Magnifik Brodde travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Magnifik Brodde travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Magnifik Brodde har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Magnifik Brodde har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Magnifik Brodde


Lördagens V75-omgång skulle ha körts på Momarken i Norge, som tvingades ställa in på grund av den pågående pandemin..


Lördagens V75-omgång skulle ha körts på Momarken i Norge, som tvingades ställa in på grund av den pågående pandemin.
Coronaviruset har emellertid inte stoppat travsporten i Sverige där man tävlar för stänga läktare.
Bergsåker fick hastigt och lustigt hoppa in som ny arrangör av V75 och väntas tack vare förra lördagens jackpot dela ut 46 miljoner kronor till en ensam vinnare med sju rätt.
För att hitta dit kan det vara bra att ha koll på de utrustningsförändringar gällande skor och numera också vagnar som går att hitta i startlistorna.
Med uppgifter hämtade från databasen travfakta.se har vi gått igenom lördagens mest intressanta förändringar och markerat några som sticker ut med fet stil.

Observera att sko- och vagninformationen i startlistorna inte är bindande och som alltid kan förändras under tävlingsdagen.

V75-1
1 Hadrianos är anmäld med hybridvagn för första gången. Hästen tävlade med jänkarvagn senast och har dessförinnan tävlat i vanlig sulky.
2 Lets Go Again har tävlat med vanlig vagn i sina åtta senaste starter, men är nu anmäld med hybrid. Hästen är har inte varit bland de tre främsta på fyra starter med hybrid i Sverige.
5 Adrainunow är anmäld barfota runt om för första gången på sju starter. Hästen har två andrapris som bäst på nio starter med den balansen.
6 Payet är anmäld barfota bak för andra gången i karriären.
7 Hugo Gustivar Boko är anmäld med vanlig vagn liksom senast. Innan dess tävlade han fyra starter i rad med jänkarvagn. Hästen har inte varit på prispallen på fyra starter barfota runt om.
10 S.G.Flyring Diaval är anmäld barfota runt om för femte gången i karriären, han är segerlös med den balansen. Hästen är anmäld med hybridvagn för första gången i karriären.
11 Klose är anmäld barfota fram, han har 2/7 med den balansen.
12 Angel Ovea är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären.
13 My First Offspring tävlade barfota runt om senast, men återgår till skor med vilka han vunnit 3/13.
14 Let’s Go Ernie tog sin första seger med skor runt om senast och tävlar så igen.

V75-2
2 Unleash the Steel är anmäld barfota runt om och med amerikansk sulky, båda för första gången i karriären.
4 Hagaz T.N.T. är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären. I den första var han stort slagen, men sprang sitt rekord 1.15,1/1 640 autostart som uppanmäld. Hästen har tävlat med hybridvagn fyra gånger med två andrapris som bäst.
5 Taxi Gretha tävlade med hybridvagn för första gången senast och är anmäld så igen.
6 Stacksonstacksbore är anmäld barfota fram för första gången.
7 Börge Kosing är anmäld barfota runt om för första gången. Han har tävlat med amerikansk sulky i sina två senaste starter.
8 Make Someone Happy är anmäld barfota fram för första gången. Hästen tävlade med amerikansk sulky för första gången i sin senaste start.
12 Cobbys Yourah är anmäld barfota runt om för första gången. Hästen tävlade med hybridvagn för första gången senast.

V75-3
1 Daysofourlives tävlade med amerikansk sulky för första gången senast och är anmäld så igen.
2 Love No Pain tävlade med amerikansk sulky för första gången vid segern senast och är anmäld så igen.
5 Digial Flash är anmäld barfota bak för första gången sedan augusti, hästen har vunnit en av fyra med den balansen.
6 Betting Ace är anmäld barfota fram för första gången, hästen har tävlat med annan typ av barfotabalans vid åtta tillfällen. Hästen gick med hybridvagn för första gången vid segern senast och är anmäld så igen.
7 Digital Dominance är anmäld med hybridvagn för första gången.
12 Divina är anmäld barfota bak och med amerikansk sulky, har tävlat med skor och vanlig sulky i samtliga starter.

V75-4
2 Optandsfröken tävlade med vanlig vagn för första gången på sex starter vid vinsten senast och är anmäld så igen. Hon har 1/13 med amerikansk sulky jämfört med 4/26 med vanlig vagn.
3 Gnistas Filur är anmäld barfota runt om och har 2/8 med den balansen, jämfört med 1/19 med skor. Hästen är också anmäld med hybrid för första gången.
13 Fylking tävlar i regel med hybrid, men gick med vanlig vagn senast och är anmäld med det igen. Han har 2/18 med vanligt vagn, jämfört med 3/42 med hybrid.

