Lyckans Star travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Lyckans Star travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Lyckans Star har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Lyckans Star har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Lyckans Star


Det var mycket känslor och glädjescener i vinnarcirkeln på Dannero efter Kallblodskriteriet. Den treårige hingsten Bäcklös Uriel..


Det var mycket känslor och glädjescener i vinnarcirkeln på Dannero efter Kallblodskriteriet. Den treårige hingsten Bäcklös Uriel stod som segrare i det klassiska loppet och det var en riktig familjetriumf. Hästen tränas Nicklas Blom som äger och har fött upp honom tillsammans med sambon Kristin Persson. Vid försökssegern var det Oskar Kylin-Blom som skötte tömmarna men i dag fick brodern Wiktor Kylin-Blom chansen.
– Oskar kvalade in hästen när jag var avstängd och nu hade jag en jäkla tur att han var avstängd och jag fick köra, sa Wiktor och skrattade.

Stökig inledning och en tät slutstrid
Det blev ett händelserikt lopp och en stökig inledning som utmynnade i en tät slutstrid. Storfavoriten Grisle Odin G.L. fick en jobbig inledning från spår åtta bakom bilen och blev utsvarvad i tredjespår första varvet. Öystein Tjomsland hittade sedan ner i andra par utvändigt men kunde aldrig hota om segern när han vreds ut till anfall in på upploppet. Istället var det två unga kuskar som gjorde upp, Wiktor Kylin-Blom bakom Bäcklös Uriel och Rikard N Skoglund bakom Jan-Olov Persson-tränade jätteskrällen Byske Philip. Den sistnämnde närmade sig hastigt den sista biten men mållinjen räddade Bäcklös Uriel som höll undan precis. Segertiden 1.25,6 är nytt svenskt rekord för treåriga kallblodiga hingstar och valacker.
– Det var häftigt. Även om jag tyckte att vi höll undan så ville jag ändå höra att dom ropade ut det. Jag hade bra koll på att favoriten blev hängande och sedan kom han igen och då tänkte jag att är han fortfarande hängande. Jag trodde att han hade kommit ner någonstans. I övrigt så blev det som jag hade hoppats, sa Wiktor Kylin-Blom.

Tjomsland föll tungt - igen
För Öystein Tjomsland har det varit en jobbig vecka då han i onsdags brände med megafavoriten Nordsjö Odin som galopperade i en klar ledning in på upploppet i V86. Nu hamnade han rejält på vingel från spår åtta (ett spår som han sensationellt tog efter att ha fått välja spår först till finalen) och inledde första varvet i tredjespår. Det blev helt enkelt för jobbigt för storfavoriten som blev trea.
– Det blev fel och nästa gång får jag ta ett bättre spår. Klart att vi stod lång ute men det valde jag ju själv. Den som vann var väldigt bra och det blev en rask avslutning i 1.20-fart. Jag hade hoppats komma fram till dödens och kört på styrka men när Kalmar galopperade så blev det en öppning för tian och då blev det problem. Jag hade nog ändå inte slagit vinnaren. Den var för snabb, sa Öystein Tjomsland.

Guli Anna vinnare i dramatiskt Kriteriestoet
Kriteriestoet blev även det ett händelserikt och dramatiskt lopp. Först blev andrahandsfavoriten Alfa Lina överrumplad i ledningen av utvändige Vinnas Titania där Rikard Skoglund gjorde en kupp och körde till ledningen. Sedan kom favoriten Nordli Alma och Jomar Blekkan fram utvändigt och var på väg att ta över ledningen varvet kvar när hon tappade travet och galopperade. Hästen bröt ut och störde Alfa Lina som kom farande utvändigt och ekipagen krokade ihop med sina sulkyhjul. Båda hästarna fick därmed sina chanser spolierade. Då körde Stefan Johansson till istället efter att han gett sin Guli Anna en fin ryggresa i draget. Guli Anna kördes till ledningen och blev sedan utmanad in på upploppet av Brenne Berna som kom farande hastigt för Öystein Tjomsland. Men Guld Anna bara svarade och gav Stefan Johansson hans största seger som kusk och tränare. Förstapriset var 350 000 kronor.
– Jag är väldigt glad och inte så överraskad. Jag visste att jag inte bara kan köra i dödens som i försöket för då räcker hon inte men i vettiga ryggar trodde jag på bra chans. Jag såg att de krokade ihop och försvann och då tänkte jag att då måste jag köra. Det var otur för dem och tur för mig, sa Stefan Johansson.

