Luck is Back travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Luck is Back travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Luck is Back har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Luck is Back har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Luck is Back


Darling Mearas var kullens drottning bland de treåriga stona i fjol och vann det största loppet Svenskt TravOaks. I år har planen och matchning..


Darling Mearas var kullens drottning bland de treåriga stona i fjol och vann det största loppet Svenskt TravOaks. I år har planen och matchningen gått ut på att ha henne på topp för att även vinna det största loppet för fyraåriga ston, Stochampionatet. Att loppet dessutom körs på Stefan Perssons gamla hemmabana Axevalla gör inte saken sämre. En bana som han en gång i tiden började att springa på långt innan han blev tränare.
- Alla vill ju vinna Stochampionatet såklart, men för mig som är därifrån och har sett de flesta upplagorna på plats så länge man har hållit på, vore det självklart något extra. Det vore oerhört stort om det lyckades, säger Stefan Persson.

Broder Håkan kör Luck Is Back
Det blev succé i uttagningsloppen för Halmstadtränaren då han inte bara kvalade in Darling Mearas som vann enkelt från ledningen. Han skrällde även med Luck Is Back som spurtade ettrigt till seger. Det är naturligtvis stort att ha två hästar med i loppet som har 1,2 miljoner kronor i förstapris. Eftersom Kevin Oscarsson som jobbar i stallet är avstängd, fick broder Håkan chansen att köra Luck Is Back.
- Det är roligt för Håkan och han är en duktig kusk. Dessutom passar han bra på den här typen av hästar, menar Stefan.
- Båda hästarna mår bra och de har joggat lite lätt under veckan och fått massage. De känns fortsatt jättefina och hästarna är i bästa tänkbara författning. Allt jobb är gjort och nu gäller det bara att slippa otur. Det ser väldigt spännande ut.

”Kändes kanonfin – mycket krafter kvar”
Darling Mearas har tagit åtta segrar på 13 starter och bara varit utanför prispallen en gång. Hon har sprungit in 3,7 miljoner kronor och efter att ha suttit fast i årsdebuten har hästen övertygat i två raka segrar. Näst senast spurtade hon ner samtliga från spår tolv i ett Breeders Crown-lopp via en mycket snabb avslutning. Och senast i uttagningsloppet till Stochampionatet vann hon enkelt från ledningen.
- Hon kändes kanonfin och vann lätt med mycket krafter kvar. Hästen har känts jättefin hela året och även på Rättvik näst senast. Hon har känts fräsch och fin och har fått tre fina lopp i kroppen efter sitt uppehåll.
- Hästen har blivit starkare i kroppen gentemot i fjol och bär upp sig bättre nu. Förra året sprang hon och kotade över lite men det gör hon inte längre.

”Kan absolut vinna”
Darling Mearas fick spår fyra bakom bilen när startspåren lottades och är invändigt om den värsta konkurrenten och favoriten Cash Crowe. Men det är väldigt starka konkurrenter i övrigt och många menar att det här är ett av de bästa Stochampionaten (V75-6) som har körts.
- Framförallt bredden håller oerhört hög klass. Jag vill inte förringa någon annan men jag vill inte byta häst med någon. Det säger jag också för att jag tycker så oerhört mycket om min häst. Det är en stentuff final men jag har en väldigt bra känsla. Hon kan absolut vinna, säger Stefan Persson.
- Jag kommer att prova ordentligt från början. Hon öppnade jättebra i försöket utan att jag laddade med henne och hon är väldigt snabb ut. Nu blir det dessutom barfota runt om. Hon sprang ju barfota i fjol men nu är hon som sagt starkare i kroppen och har bättre hovar så jag tror att det kommer att passa ännu bättre i år.

”Innerspår är bingo för Luck Is Back”
Stefan Perssons andra häst, Luck Is Back, så var det en rejäl skräll när hon vann sitt uttagningslopp. Efter en resa i tredje par invändigt kom hon ut femhundra meter kvar och via en vass spurt över upploppet fångade hon in Unrestricted kort före mål.
- Det var överraskande, fast egentligen inte eftersom jag visste att hon hade den kapaciteten. Men jag tyckte inte att hon hade visat den rätta formen innan och var lite svårbedömd i träningen. Så jag hade inga jätteförhoppningar fast egentligen är hon så här pass bra även om hon inte alltid har tagit fram det på rätt sätt.
- Nu fick hon ett perfekt läge och innerspår är bingo för hennes del. Hon kommer att få en riktigt bra resa och då avslutar hon vasst som senast. Jag var jäkligt nöjd med henne i försöket och hon springa med och tjäna fina pengar här. Hon kommer dessutom att gå framåt med senaste loppet i kroppen. Det blir samma balans och utrustning igen, barfota runt om och norskt huvudlag. Det var första gången hon gick med norskt senast.

