Leonardo Vici travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Leonardo Vici travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Leonardo Vici har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Leonardo Vici har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Leonardo Vici


Eskilstunatränaren har inlett året bra och kan skryta med 31 i segerprocent för stallets hästar. Den siffran hoppas han kunna förb&aum..


Eskilstunatränaren har inlett året bra och kan skryta med 31 i segerprocent för stallets hästar. Den siffran hoppas han kunna förbättra ytterligare i söndagens Grand Slam 75-tävlingar som avgörs på Romme. Där gör kapable Leonardo Vici en spännande årsdebut och hästen gör comeback efter ett längre uppehåll. Han har inte tävlat sedan 31 oktober i fjol.
- Det är en riktigt fin häst som har gjort flera riktigt bra lopp. Däremot har han galopperat flera gånger så han har inte så mycket pengar på sig. Han galopperade i de två sista loppen i fjol och fick det inte att stämma. Hästen blev opererad i kotorna efteråt och har sedan tränat på ganska länge i vinter, säger Markus B Svedberg.
- Han är väl förberedd och har fått ett rundbanejobb där jag körde 1.19 full väg med honom. Det kändes han fin på och lika fin som när han var som bäst förra året. Han har gjort flera väldigt bra lopp, bland annat när han vann på Solvalla på 1.14,2 i september då han gick först i tredjespår sista 1400 metrarna. Då var han jäkligt bra.
- Jag har höga förväntningar på honom framöver och tror att han kommer att duga bra i V75. Men han måste slipa till startsnabbheten för det är det som har varit hans akilleshäl. Han har ofta fått tunga lopp och fått gå bakifrån och det funkar upp till en viss klass. Sedan måste man kunna vara med från start också. Styrkan har han och det gäller att få upp snabbheten från start. Då ska ha han kunna tjäna fina pengar framöver.

”Ingen toppform – men motståndet ser inte blodigt ut”
Comebacken sker i Grand Slam 75-inledningen på söndag och Leonardo Vici blir favorit i loppet. Han har spår fem bakom startbilen och tränare Svedberg räds ingen av konkurrenterna i loppet men slänger samtidigt in en brasklapp.
- Hästen kommer inte att vara i någon toppform för jag tror att han behöver en genomkörare till. Han är uppanmäld i loppet men samtidigt tycker jag inte att motståndet ser överdrivet blodigt ut. Jag tror inte att någon är bättre än min häst kapacitetsmässigt. Det har jag svårt att tro.
- Jag tror på en bra prestation direkt och är han bara lika fin som han har varit i träningen är han med där framme. Även om inte toppformen sitter där ska han räknas tidigt. Jag har alltid bra feeling när jag kör ut med den här hästen. Det gäller dock att köra felfritt för annars måste han gå kvallopp. Så det blir ingen chansning från start.
- Han kommer att tävla barfota fram som vanligt och det blir inga ändringar, säger Markus B Svedberg.

Michael Carlsson, Kanal 75


 Men ett och ett halvt varv till mål galopperade Victory Kåsgård i tredje par utvändigt och tappade så mycket mark att alla se..


 Men ett och ett halvt varv till mål galopperade Victory Kåsgård i tredje par utvändigt och tappade så mycket mark att alla segermöjligheter till synes gick upp i rök.
- Han låg på lite för mycket och jag var inte intresserad av att köra fram utan ville hålla honom så lugn som möjlig. Det accepterade han inte så det blev galopp. Men sedan fick han springa lite, sa Flemming Jensen efter loppet och ”springa lite” var ingen överdrift.
Hästen tuggade ikapp fältet och på den sista bortre långsidan sköljde han fram i tredjespår. I slutkurvan såg krafterna ut att tryta men den råstarke dansken vägrade ge sig och genom en heroisk kämpainsats klev han fram och avgjorde i god tid före mållinjen.
- Han har gjort många fina prestationer men det var lite extra i dag, konstaterade Jensen.

”Det här blev inte bra alltså”
V86-omgången delades mellan Jägersro och Solvalla och även på huvudstadsbanan fick publiken se en ”omöjlig” vinnare. Leonardo Vici fick en riktig fiaskostart från spår fyra bakom startbilen och hamnade som sista häst i andrapsår. Men redan i andra sväng lyfte Markus B Svedberg ut sin springare i tredjespår.
- Jag tänkte att vi går fram i dödens men då såg jag direkt att ”Kajan” (Kaj Widell) gick fram och då kände jag att det här blev inte bra alltså, sa Markus B Svedberg.
Men Eskilstunatränaren hade sin häst i absolut toppslag och efter att ha segat sig framåt i tredjespår avgjorde Leonardo Vici, lika häpnadsväckande som överlägset, till seger på upploppet.
- Det var i princip 300 kvar som jag kände att vi kunde vinna och när jag ryckte tussarna och fick bra svar kändes det bra, sa Svedberg.

