Lady Youline travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Lady Youline travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Lady Youline har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Lady Youline har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Lady Youline


Solvalla-tränaren hade sitt bästa år i fjol med 60 segrar till stallet och 5,6 miljoner inkört. Som kusk tog han 81 segrar och körde i..


Solvalla-tränaren hade sitt bästa år i fjol med 60 segrar till stallet och 5,6 miljoner inkört. Som kusk tog han 81 segrar och körde in 8,3 miljoner kronor. Claes Sjöström har blivit starkt förknippad med Visby-travet då han tävlar där regelbundet under sommarmånaderna och han har blivit champion på banan sex gånger. Det blev han även i fjol och han leder årets kuskliga med en seger före Petter Karlsson.
– Det är klart att jag ska försöka vinna i år också. Jag tävlar på banan varje tävlingsdag och det är smidiga förbindelser för mig att ta sig dit. Jag flyger oftast och har bara 15 minuter till Arlanda och flyget tar 40 minuter. Sedan är det tio minuter till banan och från dörr till dörr tar det en och en halv timme. Då tar det längre tid för mig att exempelvis åka till Romme och tävla, säger Claes Sjöström som har sin träningscamp belägen i Rimbo norr om Stockholm.

Åkte ner med sex hästar och två resväskor
Claes åkte till Visby för en ”herrans massa år sedan” som han uttrycker det själv. Han var lärling hos sin farbror och var less på att bara gå hemma och skrota och drog iväg till Gotland en sommar.
– Jag kände att jag ville göra någonting själv och tog med mig sex hästar och två resväskor och hyrde ett stall med en lägenhet ovanför. Jag åkte ner till ön i mitten av maj och stannade till i mitten av augusti. Det var trevligt och jag trivdes väldigt bra och lärde känna mycket folk.
– Det var ju långt innan jag började köra så mycket lopp och jag vann sex lopp den sommaren och tog tolv andra- och tolv tredjeplatser. Då sa jag att jag kommer tillbaka nästa sommar och då ska jag bli champion. Folk fick upp ögonen för mig och jag fick köra mer och mer. Den andra sommaren vann jag 18 lopp och blev champion, även om det var stenhårt mot Ronny Widerström som också vann 18 lopp.
– Efter att jag hade tagit ut proffslicensen så har jag åkt ner till Visby varje år och fått många bekanta där. De senaste två åren har jag kört där varenda tävlingsdag, säger Claes.

”Har siktat mot det här loppet”
På onsdag kör Visbytravet sin största dag för året där Gotlandslöpningen är den stora sportsliga höjdpunkten. V86 fortsätter sin sommarturné och den här omgången kryddas dessutom av en jackpot. En ensam vinnare kan ta hem tolv miljoner enbart på åtta rätt. Claes Sjöström är i hetluften och kör sex hästar inom miljonspelet.
– Det är bra klass på tävlingarna och jag har väl ingen superchans, men flera som kan vara värda att ta med på V86. Det finns ett par som kanske kan duga om det klaffar, menar Sjöström.
Han börjar i V86-inledningen med egentränade Yieldson som går jämnt och bra varje gång och som är härdad i tuffa gäng.
– Yieldson (V86-1) har gjort det bra hela året och sprungit 1.12-tider nästan varje gång. Han startade lite tätt i maj och fick en liten paus efteråt. Sedan har vi siktat på det här loppet då han är en 1600 meters-häst. Han fick ett bra smygläge med spår nio då det är flera startsnabba hästar med i det främre ledet. Jag hoppas att det blir bra fart på loppet och han är en av de som kan vinna. Jag har väl ingen superfeeling för det är bra hästar emot och tycker väl främst att det är en platschans.
– Blue Star Cantab (V86-2) körde jag i ledningen med näst senast och då vek han ner sig ordentligt. Senast blev det galopp och han räcker inte mot de bästa här. Det är alldeles för tufft emot och det är pengar som gäller.
– Dooleys (V86-4) står stenhårt inne i Gotlandslöpningen och möter Perfect Spirit. Men han sprang 1.10,8 senast och det är inte dåligt av en elvaåring. Det blir givetvis tufft härifrån spår åtta.

