Kristine travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Kristine travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Kristine har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Kristine har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Kristine


På grund av coronapandemin, sänkta prispengar och tomma läktare var inte pulsen riktigt på den höga nivå som den brukar inf&oum..


På grund av coronapandemin, sänkta prispengar och tomma läktare var inte pulsen riktigt på den höga nivå som den brukar inför årets Oslo Grand Prix-dag på Bjerke. Men pulsen steg i takt med att tävlingsdagen utvecklades till en riktig fartfest. En fartfest som nådde sin kulmen i huvudnummer. Där såg fjolårsvinnaren Vitruvio till att tempot blev mördande. Spetsälskande Elian Web och Jorma Kontio tog planenligt hand om ledningen och utifrån kom Björn Goop med Vitruvio. Den senare var på tok för laddad och närmast skentravade utvändigt om ledaren. Varvet från mål övertog han ledningen och den hade han fortfarande in i slutkurvan. Men då började tempot ta ut sin rätt och Ble du Gers, som gått med som trea en bit bakom tätduon, närmade sig bakifrån. På lätta hovar rundade han ledaren och gick undan till säker triumf på löpningsrekordet 1.10,0 över 2 100 meter.
- Jag såg hur fort det gick på klockan och oavsett hur bra hästarna är sätter det sig i benen när det blir så lång körning. På sista bortre långsidan tänkte jag köra lite fint och sitta lugn i rygg på Jorma men jag hade så bra fart så jag lät hästen fortsätta och han tuffade på i bra tempo hela vägen, sa Per Oleg Midtfjeld.
Ble du Gers gjorde första starten för Frode Hamre och det var topptränarens första seger i storloppet. Per Oleg Midtfjeld har vunnit en gång tidigare, med egentränade Steinlager 2005.
- Det är stort att vinna Oslo Grand Prix. Det är det största lopp vi har och nu när inte Ferrari B.R. kom med i loppet fick jag låna den här av Frode och det kunde inte bli bättre. Och Ferrari B.R. kan jag vinna med i morgon, sa Per Oleg Midtfjeld med ett leende.

Goop: "Höll heroiskt bra"
Paul Hagoorts Tsunami Diamant tog andraplatsen tillsammans med Jörgen Sjunnesson och Vitruvio, som debuterade i regi Björn Goop, höll mycket starkt som trea.
- Min häst ville kriga för mycket för tidigt och vi förlorade på det. Men han höll heroiskt bra. Han ville springa ännu fortare och jag försökte köra så sakta det gick. Men jag kunde inte ens komma ner i rygg på Elian Web. Min häst ville bara framåt och var alldeles för pigg. Men att vara trea med den inledningen var fantastiskt bra, sa Björn Goop.
Elian Web föll tillbaka till sjundeplatsen.
- Hästen var jättefin och gör sina bästa lopp i ledningen så jag kunde inte släppa direkt. Men nu blev det fel med för hårt tempo, sa Jorma Kontio.
Loppets förstapris uppgick till 364 000 kronor.

Norskt rekord av Odd Herakles
I Alm Svartens lopp följde Odd Herakles upp segern i Elitkampen under elitloppshelgen med en ännu svettigare prestation. Efter en ursinnig öppning där Lome Brage snuvade honom på ledningen fick han gå resten av loppet som första häst i andraspår. Därifrån gick han undan på 1.18,4 över 1 609 meter med autostart – en putsning av Tekno Odins norska rekord med en tiondel. Som vanligt skötte Tom Erik Solberg tömmarna bakom den Lars O. Romtveit tränade hingsten.
- Det är väldigt skoj att få köra dessa fantastiska individer. Det är sådana hästar man drömmer om att få köra när man håller på med det här, sa segerkusken, som tog ytterligare två segrar inom V75.

Uppvisning i Europamatchen
I Europamatchen för femåringar bjöd Jerry Riordans italienare Zarenne Fas på uppvisning. Lewis Ale tog hand om ledningen och Zarenne Fas fick trava som första häst i andraspår. Det bekom inte den dubble grupp I-vinnaren. Redan halvvarvet från mål var ledaren slagen och genom slutkurvan och över upploppet lämnade Zarenne Fas sina förföljare till överlägsen seger på nya rekordet 1.09,8 över 1 609 meter med bilstart.
- Bra tempo hela vägen och lite snabbare till slut, det är de loppen han gillar. Tom (Erik Solberg) gjorde det bra också som valde att inte köra för ledningen direkt när han hamnade utvändigt. När han sedan drog ner huvudlaget såg det ut som att hästen lämnade startbilen, inte avslutade loppet. Han är en riktig topphäst, sa Jerry Riordan.

