Lee Harvey Bros travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Lee Harvey Bros travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Lee Harvey Bros har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Lee Harvey Bros har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Lee Harvey Bros


Timo Nurmos har legat lågt under vintern och startat sporadiskt. Hittills har stallet bara gjort ett 30-tal starter. I takt med bättre väder och..


Timo Nurmos har legat lågt under vintern och startat sporadiskt. Hittills har stallet bara gjort ett 30-tal starter. I takt med bättre väder och banor så syns allt fler hästar i startlistorna.
- Vi har haft en ganska jobbig vinter och det har tagit lite längre tid än planerat och hästarna har inte känts riktigt redo. Nu har vi haft bra träningsförhållande en tid och hela stallet är på gång. Sedan är ju Timo känd för att inte stressa. Vad det gäller unghästarna brukar dom vara bäst på hösten och det gäller säkert även i år, säger Andreas Lövdal.
På onsdag har stallet fem hästar till start på V86 som avgörs på Solvalla och Jägersro. Hästen som tilldrar sig det största intresset är 6 Brother Bill (V86-6) som jagar en plats till Elitloppet.
- Han tränar på starkt och var väldigt fin i ett jobb i torsdags. Han har mycket energi i kroppen och förra året var han väldigt ambitiös i första starten. Han verkar ha mognat och är mentalt lugnare. Han springer även rakare i vagnen och det känns som att han har utvecklats lite till.
Blir du förvånad om han vinner direkt efter uppehåll?
- Nej, det kan jag inte påstå. Han har visat att han är en av de bättre hästarna i landet och han kommer att göra ett bra lopp och klaffar det så kan han vinna.

Måste ha en bra chans
Brother Bill är redan en etablerad stjärna. Frågan är om 7 Soundtrack (V86-4) kan nå samma höjder. Hästen imponerade mycket vid en enkel seger i sin första start för stall Nurmos.
- Soundtrack hade tränat ruskigt bra och visade även i lopp att han har kvalitéer som kan bära långt. Han ser fin ut efter loppet och har säkert gått framåt lite med det loppet i kroppen.
Är det rent av en spik?
- Det får spelarna avgöra. Än så länge står han väldigt billigt inne i klassen i förhållande till sin kapacitet och visst måste han ha en bra chans. Detta är vår bästa chans på onsdag.
I V86-2 startar ni nyförvärvet 1 Kendall Jackson, hur bra är han?
- Vi har inte haft honom så länge. Hästen tränar bra och känslan är att han kommer att göra ett bra lopp. Kendall Jackson har tävlat bra i sin tidigare regi och läget går inte att klaga på. Han är värd ett streck.
I den avslutande avdelningen har ni två hästar, hur ska spelarna hantera dom?
- 2 Express Love har saknat det där lilla extra hittills. Nu har han två lopp i kroppen och känns bara bättre och bättre. Spåret är bra och jag tycker att han står sig fint i klassen och är streckvärd. 12 Lee Harvey Bros körde jag senast och han kändes fin och gick i mål med krafter kvar. Det var nyttigt för honom och han kommer att gå framåt med det loppet i kroppen. Nu är spåret dåligt och han får svårt att komma till och kan han få med sig pengar är det bra gjort.

Joakim Brundin, Kanal 75


Han har varit en av svensk travsports tungviktare under hela 2000-talet.Men frågan är om Timo Nurmos någonsin varit bättre än han &au..


Han har varit en av svensk travsports tungviktare under hela 2000-talet.
Men frågan är om Timo Nurmos någonsin varit bättre än han är nu.
Siffrorna talar i alla fall sitt tydliga språk för stallet som ståtar med makalösa 32 i segerprocent under 2022.
Rekord även med Nurmos-mått mätt.
När Nurmos röstades fram till ”Årets tränare” i Sverige första gången 2006 hade han 17 i segerprocent.
En siffra som stadigt förbättrats till 30 i fjol och vad som ser ut att bli årets rekordsäsong.
För närvarande ligger han tvåa i landet bakom Johan Untersteiner när det gäller antal segrar, trots att man bara gjort hälften så många starter.
Räknat från 1 juni har Nurmos vunnit mer än var tredje start och fler än någon annan i landet.
Men något som imponerar ännu mer och visar att Nurmos lagt in ytterligare en växel är att han till och med överträffar spelarnas förväntningar.
Och det så till den grad att det för tillfället lönar sig att spela på stallets hästar i blindo.
Tittar man på Nurmos samtliga 406 starter i Sverige mellan 1 juni och 20 oktober så kan man med hjälp av travfakta.se se att avkastningen ligger 107 procent.
Översatt i pengar betyder det att den som spelat en hundralapp på alla Timo Nurmos-hästar som tävlat i Sverige sedan i somras har gjort en nettovinst på nästan 3 000 kronor.
Det är närmast unikt eftersom tränare på den allra högsta nivån alltid tenderar att bli överspelade i totalisatorn hos ATG.

