Lipstick Tooma travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Lipstick Tooma travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Lipstick Tooma har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Lipstick Tooma har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Lipstick Tooma


I travsporten är det ideligen nya givar. Elitloppet är lagt till handlingarna och stärkt av Don Fanucci Zets triumf blickar nu Daniel Redé..


I travsporten är det ideligen nya givar. Elitloppet är lagt till handlingarna och stärkt av Don Fanucci Zets triumf blickar nu Daniel Redén mot V75 på Mantorp. Där har han tre hästar till start och det är inte vilka hästar som helst. I omgångens huvudnummer, fyraåringsloppet Ina Scots ära med ett förstapris på en kvarts miljon kronor, selar han ut Breeders’ Crown-vinnaren Mister Hercules (V75-6). Hästen löpte inte upp till normal standard i uttagningsloppet till Konungens Pokal men i årets två övriga lopp har det blivit seger.
- Mister Hercules var lite blek näst senast utan att jag vet varför. Kanske var det bara så att han inte hade den rätta formen. Han är inte vässad i jobben eftersom han förhoppningsvis ska vara på topp till hösten, säger Daniel Redén till stallzet.se.
- Senast studsade han tillbaka och vann loppet säkert. Han gick fyra intervaller bredvid mig i dag (måndag) och han såg bra ut. Jag har ingenting att klaga på förutom spåret, men det kan vara kul att se honom tävla bakifrån också.

Inleder ny segersvit?

Efter sju raka segrar fick Lipstick Tooma (V75-4) nöja sig med andrapriset i sin senaste start.
- Hon gjorde ett bra lopp, men hon kanske ändå inte var helt på topp formmässigt. Det var en bra häst som slog oss, men jag har höga krav på den här hästen och tycker att hon kanske borde ha kunnat lite bättre trots allt. Hon gick ett tufft jobb i dag (måndag) och kändes bra, säger Daniel Redén.
Precis som Mister Hercules drog Lipstick Tooma bricka elva när startspåren lottades, men den här gången möter hon bara ston och det svåra utgångsläget till trots tillhör hon segerkandidaterna.
- Det hade gått lite längre mellan starterna inför senast och hon bör ha gått lite framåt med det loppet i kroppen och lite tätare starter. Utgångsläget är vad det är, hon går bra bakifrån också.

”Växlat upp ett eller två hack”
Bridge Jumper (V75-5) har till skillnad mot sina följeslagare på resan till Mantorp inte vunnit lopp i år. Men hans totalt 6 segrar på 18 starter talar sitt tydliga språk och enligt Daniel Redén pekar hästens formkurva brant uppåt. Nu gör han sin första start över 1 640 meter från spår två bakom startbilen.
- Jag tycker att han gjorde det bra senast. Han fick en väldigt tuff häst utvändigt om sig och det var en tung bana efter skyfallet som kom den dagen. Jag tror att han har växlat upp ett eller två hack på formskalan jämfört med senast. Han gick jobb i dag (måndag) och kändes väldigt taggad. Distansen borde passa honom bra.

Kanal 75


Redan inför loppet gjorde Reijo Liljendahl klart att han har höga tankar om Graham Hill. Men han mötte en annan stor talang i Conch On Inn och sp..


Redan inför loppet gjorde Reijo Liljendahl klart att han har höga tankar om Graham Hill. Men han mötte en annan stor talang i Conch On Inn och spelarkollektivet valde att göra den senare till storfavorit. Det visade sig vara fel. Visserligen gjorde han ett bra lopp från ledningen och kom i mål som tvåa, men han var chanslös att stå emot Graham Hill, som i Ulf Ohlsson händer bytte andra par utvändigt mot positionen utvändigt om ledaren efter ett varv. I slutkurvan var utgången fortfarande oviss men på upploppet kopplade Graham Hill grepp och gick undan på ett sätt som talar för att hästen kan vara något för de riktigt stora treåringsloppen senare i år.
- Det är en bra häst. Han måste få vara frisk och allt måste slå väl ut, men jag är nöjd i dag, sa Reijo Liljendahl.

