Majet af Djupmyra travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Majet af Djupmyra travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Majet af Djupmyra har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Majet af Djupmyra har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Majet af Djupmyra


Solvalla och Bergsåker körde V86 tillsammans på onsdagen och i både Stockholm och Sundsvall tävlades det i regn och blåst. I e..


Solvalla och Bergsåker körde V86 tillsammans på onsdagen och i både Stockholm och Sundsvall tävlades det i regn och blåst.
I ett lopp för ston ingående i Solvallaserien hade Daniel Redéns Conrads Rödluva en mycket passande uppgift på förhand och spelades till kvällens tyngsta favorit. 84 procent på V86-spelet.
Utan att ha den riktiga toppformen i kroppen och med skor på alla fyra hovar kunde fuxan ta karriärens tolfte seger i artonde starten.
Örjan Kihlström körde fram utvändigt ledande Felicity Shagwell dryga varvet från mål för att bevaka sina intressen i loppet. Conrads Rödluva brukar inte vinna med några större marginaler och klev nu undan till en knapp seger före Au Pair Girl och Fanny Chenal som närmade sig den sista biten.
Ett gott hantverke utan att det slog gnistor om Rödluvan – men fuxan lär komma ytterligare förbättrad till Breeders Crown-semifinalerna på Solvalla om två veckor.
- Hon gör alltid sitt jobb så att säga och har nästan aldrig gjort ett riktigt dåligt lopp vad jag kan komma ihåg. Hon har förlorat några gånger men har även då svarat för ett bra jobb, sade Örjan Kihlström efter loppet.

Fem strutar för Nurmos
”Tveksam stallform” löd omdömet inför kvällen angående Timo Nurmos hästar.
Jorma Kontio gav svar på tal och tog tre segrar med Nurmos-tränat innan V86:an inleddes på Solvalla.
Sedan bara fortsatte det. I treåringsloppet på kupongen reglerade valacken Mellby Hoffa motståndet från positionen utvändigt ledaren med Jorma i sulkyn. Fjärde segern i femte starten för hästen som uppfödarna Mellby Gård äger själva.
Örjan Kihlström fick förtroendet bakom Timo Nurmos Global Winner i V86-6 och gjorde sig ingen brådska i tredjeparet utvändigt i trekilometersloppet.
I hällregnet fick spelfavoriten upp farten ordentligt sista 600 meterna och ledande Tsar Brodde fångandes in i god tid innan linjen i loppet som var ett klass I-försök.
Summa fem ”strutar” för stall Timo Nurmos!
Robert Bergh satte punkt för omgången på Solvalla med storskrällen Mellby Glader (fyra procent) i det avslutande fyraåringsloppet. Från fjärdeparet utvändigt följde Bergh med i rygg på favoriten Missle Hill sista 800 och en tapper Mellby Glader kunde ta sig förbi i de sista stegen.

Majet klar för V75-final
38 mil norröver avgjordes Bergsåkers fyra avdelningar på V86-spelet.
Majet af Djupmyra har utvecklats mycket sedan hon kom i Daniel Wäjerstens träning i maj. Det sjuåriga stoet är nu klar för V75-finalerna på Solvalla i början av november.
V86-1 på Bergsåker var ett försök i klass II där Majet af Djupmyra slog hingstar och valacker sedan Daniel Wäjersten kuppat sig till ledningen 1400 meter från mål.
Majet var favorit i ett stolopp på V75 i Skellefteå senast men visade galopp. Nu kom revanschen.
- Ska jag vara ärlig tyckte jag att hon var för gammal och ville att ägarna skulle satsa på en yngre häst. Men de tyckte så mycket om henne att de ville ge henne en chans till och det är vi glada för, sa Bergsåkertränaren.
Solängets kallblodskung Tangen Haap har inte varit helt lätt att räkna på sedan segern i Elitkampen på Solvalla.
Efter galoppen i segerstriden i V75 i Skellefteå i den förra starten kom nu första triumfen i sjunde försöket sedan i maj. Björn Karlsson prickade springspåret och körde sig till täten i den första kurvan i kallblodslopp för högsta klassen och nu var Tangen Haap bra igen.
Segertiden i Paul Oscarsons minneslopp skrevs till 1.23,7 över 1640 meter volt.
- Tussarna var oryckta och jag körde inte en meter. Ett välbetalt snabbjobb! sa Björn Karlsson.

