Mellby Harissa travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mellby Harissa travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mellby Harissa har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mellby Harissa har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mellby Harissa


På söndag smäller det på Jägersro när travsportens blå band ska avgöras. En derbyvinnare ska koras på Jäge..


På söndag smäller det på Jägersro när travsportens blå band ska avgöras. En derbyvinnare ska koras på Jägersro och för evigt skriva in sig i historieböckerna. En som redan finns med där som tränare tre gånger om är Robert Bergh. 1997 tog han sin första derbyseger med Remington Crown. Fyra år senare var det dags igen när fuxstoet Hilda Zonett städade av hingstarna. Båda de två vinnarna var spektakulära då båda hästarna inledde med att galoppera – men kom tillbaka och vann ändå. Berghs tredje derbyseger kom 2003 under extra stort mediauppbåd. Tsar D'Inverne, ägd av Peter "Foppa" Forsberg som då var glödhet på toppen av sin karriär, vann en uppseendeväckande seger.
– Det var ett fruktansvärt pådrag och hela stallbacken var full med journalister. Peter var ju på toppen av sin karriär då och allting var helt galet. Det var en konstig stämning över den dagen och det var som att alla förväntade sig att hästen skulle vinna. Bara för att det var Peter som ägde honom. Jag brukar inte dra på mig någon nervositet men då var det pirrigt, säger Robert Bergh.
– När det gäller Hilda och "Tsaren" så var det otroligt konstigt att båda galopperade efter 50 meter. Och båda "hoppade" för att de fick en kaskad med grussprut på sig. De var likadana båda två att när de sprang i ryggar så bromsade dom. De tog inte i förrän det var dags och fick öppet spår, men då toksprang de istället över upploppet.
– Att vinna derbyt är otroligt stort och det värdesätter jag väldigt högt som tränare. Man ska veta att det är otroligt svårt att vinna det loppet. Det krävs så mycket att hästen ska vara helt på topp den dagen. De måste tåla att tävla tätt och att träna och att resa. Det är en massa parametrar som måste stämma.

"Många år sen det var så här hett"
Åby-tränaren har efter senaste derbysegern varit med i flertalet finaler med både en och två hästar. Han hade även med tre finalister år 2006. Men som Bergh säger själv så är det i år för första gången på väldigt länge som det är riktigt hett på allvar.
– Det var många år sedan som jag kände att det var så här riktigt hett redan innan kvalen. Även om jag har haft bra hästar med förut så har jag nog inte haft den här känslan om att kunna vinna derbyt sedan "Tsaren" vann.
– Visst har jag som sagt haft bra hästar med tidigare, men då har det varit som att "får de ett bra lopp så kan de vara bland de tre". Nu känns det annorlunda och hetare i år, säger Bergh.

"Innerspår har fungerat bra tidigare"
Trots att han själv stod vid sidan när försöken avgjordes (på grund av en avstängning) så blev han uttagningsloppens kung. Västerbo Lexington, Power och Hail Mary styrdes förtjänstfullt in först över mållinjen av Rikard N Skoglund och Per Lennartsson. Imponerande insatser av alla och Bergh fick även välja startspår först till finalen och tog innerspår med Hail Mary.
– Hail Mary var den som fick ta i mest från dödens. Men han slappnade av lite när han själv tyckte att han hade avgjort så det blev hårt i mål. Men det fanns krafter kvar ändå. De andra två, Västerbo Lexington och Power, dansade båda undan till lätta segrar. Alla tre hästarna har sett fina ut i lätt träning efteråt och har tagit loppen bra.
– Jag drog till med innerspåret för Hail Mary eftersom han har haft spår ett tre gånger tidigare och det har fungerat bra. Han har lätt för sig och är snabb ut, menar Robert.

"Sprang bara och vinglade i Kriteriet"
Power vann som bekant Svenskt Travkriterium i fjol i imponerande stil och har varit ett stort derbyhopp hela året. Hail Mary däremot var inte i närheten av att kvala in till Kriteriet, då han blev näst sist i sitt försök. Men därefter har han utvecklats till rena segermaskinen och radat upp toppinsatser och det viskades tidigt om att han till och med hade gått förbi Power.
– Hail Mary sprang bara och vinglade i försöket till Kriteriet och därför låg jag lite lågt med honom. Hästen behövde få mycket mer tävlingsrutin och han utvecklades kraftigt i fjol höstas och även under våren och sommaren. Han tog nio raka segrar och det är klart att jag kände tidigt att det fanns stor derbypotential även i honom eftersom han var så stark och i princip har allting. Båda hästarna är lika snabba och starka och när man har pulsmätare på båda så syns det hur mycket de kan träna och hur bra återhämtningen är.