”Stallets traktor”
När hemmabanan Solvalla arrangerar GS75 på söndag så är Nurmos inte oväntat i huvudrollen. Stallet selar ut hästar i fem avdelningar och ser ut att bli favoriter i åtminstone fyra.
Mest betrodd i hela omgången blir sannolikt 4 Ivanka Amok (GS75-1) som radat upp fyra raka segrar i imponerande stil.
- Hon har gjort allting rätt och det känns som en bra chans att ta femte raka. Hon blir bara bättre och bättre, konstaterar stallets försteman Andreas Lövdal som inte hymlar med hur han ser på chanserna.
- Hon står nog med tre ben i mål redan tror jag.
Nästan lika stor favorit blir sannolikt 6 Douanier (GS75-3) som ståtade med tre raka innan han galopperade som storfavorit i sin senaste start.
- Han är stallets traktor kan man säga. En riktig diesel är det, han kan hålla ett tempo en hel eftermiddag ungefär. Han är otroligt stark, men väldigt entaktad. Jag tycker att han också har blivit bättre och bättre, han kommer mer och mer. Han tar loppen bra och har gjort några starka lopp så vi hoppas att det ska fortsätta.
Galopp i senaste starten blev det även för 3 Mister Invictus (GS75-7) som till skillnad från sina stallkamrater är segerlös i år, men nu ställs mot betydligt enklare konkurrenter än brukligt vilket talar för att han också får favoritspelarnas förtroende.
- Han har strulat till det någon gång och blandat och gett lite grann. Men han gjort några fina lopp och mött hästar som Francesco Zet, han har stött på de allra bästa. Men lite svårbedömt är det ändå med tanke på senaste galoppen, jag tycker att den var oförklarlig. Hoppas att han kan leva upp till vad han kan. Han har för lite pengar på sig, konstaterar Lövdal.

”Har kapaciteten”
Och apropå galopp är det vad som stoppat upp 9 Say No More Zaz (GS75-2) så här långt i karriären.
Av fyra starter har två slutat i felsteg, de andra två med seger.
- Han galopperar en del, men han har gjort några fina lopp när han skött sig. Hoppas att han ska göra det igen. Det känns som en häst som har kapaciteten men han strular till det lite för sig.
Kvar är GS75-4 där stall Nurmos selar ut tre hästar. Minst tilltro verkar man ha till 1 Lee Harvey Bros.
- Han har presterat lite ojämnt. Han gjorde det väldigt bra som tvååring, men det är svårt att säga var han står nu. Vi ligger lite lågt med honom, säger Lövdal som däremot talar väl om övriga två hästar.
- 2 Istanbul Boko är en häst som man inte kan veta hemma var man har honom, han tar ut det i loppen istället. Men jag tycker att han har gått bra och gjort några fina insatser och hästen känns bra för att vara honom i jobben.
- 4 Global Winner blev det kört lite i halsen för senast när det blev väldigt hårt tempo. Men han fick äntligen vinna och det var väldigt kul. Han känns fortsatt bra hemma efter det. Jag hoppas att båda gör bra lopp.
Sju hästar varav tre i samma lopp. Statistiskt ska stall Nurmos vinna minst två eller tre avdelningar på söndag.
Att lista ut vilka kan bli lönsamt. Så sent som förra helgen utföll Grand Slam vilket är den garanterade vinsten på tio miljoner kronor för ett ensamt system med sju rätt på GS75.

Kanal 75


 Svenskt Travderby, uttagning 12640 auto1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini2. Francesco Zet – Örjan Kihlström3. Indy Rock – Joh..


 Svenskt Travderby, uttagning 1
2640 auto
1. Swish the Cash – Adrian Kolgjini
2. Francesco Zet – Örjan Kihlström
3. Indy Rock – Johan Untersteiner
4. Diamant Sensation – Rick Ebbinge
5. L.A Boko – Daniel Wäjersten
6. Atomic Face – Oskar Kylin Blom
7. Manual Flight – Conrad Lugauer
8. Decathlon – Jorma Kontio
9. Parveny – Magnus A Djuse
10. Corazon de B. – Per Lennartsson
11. Lorenzo Boko – Mats E Djuse
12. Farfars Dream – André Eklundh

