Vi vill öka STL-upplevelsen ytterligare på våra 27 största tävlingar i sommar och därmed göra trav sommaren ännu roligare. Från onsdagen efter Elitloppet ända fram till Jubileumspokalen är det STL Sommar med en samordnad stor publik- och sportfest. Det sportsliga veckoupplägget blir maffigt – dubbla STL-omgångar hela sommaren. I den mån det är möjligt kommer det alltså köras STL-divisionslopp både på onsdag och lördag vilket gör att alla topphästarna och travbanor i stora delar av landet kan vara med, skriver Svensk Travsport.

”Gooner har bra kurvteknik”
Lindesberg är först ut med en toppmatad omgång på V86®. Daniel Wäjersten reser dit med en kvartett och mest intressant är 1 Gooner som lär bli favorit i Bergslagsloppet (V86-8) över kort distans.
- Gooner känns riktigt stark. Jag hade väl i tanken att vara med i Sweden Cup, men valde detta lopp i stället. Jag hoppas att vi ska kunna vara med i lite större lopp under sommaren. Gooner har tävlat bra i hela sitt liv och det tog riktig fart i juli förra sommaren. Han har många goda egenskaper och det bästa är att han är väldigt snabb.
Är det något speciellt man ska tänka på Lindesberg?
- Det är lite snäva kurvor och det tror jag faktiskt gynnar Gooner som har bra kurvteknik.
Hur värderar du chansen?
- Jag tror på en bra chans. Läget är jag nöjd med och han är startsnabb och jag laddar från start och kör gärna i ledningen och jag kommer inte att göra några ändringar.
En riktigt spännande start gör även 2 Declan (V86-4) som gör årsdebut.
- Han är väl förberedd. Han har hög kapacitet vilket han visade förra året då han kvalade in till Svenskt Travderby. Jag har haft detta lopp i sikte ett tag eftersom han snart går ur klassen och då valde jag att ta ut honom i ett V75-försök direkt. Jag vet inte om jag kör med ett stängt eller halvstängt huvudlag. Jag förväntar mig en bra prestation och han känns väldigt fin.
I V86-6 startar stallet två hästar och Daniel kör själv 11 Mellby Joker.
- Han är i fin författning och jag var nöjd med honom i årsdebuten. Han kommer att vara bättre till den här starten, men tyvärr så drog han ett dåligt spår och jag känner mig mer eller mindre bortlottad. Då har 4 Marlon Boko en bättre chans. Han har ett lopp i kroppen och ska vara ännu bättre den här gången. Han är härdad i V75 och det är en bra häst helt enkelt. Han gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp och jag tror han gör en bra insats igen.

Sommartravet 2023:
Onsdag 31 maj – Lindesberg – Bergslagsloppet
Lördag 3 juni – Mantorp – Ina Scots Ära
Onsdag 7 juni – Åmål – Ändå Något
Lördag 10 juni – Östersund – Jämtlands Stora Pris
Onsdag 14 juni – Tingsryd – Tingsryd Rekordlopp
Lördag 17 juni  – Boden – Norrbottens Stora Pris
Onsdag 21 juni – Solvalla – Prix Readly Express
Söndag 25 juni – Kalmar – Kalmarsundspokalen
Onsdag 28 juni – Vaggeryd – Smålandsstayern
Lördag 1 juli – Bergsåker – STL-finaler och E3 2140
Onsdag 5 juli – Solvalla – Margaretas Tidiga Unghästserie
Torsdag 6 juli – Halmstad – SprinterMästaren
Lördag 8 juli – Halmstad – Guldsprintern
Onsdag 12 juli – Solänget – Silverörnen
Lördag 15 juli – Årjäng – Årjängs Stora Sprinterlopp
Onsdag 19 juli – Eskilstuna – Fyraåringstestet
Lördag 22 juli – Axevalla – Axevallalöpning
Söndag 23 juli – Axevalla – Stochampionatet
Tisdag 25 juli – Jägersro – Hugo Åbergs Memorial
Onsdag 26 juli – Skellefteå – Stig Lindmarks Styrkeprov
Lördag 29 juli – Hagmyren – E.J.'s Guldsko
Onsdag 2 augusti – Visby – Gotlandslöpning
Lördag 5 augusti – Rättvik – Ego Boys Minne
Söndag 6 augusti – Dannero – Svenskt Kallblodskriterium
Onsdag 9 augusti – Mantorp – Breeders Crown-uttagningar
Lördag 12 augusti – Åby – Åby Stora Pris och STL-finaler
Onsdag 16 augusti –  Solvalla – Jubileumspokalen

Joakim Brundin, Kanal 75


Svensk Travsport storsatsar i sommar med nya grepp med höjda prissummor. STL Sommartrav, Solvallaserien, förstärkt superdag i oktober är n&a..


