Marion travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Marion travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Marion har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Marion har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Marion


Tränarparet Mike Keeling och Paula Wellwood gjorde redan förra året klart att de är sugna på Elitloppet på Solvalla sista s&oum..


Tränarparet Mike Keeling och Paula Wellwood gjorde redan förra året klart att de är sugna på Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj. Men det är inte det enda Skandinaviska storlopp de vill vara med i. Om allt klaffar, det är framför allt flygtransporten över Atlanten som måste lösas, kan hästen komma på en längre turné. Kanske startar han redan i Olympiatravet.
- Mike Keeling frågade mig om jag kan hjälpa till och guida lite bland de nordiska storloppen och han hade önskemål om längre distanser, så jag har gett honom ett schema som börjar med Olympiatravet, sedan Copenhagen Cup, Elitloppet och Oslo Grand Prix. Därefter finns det mycket att välja på, berättar Jon Walter Pedersen och fortsätter:
- Men hästen har bara varit tillbaka i stallet i tre veckor efter att ha gått elva veckor i hage. Det är rätt lång tid så frågan är hur snart han kan vara i tävlingsform. Ska han vara med i Olympiatravet måste han vara igång och starta senast i slutet av mars.
Femårige Marion Marauder vann Triple Crown (Hambletonian, Yonkers Trot och Kentucky Futurity) som treåring och utsågs efter det till Årets häst i Nordamerika. I fjol prisades han som Årets äldre sedan han bland annat vunnit Hambletonian Maturity and Graduate Series. Totalt har hästen 14 segrar och 30 topp tre-placeringar på 38 starter och hans vinstkonto uppgår till 21,4 miljoner kronor. Naturligtvis vill alla storloppsarrangörer ha med en sådan häst men att flyga hästar över Atlanten är en kostsam historia och det kan bli den hårdaste nöten att knäcka för att få hit Marion Marauder.
- Jag har sagt vad vi kan bidra med men vi har inte råd att betala hela resan. Det kan hända att vi hittar på något med Solvalla men det är ingenting vi har pratat närmare om, säger Pedersen.

Ola Johansson, Kanal 75


Anders Malmrot har gått från jobbet i trav-tv till tjänsten som sportchef på huvudstadsbanan Solvalla. Det har varit mycket att ta st&aum..


Anders Malmrot har gått från jobbet i trav-tv till tjänsten som sportchef på huvudstadsbanan Solvalla.
Det har varit mycket att ta ställning till under den första veckan men tankarna på sista söndagen i maj är ständigt återkommande menar han.
I medier citeras kanadensiska tränarparet Mike Keeling och Paula Wellwood som har siktet inställt på en Europaturné med Elitloppet som det stora målet. Deras vapen är femårige Marion Marauder.
- Jag tycker att det är en intressant häst. Marion Marauder har bra meriter och det är en tänkbar elitloppshäst, säger Anders Malmrot.

Treårskung 2016
Marion Marauder var kungen av treåringarna i Nordamerika 2016 då det blev det seger i Hambletonian, Yonkers Trot och Kentucky Futurity – The Triple Crown.
Marion Marauder mest meriterade placering under fjolåret var andraplatsen i VM-loppet i New York bakom Twister Bi.
- Han finns så klart med i diskussionen. Annars är det mera att vi avvaktar Prix d’Amerique och ser hur hästarna ser ut där. Sedan vill jag sätta mig ner för att få mera känsla för allting. Just de här dagarna har det varit så mycket att sätta in sig i. Det gäller att komma in i vardagen om man säger så. Det är fullt fokus på det även om Elitloppet alltid ligger i bakhuvudet, säger Anders Malmrot.
Prix d’Amerique blir ett första delmål i arbetet med Elitloppet och Malmrot kommer att vara på plats.
- Sedan blir det att bevaka det som händer i Frankrike längre fram, stora lopp som Criterium de Vitesse och Prix de l'Atlantique

Mikael Wikner, Kanal 75


I en intervju en dryg månad innan årets upplaga av Elitloppet uttryckte tränaren Ron Burke det som ”fifty-fifty” att Hannelore Hano..


