Marvelous travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Marvelous travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Marvelous har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Marvelous har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Marvelous


Det blev stort pådrag i media och i tv-sändningen efter Mr Marvelous värmning på Mantorp senast. Hästen var klar favorit i V75 men up..


Det blev stort pådrag i media och i tv-sändningen efter Mr Marvelous värmning på Mantorp senast. Hästen var klar favorit i V75 men uppträdandet tillsammans med Ulf Ohlsson lämnade en del i övrigt att önska. Tränaren Reijo Liljendahl hade tidigare varit ute i en första värmning och då såg Mr Marvelous fin ut och öppnade enligt Reijo; ”som fan utan att jag körde något med honom”. Precis innan loppet kallade banveterinären till sig ekipaget som efter konversation med Ulf Ohlsson fick grönt ljus att starta. Och väl i loppet var det sannerligen inget fel på prestationen. Mr Marvelous krossade sina konkurrenter och vann enkelt utan att vara tom i mål.
– 4 Mr Marvelous (V75-2) har alltid värmt dåligt och har inte varit spänstig eller motiverad att springa när han springer ensam. Han drar benen efter sig men när det sedan blir lopp och får sällskap blir det en helt annan häst. Han slappnade av och galopperade när Uffe körde med honom, säger Reijo Liljendahl.
– Jag såg det inte själv eftersom jag var i stallet och förberedde en annan häst. Det är klart att det blir frågetecken när en storfavorit ”hoppar” i värmningen och det blev väldigt dramatiserat den här gången. Jag blev själv lite trampig och bytte framskor på honom. Sedan fungerade han bra i loppet och vann med krafter kvar.

”Hade lättat hästen i balansen”

Det finns ingen orsak eller förklaring annars till varför han uppträdde som han gjorde?
– Det kan ju ha varit för att vi hade provat att lätta hästen i balansen. Vi lade på honom aluminiumskor med sulor men efter värmningen slog jag på järnskor istället som han gått med tidigare. Snacket gick ju att om han skulle kännas dålig i provstarten så skulle vi stryka honom. När jag joggade hästen på stallbacken innan loppet på väg ut till defileringen kändes han okej.
– Det blev väldigt mycket fokus på det där och Uffe var nöjd med hästen i loppet och tyckte att han var mycket bra. Han har också känts fin i träningen efteråt och det är inga fel på honom. Jag körde ett jobb i slutet av förra veckan och det var bra. Han ska även träna lite snabbare en sista gång innan loppet på lördag under tisdag morgon.

Har bra resurser
Fyraårige Mr Marvelous har gjort åtta starter och tagit tre segrar, två andra- samt två tredjeplatser. Innan han vann V75 i Mantorp gick hästen ett mycket starkt slutvarv som trea i V75 i Örebro från spår elva.
– Han har fina resurser och det är en bra häst under utveckling. Framförallt är han väldigt stark men han har också varit lite opolerad och slö i sitt uppträdande. Nu har han fått upp spänsten mer och mer och orkar med sin stora kropp. Formkurvan är helt klart i stigande, säger Reijo.

”Måste prestera bättre – men är inte chanslös”
Nu stundar elitloppshelgen och i den andra V75-avdelningen på lördag har Mr Marvelous spår fyra bakom bilen i finalen. Han körs återigen av Ulf Ohlsson och tränare Liljendahl känner sig inte golvad trots tufft motstånd.
– Det är bra läge och fina förutsättningar för hästen. Sedan möter han några tuffa konkurrenter och motståndet blir hårdare och hårdare. Det är de bästa som har varit med i den här klassen under vintern och våren. Han måste prestera ännu bättre än senast om han ska vinna men jag tycker inte att han är helt chanslös. Han är stark och är en häst med bra inställning som vill vara först.
– Vi ändrar inget i balansen utan det blir järnskor precis som senast. Jag hade lite planer på att prova honom i en jänkarvagn senast i Mantorp men det blev inget av det eftersom förberedelserna blev som de blev. Vi får se om han får plats i en jänkarvagn, vi ska testa och det kan bli så att det blir jänkarvagn om han får plats i den. I övrigt inga ändringar.

Du har även med Han Herred i den tredje avdelningen som kommer med tre raka fjärdeplatser. Chanserna där?
– Han Herred (V75-3)
har bra form och gick jättebra på Åby näst senast då han hade lite krafter kvar i mål. Senast på Charlottenlund blev det ett rörigt lopp och han var inte lika vän med banan där som har lite snäva svängar. Men hästen gick bra ändå och tar han en vettig slant här så är jag nöjd. Inga ändringar.

