Makethemark travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Makethemark travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Makethemark har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Makethemark har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Makethemark


Aldrig har det funnits så mycket pengar att vinna på V75.Och med en omgång befriad från storfavoriter fanns all anledning att spå ..


Aldrig har det funnits så mycket pengar att vinna på V75.
Och med en omgång befriad från storfavoriter fanns all anledning att spå rekordutdelning inför lördagen på Sundbyholmstravet.
Men verkligheten blev en annan.
När åttaprocentaren Speedy Foxy Vicane skar mållinjen i den avslutande avdelningen innebar det omgångens största överraskning och att 1 046 system hittat rätt.
Dessa fick dela på sjurättspottens 128 miljoner varför utdelningen stannade vid 122 980 kronor.
- Det här är en jäkla go märrsa, sade Kim Eriksson sedan han satt punkt för omgången med det nioåriga stoet som alltså upprepade förra lördagens triumf i silverdivisionen.
Vägen dit blev emellertid en annan då hästen visade plötslig startsnabbhet, släppte ledningen och sedan speedade till seger.
- Vilken stålmormor vi har. Hon var borta från tävlingsbanan i 18 månader och missade fem- och sexåringssäsongen. Att komma tillbaka på det här viset… Hästarna som gjort det är nog lätträknade, jublade tränaren David Källgren vars tålamod gjort att han nu förfogar över ett av landets allra främsta ston.

Trippel för Goop
Nadal Broline var ensam i hela omgången om att ha mer än 35 procent av spelet på sig, men tvingades trots en mäktig prestation att ge sig i en duell mot Zenit Brick.
Den senare styrdes fram utanpå ledande Makethemark av Björn Goop som tog emot favoriten i en våldsam tempoökning på sista bortre långsidan.
Elitloppstrean var förbi vid ingången till upploppet, men Zenit Brick visade varför han var förra vinterns häst i V75 då han tog fram löpskallen och kontrade.
- Jag fick Nadal i min rygg och det ville jag inte ha, så det fanns inget alternativ till att köra framåt. Hästen var otroligt fin senast och precis lika fin idag, berömde Goop som hade det väl förspänt på förhand med fem styrningar tillhörande de tre mest betrodda i sina lopp.
I sitt program ”Björnkollen” på atg.se utsåg han egentränade Rajah Silvio till sin bästa chans och det visade sig stämma.
Ett offensivt upplägg gav tidig ledning varpå ingen kom i närheten.
Hattrick fullbordades när Goop satte dit ännu en Timo Nurmos-slugger i form av Hawk Cliff – som bara var bäst trots att han tvingades trava hela sista varvet i tredjespår utan draghjälp.

Två hästar för nästa år
Bo C. och Gun Palema forcerades båda till ledning från springspår och drog i hårt tempo.
Ingen var på allvar utmanad även om de respektive kuskarna hade motsatta åsikter om sina hästars uppträdande efteråt.
- Hon blev lite väl frän där framme, sade Mikael J Andersson om Gun Palema.
- Han är lite trög fortfarande, konstaterade Jorma Kontio om Bo C.
Vad kuskarna däremot var överens om är att de båda tränarna, Bo E Eriksson och Pär Hedberg, kommer att ha två femåringar med mycket pengar att tjäna under 2019.
Den sjunde pusselbiten som behövdes för att få ta del av de 128 sjurättsmiljonerna var Daniel Redéns Kabanoss, som bjöds en smygare av en självkritisk Sandra Eriksson i lärlingsloppet.
- Jag tyckte att allt blev fel. Efter att jag gått ner invändigt så satt jag och ångrade mig och trodde att vi skulle bli fast. Men när vi kom ut på sista bortre långsidan så kändes det bra, förklarade Eriksson som även gav en utövares perspektiv kring lördagens rekordomsättning:
- Det är de fantastiska djuren vi håller på med som gör att det kan bli så mycket pengar.

Robin Johansson, Kanal 75


Med elitloppsvinnaren Nuncio i spetsen har Stefan ”Tarzan” Melander berikat svensk travsport med många toppdjur från Nordamerika. Hans s..