”En otrolig moral”
Walkie Talkie var hård som flinta vid segern i V75 senast. Per Linderoths tuffa sto fyllde nu på med ännu en seger i ett försök i serien Diamantstoet.
Loppet var en spårtrappa och Walkie Talkie med sina 880 000 kronor intjänat fick dra upp spurten som sista häst i 15-hästarsfältet. Per Lindroth körde till på allvar 300 meter från mål och spurten resulterade än en gång.
- Hon visar en otrolig moral, berömde tränaren.
Omgångens storskräll på Bergsåker kom i V86-5. Susanne H Osterling satt i rygg ledaren med tvåprocentaren Jeppas Picasso och kunde smita ut i den sista kurvan och avgöra knappt. Ulrica Håkansson, amatör från Solänget, tränar.
Åtta rätt på V86-spelet delade ut 180 238 kronor sju rätt gav 942 kronor och sex rätt 57 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75


Att som nybakad proffstränare med sju hästar, varav tre egenägda, köpa en av landets största och mest framgångsrika tränings..


Att som nybakad proffstränare med sju hästar, varav tre egenägda, köpa en av landets största och mest framgångsrika träningscamper tyder på mod och självförtroende.
Eller övermod och dålig självinsikt.
- Det var mycket pengar som jag fick gå till banken och fråga om. Men jag kände att jag ville gå all in och verkligen göra något bra. Satsa hårt och inte lämna något åt slumpen, förklarar Daniel Wäjersten beslutet att lägga bud på sin tidigare arbetsgivare Svante Båths förra huvudgård Solum i Kovland utanför Sundsvall.
Ett drygt år senare ståtar Wäjersten med skyhöga 27 i segerprocent och hästantalet har växt lavinartat till dagens 40.
- Det finns 65 boxar på gården och en målsättning är förstås att fylla hela med egna hästar en dag. Men jag kan ärligt säga att det gått över förväntan. Eller, det kanske är fel ord, men att jag skulle få in så mycket hästar på så kort tid, det var inget jag trodde när jag köpte gården.
Att förutsättningarna existerar att träna fram klassiska vinnare på Solum finns det otaliga exempel på, det senaste är årets derbyvinnare Attraversiamo som tillhör de Båth-hästar som fortfarande hyr de kvarvarande boxarna.
Betyder det att du kommer att sparka ut derbyvinnaren om du skulle få in 25 hästar till i träning?
- Nja, det vet jag inte. Svante har ett vanligt hyresavtal och tanken är att det ska fortsätta tills vidare. Vi får se vad som händer. Men även om det kommit in många hästar så har vi inte fullt eftersom jag har ettåringarna på en annan gård. Just nu är jag glad om jag kan hålla den här nivån, det gäller att vara ödmjuk och inse att det går upp och ner i den här branschen.
Har du hunnit uppleva några svackor som tränare ännu?
- I maj gick hästarna lite sämre. Jag var för hård på dem efter vinterträningen. Jag borde ha lättat upp träningen, istället ökade vi ytterligare i mars-april och det gjorde att hästarna blev för tunga i kroppen. Men det är sådant man lär sig av, nästa år kommer jag att ha mer is i magen.
Du har vunnit mer än var fjärde start som tränare, är det viktigt för dig med hög segerprocent?
- I början var det viktigt. Då ville jag visa att vi kunde vinna mycket lopp. Nu när man hållit på ett tag så har det förändrats. Det blir en baksida på det. Om man drar alla växlar i vardagsloppen så finns det inget kvar att göra när det blir lite större pengar, som exempelvis på V75. Så jag tror inte att vi kommer att kunna hålla samma segerprocent nästa år, däremot hoppas jag att vi kan köra in mer pengar.
Och vinna fler V75-lopp?
- Ja, självklart. Det är på lördagarna jag vill vara med. Det blir en annan sak när man får tävla mot de bästa kuskarna och hästarna, helt klart. Vi har vunnit tre försök till Diamantstoet, men inget vanligt divisionslopp. Jag hade förhoppningar på att det skulle vara dags med Global Well Off (V75-1) på lördag, men det var innan jag såg startspåret.
Det låter som att hon kommer väl förberedd efter sex veckors vila?
- Ja, hon travade inte som bäst i derbykvalet senast och redan på kvällen efter loppet började jag snegla mot den här uppgiften. Som det känns i träningen är hon nära toppformen igen.
Hur ser du på uppgiften nu?
- Det blir tufft. Hon har haft tur med spåren hela året så det var väl dags, men eftersom det är en häst som fungerar bäst på innerspår och helst vill springa i främre träffen så sätter det ner våra chanser rejält.
Ändrar du något i balans eller utrustning?
- Ja, vi byter till vanlig vagn nu. Hon hänger ner i svängarna när hon måste attackera i spåren och det gör att jag vill kunna hjälpa henne med en sidostång. Sedan byter vi från hel- till halvstängt huvudlag, det hade hon bland annat vid vinsten på Halmstad, säger Wäjersten som har större förhoppningar på stallets andra V75-häst, förvandlingsnumret Majet af Djupmyra (V75-2) som ståtar med två raka segrar.