Mötte övermakten efter sju raka
Även omgångens näst största favorit fick nöja sig med att bli tvåa från ledningen. Lipstick Tooma ståtade med sju raka segrar men den här gången mötte hon övermakten i form av Algot Zonett. Med sin tränare Daniel Wäjersten i sulkyn avancerade han i tredjespår på den första bortre långsidan och sedan han kommit ner som första häst i andraspår malde han ner den ledande favoriten och vann i imponerande stil.
- Han var riktigt, riktigt bra och det vart perfekt när han fick trava in sig i 200 meter och sedan gå på i sitt eget tempo. Han är väldigt stark och väldigt bra. Det är något speciellt kring hela hästen, han har en aura runt sig, sa Daniel Wäjersten, som nu blickar mot ett klassiskt styrkeprov under elitloppshelgen.
- Vi sa att han ska ut i Harpers om han var riktigt bra i dag. Vi får väl se, men det är inte alls omöjligt.
Markus B Svedbergs Hindenburg Am gjorde också en mycket fin prestation på Solvalla. Han fick dra tåget i tredjespår men var bara bäst och gick undan till säker triumf. Segern i den avslutande avdelningen på huvudstadsbanan gick till Timo Nurmos-tränade Aragorn As och Jorma Kontio.

Rycker skorna i Harpers
På Åbytravet infriade Don Cash favoritspelarna förväntningar när han efter en fin resa, serverad av tränaren Adrian Kolgjini, spurtade till seger. Och precis som för Algot Zonett är hans nästa start planerad till Harper Hanovers lopp.
- Då får vi prova att rycka skorna på honom för första gången. Han är sex år nu och har aldrig gått barfota, så det känns som en ruggig växel, sa Kolgjini.
I övriga avdelningar på Åby gick segrarna till Robert Berghs Condior, Björn Goops Alexi Quick (Carl Johan Jepson) och Thomas Dalborgs Incredible Wine.
På V86 delade åtta rätt ut 42 342 kronor, sju rätt 546 kronor och sex rätt 66 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


V86-4 är ett lopp för treåringar där hästarna får ha tjänat max 150 000 kronor.Graham Hill står perfekt inne i loppet..


V86-4 är ett lopp för treåringar där hästarna får ha tjänat max 150 000 kronor.
Graham Hill står perfekt inne i loppet och har tjänat exakt den tillåtna summan.
Graham Hill är namne med en legendarisk brittisk formel 1-förare som på 1960-talet vann två VM-titlar.
- Jag vet inte om uppfödarna gav honom namnet av den anledningen, säger tränaren Reijo Liljendahl. Hästen är bra i alla fall och han är bra nog för att kunna vara med där framme trots att han har ett besvärligt läge, säger Solvallatränaren. 
Graham Hill är fint stammad och har inlett sin tävlingskarriär väldigt lovande. Det är lätt att gissa att förväntningarna är högt ställda.
- Om det inte händer något bör han kunna duga i de större loppen som kommer i höst. Men då måste han fortsätta att utvecklas så som han gjort nu, och det hoppas och tror jag att han kan göra, säger Reijo Liljendahl.
I onsdagens drabbning står Graham Hill alltså på kronan rätt inne i loppet.
- Han ska ha chans oavsett vad han möter den här gången och han är den från mitt stall som känns mest intressant på V86, säger Reijo Liljendahl.

Tävlar barfota igen
Solvalla och Åby delar på loppen som ingår i V86 och Reijo Liljendahl har hästar till start i varje avdelning som körs på huvudstadsbanan Solvalla. I V86–2 selar stallet ut 5 Sedin U.S. som nu är tillbaka på tävlingsbanan efter en kortare paus.
- Han har fått lite hjälp efter senaste starten och sedan tränat på. Hästen är rätt så bra i ordning, och jag tror att Sedin U.S. kommer att göra ett bra lopp, säger Reijo Liljendahl.
Näst senast vann Sedin U.S. och då gick han barfota runt om för första gången. Barfota blir balansen även på onsdag.
- Jag vet inte om barfotabalansen var hela förklaringen då. Hästen hade bra form, och det är klart att då underlättar det att gå barfota om det funkar. Sedin U.S. hade gjort bra lopp tidigare utan att riktigt ha rätta flytet med löpningarna. Jag tycker han tränar bra nu och lång distans är definitivt ingen nackdel.