Michael Carlsson, Kanal 75


Uttagningsloppen kördes på Axevalla på fredagskvällen till landets största lopp för de fyraåriga travstona, Stochampionate..


Uttagningsloppen kördes på Axevalla på fredagskvällen till landets största lopp för de fyraåriga travstona, Stochampionatet. Och det bjöds på flera imponerande prestationer.
Cash Crowe hade inte startat sedan hon vann Drottning Silvias Pokal för två månader sedan. Men någon ringrost var det sannerligen inte tal om för oj vilket intryck hästen gav när hon lekte hem sitt uttagningslopp för Johnny Takter. Det Petri Puro-tränade stoet öppnade snabbt till ledningen och fick sedan bestämma tempot helt. Via en snabb avslutning efter 1.11,5 sista varvet var hon helt överlägsen i mål och såg ut att ha en hel del krafter kvar. Segertiden blev 1.14,4/2640a, vilket var den snabbaste vinnartiden av alla uttagningslopp. Cash Crowe blir inte lätt att tas med i finalen och såväl tränare och kusk var mycket nöjda efteråt.
- Hon är en fantastisk tjej, helt otroligt vad lätt hon rör sig. Hon har varit borta i två månader och kommer ut i det här skicket, det är starkt. Men Petri har dem väl förberedda, det är respekt, sa Johnny Takter.

”Fantastiskt att sitta bakom”
Takter tillade:
- Hon ville bara springa och rör sig så effektivt att det är fantastiskt att sitta bakom. Hon har ett väldigt energisnålt steg, hon flyger fram så lätt och är en löpare med bra inställning. Hon har det mesta.
Tränaren Petri Puro kunde andas ut efter att megafavoriten infriat allas förväntningar.
- Det är alltid osäkert när de har varit borta två månader från tävlandet men hon gjorde ingen besviken. Nu fick hon lopp i kroppen så jag hoppas på bättring till finalen, sa Puro och log med hela ansiktet.

”Mycket krafter kvar – jättenöjd”
Lika odramatiskt blev det för den andra storfavoriten, Darling Mearas, när hon lekte hem sitt uttagningslopp för sin tränare Stefan Persson.
Löpningsscenariot blev även här snabb start till ledningen och sedan fick Darling Mearas bestämma i lugn fart. Via 1.13,4 sista varvet höll hon enkelt undan och även om det inte blev en överlägsen seger blev den ändå lekande lätt. Tvåa blev Gorgeous Boko som hade en hel del krafter kvar i rygg på ledaren men aldrig fick chansen att utmana. Segertiden blev 1.14,7/2640a.
- Hon kändes fantastiskt fin och hade gott tag i bettet i mål och mycket krafter kvar. Jag är jättenöjd. Vi har haft en lång plan hela året och hittills har allt gått som på räls. Den sista veckan känns det som att vi har allt jobb bakom oss och nu gäller det bara att slippa otur, sa Stefan Persson.

Stenhård duell
En stenhård duell till slut blev det i det andra uttagningsloppet där ledande Rhyme Broline åkte dit precis på mållinjen. Det var Fantasy River som i sista steget tog sig förbi och vann med en nos efter en resa i andra par utvändigt. Tränar gör Ola Samuelsson och segertiden blev 1.15,3/2640a.
- Det är en jättefin häst som vann på 1.12,9 som treåring så det är en talang men hon har varit lite upp och ner och hade inte startat på ett tag. Så det var kul att hon funkade och det är klass på den här hästen, sa segerkusken Johnny Takter.

Dubbel för Stefan Persson
Stefan Persson tog en dubbelseger då han även styrde in sin egentränade Luck Is Back till skrällseger. Efter en invändig resa kom hon ut perfekt femhundra meter kvar och via en mycket vass spurt fångade hon in storfavoriten Unrestricted precis före mål. Den sistnämnde var också bra via ett tufft slutvarv efter attack i tredjespår sjuhundra meter kvar efter en resa i tredje par utvändigt.