"Hail Mary lever i sin egen bubbla"

Hur skulle du beskriva dina derbyhästar? Är de helt olika som individer eller påminner de om varandra på något sätt?
– När man ser dem på banan är de väldigt olika varandra. Hail Mary är stor och Power en mindre modell. Båda två har också varit väldigt rulliga i början och båda är enorma löphästar. De är väldigt snabba och väldigt starka och jobbar energisnålt. Man kan säga att de har varit rätt så lika under resans gång, fast att en av dem har vunnit Kriteriet.
– Hail Mary (V75-6) är så otroligt trygg i sig själv och det är ingenting som berör honom. Det spelar ingen roll vad som händer runt hästen, även när han är på resande fot. Han lever i sin egen bubbla mest.
– 6 Power (V75-6) var väldigt het i de första starterna i år och inte alls i någon harmoni. Det gick mer ut på att få honom lugn utan att det blev något resultat. Vi fick börja om med honom helt enkelt och han fick två, tre veckor bara i hagen. Sedan fick han börja jogga i skogen och väldigt lugnt i fyra, fem veckor. Därefter har han mest fått hålla till i skogen och sprungit sina intervaller.

"Power är mer social och nyfiken"
– Det är sällan man ser en häst vinna ett derbykval så enkelt som Power gjorde. Han vann otroligt lätt och har sett jättebra ut efter loppet och är lugn och fin nu. Han kunde verkligen jogga hem sitt försök med mycket krafter kvar, säger Bergh.
– Power är mer social än vad Hail Mary är. Han är väldigt nyfiken när de andra hästarna tränar och väldigt nyfiken rent allmänt av vad som händer på gården. Han kan stå och titta på olika saker i fem minuter och stå helt stilla. Även om han är hingstig så är han mer nyfiken på vad som händer.

"Västerbo Lexington lite av en underdog"
Vi får givetvis inte glömma bort Västerbo Lexington som vann sitt uttagningslopp i imponerande stil från ledningen. Han fick på nytt ett bra spår i finalen och det är ingen överraskning för Bergh att hästen är med i derbyt.
– Västerbo Lexington (V75-6) har haft en resa som jag har sett framför mig för jag har tyckt om den här hästen hela tiden. Han har haft en egen stil och varit tung och sprungit med armbågsskydd och behövde vikt i fjol. Men jag kände tidigt potentialen i honom och har sagt mer än en gång att det här är en häst som kan kvala in till en final om han får växa till sig.
– Efter ytterligare en vinters tränig så blev det perfekt och nu har det blivit två finaler. Hästen har funnits där lite under radarn och jag hade en väldigt bra känsla när han fick innerspår i försöket. Jag förstod att det var en jättebra chans att det skulle sluta som det gjorde. Han skiljer sig lite mot mina andra två derbyhästar och har varit lite av en underdog. Han behöver ha ett fint lopp och då har han alla möjligheter att vara trea, fyra.

"Enormt svårt att välja häst i finalen"

Robert Bergh valde efter mycket övervägande att köra Hail Mary i finalen. Per Lennartsson tar hand om Power och Rikard N Skoglund kör Västerbo Lexington igen.
Hur var det att välja häst i finalen, vem du skulle köra?
– Det var enormt svårt. Jag kan aldrig tänka mig att jag kommer att hamna i ett sånt här läge igen och behöva välja mellan två så bra hästar i en derbyfinal. Jag har kvalat in flera hästar fyra, fem gånger tidigare men så här svårt har det aldrig varit. Till slut valde jag Hail Mary och mycket tack vare att han har det bästa läget med spår ett.

