L.Q.Widde travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med L.Q.Widde travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen L.Q.Widde har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
L.Q.Widde har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst L.Q.Widde


I Elitloppet på Solvalla för två veckor sedan lyckades inte Alessandro Gocciadoro ta sig till finalen med Vernissage Grif efter en offensiv sat..


I Elitloppet på Solvalla för två veckor sedan lyckades inte Alessandro Gocciadoro ta sig till finalen med Vernissage Grif efter en offensiv satsning i sitt försök.
I helgen kom fuxen till Östersund som titelförsvarare i Jämtlands Stora Pris och hade inga problem att bärga förstapriset 700 000 kronor.
Visserligen hade man en hel del hjälp på vägen av konkurrenter. Ingen skugga ska dock falla över den åttaårige hingsten som var bra igen efter en sämre period.
Vernissage Grif inledde från ett bakspår och fick kliva på i tredjespår 700 meter från mål. I den sista kurvan sågs vinnaren i fjärdespår men var bara bäst den här dagen och länsade undan till seger med sex längder.
Kusken och tränaren Alessandro Gocciadoro bjöd på en spektakulär segergest. Med armarna i vädret och de långa tömmarna i ena handen hälsade han publiken.
I vinnarcirkeln efter loppet lirkades det med vinnaren. Kunde Östersundstravet till och med vara Gocciadoros nya favoritbana?
- Ja… efter Solvalla så är det helt klart Östersund! kontrade Gocciadoro.
Vernissage Grif har inte varit som bäst i år och stallet har låtit hästen leta formen.
- Det finns inte ord för att beskriva den här fantastiska hästen. Nu har han haft en period då han inte varit helt till sin fördel. Men vi har tävlat honom med skor de två senaste loppen och det har funkat fantastiskt bra, sa Gocciadoro efter segern på tiden 1.12,7 över 2140 meter auto.

Rivigt i kallvädret
Östersundstravet hade otur med vädret efter två pandemiår som hållit publiken borta. Banan var inte som bäst och publiken kunde ha fått en bättre upplevelse av tävlingarna som delvis ansattes hårt av regn.
Huvudlöpningen Jämtlands Stora Pris blev emellertid mycket sevärd med körning på flera händer.
Stefan Melanders elitlopppsfemma Click Bait hade innerspåret och försvarade den positionen loppet igenom och utsattes för press i omgångar.
I starten ville Fredrik B Larsson till ledningen med Milliondollarrhyme men fick ge sig och kröp ner bakom Click Bait. Per Lennartsson var sedan på väg att släppa till loppets favorit Mister Hercules 1400 meter från mål. I momentet efter rullade Örjan Kihlströms häst över i galopp.
1300 meter kvar kom så Mika Forss upp på utsidan och satte press med Selected News. En slagen häst redan 1400 meter från mål medan Click Bait i stället höll urstarkt till tredjeplatsen.
Fredrik B Larsson snirklade sig loss med Milliondollarrhyme som sköt till i tredjespår genom slutkurvan till andraplatsen.

Dubbel till Gocciadoro
Alessandro Gocciadoro dubblerade på V75. Italienaren spår en mycket bra säsong i Sverige för Italienfödde Born to Run. Femåringen spelades till lördagens största favorit på V75 (72 procent) och tog en överlägsen seger.
I klassikern Storsjöpokalen (silverdivisionen) gick det undan den tunga banan till trots.
Efter en öppning i underkant 1.08 för täthästarna satte Mika Forss högsta fart med Hector Sisu och kuppade sig till ledningen 850 meter från mål och fick direkt en ledning med ett par längder.
Forss lät den femårige valacken hålla tempot uppe och försprånget räckte till knapp seger. Storfavoriten Gardner Show avslutade starkt och tog andraplatsen ett ”huvud” bakom vinnaren.
Petri Salmela tränar Hector Sisu som får högsta betyg för insatsen.
- Jag har känt i årets starter att han blivit bättre och bättre och senast gick han i mål med krafter kvar. Funderade därför på att köra lite offensivare den här gången, han var mycket bra, berömde Mika Forss femåringen som segrade på de under omständigheterna mycket fina 1.11,6 över 1640 meter auto.
Bergsåkertränaren Henrik Svensson hade en frisk Kalmar i nävarna i Sjunga Bests Minne och femåringen vann enkelt efter en stark sista kurva i spåren närmast före Ulvsåsen, också den hästen från Sundsvall. Favoriten L.Q.Widde tröttnade efter ett ryckigt lopp.

