Svenska Spel Stryktipset Europatipset Topptipset Powerplay Oddset Bomben Måltipset Bingo Poker Lotto Keno Triss Eurojackpot

Mack Dragan travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Mack Dragan travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Mack Dragan har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2017-11-25 2017-11-25 Solvalla-11 Carl Johan Jepson 2140/1 B

Nyheter för travhäst Mack Dragan


När det är jackpot brukar kompisarna spela lite extra och den här lördagen blev de rikligt belönade. Eftersom kompisarna lämnat in..


När det är jackpot brukar kompisarna spela lite extra och den här lördagen blev de rikligt belönade. Eftersom kompisarna lämnat in en så kalla flerbong, samma system 20 gånger, fick de 20 rader med sju rätt, 500 rader med sex rätt och 4 300 rader med fem rätt. Totalt inbringade systemet 3 535 560 kronor.

Centimetrar från monstervinst
Systemet, som kostade över 2 000 kronor att lämna in, inleddes med spik på Mack Dragan och sedan trillade vinnarna in en efter en. I sista avdelningen krävdes det målfoto för att skilja jätteöverraskningen Valentino Strix och mer spelade Springfield åt. Segern gick till den senare och kompisgänget kunde jubla över storvinsten. Men även Vallentino Strix var markerad på kupongen och hade han hållit nosen först hade vinsten blivit i 20-miljonersklassen...
- Men man får ju inte vara girig, sa den glade systemkonstruktören när han blev uppringd av ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog på lördagskvällen.  

Kanal 75


Mack Dragan hade på grund av sjukdom inte startar på över två månader när han senast levererade en kraftfull spurt från ..


Mack Dragan hade på grund av sjukdom inte startar på över två månader när han senast levererade en kraftfull spurt från tredje par utvändigt och vann överlägset i fin stil.
- Hästen fick ett snällt och fint upplägg och avgjorde på spänstiga ben, så det kändes bra, säger Carl Johan Jepson, som skött tömmarna bakom den Morgan Wilhelmsson-tränade fyraåringen i samtliga 15 starter. Nio gånger har han fått vända upp för segerdefilering.

Laddar mot ledning
Mack Dragan har provat lördagens långa distans sju gången och det har resulterat i fyra segrar. Att han drog spår 6 i volten, det inre av de så kallade springspåren, höjer hästens aktier ytterligare. Därifrån har han alla möjligheter att ta ledningen, en position han gillar. Vid åtta tillfällen har han kommit till spets, per omgående eller efter en bit, och sju gånger har han stannat där in i mål.
- Han har fått ett bra utgångsläge. Han kan öppna bra i voltstart och jag är naturligtvis intresserad av ledning. Hästen är stark och snabb, har bra löpskalle och går bra i ledningen, säger en segersugen Carl Johan Jepson.

”Formen sitter där”
Det är jackpot på V75 och 40 miljoner kronor hägrar i sjurättspotten. Carl Johan Jepson kör ytterligare två djur inom ramen för V75 och med Peter Strömberg-tränade Xanthis Amazing (V75-2) ger han inte slaget förlorat på förhand.
- Jag har inte stenkoll på hur de andra kan öppna men jag tror att hon kan öppna bättre än vad hon har gjort tidigare. Så har det i alla fall känts när jag har kört henne. Jag har inte pratat med tränaren men jag är lite halvintresserad av ledningen där också faktiskt. Formen ska vara bra vad man har kunnat läsa sig till av de senaste insatserna så varför inte?
M.C.C. Orlando (V75-6) spurtade senast vasst som trea på open stretch efter ett lopp i tredje par invändigt, men med nummer elva bakom startbilen har han ingen lätt uppgift framför sig den här gången.
- Vi hade nog vunnit loppet senast om vi hade kommit ut i banan 300 kvar men då var det tätt så jag chansade på open stretch. Han fick upp farten lite för sent men gick med full fart över linjen så formen sitter där. Vid bred gardering kan man ta med honom också men vi måste ha tur med tempo och så vidare. Jag tror väl inte att han är någon häst man skickar upp i dödens och vinner med den vägen utan vi måste nog ha lite klaff på bitarna.

Ola Johansson, Kanal 75


Carl Johan Jepson, 39, bestämde sig för tre år sedan att sluta som travtränare och enbart ägna sig åt löpkörning. Det ..