Kan bli första jänkarvagn på Reijos bästa häst
Solvalla-tränaren startar även sin stjärna Admiral As i Fyraåringseliten under söndagen i V75. Han var senast sexa i Kungapokalen och Reijo Lilljendahl har tidigare sagt att det här är den bästa häst han har tränat. Nu möter Admiral As knivskarpt motstånd i form av obesegrade Ecurie D.
– Admiral As (V75-3) hade ingen stolpe in varken i försöket eller finalen i Kungakannan. Vi får hoppas att han får bättre utdelning senare under året. Han har alla ingredienser för att utvecklas till en topphäst och känns fin i träningen. Men det får inte strula två gånger som det gjorde för honom under slutvarvet i finalen. Han spurtade snabbast av alla den sista biten.
– Det är möjligt att vi provar en jänkarvagn i värmningen den här gången. Vi har ett fint läge och det var länge sedan han hade ett så bra startspår. Jag körde 1.21 med honom i jobbet i dag (måndag) och var jättenöjd. Skor runt om och inga ändringar i övrigt, säger Reijo Liljendahl.

Michael Carlsson, Kanal 75


Mantorp var värd för lördagens V75 och det bjöds på stor travsport på östgötabanan.Ina Scots Ära för fyra&ar..


Mantorp var värd för lördagens V75 och det bjöds på stor travsport på östgötabanan.
Ina Scots Ära för fyraåringar blev en uppvisning av Frode Hamre-tränade Ecurie D. som svarade för en makalös prestation i händerna på Björn Goop.
Från sämsta utgångsläget, spår 12, satsade Björn Goop offensivt direkt med Ecurie D. och via fjärdespår genom första kurvan jagade han spets med den positionen tog Stefan Persson hand om med Armour As i en 1.08,5-öppning första halvvarvet.
Ecurie D. fick nöja sig med positionen utvändigt ledaren och den obesegrade hingsten fick en tung resa. Genom slutsvängen såg plötsligt favoriten lite slak ut och Björn Goop valde att styra ner i rygg på ledaren en kort bit, när han sedan lyfte ut Ecurie D. på upploppet visade fyraåringen klass och avgjorde enkelt när han slog klorna i ledaren 100 meter före mål och klev ifrån till nionde raka vinsten värd 250 000 kronor.
- Han gör ett jättebra lopp, ledaren gör också ett bra lopp men Ecurie D. fick en väldigt blytung inledning, men sen försökte jag bara köra så lugnt och inte låta ledaren köra för sakta så klart. Det kändes bra hela tiden, det är en fantastisk inställning på hästen. När han kliver ut så där på upploppet och bara avgör, det gjorde han på skalle, sa Björn Goop.
- Jag vet att han är väldigt stark, sedan kan han vara flegmatisk i sista svängen och springer och väntar lite grann. Och det är klart att det är lite oroväckande för ledaren såg också väldigt bra ut, men jag vet om att han är väldigt stark, att han har växlar i sig sparat, så när jag väl vek ut honom då avgjorde han på ett väldigt bra sätt. Det finns någon växel till faktiskt, jag behövde aldrig begära någonting av honom de sista 150-200 meterna. Han har ett par växlar till och han har fast bomull., fortsatte Björn Goop.
Segertiden på Ecurie D. blev utmärkta 1.12,2 över distansen 2140 meter autostart i blåsten på Mantorp.
- Han är ung, och bara nio starter i livet, att gå ut och möta elitloppshästarna är inte rättvist på det sättet, men kapacitetsmässigt på medeldistans…då kan han absolut vara med dem. Farten, kapaciteten och grundkunnandet har han, sa Björn Goop när han fick frågan om Elitloppet i TV12.

Två stallsegrar för Goop
Björn Goop var dagens kusk på V75 och han följde upp segern med Ecurie D. med en säker vinst även för storfavoriten Karamel Hill i V75-4. Från springspår på 20 meters tillägg var Björn Goop offensiv och satt i spets redan efter 500 meter och hade sedan full kontroll.
I V75-7 fixade Björn Goop ett hattrick på V75 då Zap di Girofalco fick lucka från rygg ledaren genom slutsvängen och vann sedan åkandes. De två sistnämnda vinnarna tränas dessutom av Björn Goop.

