Makethemark travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Makethemark travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Makethemark har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Makethemark har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Makethemark


Sedan 1958 har Årets Häst utsetts i svensk travsport och på fredag kväll avgörs vem som tar hem priset. Det är Svenska Häst..


Sedan 1958 har Årets Häst utsetts i svensk travsport och på fredag kväll avgörs vem som tar hem priset. Det är Svenska Hästsportjournalisters Klubb (SHK) som utsett kandidaterna till Årets Häst och svenska folket och SHK:s medlemmar står för 50 procent vardera av rösterna.
Förra året tog Readly Express hem titeln Årets Häst och fjolårets Prix d’Amerique-vinnare är en av de nominerade även i år. De övriga nominerade är Propulsion, Ringostarr Treb och Mellby Free.
Omröstningen sker på aretshast.se

När det gäller titeln Årets Tränare är konkurrensen lika stenhård som Årets Häst. Både Daniel Redén och Timo Nurmos har haft helt fenomenala år med flertalet storloppssegrar. Det har även Björn Goop och Jerry Riordan haft som också är nominerade.
När det gäller kategorin Årets Kusk så har Örjan Kihlström tagit hem den titeln åtta gånger tidigare. Han är nominerad i år igen tillsammans med Björn Goop (fem titlar tidigare), samt Ulf Ohlsson (Allsvensk kuskchampion) och Carl Johan Jepson.

Nominerade i samtliga kategorier:

Årets Häst:
Mellby Free
Propulsion
Readly Express
Ringostarr Treb

Årets Kusk:
Björn Goop
Carl Johan Jepson
Örjan Kihlström
Ulf Ohlsson

Årets Tränare:
Björn Goop
Timo Nurmos
Daniel Redén
Jerry Riordan

Årets Komet:
Rebecca Dahlén
Magnus A Djuse
Marc Elias
Emilia Leo

Årets Äldre:
Heavy Sound
Makethemark
Pastore Bob
Readly Express

Årets Sto:
Conrads Rödluva
Darling Mearas
Mellby Free
Run Chica Run

Årets Kallblod:
Eld Rask
Månprinsen A.M.
Stjärnblomster
Tekno Eld

Årets Fyraåring:
Mellby Free
Selmer I.H.
Villiam
Who’s Who

Årets Treåring:
Betting Gangster
Conrads Rödluva
Global Welcome
Inti Boko

Årets Tvååring:
Belker
Bythebook
Global Adventure
Trix on Line

Kanal 75


Kandidaterna till Årets kusk tillkännagavs på söndagen och vinnaren utses under Hästgalan i Stockholm 8 februari.Björn GoopHemma..


Kandidaterna till Årets kusk tillkännagavs på söndagen och vinnaren utses under Hästgalan i Stockholm 8 februari.

Björn Goop
Hemmabana: Färjestad
Segrar 2018: 211
Inkört 2018: 46 730 410 kronor
Segerprocent 2018: 18,3
Största seger 2018: Prix d’Amerique, Vincennes (Readly Express)

Carl Johan Jepson
Hemmabana: Färjestad
Segrar 2018: 216
Inkört 2018: 23 904 011 kronor
Segerprocent 2018: 15,3
Största seger 2018: E3-final, Gävle (Betting Gangster)

Örjan Kihlström
Hemmabana: Solvalla
Segrar 2018: 199
Inkört 2018: 58 308 710 kronor
Segerprocent 2018: 17,5
Största seger 2018: Svenskt Travderby, Jägersro (Who’s Who)

Ulf Ohlsson
Hemmabana: Solvalla
Segrar 2018: 346
Inkört 2018: 41 282 472 kronor
Segerprocent 2018: 16,4
Största seger 2018: Jubileumspokalen, Solvalla (Makethemark)

Kanal 75


Tre kategorier återstår och under lördagen kommer nomineringarna till Årets Häst att offentliggöras och på söndag pr..