Lövdal säker på sin sak
- Frågan är om någon kusk haft en bättre chans på V75?
Andreas Lövdal stack ut hakan i lördagens tv-sändningar med storfavoriten Bentley Gar i lärlingsloppet Wångens Stora Ungdomspris.
Stoet kom i Timo Nurmos träning i april, och tog nu tredje segern i Sverige på lika många starter. Lövdal körde fram direkt från tillägget och lät den femåriga italienska överta ledningen på den sista bortre långsidan och sedan tackade storfavoriten för sig.
Östersundstränaren Oscar Berglund fick triumfera på hemmaplan med sitt team då Firefoot vann klass II-försöket enkelt efter tidig ledning för Magnus Djuse.
Berglund har haft sjuka hästar och vill helst glömma starten på 2022.
- Det har gått fruktansvärt dåligt. Men att få vinna så här på hemmaplan räddar upp allt, pustade Berglund.
Robert Bergh vann bronsloppet med L.L.Royal som tog sin tredje raka seger.
Sju rätt delade ut 4 424 kronor till 4921 system.

Mikael Wikner, Kanal 75


Finalomgången i påskhelgens Spring Race med V75® fyra dagar i rad avgjordes på Romme och russinet i kakan var deltävling två i ..


Finalomgången i påskhelgens Spring Race med V75® fyra dagar i rad avgjordes på Romme och russinet i kakan var deltävling två i Paralympiatravet. Who’s Who bar favoritskapet men då han galopperade på sin väg mot ledningen i första sväng blev det istället Milligan’s School som fick överta taktpinnen efter ett halvvarv. Men trots sin favoritposition var han chanslös mot utvändigt travande Born Unicorn. Den sistnämnde hade knäckt ledaren redan i slutkurvan och över upploppet gick han undan till överlägsen seger med en stillasittande Björn Goop i sulkyn.
- Han är stark. Huvan är kvar också. Fy f-n vad bra! segerbubblade Daniel Redén, som har fått åttaåringen att hitta nya växlar.
Sedan Solvallatränaren fick in hästen hösten 2020 har han vunnit 9 av 18 lopp.
- Han har utvecklats otroligt och det är det som är tjusningen med travhästar, att det kan komma oanade steg ibland, sa kusken Björn Goop.

Enkelt för Westholms segerstaplare
Med fyra raka segrar bakom sig spelades L.Q.Widde till jättefavorit i kallblodsdivisionen och från ledningen hade han inga som helst problem med att infria spelakollektivets förväntningar.
- Jag fick en dålig känsla 600 kvar när Tomas kom ner i rygg på mig, för jag tyckte att det (Rönningsgutten) var värsta motståndaren, så då väckte jag upp honom lite och sa ”hallå, vi ska vinna i dag”, och då lyssnade han, sa Jörgen Westholm.
Det var L.Q.Widdes 13:e seger i 15:e starten och gladast, eller kanske mest lättat, av alla på Romme var hans skötare och delägare Heidi Jääskeläinen.
- Det här är väldigt känslosamt. Det har varit jättestressigt hela veckan och jag har varit jättenervös. Min familj är här från Finland och det här är det största som har hänt i min karriär med hästarna.
Jörgen Westholm tog även hem klass I-försöket. Där var det Hazyshadeofwinter som avgjorde till säker seger sedan luckan uppenbarat sig från ledarryggen i god tid före mål.
- Det var stolpe in på ett par ställen men det ska man ha för att vinna på V75, sa hemmatränaren.

Megaskräll bäddade för hög utdelning
Favoritspelade Succession såg länge ut att gå mot seger från ledningen i diamantstoets försök men där bakom hade Paw Mahony elegant lotsat fram 156-oddsaren R.K.Queen från sitt "omöjliga" utgångsläge med bakspår på 20-metersvolten. I slutkurvan hittade ekipaget loss från tredje par invändigt och när 156-oddsaren fick fritt spelrum flög hon fram till säker seger.
- Jag är jätteöverraskad! Att stå med bakspår och tillägg kräver maxklaff, och det hade vi. Det var ingen som ville vara på innerspår och rätt vad det var satt vi där vi skulle för att hon skulle ha chans, och hon avgjorde på ett bra sätt, sa hästens tränare och kusk Paw Mahony.
Daniel Redén fick även se egenuppfödde Epimetheus vinna bronsdivisionen den tunga vägen för Örjan Kihlström och i klass II höll Peter G Normans Brasco Brodde och Erik Adielsson undan från ledningen. Samma kusk satt bakom vinnaren i silverdivisionen där Sofia Aronsson-tränade Unico Broline tog revansch på Pheonix Photo.
- På samma sätt som den här var fantastisk tvåa förra gången var Phoenix Photo fantastisk tvåa i dag, sa Erik Adielsson.
Sjur rätt på V75 delade ut 185 068 kronor, sex rätt 111 kronor och då femrättsutdelningen understeg 15 kronor går den potten vidare till nästa veckas omgång i Halmstad.