”Vann okörd på barfotabalansen senast”
– Önas Nelly (V86-5)
är inte alls någon tokig häst och hon har visat fin form på slutet och gjort bra lopp. Hon är under utveckling och gynnas om det blir högre tempo. Men hon möter tuffare hästar nu och står lite väl hårt inne. Det brukar vara svårt för att vinna från spår två i en spårtrappa. Det är oftast hästarna som har lite mer hårdhet som vinner sådana här lopp. Hon är främst en platschans.
– Booze of Mine (V86-6) vann från dödens senast och var duktig och klart förbättrad på barfotabalansen. Han vann tämligen okörd och spår nio är bra i en spårtrappa. Även om hästen bara är tre år och möter äldre hästar så är han i en låg klass fortfarande. Han är nog den som jag har mest känsla för i hela V86-omgången.
– Lady Youline (V86-7) gör bra prestationer varje gång och trivs på ön. Hon har visat fin form på slutet och vann över 2600 meter näst senast och spurtade bra från spår tolv över kort distans senast. Jag lär få köra lite på chans över den här dryga distansen och mot bra hästar. Hon kan vara ett långskott men mest realistiskt är väl kanske en tredje-, fjärdeplats, säger Claes Sjöström.

Michael Carlsson, Kanal 75


StartlistaBreeders' Crown för treåriga ston2 140 meter autostartHast/tränare1. Flash Am (Roger Walmann)2. Conrads Rödluva (Daniel Red&eacut..


Startlista
Breeders' Crown för treåriga ston
2 140 meter autostart

Hast/tränare
1. Flash Am (Roger Walmann)
2. Conrads Rödluva (Daniel Redén)
3. Staro Miami (Ari-Pekka Pakkanen)
4. In Royalty Boko (Tuomas Korvenoja)
5. Fanny Chenal (Björn Goop)
6. A Sweet Dance (Helena Burman)
7. Fixi Mearas (Stig H Johansson)
8. Formosa Am (Jörgen Westholm)
9. Bechamel (Daniel Redén)
10. Racing Brodda (Mattias Djuse)
11.Valetta (Björn Goop)
12.Global Vintage (Timo Nurmos)
Förstapris: 800 000 kronor

Startlista
Breeders' Crown för treåriga hingstar/valacker
2 140 meter autostart

Hast/tränare
1. Global Withdrawl (Svante Båth)
2. Jaguar Dream (Claes Sjöström)
3. Global Welcome (Svante Båth)
4. Inti Boko (Timo Nurmos)
5. Betting Gangster (Jerry Riordan)
6. Global Wise Guy (Timo Nurmos)
7. Mellby Goofy (Reijo Liljendahl)
8. Forfantone Am (Roger Walmann)
9. Baritone Artist (Markus B Svedberg)
10. Önas Nougat (Per Nordström)
11. Buzzer Beater (Per Linderoth)
12. Holy Water (Tomas Malmqvist)
Förstapris: 800 000 kronor

Startlista
Breeders' Crown för fyraåriga ston
2 140 meter autostart

Hast/tränare
1. Vamp Kronos (Jerry Riordan)
2. Candy La Marc (Lars Marcussen)
3. Mellby Free (Björn Goop)
4. Dibaba (Roger Walmann)
5. Global Upper Style (Peter Untersteiner)
6. Lady Youline (Henrik Hoffman)
7. Violet Bi (Jim Oscarsson)
8. Butterfly Ima (Åke Lindblom)
9. Hevin Boko (Timo Nurmos)
10. Wild Love (Bengt Simberg)
11. Odessa Celeber (Roger Walmann)
12. Catch My Love (Tomasz Wisniewski)
Förstapris: 800 000 kronor

Startlista
Breeders' Crown för fyraåriga hingstar/valacker
2 140 meter autostart

Hast/tränare
1. Chianti (Björn Goop)
2. Who's Who (Pasi Aikio)
3. Perfect Spirit (Daniel Redén)
4. Short in Cash (Petri Puro)
5. Selmer I.H. (Ingemar Hultqvist)
6. Transcendence (Robert Bergh)
7. Kövras So Far (Robert Bergh)
8. Royal Navy Neo (Björn Goop)
9. Prosperous (Marcus Lindgren)
10. Eldorado B. (Hans-Owe Sundberg)
11. Son of God (Daniel Redén)
12. Vainqueur R.P. (Frode Hamre)
Förstapris: 800 000 kronor

.