Med elitloppsvinnaren Nuncio i spetsen har Stefan ”Tarzan” Melander berikat svensk travsport med många toppdjur från Nordamerika. Hans senaste stjärna från det stora landet i väster är femårige Milligan’s School (V65-3). Precis som Nuncio kom han till Sverige efter treåringssäsongen i USA men till skillnad från sin landsman blev det ingen omedelbar succé i Norden. I fjol blev det endast en seger på 15 starter.
- Han tillhörde de bästa i USA som treåring men var inte riktigt fräsch i Hambletonian där han annars hade fått en bättre placering (sexa). Som fyraåring började han bra här men sedan tappade han geisten och formen så vi tränade på lite och han har varit grymt fin i år, säger Stefan Melander.

Vill helst anfalla bakifrån
Årets framgångsresa inleddes i femåringsloppet Lyon Grand Prix på Åby i maj när Milligan’s School som 100-oddsare blev tvåa. Det följde han upp med två raka segrar innan han i augusti tog ytterligare ett steg i utvecklingen. Först knep han andraplatsen bakom Makethemark i Jubileumspokalen och därefter spurtade han hem en segercheck på en miljon kronor i Sundsvall Open Trot före bland andra årets Prix d’Amerique-vinnaren Readly Express. I starten efter tjänade han ytterligare en miljon när han grejade andraplatsen bakom Propulsion i Trotting Masters-finalen och på nytt slog Readly Express.
- Han är bra hästen! Han har gjort jättebra lopp och jag är mycket nöjd med honom, säger Stefan Melander.
I sin senaste start var emellertid inte Milligan’s School lika imponerande när han fick nöja sig med fjärdeplatsen i en gulddivisionsfinal.
- Då gick han i ledningen och han brukar många gånger vara bättre bakifrån. Sedan var det kanske inte samma tryck i honom heller eftersom han förlorade, men jag tycker att han gjorde en ganska bra prestation ändå.
Den här gången är det anrika långloppet C Th Ericsson Memorial som gäller och Milligan’s School lottades till spår fyra bakom startbilen i det sju hästar stora fältet. Som vanligt är det Ulf Eriksson som ska sköta tömmarna.
- Ulf får lägga upp taktiken som han vill. Hästen känns i alla fall jättefin, riktigt pigg, och det ser ut som ett ganska bra lopp åt honom, säger Stefan Melander, som även har Test Drive och French Laundry till start i loppet.
- Milligan’s School är outstanding av de tre.

”Skulle säkert passa bra i Frankrike”
Distansen 2 640 meter med bilstart har Stefan Melanders jänkare testad tre gånger tidigare. Det har resulterat i en galopp, en seger och en andraplats. Anledningen till att han nu ska ut över den långa distansen igen är inte enbart att det handlar om ett anrikt lopp med 100 000 kronor till vinnaren, utan också att ge sin tränare underlag att fatta beslut om den fortsatta matchningen.
- Jag har tränat många hästar och han tillhör tio i topp bland de starkaste hästar vi har haft. Jag har lite tankar på att åka till Paris så det blir ett litet test över 2 600 meter det här. Han är otroligt stark hästen och skulle säkert passa bra i Frankrike också.
Framtiden får utvisa om fransmännen får sällskap av en högkapabel amerikan i vinterns storlopp, men har man slagit fjolårets Prix d’Amerique-vinnare två gånger på hemmaplan förefaller det givet att spänna bågen.

Ola Johansson, Kanal 75


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar ..


