Lennart Sjöhammar travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Lennart Sjöhammar travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Lennart Sjöhammar har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2021-09-21 2021-09-21 Rättvik-4 Jorma Kontio 2160/13 B

Nyheter för travhäst Lennart Sjöhammar


Efter att ha ropat in Win B.Hill på auktion i Lexington för 70 000 dollar som ettåring 2013 så valde Timo Nurmos att ha kvar sitt fö..


Efter att ha ropat in Win B.Hill på auktion i Lexington för 70 000 dollar som ettåring 2013 så valde Timo Nurmos att ha kvar sitt förvärv i USA, i träning hos Åke Svanstedt.
Där blev det två starter som tvååring innan en gaffelbandskada satte stopp för drömmarna om världens största treåringslopp Hambletonian.
Istället tog Nurmos hem Win B.Hill och väntade.
Och väntade.
Och väntade.
Fem år hann gå innan hästen gjorde comeback på Romme i fjol.
Belastad med 750 000 kronor i tvångsprissumma tvingades han tävla mot hästar med en helt annan rutin, men comebacken slutade i imponerande triumf och efteråt pratade tränaren och ägaren om en häst ”med kapacitet för Elitloppet”.
Därpå följde två starter på V75 där hästen svarade för en storstilad prestation efter galopp, men sedan svek som favorit i finalen.
Då väntade Nurmos igen.
Ett år senare var det på onsdagskvällen dags för en ny comeback och till skillnad från tidigare valde körande Jorma Kontio ett försiktigt upplägg i rygg på ledande Ara.
Det blev ett genidrag då luckan kom in på upploppet och Win B.Hill växlade till enkel seger.
- Han var nog lite nervös Jorma, han ville nog inte sitta fast med den där, kommenterade skötaren Julia Rönnqvist som inte verkade det minsta överraskad över segern.
- Han har så hög grundkapacitet och han var väl förberedd inför idag. Den var värd att vänta på, fortsätte Rönnqvist som däremot inte ville sia om framtiden.
- Med den här hästen tar man ett jobb och ett lopp i taget, vi får se hur det ser ut imorgon.
Segerchecken på 60 000 kronor var Win B.Hills klart största i karriären.
En karriär som varat i sex år och gett lika många starter, varav hälften slutat i seger.

Fem raka för Kontio
För Jorma Kontio var det första steget i ett prydligt hattrick på V86.
Reijo Liljendahls Alien Hill kördes resolut till ledningen och gick undan i stor stil inför en nöjd tränare.
- En femstjärnig insats. Det behövs en kusk med över 10 000 segrar för att greja det här, hon är inte så enkel att hantera. 1.11 sista varvet, det är inte så dåligt. Kanske kör vi E3-revanschen i Eskilstuna nästa gång när hon var så här bra, mös Liljendahl.
När Kontio följde upp med att låta Nika reglera motståndet från dödens innebar det inte bara tredje raka på V86 utan femte raka för kvällens kung på Solvalla. Tränar gör estländskan Olga Sehlova som likt sin enda starthäst på svensk mark bröt årets segernolla en sällsynt välförtjänt viktoria efter otaliga tappra prestationer under säsongen.

Stoskrällar på Bergsåker
Överraskningarna kom på Bergsåker där Daniel Wäjersten och Hunkydory Degato blixtrade till spets från tillägg och la beslag på kvällens största segercheck värd 150 000 kronor i stofinalen av Norrlands Elitserie.
Det innebär att Patrik Gidlunds gedigna sjuåring numera kan titulera sig miljonärska.
Den titeln har Ingemar Söderbergs Ellieann haft sedan länge och är därmed förvisad till silverdivisionen, om man vill undvika att starta från många tillägg i Diamantstoet.
Nu blev det en spårsnål resa signerad Sofia Frilén när fältets enda sto med fältets enda kvinna visade sig bäst från ledarryggen.
Smög från innerspår gjorde även Christer Nyström bakom Stig H Johansson-tränade Lennart Sjöhammar, som tackade med att spurta hem K50-loppet ATG:s Jubileumspris.
Ulf Ohlsson spårade hela vägen med Svante Båths Global Wizard, medan Leif Witasp reglerade äldre konkurrenter utvändigt bakom sin lovande treåring Jacoby Keeper.
V86 betalade 377 262 kronor för åtta rätt.

