Light on Me travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Light on Me travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Light on Me har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Light on Me har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Light on Me


Daniel Redéns hästar var synnerligen väl förberedda när de äntrade tävlingsovalen för första gången i &arin..


Daniel Redéns hästar var synnerligen väl förberedda när de äntrade tävlingsovalen för första gången i år. Det skedde i torsdagskvällens V64 i Gävle där de båda avslutade omgången. Först ut var Need’Em som tog sin tredje seger i tionde starten när han vann enkelt från ledningen. Efter en snabb start bakom bilen tog han direkt hand om kommandot, och efter att ha fått dämpa tempot rejält på mellanvarvet, gled han säkert undan till slut. Favoriten Byron Face försökte via tredjespår genom slutkurvan, men kunde aldrig komma i farlig närhet med ledaren.
Det här var den första starten som valack för fyraåringen efter Propulsion, som tävlade med tyngre skor den här gången. Segertiden blev 1.13,8/2140a.
– Det här var en bra årsdebut och förhoppningsvis ska han gå framåt lite sedan i fjol. Han öppnade bra, det är värdefullt men sedan var han lite väl energisk under vägen. Han var lite onödigt pigg men höll farten bra ändå, sa segerkusken Örjan Kihlström.

Chestnut imponerade – enkelt från ”dödens”
I den avslutande avdelningen på V64 hade favoriten Chestnut inte tävlat på ett halvår när han gjorde comeback. Men den starka hästen var synnerligen väl förberedd och avgjorde från ”dödens”, efter att Örjan Kihlström tidigt ha sänt fram hästen utvändigt om ledaren. Över upploppet gled Chestnut ifrån till en mycket lätt seger efter 1.12 sista varvet, och ännu snabbare sista femhundra metrarna. Segertiden blev 1.14,3/2140.
– Det kändes klart bättre än i fjol och det var glädjande att hästen var så fin på alla sätt och vis. Det var en bra insats. Han gjorde det på ett fint sätt utan att vara tom i mål, så det var lovande, berömde Örjan Kihlström.
Gävle-tränaren Oskar Kylin Blom hade även han en fin kväll på hemmabanan och tog en dubbelseger på V64. Han styrde själv in de egentränade hästarna Stormyrans Erkki och Light On Me till seger.
V64 blev favoritbetonad och sex rätt betalade 2 239 kronor. Fem rätt gav 24 kronor och det blev ingen utdelning på fyra rätt och därmed jackpot på V64 under fredagen då V64 Xpress är tillbaka och det är Rättvik och Umåker som delar på omgången.

Michael Carlsson, Kanal 75


Onsdagens V86® är också startskottet för nya förutsättningar på landets travbanor.Nu är det nämligen fritt fram at..


Onsdagens V86® är också startskottet för nya förutsättningar på landets travbanor.
Nu är det nämligen fritt fram att köra hästarna utan skor, vilket kan innebära kraftigt förbättrade prestationer.
I databasen travfakta.se är även 1 mars starten för våren varför det ges möjlighet att titta lite extra på vilka hästar i omgången som brukar hitta eller tappa formen den här årstiden.
Genomgången sker avdelning för avdelning enligt följande parametrar:
Plus årstid innebär att hästen har sina tydligt bästa resultat under våren.
Minus årstid innebär att hästen har sina tydligt sämsta resultat under våren.
Plus balans innebär att hästen har sina tydligt bästa resultat med aktuell balans.
Minus balans innebär att hästen har sina tydligt sämsta resultat med aktuell balans.

Förklaring:
8 starter: 3-1-0 innebär att hästen vunnit tre gånger, varit tvåa en gång och varit trea noll gånger på åtta starter.

V86-1

Plus årstid
1 Woodbury Wine (8 starter: 3-1-0)
2 Zinfandel (7 starter: 5-0-1)

Minus årstid
5 Use Face (11 starter: 0-2-0)
10 Mojito Day (8 starter: 1-2-0)

Plus balans
9 Federer (4 starter: 3-0-1 barfota bak)
10 Mojito Day (23 st: 7-5-1 barfota runt om)

Minus balans

Kommentar: Det som sticker ut är Federers lysande resultat i sina få starter utan bakskor samt Zinfandels fem segrar under våren.