Mäktig långspurt i långloppet
Segern i Summer Meeting Stayer över tre varv gick också till stall Jerry Riordan. Men det såg länge mörkt ut för hans högklassiga sto Tessy d’Ete. Robin Bakker dundrade runt fältet från dubbla tillägg med fransosen Etenclin och efter halva distansen satt ekipaget i ledning. På sista bortre långsidan hade Tessy d’Ete många längder fram till täten där hon satt bland de sista i kön men när Tom Erik Solberg vek ut hästen till anfall i slutkurvan flög hon fram i vida spår. Över upploppet tog hon in meter för meter och strax före mållinjen var hon ikapp och förbi en tapper Etenclin.
- Ägarna sa när vi anmälde att oavsett vem som kör måste du säga att hon ska gå i ryggar, för hon klarar inte att gå utan rygg som hon fick göra utvändigt om Double Exposure senast i Stockholm. Men 300 meter från mål tänkte jag att Tom hade lyssnat för bra på mig för då var det fortfarande väldigt långt fram. Han visste dock vad han gjorde och det är därför han kör och inte jag, sa Jerry Riordan.

Uppseendeväckande rekordsänkning
Tayno Destrier gjorde en för klassen häpnadsväckande insats i kortloppet stängt vid 150 000 kronor intjänat. Från spår åtta bakom startbilen forcerades hästen i tredje- och fjärdespår genom första sväng och när klockan visade snabba 1.07,9 första 500 meterna landade han utvändigt om ledaren. Upplägget som skulle ha knäckt nästan vilken annan häst som helst bekom emellertid inte femåringen som bara tuggade på, krossade ledaren och gick undan till överlägsen seger på 1.11,0 över 1 609 meter. En remarkabel prestation med tanke på löpningsförloppet och att hästens tidigare rekordnotering var 1.14,2 över 2 140 meter. Tränar gör Ulf Atle Aasletten och i sulkyn satt Per Ivar Bendiksen.
- Det är det bästa han har gjort så här långt. Det var otroligt bra och det verkade inte vara tomt i tanken heller, sa segerkusken.
Övriga V75-lopp vanns av Frode Hamres Gogo Hall (Adrian Solberg Akselsen) och Elise Kristine Holt-tränade Sam The Man (Svein Ove Wassberg). De som lyckades pricka in samtliga sju vinnare på V75 fick för det 21 050 kronor. Sex rätt delade ut 222 kronor och fem rätt 25 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75


Söndagen bjuder på V75 och Oslo Grand Prix. Amatörtränaren Elise Kristine Holt startar halva stallet då hon selar ut hela fyra av sta..


Söndagen bjuder på V75 och Oslo Grand Prix. Amatörtränaren Elise Kristine Holt startar halva stallet då hon selar ut hela fyra av stallets åtta hästar till start på V75 på hemmabanan.
Equus har gått igenom stallets chanser med henne och det är en optimistisk tränare som tror på vinstchans med två av hästarna.
- 10 Västerbo Dazzel (V75-2) är ute över rätt distans, men dessvärre har hon bakspår och det är inte bra. Hon satt fast sist och formen är fin. I tufft sällskap är jag nöjd med en god premie.
- 2 Sam The Man (V75-4) gick ok sist men var inte toppad till det loppet. Han har sett bra ut i två jobb efteråt. Hästen är snabb ut och jag tror ingen lurar honom på ledningen. Får vi den så kör vi där. Trots tufft motstånd hoppas jag han ska kämpa om segern.
- 6 Tante Ragnhild (V75-5) är dräktig med Nordsjø Odin och är mest med för att på ett bra rekord. Vui har inga ambitioner förutom en bra tid.
- 6 Code Bon (V75-6) saknades det lite i senast. Han skal vara mycket bättre nu. Två lopp i kroppen ska gjort nytta och det blir en offensiv satsning. Jag hoppas och tror att han kämpar om segern, säger Elise Kristine Holt.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

På grund av tekniska problem nås inte startlistor, resultat samt vinstlistor den vanliga vägen. Dessa hittas istället här: https://startlists.aws.atg.se/
Det behövs dessutom inloggning: Användarnamn: admin Lösenord: war4ksBC45mg
  


Det startade i regn och rusk med hot om tung bana.Det slutade med uppehåll, fartfester och en mäktig styrkedemonstration i dagens huvudlopp.Sommartra..