V75-5
1 Celtic är anmäld barfota runt om. Hästen har 3/23 i Sverige med den balansen, jämfört med 0/37 med skor.
3 Moon’s Black Lady är anmäld barfota runt om med amerikansk sulky, hästen har gått med den kombinationen sex gånger och har ett andrapris som bäst.
4 Imagine Boko är anmäld med hybrid för första gången sedan juni 2018 och barfota runt om för första gången på fyra starter. Hästen har 3/8 barfota runt om, jämfört med 0/8 med skor.
6 Karissa Bo är anmäld med kombinationen amerikansk sulky och barfota fram för första gången. Hästen har vunnit en av fyra barfota fram och en av fem med amerikansk sulky.
8 Simb Murdoch är anmäld barfota runt om. Hästen har 4/9 på den balansen, jämfört med 1/19 med skor.
9 Merritt är anmäld med amerikansk sulky för första gången samt barfota runt om för fjärde gången i karriären och första gången i nuvarande regi. Hästen har varit tvåa som bäst med den balansen.
10 Captain My Captain är anmäld barfota bak för första gången på sex starter. Han har 1/3 på den balansen, jämfört med 6/22 med skor.
12 Hulk Boko är anmäld barfota runt om för första gången på åtta starter. Hästen har två andrapris som bäst på fyra starter med den balansen.

V75-6
2 Frenchnorwegian I.D. tävlade med hybrid för första gången i försök/final av Sprintermästaren senast och är anmäld med sådan även i årsdebuten.
3 Orlando Triss är anmälda barfota runt om för första gången sedan april och med hybrid för första gången sedan 2017. Hästen har 3/13 barfota runt om och 1/3 med hybrid.
6 Rocky Tilly är anmäld med hybrid för första gången i karriären efter att ha tävlat med jänkarvagn i 13 starter i rad.
7 Corroded är anmäld barfota runt om Sverigecomebacken. Hästen har 5/30 med den balansen på svensk mark, jämfört med 2/19 med annan balans.
8 Queer Fish (bilden) är anmäld med hybrid efter att uteslutande ha tävlat med jänkarvagn de två senaste säsongerna. Hästen har 3/10 med hybrid och hade det senast i mars 2017.
9 Mr Golden Quick är anmäld barfota fram för första gången på sex starter. Han har 3/11 med den balansen, jämfört med 4/17 med skor runt om.
10 Magnifik Brodde är anmälda barfota runt om för första gången på sex starter. Hästen har 15/47 med den balansen, jämfört med 13/31 med annan balans. Han är också anmäld med vanlig vagn efter två raka starter med amerikansk sulky.

V75-7
1 Usiana Face är anmäld barfota runt om och har 2/3 med den balansen, samt med hybrid (0/2).
4 Torride är anmäld barfota runt om och har 2/11 med den balansen, jämfört med 2/24 med annan balans.
7 Kick Her Highness är anmäld med vanlig vagn efter att ha tävlat med amerikansk sulky i fem raka starter.
8 Giannini är anmäld med vanlig vagn efter att ha tävlat med amerikansk sulky i sju av sina åtta senaste starter (vanlig vagn 16/1).
10 Belle Godiva är anmäld barfota runt om för tredje gången i karriären samt med hybrid för första gången i aktuell regi. Har 0/2 barfota runt om samt 0/7 med hybrid.
11 Sheheradze Face tävlade med hybrid för första gången senast, men återgår nu till vanlig vagn. Hästen är anmäld barfota bak för andra gången i karriären, förra gången var i april 2018.
12 Denali är anmäld barfota runt om för första gången sedan oktober, han har 2/6 med den balansen.
13 Miss Duffy gick med hybrid för första gången senast, men återgår nu till vanlig vagn. Hästen är anmäld barfota bak för första gången i karriären, segerlös på fyra starter med annan barfotabalans.
14 Lyx Håleryd är anmäld barfota runt om för första gången på åtta starter. Hästen har 2/7 med den balansen, jämfört med 3/13 med skor.
15 Miskos Caprea är anmäld med hybrid för första gången sedan 19/2. Hästen har 0/7 med sådan vagn.

Robin Johansson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor och vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället tillfälligt här: https://startlists.aws.atg.se/ Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg


Efter flera framgångsrika år såg det ut som om det framgångsrika amatörstallet Stall Ratu hade läge på all time high-rek..


Efter flera framgångsrika år såg det ut som om det framgångsrika amatörstallet Stall Ratu hade läge på all time high-rekord 2019.
Det stannade vid ett hyfsade resultat som inte riktigt motsvarande alla högt ställda förväntningar.
När det racklade med de största stjärnorma klev i stället ”gammpojkarna” med Magnifik Brodde i spetsen fram och tog för sig.
Stall Ratu blev extra omtalat i fjol då det blev seger och 800 000 kronor in i fyraåringarnas Breeders' Crown-final i Eskilstuna. Selmer I.H. hade länge visat att han var en av landets bättre i sin årgång och spurtvann finalen med finske Mika Forss i sulkyn.
Selmer I.H. fick inte till det som förväntat under den här säsongen och treårige Dante Godiva, hästen som skulle fylla på underifrån, blev sjuk i samband med sitt kval till kriteriet på Solvalla.
- Dante gjorde en bra säsong ändå tycker jag men vi hade otur och stolpe ut i  de större loppen där vi verkligen hade högre förväntningar. Han var exempelvis jättesjuk efter kriteriekvalet. Infektionen som satte ner honom där var onödig. Vi hade klantigt nog tagit in ettåringar i stallet bara några veckor innan det och det var mest troligt de hästarna som var förkylda och smittade Dante, säger Anna Eidegren Beijar.

