Mel Odin travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mel Odin travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mel Odin har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mel Odin har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mel Odin


Sister Sledge var omgångens största favorit och i ett litet fält vågade ingen bråka med henne i V64–1 när hon enkelt kund..


Sister Sledge var omgångens största favorit och i ett litet fält vågade ingen bråka med henne i V64–1 när hon enkelt kunde behålla ledningen. Sister Sledge fick varva på långsamma 1.16,9 och när tempot drogs upp under sista varvet kunde ingen vare sig riktigt hänga på eller utmana.
Tränaren Daniel Redén var så klart nöjd med sin häst.
– Det här sa väl inte så mycket, men hon har en sådan skön inställning. Hon är flegmatisk och gör inte mer än vad hon behöver. Hon har haft två stenhårda säsonger i USA och hon är verkligen värd att få en lugnare säsong i år. Vi siktar på nästa år och förhoppningsvis får hon ha en lång karriär, sa Daniel Redén.
Om den inledande avdelningen var utan spänning var V64–2 desto mer händelserik och när Immanuel K. spurtade till seger med en längds marginal så bjöd segerkusken Daniel Wäjersten på segergest.
Inledningen gick väldigt fort. Idomenio Sisu och In Case Of Fire duellerade länge och den förstnämnde tvingades till en öppning efter 1.08,6 de första femhundra meterna. Idomenio Sisu visade tidigt att han inte hade sin bästa dag och in på upploppet sågs många hästar med chans. Kavatåsåfin som delar av loppet gått först i andraspår kopplade greppet över ledaren, men längst ut i banan kom Immanuel K. Segertiden blev 1.13,6.
– Han var med och lärde lite ifjol och jag tror att han hade nytta av att göra några starter som tvååring. I vinter har han gått lite backträning för att jag tyckte han behövde bli lite starkare i kroppen. Jag kände ingen skillnad i april, men nu tycker jag verkligen att han har tagit riktigt bra fart, sa en nöjd Daniel Wäjersten.
Av bara farten fortsatte framgångarna också V64–3 där Claude P.Hill vann med sträckta linor över mål. Daniel Wäjersten körde resolut fram och visade tydligt att han ville köra i ledningen och väl där var han sedan aldrig hotad och Claude P.Hill tog fjärde segern i artonde starten.

Tog en stalldubbel
Daniel Wäjerstens framfart var inte slut där. I V64–4 vann stora favoriten Berra Steel efter att tidigt ha tagit över ledningen. I sulkyn satt Andreas Lövdal och bakom det segrande ekipaget spurtade stallkamraten Bowling El Mar och fixade en stalldubbel till Daniel Wäjersten.
Första och enda skrällen kom i V64–5. 15-årige Mel Odin stod i blott 2 % på V64 och vann trots att han fick gå först i tredjespår det sista dryga halvvarvet. Tränaren och segerkusken Micael Melander berättade om den osannolike segraren.
– Jag ska skriva en bok om Mel Odin. Han har haft fem gaffelbandsskador, en tumör och en gång stod han på djursjukhuset i Uppsala i en hel månad och var nära döden. Jag är jätteglad för att få vara här idag, sa Micael Melander.  
Erik Adielsson ramade in omgången genom att vinna även den avslutande avdelningen med en tapper Coin Perdu som avancerade fram utvändigt om ledaren Esprit Sisu. Tempot under det sista varvet var högt uppskruvat men Coin Perdu kunde ändå plocka ner ledaren på ett gediget vis.
Sex rätt gav 29 206 kronor, fem rätt 9 kronor och fyra rätt 9 kronor.

Casper Hedberg, Kanal 75

Den nya plattformen för start- och resultatlistor kommer lanseras efter sommaren. Information från ATG kommer gå ut i god tid innan lansering.
Tills vidare kommer start- och resultatlistor fortsatt finnas tillgängliga här på Kanal75.se.

Nyhetsartiklar och bilder kommer finnas kvar hos Kanal75.se/media med samma inloggningsuppgifter som i dag.

För åtkomst till startlistor och resultatlistor efter flytten var vänlig mejla ATG med uppgifter för uppdatering av avtal och access (nya lösenord).

Kontaktperson (avtalsansvarig):
Företag:
Epost:
Mobil:

Skicka dina kontaktuppgifter till startlistor@atg.se

The service for start lists and result lists will soon be moving to ATG.
News items and pictures will remain on Kanal75.se/media with the same login details as today.

To access the start lists and result lists, please email ATG as soon as possible with details for the updating of agreements and access (new passwords).