Det startade i regn och rusk med hot om tung bana.
Det slutade med uppehåll, fartfester och en mäktig styrkedemonstration i dagens huvudlopp.
Sommartravets avslutning på Rättvik blev underhållande med en imponerande finalvinnare.
Detta sedan till synes evigt unge Jan Norberg visat sin erkänt oefterhärmliga förmåga att komma i väg i voltstart och lotsat omskrivet osnabbe Trot Kronos till front efter 800 meter från 20 meters tillägg.
Resten blev formalia trots att hemmaidolen och 30-faldigt mer meriterade On Track Piraten tidigt slöt upp på utsidan.
Norberg kunde sitta lugn då han succesivt ökade farten bakom Veijo Heiskanens urstarke femåring.
- Det här är kulmen på sommartravet, finalen, så får man låna en sådan här jättefin häst. Det är inte alla dagar i veckan, mös Norberg och fyllde i:
- Det kändes bra hela vägen. Vi fick en pangstart. Jag hade som plan A att gå före de som stod 20 meter bakom, men så kom vi till ledningen enklare än så. Sedan var det lugna gatan. Jag tog inga tussar och var aldrig orolig.
Segern var värd 300 000 kronor för femåringen som tjänat knappa halvmiljonen under den tidigare karriären, men borde han betydligt större pengar att hämta om han fortsätter på samma spår.
Segertiden blev 1.13,5/2 660 meter.

Seedorf trots missad ledning
Den brandskattade gulddivisionen Ego Boys Minne med blott fem hästar på startlinjen fick en väntad vinnare. Stig H Johanssons Seedorf O.M.F. kunde visserligen inte hålla ut Food Money från start, men visade sig ändå bäst sedan Örjan Kihlström placerat honom främst i andraspår.
- Med facit i hand borde jag väl inte tryckt på så hårt, beklagade sig Kihlström som följde upp med en ny finess då han släppte ledningen bakom Faste Viking bara för att kontrollera Pave Faks utvändigt sista halvvarvet.
- Jag hade varit ännu mer nöjd om jag fått sitta i rygg ända fram till upploppet. Men det är en otrolig travare, han är grymt snabb, kommenterade världens kanske främste sulkyutövare.

Lågstadielärare slog till
Men att vara världsbäst på att sitta bakom en häst inget krav för att få segerdefilera inom V75.
Att även lågstadielärare på sommarlov kan prestera styrningar av yppersta klass i travets elitserie visade Jan Silvén när han bokförde sig för karriärens första V75-seger.
J.S.Apollo mös i sin köposition när täthästarna varvade i 1.10-fart och Silvén tog det avgörande första initiativet.
- Jag ville inte ha någon häst framför mig så jag var väldigt nöjd att vi inte fick något svar. Sedan utnyttjade jag hans kurvteknik och när vi kopplat grepp så väntade jag att det skulle komma någon, men det gjorde det inte. Som liten amatör är det jätteskoj att få chansen att köra på V75, förklarade Silvén som bjöd på en rejäl segergest i sin fjärde raka triumf bakom femåringen som tränas av Jarl Spelling i Kristinehamn.

Djuses derbykandidat
Att sitta i kön i stenhårt tempo blev segerreceptet även för Björn Goop bakom Timo Nurmos Zenit Brick som tog sin andra silverdivisionsseger på lika många veckor genom att kämpa ner en tapper Queer Fish via en tung långspurt.
Mattias Djuse valde ett liknande segerrecept bakom Dartagnan Sisu som genrepade inför derbykvalen med att trava 1.10,5/1 640 meter autostart i smått överlägsen stil trots skor på hovarna.
- Han är bra, en 1.10-tid i princip okörd. Han fick gå med skor idag, så det är skönt att det finns något att rycka till nästa gång. Det blir kul framöver, kommenterade Djuse som har en het kandidat inför landets största fyraåringslopp.
Att det gick att hålla undan från ledningen visade Troels Andersen som fått härlig snurr på Highspirit som tog första V75-segern som nioåring i läcker stil.
V75-utdelningen landade på knappa 50 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75


35 000 hugade anmälde sig till VM i V75 och många har fallit bort efter vägen. Efter grundomgången toppas listan av 43-åriga Ica-han..


