Mellby Entre travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mellby Entre travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mellby Entre har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mellby Entre har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mellby Entre


En ensam vinnare med sju rätt kan bli 65 miljoner kronor rikare på lördag.Men för att nå dit kan man inte följa strömmen oc..


En ensam vinnare med sju rätt kan bli 65 miljoner kronor rikare på lördag.
Men för att nå dit kan man inte följa strömmen och spela favoriter.
En lågprocentare som ser intressant ut om man tittar till förutsättningarna statistiskt är 5 Mellby Entre (V75-5) som vid skrivande stund är sjunde mest spelad i V75-5, med fem procent av insatserna i ryggen.
Hästen startar från spår 5 bakom bilen, vilket är det klart segerrikaste utgångsläget på Romme.
Han får dessutom de senaste årens särklassigt segerrikaste kusk i Sverige i sulkyn, Ulf Ohlsson.
Lägg därtill att Mellby Entre är ensam i fältet om att ståta med två raka segrar, vilket man skulle kunna tolka som att han är formstarkast.

Kaxigast i ledningen
Tränaren Markus Pihlström verkar i alla fall skriva under på det senare.
- Han blev fast med mycket krafter kvar i några lopp och det har gett honom en väldig moral. Nu har han gjort två fina lopp i ledningen och i träningen känns han ännu bättre än inför senaste loppet, precis som man vill att det ska vara, säger Pihlström som inte hymlar om i vilken position han vill se sin häst på lördag.
- Får jag välja så vill jag se honom i ledningen igen. Hästen är modigast och kaxigast när han får springa där. Men jag pratar aldrig taktik med Ulf, han får lägga upp det efter eget huvud.
Ni bytte till jänkarvagn för tre starter sedan, hur mycket har det påverkat honom?
- Det vet jag inte. Hästen springer inte om han inte har form, men självklart har det passat och vi fortsätter så.
Du har sagt att det kan vara läge att rycka skorna för första gången på 14 månader…?
- Hästen har dåliga hovar så vi har sparat dem väldigt länge. Jag var sugen på att köra barfota redan i senaste starten, men då fick jag panikångest inför start och lät bli eftersom jag tyckte att formen var bra nog att vinna ändå. Nu ser motståndet betydligt tuffare ut så vi kör barfota runt om förutsatt att banan tillåter.
Är det hårt underlag som skulle få dig att låta skorna sitta kvar?
- Ja, eller om det regnar och gruset blir grovt. Hästen är som sagt känslig, det är därför vi kör barfota så sällan.
Han har inte vunnit i någon av sina tre senaste starter utan skor, hur stor tror du att effekten blir?
- Det gör mycket på honom, det vet jag. Barfota runt om är hans klart bästa balans.
Ändrar du något i övrigt?
- Nej.
Vad har du för segerfeeling?
- Loppet är stenhårt. Hästen måste vara i absolut toppform och ha tur med löpningen för att kunna slåss om segern. Absolut toppform tror jag att han har, så får vi se hur det löser sig, säger Markus Pihlström.

Robin Johansson, Kanal 75


I stadsdelen Norrmalm i Lycksele i Västerbotten har Mathias Munther en livsmedelsbutik. För fem år sedan fick man en spelhörna till butiken..


