Lass Revenue travhäst
Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Lass Revenue travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Lass Revenue har tävlat i.
Aktuella/kommande tävlingsdagar
Datum | Kusk | Rank | |
---|---|---|---|
Lass Revenue har inga kommande starter.. |
Nyheter för travhäst Lass Revenue
Lome Brage har inte startat sedan förra sommaren. Hästen är nu klar för Speedrace på Solvalla och får Erik Adielsson i sulkyn.So..
Lome Brage har inte startat sedan förra sommaren. Hästen är nu klar för Speedrace på Solvalla och får Erik Adielsson i sulkyn.
Solvalla har nu klart med samtliga deltagare i fartfesten under elitloppssöndagen.
Precis som de senaste två åren blir det Speedrace för både varmblod och kallblod - kallbloden tävlar under fredagen och varmbloden tävlar under söndagen.
De nio hästarna i respektive klass är inbjudna och klara och det är laddat för fartfest över 640 meter, skriver Solvalla i ett pressmeddelande.
Bland de inbjudna varmbloden sticker tolvårige M.T.Insider ut som tjusat Elitloppspubliken på Solvalla med sitt deltagande de senaste fyra åren. Han vann 2018, 2019, 2021 och var tvåa 2020. Nu kommer han för att försvara sin titel i Speedrace och gör samtidigt karriärens allra sista start.
Zack Bris tog en direktplats till årets Speedrace då han vann i överlägsen stil på Umåker och av de inbjudna i övrigt hittar vi exempelvis femåriga Chablis Ribb som loppets enda sto. Hon kommer närmast från start i Stoeliten där hon visade sin startsnabbhet och var finalist i Stochampionatet under fjolåret.
Kalle mästaren
Regerande mästare bland kallbloden är norske Ådne Odin och han kommer till Solvalla även i år. Det gör Lysjö Mocca också som var trea i finalen förra året – som sto får hon i år sällskap av Kleppe Spödå som genom sin vinst på Umåker tog direktplatsen till Speedracet för kallbloden. Dessutom får vi se femtonårige Lome Brage i årets upplaga. Han har vunnit framför Elitloppspubliken förut då han vann Elitkampen 2018 – nu ska han använda sin startsnabbhet till att springa riktigt fort över 640 meter.
Vinnarna i respektive klass erhåller 100.000 kronor.
Speedrace avgörs som tre försöksheat med tre hästar i varje heat över distansen 640 meter autostart. I finalen möts sedan de tre segrarna från respektive försöksheat.
Inbjudna varmblod: M.T.Insider, Zack Bris, Ready For More, Eldorado B, Lass Revenue, Precious Lord, Betting Rebel, S.M.K.Spirit och Chablis Ribb
Inbjudna kallblod: Lome Brage, Lysjö Mocca, Kleppe Spödå, Smedsbo Faksen, Myr Faksen, Alsaker Pumbaa, Snyggs Rubin, Art Kjarvald och Smedheim Solan
Som dotter till travtränaren Mattias Djuse har hon kärleken till hästen i blodet. – Om jag har vunnit kvällen före så s&aum..
Som dotter till travtränaren Mattias Djuse har hon kärleken till hästen i blodet.
– Om jag har vunnit kvällen före så säger hon grattis så fort hon ser mig, berättar Mattias. Hon har koll på hur det går för oss och hon följer så mycket trav hon kan. Rätt vad det är knatar hon i väg till tv:n för att se kallblodsmonté från Bergsåker. Allt med hästar är bäst helt enkelt, säger han med ett skratt.
Den allra bästa hästen, om man frågar Maya, är stallets Lass Revenue. Han började sin karriär samma år som Maya föddes, sedan dess har de varit bästisar. Tillsammans med mamma Caroline sköter Maya om ”Lassie” på allra bästa sätt.
Nu till helgen är det stora saker på gång. En dröm ska gå i uppfyllelse. Inte nog med att passhästen Lass Revenue startar med segerchans på V75 på lördag; Maya ska börja på travskola. Något hon har drömt om sedan hon var tre år. Nu är det äntligen dags!
Därmed har grunden till nästa generation Djuse lagts och ett nytt kapitel skrivs. Om några år har vi troligen ytterligare en Djuse att följa på travbanorna.