”Helst vill jag till ledningen”
Lika många som hon samlat ihop på 65 starter inför flytten till Solum.
- Ska jag vara helt uppriktig så ifrågasatte jag varför ägaren ville sätta henne i träning hos oss. En sjuårig märr som vunnit två lopp i karriären och verkade ha sin bästa tid bakom sig. Men jag är glad att jag provade och hade fel.
Hur kommer det sig att hon blivit så bra?
- Vi har kört på med vårt koncept, vilket innebär intervallträning i svag uppförsbacke på uppharvat underlag i 1.30-1.40-fart, och hon har svarat bra på det. Men det är ingen häst som utmärkt sig hemma och vid första segern kändes hon inget vidare så jag var väldigt överraskad över prestationen senast.
Vad var det som var bättre då?
- Vi hade satt på bakskor och kortat checkremmen och plötsligt flöt travet mycket bättre. Varvet kvar började jag fundera på vad det var frågan om, hon var fortfarande hårt på bettet och verkade inte alls på väg att tappa stinget, vilket är vanligt när man hamnar utvändigt om ledaren. Sedan avgjorde hon på väldigt bra sätt.
Kommer hon att vara lika bra på lördag?
- Det finns inget som talar för något annat. Trots att hon tränat tufft och gjort de här loppen så ser hon lika fin ut i kroppen som inför senast. Den lilla feberslängen som gjorde att vi fick stryka senast har inte påverkat henne. Hon är i topptrim för dagen.
Så då kör du gärna i dödens igen?
- Det kan jag tänka mig, men helst vill jag till ledningen. Hon öppnade bra senast och lyckas vi komma dit så tror jag att vi kan slåss om segern.
Ändrar du något på henne?
- Nej. Hon svarade bra på det norska huvudlaget senast och balansen fungerade som sagt perfekt, säger Daniel Wäjersten.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-1 2140/10 0 g 281
2015-12-16 2015-12-16 Solvalla-6 2140/3 0 g 406
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-6 1640/6 8 18.2g 43
2015-11-11 2015-11-11 Bergsåker-4 1640/10 8 14.4 765
2015-11-01 2015-11-01 Bollnäs-4 2140/7 5 16.4 317
2015-10-09 2015-10-09 Östersund-10 2140/1 0
2015-09-29 2015-09-29 Eskilstuna-3 1640/8 0 g 46
2016-12-22 2016-12-22 Romme-1 Torbjörn Jansson 2140/6 D 6 17.0 86
2016-12-02 2016-12-02 Romme-7 Torbjörn Jansson 2640/3 A 0 g 39
2016-11-18 2016-11-18 Solvalla-6 Torbjörn Jansson 2140/5 B 2 17.1 136
2016-11-09 2016-11-09 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2140/7 B str
2016-10-21 2016-10-21 Solvalla-10 Torbjörn Jansson 2160/7 B 2 16.6 158
2016-10-11 2016-10-11 Gävle-6 Nathalie Sandberg 1640/2 B 0 g 134
2016-09-28 2016-09-28 Solvalla-3 Torbjörn Jansson 2140/12 B 0 18.7g 309
2016-09-17 2016-09-17 Eskilstuna-7 Torbjörn Jansson 2140/4 D 3 15.7 122
2016-09-01 2016-09-01 Örebro-10 Torbjörn Jansson 2140/1 D 0 g 795
2016-08-21 2016-08-21 Solvalla-7 Nathalie Sandberg 2140/3 D 2 16.7 286
2016-08-14 2016-08-14 Mariehamn-7 Torbjörn Jansson 1640/3 D 0 77
2016-08-08 2016-08-08 Gävle-1 Torbjörn Jansson 2160/15 D 0 18.9g 504
2016-07-21 2016-07-21 Karlshamn-7 Torbjörn Jansson 1680/7 D 0 20.4g 94
2016-03-11 2016-03-11 Bollnäs-10 Thomas Lönn 2160/14 B 0 20.2g 124
2016-02-15 2016-02-15 Östersund-5 Thomas Lönn 2140/4 C 0 18.5 207
2017-12-12 2017-12-12 Umeå-4 Leif Eriksson 2140/6 C 0 19.3g 381
2017-09-08 2017-09-08 Skellefteå-3 Leif Eriksson 1660/9 C 8 17.3g 460