Storstaden väntar med andra ord celebert besök från ön som kanske mest är känd för sina raukar men som också är h..


Storstaden väntar med andra ord celebert besök från ön som kanske mest är känd för sina raukar men som också är hemvist åt de något mindre travarna, gotlandsrussen. Som än i dag kan ses strosa i det vilda på Lojsta hed.
Travsäsongen på ön blir bara längre och längre konstaterar Henrik Hoffman som i år har startat på samtliga 17 travdagar, med i snitt nästan åtta hästar per tävlingsdag. Förutom en kortare tripp med sin son till Skara Sommarland har han inte lämnat Gotland på över ett halvår.
- Det kommer sig av att vi har fått mer pengar att köra om på Visbytravet och jag tycker det har varit lämpligt att tävla på hemmaplan. Men det är väldigt ovanligt, jag brukar alltid ta några utflykter.
Mätt i siffror har valet att tävla hemmavid varit en framgångsfaktor, med hela tio procentenheter har Visbytränaren förbättrat segerstatistiken jämfört med förra året.
- Jag har färre starthästar än tidigare men de har istället gått bättre. Jag är supernöjd med året så långt.
På onsdag kan segrarna bli fler när Henrik Hoffman far över med två hästar till Solvalla varav en startar inom V86. Lady Youline (V86-6) har visat framfötterna på Gotland men detta blir hennes första start på fastlandet sedan kvalet för ett år sedan.

”Tvungen att få dropp”
Det är en otroligt smittsam dialekt gotländskan, inte desto mindre när Henrik Hoffman börjar prata om sin egen uppfödning Lady Youline.
- Hon har alltid varit lovande och tog tre raka segrar i starten på karriären men blev tyvärr sjuk i somras. Hon drabbades av en rejäl korsförlamning och var tvungen att få dropp, hon blev riktigt dålig. Det var nästan så att jag tänkte att den här säsongen var körd men det visade sig inte blir fallet efter att vi ändrat på kost och träning, säger ägaren tillika tränaren.
Det nya upplägget innebär mer träning, minst varannan dag, och mindre socker liksom havre. Det här har lett till att treåringen har tagit ytterligare två segrar. Hon kommer närmast från vinst tillsammans med kusken Oskar Kylin-Blom som också fattar tömmarna på onsdag.
- Senast var hon lika fin som hon var i början på sommaren, konstaterar Henrik Hoffman.

Barfota runt om, igen
Förutom en kry Lady Youline och ett nytt upplägg växlade Visbytränaren också upp balans- och utrustningsmässigt i den senaste starten.
- Det var första gången hon gick barfota runt om och med jänkarvagn. Det föll väl ut, hon har som sagt alltid travat fint men i och med att vi tog bort skorna kunde vi även ta av skydden och då blev hon friare och rappare. Hon har inte varit startsnabb tidigare men nu var hon som en tiger när hon följde bilen, det blev en enorm effekt på så sätt, säger Henrik Hoffman som meddelar att det bli samma utrustning och balans i onsdagens uppgift, där utgångsläget inte är till deras fördel.
- Helst hade jag önskat ett framspår men spår 9 är ändå det bästa av bakspåren för hennes del och om hästen framför öppnar bra kan det räcka långt. Men nu är det annat motstånd, så klart, och det är svårt att sia. Men är hon på rätt humör och får ihop det som sist är hon med där framme. Hon vann med lite krafter kvar, vi ryckte aldrig tussarna då och hon ska till och med kunna ha gått framåt med det loppet.