Tre kategorier återstår och under lördagen kommer nomineringarna till Årets Häst att offentliggöras och på söndag presenteras Årets Tränare och Årets Kusk.
Vinnarna avslöjas på Hästgalan den 8 februari.

De nominerade är:
Årets tvååring

Belker (Sten O Jansson, Visby)
Bythebook (Svante Båth, Solvalla)
Global Adventure (Svante Båth, Solvalla)
Trix On Line (Sören Norberg, Jägersro)

Årets treåring
Betting Gangster (Jerry Riordan, Halmstad)
Conrads Rödluva (Daniel Redén, Solvalla)
Global Welcome (Svante Båth, Solvalla)
Inti Boko (Timo Nurmos, Solvalla)

Årets fyraåring
Mellby Free (Björn Goop, Färjestad)
Selmer I.H. (Ingemar Hultqvist, a, Umåker)
Villiam (Timo Nurmos, Solvalla)
Who´s Who (Pasi Aikio, Solvalla)

Årets äldre
Heavy Sound (Daniel Redén, Solvalla)
Makethemark (Petri Salmela, Boden)
Pastore Bob (Johan Untersteiner, Halmstad)
Readly Express (Timo Nurmos, Solvalla)

Årets sto
Conrads Rödluva (Daniel Redén, Solvalla)
Darling Mearas (Stefan Persson, Halmstad)
Mellby Free (Björn Goop, Färjestad)
Run Chica Run (Peter Untersteiner, Halmstad)

Årets kallblod
Eld Rask (Jan-Olov Persson, Hagmyren)
Månprinsen A.M. (Gunnar Melander, Dannero)
Stjärnblomster (Jan-Olov Persson, Hagmyren & Bollnäs)
Tekno Eld (Jan-Olov Persson, Hagmyren)

Årets komet
Rebecca Dahlén, Solvalla
Magnus A Djuse, Östersund
Marc Elias, Jägersro
Emilia Leo, Gävle

Kanal 75


Aldrig har det funnits så mycket pengar att vinna på V75.Och med en omgång befriad från storfavoriter fanns all anledning att spå ..


Aldrig har det funnits så mycket pengar att vinna på V75.
Och med en omgång befriad från storfavoriter fanns all anledning att spå rekordutdelning inför lördagen på Sundbyholmstravet.
Men verkligheten blev en annan.
När åttaprocentaren Speedy Foxy Vicane skar mållinjen i den avslutande avdelningen innebar det omgångens största överraskning och att 1 046 system hittat rätt.
Dessa fick dela på sjurättspottens 128 miljoner varför utdelningen stannade vid 122 980 kronor.
- Det här är en jäkla go märrsa, sade Kim Eriksson sedan han satt punkt för omgången med det nioåriga stoet som alltså upprepade förra lördagens triumf i silverdivisionen.
Vägen dit blev emellertid en annan då hästen visade plötslig startsnabbhet, släppte ledningen och sedan speedade till seger.
- Vilken stålmormor vi har. Hon var borta från tävlingsbanan i 18 månader och missade fem- och sexåringssäsongen. Att komma tillbaka på det här viset… Hästarna som gjort det är nog lätträknade, jublade tränaren David Källgren vars tålamod gjort att han nu förfogar över ett av landets allra främsta ston.

Trippel för Goop
Nadal Broline var ensam i hela omgången om att ha mer än 35 procent av spelet på sig, men tvingades trots en mäktig prestation att ge sig i en duell mot Zenit Brick.
Den senare styrdes fram utanpå ledande Makethemark av Björn Goop som tog emot favoriten i en våldsam tempoökning på sista bortre långsidan.
Elitloppstrean var förbi vid ingången till upploppet, men Zenit Brick visade varför han var förra vinterns häst i V75 då han tog fram löpskallen och kontrade.
- Jag fick Nadal i min rygg och det ville jag inte ha, så det fanns inget alternativ till att köra framåt. Hästen var otroligt fin senast och precis lika fin idag, berömde Goop som hade det väl förspänt på förhand med fem styrningar tillhörande de tre mest betrodda i sina lopp.
I sitt program ”Björnkollen” på atg.se utsåg han egentränade Rajah Silvio till sin bästa chans och det visade sig stämma.
Ett offensivt upplägg gav tidig ledning varpå ingen kom i närheten.
Hattrick fullbordades när Goop satte dit ännu en Timo Nurmos-slugger i form av Hawk Cliff – som bara var bäst trots att han tvingades trava hela sista varvet i tredjespår utan draghjälp.