I en intervju en dryg månad innan årets upplaga av Elitloppet uttryckte tränaren Ron Burke det som ”fifty-fifty” att Hannelore Hanover skulle få göra resan över till världens största sprinterfest på Solvalla.
Men efter en oväntat svag säsongsinledning fick superstoet fortsätta tälja guld på sin sida Atlanten.
Där har hon under säsongen bland annat vunnit Kanadas största lopp Maple Leaf Trot och putsat Giant Diablos absoluta världsrekord för ston.
I Breeders Crown-finalen på Hoosier Park i Indiana kom kronan på verket när femåringen blev första sto sedan legendariska Moni Maker att besegra grabbarna i Breeders Crown.

Resolve kroknade
Efter att ha övertagit ledningen från snabbstartande stallkamraten Crazy Wow valde körande Yannick Gingras att i sin tur släppa till färske VM-tvåan Marion Marauder efter 600 meter.
När luckan kom mitt på det långa upploppet dansade Hannelore Hanover förbi via rappa 1.06,6 sista quartern på ett kylslaget Hoosier Park.
Crazy Wow spurtade in som tvåa, Marion Marauder höll till tredjepriset medan Jimmy Takters forne Hambletonian-vinnare Pinkman gav ett positivt formbesked via en vass spurt som fyra. Däremot verkar Åke Svanstedts dubble elitloppsmedaljör Resolve ha spillt sitt bästa krut för säsongen och inkom som stum sexa sedan han travat andra halvan av loppet utanpå ledaren.

Revansch för What the Hill
Segertiden för Hannelore Hanover blev 1,09,7/1 609 meter och belöningen motsvarande 2,2 miljoner kronor.
Det innebär också att hon snuddar vid en miljon dollar intjänat under säsongen, en bedrift bara ett äldre sto klarat tidigare, nämligen Hannelore Hanover själv i fjol.
För Ron Burke blev succén total då hans What the Hill tog hem treåringarnas final och därmed fick revansch för nesan i Hambletonian då hästen fråntogs segern på grund av trängning.

Robin Johansson, Kanal 75


Genombrottet i världseliten kom vid segern i Oslo Grand Prix i juni.Efter International Trot i New York på lördagskvällen svensk tid kan ma..


Genombrottet i världseliten kom vid segern i Oslo Grand Prix i juni.
Efter International Trot i New York på lördagskvällen svensk tid kan man väcka frågan om det finns någon bättre travare i världen än Twister Bi.
Åtminstone på små banor.
Jerry Riordans stridshäst kan i alla fall numera titulera sig både inofficiell världsmästare och snabbaste genom tiderna över medeldistans på 800-metersbana.
Detta efter att ha vunnit vad som i Sverige brukar kallas VM-loppet med fem längder på 1.10,7/2 011 meter autostart.

”Då lät jag honom gå”
Loppet blev underhållande då regerande mästaren Resolve och Åke Svanstedt var först framme att överta kommandot sedan blixtstartande Shadow Woodland galopperat i första sväng.
Christoffer Eriksson placerade tunge totofavoriten Twister Bi på utsidan, men det som såg ut att bli en giganternas kamp var över redan varvet från mål.
Då tyckte nämligen Eriksson och kanske framförallt Twister Bi att det var dags att detronisera mästaren.
- Hästen kändes verkligen bra idag, redan före loppet. Jag ville ta det lugnt i första sväng, sedan sitta utvändigt ledaren. Men redan 900 kvar kände jag att hästen ville ta över och då lät jag honom gå, förklarade Eriksson i segerintervjun.
Den våldsamma temposkärpningen var mer än konkurrenterna mäktade med. Resolve var slagen på några steg och Twister Bi öppnade omedelbart upp en lucka på sju längder till klungan.
Slutvarvet blev en defilering mot världsrekordet, VM-titeln och drygt fyra miljoner kronor.
- Han är en otrolig krigare. Varje gång han tävlar så bjuder han på show. Jag har varit nervös hela veckan. Jag ville att alla här (i USA) skulle få se hur bra han är. Han är en helt annan sorts häst mot vad som finns här, sade tränaren Jerry Riordan som lämnade sitt hemland för 26 år sedan och nu fick återvända och vinna kontinentens mest välbetalda lopp för äldre travare.

Stora slantar till svensktränade
Fjolårets Triple Crown-vinnare Marion Marauder spurtade piggt till andraplatsen för Kanada medan Stefan P Petterssons pengamaskin Oasis Bi knep tredjepriset värt nästan en milljon kronor i händerna på Kim Eriksson.
Fyra blev danske Tripolini V.P. medan svenske On Track Piraten slutade femma - tolv längder bakom den suveräne vinnaren - vilket belönades med knappt 400 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Tränade i Sverige, men med andra flaggor i programmet.International Trot är som namnet antyder en uppgörelse mellan hästar från m&arin..