Örjan är stora idolen
Men när det gäller förebilder som kuskar så får pappa och farbröder känna sig ratade. Den stora idolen är Örjan Kihlström. Även Erik Adielsson står högt i kurs. Han gav henne nämligen sin segerbukett en gång och då hamnade han direkt på topplistan.
Andreas Lövdal har haft en otrolig utveckling som kusk under året och vunnit 58 lopp hittills. I veckan tilldelades han Nordinstipendiatet och nu vis..
Andreas Lövdal har haft en otrolig utveckling som kusk under året och vunnit 58 lopp hittills. I veckan tilldelades han Nordinstipendiatet och nu visade han att han är den bästa lärlingen på Solvalla.
Guldklockan är lärlingarnas höjdpunkt på Solvalla och årets tolv främsta i grundserien gjorde på fredagskvällen upp om evig ära och guldklockan via två försöksavdelningar och en final.
Andreas Lövdal vann grundserien och satte hård press på sina konkurrenter när han vann det första försöket med L.A.Divergent som ledde från start till mål och vann ohotad.
Andreas Lövdal fick välja häst först av alla och valde Maverick Dream och det visade sig vara helt rätt. Maverick Dream drog direkt till ledningen och trots att hästen var väl pigg i täten så var ekipaget aldrig i närheten av att förlora. Tvåa slutade Marcus Schön med Lass Revenue och trea Elias Strandberg bakom Big Shot.
- Jag var inte säker på att jag valde rätt häst. Någon häst måste man ju välja och jag tyckte att den här hästen hade gått väldigt bra och några av dom andra kunde bli över från start och någon sämre med skor. I efterhand blev det bra, sade Lövdal.
I det andra försöket (V64-3) hade Marcus Lilius uppvisning tillsammans med Oscar Run. Lilius nyttjade hästens styrka och avancerade fram utvändigt ledaren dryga varvet före mål. På sista långsidan var ledaren slagen och Oscar Run tog över och bara försvann över upploppet till en överlägsen seger.
Det blev rena rama favoritparaden på V64 och utdelningen stannade vid blygsamma 109 kronor. Det blev ingen utdelning på varken fem eller fyra rätt vilket betyder att dom miljonerna går vidare till V64-omgången på måndag då tävlingarna avgörs på Mantorp.
V64-2 på fredagskvällen var finalen av amatörserien som pågått på Rommetravet under året.60 000 kronor väntade p&ar..
V64-2 på fredagskvällen var finalen av amatörserien som pågått på Rommetravet under året.
60 000 kronor väntade på vinnaren och Linda Artursson körde femårige Van Gogh Z.S. som staplat segrar hos Robert Bergh sedan i augusti. Fyra raka hade hästen som utmärkt sig som både stark och löpärlig.
Fredagens lopp blev inget av Van Gogh Z.S. lättare – men det blev enkelt ändå.
Ekipaget var spelade på 70 procent och kvällens största favoriter på V64 trots ett niondespår bakom bilen och Linda Artursson slank igenom bra med Van Gogh Z.S. som öppnade snabbt och hamnade i positionen som första häst utvändigt.
Dryga varvet från mål körde sig Artursson till ledningen med den gåvillige spelfavoriten.
Och resten…
-…ja, det var spel mot ett mål! sa Linda Artursson i vinnarcirkeln. Han ville bara springa. Jag trodde väl inte att han (ledarkusken) skulle släppa ledningen så enkelt i och med att han också satt bakom en bra häst. Men den här bara nöp i och det var bara att köra till ledningen, sa Linda Artursson.
Borta ett år
Robert Bergh fick hästen i träning under fjolåret från Italien. Enda starten i Sverige 2018 slutade med galopp, och hingsten har sedan fått ta igen sig och tränat under ett års tid.
Van Gogh Z.S. började sin bana i Italien och hade tre segrar på fem starter innan den köptes till Sverige.
Efter kvalificeringsloppet i augusti är italienaren obesegrad. Segertiden på fredagen skrevs till 1.14,8 över 1640 meter, auto. Hästens snabbaste tid i Sverige.
Ägare är Steve Tiselius i Kumla.
Segerkusken Linda Artursson var under några år proffstränare på Umåker. 2008 gick flytten till Dalarna där hon jobbat som lärling hos Leif Witasp och Kajsa Frick i Rättvik.
Sedan ett par år är hon amatör.