Contact person (with responsibility for the agreement):
Company:
Email:
Mobile:

Send your contact details to startlistor@atg.se


Timo Nurmos har stått i särklass i landet när det gäller att vinna på V75® de två senaste åren.Men 2020 kommer han me..


Timo Nurmos har stått i särklass i landet när det gäller att vinna på V75® de två senaste åren.
Men 2020 kommer han med all sannolikhet att få lämna ifrån sig kronan till Daniel Redén eller Björn Goop.
Men denna lördag, när Nurmos skickade Jorma Kontio över Östersjön för att vinna det finska travskriteriet med Sahara Jaeburn och istället anlitade nämnde Goop som förstekusk, blev det snudd på maximal utdelning på Skellefteåtravet.
Det började med Västerbo Pokerface som visade sig tuffast i den inledande avdelningen.
- Han var bäst. Jag körde inte bäst, men hästen var bäst, konstaterade Goop sedan han tidigt styrt fram utvändigt och reglerat ledande favoriten Mellby Granat.
Uppföljningen blev ännu bättre då One Kind of Art och Oskar J Andersson speedade förbi stallkamraten Prime Lini via open stretch och fixade två dubbelsegrar i ett svep.
Hattricket fullbordades genom omgångens megafavorit Seismic Wave som bara behövde imponera i 100 meter, då han brisade till ledningen. Resten blev en behaglig lördagspromenad.
- Det blev jättelätt. Nu mötte han lite enklare motstånd, men framförallt var hästen jättefin. Han håller alldeles för hög kvalitet för den klass han är i, han kan nog gå ut mot de absolut bästa hästarna nästa år, berömde Goop om hästen som sprang världsrekord USA som treåring och två år senare knackar på dörren till sitt stora genombrott.
- Hästarna är fantastiskt fint i ordning just nu. Kuskarna körde mycket bra idag och personalen har gjort ett strålande jobb. Det var en otroligt stor dag, först kriteriet och sedan att vinna tre lopp på V75. Jag är mycket glad, konstaterade Nurmos som i dagarna sökt nya unghästar i Italien och njöt av tillställningen på distans från utkanten av Venedig.

Veteran stoppade kvadruppeln
Det krävdes en sällsynt rutinerad och framgångsrik amatör från norr för att få stopp på segertåget.
79-årige Thule Jonsson tränade fram sin första vinnare på 1950-talet och visade nu upp nyförvärvet Rossi Palema i bästa författning.
Björn Goop gjorde sitt bästa för att fixa en fyrling till Nurmos, men Cab Lane fick aldrig slag på ledaren som avslutade en favoritspäckad omgång i händerna på Mats E Djuse och fastställde utdelningen för sju rätt på V75 till 459 kronor.

Dubbeljackpot och storvinst på Top 7
Detta sedan övriga lopp körts enligt ritningarna.
Erik Adielsson valde ett tidigt avancemang bakom Svante Båths högkapable Very Kronos, som trots dubbla tillägg satt i ledningen två varv från mål i Stig Lindmarks Styrkeprov och sedan aldrig blev utmanad.
Steggbest Minne blev den utlovade duellen mellan ledande Mel Odin och utvändige Tangen Haap.
Och precis som Björn Karlsson segersäkert hade förutspått var den senare tuffast.
- In på upploppet, man rycker tussarna och så känns det att man har ett ton att köra med. Han är så läcker hästen, man skulle ha haft tio till…, jublade segerkusken.
Elsa Mearas och Per Linderoth spelades till totofavorit, men var ändå det närmaste man kom en skräll på V75 då hon med 16 procent av spelet i ryggen fångade in ledande Mellby Hope kort före mål.
Bottenutdelningen innebär att över 42 miljoner kronor flyttas vidare till lördagens SM-tävlingar på Åby i form av dubbeljackpot.
Favoritparaden till trots gick det ändå att vinna stora pengar.
En pelare från Stockholm blev nämligen ensam med sju rätt på Top 7 och kunde hämta ut 819 786 kronor, med en insats på blott 24 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det är jackpot i lördagens V75 som avgörs i Skellefteå. En ensam vinnare kan ta hem 37 miljoner kronor på sju rätt enligt ATG:s ..