Gina Söderlund, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2017-12-28 2017-12-28 Kalmar-5 Johnny Takter 1640/1 B 2 15.2 15
2017-12-06 2017-12-06 Solvalla-8 Oskar Kylin-Blom 2140/11 C 6 16.0 178
2017-11-01 2017-11-01 Solvalla-9 Oskar Kylin-Blom 2140/9 C 2 14.8 68
2017-10-12 2017-10-12 Visby-3 Oskar Kylin-Blom 2120/5 B 1 14.8 48
2017-09-21 2017-09-21 Visby-3 Claes Sjöström 2140/12 A 6 16.6 46
2017-09-12 2017-09-12 Visby-2 Claes Sjöström 2140/10 A 1 16.4 15
2017-08-29 2017-08-29 Visby-8 Claes Sjöström 2140/12 A 0 17.7 25
2017-06-10 2017-06-10 Visby-7 Claes Sjöström 2120/1 A 2 16.6 15
2017-05-30 2017-05-30 Visby-8 Carl Johan Jepson 2140/14 B 1 16.7 37
2017-05-02 2017-05-02 Visby-8 Petter Karlsson 2120/9 B 1 19.0 23
2017-04-22 2017-04-22 Visby-6 Roger Malmqvist 2120/6 D 1 18.1 39
2018-11-11 2018-11-11 Eskilstuna-10 Claes Sjöström 2140/6 C 0 14.1 629
2018-10-28 2018-10-28 Solvalla-12 Claes Sjöström 2140/1 B 3 12.8 303
2018-10-16 2018-10-16 Axevalla-6 Claes Sjöström 2140/7 B 6 13.5 160
2018-09-20 2018-09-20 Visby-4 Claes Sjöström 2180/11 A 1 13.8 26
2018-08-30 2018-08-30 Visby-3 Claes Sjöström 2120/11 A 1 13.8 16
2018-08-02 2018-08-02 Visby-6 Roger Malmqvist 2120/1 A 1 13.3 24
2018-07-19 2018-07-19 Visby-6 Roger Malmqvist 2120/10 A 2 12.8 23
2018-07-03 2018-07-03 Solvalla-5 Roger Malmqvist 2140/4 A 6 13.3 141
2018-06-04 2018-06-04 Visby-9 Julia Olofsson 2120/3 A 1 14.2 50
2018-05-14 2018-05-14 Visby-4 Roger Malmqvist 1640/7 A 1 12.0 16
2018-01-30 2018-01-30 Solvalla-8 Oskar Kylin-Blom 2140/4 C 0 15.5 132
2019-10-14 2019-10-14 Visby-3 Roger Malmqvist 2640/6 B 1 14.6 58
2019-10-01 2019-10-01 Visby-3 Claes Sjöström 2120/11 A 2 14.2 28
2019-09-12 2019-09-12 Visby-1 Kim Eriksson 1620/1 B 4 12.2 51
2019-08-15 2019-08-15 Visby-3 Claes Sjöström 2120/14 A 1 14.6 22
2019-07-25 2019-07-25 Visby-3 Claes Sjöström 1620/7 B 2 12.2 22
2019-07-10 2019-07-10 Visby-9 Claes Sjöström 3140/9 B 4 15.3 226
2019-06-27 2019-06-27 Visby-7 Claes Sjöström 1620/12 A 2 12.3 36
2019-06-10 2019-06-10 Visby-6 Claes Sjöström 2640/6 C 1 15.3 32
2019-05-09 2019-05-09 Visby-4 Claes Sjöström 2140/12 B 2 15.7 26
2019-04-17 2019-04-17 Solvalla-10 Claes Sjöström 2140/7 A 0 14.4 82
2019-03-28 2019-03-28 Gävle-6 Claes Sjöström 2140/2 A 1 14.3 23
2019-03-13 2019-03-13 Solvalla-9 Claes Sjöström 1660/11 A 0 16.0 44ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se