Robin Johansson, Kanal 75


Man behöver inte vänta till lördagar och V75 för att vinna riktigt stora pengar på trav.Det var maj månad ett tydligt bevis p&ar..


Man behöver inte vänta till lördagar och V75 för att vinna riktigt stora pengar på trav.
Det var maj månad ett tydligt bevis på.
Onsdagens stora spelform V86 såg två av sina största vinster delas ut inom loppet av två veckor.
Det började 8 maj då ett andelssystem ihopsnickrat av Café Brascos ägare Gunilla Welander och Dennis Olofsson spelade in 13 727 090 kronor.
- V86 är ett så fantastiskt spel. Vi spikade de två största favoriterna och sedan hade vi marginalerna på vår sida. Tre målfoton gick vår väg. I sista avdelningen satt vi och hoppades på ledaren som var fem-procentare men det visade sig inte spela någon roll att Örjan spurtade förbi. Vi var ensamma med streck för båda. I dag stämde allt, berättade Dennis Olofsson för Kanal 75 efter vinsten.

”Det var en spelidé jag fick”
Men det skulle toppas av undersköterskan Eva Svensson som fick en uppenbarelse då hon i tv-sändningen noterade att det var dåligt väder på Örebrotravet under omgången 22 maj.
- Jag sa till Thomas att nu ska jag spika på Åby och gardera på Örebro. Det var en spelidé jag fick och inte ett random-system som jag brukar. Jag lämnade in det 20.27, tre minuter innan spelstopp, berättade Eva Svensson för Kanal 75 efter att hon tillsammans med sin sambo dragit in historiens näst största V86-vinst, 16 616 042 kronor.
Detta till en insats av 378 kronor.
- Vi hade sex hästar i sista avdelningen men Lennart Sjöhammar som vann hade jag faktiskt med för att jag tycker om hästen. Skötaren skriver väldigt fint på Facebook och det tycker jag är mysigt. Vi tycker väldigt mycket om hästarna, jag och Thomas, förklarade Eva Svensson.

Litat på favoriterna
Gemensamt för de både multimiljonvinnarna är alltså att de byggt sina system kring favoriter.
Det första systemet singelstreckade omgångens två hårdast spelade hästar medan det andra hade spikat tre favoriter och en andrahandsfavorit.
En annan gemensam nämnare var att omgångarna förstärkts med jackpotpengar från veckan innan.
På onsdag är det jackpot på V86-spelet igen.
Det innebär att ett vinnande system åter kan belönas med åttasiffrig utdelning.
Vilka favoriter som håller är det däremot upp till var och en att försöka lista ut.

Kanal 75


Det har gått ungefär ett halv dygn sedan drömvinsten på V86 då vi får en pratstund med den färska mångmiljonvinnare..


Det har gått ungefär ett halv dygn sedan drömvinsten på V86 då vi får en pratstund med den färska mångmiljonvinnaren från Karlstad.
- Det är helt sjukt. Ärligt talat vet jag knappt hur vi reagerade direkt, jag fick väl någon form av blackout. Det var en asterisk bakom vinnaren och det betydde ju minst 200 000 kronor och bara det är ju jättemycket pengar, säger Eva Svensson.
Vinnarsystemet kostade 378 kronor och vinsten blev 16 616 042 kronor.
- Summan är svår att ta in. Det är ju astronomiska siffror som man inte ens vågar drömma om. Vi la oss för att sova med det var svårt att somna och vi har vaknat till och från hela natten. Man funderade om man drömde och jag vet inte hur många gånger vi loggade in på ATG.se för att kolla saldot och att det var sant.

Valde gardera loppen i Örebro
Eva hade spelat ett V86-system tillsammans med sambon Thomas, precis som de brukar på V86 eller på V75 på lördagarna. Men när hon sedan såg hur dåligt väder det var på Örebrotravet i tv-sändningen i TV12 valde hon att lämna in ett system till.
- Jag sa till Thomas att nu ska jag spika på Åby och gardera på Örebro. Det var en spelidé jag fick och inte ett random-system som jag brukar. Jag lämnade in det 20.27, tre minuter innan spelstopp.
På vinstkupongen spikade Eva fyra favoriter på Åby och garderade alltså de fyra loppen på Örebro.
Och det blev jackpot!
Favoriterna vann på Åby och på Örebro skrällde det i tre av fyra lopp.
- Vi hade sex hästar i sista avdelningen men Lennart Sjöhammar som vann hade jag faktiskt med för att jag tycker om hästen. Skötaren skriver väldigt fint på Facebook och det tycker jag är mysigt. Vi tycker väldigt mycket om hästarna, jag och Thomas, säger Eva Svensson.
- Hästarna är roligare än att vinna på Lotto. Man har ju tänkt också och inte bara valt en siffra.