Det är jackpot i lördagens V75 som avgörs i Skellefteå. En ensam vinnare kan ta hem 37 miljoner kronor på sju rätt enligt ATG:s beräkningar. En av omgångens favoriter och ett singelstreck för många blir Tangen Haap. Kallblodsstjärnan, som ägs av Daniel och Henrik Sedin, har sprungit in 3,6 miljoner kronor och elva år är han kanske bättre än någonsin. Näst senast travade han 1.19,8 bakom Odd Herakles som dundrade på i världsrekordfart framme i ledningen. Och senast var Tangen Haap smått överlägsen när han vann med gott om krafter kvar efter en fin resa i andra par utvändigt.
– 5 Tangen Haap (V75-3) håller en väldigt bra nivå. Slipper han att möta Odd Herakles och Månprinsen A.M. så har han bra chans att brotta ner övriga. Jag tycker att han var bra i ordning fram till Elitkampen och fram till sommaren. Nu är han tillbaka i ett väldigt gott slag igen och gillar hösten när det blir lite svalare i luften. Det är bra power i honom nu, han har varit på en hög nivå senaste åren och det är han fortfarande. Han är grym, säger Björn Karlsson.
– Näst senast körde jag inte ens mot Odd Herakles utan lät honom få gå undan i ledningen. Det går inte att slå honom i loppen och jag körde mest för andraplatsen. Senast i Gävle blev det väldigt lämpligt och det var lättare motstånd än tidigare. Han vann med gott om krafter kvar och det var bra tryck i hästen över mål.

”Har blivit mer stark än snabb som äldre”
Tangen Haap startar från spår fem bakom bilen i den tredje V75-avdelningen. Distansen är 1640 meter och det är en klar fördel numera enligt tränare Karlsson.
– Som äldre har han blivit mer snabb än stark och det gäller många hästar att det blir så. Det är ofta dom starka hästarna som blir bäst över 1600 meter. Över kort distans måste man springa max från start till mål. Jag tror att jag har den starkaste hästen i fältet och tar gärna dödens, säger Björn.
– Jag tror säkert att de vill tävla med Mel Odin som har spår innanför och han tar nog ledningen. Men över 1600 meter har jag inga bekymmer med att köra i dödens med min häst. Över 2100 meter får man däremot hushålla lite mer med krafterna. Jag tror att han brottar ner Mel Odin men jag kommer även att göra ett försök att nå ledningen. Men jag misstänker som sagt att de är påställda att köra i spets med Mel Odin efter tredjeplatsen i SM senast. I så fall får vi parkera i dödens.
– Det är bättre intervaller mellan starterna för min häst nu och tre veckor efter förra loppet är perfekt. Han känns fin hela tiden och ska vara ännu lite vassare nu än senast tycker jag. Spåret är bra och han är snabb ut som sagt och jag måste tro på en bra chans.

”Kan bli norsk gas för första gången någonsin”

Några ändringar i balans och utrustning?
– Eventuellt blir det norskt huvudlag för första gången i hästens karriär. Jag har sagt tidigare att när han ska göra 100 starter innan jag sätter på ”norsken”, men han är så pass ärlig och ger järnet i alla fall och nu har han gjort över 100 starter och gått med öppet huvudlag hela livet. Jag vill hålla det öppet så länge beroende på hur han känns i jobben under veckan. Annars blir det barfota runt om och hybridvagn som tidigare, säger Björn Karlsson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Hårdsatsande amatörtränaren Lars-Erik Karlsson blev tvåa i Svenskt Kallblodsderby med hästen Fantom i Östersund för nå..


Hårdsatsande amatörtränaren Lars-Erik Karlsson blev tvåa i Svenskt Kallblodsderby med hästen Fantom i Östersund för någon vecka sedan.
Karlsson har travet som fritidssyssla och har åtta hästar i träning i byn Järvsö i Hälsingland.
Inför Norrländska Elitstoet på Umåker hade han dragit på sig en avstängning och tog hjälp med kuskandet.  
Tioåriga Alfie som inte segrat på 30 starter – sedan i januari 2018  – vann utan prut med Ove A Lindqvist i sulkyn.
Lindqvist stod med 60 meters tillägg i medeldistansloppet tillsammans med Alfie och valde att köra invändigt direkt i starten. Det blev femte par invändigt för Alfie, en position Lindqvist tråcklade sig ut ifrån i mitten av den sista bortre långsidan.
Bakom en mur av hästar veks Alfie ut i fjärdespår och växlade motståndet genom den sista kurvan. Segertiden skrevs till 1.24,5 över 2200 meter efter en imponerande avslutning.
100 000 kronor in till uppfödaren och tränaren Lars-Erik Karlsson från Järvsö som suttit bakom vid Alfies nio segrar i karriären före fredagen.
- Det var rätt att chansa invändigt för Alfie kändes verkligen bra när jag vek ut. Vad snabb hon var! sa Ove A Lindqvist efter segern med åttaprocentaren på V64-spelet.
Bakom Alfie i Norrländska Elitstoet blev det duell om andrapriset. Karlängs Lill slutade tvåa för Jessika Sidbäck och trea Torpa Olea körd av Hans Bergh.
Favoriten Granetta blev störd till galopp dryga varvet från mål när Jimmy Jonsson påbörjade avancemang i tredjespår och i sista kurvan galopperade Granetta på nytt.
Alf Ann var Lars-Erik Karlssons andra häst i loppet, där blev det en sjundeplats med Magnus A Djuse i sulkyn.

