Klöver All Over travhäst

Här hittar du V75 tips och andra gratis travtips för kommande lopp med Klöver All Over travhäst. Samt statistik och resultat för senaste loppen som hästen Klöver All Over har tävlat i.

Aktuella/kommande tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank
Klöver All Over har inga kommande starter..

Nyheter för travhäst Klöver All Over


Du har 70 mil från Heby till Skellefteå, det borde betyda att du åker i angeläget ärende?- Båda hästarna är fina och..


Du har 70 mil från Heby till Skellefteå, det borde betyda att du åker i angeläget ärende?
- Båda hästarna är fina och går snart ur klass så då får man passa på, och det är få förunnat att köra två V75-lopp och dessutom med två bra hästar, så det ska bli väldigt kul, säger 28-åringen.
När åker ni och hur lång tid beräknar du att resan tar?
- Vi åker på fredag efter lunch och hur lång tid det tar vill jag inte tänka på, säger Dahlén och skrattar.
- Men det tar nog nio timmar.
Vad tycker hästarna om det?
- Minnestads El Paso (V75-2) är hingst så han kommer säkert tycka att det är jätteroligt... 
- Men han har ju med sig Klöver All Over (V75-7) som är gammal och rutinerad så det ska nog gå bra.
Minnestads El Paso har gjort det jättebra för dig och vunnit 5 av 14 lopp, men vad jag förstår ville han inte alls springa från början. Hur ser historien bakom hästen ut och hur kom det sig att han kom till dig?
- Vi fick honom och en tvååring till i träning för två år sedan och båda skulle egentligen säljas av uppfödaren. Den andra hästen var jättefin och Minnestads var också jättefin att se på, men springa ville han inte. Han var trög och det gick inte att se någonstans att han skulle bli bra. Men jag tyckte om honom ändå och sa att om jag hade haft råd skulle jag köpa honom trots att han inte är bra och då sa uppfödaren att jag kunde få leasa honom. På den vägen är det.
När lossnade det för honom?
- Han har varit speciell hela tiden och väldigt rädd för traktorer. Så fort han skulle gå banjobb fick jag ringa till banmästaren och säga när jag skulle köra och att de inte kunde vara där då.
- I mars som treåring skulle han i alla fall ut i ett provlopp och gå 1.30. Men det blev inställt och då fanns bara 1.25-provloppet kvar. Så jag tänkte att han får gå ut där och springa med så länge han kan. Men i startvolten var det precis som att något hände. Jag fick ett ton i handen och han vann från dödens och gick 1.16 sista 500 meterna. Då förstod jag att han är en riktig löphäst och sedan har det bara rullat på.
Han provade kort distans för första gången i förra veckan och spurtade till seger från andra par utvändigt. Vad tyckte du om den insatsen och hur mår han efter det?
- Han var jättebra! Han har lite fräschörproblem så vi fick hjälpa honom lite efter starten i Bollnäs gången innan och han var inte alls vässad utan hade bara gått hemma i backen och inte startat på sju veckor. Han är egentligen inte en snabb häst men kort distans funkade fint och jag tror att han har gått framåt rejält med loppet. Han joggade lätt i söndags och gick ett jobb i dag (tisdag). Han var jättetrög som vanligt men kändes spänstig, fräsch och fin så det finns inget att klaga på.
Visst var det första gången han hade rycktussar senast?
- Det stämmer. Han är väldigt speciell och vi har övat med rycktussar i tre-fyra månader hemma. Men han har bara blivit rädd och det har inte fungerat. Men i sista jobbet inför förra starten kände jag att det gav rätt effekt så vi provade i loppet och det gav en hiskelig effekt. Han kommer gå utrustad precis likadant på lördag.
Då är det kort distans igen och han har startnummer 9 bakom bilen. Hur ser du på det?
- Jag ville ha spår 2 eller 9 så jag är jättenöjd. Därifrån är det ingen risk att vi blir hängande. Han är ingen blixt ut men vi får hoppas att de kör lite, det brukar de göra i V75.
Vad tror du om segermöjligheterna?
- Det beror på hur det blir kört men jag skulle inte blir förvånad om han vinner. Vi var trea i V75 för några starter sedan och då hade han vunnit om jag hade litat på att han är så bra som han är. Men jag ville inte ut i tredjespår i sista sväng utan satt kvar och det blev fel. Han hann nästan fram ändå och visade att han duger.
- Den här gången kommer jag inte att sitta kvar. Jag åker inte till Skellefteå för att sitta fast.
Du kör även Klöver All Over åt Emelie Mattson i V75-avslutningen. Du vann med hästen senast och nu lottades ni till innerspår bakom startbilen. Hur ser du på uppgiften för hans del?
- Emelie är en av mina bästa vänner och nu när hon har opererats har vi Klöver All Over hemma hos oss. Starten på Solvalla var den första för oss och där var han jättefin. Det var första gången jag fick köra honom i ledningen när han var frisk. Jag har gjort det en gång tidigare i V75 i Rättvik men då rusade han och tvärstannade och det visade sig att han hade höga infektionsvärden. Nu fick jag känna vad alla proffs har sagt, att han är bäst i ledningen. Han vann med tussarna kvar och det var jättekul.
Så taktiken är given på lördag?
- Plan A är att köra i ledningen men det finns ju ett snikspår (open stretch) i Skellefteå så vi får se. Men det är ingen som tar en längd på honom från star normalt sett.
Du har tidigare varit trea i V75 med både Minnestads El Paso och Klöver All Over. Hur stort skulle det vara att få sätta pricken över i på lördag?
- Det skulle ju vara helt otroligt, hur fränt som helst. Det finns de som håller på i väldigt många år och inte ens kommer i närheten av V75, så jag är tacksam att jag ens är med liksom.