Bergh vill till Elitloppet
Robert Bergh har deklarerat att han vill ha med Mindyourvalue W.F. i Elitloppet och i en offensiv styrning dominerade han gulddivsionen (V75-6). Favoriten Chief Orlando gjorde bort sig direkt med galopp och därmed låg vägen mot ledningen öppen för Mindyourvalue W.F.
Väl i spets fick Robert Bergh bestämma tempot och med en elitloppsbiljett i fokus valde Robert Bergh att gasa på rejält på slutvarvet och det gick oerhört fort på sista bortre långsidan då Mindyourvalue W.F. öppnade upp en stor lucka till övriga. Men i sin ensamhet såg hästen ganska bekväm ut och det var inte förrän Handsome Brad närmade sig sista biten som Robert Berghs häst behövde tävla och då svarade han ärligt och sträckte på sig till en säker seger.
- Han sprang och väntade… men tog faktiskt i sista 30, då sträckte han på sig och tog hem segern så det var snyggt, sa Robert Bergh.
- Jag är nöjd, jag förstod när Rikards häst hoppade att det skulle bli lite annorlunda, och få köra i ledningen och ingen mer som var intresserad av att gasa. Jag provade att trycka på sista 800-900 men det var inte helt lätt, men det kändes bra.
Robert Bergh vill verkligen ha med sin häst i Elitloppet.
- Jag tycker han har den kapaciteten, två heat är som sagt är inga problem, det har han visat. Han har de ingredienser för att få vara med.

Dubbel för Ohlsson
Pang! Maze Runner flög till ledningen bakom startbilen i V75-2 och var sedan ohotad i händerna på Ulf Ohlsson. Maria Törnqvist tränar den femårige valacken som såg mycket löpsugen ut när han vann bekvämt före favoriten Vincero’ Gar som aldrig fick chansen med sparat i ledarryggen.
- Jättekul, han var så värd den här segern hästen. Så skönt att han fick vinna på V75, sa Maria Törnqvist.
Ulf Ohlsson dubbelsegrare på V75 och vann även med favoriten Mr Marvelous i V75-5. Fyraåringen värmde svagt, men tränaren Reijo Liljendahl visade att han är en riktig hästkarl och gjorde några ändringar (bland annat skobyte) och Mr Marvelous var sedan bara bäst efter ett lopp utvändigt ledaren.
V75-1 var ett stayerlopp över dryga tre kilometer och loppet avgjordes när Örjan Kihlström svarade Jorma Kontio och Exaudio Vici och avancerade fram utvändigt ledaren med Cobbys Nana två varv från mål. När sedan ledande favoriten Gazza B.R. galopperade i slutsvängen blev det till slut enkelt för Cobbys Nana som tränas av Marcus Mathisen.
Exaudio Vici som blev kvar i kön två varv från mål avslutade starkt till andrapriset.
Många klarade sju rätt på V75 som gav 3 058 kronor, sex rätt gav 47 kronor medan det blev jackpot på fem rätt. Det innebär att det ligger 65 miljoner kronor i potten för sju rätt på V75 nästa lördag i Gävle. Då väntar även Rollerpot på Top 7 med 1,7 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Solvalla-tränaren passerade under den gångna helgen tio miljoner kronor inkört till stallet hittills i år. Hästarna har vunnit 53 lop..


Solvalla-tränaren passerade under den gångna helgen tio miljoner kronor inkört till stallet hittills i år. Hästarna har vunnit 53 lopp och ståtar med en segerprocent på hela 31 procent. Nurmos toppar även V75-ligan med 15 tränarsegrar och har inlett det här året mycket starkt.
- Det har rullat på mycket bra. Det är inte bara Readly Express utan många hästar som har gått bra och vunnit flera stora lopp. Vi startar också nästan bara i V75 och på Solvalla, säger Timo Nurmos.
Nurmos står inför en mycket spännande helg där Readly Express startar i det finska storloppet Finlandia-Ajo. Han fick ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och blir storfavorit för Björn Goop.
- Det är ett av de bästa spåren på Vermo och hästen känns väldigt fin i träningen. Jag körde honom i morse (måndag) och var mycket nöjd, säger Nurmos.