"Är så nöjd jag kan vara"

Hur är känslan så här några dagar innan den stora dagen?
– Jag är så nöjd jag kan vara. Det känns väldigt bra och helst vill jag helt enkelt bara köra i morgon. Jag vill att loppet ska gå nu, haha. Det är roligt att ha så här bra hästar och de tillhör de bästa fyraåringarna som jag har tränat.
– De är jämna och jag tror att det hänger på hur smidigt varje individ får för löpning om vem av dem som är först i mål. Vi lättade upp dem till försöken och gör inga ändringar i balans och utrustning.
– Jag har tre gula derbykavakjer som är synliga eftersom de hänger i logen på Åby. Men väggen är stor så det finns utrymme för flera, säger Robert Bergh med ett skratt.

"Mellby Harissa passar bra på catwalken – kan vinna"

Till sist; du har även en av förhandsfavoriterna i Derbystoet i Mellby Harissa, inte att förglömma. Hon vann sitt uttagningslopp och fick ett bra läge med innerspår i finalen. Vad säger du om hennes möjligheter?
– Mellby Harissa (V75-3)
gjorde ett enormt tufft lopp och den här märren var värdig att komma till en final. Hon var bara en näsa från att kvala in till Stochampionatet efter galopp och sen lucka. Det är en väldigt duktig märr och en kulltopp. Hon har både fart och styrka i sig givetvis men jag tycker även att hästen har mycket mod i sig och har utvecklats väldigt bra.
– Hon var lite tung och segstark som treåring och hamnade ofta utvändigt om ledaren i de första loppen. Men hon gjorde det väldigt bra och det syntes i vintras att det hade blivit en elegant och långbent märr från att ha varit tungflåsad och knubbig som treåring. Det hände enormt mycket med henne och som fyraåring passar hon bra på catwalken. Det gjorde hon inte som treåring.
– Jag valde innerspåret och har givetvis en tanke om att hålla upp ledningen. Jag tror absolut att hon har chans att vinna, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75


Derbystoet2 140 meter autostartHäst (tränare) 1 Mellby Harissa (Robert Bergh)2 Orlando (Fredrik Wallin)3 Diana Zet (Daniel Redén)4 Milady Grace..


Derbystoet
2 140 meter autostart
Häst (tränare)

1 Mellby Harissa (Robert Bergh)
2 Orlando (Fredrik Wallin)
3 Diana Zet (Daniel Redén)
4 Milady Grace (Daniel Redén)
5 Alaska Kronos (Daniel Redén)
6 Mahma Lane (Peter Untersteiner)
7 American Hill (Conrad Lugauer)
8 Darling Godiva (Lars I Nilsson)
9 Award Kronos (Daniel Redén)
10 Grande Diva Sisu (Per Nordström)
11 Dontlooseallmoney (Jim Oscarsson)
12 Gina Mearas (Johan Untersteiner)
Förstapris: 1 000 000 kronor


Svenskt Travderby
2 640 meter autostart
Häst (tränare)

1 Hail Mary (Robert Bergh)
2 Västerbo Lexington (Robert Bergh)
3 Aetos Kronos (Jerry Riordan)
4 Global Adventure (Svante Båth)
5 Power (Robert Bergh)
6 Usain Töll (Wilhelm Paal)
7 Ultion Face (Adrian Kolgjini)
8 Don Fanucci Zet (Daniel Redén)
9 Champ Lane (Timo Nurmos)
10 Galantis (Johan Lejon)
11 Bythebook (Svante Båth)
12 Guzz Mearas (Johan Untersteiner)
Förstapris: 2 000 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


En illa parerad galopp i ett lopp på Dannero förra söndagen ledde till tre dagar avstängning.Det innebar att Robert Bergh tvingades bevittn..