Två hästar för nästa år
Bo C. och Gun Palema forcerades båda till ledning från springspår och drog i hårt tempo.
Ingen var på allvar utmanad även om de respektive kuskarna hade motsatta åsikter om sina hästars uppträdande efteråt.
- Hon blev lite väl frän där framme, sade Mikael J Andersson om Gun Palema.
- Han är lite trög fortfarande, konstaterade Jorma Kontio om Bo C.
Vad kuskarna däremot var överens om är att de båda tränarna, Bo E Eriksson och Pär Hedberg, kommer att ha två femåringar med mycket pengar att tjäna under 2019.
Den sjunde pusselbiten som behövdes för att få ta del av de 128 sjurättsmiljonerna var Daniel Redéns Kabanoss, som bjöds en smygare av en självkritisk Sandra Eriksson i lärlingsloppet.
- Jag tyckte att allt blev fel. Efter att jag gått ner invändigt så satt jag och ångrade mig och trodde att vi skulle bli fast. Men när vi kom ut på sista bortre långsidan så kändes det bra, förklarade Eriksson som även gav en utövares perspektiv kring lördagens rekordomsättning:
- Det är de fantastiska djuren vi håller på med som gör att det kan bli så mycket pengar.

Robin Johansson, Kanal 75


Med elitloppsvinnaren Nuncio i spetsen har Stefan ”Tarzan” Melander berikat svensk travsport med många toppdjur från Nordamerika. Hans s..


Med elitloppsvinnaren Nuncio i spetsen har Stefan ”Tarzan” Melander berikat svensk travsport med många toppdjur från Nordamerika. Hans senaste stjärna från det stora landet i väster är femårige Milligan’s School (V65-3). Precis som Nuncio kom han till Sverige efter treåringssäsongen i USA men till skillnad från sin landsman blev det ingen omedelbar succé i Norden. I fjol blev det endast en seger på 15 starter.
- Han tillhörde de bästa i USA som treåring men var inte riktigt fräsch i Hambletonian där han annars hade fått en bättre placering (sexa). Som fyraåring började han bra här men sedan tappade han geisten och formen så vi tränade på lite och han har varit grymt fin i år, säger Stefan Melander.

Vill helst anfalla bakifrån
Årets framgångsresa inleddes i femåringsloppet Lyon Grand Prix på Åby i maj när Milligan’s School som 100-oddsare blev tvåa. Det följde han upp med två raka segrar innan han i augusti tog ytterligare ett steg i utvecklingen. Först knep han andraplatsen bakom Makethemark i Jubileumspokalen och därefter spurtade han hem en segercheck på en miljon kronor i Sundsvall Open Trot före bland andra årets Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express. I starten efter tjänade han ytterligare en miljon när han grejade andraplatsen bakom Propulsion i Trotting Masters-finalen och på nytt slog Readly Express.
- Han är bra hästen! Han har gjort jättebra lopp och jag är mycket nöjd med honom, säger Stefan Melander.
I sin senaste start var emellertid inte Milligan’s School lika imponerande när han fick nöja sig med fjärdeplatsen i en gulddivisionsfinal.
- Då gick han i ledningen och han brukar många gånger vara bättre bakifrån. Sedan var det kanske inte samma tryck i honom heller eftersom han förlorade, men jag tycker att han gjorde en ganska bra prestation ändå.
Den här gången är det anrika långloppet C Th Ericsson Memorial som gäller och Milligan’s School lottades till spår fyra bakom startbilen i det sju hästar stora fältet. Som vanligt är det Ulf Eriksson som ska sköta tömmarna.
- Ulf får lägga upp taktiken som han vill. Hästen känns i alla fall jättefin, riktigt pigg, och det ser ut som ett ganska bra lopp åt honom, säger Stefan Melander, som även har Test Drive och French Laundry till start i loppet.
- Milligan’s School är outstanding av de tre.

