L.C. travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med L.C. travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen L.C. har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
2019-04-25 2019-04-25 Rättvik-9 Linda Artursson 2140/6 B

Nyheter för travhäst L.C.


L.C. Peterson-Broddas Minne på Jägersro är också ett uttagningslopp till Olympiatravet.Finalen körs på Åby i slutet av ap..


L.C. Peterson-Broddas Minne på Jägersro är också ett uttagningslopp till Olympiatravet.
Finalen körs på Åby i slutet av april med 1 500 000 kronor till vinnaren.
I helgen kvalade Kadett C.D. in med seger och nu har ytterligare en Åbyhäst chansen till en finalplats.
Solvato hade lekstuga i Olympiatravet för tre år sedan tillsammans med Veijo Heiskanen. Efter endast tre starter 2015 och hann den nu nioårige hingsten med nio starter under fjolåret vilket resulterade i två segrar i vardagsloppen.
Lutfi Kolgjini blir klar favorit på lördagen (V75-3) med Mosaique Face som såg fin ut i ut i comebacken senast i Norge.
Åbytränaren Admir Zukanovic skuggar med en typisk outsider i loppet. Solvato är väg tillbaka efter en halsoperation och svarade för ett starkt slutvarv i dödens i sin comeback för en dryg vecka sedan.
- Insatsen var faktiskt riktigt bra. Vi blev glada. Han var mest mängdjobbad då och hade bara fått ett rundbanejobb i kroppen inför det. Så jag var väldigt nöjd med att han var så bra som han var i comebacken, säger Admir Zukanovic.
Känns Mosaique Face som en svårruckad favorit i loppet?
- Det är en väldigt bra häst som bevisligen har den bästa formen. Sedan kan det vara lite svårt att veta om Luddes hästar. Men Mosaiquen ska så klart vara stor favorit i det där loppet.
Solvato hade inte startat sedan 16 september då han gick ut i comebacken på Jägersro. Hur lyckades halsoperationen?
- Bra. Han har haft problem med halsen och den har bara krånglat. När vi upptäckte det valde vi att opera honom i december. Efter konvalescensen har vi tränat på som vanligt.
Hur höga förväntningar vågar du ha inför lördagsloppet?
- De sträcker sig så långt som att han ska göra ett bra lopp. Jag ser det inte i några placeringar för hästen den här gången utan han ska bara vara bättre än han var senast; skjuta till över upploppet och visa att han fungerar igen. Hur det ska gå är helt beroende på hur loppet blir kört. Vi kör med öppet huvudlag och barfota som vanligt.
Solvato styrdes upp utvändigt ledaren under slutrundan senast på Jägersro. Det blir inget sådant upplägg nu då av Söderkvist?
- Vi ska inte låsa oss vid något scenario. Han går ju bäst ”på rulle” hästen. Men händer det ingenting måste han nog köra. Är tempot långsamt kan vi inte vänta till upploppet, för då är det ju över liksom och hur det än är vill vi ju gärna vinna.
Så om man går vidare i strecklistan…
- Solvato är ett andra- eller tredjestreck, om man ska gardera Mosaique Face. Jag tycker att jag har en väldigt fin häst men sedan vet jag inte om jag har honom i just den formen att det kan räcka till seger. Men det lär vi se på lördag!
Vad tänker du om uppgifterna framöver?
-Vi tar ett lopp i taget. Om det inte blir Olympiatravet och han fortsätter ta för sig för varje lopp han gör vet jag ju att det handlar om en sådan häst som banorna lär ringa oss om och vilja ha med i sina storlopp.

Mikael Wikner, Kanal 75


V75-tåget tuffar vidare under Winter Burst-veckan. Torsdag kväll är det dags för den finska travbanan Uleåborg att arrangera spelet d..


V75-tåget tuffar vidare under Winter Burst-veckan.
Torsdag kväll är det dags för den finska travbanan Uleåborg att arrangera spelet där en ensam vinnare är garanterad minst 20 miljoner kronor på sju rätt. Banan ligger i norra Finland, 26 mil från Boden. Det är vinterbana med spolad is som gäller och långa hakar som krävs i hästarnas skor. Svängarna på banan är lite olika där den sista kurvan är tvär och den första kurvan mycket vidare.
En som har full koll på de finska hästarna är Kari Lähdekorpi. Han var tidigare en av Sveriges bästa proffstränare och dominerade V75-ligan i flera år. Nu bor Kari i Tammerfors och jobbar som sportexpert i finsk trav-tv varje onsdag och lördag. Trots att Lähdekorpi inte tränar några hästar längre äger han 20-talet travare som är utplacerade hos olika tränare i Finland och i Sverige. Han deläger bland annat stjärnorna Workout Wonder och Victory Bonsai, vilka är några av Finlands bästa hästar.