I stadsdelen Norrmalm i Lycksele i Västerbotten har Mathias Munther en livsmedelsbutik.
För fem år sedan fick man en spelhörna till butiken och det är ungefär så långt tillbaka i tiden som 45-åringens travintresse sträcker sig.
- Visst var man en del på Lyckseletravet och så i ungdomens dagar men det var när vi blev ATG-ombud som jag började bli mer insatt. Det är jag som gör andelsspelet bland annat, säger Mathias Munther, som driver Ica Nära Norrmalm i Lycksele.
Under lördagkvällen fick Mathias anledning att öppna en flaska champagne tillsammans med sin sambo.
ATG:s vinnarombudsman Hans G Lindskog ringde då och berättade att han hade vunnit den fjärde etappen av totalt sex i tävlingen och var klar för finalhelgen i Stockholm lördagen 10 november.
- Jag hade faktiskt varit inne på tävlingssidan och kollat före Hans G ringde och tänkte att skit också… eftersom jag tolkade det som att jag bara var tvåa i etappen. Men det här var kul och spännande naturligtvis, säger Mathias Munther.
168 spelare i tävlingen hade sju rätt i lördagens omgång, där sju rätt delade ut 4437 kronor. Två av dem hade spikat Mellby Entre i avdelning två och fick högsta spikoddset 12.04 på vinnarspelet. Mathias Munther låg bäst till i sammandraget vilket avgjorde till västerbottningens fördel.

Lunda-bo toppar listan
Jesper Arfvidsson i Lund leder tävlingen på 21 rätt. De nio personerna som är bäst i sammandraget efter sex omgångar är tillsammans med etappvinnarna klara för semifinal och final i Stockholm lördagen 10 november.
Den fullständiga ställningen finns att se på atg.se/vmiv75.
Personen som slutligen blir världsmästare vinner 250 000 kronor. Andrapriset är 75 000 och tredjepriset 50 000.

Mikael Wikner, Kanal 75


Åbytravet bjöd på en verkligt blågul V75-omgång på lördagen med sex svenska mästerskapslopp på kupongen.Dagen..


Åbytravet bjöd på en verkligt blågul V75-omgång på lördagen med sex svenska mästerskapslopp på kupongen.
Dagens stora begivenhet var klassikern Svenskt Mästerskap för den högsta klassens hästar, ett lopp som var vikt för Readly Express.
Trots sämsta utgångsläget var hästen dagens överlägset största favorit. Hela 80 procent var Timo Nurmos Prix d’Amerique-vinnare spelad på i V75.
Readly Express inledde i det bakre ledet bakom bilen. Eftersom värsta hotet Cyber Lane fanns där framme testade Björn Goop att kuppa sig fram längst ut i banan direkt startbilen lämnade.
Goop fick dock hejda sig och backade tillfälligt ner sin häst i andraspår – för att i momentet efter lyfta ut storfavoriten igen.
Christoffer Eriksson som körde Cyber Lane gav sig utan strid och dryga 2000 meter från mål satt Readly Express i ledningen.
- Man kan ju aldrig vara säker men jag kände mig ganska komfortabel med att jag skulle få ledningen med honom, bara vi skulle komma tidigt i loppet. Det finns ju open stretch på Åby, sa Björn Goop.

”Mot Prix d’Amerique”
Efter att ha inlett 1.13,1 första 1500 meterna fick världens bästa häst börja dra lite lagom på den sista bortre långsidan. Sista halvvarvet klockades till 1.08,0.
Andra raka SM-tecknet och ett fint formbesked av Readly Express som länsade undan och hängde av Cyber Lane som testades på det extra innerspåret.
- Han var mera rapp i steget i dag faktiskt. Hästen är ett år äldre och mera rutinerad och har flera månader på sig att träna. Så absolut ska han försöka försvara färgerna i Prix d’Amerique i vinter, kommenterade Björn Goop.
Goop fyllde 42 år på lördagen – en födelsedagspresent således.
- Vart årtionde har ju sina stjärnor. Men vem som är bästa hästen jag kört… Readly Express får man ju säga. Jag har aldrig kört någon som vunnit Prix d’Amerique och det är världens största lopp.
Tränaren Timo Nurmos vann Europaderbyt på fredagen i Paris med Villiam och var själv inte på plats i Mölndal.
Readly Express ägare Rolf Andersson fick ta emot SM-bucklan.
- Vi har ju stuckit ut hakan och sagt att vi ska försöka försvara titeln i Prix d’Amerique, sa Rolf Andersson efter segern värd 500 000 kronor.