”Skulle säkert passa bra i Frankrike”
Distansen 2 640 meter med bilstart har Stefan Melanders jänkare testad tre gånger tidigare. Det har resulterat i en galopp, en seger och en andraplats. Anledningen till att han nu ska ut över den långa distansen igen är inte enbart att det handlar om ett anrikt lopp med 100 000 kronor till vinnaren, utan också att ge sin tränare underlag att fatta beslut om den fortsatta matchningen.
- Jag har tränat många hästar och han tillhör tio i topp bland de starkaste hästar vi har haft. Jag har lite tankar på att åka till Paris så det blir ett litet test över 2 600 meter det här. Han är otroligt stark hästen och skulle säkert passa bra i Frankrike också.
Framtiden får utvisa om fransmännen får sällskap av en högkapabel amerikan i vinterns storlopp, men har man slagit fjolårets Prix d’Amerique-vinnare två gånger på hemmaplan förefaller det givet att spänna bågen.

Ola Johansson, Kanal 75


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar ..


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar de sju senaste åren.
Petri Salmela triumf i Hamburg på söndagen innebar den åttonde raka blågula segern.
Ulf Ohlsson är förstekusk på Hesiod och satt i sulkyn även den här gången.
När startbilen släppte fältet körde Ohlsson till ledningen med Hesiod (spelad på fem procent på Grand Slam 75) och fick en annan svensktränad häst i rygg i förstasväng när Carl Johan Jepson hittade ner med Stefan Melanders Enterprise.
Hesiod såg stark ut hela vägen och klev ifrån på upploppet. Segertiden skrevs till 1.12,1 över 2200 meter, med startbil.
- Jag blev orolig när jag fick Enterprise utvändigt från start, för den kan ju bli väldigt het. Men jag hade turen att han kom ner i rygg ledaren. Så det löste sig perfekt, sade Ulf Ohlsson.

Tysken chanslös
Storfavoriten, den tyske derbyvinnaren Tsunami Diamant, hamnade inledningsvis i andrapar utvändigt. Det fylldes på framför och när hästarna gick ut på slutrundan satt favoriten som fjärde häst i andraspår. Attacken kom i tredje spår på bortre långsidan, men tysken kom aldrig riktigt in i matchen.
Carl Johan Jepson fick i stället lucka från ledarens rygg med Enterprise men kunde aldrig riktigt utmana. Stefan Melanders häst knep dock andraplatsen, värd 375 000 kronor.
För Ulf Ohlsson var det ytterligare en storloppsseger i år tillsammans med Petri Salmela. De vann som bekant Jubileumspokalen på Solvalla i augusti med femårige Makethemark.
- Jag hade lite förhoppningar att han skulle kunna vara med där framme men räknade så klart inte med att han skulle vinna. Han har löpt väldigt bra när han fått komma till ledningen tidigare men vi hade svårt att sätta in honom i loppet, sa Ulf Ohlsson.

