Loke Survive travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Loke Survive travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Loke Survive har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2020-07-10 2020-07-10 Dannero-5 Kevin Porshage 1660/11 B

Nyheter för travhäst Loke Survive


Åbytränaren ångar på i toppen som vanligt och har fina 25 i segerprocent för stallets hästar i år. I lördagens V75-o..


Åbytränaren ångar på i toppen som vanligt och har fina 25 i segerprocent för stallets hästar i år. I lördagens V75-omgång i Örebro är stayerloppet Örebro International en av de sportsliga godbitarna. Förstapriset är 400 000 kronor och i fjol tog Robert Bergh-tränade Balfour en övertygande seger i det här kraftprovet, tillsammans med Kim Eriksson. I år är det Tesio som Robert Bergh väljer att sela ut över distansen 3140 meter. Den väldige Tesio (mäter 1.72 centimeter över manken) är inte bara stor till växten utan har också visat sig väldigt kapabel. Han blev direkt en snackhäst när han vann i debuten som treåring på tiden 1.14,2 i voltstart. Nu tre år senare har hästen gjort 20 starter och vunnit i tio av dem. Han har haft en hel del bekymmer, galopperat en del och tävlat sporadiskt men också visat sitt kunnande när han fungerat som han ska. Numera finns Tesio hos Robert Bergh och han lämnade Timo Nurmos i början av december i fjol och hade således fått gott om tid på sig hos sin nye tränare när han gjorde debut i ny regi för en dryg vecka sedan.
- Tesio (V75-7) var jag jättenöjd med i debuten. Han kändes väldigt harmonisk och trodde på sig själv och vann enkelt med krafter kvar. Eftersom han hade varit ifrån så pass länge och är så stor i kroppen som han är så är det svårt att träna honom i form. Den kommer genom tävling och han kommer att gå mycket framåt med loppet i kroppen, säger Robert Bergh.
- Hästen har haft lite olika småskavanker och vi har gett honom den tid han har behövt för att de ska läka ut ordentligt. Det är ingen toppform ännu och han kommer att bli bättre och bättre för varje lopp han får.

”Väldigt mycket styrka i sig – och en vägvinnande aktion”
Robert Bergh har gjort sig känd för att få till och gilla hästar där det står Love You som pappa i härstamningen. Han utvecklar varför.
- De har ett speciellt sätt de hästarna. En typisk Love You-häst är en blandning av hög kapacitet, styrkan, men också att de är lite ängsliga och kan få aktionsproblem. Får man de bitarna att fungera på en Love You-häst blir det riktigt bra. Då får man tillbaka väldigt mycket på kapaciteten, menar Bergh och tycker att Tesio passar bra in på den beskrivningen.
- Han har väldigt mycket styrka i sig och en väldigt bra och vägvinnande aktion. Förhoppningsvis kommer styrkan att omvandlas till snabbhet också ju mer han får tävla på. Jag tror absolut inte att han bara behöver gå ut i långlopp framöver utan även klarar kortare distanser bra.

”Vore oförskämt att tro på bra chans”
Precis som Balfour gjorde i fjolårets upplaga av Örebro International står Tesio på start, men däremot har han ett stängt läge med spår åtta. Tränare Bergh har inte samma känsla för seger som han hade då, men tycker samtidigt inte att man kan räkna bort Tesio helt.
- Känslan att han ska vinna är inte lika stark som jag hade med Balfour. Men det var också stor skillnad då. Det var bara tre, fyra hästar på start och Balfour kom med formen på topp och vi kunde göra lite utrustningsändringar.
- Nu är det lite annorlunda med bakspår och även om Tesio har lopp i kroppen så hade Balfour varit igång längre förra året. Tesio står också lite hårt inne men jag kan i alla fall säga att jag har en lika kapabel häst som jag hade i fjol. Även om jag inte skulle bli överraskad om han vann så tycker jag det är oförskämt att tro på bra vinstchans under de här förutsättningarna. Men visst, jag känner hur bra häst det är och det blir barfota fram den här gången (gick med skor runt om senast), säger Robert Bergh.

”Blek senast, hetsig och inte rolig i aktionen”
Åby-tränaren har ytterligare fem hästar till start inom V75 och tror framförallt på två av dem. Han delger även intressanta balans- och utrustningsändringar.
- Mellby Drake (V75-2) har tagit ett steg till i vinter och känns riktigt fin. Han vann på ett småbekvämt sätt i årsdebuten och kommer att gå framåt med loppet eftersom han är stor och tung. Nu är det bakspår men jag tycker inte att det har någon betydelse om han går i ledningen eller bakifrån. Han gör bra lopp oavsett. Jag tycker att hästen är en av flera som ska räknas i ett sådant här lopp. Mycket troligt så blir det skor fram och barfota bak.
- Digital Ink (V75-3) var blek senast och konstigt nog var han som på Åby, sådär hetsig och inte rolig i aktionen. Han tävlade barfota runt om då och nu kör vi barfota fram. Han känns bra i jobben så vi provar igen. Det ska bli intressant att se hur han tävlar i ryggar men det är såklart alltid svårt med bakspår över kort distans. Jag hoppas att han gör en vettig prestation.