Tränade i Sverige, men med andra flaggor i programmet.
International Trot är som namnet antyder en uppgörelse mellan hästar från många länder.
Sju av tio deltagare har flugits in från Europa, men till skillnad från gängse praxis då hästar brukar representeras av sina ägares hemländer så går man på Yonkers efter uppfödningsland.
Sålunda tävlar Stefan P Petterssons Oasis Bi för Italien, trots att han ägs av Frackstads Lantbruks AB i Vikingstad.
Jerry Riordans Twister Bi representerar samma land medan Reijo Liljendahls Shadow Woodland tävlar för Finland - som även mönstrar Åby Stora Pris-vinnaren Midnight Hour.
Ensam svensk blir således Hans R Strömbergs On Track Piraten som likt Oasis Bi varit med i de båda föregående upplagorna sedan International Trot återuppstod 2015.
Danmark representeras av Tripolini V.P. och från Frankrike kommer Dreamoko vars far och stallkamrat Timoko slutade tvåa i VM-loppet 2015.

Hemmafavorit
Oddsfavorit enligt Yonkers ”morning-line” är hemmahoppet Åke Svanstedt och Resolve, som vann fjolårets upplaga på världsrekordtiden 1.11,5/2 011 meter autostart, men närmast kommer från en rejäl flopp i Kanada vilket förklarats med ett fästingbett.
Och apropå det så representeras USA:s nordliga granne av storloppsexperten Marion Marauder. Hästen som i fjol blev första häst på tio år att ta Triple Crown, det vill säga vinna kontinentens tre största treåringslopp: Hambletonian, Yonkers Trot och Kentucky Futurity – detta med en sammanlagd segermarginal på några decimeter.
Några sådana meriter har inte Nordamerikas tredje häst In Secret, som istället utmärkt sig som Yonkers-specialist då han radat upp sex raka segrar på den snäva 800-metersovalen.

Utklassar elitloppsdagen
Men även resten av tävlingsdagen håller högsta klass med finaler av New York Sire Stakes för travare och passgångare, samt två stora lopp för äldre hästar.
Totalt ska 27 miljoner kronor delas ut i prispengar vilket gör lördagen till den mest penningstinna sulkysportsdagen i staten New Yorks historia.
Det kan jämföras med elitloppsdagen då Solvalla delade ut drygt tio miljoner i prispengar.
Hela travfesten visas i ATG Live och givetvis erbjuds möjlighet till spel.


Startlista International Trot
2 011 meter autostart

1. Marion Marauder - Scott Zeron (Paula Wellwood) Kanada
2. Oasis Bi - Kim Eriksson (Stefan P Pettersson) Italien
3. Dreammoko - Gabriele Gelormini (Richard Westerink) Frankrike
4. Twister Bi - Christoffer Eriksson (Jerry Riordan) Italien
5. Shadow Woodland - Tim Tetrick (Reijo Liljendahl) Finland
6. Resolve - Åke Svanstedt (Åke Svanstedt) USA
7. Midnight Hour - Iikka Nurmonen (Ossi Nurmonen) Finland
8. In Secret - George Brennan (Ron Burke) USA
9. Tripolini V.P. - Jeppe Juel (Jeppe Juel) Danmark
10. On Track Piraten - Johnny Takter (Hans R Strömberg) Sverige
Förstapris: cirka fyra miljoner kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Startspåren till lördagens VM-lopp i trav lottades under en presslunch på Manhattan på tisdagen amerikansk tid.Åke Svanstedt vann l..


Startspåren till lördagens VM-lopp i trav lottades under en presslunch på Manhattan på tisdagen amerikansk tid.
Åke Svanstedt vann loppet i fjol med Resolve och är med i år igen. Sarah Svanstedt, gift med Åke, en av gästerna under lunchen, var en av flera som fick hjälpa till med dragningen.
Loppet med nästan 4,7 miljoner kronor till vinnaren avgörs över 2 011 meter och blågule On Track Piraten lottades på det högsta numret, spår tio bakom bilen,
Eskilstunatränade Oasis Bi (spår två), Halmstadtränade Twister Bi (spår fyra) och Shadow Woodland från Solvalla (spår fem) är andra svenskhästar på plats men tävlar i VM-sammanhanget för födelseländerna, Italien respektive Finland.
Åke Svanstedt lottades till spår sex med titelförsvaren Resolve.
VM-loppet - eller Yonkers International Trot - körs på lördag kväll, svensk tid, på Yonkers Raceway i New York.