V86-2

Plus årstid

Minus årstid
1 Green Mamba (7 starter: 0-0-0)
9 Mellby Hoffa (8 starter: 1-1-1)

Plus balans
5 G.K.Justus (15 starter: 3-2-3 barfota fram)

Minus balans
1 Green Mamba (3 starter: 0-0-0 barfota runt om)
8 Quite Windy (9 starter: 0-0-0 barfota bak)

Kommentar: Green Mamba bör inte sågas på barfotaresultaten då hon gick snabbt efter galopp som fyra i enda barfotastarten i aktuell regi. Däremot var prestationerna i våras klart under förväntan.

V86-3

Plus årstid

Minus årstid

Plus balans

Minus balans
3 Rexoni (6 starter: 0-0-1 med skor runt om)

Kommentar: Hästarna har gjort få starter på svensk mark och ingen statistik sticker ut.

V86-4

Plus årstid

Minus årstid
6 Brilliant Flair (3 starter: 0-0-0)
12 Even Yonger (3 starter: 0-0-1)

Plus balans

Minus balans

Kommentar: Hästarna har gjort få starter och ingen statistik sticker ut.

V86-5

Plus årstid
6 Gina Follo (4 starter: 1-1-0)

Minus årstid
7 Only Angelica O.C. (6 starter: 0-0-1)

Plus balans
4 Ivory Am (7 starter: 4-1-0 barfota runt om)
6 Gina Follo (8 starter: 1-1-1 barfota runt om)
11 Candlewick (11 starter: 3-4-0 barfota runt om)

Minus balans
7 Only Angelica O.C. (22 starter: 1-3-5 skor runt om)

Kommentar: Gina Follo har en seger och ett andrapris på två barfotastarter under våren.

V86-6

Plus årstid
4 Oh Cean (4 starter: 1-0-2)
5 Light On Me (5 starter: 1-2-0)
10 Broadway Frazer (13 starter: 4-1-2)

Minus årstid
9 Vivacious (6 starter: 0-0-0)

Plus balans
10 Broadway Frazer (7 starter: 2-1-2 barfota runt om)
11 What A Deal (11 starter: 3-1-0 barfota runt om)

Minus balans
1 Beau Levallo (7 starter: 0-1-0 barfota runt om)

Kommentar: Nioårige Broadway Frazer har tävlat barfota runt om på våren vid fyra tillfällen med två segrar och ett andrapris. What A Deal har tagit tre av karriärens fyra segrar barfota runt om.

V86-7

Plus årstid
4 Ismael F.Boko (3 starter: 1-0-0)
10 Bicc’s Avalon (6 starter: 2-1-1)

Minus årstid

Plus balans
9 Arturo Beech (21 starter: 5-5-3 barfota fram)

Minus balans

Kommentar: Bicc’s Avalon vann två av tre starter med skor runt om våren 2020. Hästen har bytt regi två gånger sedan dess.

V86-8

Plus årstid
8 Ciak Bi (4 starter: 2-0-0)

Minus årstid
1 Solkattens Eros (6 starter: 0-0-0)
11 Immigrant Am (4 starter: 0-0-1)

Plus balans
5 Corazon de B. (5 starter: 3-1-0 barfota runt om)

Minus balans

Kommentar: Ciak Bi har varit ojämn och var direkt dålig vid sina två förluster på våren. Fjolårets seger togs barfota runt om på något tung bana. Corazon de B. tävlade barfota bak vid sina tre vårstarter i fjol och var då tvåa-fyra-trea i tre starter på V75.

Robin Johansson, Kanal 75


Det räcker att ögna igenom startlistorna som hastigast för att förstå vilken tränare som är hetaste på förhand n&..