”Har varit överlägsen i loppen”
När nu V75 avgörs i Uleåborg har Kari Lähdekorpi två hästar till start som han äger. En av dessa är Ypäjä Hereiam som har fem raka segrar och som han förordar som en spik till spelarna då Kari tror på toppchans.
- Ypäjä Hereiam (V75-4) är en finsk häst som jag har köpt i år och jag har ägt honom i alla de här fem starterna som han har vunnit. Det är en startsnabb häst som kan göra jobbet själv och han har varit överlägsen i de här loppen. Näst senast satt han fast länge men kom loss och hann dit till seger. Annars har han vunnit de flesta loppen spets, men går även bakifrån vilket han visade på Bergsåker. Det är en kapabel häst, säger Kari Lähdekorpi.
Hur bra är han?
- Jag tror att han är en Silverdivisionshäst på sikt. Jag tror absolut att han går upp i den klassen och han är inte sämre än de som har tjänat 10 000 euro.
Hur bra chans är det? En spik?
- Han är lika bra chans som den 65-procentare som han är i nuläget på strecken. Jag tycker att han är en av de bästa spikarna i omgången. Han har gått barfota tidigare men har även gått bra med skor och isbana är inga problem. Det är förstås en lång resa och han åker hemifrån på morgonen men en sån gammal valack stör det inte så mycket. Han körs av Olli Koivunen, son till Harri Koivunen som tränar, och han har haft ett mycket bra år som kusk.
Vem tror du är värst emot?
- Innerspårets Sacramento S. var bra senast och har visat jättefin form även om han inte har vunnit. Han är snabb ut och i Finland är det nästan ingen som släpper spets. Det är nästan viktigare här vem som tar ledningen än vem som vinner loppen. Man kan släppa i första sväng eller ut på första långsidan men sedan ser man aldrig någon släppa spets, säger Lähdekorpi.

Vad säger du annars om V75-omgngen i Uleåborg?
- Det är helt klart bättre lopp än vad det brukar vara när vi har V75 på lördagar. Det är en av de bästa V75-omgångarna som har körts i Finland och det krävdes höga poäng för att komma med i loppen.

”All Laid Out har varit grymt bra”
Har du några fler vinnare och spikar att bjuda på?
- V75-5 är ett fint lopp. All Laid Out har varit grymt bra på slutet. Hästen har tidigare tävlat i Amerika och man har byggt upp honom successivt och kört snälla lopp. Men nu har han tagit två raka segrar och varit kanonbra. Även när han var tvåa för tre starter sedan spurtade han mycket bra. Han körs av en mycket duktig kusk i Jukka Torvinen. Tillsammans med sin bror Hannu har de vunnit 240 lopp i år.
- Jag vet att Up Up And Away jobbar bra efter ett uppehåll och man har siktat på det här loppet. Han är snabb ut och har ett perfekt läge. Kan bli svår att passera från ledningen. Bret Boko är hårt betrodd, han gjorde ett hyggligt lopp senast men jag tror inte att han tar sig förbi Up Up And Away.
Du äger själv Regent Zet som kommer från seger. Chanserna där?
- Regent Zet vann ett billigt lopp men hästen är i bra form och är bra om han får ett fint lopp. Helst ska han ligga på rulle och styra ut tvåhundra, till trehundra meter kvar. Med ett sånt lopp kan han slå vilka hästar som helst.

”De är överlägsna kapacitetsmässigt”
Vad vill du mer framhålla i V75-omgången?
- I V75-6 ser vi fram emot en rolig match mellan Wilhelm Nash och Midnight Hour. Det är två segermaskiner som är överlägsna kapacitetsmässigt mot de andra i loppet. De har kapacitet för Gulddivisionen och nu är de i Bronsdivisionen. Man har verkligen väntat på att de ska mötas och det är ett givet lås på dessa två.
- Wilhelm Nash har varit fruktansvärt bra och tagit åtta raka segrar. Han har travat lite dåligt i kurvorna och måste komma ner till sargen. Hästen drar höger om han kommer lite ut i svängarna. Han är snabb ut och jag tror inte att någon svarar honom genom första kurvan. Det kan de inte om kusken bara kör med honom för då dör den som svarar. Han är hur stark som helst.
- Även Midnight Hour har varit jättebra och har mött bättre hästar än vad Wilhelm Nash har gjort och har mer pengar på sig. Läget är dåligt men hästen är fruktansvärt bra, säger Kari Lähdekorpi.