”Är en mycket stor häst”
Samtidigt som Readly Express startar i Finland (tillsammans med tre stallkamrater som startar i övriga lopp) så har Timo det väl förspänt på förhand i Örebro. I lördagens V75-omgång är stayerloppet Örebro International 400 000 kronor i förstapris i dagens sportsliga höjdpunkt. Loppet körs över tretusen meter och brukar vara något av ett genrep inför Harper Hanovers lopp på Solvalla under elitloppshelgen.
För fem år sedan vann Mellby Viking Örebro International i imponerande stil. Han rundade då konkurrenterna från tillägg och vann på tiden 1.14,3. Tre veckor senare gick han ut och vann Harper Hanovers lopp på nya svenska rekordet 1.12,5/3160. Nu är det dags för lillebror Mellby Club att försöka göra om samma bravad. Åtminstone i Örebro International.

”Ju längre distans desto bättre”

Vad finns det för likheter och olikheter mellan Mellby Club och Mellby Viking?
- Mellby Club är en mycket stor häst medan Mellby Viking var av mindre modell. Han var inte jätteliten men mindre än Club. Båda har styrkan gemensamt som kommer från deras helfranska mamma (Naomi de Lou). Mellby Club har alltid varit lite fransk i gången precis som Viking var när han var yngre.
- Viking började att stabilisera sig med åldern men var även stänkrädd. Det ändrade sig och blev bättre med tiden men Mellby Club är inte stänkrädd. Viking behövde lite vikt också fram och det tog tid innan han kunde klara sig utan skor. Det var därför han galopperade vissa gånger under karriären, en kombination med hans trav och att han var stänkrädd.
- Club är också fransk i gången men har blivit bättre och bättre. Man måste balansera honom lite men det är en stark och fin häst och han fungerar bra barfota fram. Han tränade väldigt fint i dag (måndag) och ju längre distanser det är desto bättre, säger Nurmos.

”Kommer att vara ännu bättre nu”
Mellby Viking har gjort tre lopp efter sin comeback och var lysande som tvåa i V75 i Mantorp från dödens, galopperade gången efter i kön i en temposkärpning på sista bortre långsidan och var senast trea i V75 efter en tuff resa även då utvändigt om ledaren.
- Han har fått tuffa lopp men varit otroligt fin och kämpat på bra. Senast var han bara en längd efter vinnaren i mål. Jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu när han har fått tre lopp i kroppen. Jag tror att han kommer att vinna när som helst.

”Kan gå en 1.14-tid”
Mellby Club har spår två på startvolten i Örebro International (V75-7) och körs av Erik Adielsson. Tränare Nurmos är optimist och hoppas att han kan göra som brorsan Mellby Viking och vinna.
- Han kan säkert gå en 1.14-tid nu och jag tycker att han måste räknas tidigt. Han möter flera bra hästar men är mycket bra i ordning, distansen är perfekt och han står bra inne i loppet. Spåret är också okej. Eventuellt barfota fram och huvudlaget bestäms efter värmningen, säger Nurmos.

”Vann lätt med krafter kvar - ännu bättre nu”
Solvalla-tränaren har ytterligare tre hästar till start i V75 i Örebro på lördag. Så här kommenterar Timo Nurmos deras möjligheter.
- Marvelous (V75-2) har varit väldigt fint i ordning en längre tid men haft mycket otur i loppen. Jag sa inför loppet på Solvalla senast att han vinner när som helst. Då vann han trots spår elva och han tränar fortsatt fint. Nu fick han tyvärr återigen bakspår och den här gången över kort distans. Det är svårt att komma från bakspår i Örebro då det är vådligt speciella kurvor på den banan. Han går barfota runt om igen och med samma vagn och huvudlag som senast.
- Master Hill (V75-4) är en fin häst som hade tränat bra en längre tid inför senaste starten. Då vann han lätt med krafter kvar från bakspår och han kändes väldigt stark och fin i jobbet i dag (måndag) och det känns att hästen har gått framåt. Han kommer att vara ännu bättre nu och läget är bra och han är snabb ut. Spår tre är ett av de bästa spåren i Örebro. Jag måste vara optimist och han går barfota runt om, med öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

”Vann helt okörd senast - vår bästa chans”
- Global Trust (V75-6)
är en mycket fin häst som har varit väldigt fin länge. Han hade lika gärna kunnat ha fem raka segrar. Näst senast gjorde han ett otroligt bra lopp som tvåa i V75-finalen på 1.11,8. Senast vann han helt okörd med tussarna kvar. Han var jättefin i jobbet i dag (måndag) och håller toppformen. Hästen är väldigt snabb ut men har vunnit från alla positioner, ledningen, dödens och bakifrån. Han har även blivit lite mer stabil sedan vi bytte till en annan typ av gamascher. Han har gått barfota runt om, helstängt huvudlag, jänkarvagn och rycktussar i de två senaste starterna och går samma igen. Det är vår bästa chans på V75, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Solvalla-tränaren passerade under den gångna helgen tio miljoner kronor inkört till stallet hittills i år. Hästarna har vunnit 53 lop..