Svensk Travsport storsatsar i sommar med nya grepp med höjda prissummor. STL Sommartrav, Solvallaserien, förstärkt superdag i oktober är några av nyheterna.
- Vi vill öka STL-upplevelsen ytterligare på våra 27 största tävlingar i sommar och därmed göra trav sommaren ännu roligare. Från onsdagen efter Elitloppet ända fram till Jubileumspokalen är det STL Sommartrav med en samordnad stor publik- och sportfest. Det sportsliga veckoupplägget blir maffigt – dubbla STL-omgångar hela sommaren. I den mån det är möjligt kommer det alltså köras STL-divisionslopp både på onsdag och lördag vilket gör att alla topphästarna och travbanor i stora delar av landet kan vara med, skriver Svensk Travsport.

”Gooner har bra kurvteknik”
Lindesberg är först ut med en toppmatad omgång på V86®. Daniel Wäjersten reser dit med en kvartett och mest intressant är 1 Gooner som lär bli favorit i Bergslagsloppet (V86-8) över kort distans.
- Gooner känns riktigt stark. Jag hade väl i tanken att vara med i Sweden Cup, men valde detta lopp i stället. Jag hoppas att vi ska kunna vara med i lite större lopp under sommaren. Gooner har tävlat bra i hela sitt liv och det tog riktig fart i juli förra sommaren. Han har många goda egenskaper och det bästa är att han är väldigt snabb.
Är det något speciellt man ska tänka på Lindesberg?
- Det är lite snäva kurvor och det tror jag faktiskt gynnar Gooner som har bra kurvteknik.
Hur värderar du chansen?
- Jag tror på en bra chans. Läget är jag nöjd med och han är startsnabb och jag laddar från start och kör gärna i ledningen och jag kommer inte att göra några ändringar.
En riktigt spännande start gör även 2 Declan (V86-4) som gör årsdebut.
- Han är väl förberedd. Han har hög kapacitet vilket han visade förra året då han kvalade in till Svenskt Travderby. Jag har haft detta lopp i sikte ett tag eftersom han snart går ur klassen och då valde jag att ta ut honom i ett V75-försök direkt. Jag vet inte om jag kör med ett stängt eller halvstängt huvudlag. Jag förväntar mig en bra prestation och han känns väldigt fin.
I V86-6 startar stallet två hästar och Daniel kör själv 11 Mellby Joker.
- Han är i fin författning och jag var nöjd med honom i årsdebuten. Han kommer att vara bättre till den här starten, men tyvärr så drog han ett dåligt spår och jag känner mig mer eller mindre bortlottad. Då har 4 Marlon Boko en bättre chans. Han har ett lopp i kroppen och ska vara ännu bättre den här gången. Han är härdad i V75 och det är en bra häst helt enkelt. Han gör sällan eller aldrig ett dåligt lopp och jag tror han gör en bra insats igen.