”Kan absolut vinna –min bästa chans i omgången”
- Loke Survive (V75-4)
gjorde en rejäl prestation på V75 senast efter ett omöjligt lopp och gången innan vann han från dödens. Hästen ser väldigt formstark ut och det blev en liten kick när han fick tävla utan skor också. Han är lite missgynnad av voltstart och har haft lite problem att ta sig iväg. Men det här läget med springspår är nog det bästa möjliga spåret att komma iväg felfritt ifrån. I början av karriären var han rätt så snabb från början och han är inte dålig nu heller men han kan vara lite trampig av sig när det är voltstart. Jag kände att barfota runt om var ytterligare en växel till senast och det blir samma balans även nu. Jag tror absolut att han kan vinna loppet och tror nästan att det är min bästa chans i omgången.

”Barfota runt om för första gången – jänkarvagn också”
- Sambuca Knight (V75-5)
var fin som femma i sin comeback i ett mycket hårt gäng. Nu fick han tyvärr spår elva och känns väl inte het från ett sådant läge. Men formen är klart bra nu i alla fall.
- Il Diablo (V75-6) känns också bra och han var tvåa över 2600 meter senast. Jag funderade på att rycka alla skor redan då men det kommer jag att göra nu och det blir barfota runt om för första gången hos mig. Eventuellt blir det även jänkarvagn på och spåret är bra och han är snabb ut. Jag tycker att han måste ses med en rätt så hygglig chans, säger Robert Bergh.

Michael Carlsson, Kanal 75


V86-året inleddes med superjackpot och en eventuell ensam vinnare med alla rätt kunde bli 20 miljoner kronor rikare. Till de höjderna nådd..


V86-året inleddes med superjackpot och en eventuell ensam vinnare med alla rätt kunde bli 20 miljoner kronor rikare. Till de höjderna nådde emellertid inte utdelningen. Istället fick många spelare glädjas åt en mindre peng efter att favoriterna radat upp sig. Först ut av dessa var Daniel Redén-tränade Fighting Bax som utan problem infriade favoritspelarnas förväntningar sedan han fått överta ledningen med två varv till mål.
- Jag räknade med att Örjan (Kihlström) ville släppa ledningen. Tyvärr blev Fighting Bax lite för pigg i 600-700 meter mitt i loppet men han höll ändå undan utan problem, sa Kenneth Haugstad, som också satte dit tredjehandaren Petter Rags åt sin landsman Åsbjörn Tengsareid innan han fick kliva in i vinnarcirkeln tillsammans med ägarna till Evening Prayer.
- Vi hade Evening Prayer i träning innan hon gick till Björn Goop så jag har känt ägarna i ett par års tid. Det är ett par riktigt goa grabbar så det var kul att få sätta dit henne i dag, sa Haugstad.