”En helt vanlig Svensson”
Eva jobbar som undersköterska på centralsjukhuset i Karlstad och Thomas är ingenjör på Stora Enso.
- Jag är vad jag heter, en helt vanlig Svensson, säger Eva och skrattar.
Har ni hunnit tänka på vad ni ska göra för pengarna?
- Ja, lite och vi har sagt att vi ska göra det vi vill nu. Man är ju inte lastgammal men när man passerat 50 är man ganska lugn. Vi haft så mycket motgångar. Vårt hus brann ner i december. Det var helt galet att vi plötsligt stod utan bostad, försäkringsbolaget täcker förstås branden, men pengar kan inte ersätta de minnen som försvann i branden. Bygglovet är klart för ett nytt hus och för tillfället bor vi i en hyresrätt.
Har ni hunnit fira?
- Nej, men jag var ändå ledig i dag och Thomas tog också ledigt. Han ska till jobbet och berätta och sedan be om ledigt en vecka och jag ska också ta ledigt en vecka så att vi får landa lite. Vi ska resa till Stockholm, till min pappa, och nu får det väl kanske bli ett besök på Elitloppet i helgen.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75


V86 fortsätter att dela ut storvinster. Bara två veckor efter att ett V86-system håvade in 13,7 miljoner kronor var det dags för ny jä..


V86 fortsätter att dela ut storvinster. Bara två veckor efter att ett V86-system håvade in 13,7 miljoner kronor var det dags för ny jätteutdelning på spelformen, trots att tre favoriter vann. Omgången delades mellan Åby och Örebro och på Örebrotravet skrällde det rejält. Wollafur och O.M.Dont Cry, både enprocentare på spelfördelningen, lade grunden för drömvinsten och när fyraprocentaren Lennart Sjöhammar rundade av omgången återfanns endast en kupong med alla rätt. Den var inlämnat på ATG.se av en spelare i Värmland för 378 kronor och innehöll fyra spikar. Det låg jackpotmiljoner i potten och för åtta rätt fick det vinnande systemet 16,1 miljoner kronor. Utdelningen för sjuor och sexor gav en halv miljon till.

Ola Johansson, Kanal 75


Att en häst går ut på V86 bara fyra dagar efter en V75-triumf tillhör inte vanligheterna. Men med rätt häst går det bevisl..


Att en häst går ut på V86 bara fyra dagar efter en V75-triumf tillhör inte vanligheterna. Men med rätt häst går det bevisligen alldeles utmärkt. När Sanda Love på onsdagskvällen gästade Åbytravet gjorde han som på V75 i Gävle och utklassade motståndet.  
- Innan loppet kanske man tänker på att han startade nyligen men i loppet kör man efter hur hästen känns, och han var väldigt fin så det var aldrig något bekymmer, sa Christoffer Eriksson i vinnarcirkeln sedan han kört till ledningen från andra par utvändigt efter ett halvvarv och sedan lämnat konkurrenterna på snabba 1.11,1 över 1 640 meter med bilstart, en rekordsänkning av Sanda Love med 1,6 sekunder.
- Han är speciell den här och när de tog upp lite kändes det inte så jättekul att börja bråka och dra i honom utan då var det bättre att låta honom lufsa på själv. Han har en väldigt vägvinnande gång och tål att hålla ett bra tempo, sa Eriksson.
Jägersrokusken fick även förtroendet bakom Robert Berghs Viveur Bi och sedan han fått dämpa tempot i ledningen stack hästen undan till mycket enkel seger.