Grosser Preis von Deutschland är Tysklands största travlopp för fyraåringar – ett lopp som vunnits av svensktränade hästar de sju senaste åren.
Petri Salmela triumf i Hamburg på söndagen innebar den åttonde raka blågula segern.
Ulf Ohlsson är förstekusk på Hesiod och satt i sulkyn även den här gången.
När startbilen släppte fältet körde Ohlsson till ledningen med Hesiod (spelad på fem procent på Grand Slam 75) och fick en annan svensktränad häst i rygg i förstasväng när Carl Johan Jepson hittade ner med Stefan Melanders Enterprise.
Hesiod såg stark ut hela vägen och klev ifrån på upploppet. Segertiden skrevs till 1.12,1 över 2200 meter, med startbil.
- Jag blev orolig när jag fick Enterprise utvändigt från start, för den kan ju bli väldigt het. Men jag hade turen att han kom ner i rygg ledaren. Så det löste sig perfekt, sade Ulf Ohlsson.

Tysken chanslös
Storfavoriten, den tyske derbyvinnaren Tsunami Diamant, hamnade inledningsvis i andrapar utvändigt. Det fylldes på framför och när hästarna gick ut på slutrundan satt favoriten som fjärde häst i andraspår. Attacken kom i tredje spår på bortre långsidan, men tysken kom aldrig riktigt in i matchen.
Carl Johan Jepson fick i stället lucka från ledarens rygg med Enterprise men kunde aldrig riktigt utmana. Stefan Melanders häst knep dock andraplatsen, värd 375 000 kronor.
För Ulf Ohlsson var det ytterligare en storloppsseger i år tillsammans med Petri Salmela. De vann som bekant Jubileumspokalen på Solvalla i augusti med femårige Makethemark.
- Jag hade lite förhoppningar att han skulle kunna vara med där framme men räknade så klart inte med att han skulle vinna. Han har löpt väldigt bra när han fått komma till ledningen tidigare men vi hade svårt att sätta in honom i loppet, sa Ulf Ohlsson.

Skön seger för Salmela
För tränaren Petri Salmela var det en mycket skön seger,
- Hesiod har inte visat den bästa formen på slutet, men vi har siktat på detta loppet i två månader. Det här är en undantagshäst, vilken häst, jublade Salmela, delägare i Hesiod tillsammans med vännen Juha Alapurane.
Hesiod tjänade 750 000 kronor på ett bräde. Innan söndagens lopp hade fyraåringen sprungit in drygt en miljon kronor men aldrig tjänat mer än 200 000 kronor i ett och samma lopp.
- Vi har alltid hållit honom som en bra Norrlandshäst som radat upp segrar i norr. Nu visade han att han matchar den yppersta eliten också. Coolt, kommenterade experten Patrik Fernlund i TV12.
Det var bokat flyg från Hamburg klockan 18.55. En flight som fick bokas om för lite firande.
- Sa till Petri före här att hur gör vi om vi vinner loppet då? Ja, då bokar vi om och firar sa han. Men det får bli lugnt, jag har lopp att köra i morgon, sa Ulf Ohlsson och skrattade.
Söndagens Grand Slam 75-spel avgjordes i Tyskland. Eftersom det blev en ensam vinnare trädde garantin för spelet in och den vinnande kupongen blev värd 10,2 miljoner kronor.
Det vinnande systemet kostade över 2000 kronor och var inlämnat på atg.se någonstans i Stockholm.

Mikael Wikner, Kanal 75


Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledn..


Årets upplaga av Silverörnen på Solänget i Örnsköldsvik blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledningen och när på pappret värste konkurrenten Makethemark hamnade långt ner i kön var det upplagt för spetsseger. Men det var fler ekipage som ville blanda sig i leken och när Jan Norberg bakom Muscle Hustle valde att svara positionen utvändigt om ledaren, istället för att få andra par utvändigt bakom Zenit Brick, fick Diamanten obarmhärtig press samtidigt som köhästarna bjöds in i loppet. Diamanten höll starkt där framme men kroknade lite sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen. Istället var det vasst spurtande duon Makethemark och Dreammoko som gjorde upp om segern. Längsta strået drog fransmannen.
- Man blir jätteglad! Det är inte så ofta man är uppe i Norrland och hälsar på sina vänner och så får man köra en så här fin häst också, sa Peter Ingves som för första gången fått förtroendet att köra Richard Westerink -tränade Dreammoko.
- Det är en jättemysig häst. Han är lite egen och gör inte så mycket i varken värmning eller provstart, då är han i sin egen lilla värld, men han vaknar till när det blir lopp, sa Halmstadkusken.