En illa parerad galopp i ett lopp på Dannero förra söndagen ledde till tre dagar avstängning.
Det innebar att Robert Bergh tvingades bevittna tisdagskvällens derbykval från sidan.
Något han verkade ha blandade känslor inför.
- Det är lite olika att stå här, det kändes nu när jag såg Power, förklarade Bergh två tredjedelar in i sin derbykvalsuccé.
Fjolårets kriterievinnare överraskade många med att försvara ledningen från innerspår och visade sedan med eftertryck att han är tillbaka genom att närmast dansa undan till första årssegern.
- Han var fantastiskt fin och behövde bara sträcka på sig sista 200, det blir perfekt till finalen, konstaterade gästkörande Per Lennartsson som därpå satte sig upp bakom segermaskinen Hail Mary.
Denne fick kämpa desto hårdare för havren när han krigade ner ledande Guzz Mearas i en rasande speedduell.
- Det gick enormt fort sista 400. Vi kopplade grepp mitt på upploppet, men då blev hästen lite nonchalant och tyckte det var klart, fortsatte Lennartsson som skötte sig oklanderligt i sin ansvarsfyllda roll.
- För min del är det här stort. Jag har dragit ner på resorna runt om i landet och är inte jättemycket anlitad. Jag kände ett stort förtroende från Robert, det är bara att buga och tacka. Jag är väldigt trygg i att köra åt honom, hans hästar är väldigt vältränade och passar bra i mina händer, mös Lennartsson som med all sannolikhet kan se fram emot att köra även i finalen.
- Det spelar ingen roll vem det blir. Får jag köra en av dem är det en stor ära, det finns inte en kusk i världen som skulle tacka nej, det är två otroligt fina hästar.
Som lök på laxen hade duon dessförinnan tagit hem ett kval till Derbystoet med Mellby Harissa vilket innebar att man blev kvällens näst mest segerrika duo…

Don Fanucci bättre i finalen
Spårlotten hade placerat flera av förhandsfavoriterna från svåra utgångslägen i derbykvalen vilket ledde till ovanligt händelserika lopp.
En som löste sitt startspår med bravur var Aetos Kronos där Magnus A Djuse kyligt sladdade i kön innan han satte in attacken dryga kilometern från mål.
- Det var oroligt, när man ligger sist med en favorit i ett lopp där man måste vara bland de två främsta. Men hästen var riktigt bra och jag är stolt över Magnus, han var en ”iceman”, berömde tränaren Jerry Riordan.
Kvällens tyngsta favoritskap vilade på Don Fanucci Zet där Örjan Kihlström i princip kopierade ovanstående taktik. Det räckte till en finalplats, men inte till att fånga in ledande Västerbo Lexington där Robert Bergh kunde räkna in kvällens mest överraskande seger.
- Hästen var satt i perfekt författning på rätt dag. Han gick med rycktussar för första gången och jag drog dem för att vara säker, han vann väldigt lätt, mös körande Rikard N Skoglund.
Kihlström var inte lika nöjd med favoriten.
- Han kämpade på och visade sin fina inställning, men det var lite ringrost. Det var inte riktigt samma häst som tidigare. Jag hoppas att han tar loppet på rätt sätt och går framåt till finalen, sade Kihlström som följde upp med att sätta dit Timo Nurmos-tränade Champ Lane – en skön revansch för tränaren som fått se sitt starkaste kort Brother Bill krokna i spåren i ett försök där Svante Båths Global Adventure dominerade varje meter för Erik Adielsson.

Full pott för Redén i Derbystoet
Om favoritfallet var en liten missräkning så tog firma Redén/Kihlström total revansch försöken till Derbystoet.
Fyra hästar gav lika många segrar, men Kihlström slipper huvudbry kring vem han ska välja till finalen.
- Örjan kör Diana, det säger jag i alla fall. De har fungerat så bra ihop och vunnit alla stora lopp, då ändrar man inte, fastslog Redén sedan han sett Milady Grace vinna inom V75-spelet och Alaska Kronos, Award Kronos och Diana Zet göra det utanför kupongen i en maktdemonstration väl i klass med stall Bergh.
Det återstående stokvalet gick till Fredrik Wallin-tränade Orlando efter en sylvass spurt i händerna på Ulf Ohlsson.
V75-utdelningen stannade vid 1 917 kronor för sju rätt och en femrättsjackpot innebär att ytterligare 7,5 miljoner kronor adderas till lördagens V75-pott på Bergsåker.

Robin Johansson, Kanal 75


Det kom en rejäl störtskur precis innan årets upplaga av Stochampionatet skulle gå vilket gjorde banan kladdig. Men sedan blev själva..