Unique Juni från dödens – tredje för Takter
I det femte uttagningsloppet så vann bästa hästen, inget snack om saken. Unique juni blev hängande i spåren från början och fick sedan vandra utvändigt om ledaren hela vägen. Men trots det slog hon klorna i ledande Mulligan över upploppet och gick undan till en övertygande seger efter 1.11,8 sista varvet. Favoriten Bugatti Brick galopperade direkt i starten. Segertiden blev 1.15,2/2640a. Tränar gör Hans R Strömberg och i sulkyn satt Johnny Takter som därmed styrde in sin tredje vinnare i uttagningsloppen till Stochampionatet.
- Det har varit väldigt fina tjejer jag har kört i dag. De har gjort det på bra sätt och ingen är mer nöjd än jag. Det här var en jättefin häst också. Rejäl och vältränad och visste sitt jobb. Hon vann på ett bra sätt, berömde Johnny Takter.
- Det var häftigt, vilken häst. Hon är fantastiskt fin och det är bland de klokaste hästar jag har haft, sa Hans R Strömberg.

Ultra Bright imponerade i femte raka
En imponerande vinnare blev det även i det avslutande uttagningsloppet. Ultra Bright och Fredrik Persson satt länge i kön samtidigt som tempot var lugnt i täten. Men över sista bortre långsidan gick det undan värre när Persson lossade via fjärdespår sjuhundra meter kvar. Hon flög runt fältet och trots en vid slutkurva kopplade hon greppet in på upploppet och försvarade sig den sista biten när Inga In Heaven blev närgången. Ultra Bright avslutade sista varvet efter 1.11,8 och vann på tiden 1.14,7/2640a. Det var femte raka segern för kalmarhästen.
- Nu är ett stort mål nått så det var skönt. Hon kändes väldigt fin. Jag tyckte att det var många hästar i vägen hit och dit och hon kändes så frisk så jag litade på min häst. Hon hade gått tung träning innan så det var nog bra att få sota ur henne. Det har varit fantastiska kvalvinnare och det är nog ett av de bättre Stochampionatet på länge. Får jag rätt lopp och har lite tur så kan hon vinna, sa Fredrik Persson.

Startlista Stochampionatet, 2640 meter autostart:
Tränare inom parentes
1) Luck Is Back (Stefan Persson)
2) Ultra Bright (Fredrik Persson)
3) Unique Juni (Hans R Strömberg)
4) Darling Mearas (Stefan Persson)
5) Cash Crowe (Petri Puro)
6) Rhyme Broline (Svante Båth)
7) Mulligan (Thomas Uhrberg)
8) Unrestricted (Johan Untersteiner)
9) Fantasy River (Ola Samuelsson)
10) Inga In Heaven (Fredrik Wallin)
11) Gorgeous Boko (Markku Nieminen)
12) Schatzi Fayline (Vejo Heiskanen)

Michael Carlsson, Kanal 75


- Hon tränade rätt så tufft i förra veckan så i tisdags blev det ett rätt lugnt jobb. Allting verkar jättebra.Hela V64-omg&..


- Hon tränade rätt så tufft i förra veckan så i tisdags blev det ett rätt lugnt jobb. Allting verkar jättebra.
Hela V64-omgången på Axevalla är uttagningslopp. Endast två hästar från varje lopp går vidare till finalen. Känns det inte djäkligt med så små marginaler?
- Ah, jag ser mera fram emot fredagen än att jag är spänd inför den. Det är bra att jag fick spår två med henne (V64-3). Det hade varit djäkligare om jag hade fått spår tolv om man säger så. Sedan går vi inte under heller om vi inte går till final i Stochampionatet.
Men det skulle inte sitta fel heller?
- Nej, det är det här vi har satsat på. Men det är inga nerver eller så. Just nu känns det bara bra att hon är i så fin form, hästen. Det finns ingenting som tyder på att hon inte ska vara riktigt bra på fredag.
Darling Mearas vann Oaks i fjol, det största loppet för de treåriga stona. Hon har sett bländade fin ut i år, inte minst i den senaste starten.
- Ja, hon var verkligen bra. Året har börjat bra för henne. Hon har återhämtat sig fint efter senast också.
I ett annat uttagningslopp (V64-4) ska du försöka kvala in Luck Is Back till Stochampionatet. Samma fina känsla med henne?
- Det blir värre där. Hon fick ett bra spår hon också men är väldigt besvärlig och är svår att träna just för dagen. Jag trodde att hon skulle bli lugnare i år men det har nästan accelererat åt andra hållet. Det är väldigt svårbedömt.
Vilken häst tycker du ska vara favorit till slutsegern söndagen 23 juli, innan allt drar igång?
- När försöksloppen körts kan det se helt annorlunda ut. Men det är klart, Petri Puros Cash Crowe (V64-1) har imponerat något enormt. Men även min Darling Mearas har ju varit väldigt bra. Puro får gärna vara favorit, det spelar ingen roll för min del, säger Stefan Persson.