Försökte i Hambletonian
2 Gerry (V86-6) var för två år sedan med i försök till Hambletonian - det största loppet som körs för treåriga travare i USA. Förra året gjorde han sin första säsong i Sverige och Liljendahl är nöjd med resultaten han presterade i höstas.
- Det är en bra häst och han gick väldigt bra förra året på hösten som fyraåring. Men han är seg att få igång och han kommer att vara bättre nu med lopp i kroppen. Läget är också det mycket bättre och jag både hoppas och tror att han kan vara med där framme någonstans. Det är en stor favorit med i loppet i Lipstick Tooma och hon tror jag blir svår att slå, säger Reijo Liljendahl.

”Inte helt borta"
I den avslutande avdelningen på V86 startar 6 Playing Trix. Han är den av stallets hästar som är minst streckad på V86 och tillhör de minst betrodda i loppet.
Reijo Liljendahl har dock inte gett upp hoppet på förhand.
- Playing Trix har gått rätt så bra nu tre gånger på raken. Han satt fast i ett Breeders’ Crown-försök i Örebro och då hade han nog grejat det om det hade löst sig. Näst senast fick han gå utvändigt i ett försök till Kungapokalen, och det brukar inte räcka till på Åby-banan som har open stretch. Senast var han lite tempotorsk där han satt långt ner i kön. Hästen är bra i ordning och fortsätter att kännas fräsch och fin. Han är inte helt borta, det tycker jag inte.

Casper Hedberg, Kanal 75


Årets upplaga av Svensk Travkriterium bjöd på en fantastisk upploppsstrid med tre hästar i bredd upploppet ner.Den överraskande ledar..


Årets upplaga av Svensk Travkriterium bjöd på en fantastisk upploppsstrid med tre hästar i bredd upploppet ner.
Den överraskande ledaren Brambling såg slagen men kontrade till segern när Örjan Kihlström med sin iskyla sparat extraväxeln till kort före mål.
När han drog tussarna sträckte Bramling på sig och vann knappt men säkert före favoriten San Moteuer och Henry Flyer Sisu.
- Han vill verkligen springa, sen har han en väldigt bra motor, han är både snabb och stark. Men sedan har han haft väldigt dålig kurvteknik, men det kommer mer och mer det också. I dag funkade han riktigt hyfsat även i svängarna. Det är en spännande häst.
- Jag körde på säkerhet i kurvan, det blev tajt men det räckte. Kriteriet är jättestort, extra kul när det blev galopp i striden i oaks, sa Örjan Kihlström som tog sin sjätte kuskseger i Svensk Travkriterium.
Daniel Redén var väldigt överraskad efter sin första tränarseger i Svenskt Travkriterium.
- Var fick han den startsnabbheten ifrån? Den har inte jag sett där hemma. Obegripligt.
- Helt ärligt, när den här var i början på säsongen trodde jag inte han var någonting, han rullade och for och tog inte ett travsteg, men det här, sa Daniel och pekade på huvudet.
- Det är makalöst, makalöst. Det är bara inställningen, utan sin inställning hade det aldrig gått. Jag trodde den här skulle bli bra när han var sju-åtta år så mycket rull han har i sig, men det är en jäkla krigare. Jag trodde inte det här, det kan jag säga.
Segertiden blev 1.13,1 över distansen 2 640 meter autostart och förstapriset fyra miljoner kronor för ägaren Lennart Ågrens SRF Stable.
Tvåa blev Björn Goop-tränade San Moteur som tjänade två miljoner kronor tillsammans med Per Lennartsson. Timo Nurmos-tränade Henry Flyer Sisu fick en miljon kronor för tredjeplatsen tillsammans med Jorma Kontio