Kliver över två miljoner?
21-åringen jobbar som hästskötare i amatörstallet Stall Ratu. För dagen finns tio hästar i träning i byn, belägen lite drygt tre mil norr om Umeå.
Ingemar Hultqvist äger och har fött upp de flesta hästarna och står för licensen. Samu Sundqvist är privattränaren och stallchefen som har hand om hästarna tillsammans med skötaren Anna.
Åttaårige Magnifik Brodde kliver över två miljoner intjänat i karriären om det skulle bli seger i juldagens V75-omgång på hemmabanan Umåker.
”Magnifiken” som han kallas i stallet, har varit riktigt bra i fyra raka segrar i Boden, Skellefteå och Umåker på slutet. Femte triumfen kom för en dryg vecka sedan i Rovaniemi.
- Det var ju finska gulddivisionen Magnifik Brodde vann och han gjorde det verkligen enkelt och bara stack undan med tussarna kvar i öronen tillsammans med Samu. Väldigt häftigt att se. Det var första året de körde Rovaniemis kuskmatch Arctic Challenge med bland annat Tim Tetrick och Jorma Kontio på plats och jag blev imponerade av anläggningen och banan i jultomtens eget Rovaniemi, säger Anna Eidegren Beijar.

Isbana på V75
Rovaniemi ligger i norra Finland och underlaget var en klassisk vinterbana.
V75 på juldagen kommer att köras på en spolad isbana. Riktigt julföre även i Umeå således.
- Isbana är ett plus för honom. Han går lika bra på isbana som barfota på sommarbana - så det där är inga problem för honom. Det är överhuvudtaget nästan aldrig några problem med den här hästen. Han är alltid så säker, han gör alltid det han kan. Den andra ”gammpojken” Höwings Star är väldigt speciell för mig. Han är inte skapt som en bra travhäst och gör ändå bra prestationer gång på gång.  Jag tycker att det är bra gjort av så gamla hästar att de fortsätter utvecklas och kan vinna så många lopp, säger skötaren med värme i rösten.

”Leker som en ettåring”
Av stallets hästar är det bara Magnifik Brodde som startar på juldagen. Finske kuskettan Mika Forss svingar sig upp bakom åttaåringen som står med dubbla tillägg i V75-6, Varma Hästägarkannan, med 100 000 kronor till vinnaren.
Anna Eidegren Beijar har just avslutat morgonsysslorna när intervju görs.
- Det är dubbla tillägg och 14 hästar att runda men jag tror ju absolut att han har chans med tanke på formen han har. Han är i absolut toppform och leker som en ettåring i hagen. Jag stod och kollade på honom länge i morse och såg honom stega och skutta och fara runt. Ja, han har verkligen tagit loppet i Rovaniemi väldigt bra, säger hon.
En torkvinda till tvätten var det enda hon kunde få fram när mamma och systrarna undrade vad hon önskade sig i julklapp.
- Det enda jag egentligen önskar mig är ju att den här killen ska vinna V75 här hemma på juldagen, precis som han gjorde för två år sedan. Faktiskt så uppskattar jag juldagen hemma på Umåker jättemycket. Sedan min pappa gick bort har julen inte varit densamma alls. Jag tycker mest att det blir en jobbig grej att samlas och han inte finns med oss. På travet och i stallet är fokuset ett annat om man säger. Det är mycket häst i mitt liv! säger Anna.

Umåkers sportchef Håkan Persson tippar ”Magnifik Broddes lopp”, V75-6:
- Jag tycker att det är två hästar som sticker ut från de övriga. 15 Magnifik Brodde och 14 Narold Vox som båda startar från dubbla tillägg. Magnifik Brodde kommer med fem raka segrar och de är tagna på bra sätt. Senast i Finland satt Samu bara och åkte ifrån motståndet i ett Toto75-lopp. Jag valde dock att sätta tipsettan på Narold Vox som hittat stilen igen och är lite mer härdad i tuffare sammanhang. Han var läcker när han vann Prix Umåker över 3640 här för några starter sedan. Senast satt han fast med rubbet. Det kommer att bli en sevärd duell som jag ser fram emot, säger sportchefen. 

Mikael Wikner, Kanal 75


Landets nordligaste travbana har tilldelats två V75-dagar 2019. Helgen i mitten av juni med midnattstravet och Norrbottens Stora Pris är etablerad se..