Mikael Wikner, Kanal 75


Axevalla kör uttagningsloppen på fredag kväll och de två bästa i varje försök är klara för finalen. De två ..


Axevalla kör uttagningsloppen på fredag kväll och de två bästa i varje försök är klara för finalen. De två hetaste hästarna på förhand är fjolårets Oaks-vinnare Darling Mearas, samt Cash Crowe som vann Drottning Silvias Pokal i år. Darling Mearas startar från spår två i sitt uttagningslopp och Cash Crowe har spår tre i sitt försök.
Förstaprisen i loppen är 50 000 kronor och de ingår i V64-spelet på fredag.

Uttagning 1, 2640 auto
1 Schatzi Fayline – Kim Eriksson
2 Mellby Estella – Ulf Ohlsson
3 Cash Crowe – Johnny Takter
4 Unstirred Drink – Erik Adielsson
5 New Flame – Per Linderoth
6 Amalia Cash – Örjan Kihlström
7 Dealwithakiss – Johan Untersteiner
8 Mamasan – Björn Goop
9 Lucky Babe – Lasse Punkari
10 Like A Star – Adrian Kolgjini
11 Firstlady Michelle – Sören Boel
12 Nightlight M.L. – Magnus S Karlsson

Uttagning 2, 2640 auto
1 Flight Plan – Robert Bergh
2 Zoom Zoom – Ulf Ohlsson
3 Xperia Knick – Johan Untersteiner
4 Rhyme Broline – Erik Adielsson
5 Milady Amok – Jorma Kontio
6 Perfect Beauty – Nicklas Westerholm
7 Julia af Solnäs – Peter Untersteiner
8 J.A. Connie Bell – Kim Eriksson
9 Undine – Örjan Kihlström
10 Fantasy River – Johnny Takter
11 Come And Dream – Christoffer Eriksson
12 Flo Jo Keeper – Björn Goop

Uttagning 3, 2640 auto
1 Gorgeous Boko – Mika Forss
2 Darling Mearas – Stefan Persson
3 Maremma Sock – Thomas Dalborg
4 Irish Cream Zon – Carl Johan Jepson
5 Julia Pellini – Thomas Uhrberg
6 Dragondamour Sisu – Jorma Kontio
7 Dream Lane – Erik Adielsson
8 Grace Boko – Ulf Ohlsson
9 Global Tendency – Peter Untersteiner
10 Northern Trick – Johan Untersteiner
11 Star Treatment – Örjan Kihlström
12 Zahara Goj – Björn Goop

Uttagning 4, 2640 auto
1 They Don’t Know – Torbjörn Jansson
2 Mellby Exotic – Örjan Kihlström
3 Global Tess – Jonas Moberg
4 Luck is Back – Stefan Persson
5 Comewithaflash – Mika Forss
6 Impala Zon – Erik Adielsson
7 D’Laina – Claes Sjöström
8 Razzamatazz Face – Adrian Kolgjini
9 Genta – Björn Goop
10 Lady Zappa – Ulf Ohlsosn
11 J.J. – Carlos Sjöström
12 Unrestricted – Johan Untersteiner

Uttagning 5, 2640 auto
1 Bugatti Brick – Jorma Kontio
2 O.M. Dont Cry – Björn Goop
3 Mulligan – Thomas Uhrberg
4 Cikoria Frazer – Tobias J Gustafsson
5 Unique Juni – Johnny Takter
6 Domestic Ås – André Eklundh
7 Dame of Mearas – Johan Untersteiner
8 Unreturned Love – Örjan Kihlström
9 Bravivivicimo – Erik Adielsson
10 Nikki Celeber – Per Linderoth
11 Devon Am – Oskar J Andersson
12 Pressure Regulated – Ulf Ohlsson