Solvalla-tränaren passerade under den gångna helgen tio miljoner kronor inkört till stallet hittills i år. Hästarna har vunnit 53 lopp och ståtar med en segerprocent på hela 31 procent. Nurmos toppar även V75-ligan med 15 tränarsegrar och har inlett det här året mycket starkt.
- Det har rullat på mycket bra. Det är inte bara Readly Express utan många hästar som har gått bra och vunnit flera stora lopp. Vi startar också nästan bara i V75 och på Solvalla, säger Timo Nurmos.
Nurmos står inför en mycket spännande helg där Readly Express startar i det finska storloppet Finlandia-Ajo. Han fick ett perfekt läge med spår tre bakom bilen och blir storfavorit för Björn Goop.
- Det är ett av de bästa spåren på Vermo och hästen känns väldigt fin i träningen. Jag körde honom i morse (måndag) och var mycket nöjd, säger Nurmos.

”Är en mycket stor häst”
Samtidigt som Readly Express startar i Finland (tillsammans med tre stallkamrater som startar i övriga lopp) så har Timo det väl förspänt på förhand i Örebro. I lördagens V75-omgång är stayerloppet Örebro International 400 000 kronor i förstapris i dagens sportsliga höjdpunkt. Loppet körs över tretusen meter och brukar vara något av ett genrep inför Harper Hanovers lopp på Solvalla under elitloppshelgen.
Mellby Viking var en av de starkaste hästar som Timo Nurmos har tränat. Han vann Örebro International i imponerande stil två gånger. Först 2014, då han rundade då konkurrenterna från tillägg och vann på tiden 1.14,3. Tre veckor senare gick han ut och vann Harper Hanovers lopp på nya svenska rekordet 1.12,5/3160. Styrkefenomenet vann även Örebro International 2016. Nu är det dags för lillebror Mellby Club att försöka ta en seger i samma storlopp som brorsan.

”Ju längre distans desto bättre”

Vad finns det för likheter och olikheter mellan Mellby Club och Mellby Viking?
- Mellby Club är en mycket stor häst medan Mellby Viking var av mindre modell. Han var inte jätteliten men mindre än Club. Båda har styrkan gemensamt som kommer från deras helfranska mamma (Naomi de Lou). Mellby Club har alltid varit lite fransk i gången precis som Viking var när han var yngre.
- Viking började att stabilisera sig med åldern men var även stänkrädd. Det ändrade sig och blev bättre med tiden men Mellby Club är inte stänkrädd. Viking behövde lite vikt också fram och det tog tid innan han kunde klara sig utan skor. Det var därför han galopperade vissa gånger under karriären, en kombination med hans trav och att han var stänkrädd.
- Club är också fransk i gången men har blivit bättre och bättre. Man måste balansera honom lite men det är en stark och fin häst och han fungerar bra barfota fram. Han tränade väldigt fint i dag (måndag) och ju längre distanser det är desto bättre, säger Nurmos.

”Kommer att vara ännu bättre nu”
Mellby Viking har gjort tre lopp efter sin comeback och var lysande som tvåa i V75 i Mantorp från dödens, galopperade gången efter i kön i en temposkärpning på sista bortre långsidan och var senast trea i V75 efter en tuff resa även då utvändigt om ledaren.
- Han har fått tuffa lopp men varit otroligt fin och kämpat på bra. Senast var han bara en längd efter vinnaren i mål. Jag tror att han kommer att vara ännu bättre nu när han har fått tre lopp i kroppen. Jag tror att han kommer att vinna när som helst.

”Kan gå en 1.14-tid”
Mellby Club har spår två på startvolten i Örebro International (V75-7) och körs av Erik Adielsson. Tränare Nurmos är optimist och hoppas att han kan göra som brorsan Mellby Viking och vinna.
- Han kan säkert gå en 1.14-tid nu och jag tycker att han måste räknas tidigt. Han möter flera bra hästar men är mycket bra i ordning, distansen är perfekt och han står bra inne i loppet. Spåret är också okej. Eventuellt barfota fram och huvudlaget bestäms efter värmningen, säger Nurmos.