Läcker svepning till spets
Omgången delades mellan Solvalla och Åby och i det lopp som Kenneth Haugstad inte vann på huvudstadsbanan drog Åke Lindblom det längsta strået tillsammans med andrahandaren Fideli Star, som gjorde en mycket fin insats när hon höll undan efter att ha forcerats till ledningen från bakspår. På banan i Mölndal inleddes kvällen med att Robert Bergh körde galopp med favoriten Loke Survive men segern i loppet gick ändå till stall Bergh genom tredjehandaren Malkin och Stefan Söderkvist. I de resterande Åbyloppen blev det favoritseger och av dessa imponerade Valentino Strix, även han kört av Stefan Söderkvist, mest. Visserligen gynnades han av det höga tempot där han satt i tredje par utvändigt men han levererade också en tung slutstöt när han svepte till ledningen på den sista bortre långsidan och gick undan till ohotad seger.
- Det var läckert! När Stefan tog ut honom sa det bara svisch, sa hästens tränare Admir Zukanovic.
- Han har gjort tre bra lopp efter comebacken och det var hans tur i dag. Kul att det stämde.
Favorit nummer två att skära mållinjen som etta på Åby var You Know Me. Hästens tränare Conrad Lugauer höll själv i tömmarna och han sände sin springare till ledningen, varifrån segern blev säker.
- Det gick ungefär som jag hade väntat mig. Hon öppnade snabbt och bra och sedan avslutade hon jättebra också. En fin insats! konstaterade Lugauer.
Edvin Ceka-tränade Une di Poggio (Thomas Uhrberg) var kvällens tredje favorit att få segerdefilera i Mölndal. Han fick en drömresa i andra par utvändigt och vann pliktskyldigt före en tapper Alvena Vagabond, som höll strålande efter en för klassen stenhård öppning till ledningen.
Över 3 300 system lyckade pricka in den favoritdominerade raden men tack vare jackpotmiljonerna orkade åttarättsutdelningen ändå upp i 5 932 kronor. Sju rätt gav 44 kronor och sexrättspotten på över åtta miljoner kronor går vidare till nästa veckas omgång, då alltså en ny jackpot väntar.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-21 2016-12-21 Solvalla-9 Torbjörn Jansson 2140/8 D 0 17.2 126
2016-12-06 2016-12-06 Axevalla-9 Robert Bergh 2140/5 D 1 17.3 40
2016-11-19 2016-11-19 Axevalla-4 Stefan Söderkvist 2140/1 B 1 18.0 14
2016-11-10 2016-11-10 Örebro-6 Ulf Ohlsson 2100/10 C 1 16.7 16
2016-10-28 2016-10-28 Örebro-2 Robert Bergh 2140/5 D 1 17.2 24
2016-10-06 2016-10-06 Örebro-2 Robert Bergh 2140/12 D str
2017-12-25 2017-12-25 Umeå-3 Jan Norberg 1640/8 D 5 15.8 130
2017-12-05 2017-12-05 Östersund-3 Kenth Åkerlund 1640/6 D 0 15.8 103
2017-11-28 2017-11-28 Bergsåker-9 Ulf Eriksson 2140/7 C 0 g 43
2017-11-17 2017-11-17 Bergsåker-10 Robert Bergh 2180/9 B 3 18.3 50
2017-11-09 2017-11-09 Bergsåker-8 Jan Norberg 2160/12 C 0 g 26
2017-10-26 2017-10-26 Östersund-3 Robert Bergh 2160/8 D 0 g 16
2017-10-21 2017-10-21 Bergsåker-6 Caroline Åkerlund 2140/9 D 3 15.2 71
2017-03-18 2017-03-18 Halmstad-8 Preben Sövik 1640/9 D 0 g 24
2017-03-02 2017-03-02 Åby-6 Robert Bergh 2140/4 D 0 g 101
2017-02-22 2017-02-22 Åby-2 Robert Bergh 2140/4 D 0 g 65
2017-01-11 2017-01-11 Solvalla-9 Ulf Ohlsson 2140/2 D 0 18.5 82
2017-01-04 2017-01-04 Åby-6 Robert Bergh 2640/5 D 0 g 25
2018-08-08 2018-08-08 Boden-9 Robert Bergh 2140/2 C 7 16.2 27
2018-07-28 2018-07-28 Bollnäs-5 Nicklas Westerholm 2140/3 D 0 g 67
2018-07-19 2018-07-19 Bergsåker-10 Caroline Åkerlund 2640/12 B 2 15.9 20
2018-07-08 2018-07-08 Bollnäs-8 Jan Norberg 1640/11 A 1 12.7 22
2018-06-15 2018-06-15 Bergsåker-7 Jan Norberg 2140/11 A 1 14.9 40
2018-06-09 2018-06-09 Östersund-3 Robert Bergh 2160/14 A 1 14.5 20
2018-05-30 2018-05-30 Bergsåker-11 Kenth Åkerlund 2660/6 B 0 g 51
2018-05-19 2018-05-19 Gävle-7 Björn Goop 2140/12 C 7 13.3 300
2018-05-05 2018-05-05 Örebro-8 Robert Bergh 2640/6 C 5 15.3 48
2018-04-21 2018-04-21 Umeå-8 Robert Bergh 2140/12 D 7 14.1 171
2018-03-30 2018-03-30 Umeå-3 Ove A Lindqvist 1640/2 C 1 15.1 20
2018-02-24 2018-02-24 Solvalla-8 Preben Sövik 2640/7 D 0 18.4 626
2018-02-04 2018-02-04 Umeå-5 Jan Norberg 2160/7 C 1 16.9 17
2018-01-19 2018-01-19 Örebro-5 Robert Bergh 2100/11 D 2 15.7 73
2018-01-03 2018-01-03 Östersund-4 Kenth Åkerlund 2140/5 D str
2019-09-10 2019-09-10 Axevalla-9 Robert Bergh 2140/13 A 1 14.2 21
2019-09-07 2019-09-07 Åby-6 Susanne Ohme 2140/10 B 0 g 353
2019-08-28 2019-08-28 Åby-9 Christoffer Eriksson 2660/3 D 5 14.8 477
2019-08-15 2019-08-15 Åby-6 Christoffer Eriksson 1640/9 D 3 12.3 396
2019-08-01 2019-08-01 Åby-7 Dwight Pieters 2640/6 D 0 16.1 1060
2019-07-25 2019-07-25 Åby-5 Dwight Pieters 1640/5 D 4 13.0 157
2019-07-16 2019-07-16 Jägersro Trav-8 Caroline Åkerlund 2140/5 D 0 g 196
2019-06-28 2019-06-28 Arvika-4 Dwight Pieters 2100/7 B 6 15.5 55
2019-06-23 2019-06-23 ATG Jippo-3 Dwight Pieters 2160/6 C 4 21.3 87
2020-06-22 2020-06-22 Solänget-4 Kevin Porshage 2660/9 A 0 g 343
2020-05-26 2020-05-26 Dannero-9 Kevin Porshage 2140/10 B 0 15.1 914ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se