Startlista
Yonkers International Trot
2 011 meter autostart

1. Marion Marauder – Scott Zeron (Kanada)
2. Oasis Bi – Kim Eriksson (Italien)
3. Dreammoko – Gabriele Gelormini (Frankrike)
4. Twister Bi – Christoffer Eriksson (Italien)
5. Shadow Woodland – Tim Tetrick
6. Resolve – Åke Svanstedt (USA)
7. Midnight Hour – Ilkka Nurmonen (Finland)
8. In Secret – George Brennan (USA)
9. Tripolini V.P. – Jeppe Juel (Danmark)
10. On Track Piraten – Johnny Takter (Sverige)
Förstapris: 4 687 975 kronor

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-22 2016-12-22 Romme-7 Tommy Enberg 2140/3 B 0 18.9 286
2016-10-19 2016-10-19 Solvalla-3 Tommy Enberg 2140/1 C 0 17.9 411
2016-09-13 2016-09-13 Eskilstuna-2 Tommy Enberg 1640/12 B 0 14.0 622
2016-08-22 2016-08-22 Romme-1 Tommy Enberg 2140/10 A 8 18.6g 41
2016-08-09 2016-08-09 Romme-2 Tommy Enberg 2140/5 B 1 17.1 22
2016-07-24 2016-07-24 Axevalla-4 Tommy Enberg 2140/12 C 0 15.7 553
2016-07-06 2016-07-06 Lindesberg-2 Tommy Enberg 2140/3 A 7 20.1g 433
2016-06-04 2016-06-04 Gävle-1 Tommy Enberg 2140/2 C 0 18.4g 180
2016-05-24 2016-05-24 Romme-7 Tommy Enberg 2140/6 D str
2017-11-02 2017-11-02 Örebro-6 Tommy Enberg 2100/9 C 7 17.4 55
2017-10-20 2017-10-20 Romme-5 Mads H Nielsen 2140/9 D 7 17.3 138
2017-10-05 2017-10-05 Bollnäs-12 Tommy Enberg 2140/5 C 1 16.8 93
2017-09-24 2017-09-24 Rättvik-2 Tommy Enberg 2140/7 C 7 17.2 78
2017-09-15 2017-09-15 Romme-6 Tommy Enberg 2140/9 D 0 18.0g 1679
2017-09-09 2017-09-09 Rättvik-9 Tommy Enberg 2140/10 D 4 17.8 767
2017-08-31 2017-08-31 Örebro-3 Tommy Enberg 1609/4 B 0 17.6g 95
2017-08-21 2017-08-21 Bollnäs-8 Tommy Enberg 2140/5 D 0 17.9 591
2017-06-13 2017-06-13 Hagmyren-6 Tommy Enberg 1640/11 B 4 16.8g 117
2017-06-06 2017-06-06 Hagmyren-6 Tommy Enberg 2160/12 A 2 17.7 61
2017-05-23 2017-05-23 Rättvik-7 Tommy Enberg 2140/7 B 7 17.7 137
2018-08-17 2018-08-17 Gävle-7 Angelica Klockar 1640/3 D 0 15.1g 184
2018-08-09 2018-08-09 Lindesberg-3 Angelica Klockar 1640/6 D 4 13.9 533
2018-07-20 2018-07-20 Romme-4 Angelica Klockar 2140/12 A 2 16.4 27
2018-07-12 2018-07-12 Örebro-5 Angelica Klockar 2100/6 C 0 16.0 485
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-10 Angelica Klockar 2140/11 B 3 15.6 734
2018-06-21 2018-06-21 Rättvik-3 Angelica Klockar 1640/9 C 0 16.0 247
2018-06-01 2018-06-01 Årjäng-6 Angelica Klockar 1640/11 C 7 14.0 106
2018-05-10 2018-05-10 Lindesberg-6 Angelica Klockar 2160/13 B 0 18.0 48
2018-04-16 2018-04-16 Romme-3 Angelica Klockar 2140/2 D 1 15.7 25
2018-04-09 2018-04-09 Rättvik-6 Angelica Klockar 2140/8 B 1 17.0 40ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se