Landets nordligaste travbana har tilldelats två V75-dagar 2019.
Helgen i mitten av juni med midnattstravet och Norrbottens Stora Pris är etablerad sedan många år. På söndag är det dags för en matig vinteromgång där den högsta klassens hästar som vanligt drar till sig ett stort intresse.
I Scandal Plays Minne – V75-3 - ses en femåring i favoritposition.
Selmer I.H. presenterade sig på allvar i Breeders’ Crown-finalen i Eskilstuna i slutet av förra året med att överraskande spurtslå storfavoriten Perfect Spirit
22 mars i år svarade hästen för en mersmakande comeback i ett lopp över tre kilometer. Segertiden och sättet Selmer I.H. vann på imponerade på Samu Sundqvist.
- Han var tvungen att jobba på lite och gjorde det bra. Jag trodde på honom men tiden var ändå helt klart en överraskning. Trodde inte att han skulle vara mogen att gå så snabbt och vinna så enkelt över tre kilometer så där i årsdebuten, säger Sundqvist, förstemannen i Ingemar Hultqvists proffsiga amatörstall.
”En elithäst” sa kusken Mika Forss efter segern i Boden.
- Självklart blåste Selmer lite, det var bara bra att han fick ta ut sig. Men han var inte särskilt trött. Kusken sa också att det kändes som att hästen bara lekte sig fram, säger Samu Sundqvist.

”Synd att det krockade”
Jubileumspokalen på Solvalla i augusti har stakats ut som det stora målet 2019.
Efter söndagens start väntar en tripp till Finland i mitten av april och finska medeldistansloppet Seinäjoki Race med drygt 700 000 kronor i förstapris.
Det finska racet körs samma dag som femåringsloppet Berth Johanssons Memorial avgörs på Selmer I.H:s hemmabana Umåker under dubbeltravet med V75, 12-13 april.
- Det är väldigt synd att det krockade med Berth Johanssons där vi också väldigt gärna hade velat vara med. Eftersom Seinäjoki och Umeå är så nära varandra tycker jag allmänt att det är lite dumt att de kör sina stordagar samma helg.
- Men det är 70 000 euro i förstapris i Finland och vi blev väldigt glada över att bli inbjudna. Man vet inte om man får chansen någon fler gång i ett så stort lopp, säger Samu Sundqvist.

Hästen har talat
Mika Forss och Selmer I.H. inleder ifrån ett femtespår bakom bilen på söndag. Petri Salmelas Hesiod ser ut att höja sig över mängden av de övriga hästarna i loppet men drog ett spår i det bakre ledet.
- Jag har sett vilka han möter och tycker att det är rätt att han blir en av favoriterna där. Men jag har inte har inte så mycket att säga om chansen. Han har sagt ganska mycket själv hästen tycker jag och tittar man på historiken borde han räcka långt i ett sådant här lopp.

Inga tricks till loppet
Med nio dagar mellan årsdebuten och årets andra lopp har det mest handlat om underhållande träning hemma i Ratu.
- Han får röra på sig lite och vi mera underhåller honom. Jag körde lite i går (måndag) och allt verkar vara bra. Han är lite lat i träningen och borde ha gått framåt med den senaste starten. Han fick jobba på lite där och det var nyttigt. Nej, jag tycker att han ska ha bra chans i det här loppet. Däremot blir det inga ”tricks” som skoryck och så, utan vi kör som vanligt.
Stall Ratu ställer upp med två hästar i loppet. Magnifik Brodde tar du hand om själv och inleder från ett sjundespår.
- Han fick aldrig chansen i det senaste loppet och känns bra han också. Jag hade hoppats på ett bättre spår med honom. Han gör säkert ett bra lopp men jag tror inte att han räcker ända till seger. Magnifik Brodde är van att tävla mot de där hästarna men håller ju inte alls samma klass som Selmer.
Om ett par veckor får Selmer I.H. karriärens elddop i Seinäjoki Race. Vad tänker du om det loppet?
- Det blir är spännande med ett första test i ett så pass stort lopp för äldre hästar och efter det är vi klokare och vet mer om var han står någonstans. Det loppet kommer nog att visa ganska mycket.

Mikael Wikner, Kanal 75


Om Gunnar Melander hade en plan med lördagens lopp så har han haft detsamma genom hela Månprinsen A.M:s makalösa karriär. Under sin d..