Små marginal mellan succé och fiasko
I silverdivisionen stack Stefan Melander-tränade Disco Volante till ledningen i en snabb öppning och sedan körande Ulf Ohlsson fått dämpa tempot en bit stod hästen i en klass för sig. Men det var ytterst nära att segern gick upp i rök i slutkurvan.
- Det var väldigt nära galopp där. Han taktade till och kom helt ur rytmen så det var kris där ett tag. Men jag lyckades få honom felfritt och det var skönt för han var väldigt stark och rejäl och löpte undan fint på upploppet, summerade Ulf Ohlsson.
Sveriges mestvinnande kusk hade en bra lördagseftermiddag och satte också dit Svante Båths Esprit Sisu i klass I samt Timo Nurmos-tränade Roheryn i stoloppet.

Jätteskräll i lägsta klassen
V75-omgången bjöd på en riktig smällkaramell och den fyrade Peter G Norman av tillsammans med All Star i klass II. Hästen gjorde en mycket fin insats när han rundade fältet i tredjespår under slutrundan och enkel klev förbi jättefavoriten Emile Zola Sisu till slut.
- Han hade mycket problem som liten men det är en bra häst och de kommer igen, sa Peter G Norman.
I kallblodsloppet blev det norsk seger genom Reidun Böhn-tränade Kaksen N.O. som med Tor Wollebaek i sulkyn avslutade mycket starkt i tredjespår och fångade in favoritduon Finseth Yr och Guli Tor före mållinjen. Omgången avslutades av Sign Me Up Too som med sin tränare Emilia Leo i vagnen tog säsongens femte seger i sjätte starten.
- Det var inte riktigt det rätta trycket i honom i dag men det räckte ändå, sa Gävletränaren.
På V75 delade sju rätt ut 256 205 kronor. Sex rätt gav 665 kronor och för fem rätt fick man 55 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


I helgen fick trav-Sverige se Who’s Who spurta hem Svenskt Travderby och belönas med evig ära och fyra miljoner kronor.I fjol tillhörde en ..


I helgen fick trav-Sverige se Who’s Who spurta hem Svenskt Travderby och belönas med evig ära och fyra miljoner kronor.
I fjol tillhörde en annan son till Maharajah förhandsfavoriterna i ”travets blå band”.
Men Makethemark kom aldrig till start i derbykvalen.
Orsaken var att tränaren Petri Salmela helt sonika missade att anmäla sin häst till loppet.
Loppet man preparerat för hela säsongen med hästen han väntat på i 30 år.
Den som träffat Petri Salmela vet att han i nästan alla sammanhang utstrålar optimism och har nära till ett skratt. Men när den där onsdagsmorgonen i augusti i fjol kommer på tal blir han gravallvarlig och tonen i rösten går ner.
- Ja, man har upplevt väldigt många hårda dagar. Men det kan jag lugnt säga, att den morgonen och förmiddagen, det har varit det hårdaste slag eller bakslag jag haft i mitt travliv. Det är väldigt svårt, trots att det hände för över ett år sedan, säger Salmela och minns tillbaka:
- Jag satt i det här rummet och jag hade kört två hästar tidigt på morgonen, vi hade veterinär här som kollade hästar nere i stallet. Och jag skulle bara ta en snabb kopp kaffe mellan körningarna och kollade telefonen. Och Mats Ahlkvist, Jägersros sportchef, hade ringt några gånger. Klockan var då redan över nio. Och jag tänkte, varför har han jagat mig? Och sedan ringde jag tillbaka. Och då sa han det. Jag tycker att jag kollat ganska många gånger att anmälan var på torsdag men tyvärr det var på onsdag…
Hur reagerade du?
- Jag blev ju inte… hur ska man beskriva det… Första timmarna var känslan att jag nästan inte fattade att det hänt. Det var någon movie som rullade bakom allt, att det är nästan att jag sover, att jag inte är vaken. Men sedan när vi hunnit prata med de viktigaste personerna, ägarna och sedan ringt hem. Då var känslan att jag kunde ingenting annat än bara gå upp till mitt rum och ta lite värktabletter och försöka bara sova. Känslan var att huvudet exploderade, alltså att den var så hård.
- Men det måste man säga att jag kom ut på en gång och ärligt sa att det bara var mitt fel. Och det uppskattade många i media, kollegor och allt. Det hjälpte lite. Och jag fick ju naturligtvis väldigt bra stöd nästan på en gång från ägarnas sida och min personal. Men det överlägset viktigaste det var att ha familjens stöd.