Cash Crowe bästa stoet
Efter sju sorger är en av fjolårets drottning i 2013 års kull på stosidan en vinnare igen – den här gången passande nog i Sto-SM. Christoffer Eriksson satt bakom Cash Crowe och körde resolut till ledning efter 600 meter och sedan var loppet över.
Det har trilskats för Petri Puros madam med borrelia och problem med ett sår i maj. Lördagens start var den tredje för året.
- Nu börjar hon komma till sin rätt igen och jag är väldigt lycklig, sa Halmstadtränaren.
Segertiden skrevs till 1.11,6 över 2140 meter, autostart och förstapriset uppgick till 500 000 kronor.

Dubbla guld till Åsberg
Jenni H Åsberg gick från Åby med dubbla SM-guld. Bollnästränaren är hundraprocentig med Order To Fly och tog nu tredje raka segern i ridande trav med åttaåringen i Monté-SM.
Åsberg inledde från spåret längst ut bakom bilen och bäddade in sin häst i sistaparet invändigt. Favoritspelade Sofia Aronsson såg ut att ha kopplat grepp med Julio de Luxe men var chanslös mot Order To Flys slutrökare - via femtespår i den sista kurvan!
Kanske är detta Sveriges kommande topphäst i monté.
Jenni H Åsberg hade tidigare under dagen vunnit Montéryttar-SM med Robin Hood.
- Tävlingsmässigt är det här så klart min största dag. Man har kämpat så länge och att få rida såna här fina hästar är förstås tacksamt, sa Åsberg.
Micael Lindblom vann Lärlings-SM med Athos Race. 27-årige körde enligt sin plan. Det blev ledningen och sedan höll ekipaget undan ganska enkelt. Men visst var det lite kritiskt sista biten?
- Ja, han är ju sämre med bakskor så jag fick hålla i och försöka njuta samtidigt! sa Micael Lindblom.
Lärlingsmästaren jobbar hos Juhani Partanen i Örebro. Athos Races tränare Åke Lindblom är Micaels pappas kusin. Athos Race är i sällan skådat slag. Sju starter sedan i juni har slutat med fem segrar och två andraplatser.

Malin vann Amatör-SM
Malin Viklund heter 2018 års svenska mästare bland amatörkuskarna. SM-mästarinnan, som kommer från Umeå, körde till ledningen efter 400 meter med Markus Pihlström-tränade Mellby Entre.
Väl i frontpositionen provade hon ett beprövat recept med att strypa tempot och köra undan. En skräll spelad endast på sju procent.
- Det var tacksamt att jag fick lugna ner honom under vägen. Att få vinna V75 som dessutom är SM är det största jag gjort, sa Malin Viklund som i fjol knep 32 segrar som kusk men nästan kört in lika mycket i år på sina tio segrar och nu passerade miljonen.
Ungdoms-SM vanns av Mats E Djuse med Robert Bergh-tränade Hakon von Haithabu. 20-årige Mats är den näst yngste i en skara på fyra bröder Djuse som antingen är på uppgång eller har etablerat sig i travsporten.
Många spelare hittade alla vinnare på V75 och belöningen för sju rätt blev 4 437 kronor, sex rätt delade ut 69 kronor medan det blev jackpot på femmorna och miljoner som vandrar vidare till Örebrotravet nästa lördag.

Mikael Wikner, Kanal 75


SM-lördagen 13 oktober på Åbytravet bjuder i år på en nyhet då även finalen av Amatör-SM avgörs på banan..