Det räcker att ögna igenom startlistorna som hastigast för att förstå vilken tränare som är hetaste på förhand när onsdagens V86® broderligt delas mellan Bergsåker och Solvalla. Gävletränaren Oskar Kylin Blom beger sig själv norröver till Sundsvall för att köra en trio, men sänder också två hästar i sydlig riktning mot nationalarenan. Samtliga ska räknas med vinstchans, om man får tro tränaren som har stallet i toppform.
– Ja, jag har ju en bra även i lärlingsloppet på Bergsåker och jag tror aldrig jag haft en onsdag där jag haft så många bra chanser på en och samma gång. Alla mina sex hästar som jag startar tycker jag ska ses med bra chans, sedan beror det ju helt på vilka lopp som man får, men jag skulle inte blir förvånad om det blir ett par segrar, säger Oskar.
Vi arbetar oss igenom startlistorna uppifrån och ned.
2 Kia Ora (V86-1) som näst senast provade lejonkulan i Sto-SM var senast hemma i Gävle på återbesök i vinnarcirkeln när hon vann lätt efter en virvlande sista kurva.
– Hon gjorde ju ett kanonlopp senast och har känts fin länge och var precis lika fin som tidigare då. Det finns väl inget att klaga på alls egentligen, hästen är fortfarande jättefin hemma och spår två här borde inte innebära några problem. Skulle hon inte galoppera är det nog en bra chans.
Så det innebär att det finns en viss galopprisk från andraspåret i volten?
– Nej, det tycker jag egentligen inte, hon har ju varit väldigt stabil och har ju även öppnat bra i volten så helt omöjligt är det väl inte att vi når till spets här. Det är inget jag låser mig vid dock och jag tycker kanske att hon kanske tävlar ännu bättre bakifrån men i det här gänget kan det vara värt att prova och vi kan ju också vara en intressant rygg att få kanske.

Höjt sig efter uppehållet – nu med helstängt
9 Light On Me
(V86-4) åker till Solvalla där han ska starta i ett lärlingslopp för Mattias Hansson. Valacken fick ett längre uppehåll, men har nu hunnit med två starter på kort tid och det har gjort att formen stigit.
– Light On Me har fått två lopp i kroppen nu och kändes jättefin senast, det var en del kvar i mål och jag tror verkligen hästen hittat toppformen nu. Spår nio här och i ett lärlingslopp gör det väl lite svårt att sia om var de hamnar, men det gör samtidigt inte så mycket för den här hästen som inte är så värst snabb ut ändå. Vi hoppas det blir rejäl körning och att Mattias får fart på honom, kusken har vunnit med hästen förut. Klaffar det lite under vägen tror jag de ska dyka upp där framme, för formen sitter där nu.
Raskt över till Bergsåker. Fyraåriga 7 Angel Of Trix (V86-5) galopperade i starten senast, men har dessförinnan visat fina takter. Vad kan hon, tillsammans med sin tränare, hitta på från ett spår långt ut bakom bilens vinge?
– Ja, hon galopperade senast och det var lite förvånande för hästen har inte gjort det i volten förut och är normalt stabil, så jag tror det få ses som ett olycksfall i arbetet, det är glömt nu. I övrigt finns det inget att klaga på, hon har känts jättefin och pigg efteråt. Hästen har verkligen höjt sig efter det uppehåll som hon fick över sommaren och stämmer det bara lite under vägen så ska han kunna vara med där framme och kriga. Det är första gången över 1640 meter och vi sätter på ett helstängt huvudlag också, så jag är väldigt påställd gällande hästen. Vi fick ett spår lite väl långt ut bakom vingen men hon öppnade väl i 1.08-fart i Rättvik i comebacken, så vi får prova från början. Det är svårt från spår sju och det kanske inte blir att vi når hela vägen till ledningen, men förhoppningsvis kan vi komma ned och få en bra rygg.
Fick full utdelning efter diskningen gången före

