Kometen travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Kometen travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Kometen har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Kometen har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Kometen


V75® avgjordes på Halmstadtravet och i Gulddivisionen fick vi se en vinnare som åtta år gammal gjorde sin 77:e start i karriären. Dra..


V75® avgjordes på Halmstadtravet och i Gulddivisionen fick vi se en vinnare som åtta år gammal gjorde sin 77:e start i karriären. Dragster har fått en nytändning i karriären och onekligen hittat storformen i höst och vinter. Efter att ha vunnit både försök och final i Silverdivisionen slog han till direkt i gulddebuten. Hästen serverades en fin resa av Erik Adielsson från spår nio i sprinterloppet. Samtidigt som Pastore Bob planenligt tog hand om ledningen och fått anföra i ett behagligt tempo för guldklassen. Inledningen blev 1.10 första 500 metrarna och man varvade på 1.12 med favoriten Nadal Broline utvändigt.
Erik Adielsson valde att sitta kvar i andraspår när Partizan Face vreds ut till anfall 600 meter kvar. När framförvarande Lionel även han vreds ut i tredjespår kunde Adielsson köra rakt fram genom sista kurvan. Pastore Bob gav upp vid upploppets början och Nadal Broline kopplade greppet. Men han kunde inte stå emot Dragster när denne kom farande och spelade ut speeden till slut. Dragster kopplade greppet och vann i säker stil på tiden 1.11,6/1640a. Nadal Broline höll bra till andraplatsen i andra starten efter sitt långa uppehåll. Men all heder till Dragster som tog sin tredje raka seger i V75 och som har sprungit in över en halv miljon kronor på de senaste fem starterna. Den åttaårige valacken tränas av Roger Malmqvist på Jägersro och dennes sambo Erika Karlsson.
– Det här är mäktigt. Han är så otroligt grym, det har jag alltid tyckt, sa en överlycklig Erika Karlsson på stallbacken efteråt.
– Vi fick in honom som ettåring och har haft honom i sju år. Det är en otrolig resa som den här hästen har gjort och han har tagit ytterligare steg. Jag känner superlycka och tacksamhet att få ta hand om den här fina hästen. Han vill vara bäst och tävla, fortsatte Erika.
Och tillade apropå Dragsters nytändning.
– Vi har ändrat lite i träningsupplägget och det tror jag gör mycket. Han har fått träna mycket lugnare än tidigare och tränar väldigt försiktigt. Han håller sig fräschare nu. Det här betyder mycket för oss som inte har så mycket starthästar.

Goop bjöd på en vinnare
Björn Goop var mycket uppåt på förhand och rekommenderade spik på Astronascente Zac i tipsprogrammet Björnkollen. Goop och hästen levererade verkligen genom att leda den första avdelningen från start till mål. Via en snabb öppning bakom bilen fångade han upp den värsta konkurrenten Sweetman på utsidan. Sedan fick den fyraårige valacken styra och ställa som han ville i täten. Björn Goop ryckte undan genom slutkurvan och skaffade sig ett par längder in på upploppet. Astronascente Zac höll undan till en lätt seger och övertygade på tiden 1.12,9/2140a. Tapper tvåa var Sweetman som höll starkt från dödens.

Vann V75 – planerar sluta
Dan-Åke Olsson har varit med länge i travet och fira stora framgångar. Nu fick han styra in en ny V75-vinnare i Jean’s Passion som vann en tät slutstrid i den andra avdelningen. Kalmar-tränaren, som planerar att sluta eller ta ett längre uppehåll med hästarna, hade satt Jean’s Passion i bästa tänkbara författning. Hon höll upp ledningen från innerspåret och anförde i täten, men var slagen mitt på upploppet när utvändige Keegan Trot kopplade greppet. Jean’s Passion kontrade dock förtjänstfullt och tog tillbaka kommandot kort före mål. Så från att ha sett slagen ut redan i sista kurvan så blev det fyraåriga stoet en V75-vinnare.
– Det här är nog min sista riktigt bra häst. Jag har sagt att jag ska sluta men så länge den här pandemin håller på kan jag ändå inte ut och resa. Jag sa innan att vinner hon inte idag så kommer hon att vinna V75 framöver, sa Dan-Åke Olsson.
– Jag känner att jag har gjort mitt och vunnit i alla V75-divisioner. Ska jag vara på den här nivån så krävs det så mycket jobb och jag känner att det jobbet vill jag inte lägga ner längre. Jag har gjort mina timmar. Tanken var att sluta vid nyår men sen ska jag inte säga att det är helt avsågat men jag vill ta ett break i alla fall. Jag vill kunna resa utomlands och vara borta i två, tre månader, fortsatte Olsson som nämnde Harpers Jokers seger i Harper Hanovers lopp som en av de största triumferna i hans karriär.