Goops segerglädje från sidan i oaks
Svenskt Travoaks bjöd på en riktig skräll då Stefan Persson gav Eagle Eye Sherry ett drömlopp och från rygg ledaren plockade 24-oddsaren ner Hoboken Am sista biten.
Segern var värd 2,8 miljoner kronor.
Björn Goop tränar vinnaren och det är sällan man sett honom så glad
- Det är vår egen uppfödning, vi har inte så stort utan satsar på kvalité. Sen är jag så glad att Stefan kör, vi har varit kompisar i många år. Det här är faktiskt en av de roligaste segrarna, jublade Goop.
Segerkusken var förstås också mycket glad.
- På den tiden jag tränade mycket hästar fick Björn ofta köra åt mig när det var stora lopp på gång. Jag sa det till honom: Det kunde man inte tro att jag skulle vinna ett sådant här lopp åt dig. Det är jätteroligt.
Stefan Persson gjorde alla rätt i loppet och efter en vass start på innerspåret nöjde han sig med rygg på ledaren Beauty Kronos. In mot upploppet galopperade Beauty Kronos och istället tog Hoboken Am och i den ryggen hade Stefan Persson glidit ut i och Eagle Eye Sherry avgjorde till slut ganska säkert.
- Jag såg att Jormas häst inte hade så mycket kvar mitt på upploppet och då fick jag upp hoppet. Hon höll farten jättefint, bara borrade ner sig och gick hela vägen och var jätte, jättebra, sa Stefan Persson.
Segertiden på Eagle Eye Sherry blev 1.13,1 över distansen 2 140 meter autostart.
Det var för övrigt andra segern för Stefan Persson i Svenskt Travoaks. 2016 vann han med egentränade Darling Mearas.
Hoboken Am fick 1,4 miljoner kronor som tvåa och Barbro Kronos tjänade 700 000 kronor som trea.

Tungt favoritfall
Det blev tungt favoritfall direkt på V75 då Harran Boko galopperade in mot upploppet då han var slagen av Heading Reference som skuggat i rygg på favoriten.
Heading Reference följde med på lätta hovar när Harran Boko och Marc Elias försökte sticka ifrån fältet genom slutsvängen och in på upploppet. Väl i spets hade Daniel Wäjersten full kontroll över upploppet och Heading Reference höll undan med säker marginal före Coogan.
250 000 kronor var segern i STL-finalen i silverdivisionen värd.
I STL-finalen i Klass 2 (V75-2) var Uncle Töll tapper och trots en resa utvändigt ledaren hade fyraåringen kraft och mod att stå emot Bridge Jumper från andra utvändigt i en tajt slutstrid.
André Eklundh tränat och körde vinnaren. Vinsten värd 220 000 kronor.

Men största favoriten höll
Lipstick Tooma var lördagens mest streckade häst och favoriten gjorde inte favoritspelarna besvikna.
Johan Untersteiner lämnade tredje par utvändigt 900 meter från mål och ledde tåget i tredjespår, genom slutsvängen tryckte han till och över upploppet hade han full kontroll.
Daniel Redén tränar det femåriga stoet som tog sjätte raka segern. Triumfen i Diamanstoets final var värd 220 000 kronor.
Viscount har en lite egen stil och får kämpa i loppen, men oj vilken kämpe han är och efter att Oskar J Andersson kört till ledningen 1500 meter från mål fick de andra aldrig slag på sexåringen.
220 000 kronor var segern i STL-finalen i klass 1 (V75-5) värd.

Jätteskräll avslutade
V75 avslutades av ännu en överraskning då 38-oddsaren Mr Clayton J.F. efter en resa i rygg på ledaren Anything For You fick fritt och kunde slugga sig förbi sista biten tillsammans med Per Lennartsson.
- Han fick ett helt optimalt lopp, bra tempo och hästen var riktigt bra också. Han måste ha sådana lopp från att vinna, konstaterade tränaren Stefan Arvidsson.
Även i bronsdivisionens final var förstapriset 220 000 kronor.
Sju rätt på V75 gav 999 140 kronor. Sex rätt 2 795 kronor och fem rätt 157 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


Hon har gått fram som en ångvält på V75 under sensommaren och det är inte konstigt att spelarna ser ut att göra Lipstick Tooma ..