Om Gunnar Melander hade en plan med lördagens lopp så har han haft detsamma genom hela Månprinsen A.M:s makalösa karriär.
Under sin debutsäsong som treåring startade hästen 15 gånger.
Därefter har han matchats mer sparsamt och aldrig gjort fler än 13 starter per år och ändå sprungit in över miljonen varje säsong sedan 2014.
Och förmodligen har hästen aldrig varit bättre än som elvaåring, vilket speglas i att han haft sin främsta säsong sett till insprungna pengar.
Lördagens triumf i Brimsguttens Minne var värd 200 000 kronor och tog via ett förutbestämt avancemang.
- Jag tänkte redan i värmningen att jag ska fara 1 400 kvar, banan kändes fast och fin där och då är de inte beredda när jag kommer så att ingen far ut före, förklarade Melander som styrde fram utvändigt om ledande Järvsöodin och bevakade sin position.
- Jag hade kunnat ta över ledningen 900 kvar, men tyckte att det såg tyngre ut på innerspår, så vi väntade bara till upploppet. När det är så här kladdigt vet man aldrig när energin tar slut, men det är en bra häst… En fantastisk häst.
Nu får travpubliken vänta minst tre månader på att se om Månprinsen kan bevara sin position på kallblodstronen även som tolvåring.
- Nu far vi hem och tränar, så kommer vi ut till vårdagjämningen plus minus en vecka, lovade Gunnar Melander.

”Bättre för varje år”
En häst som knappast lär vila de närmaste månaderna är Timo Nurmos vinterspecialist Zenit Brick som återfunnit den form som gjorde honom till landets segerrikaste V75-häst under 2017.
Lördagens seger innebär att han skuggar Propulsion i kampen om samma titel i år.
Den senare fanns inte med bland motståndarna i Hilda Zonetts lopp, men det gjorde däremot On Track Piraten – landets segerrikaste V75-häst genom tiderna.
Den gamle V75-kungen gick ett rasande upplopp långt ut i banan, men kom aldrig farligt nära den nye som övertagit ledningen vid varvningen för Mika Forss.
- Piraten kom jättefin sista rakan, men det fanns lite krafter kvar. Jag bara tittade och väntade på mållinjen. Hästen blir lite bättre för varje år och idag kändes han superfin, berömde segerkusken.

”Trodde att han skulle avgöra enklare”
Med dagens två tyngsta favoriter i mål försvann i princip chansen till mångmiljonutdelning och sedan Robert Bergh reglerat fältet utanpå ledaren med Yrr var värdet trots jackpotpåslag bara dryga femhundringen efter fem avdelningar.
Det inkluderade Importedfrmdetroit som av sin tränare Markus Pihlström utsågs till ”dagens mest understreckade häst” i förhandssnacket. Det visade sig finnas täckning då den slutlige 15-procentaren krigade ner Donners Am över upploppet.
- Jätteroligt, men jag trodde att han skulle avgöra enklare, slog tränaren fast.
I sjätte avdelningen kom emellertid knallen signerad Kevin Oscarsson och familjehästen Livinginmydream som speedade förbi från ledarryggen i stoloppet.

Första V75-segrarna
Två finsksvenska herrar som säkert kommer att låta höra tala om sig framöver kompletterade omgången med historiska segrar.
Ville Karhulahti kunde se tillbaka på en av landets digraste meritlistor som lärling då han i somras drog igång sin egen tränarrörelse.
Stallet har en extrem unghästprofil där bara fyra av 33 hästar har startat, men dessa har gjort det bra och nu kom första V75-segern i egen regi när Budets Lasse satte nosen främst i en tuff slutstrid.
Samu Sundqvist har haft smått fantastiska resultat som försteman i stall Ratu, vars Selmer I.H. vann Breeders Crown-finalen för några veckor sedan.
Nu fick Sundqvist äntligen styra in sin första V75-vinnare för egen hand då Magnifik Brodde avrundade omgången med en glimrande spetsviktoria på i vätan strålande 1.13,6/1 640 meter autostart, dagens särklassigt snabbaste segertid.
Det fastställde utdelningen för sju rätt till 45 755 kronor medan femrättspotten på dryga 24 miljoner kronor vandrar vidare till kommande lördag i form av jackpot.

Robin Johansson. Kanal 75


Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och har i dagsläget 38 i segerprocent. På tisdagskvällen bättrade hon på s..


Anna Näslund har minst sagt bra form på stallet och har i dagsläget 38 i segerprocent. På tisdagskvällen bättrade hon på statistiken ytterligare. Det blev en rivig inledning på Scandal Plays Minne där Super Ariel tog hand om ledningen och öppnade första halvvarvet på 1.08,9. Mika Forss placerade Magnifik Brodde utvändigt och i dennes rygg lurade Eder Bob och Ulf Ohlsson. Upploppsstriden kom också att stå mellan dessa två där Eder Bob var starkast till slut. Segertiden skrevs till 1.12,8 över distansen 2140 meter autostart.
- Det var en väldigt fart i loppet och den här var väldigt taggad i rygg. Det gick fort första varvet men ändå låg han kraftigt på bettet. Han var i väldigt fin författning i dag, berömde segerkusken och tränaren var lika full av beundran.
- Jag vet hur stark Magnifik Brodde är. Han ger sig inte i första taget, det är en ruggig häst. Men i dag var vi bäst.
Anna Näslund tog kvällens andra seger i V86-5 när Crown Prince W.W. enkelt säkrade sin fjärde seger i sjunde starten.
- Han är nära till galopp då och då för att han vill lite väl mycket. Det finns en oerhörd kapacitet i honom och i alla fall här uppe är han en av de bättre treåringarna så det blir en spännande framtid för de som har hästen, konstaterade kusken Rikard N Skoglund.