Svenskt Travderby, uttagning 2
2640 auto
1. Iznogoud Am – Björn Goop
2. Con Crowe – Michael Nimczyk
3. Grappa Boy – Christoffer Eriksson
4. Lee Harvey Bros – Örjan Kihlström
5. Maybach W.F – Ove A Lindqvist
6. Immigrant Am – Ulf Ohlsson
7. Ikaros Sisu – Thomas Uhrberg
8. Doldis – Mats E Djuse
9. Declan – Daniel Wäjersten
10. Beat Generation – Jörgen Westholm
11. Global Cashflow – Johan Untersteiner
12. Gambino Brick – Oskar J Andersson

Svenskt Travderby, uttagning 3
2640 auto
1. Global Concept – Jörgen Westholm
2. Icouldbetheone – Örjan Kihlström
3. King of Djazz – Joakim Lövgren
4. Imperatur Am – Magnus Teien Gundersen
5. Power Doc – Åke Lindblom
6. Wingait Leif – André Eklundh
7. Django Silver – Ulf Ohlsson
8. Mellby Joker – Daniel Wäjersten
9. Hobart – Carl Johan Jepson
10. Invisible Sun – Adrian Kolgjini
11. Conch on Inn – Rikard N Skoglund
12. Mellby Jinx – Erik Adielsson

Svenskt Travderby, uttagning 4
2640 auto
1. Izor Sisu – Örjan Kihlström
2. J.S Peaky Blinders – Anders Svanstedt
3. Rampant – Adrian Kolgjini
4. Dowhatyoudodowell – Jeppe Juel
5. Edibear – Stefan Persson
6. Ninepoints Lasse – Björn Goop
7. Braddock – Fredrik Persson
8. Mamaneedshismoney – Kevin Oscarsson
9. All In Face – André Eklundh
10. Larry Wood – Joakim Lövgren
11. Donizetti – Magnus A Djuse
12. Felix Orlando – Per Nordström

Svenskt Travderby, uttagning 5
2640 auto
1. Notorious Zon – Victor Rosleff
2. Aquarius Face – Adrian Kolgjini
3. Without A Doubt – Martijn de Haan
4. I Love You Sisu – Ulf Ohlsson
5. Kagan – Robert Bergh
6. Ruger – Erik Lindegren
7. Lulius Boko – Björn Goop
8. Run N’Cola – Magnus A Djuse
9. Roll Control – Jörgen Westholm
10. Sourire Frö – Erik Adielsson
11. Vince Nice – Johan Untersteiner
12. Lucky Guy Boko – Joakim Lövgren

Svenskt Travderby, uttagning 6
2640 auto
1. Black Fire – Björn Goop
2. Nugget Zon – Marcus Lindgren
3. Kentucky River – Per Nordström
4. Mister Invictus – Per Lennartsson
5. Mustang Racer – Robert Bergh
6. Idomenio Sisu – Ulf Ohlsson
7. Inspiration – Joakim Lövgren
8. Akilles Face – Adrian Kolgjini
9. Kövras Joker – André Eklundh
10. Castor the Star – Jörgen Westholm
11. Weather Chart – Markus B Svedberg
12. Icon Mearas – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 1
2140 auto
1. Jump In – Robert Bergh
2. Valeraine – Kevin Oscarsson
3. Alice E. – Dwight Pieters
4. Great Skills – Daniel Wäjersten
5. Roubine – Björn Goop
6. Black Magic Eyes – Per Lennartsson
7. Donna Summer – Carl Johan Jepson
8. Faeza Zet – Örjan Kihlström
9. Island Smart – Peter Ingves
10. Global Creation – Johan Untersteiner
11. Edima – Jorma Kontio
12. Indira Split – Magnus A Djuse

Derbystoet, uttagning 2
2140 auto
1. Kung Fu Lady – Björn Goop
2. Rihanna W.I – Jorma Kontio
3. Iliade – Joakim Lövgren
4. Biscuit – Thomas Uhrberg
5. Filippa B.J – Thorsten Tietz
6. Italy Mearas – Rick Ebbinge
7. Affinity Face – Adrian Kolgjini
8. Imhatra Am – Mats E Djuse
9. Ivory Am – Per Nordström
10. Okira Bo – Michael Nimczyk
11. Vinci Love – Jörgen Westholm
12. Florence Ima – Per Lennartsson

Derbystoet, uttagning 3
2140 auto
1. Adorable Face – Adrian Kolgjini
2. Glorius Rain – Flemming Jensen
3. Chatty Kronos – Johan Untersteiner
4. Gone – Kevin Oscarsson
5. Glamorous Rain – Örjan Kihlström
6. Polar Operation – Ulf Ohlsosn
7. Olga Tooma – Stefan Persson
8. Invidia – Daniel Wäjersten
9. Isabelle Sisu – Mats E Djuse
10. Global Collection – Carl Johan Jepson
11. Isabelle Cash – Magnus A Djuse
12. Bright Crystal – Björn Goop