Hon har gått fram som en ångvält på V75 under sensommaren och det är inte konstigt att spelarna ser ut att göra Lipstick Tooma till lördagens tyngsta favorit.
Men räcker prestationerna som visats även i Diamantstoets final?
Det kanske vi inte behöver ta reda på eftersom tränaren själv tror att hästen kommer att vara ännu bättre den här gången.
- Hon känns jättefin. Nu har hon fått tagit igen sig lite och jag har kunnat öka träningen precis som jag hade planerat i mitt huvud. Hon har tagit åt sig det och normalt sett är att hon borde vara mycket bättre, säger Daniel Redén.
Hon gick 1.10 sista varvet utvändigt om ledaren och hon skulle kunna vara ännu vassare nu?
- Det kanske inte går att vara vassare, men hon kanske kan springa 1.10 full väg snart… Nej, men jag gillar hästen skarpt och hon har så härlig inställning till att tävla. Man ska tänka på att inför senaste loppet hade hon varit runt, jag vet inte hur många mil hon hade stått på bussen. Hon har fått återhämta sig och tränas lugnt, sedan har jag skickat på ett så kallat ”Propulsion-jobb” med fem intervaller och det är inte många som gör det här ute. Hon fick göra det för en och en halv vecka sedan, förklarar Redén som öppnar omgången med två hästar i silverfinalen (V75-1).
- 4 Coogan har verkligen hittat tillbaka till sig själv. Man ser och känner på hela hästen att det funkar sedan vi började köra med ett par specialskor fram. Senast tycker jag att han var ruggigt bra. På det korta upploppet att komma ut sent och hinna växla om. Han kommer nog att göra ett riktigt bra lopp.
- 8 High Glider är bortlottad och kommer från en dålig prestation. Vi tror senast att han inte fick något fäste, han kräver mycket fäste, men honom har jag mindre tro på den här gången.

”Svarade väldigt bra på det norska huvudlaget”
Nästa häst ut är 7 Bridge Jumper (V75-2) i lägsta klassen som brukar tävla med öppet huvudlag, men där det nu vankas en utrustningsändring.
- Han har verkligen överraskat mig hela tiden, en otrolig löphäst. Han kanske inte ser mycket ut för världen där hemma och inte i värmningar heller, men han har ett enormt löphuvud som har tagit honom till den här finalen. Han är kusligt startsnabb så jag tror att Daniel laddar för att hitta en bra position. Hästen svarade väldigt bra på det norska huvudlaget som vi provade i måndags så det blir lika nu. Vad gäller chansen är jag inte påläst på loppet, men hästen blir bättre och bättre.

”Vet att hon kommer att vara mycket vassare nu”
Omgångens höjdpunkter är givetvis treåringsfinalerna som i år flyttats från söndag till lördag. Redén har tagit hem Svenskt Travoaks två år i rad med Conrads Rödluva och Diana Zet. I år har han kvalat in 2 Beauty Kronos (V75-4) och verkar inte främmande för att det kan bli ett hattrick.
- Beauty Kronos har flyttat positionerna rejält, det känns som att hon bara blir bättre och bättre. Man ska tänka på att hon hade gjort någonting i hagen inför försöken. Jag vet inte vad, hon hade sträckt sig. Jag sa att vi tar in henne och värmer och ser hur det verkar. Det kändes bra i värmningen, men man såg i loppet att det var något som inte riktigt stämde, hon bröt väldigt mycket.
- Jag vet att hon kommer att vara mycket vassare nu eftersom hon känns mycket bättre i jobben. Massören tog henne direkt och sa att det var någon typ av spänning. Jag har bra feeling för den här, jag har haft det en längre tid. Resultaten har inte alls speglat det jag trott, men nu börjar de komma.
Barfotakörning är aviserat, vad har du för känsla kring det?
- Jag tror att det blir jättebra. Hon är lite fransk i gången och väldigt långklivad så jag tror att det kommer att gynna henne enormt. Sedan har jag anmält henne med jänkarvagn, men den tror jag inte är lika viktig, jag tror att hon är minst lika bra i en vanlig så jag satte bara in utifall. Men barfota tror jag kommer att göra en hel del.
Är du optimist?
- Ja, rätt stor optimist faktiskt med henne. Jag har bra feeling.

”Ingen botten i honom”
Uppåt är tongångarna även kring 2 Moses (V75-5) som kommer från två övertygande segrar och nu får Per Linderoth i sulkyn istället för avstängde Örjan Kihlström.
- Moses är enorm de dagar han har en bra dag och det har haft på slutet. Han hade varit ifrån väldigt mycket, det har varit skador och han hade blivit kastrerad. Det hade spökat mycket. Den där prestationen på Solänget senast var sådan att till och med jag fick haja till. Banan var riktigt dålig där uppe den dagen och att kuta en 1.11-tid utvändigt var riktigt, riktigt bra. Jag tror att han kommer att trivas på Solvallas bana. Det är alltid Moses som sköter grejerna när man kör, det kommer Linderoth att få känna. Vill hästen springa så kommer får han nog springa. När han har sådana där bra dagar finns det liksom ingen botten i honom.

