Malkin travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Malkin travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Malkin har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-08-09 2021-08-09 Solvalla-4 Mats E Djuse 1640/3 C

Nyheter för travhäst Malkin


– Jag fattar knappt att det är sant fortfarande att vi fick sju rätt tillsammans. Vi har tippat tillsammans i tre år och ibland haft noll ..


– Jag fattar knappt att det är sant fortfarande att vi fick sju rätt tillsammans. Vi har tippat tillsammans i tre år och ibland haft noll rätt, men den här gången hade vi marginalerna på vår sida, berättar Inger, som befann sig på en sparesa i Tällberg i Dalarna tillsammans med sin väninna Paula.
Systemet, som kostade 81 kronor, har de alltid följt sedan de började tippa tillsammans.
– Vi har helt enkelt inte råd att tippa för större pengar. Vi tar ut tre hästar vardera och sedan samsas vi om vilka vi ska plocka med på kupongen. Den här gången blev det klart sent i fredags kväll, förklarar Inger och lägger ut texten hur de satte ihop den vinstgivande raden:
V75-1: Tre streck. 5 Malkin tyckte vi bägge om.
V75-2: Spik. 4 La Paradeta hade två vinster på slutet och gått bra tider.
V75-3: Tre streck. 6 Solkattens Ferrari hade ett bra läge och Örjan (Kihlström) som kusk. Han är en tänkare i loppen...
V75-4: Tre streck. 3 Hawk Cliff har jag alltid gillat och fick min vilja igenom. Favoriten 11 Sorbet plockade vi bort.
V75-5: Tre streck. 9 Phoenix Photo var vi överens om ganska tidigt.
V75-6: Spik. 14 Havanna Boko lät det bra på och Erik (Adielsson) är en annan favoritkusk vi har.
V75-7: Två streck. I avslutningen hade vi streck för 3 Ole och 5 Joseph Boko som vi diskuterade fram.

Hög puls
Hur det gick till när Inger följde dramatiken är också en speciell historia.
De fyra första följde hon från hotellrummet och värdet var höga 21 940 kronor.
Sedan var det dags för Inger och väninnan Paula att gå ned i restaurangen och äta en bit mat.
– Jag tog med programmet och telefonen för att följa resultaten.
När spiken Havanna Boko hade gjort sitt var värdet uppe i 87 250 kronor.
– Då var pulsen hög, erkänner Inger.
När hon och dottern Karoline även fick in favoriten Joseph Boko i sista avdelningen var sju rätt ett faktum och jublet visste inga gränser.
– Jag tog telefonen och ringde upp Karoline. Hon trodde vi hade vunnit 50 spänn, men när jag sade att det var 130 000 kronor började hon att gråta. Och pengarna kom lägligt för henne, som är sjukpensionär, då avloppet precis gått sönder hemma.
Ett par som också befann sig på samma krog i Tällberg för att äta en bit mat var ATG-profilen Patrik Fernlund och hans sambo Jasmine Ising.
– Patrik såg mitt gratisprogram och gratulerade till vinsten och tog även en bild på mig. Det kändes lite overkligt, men samtidigt skoj.
Blev det något firande på kvällen?
– Nej, det var måttligt. Vi var ju där på spa och skulle vila upp oss. Men på kvällen satt jag och tittade igenom loppen på telefonen. Det var ju oerhört tätt i många lopp, men vi hade marginalerna på vår sida. En sådan här stor summa har vi aldrig varit i närheten av tidigare, säger Inger.
Kommer det att förändra ert sätt att tippa på V75?
– Nej, vi håller oss på jorden och kommer att fortsätta med att tippa för 81 kronor även framöver.
Ett stort grattis till vinsten.
– Tack så mycket. Det här är något vi aldrig kommer att glömma, slutar en överlycklig Inger Boberg, som är hemmahörande i Avesta.
Sju rätt delade ut 118 287 kronor, medan sex rätt belönades med 996 kronor och femmorna gav 87 kronor.
Noterbart är att Harry Boy var lördagens stora vinnare, då Harry satte 49 system (!) med sju rätt där det billigaste kostade 48 kronor och det dyraste 1 920 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75


V75 avgjordes i ett kylslaget Eskilstuna och vi fick se många riviga lopp med rafflande upploppstrider. Ett av dem var i Gulddivisionen där storfavor..