Derbystoet, uttagning 4
2140 auto
1. Senorita Tokio – Ulf Ohlsson
2. Losch Boko – Björn Goop
3. Hard Landing – Per Lennartsson
4. Islay Mist Sisu – Per Nordström
5. I’m All In – Adrian Kolgjini
6. Faith Trot – Rick Ebbinge
7. Felicia Zet – Daniel Wäjersten
8. Lacille Boko – Magnus A Djuse
9. Dino Cream – Mats E Djuse
10. Wilma Töll – Thomas Uhrberg
11. Elena K.J – Robert Bergh
12. Deborah S.H – Fredrik Persson

Derbystoet, uttagning 5
2140 auto
1. Peak Princess – Joakim Lövgren
2. Kashmir River – Petter Lundberg
3. Cintra – Robert Bergh
4. Swept Wing – Örjan Kihlström
5. Darlington Fame – Markus Niklasson
6. Ninepoints Candy – Jörgen Westholm
7. Sangria Pellini – Michael Nimzcyk
8. A Perfect Face – Adrian Kolgjini
9. Good Vibes – Per Nordström
10. Miss Imperatrice – Jorma Kontio
11. Enfin Pastis – Preben Sövik
12. Västerbo Maharani – Mats E Djuse

Derbystoet, uttagning 6
2140 auto
1. Don’t Ask Me – Petter Lundberg
2. Heartbeat Julie – Ulf Ohlsson
3. Mirci A’Lir – Magnus A Djuse
4. Lara Boko – Mika Forss
5. Global Chit Chat – Joakim Lövgren
6. Lady L.L – Per Nordström
7. Impala Am – Daniel Wäjersten
8. Lilliannes Love – Johan Untersteiner
9. Unfair – Markus B Svedberg
10. Perfume – Björn Goop
11. Laferrari Dimanche – Örjan Kihlström
12. Bird Lane – Robert Bergh

Daniel U. Olsson, Kanal 75


En fredagskväll på Solvalla helt vigd åt treåringarna. Det när uttagningarna till både kriteriet och oaks kördes. En afto..


En fredagskväll på Solvalla helt vigd åt treåringarna. Det när uttagningarna till både kriteriet och oaks kördes. En afton som blev speciell för Daniel Redén. När Francesco Zet spurtade hem sitt försök, var det tränarens 1000:e seger.
– Det är mäktigt. Jag hade inte tänkt på det så mycket förrän i går när jag blev meddelad om det. Jag trodde väl jag hade 700 segrar eller något sådant, men det har gått fort… Vi har hittat vårt koncept och fått till ett bra team, det är jag och stallet som tagit 1000 tränarseger och inget annat, sa Daniel Redén.
Francesco Zet såg mest ut att springa och lattja under merparten av loppet, men när det blev dags för upplopp vaknade Daniel Redéns jättetalang till – och avgjorde lekande lätt. Efter en tripp i andra par utvändigt fick Örjan Kihlström fart på sin häst 150 meter från mål, vilket resulterade i en mycket enkel seger före fint spurtande jättesusaren That’s So Clever. Betrodda Down Under och utvändigt travande Global Concept fick ge sig till slut och missade finalplats. Vinnaren Francesco Zet tog karriärens femte seger i sjunde starten på 1.13,0 över 2640 auto.
– Jag fick skrika åt honom högt  där jag stod i sista sväng för att han skulle fatta att det var allvar… han är ju helt i sin egen värld. Hästen kan springa ända till månen skulle jag tro, han kan bli hur bra som helst, men han är inte riktigt där mentalt än. Han blir mer loj för varje start som det verkar, men jag tror han bara leker med oss…Det är en ruggig pålle, när det ”ramlar ned” för honom, då jäklar, sa Daniel Redén.

Urstark Donizetti avgjorde säkert
Jerry Riordan-tränade Donizetti är en stark rackare. Kevin Oscarsson rundade fältet för att landa utvändigt om ledaren med 1400 meter kvar. Därifrån redde Maharajah-sonen ut det utan några större problem. Donizetti kopplade segergreppet en bit in på upploppet och passerade mål på 1.13,9 över 2640 auto. Stenhårt bakom om andra finalbiljetten men det var favoritspelade Mellby Jinx som fick nosen först efter en tung långspurt.
Mister Invictus är ett starkt kriteriekort från Timo Nurmos. Örjan Kihlström tog sats och landade först utvändigt inför sista varvet som blev en envig mot anförande Mustang Racer som, trots en stor galopp i starten, kvickt forcerats till tät av Robert Bergh. Ledaren stod minst sagt för en bragdartad insats men fick ge sig i sista steget mot Mister Invictus. 1.14,3 över 2640 visade vinnaren.