SM-lördagen 13 oktober på Åbytravet bjuder i år på en nyhet då även finalen av Amatör-SM avgörs på banan i Mölndal. Tidigare har Amatör-SM vandrat runt bland olika banor.
Följande kuskar har kvalificerat sig till finalen som körs över 2 140 meter autostart med 125 000 kronor i förstapris:
Bengt-Erik Daggert, Årjäng (Space Star)
Dan Ottosson, Jägersro (Micro Vick)
Elisabeth Lundholm, Bergsåker (Everest Sisu)
Gunilla Lundqvist, Boden (Höwings Undercover)
Helena Ehn, Hagmyren (Primus Altero)
Jörgen Åsén, Åby (Frances Yoda)
Karl Aikio, Eskilstuna (Bottnas Ambassadör)
Lukas Svedin, Solvalla (B.T.’s Viclando)
Malin Viklund, Umåker (Mellby Entre)
Mercedes Balogh, Örebro (O’Man Flax)
Per Nordlund, Gävle (Triton’s Angel)
Robert A Kerttu, Halmstad (Garcon Above)
Startspåren lottas på söndag kväll.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


 Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Bergsåker och på den nordligare av de två banorna laddar hemmatränaren Markus Pi..


 Veckans V86-omgång delas mellan Solvalla och Bergsåker och på den nordligare av de två banorna laddar hemmatränaren Markus Pihlström med sex hästar. Hans hetaste segerbud kommer redan i den första avdelningen.
- Casanova Sisu (V86-1) har varit fantastiskt fin på slutet. Han har hittat växlar som jag hela tiden har hoppats skulle finnas och de finns där nu, säger Pihlström.
Casanova Sisu ståtar med tre raka segrar och från ett bra utgångsläge, spår tre bakom startbilen, har hästen goda möjligheter att förlänga segersviten.
- Han har inte gått sig trött någon gång på slutet och jag var supernöjd med honom i dagens jobb. Han kändes helt fantastisk.
Vad tror du om chansen?
- Han förlorar inte det där loppet. Som han känns för dagen skulle han kunna runda det där gänget från positionen som sistahäst.

Distansen ett stort plus
Markus Pihlström är optimistisk även inför finalen i Bergsåkersmästarna. Där har han två treåringar som jagar segerchecken på 125 000 kronor.
- O.P.’s Fabulous (V86-3) är en lovande häst som inte är riktigt färdig, men han börjar bli riktigt fin och vi tror mycket på honom inför nästa år.
O.P.’s Fabulous har vunnit 6 av 15 starter så hår långt och kommer närmast från seger över opassande kort distans.
- 1 600 meter är inte hans distans. Han hade låg puls och blåste knappt efter loppet senast. Att det är lång distans nu är ett jätteplus för honom och han är min näst bästa chans i omgången.
Mellby Entre (V86-3) är med i samma lopp. Senast slutade han fyra bakom sin stallkamrat.
- Han spurtade bra och skulle det gå att köra barfota runt om är det klart positivt för honom. Men han rör ändå inte O.P.’s Fabulous utan kan vara trea-fyra.