Uttagning 6, 2640 auto
1 Emelie Hall – Johnny Takter
2 Tour Knight – Johan Untersteiner
3 Inga in Heaven – Örjan Kihlström
4 Uncertain Age – Christoffer Eriksson
5 Alandias da Vinci – Björn Goop
6 Eva I.H. – Mika Forss
7 Mellby Elegant – Robert Bergh
8 Hashtag One – Kim Eriksson
9 Vegas Am – Johan Untersteiner
10 Ubangi – André Eklundh
11 Rani Face – Adrian Kolgjini
12 Ultra Bright – Fredrik Persson

Kanal 75


Att många av fjolårets årgångstoppar vill försvara sina positioner bekräftades under fredagskvällens pokalkval på &..


Att många av fjolårets årgångstoppar vill försvara sina positioner bekräftades under fredagskvällens pokalkval på Åbytravet.
”Årets treåring” Deimos Racing kanske inte hade sin bästa dag och slog på en galopp i provstarten, men i allvarets stund tog han sig samman och avgjorde från ledarryggen.
- Han var inte hundra procent rytmisk och jag hann fundera om jag skulle dra tussarna. Nu drog jag aldrig dem, jag hade aldrig förlåtit mig själv om det kostat finalplatsen, kommenterade Erik Adielsson sedan han nosat ut Dominion Beach i kvällens tätaste upploppsfight.
Samma segerväg via open stretch valde Peter Untersteiner, med skillnaden att han blixtrade till spets och släppte ifrån sig kommandot bakom kvällens utropstecken Justice Ås.
- Han går nog lika bra i ledningen, men jag valde att släppte eftersom jag fick köra hårt för att komma dit och inte riktigt visste var jag hade honom. Men när de andra smackade på sina hästar i sista sväng så blev han bara mer taggad. Det är en fröjd att få den här fina hästen i träning, han är köpt för att vara med i här och i Sprintermästaren, förklarade Untersteiner om USA-importen som gjorde sin andra start på svensk mark.
Minst lika imponerande var de övriga tre kungavinnarna. Petri Salmelas Makethemark, Conrad Lugauers Gareth Boko och Fredrik Perssons Monark Newmen bidade alla sin tid i utvändiga slaglägen och växlade ner sina konkurrenter via virvlande upplopp.

Spetsvinnare bland stona
Om ledningen visade sig för tuff för grabbarna så var utdelningen därifrån mer normal bland stona denna regniga kväll. Per Nordströms Dixi Boko räddades av mållinjen mot skuggande Luck is Back medan Robert Berghs USA-import Ginny Weasley forcerades främst från bakspår och stod emot självaste Caddie Lisieux. När obesegrade Cash Crowe straffade ut sig med galopp låg fältet öppet för härdade Undine som gick undan medan favoriten reparerade storstilat till sista finalplatsen.
Kvällens andra stora överraskning var Fredrik Wallins Inga In Heaven som tog vägen via dubbla open stretch.
Finalerna med nästan en miljon vardera i förstapris körs på Åbytravet 13 maj


Startlista
Drottning Silvias Pokal
2 140 meter autostart

1. Ginny Weasley (Robert Bergh)
2. Inga In Heaven (Fredrik Wallin)
3. Dixi Sisu (Per Nordström)
4. Undine (Catarina Lundström)
5. Quebec C.D. (Peter G Norman)
6. Caddie Lisieux (Roger Walmann)
7. Nouvelle Avenue (Thomas L Larsson)
8. Julia af Solnäs (Peter Untersteiner)
9. D’Laina (Claes Sjöström)
10. Luck is Back (Stefan Persson)
11. Utrecht Rapid (Ann-Carin Bronsman)
12. Cash Crowe (Petri Puro)
Förstapris: cirka 975 000 kronor

Startlista
Konung Gustaf V:s Pokal
2 140 meter autostart

1. Monark Newmen (Fredrik Persson)
2. Gareth Boko (Conrad Lugauer)
3. Deimos Racing (Svante Båth)
4. Makethemark (Petri Salmela)
5. Justice Ås (Peter Untersteiner)
6. National Prince (Svante Båth)
7. Dominion Beach (Stefan Melander)
8. Valley Brodde (Roger Walmann)
9. Handsome Brad (Ulf Stenströmer)
10. Gandhi Boko (Marcus Lindgren)
11. Grant Boko (Reijo Liljendahl)
12. Diamanten (Robert Bergh)
Förstapris: cirka 975 000 kronor

Robin Johansson, Kanal 75


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande för..