Trippelseger på V75 för Djuse och Riordan
Hemmatränaren Jerry Riordan och sulkykometen Magnus A Djuse firade stora framgångar på V75. De tog hela tre segrar tillsammans genom Nouba Mom, Tessy d’Ete och
Nouba Mon infriade förväntningarna som storfavorit i den fjärde avdelningen. Magnus A Djuse körde felfritt från femtespåret och forcerade hästen till ledningen 1350 meter kvar. Sedan satt Djuse stilla över upploppet när han lät Nouba Mom få spatsera undan och vinna säkert före en tapper M.T.One Wish. Det här var andra segern på lika många starter i Sverige och i regi Jerry Riordan för det treåriga Ready Cash-stoet Nouba Mom.

Andra segern för paret Jerry Riordan och Magnus A Djuse kom när den sistnämnda styrde in Tessy d’Ete till seger i hästens sista start i karriären. Det åttaåriga stoet gick ett starkt slutvarv och fick dra fram favoriten Wild Love över den sista borte långsidan. Över upploppet kämpade Tessy d’Ete ner länge ledande Kali Smart och satte punkt för en fantastisk tävlingskarriär som inbringat närmare sju miljoner kronor. Nu närmast väntar avelsverksamhet i Frankrike där hon ska betäckas med Face Time Bourbon.

Ny V75-vinnare från Ola Karlsson
Jägersro-tränaren Ola Karlsson har fin form på stallet och presenterar sina hästar i bra författning varje gång. Han har haft fina framgångar på V75 under hösten och nu kom andra segern i V75 på kort tid. Det var Inertial i den femte avdelningen som skrällvann för Jörgen Sjunnesson efter en perfekt resa. Han låg fint med i rygg på ledande Neelix och hade fritt fram redan i sista sväng. Jörgen Sjunnesson väntade med att vrida ut vid upploppets början och inertial avgjorde i ett nafs när han fick chansen.
– Väldigt skojigt. Vi har haft den här hästen länge och fått utdelning nu. Hans styrka är att han går allt från 1600 meter till 3000 meter. Trots att han har kommit upp i klass och blivit äldre så blir han bara bättre och bättre. Det var den första hästen jag köpte av ”Tarzan” och jag gillar verkligen tekniken, sa Ola Karlsson.

Djuse, Riordan och Tom avslutade
Magnus A Djuse och Jerry Riordan satte punkt för V75 genom Zio Tom Jet. Efter att Maze Rinner precis snuvat Franklin Face på ledningen släppte den sistnämnda välvilligt till Zio Tom Jet ut ut den första kurvan. Favoriten Farlander Am attackerade över den sista bortre långsidan och fullföljde godkänt till tredjeplatsen utan chans att gå i närkamp med vinnaren. Zio Tom Jet drog undan i täten och även om Staro Leonardo närmade sig så blev segern till slut säker.
Sju rätt på V75 gav 88 714 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75


Grisle Odin G.L. är en blivande stjärna bland kallbloden som bara förlorat en gång på sju starter. Den treårige hingsten var &o..