V75 avgjordes i ett kylslaget Eskilstuna och vi fick se många riviga lopp med rafflande upploppstrider. Ett av dem var i Gulddivisionen där storfavoriten Sorbet såg ut att gå mot seger vid upploppets början. Men en häst som trivs på vintern är Hawk Cliff och trots att han nu gjorde debut i högsta klassen slog han till med seger. Väl understödd av Mika Forss fick hästen en fin resa först på innerspår och sedan gled han ut i tredje par utvändigt efter ett varv.
Sorbet satt fastlåst i årsdebuten med gott om krafter kvar och var storfavorit i loppet. Den här gången lämnade Örjan Kihlström ingenting åt slumpen och styrde fram utvändigt om ledande Hazard Boko efter ett varv. Sorbet såg sedan stark ut hela vägen och kopplade greppet vid upploppets början. Men då kom Hawk Cliff flygandes för Mika Forss som fått full anfallsorder när han styrdes ut till attack 250 meter kvar. Hawk Cliff avslutade strålande och slog oväntat av Sorbet som inte hade något försvar mitt på upploppet. Omgångens största skräll var ett faktum av Hawk Cliff som tränas av Timo Nurmos.
– Det var kul och man måste vara väldigt bra i ordning när man vinner i Gulddivisionen. Hästen går bra även på vintern och har inga problem att tävla med skor och broddar. Det spelar inte så stor roll om han går utan skor eller med skor. Nu hade han också fått ett lopp i kroppen efter vaccinering och avmaskning runt julhelgen då han hade haft en liten paus. Jag visste att han skulle ha gått framåt mycket med förra loppet och han hade känts väldigt fin i träningen, säger Timo Nurmos.
– Förra lördagen gjorde Antonio Trot ett topplopp efter ett tufft slutvarv i spåren från ett dåligt läge. Han startar i finalen nästa lördag på Solvalla. Det var kul att Hawk Cliff fick vinna idag för hästen gör nästan alltid bra lopp och kommer att duga bra i vinter i högsta klassen.

Överlycklig skötare
Vid sidan av banan stod en lycklig skötare, Ida Rudelöv, som var så stolt över sin stjärna.
– Han var så jäkla bra! Jag är helt skakis. Jag är så himla tacksam att jag får ta hand om den här hästen. Han har en grymt härlig personlighet. Jag tycker om honom jättemycket, sa en strålande glad Ida Rudelöv.

Glädjetårar efter Malkins seger
Det blev en rivig inledning på V75-1 där det kördes friskt på flera händer i början. Thomas Ålund bakom fältets näst minst spelade häst, Vacquyeras, tog resolut emot favoriten Chapuy när Åke Lindblom ställde frågan i första kurvan. Det blev en våldsam kubbning om ledningen och första 500 metrarna travades efter 1.07,5. Vacquyeras eldade på i täten med favoriten på utsidan och första varvet avverkades efter 1.10.! När det var sexhundra meter kvar lossade Hanna Forslin sin häst Malkin från tredje par utvändigt och det gick undan värre. In i slutsvängen kom hon farande och Malkin svepte förbi Vacquyeras och övertog ledningen. Malkin hade ett klart grepp inne på upploppet men då kom plötsligt Vacquyeras tillbaka och närmades sig hastigt den sista biten. Mållinjen räddade dock Malkin som höll undan med minsta möjliga marginal. Detta till glädje för den relativt nyetablerade tränaren Hanna Forslin som tog hem segern i Silverdivisionen värd 125 000 kronor. Segertiden blev finfina 1.11,6 över kort distans mitt i smällkalla vintern. Och det var en rörd Hanna Forslin som hade svårt att hitta orden efter segern.
– Jag känner jättemycket saker, sa hon med tårarna rinnande nedför kinderna.
– Han kändes så bra att jag måste prova att köra.

Storfavoriten Bansky höll inte
Bansky var omgångens största favorit men höll inte hela vägen i V75-2. Han tog planenligt hand om ledningen för Magnus A Djuse och drog i ett hårt tempo. Men Bansky har haft det svårt den sista biten och han fick även här sträcka vapen till slut mot La Paradeta som smugit med i rygg på ledaren. Luckan kom perfekt in på upploppet och La Paradeta avslutade i fin stil och tog sig säkert förbi tillsammans med Markus Niklasson. Tränar gör Görel Engström i Kalmar.
Solkattens Ferrari öppnade snabbt ifrån springspåret i V75-3 och pressade sig till ledningen i första sväng. Han fick tidigt Bone Hard Flash på utsidan och det var favoritduon som duellerade sida vid sida resten av loppet och gjorde upp om segern. Bone Hard Flash kämpade storstilat på utsidan men Solkattens Ferrari höll undan med knapp men säker marginal. Tränar gör Andreas Forsberg.