Ola Johansson, Kanal 75


L.Q.Widde tog seger nummer elva i karriärens 13:e start när han bollade med konkurrenterna i V64-3. Hästen har inte varit sämre än tv&a..


L.Q.Widde tog seger nummer elva i karriärens 13:e start när han bollade med konkurrenterna i V64-3. Hästen har inte varit sämre än tvåa hittills och han var smått överlägsen från ledningen. Westholm avslutade även V64 genom att vinna nästan lika enkelt med Cuenca från ledningen.
En imponerande uppvisning bjöd Todin på i den femte avdelningen. Han blev utsatt för stenhård press av Gott Klirr och Jan-Olov Persson som tvingade ledaren att öppna första varvet efter 1.22. Kort senare galopperade Gott Klirr medan Todin fortsatte att trumma på framme i täten. När man trodde att han skulle börja krokna så ökade hästen istället. Det blev en överlägsen seger på finfina tiden 1.23,4/2140a tillsammans med Dagfinn Aarum. Tränar gör Erik Killingmo och det var en smått lyrisk segerkusk som intervjuades efter loppet.
– Det var en otroligt fin teknik på den här hästen. Han kommer att gå till eliten. Jag är väldigt imponerad av hästen som var i superskick. Han har både fart, teknik och moral. Han är snabb som tusan och kom i mål med öronpropparna i, berömde Dagfinn Aarum.
Tränaren Svante Ericsson har börjat det nya året strålande och det har även Jean P.Hill gjort. Ikväll kom årets tredje seger på lika många starter och i sulkyn satt Tom Johansson som vann sitt livs första lopp i karriären.
Ulf Ohlsson tog en dubbelseger på V64 när han styrde in Petri Salmela-tränade Zinco Jet i den första avdelningen knappt, samt Svante Båth-tränade Isabelle Mearas i den fjärde avdelningen.
Sex rätt på V64 gav 102 kronor och det blev ingen utdelning alltså varken på fem eller fyra rätt. Därmed väntar en dubbeljackpot på V64 på måndag då det är Färjestad som är värd för miljonspelet.

Michael Carlsson, Kanal 75


Omgångens hårdast spelade häst L.Q.Widde hade inga problem att fixa tionde seger i tolfte starten för Jörgen Westholm.Boke Palema och..


Omgångens hårdast spelade häst L.Q.Widde hade inga problem att fixa tionde seger i tolfte starten för Jörgen Westholm.
Boke Palema och Goldstile var två andra favoriter som infriade förväntningarna.
När Versace Broline och Peter Zadel satte punkt för V64 i andra starten för Maria Törnqvist stod det klart att utdelningen skulle stanna vid dryga tusenlappen.
6 693 system hittade dit och då utdelningen för fyra rätt understeg jackpotgränsen innebär det att nästan två miljoner kronor går vidare till tisdagens V64 som avgörs på Jägersro – där ATG uppskattar att en ensam vinnare kan bli fem miljoner kronor rikare.

Robin Johansson, Kanal 75


 Han kvalade på 1.35,8 som tvååring.Men det skulle dröja ytterligare tre år innan L.Q.Widde gjorde debut på tävling..


 Han kvalade på 1.35,8 som tvååring.
Men det skulle dröja ytterligare tre år innan L.Q.Widde gjorde debut på tävlingsbanan.
När han väl kom till start kunde inget stoppa hästen som radade upp åtta raka segrar innan han åkte på sin första förlust på Rättvik i somras.
På måndagen återkom den nu sjuårige valacken efter halvårslångt tävlingsuppehåll och gjorde som han brukar – brakade till spets och släppte ingen förbi sig.
- Det var skönt, vi har jobbat i motvind med honom ett tag nu och jag hade ingen aning om hur han var i form. Han betedde sig fint, men travade inte som bäst till slut så där har vi fortfarande lite att jobba med. Men det har inte blivit som vi planerat under hösten så då får man vara nöjd med seger, sade Jörgen Westholm.