Grisle Odin G.L. är en blivande stjärna bland kallbloden som bara förlorat en gång på sju starter. Den treårige hingsten var överlägsen i sitt uttagningslopp till Svenskt Kallblodskriterium förra söndagen och är favoriten att slå i finalen.
Norske topptränaren Öystein Tjomsland håller hästen mycket högt.
- Det ska vara en mycket bra chans om det inte händer något onormalt. Öystein säger att det här är topp tre av hästarna han tränat och det säger ju en del, säger Jimmy Jonsson från stallet.
Svenskt Kallblodskriterium går som den fjärde avdelningen på V75 på söndagen. Tolv hästar gör upp om förstapriset 600 000 kronor.
19-åriga skidkometen Frida Karlsson som slog till med guld, silver och brons i skid-VM i vintras har en tiondel i hästen. En andel hon delar med pojkvännen William Poromaa, Johan Olsson och Anna Olsson – en trio skidåkare som också är nya i travsporten.
Stig Wiklund jobbar som mental coach och har många idrottsmän som klienter. Wiklund har varit delägare i flera riktigt framgångsrika travhästar under åren och berättar att han bjudit in skidkvartetten i gemenskapen kring Grisle Odin G.L.
En present.
- Vi är några personer på den här hästen och jag bestämde mig för att vi skulle bli ännu fler och skänkte bort en del så att också Frida, Wille, Johan och Anna skulle få vara med och se hur kul det här är, säger Stig Wiklund.
Hästen är noga utvald. Söndagens kriteriefavorit är inte vilken krake som helst.
- Nej, jag ville att de skulle få en stjärna och vet ju att Öystein håller den här hästen högt.  Öystein tycker att han har en häst som ska ha stor chans till segern på söndag och om allt vill sig även kan vinna det norska kriteriet sedan. Sedan vet ju alla att allt kan hända. Men hästen vi har är en ”värsting” helt enkelt, säger Stig Wiklund.

Vann i utklassningsstil
Förra söndagen var Frida Karlsson på plats på Dannero och fick som nybliven delägare se Grisle Odin G.L. vinna uttagningsloppet till kriteriet i utklassningsstil.
Öystein Tjomsland gjorde sig ingen brådska i starten, körde till efter några hundra meter med stjärnan som fick dra undan till seger med nästan halva upploppet.
Segertiden då - 1.26,1 över 2140 meter med autostart - såg ut att kunna kapas betydligt i söndagens final. Om nu det behövs.
- Öystein hade spåret längst ut på bilens vinge och valde ett åttonde igen. Normalt är det ett sämre spår men han vill helt enkelt inte riskera något och bli störd utan låta Grisle Odin vara ensam där ute.
Stig Wiklund är bortskämd med framgångar i travet. Öystein Tjomsland är tränare i både Norge och Sverige och som hästägare har Wiklund delar i både Philip Ess och Nordsjö Odin hos norrmannen. Hästar som vunnit kallblodsderbyt i Sverige de två senaste åren.
Grisle Odin G.L. kan bli den bästa och den har Stig Wiklund alltså bjudit in skidstjärnorna i.
- Jag har aldrig velat vara ensam ägare till hästar. Det som är roligt med trav är att man nätverkar och har gemenskap runt omkring en häst. Frida och även Wille tycker att det här är dökul och ännu roligare blev det ju med den här starten. Frida var med hela dagen på Dannero och blev jäkla positivt överraskad över hur spännande det var med upplägg och förberedelser under en tävlingsdag. Frida är på landslagsläger men far raka vägen till travet på söndag. Det är inte så vanligt efter en tuff träningsvecka!

”En motiverad favorit”
Jimmy Jonsson är försteman i stall Öystein Tjomsland och säger så här om söndagens storfavorit i V75-4.
- Grisle Odin är en motiverad favorit med tanke på det han visade senast. En bra chans ska det vara om allt bara är normalt eller inte strular till sig. Öystein valde spår först och valde åttonde för att vara på den säkra sidan och undvika eventuellt ”stök”. Har han bara en bra dag ska han kunna lite bättre än de 1.26,1 som han visade i kvalet.
- Det är lite extra det här. Han känns som en mycket färdig och fullvuxen häst med bra spänst, säger Jimmy Jonsson.

Fotnot: Första V75-start på Dannero på söndag är satt till klockan 15.00. Förutom Svenskt Kallblodskriterium körs finalen av Kriteriestoet, Svensk Travsports Guldtäcke och Ådalspriset (gulddivisionen) inom ramen för V75.

Mikael Wikner, Kanal 75


Grisle Odin G.L. är en blivande stjärna bland kallbloden som bara förlorat en gång på sju starter. Den treårige hingsten var &o..