”Form på grejerna”
Ytterligare tre hästar från stall Pihlström är med inom ramen för V86-spelet och en av dem har potential att skrälla enligt tränaren.
- Power Parks (V86-5) gör det bra men går nu ut i ett alldeles för tufft lopp och är inget för streckspelarna.
- Fonzan Sund (V86-7) var den efter Casanova Sisu som var finast i dagens träning. Hon gillar den här årstiden och hon kan vara ett väldigt roligt streck på V86, för där är det form på grejerna, det kan jag lova.
- Magic Number (V86-7) är en väldigt svår häst att hålla fräsch. Nu är hon uppfräschad och då kan hon göra några bra lopp, men normalt slår hon inte Fonzan Sund och det är bra om hon tjänar pengar.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-30 2016-11-30 Bergsåker-7 Helena Johansson 2660/10 B str
2016-11-20 2016-11-20 Bergsåker-8 Helena Johansson 1640/10 B 4 15.3 68
2016-11-12 2016-11-12 Bergsåker-2 Ulf Ohlsson 1640/4 D 6 13.6 26
2016-10-27 2016-10-27 Gävle-5 Ulf Ohlsson 1640/12 B 4 13.5 85
2016-09-28 2016-09-28 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 2160/11 A 6 16.5 41
2016-08-20 2016-08-20 Östersund-7 Daniel Wäjersten 2140/6 A 1 15.4 28
2016-08-04 2016-08-04 Bergsåker-5 Helena Johansson 1640/5 C 2 13.4 56
2016-07-19 2016-07-19 Bollnäs-5 Jennifer Tillman 2140/3 C 5 16.1 81
2016-06-25 2016-06-25 Skellefteå-9 Daniel Wäjersten 2140/7 B 7 16.9g 88
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-2 Daniel Wäjersten 2140/1 D 0 15.7 726
2016-05-27 2016-05-27 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2140/11 C 0 15.1 260
2016-04-29 2016-04-29 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 2140/1 C 1 16.8 14
2016-04-21 2016-04-21 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 2140/2 D 2 16.7 20
2016-04-07 2016-04-07 Bergsåker-2 Ulf Ohlsson 2140/2 C 1 17.6 18
2016-03-19 2016-03-19 Bergsåker-9 Ulf Eriksson 2140/11 D 7 18.4 70
2017-10-16 2017-10-16 Hagmyren-3 Helena Johansson 2140/6 B 0 g 154
2017-09-24 2017-09-24 Dannero-8 Daniel Wäjersten 3140/2 B 0 g 102
2017-09-14 2017-09-14 Dannero-3 Ulf Ohlsson 2640/4 A 5 16.3 17
2017-08-25 2017-08-25 Bergsåker-5 Erik Adielsson 1640/12 D 0 12.5 235
2017-08-17 2017-08-17 Bergsåker-4 Ulf Ohlsson 1640/12 A 6 13.1 109
2017-06-09 2017-06-09 Östersund-11 Ulf Ohlsson 2160/11 B 6 15.5 63
2017-05-10 2017-05-10 Bergsåker-4 Helena Johansson 2160/11 C 0 18.0g 58
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-8 Erik Adielsson 2140/11 C 4 14.6 132
2017-04-05 2017-04-05 Bergsåker-2 Daniel Wäjersten 2640/3 B 1 16.8 48
2017-03-22 2017-03-22 Bergsåker-4 Helena Johansson 2160/8 A 0 16.0 125
2017-03-05 2017-03-05 Östersund-4 Helena Johansson 2140/1 A 1 16.4 28
2018-11-24 2018-11-24 Umeå-4 Daniel Wäjersten 1640/1 B str
2018-11-14 2018-11-14 Bergsåker-8 Ida Olsson 1660/6 B str
2018-11-03 2018-11-03 Romme-9 Ulf Ohlsson 2140/5 D 0 13.4 138
2018-10-13 2018-10-13 Åby-6 Malin Viklund 2140/7 C 1 14.4 120
2018-09-29 2018-09-29 Umeå-6 Malin Viklund 2140/7 B 1 16.0 20
2018-09-16 2018-09-16 Östersund-7 Daniel Wäjersten 1640/9 D 5 12.6 792
2018-08-31 2018-08-31 Umeå-5 Ida Olsson 2140/1 C 4 16.6 42
2018-08-11 2018-08-11 Romme-8 Lisa Gilljam 2140/8 B 2 15.9 155
2018-06-11 2018-06-11 Dannero-3 Daniel Wäjersten 2640/1 C 4 16.0 119
2018-02-21 2018-02-21 Bollnäs-3 Ulf Ohlsson 2140/6 D 1 15.5 21
2018-02-14 2018-02-14 Bergsåker-5 Ulf Ohlsson 2660/15 C 4 17.0 109
2018-01-30 2018-01-30 Östersund-1 Ida Olsson 2160/13 A 6 17.0 131
2018-01-10 2018-01-10 Bergsåker-1 Ulf Ohlsson 2160/12 A 4 17.7g 57
2019-02-27 2019-02-27 Bergsåker-3 Ulf Ohlsson 2140/10 A 0 g 24
2019-02-13 2019-02-13 Bergsåker-8 Daniel Wäjersten 2160/7 B 5 15.9g 64ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se