Carl Johan Jepson, 39, bestämde sig för tre år sedan att sluta som travtränare och enbart ägna sig åt löpkörning. Det lär han aldrig ångra. Han har fyrdubblat siffrorna gällande antalet segrar och inkörda pengar varje år därefter och tagit sig in i kuskeliten. Från att ha kört in 1,8 miljoner kronor åren innan han blev catchdriver så körde han direkt in åtta miljoner sitt första år som heltidskusk och 8,9 miljoner året efter. Antalet segrar har de senaste två åren varit 124 respektive 131, att jämföra mot ett 30-tal lopp som Jepson vann varje år dessförinnan.
- Jag kände att jag var tvungen att hitta på något. Jag hade jämna och helt okej resultat som tränare men jobbade otroligt mycket och hade rätt så liten inkomst. Alla vi som håller på med trav är lite halvdårar för det är inget normalt jobb att vara travtränare. Sett till hur mycket jag jobbade så var det dåligt betalt, säger Carl Johan Jepson.
- Det viktigaste är hälsan och jag kände att man måste må bra också. Det var en tuff period då och det kändes som att det fanns en chans att det skulle kunna gå att bli catchdriver. Nu har jag hittat en grej som funkar och fått ett mer humant liv. Jag känner mig både piggare och friskare igen och kommer utvilad till tävlingarna.

”Ännu bättre i år”

När snart halva året av 2017 har avverkats så ligger Carl Johan Jepson på en sjundeplats i den allsvenska kuskligan med 66 segrar. Vad säger du om året som gått hittills?
- Det är faktiskt så att det har gått ännu bättre i år och den bästa starten jag har fått på ett halvår någonsin. Trots det tycker jag ändå att det har gått lite småtrögt på slutet, men jag vet inte om det är för att jag ställer högre krav på mig själv att jag känner så. Jag hoppas och tror på ett ännu bättre nästa halvår och att vi kan slå fjolårets siffror. Det är kul att resultaten pekar åt rätt håll.
Hur tycker du själv att du har utvecklats som kusk?
- Det är väl rutinen, att man kör mycket lopp nu och blir bättre helt enkelt. Det handlar om att göra så lite misstag som möjligt. Jag vet inte om jag kör bättre och bättre hästar än tidigare, jag kör både bra och mindre bra hästar och det hör ju till. Jag har en bred kundkrets, ingen stortränare som jag är knuten till, men kör väldigt mycket lopp och det trivs jag med. I genomsnitt kör jag 100 lopp i månaden och den här veckan tävlar jag varje dag måndag till fredag och både lunch och kvällen på torsdag, säger Jepson som bor i Karlstad och har Färjestad som hemmabana.

”Börjat spela golf”

Har du fått mer tid över till annat på dagarna nu när du inte tränar några hästar längre?
- Det blir mycket resor och det tar mer tid än vad man tror men jag har inga problem med att resa. Däremot har jag börjat spela golf i år så nu är man fast i det. Det är kul och som i dag (måndag) har jag varit ledig och spelat golf på dagen innan det är tävlingar i kväll i Arvika. Det passar mig bra, dels gillar jag bollsport och sedan går man mycket och får bra motion också.
På onsdag avgörs V86 i Åmål och det är en bara som Carl Johan Jepson kör på i princip varje tävlingsdag. Vad bör man som spelare och aktiv tänka på eftersom det är en 800-meters bana?
- Det är kortare upplopp eftersom det är 800-meters bana men det är ingen omöjlighet att hinna fram till seger om man sitter en bit bak för det är ganska bra doserade kurvor. Visst är det bra att vara med i den främre träffen och hästarna vinner nog fler lopp från ledningen eller dödens i genomsnitt än på en tusenmeters bana. Det är många kuskar medvetna om.
- Samtidigt ska man inte dra alltför stora växlar på det. Faktum är att en del kuskar kan bli lite för offensiva i sina körningar och då blir loppen överpacade. Men visst, oftast vinns nog loppen av de som sitter långt fram. En annan grej är att det kan vara svårt att hålla upp innerspåret bakom bilen för de släpper ganska snabbt ur svängen.