Bula Bula Am bara bäst
Även Jörgen Westholms Bula Bula Am stod för ett svettigt lopp. Lärlingen Oskar J Andersson hade fått förtroendet att köra hästen och han lämnade ingenting åt slumpen utan körde fram utvändigt om ledaren. Därifrån avgjorde den tuffa damen utan pardon.
- Hon är stenhård! När hon känner mjölksyran början hon ta i, sa Oskar J Andersson.

11 982 kronor för åtta rätt
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Svante Båth-tränade National Prince (Erik Adielsson) och Admir Zukanovic-adepten Denco’s Moon Kilab (Torbjörn Jansson). På Jägersro imponerade Joakim Lövgrens derbyfinalist Racing Mange och Sören Norbergs Joyride Cane (Stefan Söderkvist) visade härlig inställning när han kontrade till seger. Omgångens största favorit Swish Lane infriade spelarnas förväntningar tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner och det bidrog till att åttarättsutdelningen på V86 stannade på 11 982 kronor. Sju rätt delade ut 162 kronor och för fem rätt kunde man hämta ut 22 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Eftersom Goop styrde in de största favoriterna på V86 bidrog han till att utdelningen blev blygsam och jackpot till nästa veckas V86-omgån..


Eftersom Goop styrde in de största favoriterna på V86 bidrog han till att utdelningen blev blygsam och jackpot till nästa veckas V86-omgång.
Den största favoriten av dem alla var Tesio. Den väldige Timo Nurmos-tränade hästen har hög kapacitet inombords. Han återkom nu efter vila och var åtgärdad efter att ha galopperat i tre starter i rad. Nu skötte han sig och öppnade snabbt till ledningen. Sedan fick Björn Goop bestämma i ett behagligt tempo i täten och Tesio kom in på upploppet i klar ledning. Men från sidan såg det ut som att han tappade aktionen och var nära att galoppera. Fast enligt Goop var det lugnt.
- Han öppnade bra och bättre än jag trodde. Sedan fick han bestämma i sitt tempo och fick lunka på. Han var inte trött i mål. Han gick med broddar och det var inte optimalt för honom. Det är som att köra med vinterdäck och han är bättre med sommardäck. Men han var aldrig nära att galoppera. Det driver enormt med den här hästen, sa Björn Goop.

”Fick lägga om kursen”
Bakom egentränade Well Done La Marc serverade Goop sin häst en perfekt resa i andra par utvändigt. Samtidigt var det ett friskt tempo i täten där Swiss Account inledde första halvvarvet efter 1.09. Well Done La Marc hade tidigt avgjort mot ledaren och svarade även när Mountain Cleaver försökte utmana över upploppet.
- Hon är duktig och kändes fin hela tiden och svarade när den andra kom, sa Björn Goop.
Sulkyvirtousen avslutade sedan V86-spelet genom att ta en vattentät seger med favoriten Tjacko Zaz. Han öppnade bra och tog snabbt hand om ledningen. Hästen, som tränas av Timo Nurmos, fick sällskap av Moni To Spare efter ett varv. Men det var lugna gatan i täten för Tjacko Zaz som bara gled undan över upploppet till en lätt seger.
- Jag hade inte tänkt att ladda men när Get A Winner gjorde bort sig var det bara att lägga om kursen. Han fick bestämma och det kändes bra. Han var fin, berömde Björn Goop.
Utanför V86 vann Goop även med M.T.Kirsten och Tick Tack (båda tränas av Timo Nurmos som därmed tog fyra tränarsegrar på Solvalla under kvällen), samt med Leonardo Vici som tränas av Markus B Svedberg.
- Riktigt kul, det är kul att köra så fina hästar. Det betyder mycket. Jag har vunnit mycket och ofta men samtidigt är det här en riktig kick. Man är nöjd och det är bra för självförtroendet, sa Björn Goop.