Ny V75-seger för Phoenix Photo – trots debut i Brons
Phoenix Photo fick hela 337 000 kronor in på kontot på ett bräde när han vann Sylvesterloppet på Nyårsafton. Den Svante Ericsson-tränade hästen hade nu gått upp i klass och var ny i Bronsdivisionen men det brydde han sig inte om det minsta. Inte Örjan Kihlström heller som sände fram sin häst utvändigt om ledande Dominic Wibb efter ett varv. Phoenix Photo såg sedan stark ut hela vägen och kopplade greppet in på upploppet och såg ut att gå mot en lätt seger. Långt ut i banan kom Västerbo Highscore flygande men mållinjen räddade Phoenix Photo till stor glädje för hemmatränaren Svante Ericsson.

Havana Boko vann från ”femtioelfte” par utvändigt
Favoriten Havana Boko satt i ”femtioelfte” par utvändigt i V75-6 för att citera referenten Mattias Anderberg i V75 Direkt. Det var väldigt långt fram varvet men det bet strålande när Erik Adielsson styrde på i vida spår genom slutsvängen. Havana Boko avslutade vasst långt ut i banan och hann fram till seger precis före mållinjen. Det blev knappt före Lyx Håleryd och tränarjobbet bakom Havana Boko är gjort av Diederik Meilink.

Åttonde raka för Joseph Boko
Mika Forss tog sin andra seger i V75 när han i den avslutande avdelningen styrde in finsk-tränade Joseph Boko som tog sin åttonde raka seger. Hästen tränas av Markku Nieminen och visade prov på förstklassig inställning. Hästen visade vilket löphuvud han har vilket har gjort att han vunnit 15 lopp i karriären. Han fick en resa i tredje par utvändigt och efter attack i sista kurvan via tredjespår utmynnade det hela i en tät upploppsstrid med flera hästar inblandade. Bicc’s Avalon och Leon Zon kom flygandes till slut och den förstnämnde hade ett knappt övertag när Joseph Boko kontrade den sista biten och satte nosen först.
Sju rätt på V75 gav 118 287 kronor. Sex rätt betalade 996 kronor medan fem rätt gav 87 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


V75 avgjordes i ett kylslaget Eskilstuna och vi fick se många riviga lopp med rafflande upploppstrider. Ett av dem var i Gulddivisionen där storfavor..


V75 avgjordes i ett kylslaget Eskilstuna och vi fick se många riviga lopp med rafflande upploppstrider. Ett av dem var i Gulddivisionen där storfavoriten Sorbet såg ut att gå mot seger vid upploppets början. Men en häst som trivs på vintern är Hawk Cliff och trots att han nu gjorde debut i högsta klassen slog han till med seger. Väl understödd av Mika Forss fick hästen en fin resa först på innerspår och sedan gled han ut i tredje par utvändigt efter ett varv.
Sorbet satt fastlåst i årsdebuten med gott om krafter kvar och var storfavorit i loppet. Den här gången lämnade Örjan Kihlström ingenting åt slumpen och styrde fram utvändigt om ledande Hazard Boko efter ett varv. Sorbet såg sedan stark ut hela vägen och fjolårets elitloppstrea kopplade greppet vid upploppets början. Men då kom Hawk Cliff flygandes för Mika Forss som fått full anfallsorder när han styrdes ut till attack 250 meter kvar. Hawk Cliff avslutade strålande och slog oväntat av Sorbet som inte hade något försvar mitt på upploppet. Omgångens största skräll var ett faktum av Hawk Cliff som tränas av Timo Nurmos.
– Det var kul och man måste vara väldigt bra i ordning när man vinner i Gulddivisionen. Hästen går bra även på vintern och har inga problem att tävla med skor och broddar. Det spelar inte så stor roll om han går utan skor eller med skor. Nu hade han också fått ett lopp i kroppen efter vaccinering och avmaskning runt julhelgen då han hade haft en liten paus. Jag visste att han skulle ha gått framåt mycket med förra loppet och han hade känts väldigt fin i träningen, säger Timo Nurmos.
– Förra lördagen gjorde Antonio Trot ett topplopp efter ett tufft slutvarv i spåren från ett dåligt läge. Han startar i finalen nästa lördag på Solvalla. Det var kul att Hawk Cliff fick vinna idag för hästen gör nästan alltid bra lopp och kommer att duga bra i vinter i högsta klassen.

Överlycklig skötare
Vid sidan av banan stod en lycklig skötare, Ida Rudelöv, som var så stolt över sin stjärna.
– Han var så jäkla bra! Jag är helt skakis. Jag är så himla tacksam att jag får ta hand om den här hästen. Han har en grymt härlig personlighet. Jag tycker om honom jättemycket, sa en strålande glad Ida Rudelöv.