- Jag vill tacka Robert Bergh för att jag fick låna hästen. Det finns nog alla bra egenskaper i den här. En fruktansvärd styrka hade han i alla fall och glädjen att springa, sa segerkusken.
Mats E Djuse, lärling från Östersund, vann två lopp på V64-spelet. Ippon Futura tränar han själv, Lass Revenue hade han lånat av brodern Mattias Djuse på Solvalla.
Att Robert Bergh kan träna häst är inget nytt. Likväl har han gjort ett häpnadsväckande jobb med jänkaren Promo Kemp. Så..
Att Robert Bergh kan träna häst är inget nytt. Likväl har han gjort ett häpnadsväckande jobb med jänkaren Promo Kemp. Så sent som i torsdags vann hästen debuten för sin nye tränare och när han nu gjorde andra starten på hemmabanan var han ännu bättre. Trots 1.08,8 de första 500 meterna för att nå ledningen avfärdade han enkelt, via 1.08,5 sista halvvarvet, favoriten Heart Of Steels försök att utmana från andra par utvändigt.
- Det var enormt bra gjort! Det brukar alltid bli torsk för den som har varit med i öppningen när det kommer en bra häst på utsidan, så det var riktigt skönt att han löste det, sa Robert Bergh.
I mål visade klockorna fina 1.11,1 över 1 640 meter med autostart för den barfotadansande hingsten.
- Det var en härlig kick han fick barfota. Jag ville prova det och det är skönt att veta att han är bra med skor men kan höja sig ytterligare barfota.
Robert Bergh planerar att starta Promo Kemp en gång till i år innan det är dags för vinterträning. Och topptränaren ser fram emot nästa säsong.
- Det är spännande naturligtvis. Jag kan inte säga när jag senast fick in en sådan här häst i stallet. Han är fyra år, har tvångsprissumma på sig och springer med öppet huvudlag och vanlig vagn. Han möter äldre hästar med jänkarvagn och helstängt, och så gör han den öppningen och den avslutningen. Det är inte så många som gör det.
Robert Bergh räknade in ytterligare en tränaseger inom V86 när Stefan Söderkvist satte dit Hakon von Haithabu.
Andra raka svenska rekordet
Det var fler hästar som imponerade på Åby under kvällen. Joakim Lövgrens Illuminati kom med ett färskt svenskt rekord i ryggen (1.12,6 över 2 160 meter) och när han nu startade över 3 140 meter med autostart slog han till igen. Joakim Lövgren bidade sin tid längst ner i kön innan han styrde på i tredjespår varvet från mål. Då sköljde den högkapable fyraåringen över fältet, gled till ledningen i god tid före slutkurvan och gick undan till överlägsen seger.
- Jag trodde han skulle springa svenskt rekord i dag igen och det gjorde han. Det är ätt bra! Hoppas han har under 700 000 på sig när det är dags för Harpers i maj, sa den till omåttligt stolte skötaren Jonas Oscarsson och åsyftade kraftprovet Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen.
Det kördes även ett försök i diamantstoet på Åby och det spurtvann Thomas Uhrbergs Quiz Töll mycket enkelt.
- Hon är härlig! Hon darrar inte på manschetten utan ger 100 procent när man styr ut, sa Jägersrotränaren.
Fjärde raka med liten marginal
Solvalla stod som vanligt värd för övriga V86-lopp och på huvudstadsbanan körde Björn Goop egentränade Gazza B.R. till ledningen. Därifrån grejade hästen med liten marginal sin fjärde raka triumf före vasst spurtande Indy D.
- Jag vill att Gazza ska ha sällskap hela tiden för han har någon gång hittat på hyss och sprungit ut och galopperat, men när Örjan (Kihlström) dyker upp så där jättelångt ut är det svårt att försvara sig, sa Goop.
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Daniel Redén-tränade Moses (Örjan Kihlström), Thorsten Tietz Kasida Bo (Dennis Spangenberg) och Mattias Djuses Lass Revenue.
Det var jackpot på V86 och åtta rätt delade ut 8 176 kronor. För sju rätt fick man 68 kronor och sexrättpotten går vidare till nästa veckas omgång då en ny jackpot väntar.
Med elva dagar till 2018 års upplaga av Svenskt Travderby på Jägersro körs uttagningsloppen på Malmöbanan kommande onsdag. De t..