Förvandlingsnummer imponerade
Eppur Si Muove har höjt sig flera snäpp sedan han vid årets början kom i träning hos Halmstadamatören Anna-Lena Waldén. När han nu startade i ett amatörlopp svepte han fältet i tredjespår och gick undan till imponerande seger.
- Det var nästan så att man blev lite tårögd efter mål för det var en ruskigt bra prestation. Jag har trott på honom hela tiden och Anna-Lena har gjort ett fantastiskt jobb med honom, så det är roligt att vi får utdelning, sa kusken Peter H Sjöberg.
På Åbytravet vann även Jerry Riordans Zio Tom Jet tillsammans med Henriette Larsen.

Oväder och jätteknallar i Örebro
Omgången delades mellan Åby och Örebrotravet och i Örebro blev tävlingarna försenade sedan himlen öppnat sig och ett hejdundrande åskväder dragit in. Och sedan molnen skingrats och V86-loppen dragit igång kom det nya jätteknallar. Först gav Juhani Partanens 35-oddsare Wollafur V86-värdet en rejäl skjuts när han vrålspurtade till seger med en nos, vilket fick segerkusken Magnus S Karlsson att bjuda på en maffig segergest.
- Fy fan, det var skönt! Visst, det var väl inget jättestort lopp men V86 för mig, det är stort alltså! sa hemmakusken.
I loppet därpå satte Nicklas Westerholm dit egentränade O.M.Dont Cry, som spelad på mindre än en procent på V86 klippte till med 1.11,1 sista halvvarvet.
- Det var väldigt bra tryck i henne i hela loppet. Hon är en lite humörbetonad häst men kan hon hålla den här formen kommer hon att hävda sig väldigt bra, sa Westerholm.
Mikael Cedergrens Tale Of Jacks (Kaj Widell) vann också i Örebro innan Stig H Johansson-tränade skrällen Lennart Sjöhammar avslutade V86-omgången med Erik Adielsson i sulkyn.