”Poet Broline kändes fruktansvärt fin”
Trots att det blev låg utdelning på V86 började det med att storfavoriten Tellmeastory föll i nledningen. Han var inte som bäst för dagen även om han fick en tuff resa.
Veijo Heiskanen sände tidigt fram sin häst utvändigt om Poet Broline där den sistnämnde öppnat blixtsnabbt till täten. Tellmeastory lade press på ledaren under slutrundan men redan i utgången av sista kurvan började favoriten se lite tagen ut. In på upploppet ryckte Johan Untersteiner undan med Poet Broline som höll undan till en säker seger.
- Han var jättebra i dag, jättefin. Vi var lite oroliga efter senast då allt inte var som bäst och min grundplan var att spets och släppa till Veijo. Men han kändes så fruktansvärt fin att jag kunde inte släppa när Veijo kom. Det kändes väldigt bra hela vägen och trehundra kvar hade jag mycket att åka med, sa Johan Untersteiner.

Favoriten vann trots ringrost
Whitehouse Express, som var favorit i V86-2, hade inte startat på nästan tre månader och det lös igenom lite ringrost. Men det gick vägen ändå då han vann knappt från ledningen för Kenneth Haugstad. Han fick dirigera som han ville i täten och ryckte undan in på upploppet. Då kom skrällen Nose Gear loss från rygg på ledaren och närmade sig hastigt den sista biten men mållinjen räddade Whitehouse Express som vann med ett huvuds marginal. Tränar gör Daniel Redén som stod vid sidan av banan och var nöjd.
- Han såg bättre ut än vad jag hade hoppats på så det var positivt på det sättet. Sen att han fick lite mjölksyra på slutet men det är ju för att han inte hade startat på så länge, sa Redén.

Målettan galopperade över mål
I V86-3 vann Handsome Brad, körd av Carl Johan Jepson och tränad av Ulf Stenströmer. Men först i mål var dock Going To Press man han galopperade snöpligt precis före mållinjen och över mål för Wilhelm Paa. Favoriten Bourbon Rain fick ett lopp utvändigt om ledande Going To Press men var slagen redan halvvarvet kvar och dalade genom fältet.
Favoriten i V86-5 Offshore Man blixtrade direkt till ledningen för Flemming Jensen och sedan ledde han runt om och vann säkert. Tvåa blev Västerbo Arthur som avslutade bra från rygg på ledaren via open stretch men han kunde aldrig hota på allvar.