”Mack Dragan en jättetrevlig och mysig häst”

Carl Johan Jepson kör sju hästar inom V86, däribland V75-vinnaren Barkevious Mingo samt segerstaplaren Mack Dragan. Så här säger han själv om de han har koll på.
- Mack Dragan (V86-1) är en jättetrevlig och mysig häst som vunnit åtta lopp på elva starter. Han har i stort sett bara gjort bra lopp, även om han hade en period då han var lite stel, men nu verkar det som att han är på väg tillbaka igen. Det finns utveckling i hästen och senast gjorde han ett fint lopp på Färjestad. Han mötte några bra men vann enkelt från ledningen och gjorde ett fint slutvarv. Utgångsläget med spår åtta bakom bilen kunde vara bättre. Han är väldigt kvick ut i voltstart och har bara varit med i någon bilprovstart tidigare och det är svårt att säga hur fort han kan öppna. Det är inte så lätt att ta spets i Åmål från spår åtta bakom bilen men hursomhelst måste han räknas tidigt.
- Bacchus Ö.K. (V86-2) har jag inte kört och har dålig koll på. Det är ett norskt kallblod som har vunnit flera lopp i Norge. Tränaren ringde och frågade om jag kunde köra och sa då att det är en bra häst.
- Catch And Releade (V86-3) har jag inte kört på slutet men körde hästen i våras och vann lopp med honom. Han var tvåa senast på Axevalla och verkar hålla en okej form. Kan vara platsaktuell från ett bra läge.
- Epic Victory (V86-5) känner jag inte till alls.

”Barkevious Mingo – kan vara min bästa chans”

- Raise Broline (V86-6) är en jättefin häst som har gjort det bra och jag körde henne några gånger i våras och vann två raka. Nu har hon inte startat på ett tag och fick lite problem med hjärtat efter senaste starten. Det har hon även haft förut och kommit tillbaka bra och enligt tränaren känns det väldigt bra nu igen. Hon får säkert en fin resa från innerspåret och är inte borta.
- Barkevious Mingo (V86-7) har utvecklats hela tiden och blivit en V75-häst som visat att han duger där. Min kanske roligaste seger i år var nog på Åby när jag vann V75 med honom. Senast var han fyra i finalen under elitloppshelgen och direkt efter loppet var jag lite besviken faktiskt. Men sedan när jag fick lite distans till det så sprang han ändå 1.10 sista varvet ute i spåren och mer går inte att kräva. Hästen gjorde det bra ändå. Sedan fick han ett litet break och det behövde han. Nu låter det bra igen och han jobbar mycket bra enligt tränaren. Jag tror inte att distansen är någon nackdel och vi får se om vi kan ta revansch på Aron Palema från senast. Trots att det är voltstart så blir det jänkarvagn som han går så bra i. Det är springband och då kan man vända upp så pass tidigt så det funkar bra. Om det blir skor eller barfota vet jag inte, men just på den här hästen är det marginellt och han blir inte så mycket bättre barfota som vi provade senast och han har ju vunnit sina lopp med skor. Det kan vara så att han är bästa chansen av mina på V86.
- R.K.King (V86-8) har jag inte kört tidigare men sett att han gjort flera bra lopp i V75. Veijo har dessutom bra form på stallet så det blir en intressant styrning, säger Carl Johan Jepson.

Michael Carlsson, Kanal 75


Morgan Vilhelmsson är en doldis i trav-Sverige. Men 62-åringen är gammal i gemet. I yngre år arbetade han som lärling och i chefsroll..


Morgan Vilhelmsson är en doldis i trav-Sverige. Men 62-åringen är gammal i gemet. I yngre år arbetade han som lärling och i chefsrollen på Stuteri Palema i Kvänum har han sett åtskilliga toppdjur komma till världen. Nu kan han själv ha en stjärna i vardande. Egna uppfödningen Mack Dragan har radat upp segrarna hemma på Axevalla och är redan en kändis på Skaraslätten.
- Att få en sådan här häst är det man kämpar för. Men jag har knappt fattat det utan är nästan i chock, säger Vilhelmsson och skrattar.
Han tränar själv den fyraårige jättetalangen och med tillgång till stall Palemas träningsanläggning går det inte att få så mycket bättre träningsmöjligheter. Men det dröjde innan Mack Dragan visade att han är något utöver det vanliga.
- Att han skulle ta sju raka segrar fanns inte i min värld när han började starta, säger Vilhelmsson och förklarar:
- Som tvååring var han helt oduglig och bara växte. Jag har aldrig sett en häst växa så mycket som tvååring och det var först i maj-juni som treåring som han började fungera. Han är fortfarande ingen träningshäst och man fattar inte att han kan ha sju raka segrar när man åker ut och kör honom, men han är en riktig löphäst som höjer sig väldigt när det blir tävling.