Skön seger för Salmela
För tränaren Petri Salmela var det en mycket skön seger,
- Hesiod har inte visat den bästa formen på slutet, men vi har siktat på detta loppet i två månader. Det här är en undantagshäst, vilken häst, jublade Salmela, delägare i Hesiod tillsammans med vännen Juha Alapurane.
Hesiod tjänade 750 000 kronor på ett bräde. Innan söndagens lopp hade fyraåringen sprungit in drygt en miljon kronor men aldrig tjänat mer än 200 000 kronor i ett och samma lopp.
- Vi har alltid hållit honom som en bra Norrlandshäst som radat upp segrar i norr. Nu visade han att han matchar den yppersta eliten också. Coolt, kommenterade experten Patrik Fernlund i TV12.
Det var bokat flyg från Hamburg klockan 18.55. En flight som fick bokas om för lite firande.
- Sa till Petri före här att hur gör vi om vi vinner loppet då? Ja, då bokar vi om och firar sa han. Men det får bli lugnt, jag har lopp att köra i morgon, sa Ulf Ohlsson och skrattade.
Söndagens Grand Slam 75-spel avgjordes i Tyskland. Eftersom det blev en ensam vinnare trädde garantin för spelet in och den vinnande kupongen blev värd 10,2 miljoner kronor.
Det vinnande systemet kostade över 2000 kronor och var inlämnat på atg.se någonstans i Stockholm.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-09 2015-12-09 Bergsåker-7 2140/3 0 18.0 35
2015-11-28 2015-11-28 Umeå-1 1640/5 str
2015-11-14 2015-11-14 Boden-1 1660/7 1 17.1 16
2015-10-29 2015-10-29 Boden-3 1640/4 1 17.0 11
2015-10-22 2015-10-22 Umeå-2 1640/4 1 17.3 30
2015-10-02 2015-10-02 Skellefteå-7 1640/1 1 17.8 21
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-12 Ulf Ohlsson 2640/7 A 0 15.3 17
2016-08-20 2016-08-20 Örebro-10 Ulf Ohlsson 1609/4 A 2 12.0 17
2016-08-08 2016-08-08 Gävle-4 Ulf Ohlsson 1640/9 A 1 12.2 13
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-10 Ulf Ohlsson 2140/2 A 3 13.9 20
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 2140/3 A 1 13.4 11
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 1609/5 B 1 11.8 34
2016-05-04 2016-05-04 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 A 1 14.2 12
2016-04-27 2016-04-27 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 B 1 14.7 21
2016-04-06 2016-04-06 Solvalla-4 Ulf Ohlsson 2140/3 B 1 15.5 16
2016-03-23 2016-03-23 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 C 1 14.3 190
2017-12-24 2017-12-24 Vincennes-5 B Goop 2100/13 B 0 83
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/11 C 4 12.6 73
2017-11-12 2017-11-12 Eskilstuna-11 Ulf Ohlsson 2140/10 C 2 14.8 76
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/11 B 3 12.9 201
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 C 0 12.2 68
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/5 A 2 12.9 23
2017-09-01 2017-09-01 Umeå-8 Ulf Ohlsson 2140/10 A 3 14.2 13
2017-08-02 2017-08-02 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/11 A 3 11.9 154
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-9 Ulf Ohlsson 1609/3 C 1 10.7 31
2017-06-11 2017-06-11 Bjerke-11 Ulf Ohlsson 1609/6 C 2 12.1 38
2017-05-31 2017-05-31 Boden-3 Ulf Ohlsson 2140/1 A 1 13.4 12
2017-05-13 2017-05-13 Åby-11 Ulf Ohlsson 2140/4 C 0 g 27
2017-04-28 2017-04-28 Åby-8 Ulf Ohlsson 2140/3 B 1 12.9 19
2017-04-19 2017-04-19 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/5 C 1 13.1 26
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-7 Ulf Ohlsson 2140/2 B 5 13.6 49
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/11 B 2 11.2 31
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-10 Ulf Ohlsson 2140/5 A 0
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-12 Ulf Ohlsson 2140/4 D 1 10.8 39
2018-07-24 2018-07-24 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2140/6 C 1 11.9 19
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-7 Ulf Ohlsson 2140/4 B 2 11.4 20
2018-06-16 2018-06-16 Boden-13 Björn Goop 2140/4 D 2 11.4 104
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-10 Ulf Ohlsson 2140/7 C 3 12.3 93
2018-05-05 2018-05-05 Vermo-11 Mika Forss 1609/10 C 0 126
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-5 Ulf Ohlsson 2140/2 C 3 13.7 20
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-8 Ulf Ohlsson 2140/6 C 1 15.4 15ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se