STL Sommartrav 2023:
Onsdag 31 maj – Lindesberg – Bergslagsloppet
Lördag 3 juni – Mantorp – Ina Scots Ära
Onsdag 7 juni – Åmål – Ändå Något
Lördag 10 juni – Östersund – Jämtlands Stora Pris
Onsdag 14 juni – Tingsryd – Tingsryd Rekordlopp
Lördag 17 juni  – Boden – Norrbottens Stora Pris
Onsdag 21 juni – Solvalla – Prix Readly Express
Söndag 25 juni – Kalmar – Kalmarsundspokalen
Onsdag 28 juni – Vaggeryd – Smålandsstayern
Lördag 1 juli – Bergsåker – STL-finaler och E3 2140
Onsdag 5 juli – Solvalla – Margaretas Tidiga Unghästserie
Torsdag 6 juli – Halmstad – SprinterMästaren
Lördag 8 juli – Halmstad – Guldsprintern
Onsdag 12 juli – Solänget – Silverörnen
Lördag 15 juli – Årjäng – Årjängs Stora Sprinterlopp
Onsdag 19 juli – Eskilstuna – Fyraåringstestet
Lördag 22 juli – Axevalla – Axevallalöpning
Söndag 23 juli – Axevalla – Stochampionatet
Tisdag 25 juli – Jägersro – Hugo Åbergs Memorial
Onsdag 26 juli – Skellefteå – Stig Lindmarks Styrkeprov
Lördag 29 juli – Hagmyren – E.J.'s Guldsko
Onsdag 2 augusti – Visby – Gotlandslöpning
Lördag 5 augusti – Rättvik – Ego Boys Minne
Söndag 6 augusti – Dannero – Svenskt Kallblodskriterium
Onsdag 9 augusti – Mantorp – Breeders Crown-uttagningar
Lördag 12 augusti – Åby – Åby Stora Pris och STL-finaler
Onsdag 16 augusti –  Solvalla – Jubileumspokalen

Joakim Brundin, Kanal 75


 Svenskt Travderby, uttagning 12640 auto1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini2. Francesco Zet – Örjan Kihlström3. Indy Rock – Joh..


 Svenskt Travderby, uttagning 1
2640 auto
1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini
2. Francesco Zet – Örjan Kihlström
3. Indy Rock – Johan Untersteiner
4. Diamant Sensation – Rick Ebbinge
5. L.A Boko – Daniel Wäjersten
6. Atomic Face – Oskar Kylin Blom
7. Manual Flight – Conrad Lugauer
8. Decathlon – Jorma Kontio
9. Parveny – Magnus A Djuse
10. Corazon de B. – Per Lennartsson
11. Lorenzo Boko – Mats E Djuse
12. Farfars Dream – André Eklundh

Svenskt Travderby, uttagning 2
2640 auto
1. Iznogoud Am – Björn Goop
2. Con Crowe – Michael Nimczyk
3. Grappa Boy – Christoffer Eriksson
4. Lee Harvey Bros – Örjan Kihlström
5. Maybach W.F – Ove A Lindqvist
6. Immigrant Am – Ulf Ohlsson
7. Ikaros Sisu – Thomas Uhrberg
8. Doldis – Mats E Djuse
9. Declan – Daniel Wäjersten
10. Beat Generation – Jörgen Westholm
11. Global Cashflow – Johan Untersteiner
12. Gambino Brick – Oskar J Andersson

Svenskt Travderby, uttagning 3
2640 auto
1. Global Concept – Jörgen Westholm
2. Icouldbetheone – Örjan Kihlström
3. King of Djazz – Joakim Lövgren
4. Imperatur Am – Magnus Teien Gundersen
5. Power Doc – Åke Lindblom
6. Wingait Leif – André Eklundh
7. Django Silver – Ulf Ohlsson
8. Mellby Joker – Daniel Wäjersten
9. Hobart – Carl Johan Jepson
10. Invisible Sun – Adrian Kolgjini
11. Conch on Inn – Rikard N Skoglund
12. Mellby Jinx – Erik Adielsson

Svenskt Travderby, uttagning 4
2640 auto
1. Izor Sisu – Örjan Kihlström
2. J.S Peaky Blinders – Anders Svanstedt
3. Rampant – Adrian Kolgjini
4. Dowhatyoudodowell – Jeppe Juel
5. Edibear – Stefan Persson
6. Ninepoints Lasse – Björn Goop
7. Braddock – Fredrik Persson
8. Mamaneedshismoney – Kevin Oscarsson
9. All In Face – André Eklundh
10. Larry Wood – Joakim Lövgren
11. Donizetti – Magnus A Djuse
12. Felix Orlando – Per Nordström

Svenskt Travderby, uttagning 5
2640 auto
1. Notorious Zon – Victor Rosleff
2. Aquarius Face – Adrian Kolgjini
3. Without A Doubt – Martijn de Haan
4. I Love You Sisu – Ulf Ohlsson
5. Kagan – Robert Bergh
6. Ruger – Erik Lindegren
7. Lulius Boko – Björn Goop
8. Run N’Cola – Magnus A Djuse
9. Roll Control – Jörgen Westholm
10. Sourire Frö – Erik Adielsson
11. Vince Nice – Johan Untersteiner
12. Lucky Guy Boko – Joakim Lövgren