Grisle Odin G.L. är en blivande stjärna bland kallbloden som bara förlorat en gång på sju starter. Den treårige hingsten var överlägsen i sitt uttagningslopp till Svenskt Kallblodskriterium förra söndagen och är favoriten att slå i finalen.
Norske topptränaren Öystein Tjomsland håller hästen mycket högt.
- Det ska vara en mycket bra chans om det inte händer något onormalt. Öystein säger att det här är topp tre av hästarna han tränat och det säger ju en del, säger Jimmy Jonsson från stallet.
Svenskt Kallblodskriterium går som den fjärde avdelningen på V75 på söndagen. Tolv hästar gör upp om förstapriset 600 000 kronor.
19-åriga skidkometen Frida Karlsson som slog till med guld, silver och brons i skid-VM i vintras har en tiondel i hästen. En andel hon delar med pojkvännen William Poromaa, Johan Olsson och Anna Olsson – en trio skidåkare som också är nya i travsporten.
Stig Wiklund jobbar som mental coach och har många idrottsmän som klienter. Wiklund har varit delägare i flera riktigt framgångsrika travhästar under åren och berättar att han bjudit in skidkvartetten i gemenskapen kring Grisle Odin G.L.
En present.
- Vi är några personer på den här hästen och jag bestämde mig för att vi skulle bli ännu fler och skänkte bort en del så att också Frida, Wille, Johan och Anna skulle få vara med och se hur kul det här är, säger Stig Wiklund.
Hästen är noga utvald. Söndagens kriteriefavorit är inte vilken krake som helst.
- Nej, jag ville att de skulle få en stjärna och vet ju att Öystein håller den här hästen högt.  Öystein tycker att han har en häst som ska ha stor chans till segern på söndag och om allt vill sig även kan vinna det norska kriteriet sedan. Sedan vet ju alla att allt kan hända. Men hästen vi har är en ”värsting” helt enkelt, säger Stig Wiklund.

Vann i utklassningsstil
Förra söndagen var Frida Karlsson på plats på Dannero och fick som nybliven delägare se Grisle Odin G.L. vinna uttagningsloppet till kriteriet i utklassningsstil.
Öystein Tjomsland gjorde sig ingen brådska i starten, körde till efter några hundra meter med stjärnan som fick dra undan till seger med nästan halva upploppet.
Segertiden då - 1.26,1 över 2140 meter med autostart - såg ut att kunna kapas betydligt i söndagens final. Om nu det behövs.
- Öystein hade spåret längst ut på bilens vinge och valde ett åttonde igen. Normalt är det ett sämre spår men han vill helt enkelt inte riskera något och bli störd utan låta Grisle Odin vara ensam där ute.
Stig Wiklund är bortskämd med framgångar i travet. Öystein Tjomsland är tränare i både Norge och Sverige och som hästägare har Wiklund delar i både Philip Ess och Nordsjö Odin hos norrmannen. Hästar som vunnit kallblodsderbyt i Sverige de två senaste åren.
Grisle Odin G.L. kan bli den bästa och den har Stig Wiklund alltså bjudit in skidstjärnorna i.
- Jag har aldrig velat vara ensam ägare till hästar. Det som är roligt med trav är att man nätverkar och har gemenskap runt omkring en häst. Frida och även Wille tycker att det här är dökul och ännu roligare blev det ju med den här starten. Frida var med hela dagen på Dannero och blev jäkla positivt överraskad över hur spännande det var med upplägg och förberedelser under en tävlingsdag. Frida är på landslagsläger men far raka vägen till travet på söndag. Det är inte så vanligt efter en tuff träningsvecka!

”En motiverad favorit”
Jimmy Jonsson är försteman i stall Öystein Tjomsland och säger så här om söndagens storfavorit i V75-4.
- Grisle Odin är en motiverad favorit med tanke på det han visade senast. En bra chans ska det vara om allt bara är normalt eller inte strular till sig. Öystein valde spår först och valde åttonde för att vara på den säkra sidan och undvika eventuellt ”stök”. Har han bara en bra dag ska han kunna lite bättre än de 1.26,1 som han visade i kvalet.
- Det är lite extra det här. Han känns som en mycket färdig och fullvuxen häst med bra spänst, säger Jimmy Jonsson.

Fotnot: Första V75-start på Dannero på söndag är satt till klockan 15.00. Förutom Svenskt Kallblodskriterium körs finalen av Kriteriestoet, Svensk Travsports Guldtäcke och Ådalspriset (gulddivisionen) inom ramen för V75.