Regnet öste ner över Solvalla den här söndagen då det kördes V75 och semifinaler i Breeders Crown. Det var krävande förhållanden och en bana som var rena lervällingen. Det ställde till det för kuskarna som hade väldigt svårt med sikten under loppen och fick sina ögon igenmurade. Tränaren till vinnaren av Svenskt TravOaks, Stefan Persson, hade fått för mycket grus i ögonen i ett tidigare lopp och kunde knappt se någonting. Han skulle ha kört sin stjärna Darling Mearas men fick lämna över tömmarna till Kevin Oscarsson. Den talangfulle lärlingen svingades sig upp bakom jättefavoriten och förivrade sig inte. Efter en lugn start där Kevin körde på säkerhet fick han ta över ledningen av Flo Jo Keeper efter femhundra meter. Sedan var det spel mot ett mål och Darling Mearas såg fantastiskt fin ut när hon i närmast okörd stil skar mållinjen enkelt före de övriga.
- Det hela blev på kort varsel när Stefan kom springande till mitt stall och sa att han inte kunde köra. Man får mycket press på axlarna men jag tänkte inte så när jag fick chansen utan fokuserade på rätt grej. Det första jag tänkte var fokus på alla lopp hon gjort och hur jag upplevt att hon är i svängarna. Väl i loppet var det inga problem alls. Hon var lite rullig i Oaks-finalen men i dag var hon hur fin som helst, sa Kevin Oscarsson.
Och tillade:
- Det var en riktigt fin häst och hon hade mycket krafter kvar i mål. Jag hade ett ton i linorna över mål.

Policy of Truth mäktig från spets
Policy of Truth fick se sig snöpligt nerspeedad i Kriteriet med knapp marginal. Nu kan han ta revansch genom att vinna Breeders Crown-finalen för treåriga hingstar och valacker. Han sattes aldrig på prov när han i mäktig stil vann sin semifinal för Örjan Kihlström efter att ha tagit över ledningen från Monark Newman efter ett halvvarv. Policy of Truth gled enkelt undan över upploppet och vann med till synes gott om krafter kvar. Han hade tur i lottningen till finalen och fick spår två.
- Hästen är ju jättefin och gjorde precis det han skulle. Det blev lämpligt och han gick undan fint till slut. Han har varit bra länge och känns fortsatt lika fin, berömde Örjan Kihlström.
Tränaren Reijo Liljendahl, som var besviken efter Kriteriet trots en andraplats, var nu desto gladare.
- Jag är jättenöjd och hoppas att vi får lite revansch i framtiden, sa Reijo.

Grant fBoko ixade dubbel till Reijo
Solvalla-tränaren fick ytterligare en vinnare och Breeders Crown-finalist när Grant Boko ledde från start till mål. Trots en tuff öppning hade han mod och kraft att svara Valley Brodde över upploppet. Efteråt var tränare Liljendahl irriterad över att hans häst fick inleda i ett hårt tempo.
- Jag är glad men samtidigt är jag förbannad när han får gå så hårt. Det är när chanslösa kuskar kör för hårt. Båda mina hästar har gått väldigt bra men jag är inte nöjd när han får jobba så hårt, sa Reijo Liljendahl.
Segerkusken Ulf Ohlsson var imponerad av sin hästs insats.
- Det var en väldigt tuff inledning och banan var väldigt sugande så det var bra att han klarade av att vinna, sa Ohlsson.