Svenskt Travderby, uttagning 6
2640 auto
1. Black Fire – Björn Goop
2. Nugget Zon – Marcus Lindgren
3. Kentucky River – Per Nordström
4. Mister Invictus – Per Lennartsson
5. Mustang Racer – Robert Bergh
6. Idomenio Sisu – Ulf Ohlsson
7. Inspiration – Joakim Lövgren
8. Akilles Face – Adrian Kolgjini
9. Kövras Joker – André Eklundh
10. Castor the Star – Jörgen Westholm
11. Weather Chart – Markus B Svedberg
12. Icon Mearas – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 1
2140 auto
1. Jump In – Robert Bergh
2. Valeraine – Kevin Oscarsson
3. Alice E. – Dwight Pieters
4. Great Skills – Daniel Wäjersten
5. Roubine – Björn Goop
6. Black Magic Eyes – Per Lennartsson
7. Donna Summer – Carl Johan Jepson
8. Faeza Zet – Örjan Kihlström
9. Island Smart – Peter Ingves
10. Global Creation – Johan Untersteiner
11. Edima – Jorma Kontio
12. Indira Split – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 2
2140 auto
1. Kung Fu Lady – Björn Goop
2. Rihanna W.I – Jorma Kontio
3. Iliade – Joakim Lövgren
4. Biscuit – Thomas Uhrberg
5. Filippa B.J – Thorsten Tietz
6. Italy Mearas – Rick Ebbinge
7. Affinity Face – Adrian Kolgjini
8. Imhatra Am – Mats E Djuse
9. Ivory Am – Per Nordström
10. Okira Bo – Michael Nimczyk
11. Vinci Love – Jörgen Westholm
12. Florence Ima – Per Lennartsson

Derbystoet, uttagning 3
2140 auto
1. Adorable Face – Adrian Kolgjini
2. Glorius Rain – Flemming Jensen
3. Chatty Kronos – Johan Untersteiner
4. Gone – Kevin Oscarsson
5. Glamorous Rain – Örjan Kihlström
6. Polar Operation – Ulf Ohlsosn
7. Olga Tooma – Stefan Persson
8. Invidia – Daniel Wäjersten
9. Isabelle Sisu – Mats E Djuse
10. Global Collection – Carl Johan Jepson
11. Isabelle Cash – Magnus A Djuse
12. Bright Crystal – Björn Goop

Derbystoet, uttagning 4
2140 auto
1. Senorita Tokio – Ulf Ohlsson
2. Losch Boko – Björn Goop
3. Hard Landing – Per Lennartsson
4. Islay Mist Sisu – Per Nordström
5. I’m All In – Adrian Kolgjini
6. Faith Trot – Rick Ebbinge
7. Felicia Zet – Daniel Wäjersten
8. Lacille Boko – Magnus A Djuse
9. Dino Cream – Mats E Djuse
10. Wilma Töll – Thomas Uhrberg
11. Elena K.J – Robert Bergh
12. Deborah S.H – Fredrik Persson

Derbystoet, uttagning 5
2140 auto
1. Peak Princess – Joakim Lövgren
2. Kashmir River – Petter Lundberg
3. Cintra – Robert Bergh
4. Swept Wing – Örjan Kihlström
5. Darlington Fame – Markus Niklasson
6. Ninepoints Candy – Jörgen Westholm
7. Sangria Pellini – Michael Nimzcyk
8. A Perfect Face – Adrian Kolgjini
9. Good Vibes – Per Nordström
10. Miss Imperatrice – Jorma Kontio
11. Enfin Pastis – Preben Sövik
12. Västerbo Maharani – Mats E Djuse

Derbystoet, uttagning 6
2140 auto
1. Don’t Ask Me – Petter Lundberg
2. Heartbeat Julie – Ulf Ohlsson
3. Mirci A’Lir – Magnus A Djuse
4. Lara Boko – Mika Forss
5. Global Chit Chat – Joakim Lövgren
6. Lady L.L – Per Nordström
7. Impala Am – Daniel Wäjersten
8. Lilliannes Love – Johan Untersteiner
9. Unfair – Markus B Svedberg
10. Perfume – Björn Goop
11. Laferrari Dimanche – Örjan Kihlström
12. Bird Lane – Robert Bergh

Daniel U. Olsson, Kanal 75


H.K.H. Prins Daniels lopp var lördagens huvudnummer på Gävletravet som värd för V75®. Förutom 400 000 kronor väntade en ..