”Vann lätt med krafter kvar - ännu bättre nu”
Solvalla-tränaren har ytterligare tre hästar till start i V75 i Örebro på lördag. Så här kommenterar Timo Nurmos deras möjligheter.
- Marvelous (V75-2) har varit väldigt fint i ordning en längre tid men haft mycket otur i loppen. Jag sa inför loppet på Solvalla senast att han vinner när som helst. Då vann han trots spår elva och han tränar fortsatt fint. Nu fick han tyvärr återigen bakspår och den här gången över kort distans. Det är svårt att komma från bakspår i Örebro då det är väldigt speciella kurvor på den banan. Han går barfota runt om igen och med samma vagn och huvudlag som senast.
- Master Hill (V75-4) är en fin häst som hade tränat bra en längre tid inför senaste starten. Då vann han lätt med krafter kvar från bakspår och han kändes väldigt stark och fin i jobbet i dag (måndag) och det känns att hästen har gått framåt. Han kommer att vara ännu bättre nu och läget är bra och han är snabb ut. Spår tre är ett av de bästa spåren i Örebro. Jag måste vara optimist och han går barfota runt om, med öppet huvudlag och vanlig vagn som senast.

”Vann helt okörd senast - vår bästa chans”
- Global Trust (V75-6)
är en mycket fin häst som har varit väldigt fin länge. Han hade lika gärna kunnat ha fem raka segrar. Näst senast gjorde han ett otroligt bra lopp som tvåa i V75-finalen på 1.11,8. Senast vann han helt okörd med tussarna kvar. Han var jättefin i jobbet i dag (måndag) och håller toppformen. Hästen är väldigt snabb ut men har vunnit från alla positioner, ledningen, dödens och bakifrån. Han har även blivit lite mer stabil sedan vi bytte till en annan typ av gamascher. Han har gått barfota runt om, helstängt huvudlag, jänkarvagn och rycktussar i de två senaste starterna och går samma igen. Det är vår bästa chans på V75, säger Timo Nurmos.

Michael Carlsson, Kanal 75


Europadebutanterna Im Your Captain, Zephyr Kronos, Samo Different Day och andra gången på svensk mark travande favoriten Night Rhythm stal rubrikern..


Europadebutanterna Im Your Captain, Zephyr Kronos, Samo Different Day och andra gången på svensk mark travande favoriten Night Rhythm stal rubrikerna på förhand.
Men när onsdagens fina fyraåringslopp på Solvalla gick iväg blev det blågult i topp sedan Per Lennartsson serverat Flight Dynamics en snygg smygare bland galopperande konkurrenter och ordnat hästens andra seger i karriären.
- Det var en del osynade hästar med i dag som vi inte ha en aning om. Vi kom igenom bra, sedan gick det väldigt fort hela vägen och han fick jobba stenhårt för att komma ikapp. Men han har ett fantastiskt huvud, berömde Lennartsson om hästen som slutade tvåa i fjolårets långa E3-final och nått samma placering ytterligare sex gånger i karriären.
Karriärens enda seger hade nio månader på nacken, men dubblades nu i en prydlig tränartrippel för Stefan Melander sedan Manuzio Hanover och Im Your Captain slutat närmast bakom.

Finsk storvinst
Att två av omgångens största favoriter gjorde sitt i Can Lane och Marvelous hindrade inte utdelningen från att nästan nå sjusiffrigt.
Fem miljonvinster delades ut varav den största gick till Finland och ett litet system med fyra spikar som belönades med 1 961 004 kronor.
Huvudanledningen till det var Made In Sweden, tränad av Kalmaramatören Evelina Johansson, som gick en rejäl långspurt för Kim Eriksson och sopade bort 94 procent av alla kvarvarande system.
Amatörtränad glädje kom även efter första avdelningen då Kristian Lindberg styrt Dolorosa Am till spurtseger.
- Det var bara att åka med. Tränaren har gjort ett jättebra jobb, kommenterade Lindberg innan den nämnda fick utveckla:
- Jag fick hästen när han var skadad, av Kristian, och tycker att han ska få köra. Vi har ett bra samarbete. Men idag var hästen bättre än jag vågat tro, förklarade segertränaren Elina Jernberg.