Cayenne Ovel imponerade
Cayenne Ovel gjorde fjärde starten för Robert Bergh och nu kom första segern. Efter en resa i kön samtidigt som tempot var tufft i täten inledningesvis så gick det undan värre när Bergh lossade sin häst över sista bortre långsidan. Cayenne Ove flög förbi fältet och avgjorde i god tid före mål. En riktigt fin insats, även om allt inte var helt perfekt enligt tränare Bergh.
- Hon var lite munvek i dag. Hon höll på att galoppera innan bilen släppte fältet men annars kändes det otroligt bra. Hon är både stark och speedig och gjorde det otroligt bra som kunde gå så fort sista sjuhundra med broddar, sa Robert Bergh.
Åtta rätt på V86 gav 1 547 kronor. Det blev ingen utdelning på sex rätt och därmed jackpot nästa onsdag.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2016-12-21 2016-12-21 Solvalla-9 Markus B Svedberg 2140/6 D 6 17.2 712
2016-12-14 2016-12-14 Solvalla-4 Markus B Svedberg 2140/9 B 0 g 139
2016-11-26 2016-11-26 Solvalla-3 Björn Goop 2140/6 C 0 g 54
2016-11-09 2016-11-09 Solvalla-5 Björn Goop 2140/2 C 1 15.6 27
2016-10-26 2016-10-26 Solvalla-3 Markus B Svedberg 2140/5 A 3 16.3 34
2016-10-14 2016-10-14 Romme-2 Markus B Svedberg 2140/3 A 0 24.5g 16
2016-10-04 2016-10-04 Eskilstuna-1 Markus B Svedberg 2140/7 D 1 16.3 15
2017-10-31 2017-10-31 Axevalla-6 Markus B Svedberg 2680/8 B 0 g 81
2017-09-23 2017-09-23 Färjestad-6 Markus B Svedberg 2140/3 C 0 g 70
2017-09-13 2017-09-13 Solvalla-8 Markus B Svedberg 2140/6 B 1 14.2 61
2017-09-06 2017-09-06 Solvalla-7 Markus B Svedberg 2140/11 A 0 15.3g 139
2017-06-24 2017-06-24 Rättvik-6 Markus B Svedberg 3140/3 C 0 17.9 182
2017-06-08 2017-06-08 Örebro-9 Markus B Svedberg 2640/5 A 2 16.7 88
2017-05-29 2017-05-29 Färjestad-7 Markus B Svedberg 3140/6 D 1 16.4 60
2017-05-26 2017-05-26 Solvalla-5 Markus B Svedberg 2140/1 D 0 14.3 466
2017-05-13 2017-05-13 Åby-8 Björn Goop 2140/10 D 0 20.3g 167
2018-12-29 2018-12-29 Romme-1 Sofia Adolfsson 2140/4 A 0 g 21
2018-12-05 2018-12-05 Solvalla-3 Sofia Adolfsson 2140/11 B 2 15.9 21
2018-11-25 2018-11-25 Örebro-6 Jorma Kontio 3140/1 D 0 g 103
2018-11-12 2018-11-12 Mantorp-5 Jorma Kontio 2140/3 D 3 13.3 185
2018-10-29 2018-10-29 Eskilstuna-6 Markus B Svedberg 2660/9 B 0 g 129
2018-10-17 2018-10-17 Solvalla-3 Christer Nyström 2140/7 B 0 16.6g 83
2018-10-02 2018-10-02 Eskilstuna-7 Jorma Kontio 2660/12 A 1 16.5 103
2018-09-17 2018-09-17 Eskilstuna-7 Markus B Svedberg 2140/4 B 0 g 90
2018-08-07 2018-08-07 Solvalla-9 Jorma Kontio 2640/8 D 0 16.1 525
2018-07-20 2018-07-20 Axevalla-8 Markus B Svedberg 2660/9 C 4 15.4 444
2018-07-09 2018-07-09 Eskilstuna-8 Markus B Svedberg 2660/6 B 0 16.0 82
2018-06-28 2018-06-28 Visby-3 Markus B Svedberg 2620/4 C str
2018-05-09 2018-05-09 Solvalla-9 Markus B Svedberg 2640/4 C 0 15.6 81
2018-04-28 2018-04-28 Åby-5 Jorma Kontio 3140/6 D 0 18.3g 224
2018-04-12 2018-04-12 Örebro-4 Markus B Svedberg 3140/1 C 3 17.9 31
2018-04-08 2018-04-08 Romme-5 Markus B Svedberg 2140/5 B 2 14.2 52
2019-10-22 2019-10-22 Solänget-3 Micael Melander 3140/5 D 0 17.0 643
2019-09-26 2019-09-26 Solänget-9 Micael Melander 2640/1 D 7 15.9 434
2019-08-29 2019-08-29 Dannero-4 Martin Åkerlund 2660/11 D 0 15.9 714
2019-08-15 2019-08-15 Bergsåker-9 Martin Åkerlund 2660/3 D 0 g 1012
2019-08-06 2019-08-06 Solänget-9 Martin Åkerlund 2160/7 B 3 16.2 46
2019-07-25 2019-07-25 Bergsåker-4 Stefan Edin 2640/2 C 0 16.5g 603
2019-07-13 2019-07-13 Solänget-9 Martin Åkerlund 3140/4 C 0 16.8 491
2019-06-29 2019-06-29 Vaggeryd-9 Jan Henriksson 2660/8 B str
2019-06-17 2019-06-17 Färjestad-1 Jan Henriksson 2140/11 B 4 14.6 737
2019-06-08 2019-06-08 Halmstad-4 Jan Henriksson 2140/5 B 4 15.4 51
2019-06-02 2019-06-02 Axevalla-2 Jan Henriksson 2160/10 A 0 g 217
2019-04-27 2019-04-27 Åby-5 Markus B Svedberg 3140/2 D 7 15.8 864
2019-04-19 2019-04-19 Eskilstuna-8 Markus B Svedberg 3160/6 D 0 16.4 122
2019-04-08 2019-04-08 Eskilstuna-4 Markus B Svedberg 2140/9 D 0 14.7 172
2019-03-20 2019-03-20 Solvalla-7 Jorma Kontio 2640/1 D 4 16.2 54
2019-03-11 2019-03-11 Eskilstuna-6 Markus B Svedberg 2640/4 B 2 17.5g 93
2019-01-11 2019-01-11 Romme-5 Sofia Adolfsson 2160/14 A 0 g 41ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se