Glädjetårar efter Malkins seger
Det blev en rivig inledning på V75-1 där det kördes friskt på flera händer i början. Thomas Ålund bakom fältets näst minst spelade häst, Vacquyeras, tog resolut emot favoriten Chapuy när Åke Lindblom ställde frågan i första kurvan. Det blev en våldsam kubbning om ledningen och första 500 metrarna travades efter 1.07,5. Vacquyeras eldade på i täten med favoriten på utsidan och första varvet avverkades efter 1.10.! När det var sexhundra meter kvar lossade Hanna Forslin sin häst Malkin från tredje par utvändigt och det gick undan värre. In i slutsvängen kom hon farande och Malkin svepte förbi Vacquyeras och övertog ledningen. Malkin hade ett klart grepp inne på upploppet men då kom plötsligt Vacquyeras tillbaka och närmades sig hastigt den sista biten. Mållinjen räddade dock Malkin som höll undan med minsta möjliga marginal. Detta till glädje för den relativt nyetablerade tränaren Hanna Forslin som tog hem segern i Silverdivisionen värd 125 000 kronor. Segertiden blev finfina 1.11,6 över kort distans mitt i smällkalla vintern. Och det var en rörd Hanna Forslin som hade svårt att hitta orden efter segern.
– Jag känner jättemycket saker, sa hon med tårarna rinnande nedför kinderna.
– Han kändes så bra att jag måste prova att köra.

Storfavoriten Bansky höll inte
Bansky var omgångens största favorit men höll inte hela vägen i V75-2. Han tog planenligt hand om ledningen för Magnus A Djuse och drog i ett hårt tempo. Men Bansky har haft det svårt den sista biten och han fick även här sträcka vapen till slut mot La Paradeta som smugit med i rygg på ledaren. Luckan kom perfekt in på upploppet och La Paradeta avslutade i fin stil och tog sig säkert förbi tillsammans med Markus Niklasson. Tränar gör Görel Engström i Kalmar.
Solkattens Ferrari öppnade snabbt ifrån springspåret i V75-3 och pressade sig till ledningen i första sväng. Han fick tidigt Bone Hard Flash på utsidan och det var favoritduon som duellerade sida vid sida resten av loppet och gjorde upp om segern. Bone Hard Flash kämpade storstilat på utsidan men Solkattens Ferrari höll undan med knapp men säker marginal. Tränar gör Andreas Forsberg.

Ny V75-seger för Phoenix Photo – trots debut i Brons
Phoenix Photo fick hela 337 000 kronor in på kontot på ett bräde när han vann Sylvesterloppet på Nyårsafton. Den Svante Ericsson-tränade hästen hade nu gått upp i klass och var ny i Bronsdivisionen men det brydde han sig inte om det minsta. Inte Örjan Kihlström heller som sände fram sin häst utvändigt om ledande Dominic Wibb efter ett varv. Phoenix Photo såg sedan stark ut hela vägen och kopplade greppet in på upploppet och såg ut att gå mot en lätt seger. Långt ut i banan kom Västerbo Highscore flygande men mållinjen räddade Phoenix Photo till stor glädje för hemmatränaren Svante Ericsson.

Havana Boko vann från ”femtioelfte” par utvändigt
Favoriten Havana Boko satt i ”femtioelfte” par utvändigt i V75-6 för att citera referenten Mattias Anderberg i V75 Direkt. Det var väldigt långt fram varvet men det bet strålande när Erik Adielsson styrde på i vida spår genom slutsvängen. Havana Boko avslutade vasst långt ut i banan och hann fram till seger precis före mållinjen. Det blev knappt före Lyx Håleryd och tränarjobbet bakom Havana Boko är gjort av Diederik Meilink.

Åttonde raka för Joseph Boko – och succé för Harry Boy på V75
Mika Forss tog sin andra seger i V75 när han i den avslutande avdelningen styrde in finsk-tränade Joseph Boko som tog sin åttonde raka seger. Hästen tränas av Markku Nieminen och visade prov på förstklassig inställning. Hästen visade vilket löphuvud han har vilket har gjort att han vunnit 15 lopp i karriären. Han fick en resa i tredje par utvändigt och efter attack i sista kurvan via tredjespår utmynnade det hela i en tät upploppsstrid med flera hästar inblandade. Bicc’s Avalon och Leon Zon kom flygandes till slut och den förstnämnde hade ett knappt övertag när Joseph Boko kontrade den sista biten och satte nosen först.
Sju rätt på V75 gav 118 287 kronor. Sex rätt betalade 996 kronor medan fem rätt gav 87 kronor. Harry Boy är veckans stora vinnare och Harry satte inte mindre än 49 system(!) med sju rätt. De flesta utav systemen kostade under hundralappen. Det minsta 48 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86 kryddades av fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 000 kronor till vinnaren i respektive klass på Solvalla.Robert Bergh vann tv&arin..