Populär hemmaseger inledde
Det blev en populär hemmaseger i V75-inledningen när Ingvar Nyberg vann med Elisabeth Lundholm-tränade Everest Sisu. Hästen svarade för en riktigt rejäl insats när han krossade konkurrenterna den tunga vägen. Han pressade ledande Global Upfront sönder och samman och tog över ledningen dryga halvvarvet kvar. Sedan gled hästen ifrån till en smått överlägsen seger.
– Han var grymt bra i dag men blev otroligt flegmatisk sista trehundra och bara fällde fram öronen. Trött var han inte, sa Ingvar Nyberg som därmed tog sin 23:e kuskseger i år.
I V75-3 blev det en dubbelseger för Stefan Arvidsson när favoriten Lyckans Star vann för Ulf Ohlsson och stallkamraten Holens Aquavit var tvåa. Lyckans Star fick tåga i tredjespår på slutvarvet men plockade ändå ner ledande Holens Aquavit mitt på upploppet.

Elian Webb runt om
I det klassiska Svensk Travsports Guldtäcke, V75-6, blev det seger för Järvsö Fux, tränad av Jan-Olov Persson och körd av Örjan Kihlström. Hästen öppnade bra från sina 20 meters tillägg i det här handicap-loppet och när ledaren galopperade halvvarvet kvar tog Järvsö Fux över täten. Travet var inte det bästa till slut och Örjan Kihlström fick sitta och bära honom in i mål. Krafter fanns det i alla fall så att det räckte för seger och 150 000 kronor i förstapris.
Frida Zonett är fortfarande obesegrad efter två starter för sin nye tränare Daniel Wäjersten och hon vann enkelt försöket i Diamantstoet, tillika V75-5, för Jorma Kontio.
Nordens segerrikaste kusk avslutade även V75-omgången med Elian Webb. Den Katja Melkko-tränade elitloppshästen tog direkt hand om ledningen och fick efter en 1.09-öppning första femhundra metrarna dämpa tempot till 1.14 första varvet. Elian Web hade sedan inga problem att hålla undan i en snabb avslutning med det norska huvudlaget oryckt. Hårt betrodda Muscle Hustle galopperade i första kurvan utvändigt om ledaren.
Sju rätt på V75 gav 1 150 513 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Stefan Arvidssons hästar vann 21 lopp förra året och sprang totalt in 1,7 miljoner kronor. Det var mer än fem gånger så mycket ..


Stefan Arvidssons hästar vann 21 lopp förra året och sprang totalt in 1,7 miljoner kronor. Det var mer än fem gånger så mycket mer gentemot åren innan. Bollnäs-tränaren säger själv att han fick en nytändning av verksamheten i och med den nya gården som han flyttade till..
- Jag hade några riktigt bra år mellan 2010 och 2012 och hade rätt så bra hästar. Sedan började det snurra infektioner i stallet och de bra hästarna gick inte som förväntat. Jag tappade de bästa hästarna och kom in i en dålig spiral, säger Stefan Arvidsson.
- Jag kände att man var tvungen att hitta på något och i september för två år sedan flyttade jag till en ny gård som ligger precis bredvid vid Bollnäs travbana. Vi har därmed väldigt fina förutsättningar att träna hästarna på och väldigt bra banor med fint material.
- Det gick jättebra förra året och det känns som att vi har fått ett uppsving i och med den nya gården. Av 47 hästar som finns i träning är 18 av dem ettåringar och det känns väldigt roligt och inspirerande.