Framåt i tiden elva minuter.
Vi är på Solvalla igen. 6 M.T Ravishing (V86-6) provar ett försök till Diamantstoet. Det efter att senast avgjort i ett nafs efter en vass avslutning i spåren och klockat sista 800 meterna i 11,5-tempo. Erik Adielsson får förtroendet i vagnen den här gången.
– Hon var ju diskad för trängning som trea för två starter sedan så det var skönt att hon fick utdelning senast, vann på ett väldigt bra sätt då och på en bra tid. Det har varit uppåt hela tiden och det verkar jättebra med hästen. Vi har siktat mot det här loppet en tid och vi fick ett bra spår och en bra kusk och skulle Erik hitta de rätta ryggarna är hästen stark i avslutningen.
Det är bara tre hästar på startvolten. Kan det bli ett offensivt upplägg här?
– Det får Erik välja själv som han vill, men ser man till tidigare i hästens karriär har hon kanske varit bäst när hon fått gå i ryggar och hos mig har hon fått mest snälla lopp. Men det känns nu som att hon tål att göra mer jobb själv och det kan bli så att de sitter i ledningen efter 500 meter, eller så hittar de ned i fjärde par utvändigt…

Tror det är den absoluta toppformen nu
Avslutningsvis 14 Staro Onyourmarks (V86-7) som startar på Bergsåker Femåringen har gjort två starter efter ett uppehåll och gav ett klart och tydligt formbesked när hon i Gävle senast. Även det efter en snabb slutrökare för att hinna fram på fotot.
– Staro Onyourmarks var jättefin senast och även i comebacken på Bergsåker, senast fick hon full utdelning och vann på ett bra sätt, jag tror det är den absoluta toppformen för hästen nu. Vi hade både norsken och huvan kvar i mål senast, hästen sprang så jäkla fort sista biten så hon hade inte kunnat gå fortare. Faktum var att hon nästan tappade travet på upploppet, så fort gick det. Men som sagt, det var krafter kvar i mål, hästen var pigg hela vägen och det finns inget som tyder på att hon är sämre till den här gången, säger Oskar som avslutningsvis tillägger:
– Det är ju kanonspår egentligen här, men kanske inte just för hennes del då hon behöver ryggar att gå i hela vägen till slut. Vi får inte hamna i dödens, för då går hon inte, då väljer jag hellre fjärde invändigt, men skulle hon få sitta i fina ryggar och det blir lite tempo så är hon med och krigar om det igen.