V86 kryddades av fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300 000 kronor till vinnaren i respektive klass på Solvalla.
Robert Bergh vann två av loppen och segermaskinen Hail Mary övertygade stort när han vann klassen för fyraåriga hingstar/valacker på 1.11,4 över distansen 2 140 meter, autostart.
Robert Bergh körde till ledningen dryga varvet från mål och sedan ryckte han undan 400 meter från mål till en överlägsen seger.
Det var alltså nionde segern på tio starter för den fyraårige hingsten som fortsätter att imponera.
I klassen för fyraåriga ston (V86-2) var Robert Bergh resolut och forcerade Mellby Harissa till spets och väl i spets hade han sedan full kontroll.
Stoet missade finalen av Drottning Silvias Pokal med liten marginal och 300 000 kronor var förstås ett bra plåster på det såret.
- Man är glad att hon är bra. Det var lite mitt fel och jag fick förklara det för ägarna att jag lagt på lite tung träning inför kvalet och tänkte att hon skulle vara bra till den här veckan, men då fick jag inte vara med istället. Men det var kul att det här loppet fanns så vi kunde vara med och vinna ett fint lopp, kommenterade Robert Bergh.

Klassiga Sverigedebuter
I klassen för treåriga ston (V86-4) var Björn Goop bestämd och körde till ledningen efter 500 meter med favoriten Hill's Angel som vann mycket övertygande i sin Sverigedebut och bara stack undan när kusken ryckte tussarna på upploppet.
Hill's Angel tävlade i regi Erik Bondo men följde efter loppet med Björn Goop hem till Värmland, Goop som blir ny tränare för det talangfulla stoet som tog fjärde segern på fem starter i karriären.
Hell Bent For Am imponerade stort i sin Sverigedebut och i klassen för treåriga hingstar/valacker (V86-6) dominerade hingsten från start till mål i händerna på Örjan Kihlström.
Även om Örjan Kihlström fick bestämma tempot till enkla 1.14,1 första 500 och 1.18 första 1000 så var det i läcker stil Hell Bent For Am både visade startsnabbhet och sedan även stegade undan över upploppet. Stefan Melander tränar hästen som inledde sin karriär i USA hos Marcus Melander.
Örjan Kihlström valde efter segern i V86-6 att kasta in handduken för dagen med ryggproblem.

Spetsstriden avgjorde
Kainai Goj
och Nicklas Westerholm vann spetsstriden i V86-1 mot Bastian Boom och Per Linderoth och det blev avgörande samtidigt som favoriten Gogobet Sisu galopperade.
Bastian Boom fick lucka på upploppet och utmanade sista biten men Kainai Goj sträckte på sig och vann knappt men säkert. Gogobet Sisu chansade invändigt efter galoppen och avslutade rappt som trea.
V86-3 fick en dramatisk avslutning där måldomarna länge tittade på en incident i slutsvängen när Backegubben tog sig ut i andraspår från rygg ledaren. Domarna valde att fria och segern därmed till Backegubben och Björn Karlsson som spurtade vasst och vann knappt före Rubus och Hans Bergh efter att favoriten Gott Klirr tappat travet och galopperat på upploppet.
V86-5 var ett ungdomslopp och det blev en spurtseger för överraskningen Feerie de Fael tillsammans med Ann Kristin Rasmussen. Jörgen Westholm tränar vinnaren.
Malkin spurtade sylvasst från andra utvändigt i V86-7 och ledaren Highspirit kunde inte stå emot över upploppet. I segersulkyn satt Mats E Djuse och tränar gör Hanna Forslin.
Åtta rätt på V86 gav 190 524 kronor, sju rätt 910 kronor och sex rätt 77 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Göran Wester har skrällt rejält med It Happend Again och även varit en påpassad vinnare med M.T.Malkin i V86-sammanhang de senaste &ar..