Det kom en rejäl störtskur precis innan årets upplaga av Stochampionatet skulle gå vilket gjorde banan kladdig. Men sedan blev själva loppet en odramatisk historia fram till sista kurvan. Favoriten Diana Zet tog direkt hand om ledningen och fick tidigt andrahandsfavoriten Ganga Bae på utsidan. Detta efter att den sistnämnde fått inleda med tredjespår i första kurvan. Sedan blev loppet låst med de två mest betrodda hästarna i täten. Örjan Kihlström fick köra väldigt sakta i ledningen och dirigera i 1.17-tempo loppet igenom. Över sista bortre långsidan attackerade hästar som Waiting Hill Hall och Award Kronos via tredjespår. Men de kom aldrig hotande nära eftersom Kihlström samtidigt skärpte tempot rejält framme i ledningen.

”Hon började tveka – är som en ettåring i psyket”
I sista kurvan touchade sulkyhjulen ihop med varandra när Diana Zet vinglade ut lite mot Ganga Bae. När hästarna svängde in på upploppet kopplade Ganga Bae greppet, och för ett ögonblick såg det ut som att Stefan ”Tarzan” Melander skulle ta sin första tränarseger i den här storloppsklassikern. Men Diana Zet ville annorlunda. När Örjan Kihlström ryckte tussarna ur hästens öron hade hon ett pollett kvar och svarade. Diana Zet kontrade till segern som var värd 2,4 miljoner kronor i och med premiechansningen. Därmed har det fyraåriga stoet sprungit in drygt sju miljoner kronor, efter att även ha vunnit Svenskt TravOaks i fjol som treåring och tidigare i år även Drottning Silvias Pokal. Snacka om att vara kulldrottning. Segertiden blev 1.15,3/2640a.
– Den här tjejen är speciell och då känns det som att hon bara är en ettåring i psyket. Hon började tveka, jag vet inte vad hon gjorde. Hon är rolig, sa en uppspelt och andfådd Daniel Redén som precis hade gjort en språngmarsch ut på banan under slutvarvet och plockat upp en huva som låg på innerspåret så att Diana Zet inte skulle riskera att snubbla över den och galoppera.
– Det flög av en huva som låg precis på innerspår, så jag tänkte att Diana Zet skulle ju hoppa om hon ser den. Så jag sprang ut och tog den.

Även en tredjeplats för Redén
För Örjan Kihlström var det här sjätte segern i Stochampionatet. Tvåa blev Ganga Bae och Jorma Kontio och trea Award Kronos, som kördes av Adrian Kolgjini. Därmed fick Daniel Redén väldigt stora framgångar som tränare genom både en seger och en tredjeplats. Äger hästarna gör hårdsatsande Stall Zet.
– Jag är grymt stolt. Vi brände med Conrads Rödluva förra året och nu tog Diana en seger. Hon är säker, sa Redén.

Obesegrat superlöfte imponerade våldsamt
I övrigt den här V75-omgången på Axevalla så fick vi se en imponerande uppvisning i treåringsloppet av Elegant Ima. Den norsktränade hästen (Geir Vegard Gundersen) svarade för en makalös prestation när han vann trots en löpning utvändigt om ledande Comand i ett hårt tempo. Körande Magnus Teien Gundersen provade för ledningen men fick svar och såg sedan till att hålla tempot uppe. Ledande Comand kastade tidigt in handduken medan Elegant Ima bara trummade på. Trots att flera konkurrenter försökte så kom ingen hotande nära. Det här ser ut att vara en riktig värstinghäst som fortfarande är obesegrad när han nu tog sin sjätte raka triumf. Vinnartiden strålande 1.12,4/2140a och förstapriset var 100 000 kronor.
– Han är enormt bra och det var roligt att vi har fått fram en så fin häst. Jag fick en vansklig position och provade först för täten men kände tidigt att Robert ville köra i ledningen. I sista sväng hade jag en god känsla för han är stark och god, sa Magnus Teien Gundersen.

Mellby Harissa tog revansch i Consolation
I Stochampionatet Consolation blev det seger för Mellby Harissa och Robert Bergh. Hästen satt fast i uttagningen till Stochampionatet och hade varit med i finalen med en tidigare lucka. Detta trots att hästen hade galopperat bort mycket mark i första sväng. Nu gjorde Bergh tidigt slag i saken och skickade iväg sin häst till ledningen redan innan första varvet var passerat. Mellby Harissa blev utmanad av Del Ray Pellini över upploppet men sträckte på sig och vann enkelt.
Sju rätt på V75 gav 5 368 kronor, sex rätt gav 50 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det jackpot till kommande lördags V75-omgång som avgörs i Bollnäs.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det kom en rejäl störtskur precis innan årets upplaga av Stochampionatet skulle avgöras vilket gjorde banan kladdig. Men sedan blev sjä..