14-åring mot SM
En annan fin kallblodsvinnare under kvällen var Micael Melanders dubble miljonär Mel Odin.
Efter tävlingsfrånvaro på över ett år spurtade 14-åringen (!) till segern från dubbla tillägg i ett sprinterlopp på V64-spelet.
Mel Odin kostade på sig några galoppsteg i början och fick gå med i rygg på en konkurrent i tredjespår genom den sista kurvan och kördes bara till över upploppet.
Galileo veks invändigt av Magnus A Djuse den sista biten och i mål skiljde bara en halv längd mot Mel Odin. Segertiden 1.24,1 över 1680 meter.
Nu väntar en start i Svenskt Mästerskap på Bergsåker lördagen 29 augusti för 14-årige Mel Odin om det går som Micael Melander tänkt sig.
- Kommer vi med i SM är vi gärna med där. Han har varit borta länge för ett gaffelband men trots att hade kunnat ta ut honom mycket tidigare på säsongen har jag inte velat göra det på grund av alla problem. Nu var han fin i en snabb avslutning. Det är en jättekompis det här och en positiv individ som älskar att träna och tävla. Annars hade jag inte fortsatt med honom, sade Micael Melander en stund efter loppet.

Mikael Wikner, Kanal 75


När Månprinsen rullade över i fel i kallblodsdivisionen i V75 på Bergsåker i slutet av juni hade den normalt så stabile hä..


När Månprinsen rullade över i fel i kallblodsdivisionen i V75 på Bergsåker i slutet av juni hade den normalt så stabile hästen inte galopperat på 29 starter.
Något var fel.
Efteråt visade det sig att hästen hade känning i en kota på vänster framben.
Skadan var av lindrig art och efter behandling och vila tränas kallblodskungen kontinuerligt.
Någon start i Svenskt Mästerskap på Bergsåker lördagen 29 augusti blir det emellertid inte. Kanske har Månprinsen varit med i sitt sista SM efter fem inteckningar i loppet.
- Sånt där är alltid svårt att säga. Ambitionen är att han ska komma tillbaka i alla fall. Om det blir i höst kan jag inte svara på. Hästen är glad och full av liv som vanligt, så det är ingen fara så. Vi har fått tagit det lite lugnt ett tag bara. Men Månprinsen startar vi inte bara för att vara med - utan han som varit så duktig vill jag ju ska ha bra chans att vinna om vi startar, säger Gunnar Melander.

”Inte åldersrelaterat”
Den 13-årige kallblodskungen har en segerprocent på imponerande 63 (71 segrar på 112 starter)
I just SM har det bara blivit en plump på sex försök. 2016 slutade Månprinsen trea bakom Odin Tabac och Mel Odin.
I fjol var han inte med. 
- Nej, det har ju strulat lite med skador de senaste åren men jag tror inte att det är åldersrelaterat. Kotan till exempel. Månprinsen har ju aldrig haft några som helst problem med sånt tidigare.

Sonen ny stjärna
Den 73-årige travlegendaren har inte så stort stall längre och har dragit ner till sex hästar.
Under hösten i fjol fick han ett erbjudande om att ta över en son till Månprinsen i träning.
Sambon AnnaMaria Öberg föder upp hästar efter kallblodskungen. Månlykke A.M. är en sexåring med framtiden för sig. När det gick lite i stå hos Jan-Olov Persson ville ägaren att Gunnar Melander skulle få prova.
Comebacken i maj - efter sju månaders vila och förberedelser – slutade med galopp. Efter det har det blivit tre segrar och ett andrapris på fyra starter för Gunnar Melander.
Insatsen senast i kallblodsdivisionen i Årjäng V75 var mäkta imponerande. Månlykke A.M. ser ut som en riktig topphäst.
Melander skrattar förtjust.
- Ja, han har hjärta och lungor som duger i högsta klassen! Och så skallen, han vill ju vinna. Det är en vinnarhäst. Funkar det som jag har tänkt så blir det start i ett lopp för fem- och sexåringar på Solvalla 19 augusti (Andungens lopp under kvällen med Jubileumspokalen, reds anm).  Vi har tänkt ladda för det. Är det så att allt är väl sedan så finns chansen att han kommer att vara med i SM. För han är bra. 