Göran Wester har skrällt rejält med It Happend Again och även varit en påpassad vinnare med M.T.Malkin i V86-sammanhang de senaste åren.
Fyraårige valacken Eddy West har förutsättningar för att bli den bästa travare fått fram. På onsdag räknas amatören som en typisk outsider i V86-4 hemma på Solvalla.
Ett åttondespår bakom bilen sätter ner chanserna över medeldistansen.
- Uppgiften blir ju att hitta ner från start. Som amatör får man ingenting gratis i såna här lopp, men det vet jag om. Hästen är i full form i alla fall och är ju riktigt kapabel, säger Göran Wester som vann B-tränarligan på Solvalla så sent som 2017.
Att åka till stallet på morgnarna är något som sitter i ryggmärgen och det vill han inte vara utan.
Göran Wester samarbetar med tränaren Claes Sjöström som hjälper till med träningen av hästarna han föder upp.
- Jag brukar lägga upp det så att jag har en eller två hästar hos Claes och är där och kör två dagar i veckan. Sedan har jag eget stall och hyr boxar på Sköldnora där jag för dagen har fyra hästar.
I början av december var olyckan framme då Wester körde en unghäst hos Sjöström. Hästen slog bakut och han tappade medvetandet. Ett nyckelben gick av och det blev frakturer på ett stort antal revben.
- Folk hjälpte mig och jag hade inte hästar hemma på en månad. När man är van att åka till stallet varje morgon så blir det fort tomt. Jag brukar säga att ”hästarna läker”. Man måste börja mata dem, man måste börja köra, det finns inget annat och då blir man ju frisk ganska snabbt, säger Göran Wester, som nu kört lopp sedan slutet av januari.

Seger i senaste uppsittningen
Första segern i sulkyn efter den ofrivilliga frånvaron kom i slutet av mars. Eddy West var segervapnet. En fyraårig travare Solvallatränaren Claes Sjöström haft fina framgångar med.
I februari plockade Wester hem hästen till Sköldnora och började träna själv.
- Det är ju så jag brukar göra. Hos Claes finns nya unghästar för inkörning.
Eddy West är en typisk outsider i V86-4 på onsdag. Hur resonerar du med åttondespåret?
- Han är ju startsnabb men jag kan ju inte nyttja det riktigt här. Jag får se hur mycket jag vågar satsa. Han är jäkligt snabb till slut också - så hittar vi bara ner i ett hyfsat läge och får hjälp med tempot kan han gå jäkligt fort en bit. Jag körde ett amatörlopp i mitten av november på Solvalla och satt sist och fick backa mig loss med honom. Jag tror aldrig jag har åkt så fort över ett upplopp, säger han.
Ändrar du något till onsdagens lopp?
- Nej, vi kör med fast huva och skor runt om som vanligt. Han kördes barfota runt om i ett försök till kriteriet i fjol och då galopperade han, det var inte så lyckat.
Eddy West har inlett 2020 på ett fint sätt med en andraplats och senast en seger på Solvalla. Hästen ser formstark ut!
- Formen borde vara nästan på topp. Jag körde jobb med honom i lördags och då kändes han fin. Får han bara en vettig resa kan han vara med och slåss. Det strulade en del förra året för honom. Han har varit väldigt speciell och sprungit och ”tagit om” och gjort extrasteg. Det är först nu i de två senaste loppen han börjar trava riktigt bra och det känns bra att vi lyckats efter allt jobb som lagts ner på den här hästen.

Mikael Wikner, Kanal 75


Spring Race med V75 fyra dagar i rad inleddes på skärtorsdagen på Gävletravet och kvällen bjöd på mycket fin travsport och..


Spring Race med V75 fyra dagar i rad inleddes på skärtorsdagen på Gävletravet och kvällen bjöd på mycket fin travsport och starka prestationer.
I V75-6 var det lite av stafettkörning till spets av i tur och ordning Catwalk Ima, Linda´s Girl och Melizza och det gynnade favoriten Unique Juni som startade med 40 meters tillägg över grunddistansen 2 640 meter.
Unique Juni hade lekstuga från sista bortre långsidan och hem och vann överlägset sedan Jörgen Westholm svept till ledningen på ett par hundra meter mellan 650 och 450 meter från mål. Det såg nästan ut som att konkurrenterna stod still när Rommetränaren drog i högertömmen och gav sin häst anfallsorder.
- Hon var fin, det var hon sist också. Hon har utvecklats fantastiskt. I dag kunde jag inte hålla mig, vi sköljde rejält, det var bra, sa Jörgen Westholm.
V75-7 blev som väntat en fartfest och Minnestads El Paso avgjorde från andra ytter och attack 600 meter från mål. Sjuåringen slog tidigt på upploppet klorna i ledaren Ajlexes Cubano och vann mycket enkelt i morsk stil tillsammans med Rebecca Dahlén. Dennis Palmqvist tränar vinnaren som segrade på fina 1.10,8 över 1640 meter autostart.

Pigg tioåring skrällde
Malkin
avgjorde V75-1 enkelt från andra utvändigt och utan skor på hovarna såg den åttaårige valacken läcker ut när han fångade in ledaren And Stitch över upploppet. Anders Eriksson satt i segersulkyn och hästen tränas av Hanna Forslin.
Oskar Kylin Blom har fått riktigt bra snurr på Lukas Bris som spurtade klart piggast i långloppet V75-2 efter en resa som femma på innerspåret. Det var tredje segern på de fyra senaste starterna för tioåringen som vann till skrälloddset 18,07.
V75-3 blev ett lopp utan spänning då Erik Adielsson dominerade från start till mål med favoriten Stonecapes Superb. Reijo Liljendahl tränar fyraåringen som lekande lätt tog andra raka spetssegern på barfotabalans.