Det kom en rejäl störtskur precis innan årets upplaga av Stochampionatet skulle avgöras vilket gjorde banan kladdig. Men sedan blev själva loppet en odramatisk historia fram till sista kurvan. Favoriten Diana Zet tog direkt hand om ledningen och fick tidigt andrahandsfavoriten Ganga Bae på utsidan. Detta efter att den sistnämnde fått inleda med tredjespår i första kurvan. Sedan blev loppet låst med de två mest betrodda hästarna i täten. Örjan Kihlström fick köra väldigt sakta i ledningen och dirigera i 1.17-tempo loppet igenom. Över sista bortre långsidan attackerade hästar som Waiting Hill Hall och Award Kronos via tredjespår. Men de kom aldrig hotande nära eftersom Kihlström samtidigt skärpte tempot rejält framme i ledningen.

”Hon började tveka – är som en ettåring i psyket”
I sista kurvan touchade sulkyhjulen ihop med varandra när Diana Zet vinglade ut lite mot Ganga Bae. När hästarna svängde in på upploppet kopplade Ganga Bae greppet, och för ett ögonblick såg det ut som att Stefan ”Tarzan” Melander skulle ta sin första tränarseger i den här storloppsklassikern. Men Diana Zet ville annorlunda. När Örjan Kihlström ryckte tussarna ur hästens öron hade hon ett pollett kvar och svarade. Diana Zet kontrade till segern som var värd 2,4 miljoner kronor i och med premiechansningen. Därmed har det fyraåriga stoet sprungit in drygt sju miljoner kronor, efter att även ha vunnit Svenskt TravOaks i fjol som treåring och tidigare i år även Drottning Silvias Pokal. Snacka om att vara kulldrottning. Segertiden blev 1.15,3/2640a.
– Den här tjejen är speciell och då känns det som att hon bara är en ettåring i psyket. Hon började tveka, jag vet inte vad hon gjorde. Hon är rolig, sa en uppspelt och andfådd Daniel Redén som precis hade gjort en språngmarsch ut på banan under slutvarvet och plockat upp en huva som låg på innerspåret så att Diana Zet inte skulle riskera att snubbla över den och galoppera.
– Det flög av en huva som låg precis på innerspår, så jag tänkte att Diana Zet skulle ju hoppa om hon ser den. Så jag sprang ut och tog den.

Även en tredjeplats för Redén
För Örjan Kihlström var det här sjätte segern i Stochampionatet. Tvåa blev Ganga Bae och Jorma Kontio och trea Award Kronos, som kördes av Adrian Kolgjini. Därmed fick Daniel Redén väldigt stora framgångar som tränare genom både en seger och en tredjeplats. Äger hästarna gör hårdsatsande Stall Zet.
– Jag är grymt stolt. Vi brände med Conrads Rödluva förra året och nu tog Diana en seger. Hon är säker, sa Redén.

Obesegrat superlöfte imponerade våldsamt
I övrigt den här V75-omgången på Axevalla så fick vi se en imponerande uppvisning i treåringsloppet av Elegant Ima. Den norsktränade hästen (Geir Vegard Gundersen) svarade för en makalös prestation när han vann trots en löpning utvändigt om ledande Comand i ett hårt tempo. Körande Magnus Teien Gundersen provade för ledningen men fick svar och såg sedan till att hålla tempot uppe. Ledande Comand kastade tidigt in handduken medan Elegant Ima bara trummade på. Trots att flera konkurrenter försökte så kom ingen hotande nära. Det här ser ut att vara en riktig värstinghäst som fortfarande är obesegrad när han nu tog sin sjätte raka triumf. Vinnartiden strålande 1.12,4/2140a och förstapriset var 100 000 kronor.
– Han är enormt bra och det var roligt att vi har fått fram en så fin häst. Jag fick en vansklig position och provade först för täten men kände tidigt att Robert ville köra i ledningen. I sista sväng hade jag en god känsla för han är stark och god, sa Magnus Teien Gundersen.