Triss i skrällar i kriteriekvalen
När två trätte, vann en tredje. Den klassiska klyschan besannades när Robert Bergh skrällde med Kavatosåfin. Vinnaren serverades en prima invändig resa bakom ledande Felix Orlando som fick ta emot Graham Hill utvändigt. Det resulterade i att båda var trötta när upploppet nalkades. Kavatosåfin hittade fritt och kunde till slut avgöra enkelt före jättesmällen Henessi Walk som nöp andrapriset. 1.14,1 över 2640 auto var vinnartiden.
Peter Ingves var mannen bakom skrällen Dowhatyoudodowell som tränas av danske Peter Rudbeck. Vinnaren hittade ut i andraspår varvet från mål och levererade en vass avslutning för att avväpna länge ledande Mellby Joker. Annars var det kanske måltvåan Indy Rock som var det stora utropstecknet i loppet. Johan Untersteiners löfte inledde med en rejäl galopp, men återkom och spurtade vansinnigt i spåren för att knipa andra finalbiljetten. 1.13,8 över 2640 auto var segertiden.
Nästa kriterieskräll kom i ett lopp där Lee Harvey Bros blev stekhet i spets och kastade handduken in på sista bortre. Atomic Face tog över och fick Aquarius Face utvändigt om sig. Den senare kopplade ett grepp in på upploppet efter ett blytungt lopp men fick ändå se sig snuvad på finalplatsen efter att Global Cashflow och Ninepoints Lasse avslutade virvlande ute i banan. Den sistnämnde, som tränas av Jörgen Westholm och kördes av Björn Goop, hann fram på linjen. 1.13,6 över 2140 auto var tiden.

Kashmir River fick Röcklinger att jubla
Björn Röcklinger har något speciellt i sin Kashmir River. Kvällens seger var mäkta imponerande. Trots en öppning i underkant 1.08 första 500 meterna, med favoriten Glamorous Rain i ledningen, valde Petter Lundberg i sulkyn att syna utvändigt ledaren. Därifrån avgjorde Kashmir River på råstyrka den sista biten. Två riktigt vassa hästar vidare till final på segertiden 1.12,5a över 2140.
– Underbart…hon är så jävla grym hästen. Det bara bubblar i mig…man sitter hela dagarna och nöter för att få det att funka, så gör det så. Hon är väldigt speciell den här hästen, men ju mer harmoni hon får desto bättre blir det, sa en mycket nöjd Björn Röcklinger.
Red Lady Express vann E3-finalen i somras. Nu är Christian Perssons häftiga fuxa på väg mot en ny stor årgångsfinalsfjäder i hatten. För Björn Goop drog storfavoriten till ledningen och var efter det aldrig i någon segerfara. Runt om i fjärde raka segern, tagen på 1.14,2 över 2140 auto.

Nurmos stekhet i oaksvalen – fick fyra vinnare
Timo Nurmos var het i oakskvalen, hetaste hästen är kanske Senorita Tokio. Tillsammans med Ulf Ohlsson vann Senorita Tokio duellen mot Hans-Owe Sundbergs Great Skills – båda kom obesegrade till det här mötet. Det var Great Skills som fick det jobbigaste loppet och fick gå utvändigt ledaren, övertog täten i sista sväng men kunde inte värja sig sista biten mot Senorita Tokio som enkelt avgjorde efter en resa i ryggen. Senorita Tokio noterade 1.12,7 över 2140 auto och kommer till finalen med fyra segrar på lika många starter. 
Samma obesegrade facit tar Isabelle Cash med sig till finalen. Nurmos-stoet bjöd på show i kvällens avslutande uttagning. Carl Johan Jepson hamnade långt bak i fältet och tog inte sin plats som huvudrollsinnehavare förrän på upploppet – Isabelle Cash avslutade rykande ute i vida spår den sista biten och vann till slut faktiskt säkert. Ett riktigt läckert sto som klockades till 1.12,9 över 2140 auto.
Lara Boko ser ut som en riktig liten flygmaskin. Timo Nurmos adept imponerade vid ny seger, körd av Mika Forss. Djali Boko-dottern fick överta ledningen efter ett halvvarv och hade sedan lekstuga. Lara Boko smattrade undan över upploppet för att skära mållinjen, till synes med gott om krafter kvar, på skarpa 1.12,4 över 2140 auto.
Den tunga vägen avskräckte inte Rihanna W.I. Timo Nurmos tuffa madam såg till att föra ännu en häst från Solvallatränarens stall till oaksfinalen. Jorma Kontio placerade Rihanna utvändigt den ledande Bright Crystal och tog säkert ned den samma i upploppsstriden. Klockorna visade 1.12,9 över 2140 auto för vinnaren. Här galopperade favoriten Lacille Boko bort sig i starten.
– Det är otroligt bra och att vi lyckades, vi hade många dåliga spår på förhand men vi fick med oss fem till final. De imponerade på mig allihop, sammanfattade Timo Nurmos.
Finalerna i kriteriet och oaks avgörs på Solvalla den 25 september.
6 rätt betalade 38 845 kronor. För 5 rätt fick man 249 kronor och för 4 rätt 24 kronor.