”Drömmen vore att komma till ledningen”
På söndag är det inte bara Prix d’Amerique i Paris som gäller. Det är även V75 på Bollnästravet och Stefan Arvidsson har fyra intressanta hästar med och ett par av dem som kan vinna. Han vill väldigt gärna sätta dit någon av dem på hemmaplan och kommenterar hästarna på följande vis.
- Lyckans Cash (V75-2) har varit duktig i två raka segrar och hon vann på ett bra sätt i årsdebuten efter några månaders uppehåll. När Örjan vann med henne på Solvalla körde han fram till ledningen men det gick rätt så sakta, bara 1.19 första 1500 metrarna, och sedan riktigt fort till slut. Hon höll på att bli tempotorsk för hon är inte så tvärspeedig.
- Senast körde jag själv och då öppnade hon bra från springspår på tillägg. Hon blev störd på sista bortre långsidan och tappade mark men gick sedan väldigt bra när hon kom loss till slut. Direkt när jag flyttade ut henne så kopplade hon greppet och visade bra uppfattning. Hon är efter Ready Cash och det har varit mycket strul på vägen och det har tagit tid men nu har hästen vuxit in i kostymen. Det var en dålig bana senast men hon har tagit loppet bra och det ska bara ha fört fram henne ytterligare.
- Hon har inte mött så här tuffa hästar som hon möter nu som står 20 meter bakom men hon är bra själv också. Läget är perfekt och även om hon är hygglig ut så är kusken startsnabb och drömmen vore att komma till ledningen. Därifrån tror jag på en bra chans och det är min bästa chans på V75. Hon har inte tävlat med broddar men har tränat med det och jag ser inte att det ska vara några problem. Det kommer att krävas broddar i skorna runt om då väderprognosen visar mellan sju till tio minusgrader på söndag, säger Stefan Arvidsson.

”Är väldigt startsnabb”

Vad säger du om dina övriga tre V75-hästar?
- Min Vilja (V75-2)
vann tre lopp i fjol på sju starter och har varit oplacerad i två lopp i år. Men senast var hon ute mot tuffa hästar i Margaretas Unghästserie på Solvalla och fick backa ner i tredje par invändigt. Hon sprang så fort hon kunde och avslutade 1.12,3 sista varvet och var först utanför pengarna. Alla hennes segrar är tagna från ledningen och hon har varit klart bäst i ledningen men måste lära sig att gå bakifrån också. Hon är väldigt startsnabb och trots 20 meters tillägg här så är hon nog ifatt de som står på snart ganska direkt. Det känns som att det är uppåtform på henne men hon måste ändå visa att hon kan gå bakifrån innan man kan tro för mycket på henne. Det är annars en rejäl och fin märr som funkar bra med broddar i skorna.

”En väldigt fin häst för framtiden”