Mikael Wikner, Kanal 75


Kristi himmelsfärdsdag var det ridande trav för hela slanten på travbanan i Sundsvall. Nio montélopp stod på programmet med Mont&ea..


Kristi himmelsfärdsdag var det ridande trav för hela slanten på travbanan i Sundsvall. Nio montélopp stod på programmet med Monté-SM för kallblod som största begivenhet.
SM-loppet reds så sent som i september förra året. Emilia Leo fick då prova åttaårige valacken Wilda Fille för första gången och efter succén den gången har Leo fått fortsätta kampera ihop med hästen som tränas av Jan-Olov Persson.
Åtta segrar, en andraplats och en diskvalifikation är facit för Wilda Fille på tio starter med en av landets montédrottningar på ryggen.
På den röda torsdagen var dags för en repris på fjolåret i Monté-SM för kallblod - med den skillnaden att det blev ett prydligt svenskt rekord den här gången.
Emilia Leo hjälptes av ett högt utgångstempo och kunde sätta sig i dödspositionen och ta över kommandot på den sista bortre långsidan.
- Det var ingen fara någon gång under loppet. Jag kände redan i provstarten att han var fin. Han var lite knackig senast men Linnea och Persson har ju satt honom i toppskick till i dag. Så i dag kändes han helt perfekt och då spelar det inte riktigt någon roll hur man rider, sade Emilia Leo i segerinterervjun syftande på hästens skötare Linnea Holappa och tränaren Jan-Olov Persson.
Hästen som ägs av Wilda HB, Sundsvall (Leif Lindholm) fick 100 000 kronor för segern och har nu sprungit in 1,1 miljoner kronor.
Wilda Fille vann på tiden 1.24,6 över 2.140 meter autostart, ett svenskt rekord på distansen. Tvåa Don Viking och trea Karlängs Lill, tiondelen efter vinnaren.

Leo med egentränat
Med Wilda Fille knep Emilia Leo fjärde segern på de fem senaste åren i loppet. Blås Undan och Trippa Undan är Leos andra vinnare i detta SM.
Leo, korad till kometen i landet under förra året, vann också det största montéloppet för varmbloden. I loppet ”100% monté” segrade hon med egna hästen Sign Me Up Too som inkasserade 100 000 kronor.
Jonathan Carre', skrälljockeyn från söndagens Montéeliten på Solvalla med hästen Aigle Jenilou, vann ett av loppen i Sundsvall tillsammans med Destin du Bosque, tränad av
sambon Constanza Flores med licens på Umåker.
Nio montélopp reds under dagen och övriga vinnare var Natosi Goj (riden av Jenny Brunzell), Höiby Anders (Stephanie J Werder), Västerbo Tristan (Isabelle Orsimo), Green Bax (Amanda Hedlund), Igor Sånna (Lena Fritz) samt Chambaldi du Mirel (Caroline Forsner).

Mikael Wikner, Kanal 75


Söndagens Grand Slam 75 avgörs på Sveriges vackraste travbana i Årjäng. Den är numera inte bara känd för att vara natu..


Söndagens Grand Slam 75 avgörs på Sveriges vackraste travbana i Årjäng. Den är numera inte bara känd för att vara naturskön utan även för att det är där som storvinsterna delas ut. Så sent som för två veckor sedan blev det för andra gången i Årjäng en ensam vinnare på Grand Slam 75 som tog hem 15 miljoner kronor.
Söndagens omgång ser öppen ut och det är många norska hästar på besök. Två av de hetaste hästarna från Norge kommer från Geir Vegard Gundersens stall. Det är Egon N.O (GS75-5) och Faust Boko (GS75-7). Båda två körs av Geir Vegards son Magnus Teien Gundersen, 22 år gammal. Den unge kuskkometen slog igenom för några år sedan och har sedan stadigt förbättrat sina siffror för varje år. År 2017 körde han in 8,2 miljoner kronor som kusk vilket var dubbelt så mycket som året dessförinnan. I fjol blev det ett rekordår med 10,1 miljoner inkört och med segern i det norska travderbyt med Gretzky B.R. som kronan på verket.
- Fjolåret var väldigt bra och jag har fått köra väldigt fina hästar. Jag har blivit bättre och bättre som kusk och fått bättre självförtroende. Då har framgångarna kommit men jag har också jobbat hårt för det, säger Magnus Teien Gundersen.
- Segern i derbyt med Gretzky B.R. är min största i karriären. Det var extra känslosamt eftersom det är min pappa som tränar hästen och jag jobbar hos pappa om dagarna och har lärlingslicens. Sedan försöker jag att köra så mycket lopp jag kan. Jag har fått chansen att köra åt många tränare och det sätter jag stort värde på.