"Mycket känslor"
Vi spolar fram bandet ett år.
Till Solvallas Jubileumspokal, landets största lopp för femåringar, 14 augusti.
Makethemark har visat gryende storform och tävlar barfota runt om för tredje gången i karriären. Han spelas till andrahandsfavorit bakom derbyvinnaren Cyber Lane.
Och över upploppet gör Makethemark det som Petri Salmela föreställt sig skulle hända på Jägersro ett år tidigare.
Med sin närmast patenterade slutrökare långt ute i spåren forsar han förbi Cyber Lane och övriga konkurrenter över upploppet.
Hästen som dessförinnan tjänat 3,6 miljoner kronor utan att vinna något lopp med mer än 300 000 kronor i förstapris får äntligen sin fullträff.
Även för Petri Salmela var första miljonloppet i en travtränarkarriär som började med stjärnstoet Plant the Seed för drygt 30 år sedan.
Något som syntes efter målgång då han inte kunde hålla tårarna tillbaka.
- Det är ganska naturligt att det finns mycket känslor bakom. Det är inte bara hos oss, det är många som sysslar med det här jobbet och man kan inte säga att det är jobb – det är en livsstil – vad vi får vara med om.
- Det var bekräftelse att han är tillräckligt bra som vi har trott hela vägen, att han kan ta en storseger. Jag sa det många gånger redan under fjolåret till ägarna, att den dagen kommer och den kom nu. Men det vågar jag säga, att om vi lever och hästen mår bra… Alltså att vi bara är halvvägs om vi säger så. Det han hända riktigt, riktigt stora saker. Ännu större saker för honom.

”Får göra grovjobbet”
Närmast på programmet står Silverörnen (V75-6) på Solänget där Makethemark går ut som förhandsfavorit. Värste motståndaren på pappret är Diamanten, kullkamraten som var klart slagen i Jubileumspokalen, men fortfarande har de större meriterna med över sju miljoner på bankkontot.
Rutinjobben har löpt som förväntat och både Salmela och Makethemarks skötare Anne Raatikainen tror att formen ska vara konserverad.
- Det ser intressant ut. Jag vågar säga att jag skulle inte byta häst med någon i det loppet! Men, men, det är tillräckligt hårt motstånd, möjligtvis lite lättare än han mötte sist och uppe i Boden i juni. Men tillräckligt hårt, man får ingenting gratis. Speciellt Diamanten tillhör samma kategori som Makethemark i mina ögon och är en internationell stjärna redan nu. Och nu när spåren är lottade så lutar det åt att vi ännu en gång får göra grovjobbet själva. Men jag litar på min häst, 100 procent, säger Petri Salmela.

Kanal 75


Efter segern i miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla i augusti är det nu klar var Petri Salmela tar vägen med sin stjärna Makethemark.O..