”Tror att det blir optimalt”
Men är det något lopp som Daniel Redén verkligen vill vinna denna lördag så är det Svenskt Travkriterium, en av få klassiska titlar i landet som han fortfarande saknar.
Fyra miljoner kronor skulle vara belöningen vara om 3 Brambling eller 7 Beacon Kronos skär mållinjen först.
- Brambling är otroligt speciell den här lilla kämpen. Han har en jobbig stil ännu så länge, jag tror att det kommer att bli bättre när han blir äldre. Men hans inställning, det är den han lever på. Han vill vara först, han vill kriga, han vill ta sig runt en travbana och han älskar att åka på trav och visa upp sig. Får han aktionen att flyta någotsånär så är det ingen som springer ifrån honom, fastslår Redén om hästen som vann sitt försök i övertygande stil.
- Han får gå utan bakskor som han gjorde senast, han är väldigt rullig så det flyter bättre då. Sedan är det rycktussar för första gången. Jag är realist, han möter väldigt bra hästar. Men jag tror inte att de springer ifrån honom, upprepar tränaren som sparat skorycket på sin andra finalist.
- Beacon Kronos är väldigt, väldigt bra. Han skulle bara behöva sansa sig själv. Han har väldigt mycket hyss för sig och lägger bort mycket energi innan loppen med att bråka och strula. Men i loppen har han gjort nästan allt rätt. Det har gått fort för honom i utvecklingen och nu kan vi prova barfota. Han har slagit sig väldigt mycket så jag tror att det blir optimalt och att han kan gå sig ren. Jag tror att han kommer att vara riktigt, riktigt bra. Bara han sköter sig och får ett vettigt lopp, avrundar Daniel Redén.

Kanal 75


Hon har gått fram som en ångvält på V75 under sensommaren och det är inte konstigt att spelarna ser ut att göra Lipstick Tooma ..


Hon har gått fram som en ångvält på V75 under sensommaren och det är inte konstigt att spelarna ser ut att göra Lipstick Tooma till lördagens tyngsta favorit.
Men räcker prestationerna som visats även i Diamantstoets final?
Det kanske vi inte behöver ta reda på eftersom tränaren själv tror att hästen kommer att vara ännu bättre den här gången.
- Hon känns jättefin. Nu har hon fått tagit igen sig lite och jag har kunnat öka träningen precis som jag hade planerat i mitt huvud. Hon har tagit åt sig det och normalt sett är att hon borde vara mycket bättre, säger Daniel Redén.
Hon gick 1.10 sista varvet utvändigt om ledaren och hon skulle kunna vara ännu vassare nu?
- Det kanske inte går att vara vassare, men hon kanske kan springa 1.10 full väg snart… Nej, men jag gillar hästen skarpt och hon har så härlig inställning till att tävla. Man ska tänka på att inför senaste loppet hade hon varit runt, jag vet inte hur många mil hon hade stått på bussen. Hon har fått återhämta sig och tränas lugnt, sedan har jag skickat på ett så kallat ”Propulsion-jobb” med fem intervaller och det är inte många som gör det här ute. Hon fick göra det för en och en halv vecka sedan, förklarar Redén som öppnar omgången med två hästar i silverfinalen (V75-1).
- 4 Coogan har verkligen hittat tillbaka till sig själv. Man ser och känner på hela hästen att det funkar sedan vi började köra med ett par specialskor fram. Senast tycker jag att han var ruggigt bra. På det korta upploppet att komma ut sent och hinna växla om. Han kommer nog att göra ett riktigt bra lopp.
- 8 High Glider är bortlottad och kommer från en dålig prestation. Vi tror senast att han inte fick något fäste, han kräver mycket fäste, men honom har jag mindre tro på den här gången.

”Svarade väldigt bra på det norska huvudlaget”
Nästa häst ut är 7 Bridge Jumper (V75-2) i lägsta klassen som brukar tävla med öppet huvudlag, men där det nu vankas en utrustningsändring.
- Han har verkligen överraskat mig hela tiden, en otrolig löphäst. Han kanske inte ser mycket ut för världen där hemma och inte i värmningar heller, men han har ett enormt löphuvud som har tagit honom till den här finalen. Han är kusligt startsnabb så jag tror att Daniel laddar för att hitta en bra position. Hästen svarade väldigt bra på det norska huvudlaget som vi provade i måndags så det blir lika nu. Vad gäller chansen är jag inte påläst på loppet, men hästen blir bättre och bättre.