Mikael Wikner, Kanal 75

På grund av utvecklingsarbete nås inte alltid startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Om det inte fungerar hittas dessa istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det var i fredagseftermiddagens sjunde lopp som Micael Melander nådde milstolpen i sin karriär. Jubileumshästen blev Lord Sunrise som ledde fr&a..


Det var i fredagseftermiddagens sjunde lopp som Micael Melander nådde milstolpen i sin karriär. Jubileumshästen blev Lord Sunrise som ledde från start till mål och vann lätt.
- Fast det är med blandade känslor för jag har aldrig varit så besviken som med Mel Odin i loppet innan som slog sig på ett framknä, tappade balansen och galopperade. Men så är det med trav, sa en rörd Micael Melander i vinnarcirkeln.
Och fortsatte:
- Det var tråkigt att förlora med Mel Odin men skitkul att få vinna med Sollunda Gårds häst.

”Jag är stolt”
Micael Melander tog sin första seger med hästen Tvivel den 11 april 1989 i Östersund. Dannerotränaren är son till Gunnar Melander som också är med i tusenklubben.
- Tusen segrar är en skön känsla som jag sett fram emot och jag är stolt över att både min far (Gunnar) som är verksamma på en liten bana lyckats nå den här milstolpen, säger Micael Melander till travsport.se och som varit Dannero trogen genom åren.
- Jag har nio banor inom 30 mils radie, konstaterar Micael, och blickar framåt mot en framtid som såväl catchdriver som tränare.
Micael Melander har kört många bra hästar genom åren och de segerrikaste är Mel Odin 19 segrar, Polketta (16), Ace Broline (14) och Myllarfaks (12). I oktober förra året tog Micael sin största seger i karriären när han vann Sto-SM med Super Ariel.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-24 2016-10-24 Boden-5 Micael Melander 2680/8 A str
2016-10-08 2016-10-08 Skellefteå-7 Angelica Holm 1640/10 B 0 24.0g 54
2016-09-09 2016-09-09 Romme-8 Micael Melander 2160/5 C 3 23.7 84
2016-08-27 2016-08-27 Bergsåker-7 Micael Melander 2640/2 C 2 23.6 224
2016-08-16 2016-08-16 Solänget-4 Micael Melander 2710/7 B 1 25.8 44
2016-07-27 2016-07-27 Östersund-6 Micael Melander 2140/7 C 0 23.7g 618
2017-07-14 2017-07-14 Hoting-8 Micael Melander 2500/8 B 3 26.1 65
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-9 Stefan Edin 2660/8 B 6 25.1 155
2018-07-06 2018-07-06 Lycksele-6 Micael Melander 2200/15 B 0 g 63
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-7 Micael Melander 2660/12 C 0 24.9 640
2019-07-09 2019-07-09 Solvalla-8 Malin Viklund 2140/10 C 0 g 308
2019-06-30 2019-06-30 Hagmyren-10 Micael Melander 1640/5 C 2 20.8 71
2019-06-13 2019-06-13 Hagmyren-3 Micael Melander 1640/3 C str
2019-06-02 2019-06-02 Bollnäs-7 Micael Melander 2180/10 C 7 23.2 744
2020-11-13 2020-11-13 Umeå-4 Micael Melander 2180/12 B str
2020-10-29 2020-10-29 Gävle-9 Micael Melander 2140/12 D 0 23.9 311
2020-10-03 2020-10-03 Skellefteå-7 Micael Melander 1640/4 B 3 21.6 37
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-7 Örjan Kihlström 2640/11 D 3 24.1 62
2020-08-07 2020-08-07 Umeå-6 Micael Melander 1680/7 B 1 24.1g 102
2021-08-28 2021-08-28 Bergsåker-7 Micael Melander 2640/4 C 0 g 225
2021-07-22 2021-07-22 Bergsåker-8 Micael Melander 2160/12 B 1 24.0 548
2021-07-06 2021-07-06 Hagmyren-6 Micael Melander 1640/8 C 0 21.5 1252
2021-05-28 2021-05-28 Hagmyren-8 Micael Melander 2160/5 C 3 23.5 582
2021-05-15 2021-05-15 Umeå-3 Micael Melander 1640/5 D 7 25.5g 780
2021-05-03 2021-05-03 Skellefteå-1 Micael Melander 2180/12 A 3 24.3 64ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se