- Lyckans Star (V75-5) var jättefin när han vann på Solvalla annandag jul. Han fick öppna 1.10 för att få ledningen och sedan pulla upp och därefter dirigerade Örjan sista varvet och hästen gjorde det på ett jäkla bra sätt. Han har tränat på efter det och vi anmälde till Margaretas Unghästserie men poängen räckte inte för att komma med. Hästen har gått ett bra banjobb inför det här och känns fin. Nu är det bakspår och tuff konkurrens så det måste bli tempo om han ska komma till. Men det är en väldigt fin häst inför framtiden.
- Carelin (V75-6) kom i fint skick i december från Thomas Lönn och har gått allt bättre för varje lopp han har gjort hos mig. Senast tycker jag att han var riktigt bra som fyra på Solvalla och sprang ju snabbast av alla till slut i ett uppullat lopp. Jag var väldigt nöjd med honom då. Nu står han åter med 20 meters tillägg och det är många att runda och han måste köras snällt. Jag är nöjd om han går bra till slut och tjänar pengar för formen verkar uppåt och han har visat kapacitet förr, säger Stefan Arvidsson.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-12-26 2018-12-26 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/5 A 1 16.2 29
2018-12-10 2018-12-10 Färjestad-1 Stefan Arvidsson 2160/9 A 5 16.3 104
2018-11-22 2018-11-22 Bergsåker-5 Stefan Arvidsson 2160/6 A 3 17.1 65
2018-11-03 2018-11-03 Östersund-6 Stefan Arvidsson 2140/1 C 0 g 24
2018-10-16 2018-10-16 Rättvik-6 Stefan Arvidsson 2160/9 B 2 16.3 30
2018-10-05 2018-10-05 Rättvik-3 Nathalie Blom 2140/2 C str
2018-09-21 2018-09-21 Bergsåker-8 Stefan Arvidsson 2140/3 D 1 17.3 120
2019-10-22 2019-10-22 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2140/10 A str
2019-10-08 2019-10-08 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/5 C 5 14.1 210
2019-09-14 2019-09-14 Bollnäs-5 Ulf Ohlsson 2140/7 D 5 14.2 761
2019-09-07 2019-09-07 Solänget-5 Stefan Arvidsson 1640/4 C 0 13.4 381
2019-08-24 2019-08-24 Bergsåker-5 Örjan Kihlström 2140/5 D 0 14.3 178
2019-08-11 2019-08-11 Dannero-8 Ulf Ohlsson 2160/8 A 1 14.8 49
2019-07-29 2019-07-29 Rättvik-5 Stefan Arvidsson 2640/8 B 3 15.7 106
2019-07-08 2019-07-08 Rättvik-9 Erik Adielsson 2640/9 B str
2019-06-20 2019-06-20 Dannero-12 Stefan Arvidsson 2680/10 A 5 16.3 61
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-4 Örjan Kihlström 2660/10 A 6 15.5 36
2019-05-18 2019-05-18 Gävle-8 Örjan Kihlström 2140/9 B 4 14.0 146
2019-05-03 2019-05-03 Rättvik-6 Örjan Kihlström 2140/9 A 2 14.8 44
2019-04-13 2019-04-13 Umeå-6 Örjan Kihlström 2640/9 D 5 15.9g 122
2019-03-27 2019-03-27 Östersund-7 Stefan Arvidsson 2160/4 B 0 g 30
2019-03-13 2019-03-13 Bergsåker-2 Stefan Arvidsson 2660/14 A 3 18.3 31
2019-03-01 2019-03-01 Östersund-7 Stefan Arvidsson 2160/5 A 1 16.4 63
2019-01-27 2019-01-27 Bollnäs-9 Erik Adielsson 2140/9 B 0 17.0 52
2020-12-16 2020-12-16 Bollnäs-3 Ulf Ohlsson 2140/2 C 0 15.9 198
2020-04-14 2020-04-14 Rättvik-3 Ulf Ohlsson 2140/8 B 1 15.9 49
2020-04-03 2020-04-03 Bollnäs-4 Örjan Kihlström 1640/9 A 4 15.1 35
2020-03-24 2020-03-24 Bollnäs-9 Rikard N Skoglund 2640/3 B 5 16.3 168
2021-05-13 2021-05-13 Bergsåker-2 Jennifer Persson 2160/10 A 1 15.8 121
2021-04-22 2021-04-22 Bollnäs-9 Örjan Kihlström 2660/9 C 0 15.7 101
2021-03-24 2021-03-24 Bergsåker-8 Lucas H Vikström 2140/3 B 0 15.6 198
2021-03-16 2021-03-16 Umeå-2 Ulf Ohlsson 2140/1 B 2 17.6 34
2021-02-19 2021-02-19 Romme-8 Ulf Ohlsson 1640/1 D 1 14.0 62
2021-02-11 2021-02-11 Bergsåker-3 Lucas H Vikström 2140/4 C 4 15.0 305
2021-01-31 2021-01-31 Umeå-10 Lucas H Vikström 2140/2 B 0 g 214
2021-01-06 2021-01-06 Solvalla-2 Ulf Ohlsson 2640/12 C 0 16.6 353ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se