H.K.H. Prins Daniels lopp var lördagens huvudnummer på Gävletravet som värd för V75®. Förutom 400 000 kronor väntade en biljett till Elitloppet för vinnaren och publiken bjöds på en uppvisning av Click Bait som ledde loppet från start till mål tillsammans med Per Lennartsson.
Loppet fick en dramatisk inledning där favoriten Brambling galopperade i en trång situation, även Beads galopperade bort sig tidigt.
Click Bait var som en klocka från start och dominerade loppet från start till mål på segertiden 1.10,5 över distansen 1 609 meter, autostart.
Den sexårige hingsten, som tränas av Stefan Melander, är därmed klar för Elitloppet för andra året i rad. I fjol blev han femma och utslagen i försöket.
- Jag får dåliga vibbar att lämna ifrån mig denna hästen….jag kan inte säga mer, sa Per Lennartsson som tidigare gjort klart att han ska köra Admiral As i Elitloppet.
- Jag har sagt att han är en ruggig sprinter. Jag har inte tänkt på vem som ska köra i Elitloppet, sa tränaren Stefan Melander.

En plats kvar i Elitloppet
Solvallas sportchef Anders Malmrot delade ut ytterligare två elitloppsbiljetter på lördagen och de gick till Brother Bill och Mister F Daag. Därmed är 15 av 16 hästar klara för årets stora travfest nästa söndag. Den sista platsen avgörs genom röstning och Folkets Häst står mellan Calle Crown, Night Brodde och Stoletheshow. Vem det blir avslöjas på söndagen i samband med lottningen till Elitloppet..

Goop bjöd på vinnare
Övriga lopp på V75® då?
Björn Goop stack ut hakan och spikade sig själv i ATG:s populära tipsprogram Björnkollen och han infriade favoritskapet i V75-1 där han fick bestämma i spets bakom Sam The Man.
Favoritseger blev det även i V75-2 där Oskar Kylin Blom-tränade Kia Ora var mycket tapper när hon gjorde grovjobbet själv utvändigt ledaren och vann tillsammans med Marcus Lillius.
Calamari tog sjätte segern i tionde starten och tillsammans med Ulf Ohlsson bjöd den Ulf Stenströmer-tränade femåringen publiken på tredje raka favoritsegern i V75-3. Här var Icouldbetheone mycket tapper utvändigt ledaren till andrapriset en bit bakom.
Ulf Stenströmer blev dubbelsegrare på V75 och Axevallatränaren fick se Borups Tornado dominera V75-7 från ledningen tillsammans med Ulf Ohlsson, som var bestämd från start från spår 8.