Värmande hemmasegrar
I V86-2 blev det en bejublad hemmaseger när Nils Westerberg avgjorde med egentränade Jetline. Robert Bergh och Falcon W.F. höll en säker längd ned till övriga fältet men väl på upploppet strulade aktionen. Då kunde Jetline avgöra enkelt efter att ha skickats iväg från tredje par ytter i sista sväng och tränaren bjöd på en härlig målgest.
- Man blir alldeles varm inombords och ja, jag gråter en skvätt. Och kul är det. Han kämpar alltid lite extra, sade en segerrusig Nils Westerberg.
Hemmaseger inledde också V86-omgången genom Ola Johanssons Master Blaster som tog sin femte seger i sjätte starten. Planen var att ge fyraåringen ett rygglopp men Ove A Lindqvist satsade på ledningen efter halvvarvet och därifrån blev det en enkel seger.
Ove A Lindqvist fixade också en dubbel efter att ha skrällt i V86-4 med Wasa Warrior. Aleksi Kytölä tränar.

Fler överraskningar och jackpot
Håkan Wallberg-tränade Fröken Sting gjorde inte resan från Gävle till Boden förgäves. Mika Forss laddade iväg från fjärde par utvändigt på sista bortre långsidan och via en sylvass avslutning kunde femåringen kliva förbi Global Ultimate kort före mål i V86-3. Skräll blev även i V86-6 när Jarmo Saarela spårade runt om med Petteri Korteniemis Owen Broline.
I V86-7 tog From The Mine karriärens elfte seger. Den Catarina Norqvist-tränade sexåringen hamnade utvändigt ledaren men blev snabbt avlöst av Dusktodawn Sisu. När kusken gav anfallsorder 700 meter kvar avväpnade sexåringen enkelt konkurrenterna.
- Det är en riktigt trevlig och fin häst och han har ju verkligen tävlingsinstinkt, sade Micael Melander.
Det blev en svårfunnen rad på V86 där det blev jackpot på åtta rätt. Sju rätt gav 9 801 kronor och sex rätt 385 kronor.

Gina Söderlund, Kanal 75


 Östersundstränaren Daniel Wikberg tvingades till jobb hemma på gården och skickade stallets lärling Jimmy Dillner till Bergs&ar..


 
Östersundstränaren Daniel Wikberg tvingades till jobb hemma på gården och skickade stallets lärling Jimmy Dillner till Bergsåker med stallets stjärna Weekend Fun.
Efter att ha bollat med motståndet i klass II senast på V75 spelades fyraåringen till favorit i V86-loppet. Och som hästen löste det. Än en gång.
Weekend Fun inledde i andra ledet bakom bilen över kort distans och fick än en gång ett lopp i den absoluta kön. När körande Rikard N Skoglund gav hästen marschorder på den sista bortre långsidan borrade hästen ner sig i sedvanlig stil och klev runt fältet i fjärdespår.
Lekande lätt igen och nytt rekord i kalla januari, 1.12,4 över 1640 meter med bilstart.
Stall Släggan äger hästen som vuxit fram till något av vinterns häst i norr.
- Jag har sagt allt man kan säga om den här hästen. Man blir helt knottrig över hela kroppen när man talar om honom. Men det ska ju inte gå egentligen att vinna så här, sa Rikard N Skoglund som menade att han tagit det säkra före det osäkra och satsat på att styra på i fjärdespår för att stänga in Robert Bergh som satt snäppet framför med Highland Park.
- Jag bedömde att Berghs häst var den tuffaste konkurrenten och gamblade lite eftersom jag vet att min häst tål det.
Sista varvet gick efter 1.11,5 och då var Weekend Fun hur pigg som helst i mål.
- Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att här har Östersund en ny Sanity. Jag hoppas och tror att han kommer att tillhöra eliten om något år, sa Rikard N Skoglund som suttit bakom i fyra raka segrar på slutet.

Ett snöigt Sundsvall
Det var alltså Bergsåker och Solvalla som delade på veckans V86-omgång. Sundsvall var hårt drabbat av snön och banan blev rejält stum av allt arbete med röjningen.
Ett sprinterlopp inledde V86-spelet. Fältet var litet och blev ännu mindre när storfavoriten Magnifik Brodde med sällskap blev stående i milslånga köer norr om Sundsvall efter en olycka och hästen ströks.
Loppet vanns nu av hemmahästen Above All Ås. Ulf Eriksson fick lucka från ledarryggen med åttaåringen. Lars Wikström tränar. Segertiden den för årstiden mycket snabba 1.12,1.