Italiensk uppvisning
En annan överraskning var forne snackhästen Pane Vino som var satt i ett utmärkt skick av sin nye tränare Marcus Lindgren. Christoffer Eriksson skötte tömmarna i en snygg spurtseger före en tapper Panther Face.
Peter Untersteiner hade som så ofta hästar på båda banorna och valde själv Åby varpå han fick se Erik Adielsson välja en liknande avvaktande segertaktik bakom Ilona Håleryd.
Men även om omgången i stort gick i blågula tecken så kom kvällens sportliga höjdpunkt från Italien.
Stoet Ultimaluna Grif och kusken Federico Esposito presenterade sig för den svenska publiken genom att dundra runt sina konkurrenter på strålande 1.11,6/2 140 meter. Tyvärr avstod Esposito från att besöka vinnarcirkeln efteråt varvid Solvallabesökarna inte fick någon möjlighet att lära känna ekipaget närmare.

Robin Johansson, Kanal 75


I fjol hade han sitt bästa år som travtränare med över 40 miljoner intjänat.Men trots rekordsiffror fick Timo Nurmos ge sig i striden ..


I fjol hade han sitt bästa år som travtränare med över 40 miljoner intjänat.
Men trots rekordsiffror fick Timo Nurmos ge sig i striden om det allsvenska tränarchampionatet mot Daniel Redén.
Men 2019 har man dominerat den svenska travscenen då stallet dragit in överlägset mest pengar, vunnit flest lopp och även varit lördagarnas kung med åtta segrar i den nyinstiftade Svenska Travligan.
Att Timo Nurmos är huvudpersonen under helgens V75-finaler hemma på Solvalla är tämligen självklart.
Vi fick ett snack med landets hetaste tränare kring stallets sju hästar där 11 Magic Cash är först ut i V75-2.
- En ung häst som fått några lopp i kroppen och nu börjar få lite mer rutin. Jag tycker om hästen, men från det här läget blir det säkert svårt med en så orutinerad häst. Jag är nöjd med hur han känns i träningen, man får inte glömma bort honom helt. Hästen kommer att gå barfota om banan är fin, sedan blir det jänkarvagn, helstängt och urryckare. Senast gick han med öppet huvudlag och fast huva. Vi har haft urryckare på honom förut, men aldrig använt dem, säger Timo Nurmos.
1 Eelis blir mest betrodd av stallets två hästar i V75-3.
- Hästen var fin i Mantorp, även om jag tyckte att han behövde loppet. Vi hade haft lite sämre träningsförhållanden innan. Han borde gå mycket framåt med det loppet. Bra läge igen och det känns i träning att han har gått framåt. Kommer gå barfota, med jänkarvagn och någon typ av skygglappar. Vi värmer och avgör och om det blir norskt eller helstängt, det beror på hur lugn han är. En fin häst under utveckling som gått bra i varje lopp i vinter. Läget är bra.
- 8 Global Undecided har också gått mycket bra hela vintern, men fick ett tufft läge så det blir svårt. Hästen känns fin i träningen, kommer också att gå i jänkarvagn och med helstängt huvudlag. Sedan blir det någon typ av barfotabalans, bak eller runt om, det bestäms efter värmning.

