Mary Am travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mary Am travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mary Am har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Mary Am har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Mary Am


 Meritlistan är en av de tyngsta inom travsporten med segar i Elitloppet, Prix d’Amerique och så gott som alla landets stora årg&ari..


 Meritlistan är en av de tyngsta inom travsporten med segar i Elitloppet, Prix d’Amerique och så gott som alla landets stora årgångslopp.
Men sjukdom tvingade Stefan Hultman att sluta som travtränare, i dag är han istället expertkommentator i ATG Live där han framförallt täcker V86 och V75.
På sina lediga dagar är det emellertid fortfarande hästarna som gäller.
- Jag har ett samarbete med Peter G Norman och är ute hos honom två dagar i veckan, måndagar och fredagar. Förutom Nimbus C.D. äger jag två tvååringar och fem ettåringar som alla tränas och matas efter mitt schema. Peter är otroligt bra på det sättet att han är helt prestigelös och ser till att hästarna tränas precis på det sätt som jag önskar. Han fixar allting och när jag kommer dit får jag hoppa upp på en färdigselad häst. Det är som att vara catchdriver. Jag skulle inte klara av att driva en egen verksamhet igen, den kraften finns inte, men med det här upplägget kan jag vara delaktig ändå, det är jag otroligt tacksam för, säger Stefan Hultman som fick sistabudet på 350 000 kronor på Mary Am, den klart dyraste hästen under lördagens auktion på travera.nu.

"Jag har min teori"
Det rör sig om en treåring fallen efter superhingsten Muscle Hill, som nått fyra andrapris på elva starter och tjänat knappt 150 000 kronor hos Robert Bergh. Att betala så stora pengar för en segerlös häst som kommer från en av landets absolut främsta tränare kan tyckas vågat.
- Tittar man på resultaten är det mycket pengar, men tittar man på hästen är det inte mycket. Jag känner de tidigare ägarna och har därför följt honom hela karriären. Det är en häst med väldigt fin exteriör och stamtavla som en avelshingst. Jag har min teori om varför han har gett sig lite sista biten och det var därför jag ville köpa honom, för att se om jag har rätt och kan fixa till det. Det blir ett roligt projekt, säger Hultman.

Halsproblem för Nimbus C.D.
Däremot verkar framtiden mer oviss för Nimbus C.D., den trefaldige miljonären som ägs av tidigare ishockeystjärnan Mats Sundin och vann Jubileumspokalen för Stefan Hultman som femåring.
Hästen kom till Peter G Norman i vintras och comebackade med seger. Därefter har framgångarna uteblivit och tioåringen svek i sin senaste start i Eskilstuna 29 november.
- Jag har trott på honom hela tiden, men nu börjar jag misströsta lite. Han är fräsch och fin, har inga problem alls med benet där skadorna suttit, men tyvärr var det andra starten i rad som han var sjuk. Första gången var det ett virus och nu visade det sig att han hade en halsinfektion. Han står på penicillin så får vi se hur det blir. I träningen känns det att han har kvar sitt spring i benen, men han måste fungera som tävlingshäst också om vi ska fortsätta. Nu får han vila några veckor så provar vi att träna igång igen, säger Stefan Hultman.

Robin Johansson, Kanal 75


V86® avgjordes på Åby och Solvalla. Kvällens sportsliga begivenhet kom på huvudstadsbanan i den avslutande avdelningen. Där vann..


V86® avgjordes på Åby och Solvalla. Kvällens sportsliga begivenhet kom på huvudstadsbanan i den avslutande avdelningen. Där vann passande nog Disco Volante i loppet som var namngivet som Nuncios lopp. Tränaren Stefan ”Tarzan” Melander berättade innan tävlingarna att han var besviken på Disco Volante i senaste starten men att hästen heller inte fick det rätta fästet i Örebro. Men med två genomkörare i kroppen efter stjärnans sommaruppehåll, tappade formen till Elitloppet efter att ha dominerat i Gulddivisionen förra vintern och i våras, så var han nu tillbaka med besked. Inti Boko galopperade hejdlöst direkt i starten och blev diskvalificerad. Därmed låg vägen öppen för startsnabbe Disco Volante som blåste till ledningen för Ulf Ohlsson. Han drog sedan undan i ett stenhårt tempo loppet igen och ledde med flera längder före övriga fältet. Disco Volante försvann ifrån till en överlägsen och seger och hade stor uppvisning. Han kom i mål på tiden 1.10,7/1640a och ser ut att vara tillbaka i samma vinterform som han hade i fjol. Motståndet var inte av värsta kaliber men intrycket som hästen visade när han lekte med de andra bådar gott framöver.
– Han var riktigt bra, det var kul. Senast var vi lite besvikna men vi tykte att med två lopp i kroppen borde han gå framåt och 1600 meter passar bättre. Han har tävlat flera vintrar och brukar gå bra då, sa tränarsambon Catarina Lundström.