Persson i kalla...
Som så många gånger förr blev det Jan-Olov Persson i topp i kallblodsloppet. Hagmyrentränaren satt bakom storfavoriten Järvsöodin (39 procent) och reglerade fältet från utvändigt ledaren.
600 meter från mål kom en konkurrent farande. Persson lät då Järvsöodin gå till ledningen för att svara attacken och loppets gigant kunde kliva undan på ett mycket fint sätt.
- Det kändes ganska lugnt hela vägen, summerade Jan-Olov Persson.
Gävlekollegerna Rikard Lindh och Oskar Kylin-Blom skrällde med Benji Dana i ett lopp där kvällens stora favorit Coffie U.N.G. fick ett tungt lopp i spåren sista 800 och kroknade.

Klassigt från Nurmos
På Solvalla bokförde sig Timo Nurmos och Jorma Kontio för en dubbelseger på V86.
Elva fyraåriga hingstar och valacker gjorde upp i V86-6. När knappe favoriten Who's Who gjorde bort sig med galopp kort efter start blev det i stället lika mycket betrodde Global Undecided som klev fram tillsammans med Jorma Kontio. Klassig sort.
En annan mycket fin insats svarade sexårige valacken Volocity de Vie för i den första starten för Timo Nurmos. Hästen hade inte startat sedan i oktober och köpts från Stefan Melander och visade nu att fler segrar väntar.
Ett fyraåringslopp för ston på Solvalla vanns av Chapter N.Deo och Daniel Olsson. Daniel Redén tränar.
Largo och Torbjörn Jansson blev överraskningen på Solvalla. En åttaprocentare på streckspelet som kunde vinna trots ett byngligt tolftespår bakom bilen.
Torbjörn Jansson satt djupt nere i kön och lyfte ut dryga varvet från mål i tredjespår och fick draghjälpt till sista kurvan.
- Han var bra den här och avgjorde ju ganska enkelt, sa Torbjörn Jansson, om Hans-Owe Sundbergs häst, som själv semestrar på Kanarieöarna.
Favoriten Perfect King orsakade en omstart, hetsade upp sig och sågs ute i spåren i loppet.
På V86-spelet betalade åtta rätt 62 113kronor. Sju rätt gav 360 kronor, och utdelningen på sex blev 46 kronor.
Omsättningen denna superjackpot rakade upp i 34,2 miljoner, snuddade nära omsättningsrekordet för V86-spelet som ligger på dryga 36 miljoner.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-23 2015-11-23 Gävle-9 2640/2 6 15.4 50
2015-11-11 2015-11-11 Bergsåker-6 2140/2 1 13.6 14
2015-10-29 2015-10-29 Boden-9 2140/8 3 13.8 32
2015-10-07 2015-10-07 Bergsåker-7 1640/2 1 12.7 63
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-5 John Östman 1640/2 A 3 14.6 16
2016-12-12 2016-12-12 Umeå-1 John Östman 2140/5 A 1 15.0 12
2016-11-30 2016-11-30 Bergsåker-6 John Östman 2140/2 A 1 15.2 44
2016-11-14 2016-11-14 Umeå-4 John Östman 1660/8 A 2 14.6 27
2016-10-21 2016-10-21 Umeå-9 John Östman 2160/9 A 2 14.1 86
2016-10-14 2016-10-14 Umeå-6 John Östman 2140/9 C 4 13.8g 78
2016-10-01 2016-10-01 Umeå-8 John Östman 2140/6 A 1 16.0 25
2016-09-20 2016-09-20 Skellefteå-10 John Östman 2140/6 A 5 14.2 21
2016-09-08 2016-09-08 Boden-9 John Östman 2140/15 B 4 13.9 99
2016-07-14 2016-07-14 Skellefteå-9 Malin Viklund 2140/8 A 0 15.5g 54
2016-06-23 2016-06-23 Dannero-7 Robert Dunder 1640/2 A 3 12.9 35
2016-06-01 2016-06-01 Boden-5 Robert Dunder 1640/10 A 5 12.1 82
2016-05-14 2016-05-14 Skellefteå-6 Robert Dunder 2140/9 A 3 14.5 38
2016-04-23 2016-04-23 Umeå-11 Robert Dunder 2140/8 B 3 15.4 90
2016-04-08 2016-04-08 Umeå-9 Robert Dunder 2140/6 A 1 15.9 23
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-10 John Östman 2660/9 A 1 16.1 41