Svenskt Travkriterium
2640 auto:
1. Kavatosåfin – Robert Bergh
2. Mister Invictus – Timo Nurmos
3. Franscesco Zet – Daniel Redén
4. Donizetti – Jerry Riordan
5. Dowhatyoudodowell – Peter Rudbeck
6. Henessi Walk – Hanna Olofsson
7. Indy Rock – Johan Untersteiner
8. Global Cashflow – Peter Untersteiner
9. Ninepoints Lasse – Jörgen Westholm
10. Mellby Jinx – Svante Båth
11. Mustang Racer – Robert Bergh
12. That’s So Clever – Markus B Svedberg

Svenskt Travoaks
2140 auto:
1. Senorita Tokio – Timo Nurmos
2. Red Lady Express – Christian Persson
3. Isabelle Cash – Timo Nurmos
4. Lara Boko – Timo Nurmos
5. Rihanna W.I – Timo Nurmos
6. Kashmir River – Björn Röcklinger
7. Good Vibes – Per Nordström
8. Identity – Fredrik Wallin
9. Bright Crystal – Björn Goop
10. Glamorous Rain – Daniel Redén
11. Deborah S.H – Fredrik Persson
12. Great Skills – Hans-Owe Sundberg

Daniel U. Olsson, Kanal 75


Fredag kväll körs det mycket spännande tävlingar på Solvalla. Det handlar om uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och Svenskt Tra..


Fredag kväll körs det mycket spännande tävlingar på Solvalla. Det handlar om uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och Svenskt TravOaks. De två största loppen för landets treåriga hästar. De två främsta i varje försök är klara för finalen på Solvalla den sista helgen i september. Timo Nurmos har totalt nio treåringar som ska försöka kvala in – tre till Kriteriet och sex till Oaks. Av dessa startar tre av hästarna inom V64 och samtliga i den trion blir hårt betrodda. Först ut är Mister Invictus som på fem starter har vunnit fyra lopp och tagit en andraplats.
– 11 Mister Invictus (V64-2) är en småtuff häst efter Ready Cash som har börjat karriären mycket bra. Han har vunnit alla utom en gång då han satt fast i Mantorp. Hade han kommit loss då hade hästen varit obesegrad. Annars har han vunnit med krafter kvar varje gång och är stark och rejäl. Senast blev han lite för pigg under loppet och drog iväg men det var första gången jag lade på honom ett can’t see back-huvudlag som gjorde att han blev för pigg. Han var lugn och fin i värmningen och i bilprovstarterna när vi körde med öppet huvudlag. Han hade inte haft can’t see back tidigare och vi går tillbaka till öppet huvudlag nu igen. Den långa distansen passar bra men från spår elva blir det inte lätt. Jag hoppas ändå att det löser sig så att han får chansen att kvala in till finalen. Han travar fint men springer och tittar lite snett med huvudet. Balansen bestämmer jag efter värmningen men eventuellt blir det någon rättning i balansen. Möjligen barfota fram. Vanlig vagn som tidigare, säger Timo Nurmos.

En obesegrad Senorita
Senorita Tokio vet inte hur det känns att förlora efter tre starter. Frågan är om det treåriga stoet även är obesegrad efter sin start i uttagningsloppet till Svenskt TravOaks. Hon har spår fem bakom startbilen och körs av Ulf Ohlsson.
– 5 Senorita Tokio (V64-5) är ett mycket fint sto som har vunnit alla sina lopp på ett bra sätt. Hon har vunnit från dödens med krafter kvar och är en jättetrevlig häst på alla sätt och vis. Jag har hela tiden tyckt att hon är ett av mina bättre treåriga ston och hon har ett fint trav. Hästen har utvecklats i takt med starterna och från ett helt okej läge så hoppas jag att hon går till final. Eventuellt kommer hon att gå med lite lättare balans men det bestämmer vi efter värmningen. Vanlig vagn som tidigare.