Ny framgång för Victor Rosleff
Välkörande Victor Rosleff firar fina framgångar och han inledde V86 genom att vinna med Echelon. Den Jerry Riordan-tränade tredjehandsfavoriten kunde köra rakt fram på open stretch och avgöra kort före mål. Detta efter ett fint lopp i rygg på ledande Bianca Sisa. En vass spurt levererade Miss Silver för Robert Bergh som sånär höll på att resultera i seger.

Megafavoriten åkte dit på speed
Omgångens största favorit, Västerbo Pokerface, förlorade sensationell på V86. Han fick till en början andra par utvändigt samtidigt som det var en stenhård inledning där flera hästar duellerade om ledningen. När tempot bedarrade körd Örjan Kihlström till täten 1500 meter kvar och då trodde nog många att det var lugna gatan. Men Per Lennartsson, som vaket hade kört till ledningen med Young King och släppt till megafavoriten, ville annat. Han lyfte ut Young King vid upploppets början när Örjan Kihlström körde undan med Västerbo Pokerface och luckan kom som på beställning. Young King speedade ner överraskande ner Västerbo Pokerface den sista biten. Därmed var jätteskrällen ett faktum, även om det var andrahandsfavoriten som vann, så var omgångens mest streckade häst spelad till hela 79 procent av insatsfördelningen.

Mellby Illusion imponerade från dödens
Även om Nurmos-tränade Västerbo Pokerface åkte dit i en speeduppgörelse, så blev det en gruvlig revansch för Solvalla-tränaren i V86-4. Mellby Illusion svarade för en brutal insats när han vann från dödens med Jorma Kontio i sulkyn. Den treårige valacken gick i närkamp med Mary Am över upploppet och brottade ner Robert Berghs häst kort före mål. Segertiden finfina 1.13,9/2140a i hästens fjärde start.

Veijos Kurri Jari Boko överlägsen
Joker of Steel fick en fin resa i V86-3 och tackade för det genom att vinna överlägset för sin tränare Peter Untersteiner.
Veijo Heiskanen bombade till ledningen i den femte avdelningen med Kurri Jari Boko och drog i ett jämnt tempo loppet igenom. Hästen var helt överlägsen och lämnade bara konkurrenterna över upploppet. Heiskanen-tränade Kurri Jari Boko lekte med de andra och såg ut att vinna med gott om krafter kvar.
Jorma Kontio tog kvällens femte seger (tre innan V86 med Timo Nurmos-tränade hästar) när han nu styrde in favoriten Galileo Journey i V86-6. Segerreceptet var ledning från start till mål för hästen som tränas av Katja Melkko och som vann hur enkelt som häst.

Vann från femte inner – via open stretch
Jamaica Ferro levererade en spektakulär spurt i V86-7. Minst sagt. Stoet hade spår elva och satt långt ner i kön invändigt för Peter Ingves. När fältet svängde in på upploppet satt hon fortfarande som femte häst på innerspår. Men sedan small det bara till utav helsike. Jamaica Ferro flög fram via open stretch och hann fram till seger precis före mållinjen. Därmed var smällkaramellen ett faktum då hon var spelad till tre procent.
Åtta rätt på V86 gav 35 534 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86® avgjordes på Åby och Solvalla. Kvällens sportsliga begivenhet kom på huvudstadsbanan i den avslutande avdelningen. Där vann..


V86® avgjordes på Åby och Solvalla. Kvällens sportsliga begivenhet kom på huvudstadsbanan i den avslutande avdelningen. Där vann passande nog Disco Volante i loppet som var namngivet som Nuncios lopp. Tränaren Stefan ”Tarzan” Melander berättade innan tävlingarna att han var besviken på Disco Volante i senaste starten men att hästen heller inte fick det rätta fästet i Örebro. Men med två genomkörare i kroppen efter stjärnans sommaruppehåll, tappade formen till Elitloppet efter att ha dominerat i Gulddivisionen förra vintern och i våras, så var han nu tillbaka med besked. Inti Boko galopperade hejdlöst direkt i starten och blev diskvalificerad. Därmed låg vägen öppen för startsnabbe Disco Volante som blåste till ledningen för Ulf Ohlsson. Han drog sedan undan i ett stenhårt tempo, 1.07 första 500 och 1.09 första 1000, och ledde med flera längder före övriga fältet. Disco Volante försvann ifrån till en överlägsen och seger och hade stor uppvisning. Han kom i mål på tiden 1.10,1/1640a och ser ut att vara tillbaka i samma vinterform som han hade i fjol. Motståndet var inte av värsta kaliber men intrycket som hästen visade när han lekte med de andra bådar gott framöver.
– Han var riktigt bra, det var kul. Senast var vi lite besvikna men vi tykte att med två lopp i kroppen borde han gå framåt och 1600 meter passar bättre. Han har tävlat flera vintrar och brukar gå bra då, sa tränarsambon Catarina Lundström.