”Vet att hon kommer att vara mycket vassare nu”
Omgångens höjdpunkter är givetvis treåringsfinalerna som i år flyttats från söndag till lördag. Redén har tagit hem Svenskt Travoaks två år i rad med Conrads Rödluva och Diana Zet. I år har han kvalat in 2 Beauty Kronos (V75-4) och verkar inte främmande för att det kan bli ett hattrick.
- Beauty Kronos har flyttat positionerna rejält, det känns som att hon bara blir bättre och bättre. Man ska tänka på att hon hade gjort någonting i hagen inför försöken. Jag vet inte vad, hon hade sträckt sig. Jag sa att vi tar in henne och värmer och ser hur det verkar. Det kändes bra i värmningen, men man såg i loppet att det var något som inte riktigt stämde, hon bröt väldigt mycket.
- Jag vet att hon kommer att vara mycket vassare nu eftersom hon känns mycket bättre i jobben. Massören tog henne direkt och sa att det var någon typ av spänning. Jag har bra feeling för den här, jag har haft det en längre tid. Resultaten har inte alls speglat det jag trott, men nu börjar de komma.
Barfotakörning är aviserat, vad har du för känsla kring det?
- Jag tror att det blir jättebra. Hon är lite fransk i gången och väldigt långklivad så jag tror att det kommer att gynna henne enormt. Sedan har jag anmält henne med jänkarvagn, men den tror jag inte är lika viktig, jag tror att hon är minst lika bra i en vanlig så jag satte bara in utifall. Men barfota tror jag kommer att göra en hel del.
Är du optimist?
- Ja, rätt stor optimist faktiskt med henne. Jag har bra feeling.

”Ingen botten i honom”
Uppåt är tongångarna även kring 2 Moses (V75-5) som kommer från två övertygande segrar och nu får Per Linderoth i sulkyn istället för avstängde Örjan Kihlström.
- Moses är enorm de dagar han har en bra dag och det har haft på slutet. Han hade varit ifrån väldigt mycket, det har varit skador och han hade blivit kastrerad. Det hade spökat mycket. Den där prestationen på Solänget senast var sådan att till och med jag fick haja till. Banan var riktigt dålig där uppe den dagen och att kuta en 1.11-tid utvändigt var riktigt, riktigt bra. Jag tror att han kommer att trivas på Solvallas bana. Det är alltid Moses som sköter grejerna när man kör, det kommer Linderoth att få känna. Vill hästen springa så kommer får han nog springa. När han har sådana där bra dagar finns det liksom ingen botten i honom.

”Tror att det blir optimalt”
Men är det något lopp som Daniel Redén verkligen vill vinna denna lördag så är det Svenskt Travkriterium, en av få klassiska titlar i landet som han fortfarande saknar.
Fyra miljoner kronor skulle vara belöningen vara om 3 Brambling eller 7 Beacon Kronos skär mållinjen först.
- Brambling är otroligt speciell den här lilla kämpen. Han har en jobbig stil ännu så länge, jag tror att det kommer att bli bättre när han blir äldre. Men hans inställning, det är den han lever på. Han vill vara först, han vill kriga, han vill ta sig runt en travbana och han älskar att åka på trav och visa upp sig. Får han aktionen att flyta någotsånär så är det ingen som springer ifrån honom, fastslår Redén om hästen som vann sitt försök i övertygande stil.
- Han får gå utan bakskor som han gjorde senast, han är väldigt rullig så det flyter bättre då. Sedan är det rycktussar för första gången. Jag är realist, han möter väldigt bra hästar. Men jag tror inte att de springer ifrån honom, upprepar tränaren som sparat skorycket på sin andra finalist.
- Beacon Kronos är väldigt, väldigt bra. Han skulle bara behöva sansa sig själv. Han har väldigt mycket hyss för sig och lägger bort mycket energi innan loppen med att bråka och strula. Men i loppen har han gjort nästan allt rätt. Det har gått fort för honom i utvecklingen och nu kan vi prova barfota. Han har slagit sig väldigt mycket så jag tror att det blir optimalt och att han kan gå sig ren. Jag tror att han kommer att vara riktigt, riktigt bra. Bara han sköter sig och får ett vettigt lopp, avrundar Daniel Redén.

Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-23 2017-12-23 Bergsåker-7 Ulf Eriksson 2140/6 B 3 20.3 17
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-9 Örjan Kihlström 1640/5 D 0 g 116
2017-11-05 2017-11-05 Solvalla-2 Örjan Kihlström 2140/5 C 1 18.2 65
2017-10-24 2017-10-24 Eskilstuna-1 Kaj Widell 1640/4 C 2 17.4 136
2017-10-12 2017-10-12 Örebro-1 Jevgeni Ivanov 1609/4 D 0 g 196
2017-08-31 2017-08-31 Örebro-1 Jevgeni Ivanov 1640/3 C 7 22.0g 426
2018-10-28 2018-10-28 Solvalla-9 Jevgeni Ivanov 2140/4 D 0 15.6 1028
2018-10-09 2018-10-09 Solvalla-9 Jevgeni Ivanov 2140/3 C 0 13.8 141
2018-09-18 2018-09-18 Solvalla-8 Jevgeni Ivanov 2140/5 C 0 g 422
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-6 Jevgeni Ivanov 2140/8 B 6 14.8 595
2018-08-17 2018-08-17 Gävle-9 Jevgeni Ivanov 1640/8 A 3 13.5 205
2018-08-01 2018-08-01 Mantorp-8 Jevgeni Ivanov 2140/12 D 3 13.6 3171
2018-07-24 2018-07-24 Solvalla-4 Jevgeni Ivanov 2140/9 D 0 g 836
2018-06-29 2018-06-29 Färjestad-5 Jevgeni Ivanov 2140/9 D 3 15.7 717
2018-06-17 2018-06-17 Eskilstuna-8 Jevgeni Ivanov 2140/9 D 5 17.7 1017
2018-03-27 2018-03-27 Solvalla-3 Jevgeni Ivanov 2140/7 C 1 16.0 307
2018-03-13 2018-03-13 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2140/7 D 0 343
2018-02-20 2018-02-20 Solvalla-2 Kaj Widell 2140/5 C str
2019-11-30 2019-11-30 Gävle-3 Anders Eriksson 2160/9 B 0 16.5 55
2019-11-01 2019-11-01 Örebro-9 Anders Eriksson 2100/14 A 1 15.6 26
2019-10-23 2019-10-23 Åby-9 Jevgeni Ivanov 1640/12 C 0 13.2 505
2019-10-02 2019-10-02 Bergsåker-6 Anders Eriksson 2140/12 B 1 14.0 128
2019-09-13 2019-09-13 Gävle-6 Jelena Fironova 2140/4 B 1 15.2 45
2019-09-01 2019-09-01 Solvalla-2 Jelena Fironova 2140/5 B str
2019-07-28 2019-07-28 Solvalla-6 Jelena Fironova 2140/1 B 7 16.5g 102
2020-09-26 2020-09-26 Solvalla-7 Johan Untersteiner 2160/7 A 1 13.0 17
2020-08-29 2020-08-29 Bergsåker-8 Mats E Djuse 2140/2 B 1 12.9 17
2020-08-22 2020-08-22 Solänget-5 Örjan Kihlström 2160/14 A 1 13.9 14
2020-08-09 2020-08-09 Dannero-11 Örjan Kihlström 2160/12 A 1 14.5 13
2020-07-21 2020-07-21 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/11 A 1 13.0 20
2020-07-11 2020-07-11 Årjäng-6 Örjan Kihlström 2160/6 D 1 13.5 39
2020-06-26 2020-06-26 Bergsåker-7 Örjan Kihlström 1640/12 C 4 13.2 43
2020-02-08 2020-02-08 Solvalla-12 Magnus A Djuse 2160/5 C 0 g 31
2021-07-10 2021-07-10 Halmstad-3 Örjan Kihlström 1640/2 C 6 11.8 45
2021-06-05 2021-06-05 Mantorp-8 Örjan Kihlström 2140/11 B 2 11.8 34
2021-05-19 2021-05-19 Solvalla-9 Örjan Kihlström 2140/3 B 2 12.5 17
2021-04-14 2021-04-14 Solvalla-2 Örjan Kihlström 1640/3 B 1 11.8 13ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se