Med elva dagar till 2018 års upplaga av Svenskt Travderby på Jägersro körs uttagningsloppen på Malmöbanan kommande onsdag. De två främsta i var och ett av de sex uttagningsloppen går vidare till finalen där två miljoner kronor och evig ära väntar på vinnaren.
Derbyuttagning 1 (V75-1)
2 640 meter autostart
1. Villiam - Jorma Kontio
2. Speedy Face - Lutfi Kolgjini
3. Malory - Peter Ingves
4. Young da Vici - Per Lennartsson
5. Leader Brodde - Mattias Djuse
6. Global Un Poco - Erik Adielsson
7. Hierro Boko - Christoffer Eriksson
8. Spickleback Face - Robert Bergh
9. Ontrack He's Black - Örjan Kihlström
10. Star Costashorta - Peter Untersteiner
11. SethMikael Blanche - Mats Ulriksson
12. He's Marvelous - Björn Goop
Förstapris: 200 000 kronor
Derbyuttagning 2 (V75-2)
2 640 meter autostart
1. Prosperous - Per Lennartsson
2. Staro Leonardo - Joakim Lövgren
3. Mellby Fire - Björn Goop
4. Casterly Rock - Christoffer Eriksson
5. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
6. Eldorado B. - Torbjörn Jansson
7. Martin de Bos - Ulf Ohlsson
8. Output Pressure - Örjan Kihlström
9. Indy Lane - Jorma Kontio
10. Lass Revenue - Mattias Djuse
11. Coin Perdu - Erik Adielsson
12. Fritjof - Johan Untersteiner
Förstapris: 200 000 kronor
Derbyuttagning 3 (V75-3)
2 640 meter autostart
1. Chapuy - Åke Lindblom
2. Very Kronos - Erik Adielsson
3. Randemar R.D. - Peter Untersteiner
4. Illuminati - Joakim Lövgren
5. The Bucket List F. - Tobias O Eriksson
6. Chianti - Björn Goop
7. Breidabliks Cognac - Conrad Lugauer
8. Da Pepperboy - Christoffer Eriksson
9. Vincent Chase - Kevin Oscarsson
10. Digital Performer - Ulf Ohlsson
11. S.G.Charpentier - Jorma Kontio
12. Dom Perignon - Örjan Kihlström
Förstapris: 200 000 kronor
Derbyuttagning 4 (V75-5)
2 640 meter autostart
1. Bo C. - Kim Eriksson
2. Västerbo Pokerface - Jorma Kontio
3. M.T.Malkin - Göran Wester
4. Dream Night Palema - Mikael J Andersson
5. Global Unlimited - Kim Moberg
6. Adiago Trot - Christoffer Eriksson
7. Evazan Am - Ulf Ohlsson
8. Son of God - Örjan Kihlström
9. Mr Deauville - Mattias Djuse
10. Born Unicorn - Per Lennartsson
11. Silent Hill - Peter Untersteiner
12. Lucifer Lane - Johan A Nilsson
Förstapris: 200 000 kronor
Derbyuttagning 5 (V75-6)
2 640 meter autostart
1. Eurythmic Sisu - Björn Goop
2. Mellby Fantom - Ulf Ohlsson
3. Alcoy - Peter Untersteiner
4. Eelis - Jorma Kontio
5. Capitol Hill - Erik Adielsson
6. Elway Am - André Eklundh
7. Short in Cash - Kenneth Haugstad
8. Transcendence - Robert Bergh
9. Gear Extension - Örjan Kihlström
10. The Real Star - Carl Johan Jepson
11. Cargo Door - Thomas Uhrberg
12. Roofparty - Kevin Oscarsson
Förstapris: 200 000 kronor
Derbyuttagning 6 (V75-7)
2 640 meter autostart
1. My Dream Art - Jörgen Westholm
2. Inertial - Jörgen Sjunnesson
3. Peakadilly - Steen Juul
4. Yankee Boy - Kim Eriksson
5. Harrington - Jorma Kontio
6. M.T.Mighty Winner - Peter Untersteiner
7. Aventador S.F. - Björn Goop
8. Van Kronos - Erik Adielsson
9. Calle Crown - Christoffer Eriksson
10. Who's Who - Örjan Kihlström
11. Einstein Sisu - Tomi Haapio
12. Esprit Sisu - Ulf Ohlsson
Förstapris: 200 000 kronor