Ny framgång för Victor Rosleff
Välkörande Victor Rosleff firar fina framgångar och han inledde V86 genom att vinna med Echelon. Den Jerry Riordan-tränade tredjehandsfavoriten kunde köra rakt fram på open stretch och avgöra kort före mål. Detta efter ett fint lopp i rygg på ledande Bianca Sisa. En vass spurt levererade Miss Silver för Robert Bergh som sånär höll på att resultera i seger.

Megafavoriten åkte dit på speed
Omgångens största favorit, Västerbo Pokerface, förlorade sensationellt på V86. Han fick till en början andra par utvändigt samtidigt som det var en stenhård inledning där flera hästar duellerade om ledningen. När tempot bedarrade körd Örjan Kihlström till täten 1500 meter kvar och då trodde nog många att loppet var över. Men Per Lennartsson, som vaket hade kört till ledningen med Young King och släppt till megafavoriten, ville annat. Han lyfte ut Young King vid upploppets början när Örjan Kihlström körde undan med Västerbo Pokerface och luckan kom som på beställning. Young King speedade överraskande ner Västerbo Pokerface den sista biten. Därmed var jätteskrällen ett faktum, även om det var andrahandsfavoriten som vann, så var omgångens mest streckade häst spelad till hela 79 procent av insatsfördelningen.

Mellby Illusion imponerade från dödens
Även om Nurmos-tränade Västerbo Pokerface åkte dit i en speeduppgörelse, så blev det en gruvlig revansch för Solvalla-tränaren i V86-4. Mellby Illusion svarade för en brutal insats när han vann från dödens med Jorma Kontio i sulkyn. Den treårige valacken gick i närkamp med Mary Am över upploppet och brottade ner Robert Berghs häst kort före mål. Segertiden finfina 1.13,9/2140a i hästens fjärde start.

Veijos Kurri Jari Boko överlägsen
Joker of Steel fick en fin resa i V86-3 och tackade för det genom att vinna överlägset för sin tränare Peter Untersteiner.
Veijo Heiskanen bombade till ledningen i den femte avdelningen med Kurri Jari Boko och drog i ett jämnt tempo loppet igenom. Hästen var helt överlägsen och lämnade bara konkurrenterna över upploppet. Heiskanen-tränade Kurri Jari Boko lekte med de andra och såg ut att vinna med gott om krafter kvar.
Jorma Kontio tog kvällens femte seger (tre innan V86 med Timo Nurmos-tränade hästar) när han nu styrde in favoriten Galileo Journey i V86-6. Segerreceptet var ledning från start till mål för hästen som tränas av Katja Melkko och som vann hur enkelt som häst.

Vann från femte inner – via open stretch
Jamaica Ferro levererade en spektakulär spurt i V86-7. Minst sagt. Stoet hade spår elva och satt långt ner i kön invändigt för Peter Ingves. När fältet svängde in på upploppet satt hon fortfarande som femte häst på innerspår. Men sedan small det bara till utav helsike. Jamaica Ferro flög fram via open stretch och hann fram till seger precis före mållinjen. Därmed var smällkaramellen ett faktum då hon var spelad till tre procent.
Åtta rätt på V86 gav 35 534 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-11-25 2020-11-25 Åby-4 Robert Bergh 2140/3 B 0 16.1 22
2020-11-11 2020-11-11 Solvalla-8 Rikard N Skoglund 2140/4 B 2 14.1 31
2020-10-25 2020-10-25 Solvalla-11 Christoffer Eriksson 2140/9 D 6 13.5 1867
2020-10-09 2020-10-09 Umeå-4 Micael Melander 2640/2 C 4 16.3 100
2020-09-11 2020-09-11 Solvalla-11 Robert Bergh 2640/3 D 0 16.3 305
2020-09-01 2020-09-01 Solänget-8 Rikard N Skoglund 2140/10 D 6 14.5 1008
2020-06-03 2020-06-03 Bollnäs-9 Per Lennartsson 2140/5 C 7 16.4 92
2020-05-08 2020-05-08 Solvalla-1 Per Lennartsson 2140/4 B 2 14.7 74
2020-04-22 2020-04-22 Bergsåker-4 Robert Bergh 2140/7 C 3 16.6 71
2020-04-11 2020-04-11 Dannero-2 Robert Bergh 2140/1 B 2 16.7 19
2020-03-29 2020-03-29 Östersund-1 Robert Bergh 2140/9 D 2 18.1 16ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se