”Vann okörd senast - är väldigt bra”
I den femte avdelningen på Grand Slam 75, ett kallblodslopp, startar team Gundersen Egon N.O. Han var finalist i det svenska kriteriet i fjol och är obesegrad i år i två raka segrar. Senast vann han överlägset och nu startar hästen från 40 meters tillägg.
- Egon N.O. (GS75-5) gick väldigt bra fram till kriteriet i fjol men där var han tyvärr sjuk i finalen. Han slet mycket med sjukdomen efteråt och han fick god tid att återhämta sig. Han vann i årsdebuten efter ett långt uppehåll och senast var han väldigt bra och vann helt okörd i ett billigt lopp. Hästen har utvecklats bra och borde bara gå framåt med loppen i kroppen. Nu är det 40 meters tillägg och det är aldrig enkelt. Men jag tycker att han är en av de bättre hästarna i loppet och har han lite flyt under vägen är han bra nog att runda alla. Det blir fortsatt skor runt om och inga ändringar, säger Magnus Teien Gundersen.

”Gjorde ett av sina bästa lopp senast”
I Grand Slam 75-avslutningen har team Gundersen vinnarhästen Faust Boko till start. Hästen vann fem lopp på elva starter i fjol och skrällvann i V75 näst senast i Klosterskogen. Senast blev hästen ”bara” fyra men gjorde en stark avslutning. Nu har han ett läge med innerspår bakom startbilen och hästen har vunnit fyra av sex lopp i spets i Sverige.
- Faust Boko (GS75-7) vann V75 från spår tolv i Klosterskogen och det är nästan omöjligt att vinna därifrån på den banan. Jag var tvungen att chansa invändigt och det löste sig bra när luckan kom på upploppet. Senast satt vi långt bak och de körde sakta med 1.17 första varvet i täten. Jag styrde på i fjärdespår sista halvvarvet och hästen avslutade mycket bra. Han gjorde kanske ett av sina bästa lopp.
- Han känns väldigt fin i träningen och jag tror kanske att hästen är bättre än någonsin. Han är ganska snabb ut och jag provar en bit men det är inte avgörande om han inte får ledningen. Hästen kan även vinna från andra positioner. Han gör nästan aldrig ett dåligt lopp och var bland de tre i alla starter utom en i i fjol. Det blir barfota fram som vanligt och inga ändringar. Jag tycker att han är min bästa chans, säger Gundersen.

Michael Carlsson, Kanal 75


Hösten är här och med den travlandskampen mellan Sverige och Norge i Karlstad.Kallblodens uppgörelse i Unionstravet har lagts som den nä..


Hösten är här och med den travlandskampen mellan Sverige och Norge i Karlstad.
Kallblodens uppgörelse i Unionstravet har lagts som den näst sista avdelningen på V75 på lördagen, där tio hästar från Norge och Sverige gör upp om ett förstapris på 300 000 kronor.
Undantaget Månprinsen A.M. är alla de bästa samlade.
Odd Herakles gör sin bästa säsong som åttaåring och har varit tuff att rå på i hemlandet i år. Sex av nio starter har slutat med seger för åttaåringen 2018. Övertygande sådana. Odd Herakles var stor favorit i norska mästerskapet för kallblod för två starter sedan och vann också klassikern ”Meyern”, Jacob Meyers Pokallöp, tidigt i våras.
Enda gångerna Odd Herakles inte räckt till är i Elitkampen på Solvalla i maj, samt mot Månprinsen A.M. och finske ettan Polara.
- Jag tycker väldigt mycket om honom och det känns som han gått upp i toppen i Norge nu. Han  har gått på alla distanser och från alla positioner i år. Ja, han har varit bra hela vägen, säger 24-årige kusk-kometen och Odd Herakles ständige följeslagare Adrian Solberg Akselsen.