16,6 miljoner till ensam vinnare
Endast en inlämnad V86-kupong innehöll markering för samtliga vinnare och därmed tog den hela åttarättspotten, som var kryddad med jackpotmiljoner. Totalt håvade systemet in 16,6 miljoner kronor. Sju rätt betalade 16 700 kronor och sex rätt 503 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2018-11-14 2018-11-14 Solvalla-8 Torbjörn Jansson 2140/8 D str
2018-10-31 2018-10-31 Solvalla-8 Ville Karhulahti 2140/6 D 8 15.7 491
2018-10-19 2018-10-19 Solvalla-5 Torbjörn Jansson 2140/12 D 0 16.4 499
2018-10-03 2018-10-03 Solvalla-4 Erik Adielsson 2140/7 B 1 16.7 46
2018-09-19 2018-09-19 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/7 D 0 17.3 289
2018-09-04 2018-09-04 Solvalla-1 Torbjörn Jansson 2140/5 C 3 17.3 240
2018-08-28 2018-08-28 Solvalla-1 Torbjörn Jansson 2140/11 B 0 18.0 607
2018-06-12 2018-06-12 Solvalla-1 Erik Adielsson 2140/5 B 0 19.5 180
2018-05-08 2018-05-08 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/5 D 0 18.5 42
2019-12-28 2019-12-28 Romme-6 Erik Adielsson 2140/2 C 7 15.7 90
2019-12-18 2019-12-18 Solvalla-3 Mats E Djuse 2140/11 B 3 15.7 49
2019-12-04 2019-12-04 Solvalla-2 Anders Eriksson 2140/9 B 2 15.4 184
2019-11-20 2019-11-20 Solvalla-6 Erik Adielsson 1640/2 B 0 g 29
2019-06-04 2019-06-04 Solvalla-7 Patrick Hedqvist 2640/8 B 4 16.1 59
2019-05-22 2019-05-22 Örebro-10 Erik Adielsson 2640/2 D 1 15.8 202
2019-04-30 2019-04-30 Solvalla-7 Erik Adielsson 2640/6 C 5 15.3 422
2019-04-17 2019-04-17 Solvalla-9 Erik Adielsson 2140/1 D 5 15.8 541
2019-03-27 2019-03-27 Solvalla-7 Ville Karhulahti 2140/6 D 0 18.3g 528
2019-03-20 2019-03-20 Solvalla-10 Ville Karhulahti 2140/3 D 0 g 277
2019-03-13 2019-03-13 Solvalla-4 Erik Adielsson 2640/10 C 4 18.2 138
2019-02-19 2019-02-19 Solvalla-5 Ville Karhulahti 1640/2 C 5 16.4 117
2019-02-05 2019-02-05 Solvalla-7 Erik Adielsson 2140/8 C 4 17.5 36
2019-01-23 2019-01-23 Solvalla-8 Ville Karhulahti 2140/6 C 5 16.6 199
2020-12-26 2020-12-26 Solvalla-3 Zeb Jonasson 2140/10 B 1 14.2 46
2020-12-12 2020-12-12 Bergsåker-9 Anders Eriksson 3140/10 D 4 16.5 185
2020-12-02 2020-12-02 Solvalla-8 Christer Nyström 2640/1 C 1 15.3 69
2020-11-20 2020-11-20 Solvalla-4 Anders Eriksson 2640/3 B 1 14.9 86
2020-11-13 2020-11-13 Solvalla-6 Anders Eriksson 2140/2 C 0 15.5 291
2020-11-04 2020-11-04 Solvalla-9 Mika Forss 2660/8 A 4 15.0 340
2020-10-09 2020-10-09 Solvalla-7 Anders Eriksson 2140/5 B 6 14.1 101
2020-10-04 2020-10-04 Solvalla-4 Kim Moberg 2140/3 A 3 15.4g 21
2020-09-22 2020-09-22 Gävle-7 Anders Eriksson 2660/11 B 5 16.0 196
2020-08-14 2020-08-14 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/10 A 0 13.8 207
2020-07-21 2020-07-21 Solvalla-6 Anders Eriksson 2660/6 B 5 14.5g 338
2020-07-13 2020-07-13 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/1 D 0 13.1 559
2020-06-26 2020-06-26 Solvalla-6 Anders Eriksson 1640/3 D 0 12.3 116
2020-06-12 2020-06-12 Solvalla-7 Erik Adielsson 2140/1 D 6 13.4 82
2020-05-30 2020-05-30 Solvalla-9 Björn Goop 2140/4 D 0 19.9g 210
2020-05-16 2020-05-16 Mantorp-5 Erik Adielsson 3140/10 D 3 16.5 515
2020-05-08 2020-05-08 Solvalla-6 Erik Adielsson 2140/10 C 5 13.7 41
2020-04-15 2020-04-15 Solvalla-8 Erik Adielsson 2140/10 D 3 14.0 44
2020-04-03 2020-04-03 Solvalla-6 Anders Eriksson 2140/11 D 1 15.4 54
2020-03-25 2020-03-25 Solvalla-8 Anders Eriksson 2140/12 D 3 14.3 262
2020-03-13 2020-03-13 Solvalla-7 Anders Eriksson 2140/8 B 4 15.6 140
2020-02-12 2020-02-12 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/2 D str
2020-01-29 2020-01-29 Solvalla-10 Erik Adielsson 2640/5 D 5 15.6 82
2020-01-03 2020-01-03 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/9 D 4 15.0 111
2021-09-11 2021-09-11 Bollnäs-1 Christina A Hande 1640/9 C 5 13.5 160
2021-08-15 2021-08-15 Solvalla-7 Christer Nyström 2160/5 C 4 16.3g 20
2021-07-30 2021-07-30 Solvalla-3 Kim Moberg 2140/8 D 0 15.8 176
2021-07-20 2021-07-20 Solvalla-4 Anders Eriksson 2140/8 D 4 13.2 801
2021-07-02 2021-07-02 Solvalla-6 Anders Eriksson 2140/8 C 4 14.9 386
2021-06-13 2021-06-13 Solvalla-6 Kim Moberg 2140/10 C 3 17.5g 20
2021-05-07 2021-05-07 Solvalla-2 Erik Adielsson 2140/3 D 6 13.9 193
2021-03-31 2021-03-31 Solvalla-7 Magnus A Djuse 2140/3 D 5 13.7 363
2021-03-10 2021-03-10 Solvalla-7 Anders Eriksson 2140/7 D 7 13.8 330
2021-02-24 2021-02-24 Solvalla-10 Erik Adielsson 3140/8 C 7 15.5 172
2021-02-13 2021-02-13 Åby-9 Jorma Kontio 3160/8 C 0 17.8 167
2021-01-23 2021-01-23 Bollnäs-11 Anders Eriksson 3140/11 D 4 15.4 257ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se