Mellby Harissa tog revansch i Consolation
I Stochampionatet Consolation blev det seger för Mellby Harissa och Robert Bergh. Hästen satt fast i uttagningen till Stochampionatet och hade varit med i finalen med en tidigare lucka. Detta trots att hästen hade galopperat bort mycket mark i första sväng. Nu gjorde Bergh tidigt slag i saken och skickade iväg sin häst till ledningen redan innan första varvet var passerat. Mellby Harissa blev utmanad av Del Ray Pellini över upploppet men sträckte på sig och vann enkelt.
Sju rätt på V75 gav 5 368 kronor, sex rätt gav 50 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det jackpot till kommande lördags V75-omgång som avgörs i Bollnäs.

Michael Carlsson, Kanal 75


Det kom en rejäl störtskur precis innan årets upplaga av Stochampionatet skulle avgöras vilket gjorde banan kladdig. Men sedan blev sjä..


Det kom en rejäl störtskur precis innan årets upplaga av Stochampionatet skulle avgöras vilket gjorde banan kladdig. Men sedan blev själva loppet en odramatisk historia fram till sista kurvan. Favoriten Diana Zet tog direkt hand om ledningen och fick tidigt andrahandsfavoriten Ganga Bae på utsidan. Detta efter att den sistnämnde fått inleda med tredjespår i första kurvan. Sedan blev loppet låst med de två mest betrodda hästarna i täten. Örjan Kihlström fick köra väldigt sakta i ledningen och dirigera i 1.17-tempo loppet igenom. Över sista bortre långsidan attackerade hästar som Waiting Hill Hall och Award Kronos via tredjespår. Men de kom aldrig hotande nära eftersom Kihlström samtidigt skärpte tempot rejält framme i ledningen.

”Hon började tveka – är som en ettåring i psyket”
I sista kurvan touchade sulkyhjulen ihop med varandra när Diana Zet vinglade ut lite mot Ganga Bae. När hästarna svängde in på upploppet kopplade Ganga Bae greppet, och för ett ögonblick såg det ut som att Stefan ”Tarzan” Melander skulle ta sin första tränarseger i den här storloppsklassikern. Men Diana Zet ville annorlunda. När Örjan Kihlström ryckte tussarna ur hästens öron hade hon ett pollett kvar och svarade. Diana Zet kontrade till segern som var värd 2,4 miljoner kronor i och med premiechansningen. Därmed har det fyraåriga stoet sprungit in drygt sju miljoner kronor, efter att även ha vunnit Svenskt TravOaks i fjol som treåring och tidigare i år även Drottning Silvias Pokal. Snacka om att vara kulldrottning. Segertiden blev 1.15,3/2640a.
– Den här tjejen är speciell och då känns det som att hon bara är en ettåring i psyket. Hon började tveka, jag vet inte vad hon gjorde. Hon är rolig, sa en uppspelt och andfådd Daniel Redén som precis hade gjort en språngmarsch ut på banan under slutvarvet och plockat upp en huva som låg på innerspåret så att Diana Zet inte skulle riskera att snubbla över den och galoppera.
– Det flög av en huva som låg precis på innerspår, så jag tänkte att Diana Zet skulle ju hoppa om hon ser den. Så jag sprang ut och tog den.

Även en tredjeplats för Redén
För Örjan Kihlström var det här sjunde segern i Stochampionatet. Tvåa blev Ganga Bae och Jorma Kontio och trea Award Kronos, som kördes av Adrian Kolgjini. Därmed fick Daniel Redén väldigt stora framgångar som tränare genom både en seger och en tredjeplats. Äger hästarna gör hårdsatsande Stall Zet.
– Jag är grymt stolt. Vi brände med Conrads Rödluva förra året och nu tog Diana en seger. Hon är säker, sa Redén.