Satt sist utvändigt
V75-4 var ett kallblodslopp och publikens bjöds på ett samlat fält in mot upploppet och bäst fart av alla hade B.W.Rune som spurtade sylvasst ute i femtespår tillsammans med Mats E Djuse.
Jan-Olov Persson tränar femåringen som satt sist utvändigt men alltså vände ut och in på fältet sista 200 meterna.
- Det är en Jättefin häst och han har känts fantastiskt fin i träningen. Måste berömma kusken också, han är verkligen duktig att köra, vid den unga ålder, sa Jan-Olov Persson.
V75-5 blev ett rivigt lopp där Oskar J Andersson verkligen satte färg på tillställningen då han varvet från mål överrumplade favoriten Royal T.N. i spets tillsammans med 14-oddsaren Whelk. Rikard N Skoglund bakom favoriten klev sedan ut utvändigt 700 meter kvar och de båda hästarna bjöd på en härlig duell. Men bakom tassade Indy D. med på lätta fötter och han avgjorde säkert sista biten över upploppet i händerna på Örjan Kihlström.
Roger Walmann tränar sexåringen som såg ut att trivas förträffligt utan skor på hovarna.
Utdelningen på V75 blev 39 863 kronor på sju rätt. Sex rätt gav 360 kronor och fem rätt 37 kronor.
Spring Race fortsätter på långfredagen på Färjestad följt av Dannero på påskafton och sedan väntar Romme och en multijackpot på 70 miljoner kronor på påskdagen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-08 2015-11-08 Eskilstuna-5 2140/12 0 g 1017
2015-10-25 2015-10-25 Solvalla-9 2140/9 4 13.3 683
2015-09-26 2015-09-26 Solvalla-2 2140/10 2 15.3 207
2016-12-21 2016-12-21 Axevalla-4 Robert Bergh 2140/10 B 0 g 24
2016-12-14 2016-12-14 Jägersro Trav-9 Peter Ingves 2140/2 D 0 13.9 716
2016-11-29 2016-11-29 Åby-4 Robert Bergh 2140/8 C str
2016-11-17 2016-11-17 Åby-4 Robert Bergh 2640/2 C 0 17.8g 67
2016-09-06 2016-09-06 Axevalla-11 Robert Bergh 2180/12 A str
2016-09-03 2016-09-03 Jägersro Trav-8 Örjan Kihlström 2140/7 D 0 g 122
2016-08-05 2016-08-05 Halmstad-8 Robert Bergh 2140/3 D 0 g 136
2016-07-24 2016-07-24 Axevalla-6 Torbjörn Jansson 2160/10 C 0 g 236
2016-07-09 2016-07-09 Halmstad-6 Robert Bergh 2140/11 D 6 13.7 191
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-5 Robert Bergh 2140/5 B 0 g 31
2016-05-14 2016-05-14 Åby-8 Robert Bergh 2640/12 B 5 15.2 111
2016-04-25 2016-04-25 Halmstad-5 Robert Bergh 2140/10 B 1 14.1 22
2016-04-11 2016-04-11 Mantorp-3 Robert Bergh 2160/15 A 1 15.4 35
2017-12-23 2017-12-23 Axevalla-11 Robert Bergh 3160/14 A 0 138
2017-12-02 2017-12-02 Jägersro Trav-10 Robert Bergh 2640/3 A 0 15.9 72
2017-11-23 2017-11-23 Åby-8 Robert Bergh 2640/10 A 5 16.6 42
2017-10-19 2017-10-19 Åby-7 Stefan Söderkvist 2640/2 B str
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-11 Torbjörn Jansson 1640/2 A 0 g 37
2017-09-29 2017-09-29 Axevalla-5 Stefan Söderkvist 3160/8 B 3 16.3 14
2017-07-26 2017-07-26 Östersund-3 Robert Bergh 3180/12 A 1 14.8 13
2017-07-11 2017-07-11 Jägersro Trav-6 Stefan Söderkvist 2140/9 B 3 13.0 29