In Vain Sund övertygade
In Vain Sund var för drygt en vecka sedan trea i Europaderbyt bakom Readly Express och Tobin Kronos. Den Daniel Redén-tränade hästen visade nu att det loppet och resan fram och tillbaka till Paris inte bekommit honom negativt. In Vain Sund övertygade när han spurtade till seger i sin semifinal för de fyraåriga hingstarna och valackerna. Örjan Kihlström gav hästen en bra resa i tredje par utvändigt och parerade snyggt när In Vain Sund tog ett felsteg i sista kurvan. Över upploppet kom han farande och avväpnade en tapper Erik Sting. En oerhört stark insats gjorde Isor Håleryd som trots en startgalopp spurtade in som tvåa efter en stark avslutning.
- Han har visat kanonform på slutet men man vet ju aldrig. Han var nyss i Paris och startade och har fått långa resor och tuffa lopp. Vi hade ett dåligt läge men det löste sig ändå hyggligt och vann med både tussarna och norsken kvar, sa Örjan Kihlström.

Galactica enkelt från spets
Galactica var tillbaka i vinnarcirkeln när hon vann sin semifinal för Lars-Åke Söderholm. Stochampionatsvinnaren öppnade snabbt och tog direkt han om ledningen. Hon blev sedan aldrig utmanad på allvar och gled enkelt undan över upploppet.
- Hon gör alltid sitt och jag trodde inte att hon skulle komma till ledningen så enkelt. Sedan trodde jag nog att det var lugnt och det var det också men hon var lite slö i ledningen och jag tyckte inte att det var det där rätta trycket i henne. Jag var lite orolig men hon gled ju bara undan till slut och det var aldrig någon fara, sa Lars-Åke Söderholm.
Vid sidan av banan stod hästens tränaren Malin Bergström som nu får se sin stjärna i Breeders Crown-finalen hemma i Eskilstuna om två veckor.
- Det är helt enormt och hon är helt fantastiskt. Jag har varit så nervös hela veckan och det blir så kul att få avsluta säsongen på hemmaplan, sa Malin Bergström.

El Diablo B.R. imponerade
Mamasan skrällde i V75-4, i Breeders Crown för treåriga ston, för Björn Goop. Hon fick en perfekt resa i rygg på ledaren och hade tur när luckan uppenbarade sig trehundra meter kvar när utvändige Fantasy River galopperade. Hon avslutade sedan bra och fick tag i en mycket tapper Unrestricted precis på mållinjen. Favoriten Unrestricted föll med flaggan i topp efter att ha gått ett tufft slutvarv.
El Diablo B.R. vann det norska travderbyt och tränaren Frode Hamre har sagt att det är den bästa norskfödda häst han har tränat. Nu lånade han ut sin fyraåringsstjärna till Björn Goop och han gjorde inga misstag. Goop körde till ut på första långsidan och fick välvilligt ta över ledningen av Target Kronos. Andrahandsfavoriten Tobin Kronos fick en tung inledning via tredjespår runt den första kurvan och fick sedan harva utvändigt om ledaren hela vägen. Tobin Kronos kunde inte gå i närkamp med El Diablo B.R. som gled undan i läcker stil över upploppet. Tobin Kronos höll dock strålande som tvåa.
- En jättefin häst, han är väldigt stark och känns som en riktig tävlingsmaskin. Han vann med krafter kvar, sa Björn Goop.

Caddie Lisieux trots tung resa
Utanför V75-spelet så imponerade Caddie Lisieux när hon bara var bäst trots en blytung resa för Kenneth Haugstad via tredjespår och dödens. Det Roger Walmann-tränade stoet vann enkelt och övertygade stort.
Gareth Boko var inte frisk i Kriteriet men nu var han tillbaka med besked. I semifinalen för treåriga hingstar och valacker körde Per Lennartsson till ledningen ut på den första långsidan samtidigt som storfavoriten Diamanten hamnade illa till i tredjespår och backades sedan ner i kön. Gareth Boko blev utmanad av Mcspirit in på upploppet men svarade snyggt och gled undan i mycket fin still till en säker seger.
I semifinalen för fyraåriga hingstar och valacker blev det seger för Zoko Lane som var mycket duktig och tävlingsdagen avslutades med In Toto Sund som spurtade hem semifinalen för fyraåriga ston. Därmed ordnade han en dubbelseger till tränaren Daniel Redén.
Favoriterna radade upp sig på V75 och sju rätt gav 1065 kronor. Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt och därmed blir det dubbeljackpot till nästa V75-omgång som är på lördag på Jägersro.
Finalerna i Breeders Crown avgörs i Eskilstuna 6 november med 800 000 kronor i förstapris i varje lopp.