2017-11-25 2017-11-25 Umeå-9 John Östman 1640/11 A 2 12.1 44
2017-11-04 2017-11-04 Bergsåker-9 Samu Sundqvist 1640/3 A 2 11.2 148
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-9 John Östman 2140/5 A 6 14.6 334
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-5 Samu Sundqvist 2140/4 B 4 14.2 58
2017-09-09 2017-09-09 Solänget-11 Ulf Ohlsson 1640/10 B 3 11.6 200
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-6 John Östman 1640/1 B 0 11.5 73
2017-07-22 2017-07-22 Bergsåker-3 John Östman 1640/4 C 1 10.9 24
2017-07-07 2017-07-07 Lycksele-5 Samu Sundqvist 1640/1 B 1 11.8 20
2017-06-22 2017-06-22 Dannero-7 Mika Forss 1640/2 C 2 11.7 25
2017-05-31 2017-05-31 Boden-8 Mika Forss 1640/10 B 1 13.5 21
2017-05-19 2017-05-19 Umeå-8 Mika Forss 2140/5 B 1 13.6 24
2017-03-31 2017-03-31 Bergsåker-5 John Östman 1640/4 C 1 12.8 21
2017-03-01 2017-03-01 Bergsåker-6 John Östman 2140/8 C 2 16.0 77
2017-01-11 2017-01-11 Bergsåker-6 John Östman 2140/6 B 3 15.0 58
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-9 Mika Forss 2140/10 C 5 13.7 133
2018-12-08 2018-12-08 Bergsåker-11 Samu Sundqvist 1640/4 C 1 13.7 93
2018-11-06 2018-11-06 Bergsåker-3 Samu Sundqvist 1640/4 A 1 11.5 81
2018-10-12 2018-10-12 Umeå-6 Samu Sundqvist 2140/7 A 0 14.1 43
2018-09-08 2018-09-08 Solänget-9 Samu Sundqvist 1640/10 A 0
2018-08-18 2018-08-18 Gävle-11 Mika Forss 1640/3 B 0 11.8 114
2018-08-08 2018-08-08 Boden-10 Mika Forss 2140/5 A 2 12.8 25
2018-07-06 2018-07-06 Lycksele-5 Samu Sundqvist 1640/1 A 1 12.6 12
2018-06-21 2018-06-21 Dannero-5 Mika Forss 1640/5 B 2 11.8 15
2018-05-25 2018-05-25 Boden-9 Mika Forss 1660/10 A 1 11.7 18
2018-05-10 2018-05-10 Bergsåker-5 Robert Dunder 1640/2 B 4 12.8 28
2018-04-11 2018-04-11 Bergsåker-8 Mika Forss 2660/7 B 0 g 115
2018-01-17 2018-01-17 Bergsåker-6 John Östman 1640/1 B str
2019-12-25 2019-12-25 Umeå-10 Mika Forss 2680/15 A 0 16.4 37
2019-12-14 2019-12-14 Finland-5 Samu Sundqvist 2100/11 A 1 64
2019-12-06 2019-12-06 Umeå-6 Samu Sundqvist 1640/8 A 1 14.1 16
2019-11-15 2019-11-15 Boden-6 Samu Sundqvist 2140/8 A 1 14.0 18
2019-09-14 2019-09-14 Skellefteå-4 Samu Sundqvist 2640/3 B 1 18.1 20
2019-09-01 2019-09-01 Skellefteå-5 Samu Sundqvist 2140/8 A 1 13.1 13
2019-08-23 2019-08-23 Bergsåker-7 Mika Forss 1640/3 C 4 11.0 470
2019-08-11 2019-08-11 Dannero-12 Samu Sundqvist 2140/6 C 5 12.7 188
2019-07-25 2019-07-25 Boden-6 Mika Forss 2140/4 B 2 11.7 47
2019-05-01 2019-05-01 Bergsåker-12 Samu Sundqvist 2140/8 D 0 13.1 795
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-9 Robert Dunder 2640/7 D 7 13.4 523
2019-03-31 2019-03-31 Boden-7 Samu Sundqvist 2140/7 C 2 13.4 153
2019-03-22 2019-03-22 Boden-8 Mika Forss 1660/8 A 3 14.8 15
2019-02-21 2019-02-21 Umeå-4 Samu Sundqvist 1640/1 B 1 13.8 14
2019-02-01 2019-02-01 Boden-8 Samu Sundqvist 2140/3 A 4 15.8 21
2019-01-05 2019-01-05 Bergsåker-10 Samu Sundqvist 1640/6 B 5 12.3 78
2020-05-19 2020-05-19 Solänget-9 Samu Sundqvist 2140/8 C str
2020-04-01 2020-04-01 Bergsåker-6 Samu Sundqvist 2140/3 C 0 13.3 167
2020-03-21 2020-03-21 Bergsåker-10 Samu Sundqvist 2160/10 B 4 14.7 186
2020-03-08 2020-03-08 Umeå-3 Samu Sundqvist 2140/4 C 1 18.6 13
2020-02-29 2020-02-29 Bergsåker-7 Samu Sundqvist 1640/8 D 6 11.1 550
2020-02-16 2020-02-16 Boden-9 Samu Sundqvist 1640/8 B 2 14.8 21ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se