35 000 hugade anmälde sig till VM i V75 och många har fallit bort efter vägen.
Efter grundomgången toppas listan av 43-åriga Ica-handlaren Eva Johansson i lilla samhället Åtorp, strax utanför Kristinehamn.
Hon och 15 andra är nu klara för semifinal med chans på final i Stockholm på lördag då tävlingen nollställs och allt avgörs med kunskapsfrågor i ämnet trav.
- Det har jag ju förstått att det kanske blir lite svårare på lördag - men visst skulle det vara stort att vinna, säger Eva Johansson som driver butiken tillsammans med maken Magnus. Ett pris har hon redan erövrat. Segern i grundomgången gav 10 000 kronor. På lördag vankas 250 000 kronor i kontanter för den som vinner VM i V75.

Grundar med tre spikar
I VM är det flest antal rätt som gäller och det tävlas med V75-system för strax under hundralappen. Eva Johansson har varit med varje år tävlingen arrangerats och brukar lägga upp det på ungefär samma sätt år efter år.
- För det första försöker jag hitta tre spikar, då kan man få med några extra hästar i de andra loppen. Sedan brukar jag läsa travexperternas tips i tidningarna och titta på ATG:s live-tv i butiken där programmet ”Vass eller kass” brukar vara bra, säger hon.

Fest i Åtorp
Under de sex veckorna tävlingen pågick fick Eva sju rätt två gånger, sex rätt vid ett tillfälle och fem rätt ett par gånger. Summa 30 rätt och en säker förstaplats i grundomgången.
Finalen avgörs i Stockholm på lördag. Då kan drottning Eva slutligen få sätta på sig den kungakrona som används i reklamsammanhangen i egenskap av världsmästare i V75.
- Det hade varit riktigt stort det. Då blir det nog fest här i Åtorp!

De 16 som gör upp i VM-finalen i V75
Grundomgången:
Eva Johansson, Kristinehamn
Per E T Ringström, Söderbärke
Bo H S Edholm, Hudiksvall
Jan Lundstedt, Östersund
Per Larsson, Ronneby
Uno Johansson, Svärdsjö
Tord Fredriksson, Luleå
Bengt Nordin, Örnsköldsvik
Linnéa Nilsson, Boden

Etappvinnare:
Sven Andersson, Västerås,
Anders Holmqvist, Karlstad
Pekka Honkaniemi, Borlänge
Christer Ljung, Torslanda
Emil Gustafsson, Åmål
Conny Bodin, Enånger

Internationell vinnare:
Henk Wieringa, Hurdegaryp (Nederländerna)