Efter segern i miljonloppet Jubileumspokalen på Solvalla i augusti är det nu klar var Petri Salmela tar vägen med sin stjärna Makethemark.
Om allt fungerar blir det start i Silverörnen i V75 på Solänget lördagen 8 september. Ett lopp över 2140 meter med 200 000 kronor i förstapris.
- Hästen har tagit senaste loppet på ett väldigt bra sätt och ser kanonfin ut hemma. Den här veckan har vi tränat på lite hårdare och allt verkar bra. Gör han en bra prestation i Örnsköldsvik är planen sedan att gå ut i guldfinalen under kriteriesöndagen, säger Petri Salmela till bodentravet.com.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-09 2015-12-09 Bergsåker-7 2140/3 0 18.0 35
2015-11-28 2015-11-28 Umeå-1 1640/5 str
2015-11-14 2015-11-14 Boden-1 1660/7 1 17.1 16
2015-10-29 2015-10-29 Boden-3 1640/4 1 17.0 11
2015-10-22 2015-10-22 Umeå-2 1640/4 1 17.3 30
2015-10-02 2015-10-02 Skellefteå-7 1640/1 1 17.8 21
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-12 Ulf Ohlsson 2640/7 A 0 15.3 17
2016-08-20 2016-08-20 Örebro-10 Ulf Ohlsson 1609/4 A 2 12.0 17
2016-08-08 2016-08-08 Gävle-4 Ulf Ohlsson 1640/9 A 1 12.2 13
2016-07-02 2016-07-02 Eskilstuna-10 Ulf Ohlsson 2140/2 A 3 13.9 20
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-6 Ulf Ohlsson 2140/3 A 1 13.4 11
2016-05-29 2016-05-29 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 1609/5 B 1 11.8 34
2016-05-04 2016-05-04 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 A 1 14.2 12
2016-04-27 2016-04-27 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 B 1 14.7 21
2016-04-06 2016-04-06 Solvalla-4 Ulf Ohlsson 2140/3 B 1 15.5 16
2016-03-23 2016-03-23 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 C 1 14.3 190
2017-12-24 2017-12-24 Vincennes-5 B Goop 2100/13 B 0 83
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-10 Ulf Ohlsson 2140/11 C 4 12.6 73
2017-11-12 2017-11-12 Eskilstuna-11 Ulf Ohlsson 2140/10 C 2 14.8 76
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-5 Ulf Ohlsson 2140/11 B 3 12.9 201
2017-09-30 2017-09-30 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 C 0 12.2 68
2017-09-20 2017-09-20 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/5 A 2 12.9 23
2017-09-01 2017-09-01 Umeå-8 Ulf Ohlsson 2140/10 A 3 14.2 13
2017-08-02 2017-08-02 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/11 A 3 11.9 154
2017-07-06 2017-07-06 Halmstad-9 Ulf Ohlsson 1609/3 C 1 10.7 31
2017-06-11 2017-06-11 Bjerke-11 Ulf Ohlsson 1609/6 C 2 12.1 38
2017-05-31 2017-05-31 Boden-3 Ulf Ohlsson 2140/1 A 1 13.4 12
2017-05-13 2017-05-13 Åby-11 Ulf Ohlsson 2140/4 C 0 g 27
2017-04-28 2017-04-28 Åby-8 Ulf Ohlsson 2140/3 B 1 12.9 19
2017-04-19 2017-04-19 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/5 C 1 13.1 26
2018-11-10 2018-11-10 Eskilstuna-7 Ulf Ohlsson 2140/2 B 5 13.6 49
2018-09-30 2018-09-30 Solvalla-7 Ulf Ohlsson 2140/11 B 2 11.2 31
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-10 Ulf Ohlsson 2140/5 A 0
2018-08-14 2018-08-14 Solvalla-12 Ulf Ohlsson 2140/4 D 1 10.8 39
2018-07-24 2018-07-24 Solvalla-3 Ulf Ohlsson 2140/6 C 1 11.9 19
2018-07-09 2018-07-09 Rättvik-7 Ulf Ohlsson 2140/4 B 2 11.4 20
2018-06-16 2018-06-16 Boden-13 Björn Goop 2140/4 D 2 11.4 104
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-10 Ulf Ohlsson 2140/7 C 3 12.3 93
2018-05-05 2018-05-05 Vermo-11 Mika Forss 1609/10 C 0 126
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-5 Ulf Ohlsson 2140/2 C 3 13.7 20
2018-04-13 2018-04-13 Bollnäs-8 Ulf Ohlsson 2140/6 C 1 15.4 15ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se