”Sjuk senast – men tränat väldigt bra”
– 8 Lee Harvey Bros (V64-6)
är en väldigt fin treåring efter Readly Express som var tidig och vann två lopp redan i fjol som tvååring. Han började bra med seger i årsdebuten men galopperade tyvärr i starten i försöket till E3. Hästen är normalt inte osäker och han vann enkelt gången efter med krafter kvar. Han hade tränat väldigt bra inför senaste starten men var tyvärr inte frisk i loppet och hade en halsinfektion. Han fick vila lite och har sedan tränat på igen och jag är nöjd med honom i jobben. Han var jättefin i sista jobbet jag körde men tyvärr spår åtta i försöket och det blir tufft därifrån. Jag hoppas att han kommer ner och får en vettig resa för då är han så pass kapabel att han kan kvala in till Kriteriet. Det blir goggles-huvudlag och jänkarvagn som i de senaste starterna men balansen bestämmer vi efter värmningen, säger Nurmos.
Solvalla-tränarens övriga hästar i uttagningsloppen till Kriteriet och Oaks som körs utanför V64 är i tur och ordning Indira Split, Lara Boko, Mahjestica B.B., Davenport, Rihanna W.I., Isabelle Cash.
Timo Nurmos sju kriterievinnare genom åren är Marquis du Pommeau (2006), Sahara Dynamite (2007), Red Hot Dynamite (2009), Chelsea Boko (2012), Readly Express (2015), Villiam (2017), Inti Boko (2018).

Michael Carlsson, Kanal 75


Det vimlade av talangfulla unghästar när årets sista lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie kördes på Solvalla under onsdagskv&au..


Det vimlade av talangfulla unghästar när årets sista lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie kördes på Solvalla under onsdagskvällen. I loppet för fyraåriga ston hade Erin Zet uppvisning. Trots ett mycket tung lopp var hon starkast till slut och vann enkelt.
- Hon fick en tung resa med tredjespår i första sväng och ”dödens” resten, men hon kändes faktiskt väldigt pigg och fin hela vägen så det kändes inte omöjligt ändå, och hon var väldigt stark och rejäl till slut. Hon har gjort det bra hela tiden men hon var ännu vassare i dag, sa Örjan Kihlström.
Det var hästens 5:e seger i 13:e starten och för den uppgick belöningen till 300 000 kronor. Tränar gör Daniel Redén och han fick se Örjan Kihlström styra ytterligare två av stallets hästar först över mållinjen. Först ut var Erv Zet som tävlade barfota runt om för första gången. Fyraåringen stack till ledningen från spår fem bakom startbilen och därifrån rekordsänkte han med 2,3 sekunder när han vann överlägset på kilometertiden 1.11,8 över 1 640 meter.
- Han har gjort det bra innan också men i dag var han klart bättre än tidigare. Vi får hoppas att han får fortsätta att utvecklas, sa Örjan Kihlström.
Team Redén-Kihlström gick också segrande ur Hästägarnas Sommarpris. Där blev det körning från start när storfavoriten Chapuy fick svar om ledningen av Tabasco C.D. men sedan ströps tempot rejält. För Summit In Sight såg det därmed mörkt ut där han satt långt ner i kön men efter att ha liftat med som tvåa i tredjespår genom slutkurvan levererade han en rykande avslutning och segern var i hamn i god tid före mållinjen.
- Det ska egentligen inte gå att vinna på det här sättet i den här klassen men han spurtade fantastiskt bra, konstaterade Kihlström.

Dubbelt Nurmos
Örjan Kihlström tog också hem Margaretaloppet för treåriga hingstar och valacker. Där tog Jorma Kontio hand om ledningen med Timo Nurmos-tränade Daven Port men bara för att släppa till favoritspelade stallkamraten Lee Harvey Bros och Örjan Kihlström. Via snabba 1.09,2 de sista 500 meterna gick ledaren undan i ohotad stil och där bakom hakade Daven Port på bra till andraplatsen.
- Han var gåvillig hela vägen och kändes stark och fin in i mål. Han verkar komplett, sa Kihlström som körde hästen för första gången.