En vinnartyp
Ulvsåsen
är en vinnartyp och han visade klass när han fick huvudet först i V75-4 tillsammans med Per Linderoth. Anders Wallin tränar hingsten som tog 14:e segern i 20:e starten. Volt var tapper utvändigt ledaren men galopperade i slutstriden.
Mellby Joker var andrahandsfavorit i V75-5 och det blev en mycket enkelt seger från spets tillsammans med Daniel Wäjersten.
Sju rätt på V75 gav 26 919 kronor. Sex rätt gav 197 kronor och fem rätt 27 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-10-24 2021-10-24 Solvalla-10 Robert Bergh 2140/10 C 7 12.9 331
2021-09-21 2021-09-21 Solänget-8 Robert Bergh 2140/8 A 4 14.3 107
2021-09-10 2021-09-10 Solvalla-9 Robert Bergh 2640/1 C 3 13.9 84
2021-08-14 2021-08-14 Åby-1 Rikard N Skoglund 2140/7 B 3 12.6 172
2021-08-06 2021-08-06 Romme-9 Robert Bergh 1640/3 B 0 g 62
2021-07-19 2021-07-19 Halmstad-3 Christoffer Eriksson 2140/5 B 2 13.8 29
2021-07-03 2021-07-03 Färjestad-11 Örjan Kihlström 2140/10 D 0 12.4 174
2021-06-20 2021-06-20 Eskilstuna-11 Robert Bergh 2140/5 B 2 13.6 130
2021-05-05 2021-05-05 Solvalla-8 Ulf Eriksson 2140/5 B 0 g 56
2021-04-28 2021-04-28 Åby-5 Robert Bergh 2140/3 C 3 15.6 23
2021-04-08 2021-04-08 Örebro-6 Robert Bergh 2100/7 B 4 16.0 29
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-4 Robert Bergh 2140/5 C 3 14.3 42
2021-02-28 2021-02-28 Halmstad-3 Robert Bergh 2140/3 C 1 16.6 14
2021-02-25 2021-02-25 Åby-7 Robert Bergh 2140/8 C 1 16.0 58
2021-02-11 2021-02-11 Åby-1 Robert Bergh 2140/2 D 1 17.3 17
2022-11-23 2022-11-23 Bergsåker-6 Daniel Wäjersten 2140/9 D 0 17.7g 104
2022-10-15 2022-10-15 Solänget-5 Daniel Wäjersten 2640/5 C 6 15.6 76
2022-10-01 2022-10-01 Skellefteå-11 Mats E Djuse 2140/11 C 0 13.7 96
2022-09-14 2022-09-14 Bergsåker-5 Daniel Wäjersten 2640/7 B 1 14.2 31
2022-08-23 2022-08-23 Jägersro Trav-7 Daniel Wäjersten 2640/8 C 0 13.9 140
2022-07-21 2022-07-21 Bergsåker-8 Daniel Wäjersten 2140/10 B 4 12.8 89
2022-07-02 2022-07-02 Eskilstuna-5 Per Lennartsson 2140/6 B 4 12.3 125
2022-06-04 2022-06-04 Mantorp-7 Daniel Wäjersten 2140/7 B 3 13.1 67
2022-05-21 2022-05-21 Gävle-9 Daniel Wäjersten 2640/4 C 1 13.4 36
2022-05-04 2022-05-04 Bergsåker-2 Daniel Wäjersten 2140/2 C 1 13.3 25
2022-04-20 2022-04-20 Bergsåker-9 Daniel Wäjersten 2640/3 B 3 14.2 32
2022-04-02 2022-04-02 Bergsåker-12 Per Lennartsson 2140/3 C 2 14.9 78
2023-10-20 2023-10-20 Bollnäs-6 Daniel Wäjersten 1640/2 B 0 17.4g 19
2023-10-14 2023-10-14 Solvalla-13 Daniel Wäjersten 2140/3 C 0 g 136
2023-09-16 2023-09-16 Eskilstuna-11 Daniel Wäjersten 1640/8 C 3 10.2 180
2023-08-26 2023-08-26 Bergsåker-5 Daniel Wäjersten 1640/6 B 4 10.1 77
2023-08-12 2023-08-12 Åby-6 Örjan Kihlström 2140/7 C 1 11.4 111
2023-07-26 2023-07-26 Skellefteå-3 Daniel Wäjersten 1640/12 A 5 11.4 109
2023-07-12 2023-07-12 Solänget-3 Daniel Wäjersten 1640/7 B 2 10.6 46
2023-07-01 2023-07-01 Bergsåker-5 Daniel Wäjersten 2140/10 C 0 12.1 310
2023-06-17 2023-06-17 Boden-7 Daniel Wäjersten 1640/5 C 1 11.3 74
2023-05-31 2023-05-31 Lindesberg-8 Daniel Wäjersten 2140/11 D str
2023-05-12 2023-05-12 Bergsåker-8 Daniel Wäjersten 2660/7 B 1 15.0 27
2024-07-10 2024-07-10 Solänget-10 Daniel Wäjersten 1640/8 B 3 11.7 121
2024-07-02 2024-07-02 Solvalla-3 Daniel Wäjersten 1640/9 C 3 10.1 64
2024-06-19 2024-06-19 Solvalla-4 Daniel Wäjersten 1640/10 C 3 10.8 85
2024-06-08 2024-06-08 Östersund-7 Erik Adielsson 1640/10 A 0 16.9g 300
2024-05-18 2024-05-18 Gävle-11 Daniel Wäjersten 2140/10 B 7 12.1 230ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se