2017-06-29 2017-06-29 Åby-9 Robert Bergh 1640/5 A 1 11.9 19
2017-05-27 2017-05-27 Solvalla-8 Robert Bergh 2140/8 B 6 12.8 58
2017-05-08 2017-05-08 Halmstad-7 Stefan Söderkvist 2640/1 B 1 13.9 16
2017-04-22 2017-04-22 Umeå-5 Robert Bergh 2640/10 B 1 16.1 27
2017-03-26 2017-03-26 Halmstad-11 Ulf Eriksson 2140/8 A 1 13.1 137
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-2 Robert Bergh 2660/12 B 2 14.1 67
2017-01-28 2017-01-28 Bergsåker-2 Robert Bergh 2660/7 B 7 15.9 24
2017-01-14 2017-01-14 Jägersro Trav-3 Robert Bergh 2660/15 C 4 16.5 55
2017-01-04 2017-01-04 Åby-6 Stefan Söderkvist 2640/6 B 1 15.7 64
2018-12-28 2018-12-28 Bergsåker-9 Kaj Widell 2160/14 D 6 16.0g 61
2018-03-01 2018-03-01 Örebro-6 Robert Bergh 2100/8 B str
2019-10-30 2019-10-30 Bergsåker-6 Anders Eriksson 2640/10 C 0 15.6 60
2019-10-19 2019-10-19 Romme-10 Carl Johan Jepson 2140/8 D 0 g 453
2019-10-06 2019-10-06 Hagmyren-7 Hanna Forslin 1660/13 A str
2019-09-06 2019-09-06 Bollnäs-3 Hanna Forslin 1660/11 A 1 13.0 23
2019-08-23 2019-08-23 Romme-7 Hanna Forslin 1640/5 C 1 11.5 81
2019-08-06 2019-08-06 Solvalla-7 Hanna Forslin 2160/14 B 2 14.9 37
2019-07-27 2019-07-27 Hagmyren-7 Kaj Widell 2640/4 C 0 14.0 136
2019-07-11 2019-07-11 Bollnäs-3 Kaj Widell 2640/12 B 5 15.2 57
2019-06-21 2019-06-21 Hagmyren-3 Kaj Widell 2140/1 C 1 12.9 45
2019-05-29 2019-05-29 Rättvik-9 Eirik Höitomt 2140/8 D str
2019-02-23 2019-02-23 Bergsåker-11 Kaj Widell 2140/11 D 0 14.1 132
2019-02-09 2019-02-09 Solvalla-11 Kaj Widell 2140/3 D 2 15.0 191
2019-01-19 2019-01-19 Solvalla-6 Emilia Leo 2180/12 D 7 15.5 35
2019-01-06 2019-01-06 Romme-4 Kaj Widell 2140/7 D 1 15.2 68
2020-12-28 2020-12-28 Romme-5 Hanna Forslin 1640/2 B str
2020-12-13 2020-12-13 Eskilstuna-4 Hanna Forslin 1640/7 A str
2020-12-06 2020-12-06 Romme-7 Anders Eriksson 2140/1 C 4 15.2 63
2020-05-06 2020-05-06 Bergsåker-8 Mats E Djuse 1640/2 A 1 11.8 46
2020-04-09 2020-04-09 Gävle-5 Anders Eriksson 1660/13 B 1 12.3 47
2020-02-29 2020-02-29 Bergsåker-10 Anders Eriksson 2140/2 C 6 14.3 201
2020-02-14 2020-02-14 Romme-9 Hanna Forslin 1660/12 A 2 13.9 22
2020-01-26 2020-01-26 Bollnäs-4 Hanna Forslin 1640/2 A 1 12.0 39
2020-01-22 2020-01-22 Solvalla-10 Kaj Widell 2160/13 A 0 14.1 177
2021-07-31 2021-07-31 Hagmyren-1 Jenni H Åsberg 2200/10 B 2 15.6 28
2021-06-30 2021-06-30 Solvalla-6 Hanna Forslin 1640/4 C 0 12.3g 170
2021-06-18 2021-06-18 Solvalla-7 Hanna Forslin 2140/11 A 0 14.6g 109
2021-06-12 2021-06-12 Östersund-10 Hanna Forslin 1640/8 D 5 11.0 481
2021-05-08 2021-05-08 Gävle-4 Mats E Djuse 2160/5 B 3 14.4 40
2021-05-01 2021-05-01 Solänget-8 Hanna Forslin 1640/4 B 0 g 35
2021-03-27 2021-03-27 Solvalla-9 Hanna Forslin 2140/6 C 0 g 129
2021-02-19 2021-02-19 Romme-8 Hanna Forslin 1660/6 B 4 13.6 32
2021-01-30 2021-01-30 Eskilstuna-5 Hanna Forslin 1640/5 D 1 11.6 94
2021-01-23 2021-01-23 Bollnäs-5 Örjan Kihlström 1640/11 D 5 13.4 164ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se