Många förändringar
1 Marvelous (V75-5) kunde inte svara ledningen från samma spår senast, men Nurmos är ändå nöjd med spårlottningen.
- Det är bästa möjliga läge. Senast var banan mycket dålig, innerspåret var tyngre och det är svårt att öppna därifrån på Färjestad. På Solvalla är innerspåret bättre så jag tycker inte att man ska glömma den hästen. Han har varit väldigt fin i träningen i veckan.
- 11 Mellby Club (V75-5) var mycket bra i comebacken. Det är tråkigt läge och lite kort distans för hans del. Jag kommer anmäla honom utan alla skor och med jänkarvagn, sedan blir det någon typ av skygglappar, hel eller halvstängt. Han får hoppas att det blir riktigt tempo.
Allra mest positiva låter tongångarna kring 3 Global Trust (V75-7) som gick med jänkarvagn för första gången senast och nu ska få flera nya förändringar.
- Han har gått med järnskor fast huva och vanlig vagn nästan hela livet. Nu kommer han att tävla barfota bak eller runt om, jag måste få känna på honom i värmningen för att avgöra det. Det är även lite risk för regn, men vi förbereder hästen för att gå utan alla fyra skor och med jänkarvagn. Han har aldrig haft urryckare, men nu har jag tagit fram den hemma och tycker att han är färdig för den. Hästen har alltid varit lite bakrädd så vi har sparat den växeln. Sedan blir det helstängt huvudlag. Läget är bra och jag tycker att han är vår bästa chans på förhand.
- 9 Hawk Cliff (V75-7) är väldigt fint i ordning också. Han har tävlat i tuffa lopp hela vintern och var fin i sista jobbet i veckan. Han kommer att gå optimalt, barfota runt om och med jänkarvagn, informerar Timo Nurmos.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-5 Per Linderoth 2140/2 D 0 16.3 704
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-10 Per Linderoth 2640/3 C 6 15.0 187
2016-09-02 2016-09-02 Umeå-4 Per Linderoth 2140/9 C 3 14.5 219
2016-07-21 2016-07-21 Bergsåker-9 Per Linderoth 2140/4 B 0 13.7 93
2016-07-05 2016-07-05 Hagmyren-8 Per Linderoth 2140/1 B 2 13.9 29
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-6 Per Linderoth 2140/7 C 0 14.0 163
2016-06-10 2016-06-10 Östersund-4 Per Linderoth 2140/4 D 2 14.6 86
2016-05-19 2016-05-19 Bergsåker-2 Per Linderoth 2160/13 C 5 16.9 17
2016-04-08 2016-04-08 Umeå-4 Per Linderoth 2140/2 C 1 16.5 12
2016-03-19 2016-03-19 Bergsåker-9 Per Linderoth 2140/2 D 1 17.2 17
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-9 Per Linderoth 2140/2 B 0 16.9 31
2017-12-06 2017-12-06 Bergsåker-8 Per Linderoth 2140/6 B 2 14.4 74
2017-11-15 2017-11-15 Bergsåker-2 Per Linderoth 2140/1 C 4 14.6 16
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-11 Per Linderoth 2140/12 D 5 13.7 208
2017-10-24 2017-10-24 Bergsåker-4 Per Linderoth 2640/4 C 2 16.0 28
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-10 Per Linderoth 2140/4 D 3 16.0 117
2017-09-20 2017-09-20 Bergsåker-6 Per Linderoth 2140/11 C 0 15.8 25
2017-09-01 2017-09-01 Umeå-7 Per Linderoth 2140/11 B 1 14.6 20
2017-08-11 2017-08-11 Umeå-7 Per Linderoth 2140/8 A 1 15.3 20
2017-06-23 2017-06-23 Hagmyren-2 Per Linderoth 1640/7 B str
2017-06-13 2017-06-13 Hagmyren-1 Per Linderoth 2640/7 B 5 17.8 23
2017-06-03 2017-06-03 Bollnäs-6 Per Linderoth 2140/4 B 7 16.5g 93
2018-12-12 2018-12-12 Solvalla-10 Jorma Kontio 1640/12 B 7 13.6 37
2018-12-05 2018-12-05 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/6 B 2 13.6 55
2018-09-05 2018-09-05 Solvalla-9 Jorma Kontio 2140/13 A 1 13.0 19
2018-08-21 2018-08-21 Solvalla-8 Jorma Kontio 2140/7 C 3 14.0 35
2018-07-26 2018-07-26 Gävle-5 Jorma Kontio 2140/5 C 2 14.3 17
2018-07-17 2018-07-17 Lindesberg-2 Jorma Kontio 2140/5 D 3 14.0 15
2018-02-07 2018-02-07 Solvalla-10 Carl Johan Jepson 2140/9 C 0 14.3 78
2018-01-10 2018-01-10 Bergsåker-4 Per Linderoth 2640/5 B 3 18.3 54
2019-05-25 2019-05-25 Solvalla-8 Björn Goop 2140/12 C 7 12.6 352
2019-05-11 2019-05-11 Åby-6 Örjan Kihlström 2140/5 D 2 13.3 81
2019-05-04 2019-05-04 Örebro-6 Erik Adielsson 1609/10 C 0 13.5g 80
2019-04-17 2019-04-17 Solvalla-10 Örjan Kihlström 2140/11 B 1 13.7 26
2019-03-30 2019-03-30 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/1 C 5 13.6 93
2019-03-09 2019-03-09 Färjestad-11 Örjan Kihlström 2140/1 B 4 16.4 24
2019-03-02 2019-03-02 Halmstad-9 Jorma Kontio 2140/2 B 3 12.8 58
2019-02-16 2019-02-16 Axevalla-11 Jorma Kontio 2140/7 C 0 15.7 116ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se