Tredje raka för Miss Irma
I avdelningen för treåriga ston tog Björn Goop hand om ledningen med Miss Irma och då Per Nordström valde att gå ner som tvåa på innerspår med omgångens största favorit Islay Mist Sisu blev det inte mycket till lopp. Björn Goop fick styra och ställa där framme och därmed hade obesegrade löftet Miss Irma inga som helst bekymmer med att ta sin tredje seger – och höja sin vinstsumma från 80 000 till 380 000 kronor.
- Det klart att det var en tuff anmälan men hon är inte anmäld till några årgångslopp och det här loppet var väldigt bra för henne att få chansen och få tävla om stora pengar, sa Björn Goop.
Färjestadtränaren vann också med nyförvärvet Svecak Palema som utan skor på hovarna för första gången levererade en topprestation. Goop lämnade ingenting åt slumpen utan körde tidigt fram till positionen utvändigt om ledaren och därifrån utklassade det femåriga stoet motståndet.

Travnestorn gjorde inte resan förgäves
Danske travnestorn Steen Juul, 70, gjorde resan till Solvalla för att köra en häst och det gjorde han inte i onödan. När han kastade loss Sören Kolberg-tränade Staro Obrigado ur slutkurvan i Margaretaloppet för fyraåriga hingstar och valacker flög hästen fram och när målstolpen passerades var han först.
- Vi satt långt bak men jag hade ett ton i linorna i slutkurvan och det gick fort över upploppet, sa Steen Juul.

Måttade in segern
I kallbodsuppgörelsen Hjördis lopp bjöds en härlig upploppsfight mellan tre hästar ända till mållinjen. Men segerkusken Mikael J Andersson satt lugn i vagnen bakom Emil Mollyn längst ut i banan.
- Han fick ett kanonlopp och det kändes som att jag skulle vinna hela upploppet ner, sa Andersson om den Petter Glittum-tränade åttaåringen.
På V86 betalade åtta rätt 138 400 kronor, sju rätt gav 1 466 kronor och för sex rätt fick man 135 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2020-12-16 2020-12-16 Solvalla-4 Jorma Kontio 2140/5 B 4 17.2 14
2020-11-11 2020-11-11 Solvalla-2 Jorma Kontio 2140/3 C 1 14.9 13
2020-10-28 2020-10-28 Solvalla-1 Jorma Kontio 2140/7 D 1 16.7 24
2021-09-10 2021-09-10 Solvalla-11 Örjan Kihlström 2640/8 B 0 32
2021-07-26 2021-07-26 Solvalla-6 Örjan Kihlström 2640/1 B 5 15.0 20
2021-06-30 2021-06-30 Solvalla-7 Örjan Kihlström 2140/7 C 1 14.0 23
2021-06-20 2021-06-20 Eskilstuna-9 Jorma Kontio 2140/6 C 4 13.6g 28
2021-06-12 2021-06-12 Mantorp-6 Jorma Kontio 2140/11 D 1 14.0 23
2022-12-14 2022-12-14 Solvalla-8 Ulf Ohlsson 2140/3 C 5 15.8 128
2022-10-23 2022-10-23 Solvalla-7 Erik Adielsson 2640/1 D 4 15.3g 169
2022-09-28 2022-09-28 Solvalla-6 Erik Adielsson 2640/5 C 5 14.3 39
2022-08-23 2022-08-23 Jägersro Trav-6 Örjan Kihlström 2640/4 D 0 14.0 416
2022-08-02 2022-08-02 Solvalla-4 Örjan Kihlström 2640/6 D 0 13.7 331
2022-07-25 2022-07-25 Solvalla-5 Erik Adielsson 2640/7 C 4 15.1 111
2022-07-13 2022-07-13 Solvalla-8 Björn Goop 1640/5 C str
2022-06-25 2022-06-25 Rättvik-10 Örjan Kihlström 2140/10 D 0 12.9 142
2023-08-12 2023-08-12 Estland-3 M.J Barcelo bisquerra 2150/2 D 0 15.1 856
2023-05-17 2023-05-17 Solvalla-10 Björn Goop 2140/4 D 0 14.1 56
2023-05-10 2023-05-10 Solvalla-11 Magnus A Djuse 2140/12 D 3 12.3 232
2023-04-26 2023-04-26 Solvalla-9 Andreas Lövdal 2140/1 C 7 13.5 364
2024-04-06 2024-04-06 Vincennes-7 A Lamy 2100/16 D 0 11.4 1609
2024-03-08 2024-03-08 Estland-5 A Lamy 2150/4 D 0 14.1 1251
2024-02-22 2024-02-22 Vincennes-6 F Nivard 2700/15 C 0 15.4 262
2024-01-22 2024-01-22 Vincennes-6 J.F Senet 2850/7 D 0 689
2024-01-16 2024-01-16 Vincennes-6 F Ouvrie 2100/4 C 4 13.6 366



ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se