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-30 2015-12-30 Bergsåker-2 2160/4 5 16.9 140
2015-12-09 2015-12-09 Bergsåker-3 2140/1 2 17.5 86
2015-11-30 2015-11-30 Östersund-9 2640/2 0 19.2 44
2015-11-09 2015-11-09 Bollnäs-7 2160/8 3 16.3 92
2015-10-29 2015-10-29 Östersund-7 2140/1 1 17.3 22
2015-09-25 2015-09-25 Axevalla-7 2140/3 0 16.4 251
2016-12-20 2016-12-20 Östersund-2 Mats E Djuse 3160/9 C 6 20.0 320
2016-11-23 2016-11-23 Solvalla-2 Mats E Djuse 2160/15 D 0 15.8g 1721
2016-11-14 2016-11-14 Umeå-4 Fredrik Jonsson 1640/5 D 8 16.2 534
2016-11-05 2016-11-05 Bergsåker-1 Fredrik Jonsson 2140/2 C 7 18.2 81
2016-10-21 2016-10-21 Umeå-2 Fredrik Jonsson 2140/13 B 5 16.7 711
2016-10-14 2016-10-14 Umeå-3 Fredrik Jonsson 1640/9 B 6 17.4 90
2016-09-23 2016-09-23 Solvalla-6 Fredrik Jonsson 2140/11 D 0 15.0 511
2016-09-13 2016-09-13 Östersund-7 Victor Lindenbaum 1660/15 B 0 31.0g 393
2016-09-04 2016-09-04 Östersund-8 Fredrik Jonsson 2140/5 A 7 17.1 37
2016-08-19 2016-08-19 Umeå-6 Fredrik Jonsson 2140/5 A 4 15.7 35
2016-08-11 2016-08-11 Bergsåker-7 Magnus A. Djuse 2640/9 B 0 17.6 253
2016-07-15 2016-07-15 Hoting-5 Jonas Johansson 2500/13 A 5 18.2 59
2016-07-12 2016-07-12 Hoting-4 Fredrik Jonsson 2040/10 A 3 17.6 40
2016-07-01 2016-07-01 Solvalla-1 Erik Adielsson 1640/3 C 5 14.3 55
2016-06-20 2016-06-20 Bergsåker-11 Marc Elias 2140/11 A 4 15.7 44
2016-06-11 2016-06-11 Östersund-5 Fredrik Jonsson 2140/1 D 5 15.0 196
2016-06-04 2016-06-04 Gävle-7 Magnus A. Djuse 2140/3 C 2 13.9 31
2016-05-24 2016-05-24 Umeå-7 Fredrik Jonsson 2140/6 C 3 17.5g 168
2016-03-05 2016-03-05 Bergsåker-4 Fredrik Jonsson 2160/15 A str
2016-01-13 2016-01-13 Solvalla-4 2140/9 C 0 17.1 404
2017-12-04 2017-12-04 Bollnäs-4 Kaj Widell 2140/7 D 0 17.8 292
2017-11-21 2017-11-21 Gävle-8 Mats E Djuse 2140/10 D 0 15.6 1167
2017-11-14 2017-11-14 Bollnäs-6 Mats E Djuse 2640/2 D 0 g 1039
2017-10-28 2017-10-28 Bollnäs-9 Fredrik Jonsson 2160/11 B 0 20.0g 63
2017-10-21 2017-10-21 Bergsåker-6 Magnus A Djuse 2140/14 C 5 15.3 355
2017-10-15 2017-10-15 Rättvik-8 Mats E Djuse 2140/1 C 4 15.4 72
2017-10-07 2017-10-07 Norge-4 Fredrik Jonsson 2140/11 C 0 236
2017-09-23 2017-09-23 Östersund-6 Fredrik Jonsson 1640/6 D 7 13.4 253
2017-08-26 2017-08-26 Bergsåker-3 Fredrik Jonsson 2660/13 D 0 g 1242
2017-08-13 2017-08-13 Dannero-7 Mats E Djuse 2140/14 D 0 16.6 680
2017-08-01 2017-08-01 Solänget-6 Magnus A Djuse 2140/7 B 0 g 111
2017-07-26 2017-07-26 Östersund-7 Ove A Lindqvist 2140/9 D 0 15.6 265
2017-07-16 2017-07-16 Östersund-1 Jonas Johansson 1640/1 B 2 16.4 82
2017-07-01 2017-07-01 Bergsåker-4 Fredrik Jonsson 2140/14 B 1 15.8 756
2017-06-20 2017-06-20 Solänget-9 Fredrik Jonsson 1640/5 B 0 16.8 89
2017-06-09 2017-06-09 Östersund-11 Fredrik Jonsson 2160/12 D 7 15.5g 809
2017-05-06 2017-05-06 Dannero-9 Fredrik Jonsson 2160/8 B 0 g 130
2017-04-25 2017-04-25 Bergsåker-4 Fredrik Jonsson 2140/2 D 4 15.1 539
2017-04-01 2017-04-01 Östersund-8 Jonas Johansson 1660/12 D 0 19.5g 310
2017-03-26 2017-03-26 Dannero-7 Lukas L Svedlund 2140/4 C 3 19.7g 71
2017-03-17 2017-03-17 Umeå-2 Fredrik Jonsson 1640/2 C 4 16.8 50
2017-03-10 2017-03-10 Solvalla-3 Andreas Lövdal 2140/11 C 6 16.5 858
2017-02-14 2017-02-14 Bergsåker-5 Olle Wäjersten 2160/13 C 7 16.6 161
2017-01-27 2017-01-27 Östersund-6 Lukas L Svedlund 2660/13 A 0 18.5 152
2017-01-16 2017-01-16 Östersund-5 Fredrik Jonsson 2160/8 B 4 18.6 110ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se