”Är stark så in i helsike”
Några fler V75-hästar som spelarna bör beakta?
- Ranch Kelly kan vara en vinnare i V75-7. Hästen har grymt bra form och vann senast. Även gången innan var hon jätteduktig. Hon är relativt snabb ut.
- I V75-2 är Rim Bay Kickapoo stark så in i helsike och gynnad av den långa distansen. Han bara springer på hela tiden. Senast vann han över 1600 meter men det var för att loppet blev överpacat. Aslan L.C. i samma lopp har gått rätt så bra på slutet är också en stark häst. Tränaren Marko Hakkarainens hästar har gått bra hela hösten.
- Delilah är favorit i V75-3 och hon har varit jättebra på slutet i tre raka segrar. Senast var hon överlägsen och hon kan mycket väl vinna igen.
- Den första V75-avdelningen är öppen och där gäller det att strecka så många som möjligt, kanske helgardera, säger Kari Lähdekorpi.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-11-12 2015-11-12 Gävle-1 1640/10 5 18.5 363
2016-11-18 2016-11-18 Romme-9 Tomas Pettersson 2140/2 D 0 17.8 746
2016-10-25 2016-10-25 Rättvik-2 Maja Rickardsson 2140/2 D 0 20.0 696
2016-10-14 2016-10-14 Romme-2 Maja Rickardsson 2160/12 C 5 17.7 984
2016-09-06 2016-09-06 Bollnäs-2 Maja Rickardsson 2160/13 B 0 17.7 316
2016-08-30 2016-08-30 Gävle-10 Maja Rickardsson 2140/8 C 8 17.0 395
2016-08-16 2016-08-16 Romme-7 Leif Witasp 2160/8 C 5 19.1g 57
2016-08-01 2016-08-01 Rättvik-2 Maja Rickardsson 2140/1 B 2 17.6 276
2016-07-18 2016-07-18 Rättvik-4 Leif Witasp 2140/8 B 6 18.0 181
2016-07-12 2016-07-12 Solvalla-8 Leif Witasp 2140/12 B 0 18.7 245
2016-06-25 2016-06-25 Rättvik-2 Leif Witasp 2140/4 B 2 16.7 126
2016-06-07 2016-06-07 Rättvik-7 Leif Witasp 2140/9 A 5 18.2 118
2016-05-06 2016-05-06 Rättvik-2 Leif Witasp 2160/11 B 4 18.2 136
2016-04-21 2016-04-21 Bollnäs-2 Leif Witasp 2140/10 C str
2017-12-08 2017-12-08 Romme-1 Leif Witasp 2140/4 D 0 19.4g 485
2017-11-09 2017-11-09 Romme-10 Tomas Pettersson 2140/6 B 6 20.5 53
2017-10-23 2017-10-23 Rättvik-3 Leif Witasp 2140/13 C 6 16.2 274
2017-09-29 2017-09-29 Solvalla-10 Josefine Ivehag 2140/11 C 4 16.6 188
2017-09-18 2017-09-18 Rättvik-3 Leif Witasp 2640/10 D 0 17.5 151
2017-09-08 2017-09-08 Romme-7 Tomas Pettersson 2140/2 D 0 16.2 446
2017-08-18 2017-08-18 Romme-11 Leif Witasp 2140/6 B 2 15.0 56
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-1 Ville Karhulahti 2140/5 D 5 15.3 106
2017-07-24 2017-07-24 Rättvik-9 Leif Witasp 2140/9 D 7 15.7 431
2017-07-10 2017-07-10 Rättvik-12 Leif Witasp 1660/13 A 4 15.6 43
2017-06-15 2017-06-15 Rättvik-6 Leif Witasp 2140/8 C 7 16.6 273
2017-05-23 2017-05-23 Rättvik-3 Katrin K Frick 2140/3 D 0 16.1 195
2017-05-12 2017-05-12 Solvalla-1 Leif Witasp 2140/2 D 4 16.3 505
2017-04-29 2017-04-29 Romme-7 Leif Witasp 2160/5 C 4 16.8 86
2017-03-17 2017-03-17 Gävle-4 Leif Witasp 1640/7 C 0 18.4 192
2017-03-03 2017-03-03 Solvalla-5 Leif Witasp 2140/9 D 6 16.7 140
2017-02-24 2017-02-24 Romme-3 Jenny A Björk 2160/8 A 3 17.5 158
2017-02-10 2017-02-10 Solvalla-6 Leif Witasp 2140/1 D 6 16.0 255
2017-01-31 2017-01-31 Bollnäs-1 Leif Witasp 2140/3 C 3 16.6 145
2017-01-17 2017-01-17 Eskilstuna-5 Leif Witasp 1640/9 B 6 15.7 145
2018-08-31 2018-08-31 Romme-11 Lina Björk 2140/2 C 8 17.9 238
2018-08-11 2018-08-11 Romme-3 Lina Björk 2140/14 B 0 18.2 332
2018-07-16 2018-07-16 Rättvik-10 Lina Björk 1660/7 B 0 14.8 235
2018-05-04 2018-05-04 Rättvik-4 Lina Lekander 2140/2 D 7 16.0 410
2018-04-17 2018-04-17 Rättvik-8 Katrin K Frick 2140/3 C 2 16.1 155
2018-04-09 2018-04-09 Rättvik-5 Katrin K Frick 2140/3 D 6 17.6 307
2018-04-01 2018-04-01 Romme-4 Leif Witasp 2140/9 D 0 16.8 977
2018-03-20 2018-03-20 Romme-5 Lina Björk 2640/11 C 5 18.0 632
2018-02-20 2018-02-20 Solvalla-6 Lina Lekander 1640/2 D 0 15.6 391
2018-02-09 2018-02-09 Romme-5 Lina Björk 2140/2 D 2 17.1 690
2018-01-17 2018-01-17 Solvalla-6 Kaj Widell 1640/5 D 0 16.4 275
2019-03-31 2019-03-31 Rättvik-8 Linda Artursson 2140/8 B 6 18.6 163ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se