Daniel U. Olsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2021-10-21 2021-10-21 Gävle-1 Oskar Kylin Blom 2140/2 B 0 g 37
2021-08-20 2021-08-20 Gävle-6 Oskar Kylin Blom 1640/8 C 0 16.2 782
2021-08-06 2021-08-06 Romme-9 Oskar Kylin Blom 1640/10 D 0 g 1676
2021-07-26 2021-07-26 Solvalla-6 Oskar Kylin Blom 2640/7 D 0 15.2 883
2021-06-30 2021-06-30 Solvalla-7 Oskar Kylin Blom 2140/1 D 5 14.7 459
2021-06-20 2021-06-20 Eskilstuna-9 Oskar Kylin Blom 2140/5 D 6 13.8 811
2021-06-06 2021-06-06 Lindesberg-3 Oskar Kylin Blom 2160/13 D 0 g 51
2021-05-05 2021-05-05 Bergsåker-3 Oskar Kylin Blom 2140/3 D 2 15.6 124
2021-04-18 2021-04-18 Hagmyren-1 Mattias Hansson 1640/1 D 1 15.7 28
2021-04-08 2021-04-08 Örebro-6 Magnus A Djuse 2100/10 D 0 16.3 1021
2021-03-10 2021-03-10 Solvalla-2 Oskar Kylin Blom 2140/1 C 2 16.8 193
2021-02-24 2021-02-24 Solvalla-1 Oskar Kylin Blom 2140/1 C 4 17.3 214
2021-01-28 2021-01-28 Bergsåker-5 Oskar Kylin Blom 2140/1 C 4 18.3 100
2021-01-12 2021-01-12 Eskilstuna-2 Oskar Kylin Blom 2140/7 D 4 18.8 171
2022-12-30 2022-12-30 Romme-7 Oskar Kylin Blom 2140/3 D 3 15.4 43
2022-12-22 2022-12-22 Gävle-8 Ulf Ohlsson 1640/5 D 6 15.2 89
2022-12-06 2022-12-06 Eskilstuna-9 Oskar Kylin Blom 2640/2 D 7 15.8 78
2022-11-23 2022-11-23 Solvalla-8 Mattias Hansson 1640/9 D 4 13.9 137
2022-11-09 2022-11-09 Solvalla-6 Oskar Kylin Blom 2640/7 D 5 15.5 235
2022-10-31 2022-10-31 Rättvik-4 Oskar Kylin Blom 1640/11 D 5 14.4 179
2022-04-15 2022-04-15 Färjestad-6 Oskar Kylin Blom 2140/1 D str
2022-02-22 2022-02-22 Gävle-3 Oskar Kylin Blom 2140/3 D 4 15.3 137
2022-01-31 2022-01-31 Bergsåker-4 Oskar Kylin Blom 1640/4 B 2 14.3 38
2022-01-24 2022-01-24 Gävle-8 Oskar Kylin Blom 1640/3 B 1 15.6 29
2023-12-22 2023-12-22 Romme-8 Jimmy Dahlman 2160/14 C 7 16.6 67
2023-12-13 2023-12-13 Gävle-4 Jimmy Dahlman 1640/6 C 7 14.9 71
2023-11-29 2023-11-29 Gävle-3 Jimmy Dahlman 2140/2 B 3 15.3 96
2023-11-14 2023-11-14 Gävle-10 Jimmy Dahlman 1660/7 B 2 14.6 27
2023-09-17 2023-09-17 Rättvik-8 Oskar Kylin Blom 2160/12 B 3 15.8 78
2023-08-28 2023-08-28 Gävle-3 Petra Lindberg 1640/11 B 7 14.7 81
2023-08-12 2023-08-12 Romme-9 Lucas H Vikström 2140/7 A 0 15.9 171
2023-07-26 2023-07-26 Gävle-5 Oskar Kylin Blom 2140/5 B 0 14.2 174
2023-07-09 2023-07-09 Hagmyren-5 Oskar Kylin Blom 2660/6 C 0 g 96
2023-05-31 2023-05-31 Lindesberg-3 Oskar Kylin Blom 3140/2 C 0 g 210
2023-05-16 2023-05-16 Rättvik-3 Oskar Kylin Blom 2140/4 B 2 15.3 57
2023-04-27 2023-04-27 Gävle-6 Oskar Kylin Blom 3160/9 B 1 16.5 100
2023-04-18 2023-04-18 Gävle-4 Oskar Kylin Blom 2140/11 B 0 g 67
2023-04-06 2023-04-06 Gävle-6 Hanna Reiser 2140/11 C 7 14.1 490
2023-03-15 2023-03-15 Solvalla-10 Oskar Kylin Blom 2140/11 C 6 13.6 627
2023-03-01 2023-03-01 Solvalla-9 Oskar Kylin Blom 1640/5 B 0 15.3 130
2023-02-21 2023-02-21 Eskilstuna-7 Hanna Reiser 2140/1 B 1 15.5 86
2023-02-09 2023-02-09 Gävle-9 Oskar Kylin Blom 1640/10 B 2 13.9 55
2023-01-18 2023-01-18 Solvalla-4 Oskar Kylin Blom 2160/14 B 3 14.9 323
2024-05-16 2024-05-16 Örebro-5 Victor S Sundgren 2100/5 C 0 14.7 92
2024-05-04 2024-05-04 Gävle-6 Felicia Molin 2140/9 C 4 13.4 499
2024-03-30 2024-03-30 Dannero-5 Jimmy Dahlman 2160/10 A 0 18.7 31
2024-03-14 2024-03-14 Gävle-7 Jimmy Dahlman 2660/8 C 4 15.6 179
2024-03-01 2024-03-01 Romme-7 Tomas Pettersson 2140/6 D 3 14.4 484
2024-02-16 2024-02-16 Romme-7 Jimmy Dahlman 2140/2 C 2 15.6 414
2024-02-07 2024-02-07 Solvalla-8 Felicia Molin 1640/5 C 0 g 105
2024-01-23 2024-01-23 Eskilstuna-8 Jimmy Dahlman 2140/7 C str
2024-01-10 2024-01-10 Bergsåker-2 Jimmy Dahlman 2640/6 D 3 17.8 581ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se