Överlägsna segrar
Mack Dragan har än så länge inte varit nära förlust. De sex första loppen vann han i överlägsen stil från ledningen. Senast startade han från tillägg och efter den otacksamma uppgiften att gå som första häst i andraspår såg han småseg ut i slutkurvan. Men det var en synvilla. På upploppet avgjorde Mack Dragan till solklar seger.
- Han är flegmatiskt och gör inte mer än han behöver innan man ber honom om det. Det gör att han är svårbedömd för mig också. Jag vet inte hur bra han är.
Har han gått i botten någon gång?
- Senast tror jag inte att det var så mycket kvar även om han vann lätt med ett par längder och inte behövde gå helt i botten.

Nöjd med förutsättningarna
Det är Kalmar som står värd för lördagens V75-omgång och det ligger jackpotmiljoner i sjurättspotten. 23 miljoner kronor gick vidare från i lördags och enligt prognosen kan en ensam vinnare med alla rätt bli 48 miljoner kronor rikare. För Mack Dragan blir det första gången han tävlar någon annanstans än på Axevalla.
- Vi har varit ute och övat på att resa en vända, när tävlingarna blev inställda på Färjestad, och då var han väldigt lugn på transporten. Så resan ska inte vara något bekymmer.
Hur ser du på lördagens lopp?
- Kan han vara bland de tre-fyra första är jag nöjd för det är mycket hårdare motstånd nu än tidigare. Samtidigt vet jag inte riktigt var jag har honom. Spår två är jag nöjd med. Han har gått iväg från snäva spår tidigare så det tror jag inte ska vara något problem och han är ganska rask ut. Men jag vet inte hur snabba de andra är.
Vill du helst se honom i ledningen?
- Han har vunnit sex av sju från ledningen och det är alltid närmaste vägen till mål, men han visade senast att han kan gå bakifrån.
Vinterns barfotaförbud har upphört på lördag. Är det aktuellt med skoryck eller någon annan utrustningsändring?
- Det enda som i så fall är aktuellt är att han får gå sommarskodd och slipper brodden. Tidigare har han haft brodd i bakskorna varje gång.
Vilket råd ger du V75-spelarna?
- Det klart att de måste ta med en häst med sju raka segrar. Han behöver säkert rekordsänka kraftigt men det tror jag att han kan också.

”Tror att jag är stamkund”
Så var det det där med hästens namn. Det kommer från en nattklubb med lättklädda damer belägen endast någon kilometer från hästens stall.
- Jag sa på en fest att om det blir en hingst ska den heta Mack Dragan och så fick det bli. Men det har jag fått lida för nu. Folk tror att jag är stamkund, säger Vilhelmsson och skrattar.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-30 2016-12-30 Axevalla-6 Carl Johan Jepson 2140/4 C 1 17.6 32
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-1 Carl Johan Jepson 2160/15 B 1 17.1 26
2016-11-25 2016-11-25 Axevalla-2 Carl Johan Jepson 2140/11 B 1 19.6 19
2016-11-08 2016-11-08 Axevalla-6 Carl Johan Jepson 2140/2 D 1 18.5 44
2016-09-27 2016-09-27 Axevalla-1 Carl Johan Jepson 2140/7 D str
2017-11-11 2017-11-11 Eskilstuna-4 Carl Johan Jepson 2140/3 A 4 15.6 14
2017-10-21 2017-10-21 Örebro-5 Carl Johan Jepson 2640/6 B 1 14.7 19
2017-10-09 2017-10-09 Färjestad-7 Carl Johan Jepson 2640/10 A 1 15.2 19
2017-08-03 2017-08-03 Åby-9 Carl Johan Jepson 1640/2 A 0 15.2 18
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-6 Carl Johan Jepson 2160/13 A 2 14.1 81
2017-06-28 2017-06-28 Åmål-3 Carl Johan Jepson 2080/8 A 2 15.0 45
2017-06-12 2017-06-12 Färjestad-5 Carl Johan Jepson 2640/1 A 1 15.4 14
2017-06-03 2017-06-03 Mantorp-7 Carl Johan Jepson 2660/12 A 3 14.9 125
2017-05-19 2017-05-19 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 2660/13 A 2 15.5 34
2017-03-04 2017-03-04 Kalmar-5 Carl Johan Jepson 2640/2 C 6 15.9 32
2017-02-18 2017-02-18 Axevalla-2 Carl Johan Jepson 2160/9 B 1 17.4 27
2017-02-07 2017-02-07 Axevalla-8 Carl Johan Jepson 2640/6 C 1 19.6 15
2017-01-30 2017-01-30 Färjestad-5 Carl Johan Jepson 2640/4 D str
2017-01-10 2017-01-10 Axevalla-6 Carl Johan Jepson 2640/1 D 1 18.4 26ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter i materialet (upphovsrätt eller databasrätt) tillhör ATG.
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se