Minus med nionde
I kallblodslandskampen på lördag slipper Odd Herakles möta Månprinsen A.M. som han fick stryk av i den näst senaste starten på Åby.
Men åttaåringen är mycket snabb från start och brukar sällan eller aldrig ge sig i ledningen, och att han nu lottades till ett niondespår i tiohästarsfältet är ett minus.
Lome Brage ser ut att kunna bli den tidige ledaren från fjärdespåret på lördag. Med en i form varande Odd Herakles från fjärdespåret och Lome Brage med bakspår hade läget varit ett helt annat.
- Troligen hade vi blivit favoriter då och skulle slås. Nu när spåren blev som de blev får vi leva med det också, men det blir så klart tuffare. Han har varit lite lat då han fått gå i ryggar tidigare och varit som allra flinkast då han fått försvara sig i ledningen, säger kusken.

Toppår som kusk
Adrian Solberg Akselsen jobbar i Frode Hamres stora stall sedan ett par år och har fått chansen i storloppen den här säsongen. Han går mot sitt bästa år med 35 segrar på drygt 300 starter och 3,5 miljoner kronor inkört.
Odd Herakles är gamle arbetsgivaren Lars O. Romtveits stjärna som Adrian fått fortsätta köra.
- Jag startade min karriär hos Lars när jag var 17 och jobbade fyra och ett halvt år hos honom med väldigt fina kallblod. Bork Odin, Timian Scott, Dotterud Teddy och Norheim Fakse är hästar han tagit fram, men Odd Herakles är nog den bäste, funderar han.
Han säger sig inte vara främmande för ett tidigt avancemang med Odd Herakles som förlorade knappt efter ett tungt lopp i fjol just i Unionskampen och har en revansch att utkräva mot Odin Tabac och Oskar J Andersson.
- Vilken taktik jag använder är avhängigt av vilket tempo det blir och vem som sitter utvändigt om ledaren. Det är inte enkelt att slå Lome Brage för någon om han inte behöver gå så snabbt den första biten. För täten tar Lome Brage, det är det nog inget tvivel om.
- Men en sådan som Kleppe Slauren är tuff och gör nästan alltid bra lopp och det är säkert en som kommer att sätta färg på loppet. Odin Tabac har vi respekt för och Tekno Odin är på väg tillbaka igen.
Är det något utöver formen på plussidan med Odd Herakles den här gången?
- Han kändes kanske lite sliten när han mötte Månprinsen och vid segern i norskt mästerskap beroende på att han hade betäckt hela sommaren. Senast var han bättre igen. När avelssäsongen nu är över hoppas jag att han ska få lite mera energi till tävlandet.
Några ändringar till den här starten?
- Nej, jag pratade med Lars i helgen och hästen känns fin och vi hoppas att han ska hålla samma form som senast. Utrustningsmässigt blir det hans normala också, jänkarvagn och barfota runt om och norskt huvudlag.