2017-09-02 2017-09-02 Boden-3 Krister Söderholm 2160/13 A 5 16.2 569
2017-08-27 2017-08-27 Skellefteå-4 Melinda Renman 2140/9 A 7 17.2 184
2017-07-24 2017-07-24 Solänget-8 Peter Wikström 2640/6 C 7 17.9 63
2017-07-13 2017-07-13 Boden-7 Peter Wikström 1640/12 D 0 15.2 391
2017-06-30 2017-06-30 Bergsåker-11 Lucas H Vikström 2640/13 C 0 17.7g 217
2017-06-24 2017-06-24 Skellefteå-7 Leif Eriksson 2160/9 C 5 16.0 141
2017-06-08 2017-06-08 Umeå-2 Leif Eriksson 2160/5 B 4 16.6 111
2017-05-31 2017-05-31 Boden-5 Leif Eriksson 2140/3 C 4 15.7 697
2017-05-13 2017-05-13 Östersund-5 Ulf Eriksson 2660/7 C 5 17.8g 209
2017-04-29 2017-04-29 Skellefteå-10 Peter Wikström 1640/6 B 1 15.4 65
2017-03-18 2017-03-18 Bollnäs-9 Nathalie Sandberg 2640/6 B 0 g 71
2017-03-06 2017-03-06 Eskilstuna-2 Torbjörn Jansson 2160/12 C 0 18.9g 75
2017-02-24 2017-02-24 Solvalla-4 Torbjörn Jansson 2140/8 C 4 16.0 527
2017-02-14 2017-02-14 Eskilstuna-2 Torbjörn Jansson 2140/7 B 0 17.4 380
2018-12-15 2018-12-15 Skellefteå-9 Per Gustafsson 2640/4 D 0 g 225
2018-11-17 2018-11-17 Umeå-3 Per Gustafsson 2140/2 D 5 16.8g 511
2018-11-08 2018-11-08 Boden-6 Per Gustafsson 2180/11 C 4 18.3 189
2018-10-26 2018-10-26 Umeå-7 Per Gustafsson 2140/5 D 0 17.7g 241
2018-10-08 2018-10-08 Boden-6 Per Gustafsson 2640/12 C str
2018-09-22 2018-09-22 Skellefteå-9 Per Gustafsson 2140/12 C 4 19.3 69
2018-09-09 2018-09-09 Skellefteå-2 Per Gustafsson 2140/9 C 0
2018-08-30 2018-08-30 Skellefteå-4 Per Gustafsson 2640/3 D 4 17.3 1328
2018-08-03 2018-08-03 Skellefteå-5 Peter Wikström 2140/7 D 0 23.6g 185
2018-07-17 2018-07-17 Skellefteå-9 Rikard N Skoglund 2180/12 B 0 18.3 95
2018-07-03 2018-07-03 Lycksele-4 Susanne H Osterling 1640/2 D 0 g 252
2018-06-18 2018-06-18 Solänget-10 Malin Viklund 1660/14 D 0 16.4 544
2018-06-07 2018-06-07 Skellefteå-9 Malin Viklund 2140/7 D 5 17.3 484
2018-05-18 2018-05-18 Skellefteå-9 Krister Söderholm 2160/9 D 0 g 233
2018-05-03 2018-05-03 Skellefteå-8 Leif Eriksson 2180/12 D 0 g 885
2018-04-06 2018-04-06 Umeå-9 Peter Wikström 2140/8 D 8 19.3 291
2018-03-31 2018-03-31 Dannero-8 Ove A Lindqvist 1660/11 D 6 18.5 105
2018-02-28 2018-02-28 Skellefteå-5 Leif Eriksson 2140/1 D 0 17.0 553
2018-02-17 2018-02-17 Skellefteå-9 Peter Wikström 2140/8 D 7 19.3 66
2018-02-04 2018-02-04 Umeå-10 Leif Eriksson 2140/9 C 0 19.3 260
2018-01-16 2018-01-16 Skellefteå-1 Leif Eriksson 2140/1 B 3 19.7 42
2018-01-09 2018-01-09 Umeå-5 Leif Eriksson 2140/4 D 2 636
2018-01-01 2018-01-01 Boden-6 Peter Wikström 1640/9 B 7 16.8 163
2019-12-14 2019-12-14 Bergsåker-9 Daniel Wäjersten 3140/4 B 3 18.3 226
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-3 Daniel Wäjersten 2160/11 A 2 15.3 36
2019-11-02 2019-11-02 Solvalla-8 Daniel Wäjersten 2140/7 C 0 14.8 211
2019-10-16 2019-10-16 Bergsåker-6 Daniel Wäjersten 2640/10 B 1 15.6 52
2019-10-05 2019-10-05 Skellefteå-6 Daniel Wäjersten 2140/2 C 0 20.6g 30
2019-09-21 2019-09-21 Gävle-6 Rikard N Skoglund 2660/4 A str
2019-09-13 2019-09-13 Östersund-4 Daniel Wäjersten 2140/6 D 1 14.1 220
2019-09-01 2019-09-01 Hagmyren-9 Daniel Wäjersten 2140/6 D 1 16.4g 14
2019-08-19 2019-08-19 Solänget-4 Daniel Wäjersten 2140/5 D 7 16.5 139
2019-04-27 2019-04-27 Umeå-3 Magnus A Djuse 2160/8 C 0 g 98ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se