Obesegrat superlöfte imponerade våldsamt
I övrigt den här V75-omgången på Axevalla så fick vi se en imponerande uppvisning i treåringsloppet av Elegant Ima. Den norsktränade hästen (Geir Vegard Gundersen) svarade för en makalös prestation när han vann trots en löpning utvändigt om ledande Comand i ett hårt tempo. Körande Magnus Teien Gundersen provade för ledningen men fick svar och såg sedan till att hålla tempot uppe. Ledande Comand kastade tidigt in handduken medan Elegant Ima bara trummade på. Trots att flera konkurrenter försökte så kom ingen hotande nära. Det här ser ut att vara en riktig värstinghäst som fortfarande är obesegrad när han nu tog sin sjätte raka triumf. Vinnartiden blev strålande 1.12,4/2140a och förstapriset var 100 000 kronor.
– Han är enormt bra och det var roligt att vi har fått fram en så fin häst. Jag fick en vansklig position och provade först för täten men kände tidigt att Robert ville köra i ledningen. I sista sväng hade jag en god känsla för han är stark och god, sa Magnus Teien Gundersen.

Mellby Harissa tog revansch i Consolation
I Stochampionatet Consolation blev det seger för Mellby Harissa och Robert Bergh. Hästen satt fast i uttagningen till Stochampionatet och hade varit med i finalen med en tidigare lucka. Detta trots att hästen hade galopperat bort mycket mark i första sväng. Nu gjorde Bergh tidigt slag i saken och skickade iväg sin häst till ledningen redan innan första varvet var passerat. Mellby Harissa blev utmanad av Del Ray Pellini över upploppet men sträckte på sig och vann enkelt.
Sju rätt på V75 gav 5 368 kronor, sex rätt gav 50 kronor och det blev ingen utdelning på fem rätt. Därmed blir det jackpot till kommande lördags V75-omgång som avgörs i Bollnäs.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2019-11-25 2019-11-25 Färjestad-8 Robert Bergh 2140/7 B 2 14.5 22
2019-11-05 2019-11-05 Jägersro Trav-9 Christoffer Eriksson 2160/10 B 1 14.9 35
2019-10-21 2019-10-21 Halmstad-7 Robert Bergh 2140/4 B 2 14.6 15
2019-09-29 2019-09-29 Solvalla-9 Robert Bergh 2140/11 C 0 14.7g 87
2019-09-17 2019-09-17 Solvalla-1 Robert Bergh 2140/8 C 2 13.3 599
2019-06-16 2019-06-16 Gävle-4 Robert Bergh 2140/2 C 6 13.6 155
2019-06-03 2019-06-03 Färjestad-5 Carl Johan Jepson 2140/2 A 2 15.5 24
2019-05-30 2019-05-30 Åby-2 Robert Bergh 2140/8 B 2 16.9 25
2019-05-22 2019-05-22 Åby-1 Christoffer Eriksson 2140/1 A 4 15.9 30
2019-05-04 2019-05-04 Örebro-12 Robert Bergh 2140/4 D 2 16.9 18
2020-12-04 2020-12-04 Kalmar-6 Robert Bergh 2180/8 A 4 15.5 17
2020-11-27 2020-11-27 Solvalla-9 Robert Bergh 2180/15 A 3 12.8 31
2020-11-18 2020-11-18 Bergsåker-2 Rikard N Skoglund 2660/4 C 2 13.6 66
2020-10-30 2020-10-30 Örebro-6 Kim Eriksson 2100/2 C 1 13.9 145
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-10 Robert Bergh 2140/1 C 0 13.3g 64
2020-10-06 2020-10-06 Örebro-6 Robert Bergh 2100/12 C 6 13.8 177
2020-09-06 2020-09-06 Jägersro Trav-8 Robert Bergh 2140/1 C 0 14.2g 89
2020-08-25 2020-08-25 Jägersro Trav-4 Per Lennartsson 2140/6 C 1 12.9 24
2020-07-19 2020-07-19 Axevalla-10 Robert Bergh 2140/10 C 1 13.3 25
2020-07-10 2020-07-10 Axevalla-7 Robert Bergh 2640/9 B 3 14.8g 30
2020-05-06 2020-05-06 Solvalla-7 Robert Bergh 2140/5 C 1 13.3 29
2020-04-24 2020-04-24 Åby-4 Robert Bergh 2140/3 C 4 13.6 30
2020-04-08 2020-04-08 Åby-5 Robert Bergh 2140/6 B 1 14.1 30ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se