Final i Breeders Crown för 3-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Grant Boko
2) Policy of Truth
3) Gareth Boko
4) Monark Newmen
5) Mcspirit
6) Deimos Racing
7) Electric Light
8) Baron Gift
9) Valley Brodde
10) Rafiki Fri
11) Super Nice
12) On The Line

Final i Breeders Crown för 3-åriga ston
2140 meter autostart
1) Mamasan
2) Caddie Lisieux
3) Darling Mearas
4) Rhyme Broline
5) Xperia Knick
6) Geisha Boko
7) Flo Jo Keeper
8) Luck Is Back
9) Unrestricted
10) New Flame
11) Unstirred Drink
12) Callela Eliza

Final i Breeders Crown för 4-åriga hingstar och valacker
2140 meter autostart
1) Tobin Kronos
2) In Vain Sund
3) El Diablo B.R.
4) Zoko Lane
5) Isor Håleryd
6) Day Or Night In
7) Target Kronos
8) Pajas Face
9) Ceasar Sisu
10) Erik Sting
11) Robin Roof
12) Pythagoras Face

Final i Breeders Crown för 4-åriga ston
2140 meter autostart
1) In Toto Sund
2) Galactica
3) Timbal
4) Treasure Kronos
5) Cerveza
6) Bijou Bourbon H.M.
7) Caresse
8) High Expectation
9) New Devotion
10) Feel The Muscle
11) Going Diablo
12) Spoil Me

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-11-06 2016-11-06 Eskilstuna-6 Kevin Oscarsson 2140/8 C 4 13.7 568
2016-10-23 2016-10-23 Solvalla-8 Stefan Persson 2140/3 B 4 15.1g 71
2016-10-11 2016-10-11 Axevalla-8 Stefan Persson 2140/4 C 3 14.1 48
2016-09-12 2016-09-12 Solvalla-4 Stefan Söderkvist 2140/1 B 4 13.7 22
2016-08-31 2016-08-31 Åby-7 Stefan Söderkvist 2140/6 C 2 13.6 67
2016-08-17 2016-08-17 Solvalla-6 Stefan Söderkvist 1640/4 C 4 11.8 56
2016-08-05 2016-08-05 Halmstad-3 Stefan Söderkvist 2140/6 D 1 13.8 36
2016-07-15 2016-07-15 Axevalla-2 Stefan Persson 2140/10 C 8 15.7 248
2016-07-03 2016-07-03 Axevalla-2 Håkan K Persson 2140/3 C 5 16.7 232
2016-06-19 2016-06-19 Axevalla-1 Håkan K Persson 2140/11 B 4 16.4 143
2016-05-30 2016-05-30 Halmstad-2 Stefan Persson 2140/7 B 2 16.7 36
2016-04-21 2016-04-21 Halmstad-2 Stefan Persson 2140/8 D 4 16.0 35
2017-10-29 2017-10-29 Solvalla-2 Stefan Persson 2140/9 D 0 g 401
2017-10-17 2017-10-17 Axevalla-6 Kevin Oscarsson 2140/6 D 3 15.1 274
2017-09-27 2017-09-27 Solvalla-9 Kevin Oscarsson 1640/6 D 5 12.2 295
2017-08-23 2017-08-23 Jägersro Trav-2 Stefan Persson 2140/6 B 0 14.1 290
2017-08-08 2017-08-08 Jägersro Trav-1 Kevin Oscarsson 2140/3 C 2 14.7 45
2017-07-23 2017-07-23 Axevalla-10 Håkan K Persson 2640/1 D 6 13.6 509
2017-07-14 2017-07-14 Axevalla-7 Stefan Persson 2640/4 D 1 14.8 248
2017-06-26 2017-06-26 Halmstad-6 Kevin Oscarsson 1609/7 D 0 13.6 125
2017-05-13 2017-05-13 Åby-5 Stefan Persson 2140/10 D 6 13.6 1065
2017-04-28 2017-04-28 Åby-6 Stefan Persson 2140/6 C 2 13.7 217
2017-04-01 2017-04-01 Solvalla-2 Stefan Persson 2140/11 D 0 14.4 1000
2017-03-15 2017-03-15 Solvalla-8 Kevin Oscarsson 2140/3 C 0 14.3 305
2017-03-07 2017-03-07 Jägersro Trav-9 Stefan Persson 2140/5 C 0 13.8 32ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se