Mikael Wikner, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-12-12 2015-12-12 Örebro-9 2180/11 0 37.5g 46
2016-11-14 2016-11-14 Färjestad-3 Wenche Evenshaug 2140/1 B str
2016-11-01 2016-11-01 Romme-1 Olle Goop 2160/6 A str
2016-10-04 2016-10-04 Romme-8 Olle Goop 2140/2 A str
2016-09-26 2016-09-26 Rättvik-1 Olle Goop 2160/8 A 0 32.3g 20
2016-09-14 2016-09-14 Rättvik-8 Olle Goop 1640/3 D 1 28.9 33
2017-11-21 2017-11-21 Eskilstuna-4 Lars-Åke Söderholm 2180/9 C 0 g 24
2017-10-24 2017-10-24 Eskilstuna-5 Örjan Kihlström 2640/3 D 0 g 74
2017-08-01 2017-08-01 Romme-9 Nicklas Westerholm 2140/8 B str
2017-07-17 2017-07-17 Lindesberg-7 Claes Sjöström 2160/7 D 0 g 154
2017-07-03 2017-07-03 Bollnäs-10 Robert Skoglund 2660/15 C 0 33.6g 160
2017-06-23 2017-06-23 Hagmyren-5 Robert Skoglund 1640/7 C 0 g 139
2017-05-25 2017-05-25 Bergsåker-4 Martin P Djuse 2140/1 D 0 g 84
2017-05-11 2017-05-11 Hagmyren-9 Robert Skoglund 2660/8 B 5 31.8 42
2017-04-23 2017-04-23 Dannero-8 Robert Skoglund 2160/13 A 1 32.0 32
2017-04-17 2017-04-17 Hagmyren-5 Robert Skoglund 2660/9 B 2 31.4 50
2017-04-01 2017-04-01 Östersund-5 Robert Skoglund 2640/5 C 1 35.8 52
2017-03-21 2017-03-21 Hagmyren-5 Robert Skoglund 1660/13 B 6 34.2 64
2017-03-11 2017-03-11 Bollnäs-12 Robert Skoglund 2140/5 B 7 32.8g 33
2017-02-10 2017-02-10 Bollnäs-3 Robert Skoglund 2140/2 A 3 31.8 34
2017-01-13 2017-01-13 Norge-6 Tom Horpestad 2100/4 B 0 58
2017-01-09 2017-01-09 Färjestad-3 Tom Horpestad 2140/6 B 0 g 32
2018-11-20 2018-11-20 Gävle-2 Johan Leijon 2160/10 B 0 g 90
2018-11-08 2018-11-08 Bollnäs-3 Julia Andersson 2140/3 D 3 30.2 36
2018-10-26 2018-10-26 Romme-9 Julia Andersson 2160/11 C 4 29.7 25
2018-08-24 2018-08-24 Romme-4 Nathalie Blom 2140/5 D 6 30.2 66
2018-07-19 2018-07-19 Arvika-4 Paw Mahony 2540/9 B 6 30.4g 63
2018-07-11 2018-07-11 Åmål-7 Niclas Benzon 2480/6 C 7 32.9g 34
2018-07-01 2018-07-01 Hagmyren-2 Jennifer Persson 2140/2 C 0 g 79
2018-06-26 2018-06-26 Arvika-6 Johan Leijon 2100/6 D 0 g 85
2018-06-16 2018-06-16 Arvika-4 Nathalie Blom 2120/12 B 1 30.3 74
2018-06-08 2018-06-08 Romme-3 Nathalie Blom 2140/7 C 0 31.1g 50
2018-06-01 2018-06-01 Årjäng-2 Nathalie Blom 2140/2 D 0 g 87
2018-05-12 2018-05-12 Rättvik-3 Nathalie Blom 2140/1 D 2 28.3 25
2018-04-29 2018-04-29 Lindesberg-6 Nathalie Blom 2180/13 C 2 31.0 59
2018-04-17 2018-04-17 Rättvik-4 Nathalie Blom 2160/12 D 0 g 272
2018-04-05 2018-04-05 Gävle-8 Nathalie Blom 2160/10 D 3 32.4 83
2018-02-03 2018-02-03 Gävle-2 Rebecca Dahlén 2140/1 D 0 g 115
2019-06-08 2019-06-08 Östersund-2 Nicklas Westerholm 2640/4 C 0 g 77
2019-05-27 2019-05-27 Lindesberg-2 James Macdonald 2140/11 C 10 29.6 176
2019-05-04 2019-05-04 Gävle-8 Nicklas Westerholm 3140/3 D 0 30.2 245
2020-12-11 2020-12-11 Romme-8 Pernilla Vidner 2160/11 D 7 31.3 764
2020-11-27 2020-11-27 Romme-7 Ella Ung 1660/12 C 4 30.4 1013
2020-11-18 2020-11-18 Bergsåker-3 Ella Ung 2160/6 D 8 29.7 3270
2020-11-09 2020-11-09 Bollnäs-3 Ella Ung 2140/2 D 0 g 2231
2020-10-23 2020-10-23 Bollnäs-6 Ella Ung 1640/12 D 0 31.8 1492
2020-09-06 2020-09-06 Hagmyren-9 Ella Ung 2180/6 D 0 g 728
2020-07-03 2020-07-03 Hagmyren-7 Ella Ung 2180/12 B 0 g 672
2020-05-07 2020-05-07 Bollnäs-10 Lukas Svedin 1660/10 B 7 31.1 395
2020-01-03 2020-01-03 Bollnäs-7 Peter Eriksson 2140/9 D 0 31.3 958ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se