”Världens finaste kallblod”
Apropå tidiga kallblod så blev Lome Lux omskriven då han gick ett kvallopp redan i mars som tvååring.
Tio månader senare var det dags för tävlingsdebut och den löstes snyggt sedan Anders Högberg kört till ledningen och hållit undan på 1.36,1/2 140 meter.
- Helt fantastiskt, jag har haft en jävulsk press på mig den här veckan när Norge skrivit helsidor om honom. Han har ju vunnit utställningarna och fått de högsta poäng ett kallblod fått de senaste 20 åren enligt domarna. Så vi kan gott säga att det är världens finaste kallblod, mös kusken, tränaren och uppfödaren som hittat ett eget uppträningskoncept.
- Jag har gjort ett litet experiment, på den filosofi jag har. Han gick sitt första träningspass ihop med sin mamma då han var fem månader. Han sprang bredvid henne i galoppintervallet och var före henne redan då, berättade Anders Högberg om treåringen som blir spännande att följa framöver.
V64 betalade 19 529 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


Samtliga vinster hade tagits från ledningen.Från spår 14 bakom bilen såg därför torsdagens uppgift knepig ut på för..


Samtliga vinster hade tagits från ledningen.
Från spår 14 bakom bilen såg därför torsdagens uppgift knepig ut på förhand.
Men det löste den sexårige valacken lika enkelt som elegant då han dundrade in i ”gröten” av hästar och skar igenom så fint att han kunde glida till spets efter ett halvvarv, utan att Westholm ens behövde ta i högertömmen.
Resten blev uppvisning när L.Q.Widde precis som i sin senaste start dundrade ifrån konkurrenterna med ”många längder”.
Segertiden blev 1.27,7/2 140 meter autostart och belöningen 30 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-03-18 2018-03-18 Gävle-2 Robert Wilhelmsson 2160/9 B str
2020-10-31 2020-10-31 Färjestad-4 Jörgen Westholm 1640/1 B 1 26.6 12
2020-10-13 2020-10-13 Eskilstuna-10 Jörgen Westholm 1640/3 A 1 24.6 15
2020-09-25 2020-09-25 Bergsåker-3 Jörgen Westholm 2140/7 A 1 28.1 15
2020-06-28 2020-06-28 Hagmyren-5 Jörgen Westholm 2140/4 B 1 30.2 13
2020-06-05 2020-06-05 Romme-8 Jörgen Westholm 2140/7 A 1 29.9 14
2021-11-26 2021-11-26 Romme-7 Jörgen Westholm 1640/5 A str
2021-07-17 2021-07-17 Bollnäs-8 Jörgen Westholm 2140/2 A 2 25.6 17
2021-06-26 2021-06-26 Rättvik-2 Jörgen Westholm 2140/6 A 2 25.8 15
2021-05-27 2021-05-27 Rättvik-2 Jörgen Westholm 2140/14 A 1 27.7 14
2021-05-05 2021-05-05 Bergsåker-8 Jörgen Westholm 1660/9 A 1 24.9 14
2021-03-29 2021-03-29 Bollnäs-6 Jörgen Westholm 1660/12 A 1 28.3g 12
2022-06-11 2022-06-11 Östersund-6 Jörgen Westholm 2140/3 A 8 27.3g 35
2022-06-03 2022-06-03 Rättvik-8 Jörgen Westholm 1640/1 A 3 22.7 17
2022-04-17 2022-04-17 Romme-8 Jörgen Westholm 2140/3 A 1 24.7 14
2022-03-19 2022-03-19 Momarken-12 Jørgen Westholm 2140/1 B 1 26.1 17
2022-02-18 2022-02-18 Romme-6 Jörgen Westholm 1640/8 B 1 24.6 13
2022-02-07 2022-02-07 Färjestad-7 Jörgen Westholm 2140/5 A 1 27.9 15
2022-01-17 2022-01-17 Romme-4 Jörgen Westholm 2140/6 B 1 27.9 17
2023-12-30 2023-12-30 Gävle-6 Jörgen Westholm 2160/10 A 0 30.0 146
2023-12-11 2023-12-11 Romme-6 Oskar Kylin Blom 2160/8 B 5 29.0 55
2023-11-11 2023-11-11 Bergsåker-6 Jörgen Westholm 2160/7 B 0 25.9 43
2023-10-26 2023-10-26 Gävle-9 Mika Forss 1640/2 B 2 23.8 30



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se