Ola Johansson, Kanal 75


Stall Brynäs toppar Rikstravet med 30 poäng efter att Falco di Quattro är obesegrad i deras ägo. Två starter för nye tränare..


Stall Brynäs toppar Rikstravet med 30 poäng efter att Falco di Quattro är obesegrad i deras ägo.
Två starter för nye tränaren Erik Lindegren har inneburit lika många segrar och succén är ett faktum. I första starten fick hästen en tung löpning men hade ändå mod och styrka att avgöra på mållinjen. I den andra starten fick han ett invändigt lopp efter en kort startgalopp och spurtade till en lätt seger när han fick luckan in på upploppet.
- Båda gångerna har han haft högsta farten över mållinjen så det är ju bra. I debuten för oss fick han tredjespår första varvet och sedan vila lite. Därefter gick han riktigt bra sista tvåhundra metrarna. Senast blev han lite för ivrig och felade några steg i starten. Men han ställde sig snabbt så det var inga konstigheter. Det löste sig perfekt och han avslutade 1.11,5 sista femhundra, säger Erik Lindegren.
- Det är en fin, långstegad häst, som har varit ute i tuffa sammanhang tidigare. Han var bland annat med i storloppet i Hamburg och i Breeders Crown samt flera andra större lopp. Jag tror att det finns mer utveckling i honom och han har inte tjänat så mycket pengar.
Vad säger du och ägarna om den här starten och att ni leder Rikstravet?
- Det är trevligt såklart att det har börjat så bra. Kul för ägarna och det är några som har varit ute och hälsat på hästen. De är glada men de får inte tro att det är så här lätt att vara hästägare bara.
- Det är ett jättebra initiativ det här med Rikstravet. Stall Brynås sålde slut alla andelar några dagar innan Falco di Quattro gjorde första starten för oss. Men det är flera fina hästar som är med i Rikstravet. Sphinx d'Inverne exempelvis, som vann i Kalmar, ville jag köpa men vi kom inte överens om priset. För då hade jag inte kunnat köpa Falco di Quattro.

Möter stall Luleås Jim Sånna
Apropå flera Rikshästar så startar även Stall Luleås Jim Sånna i V75-6 på juldagen och möter då Falco di Quattro. Erik Lindegren väljer att skicka upp sin häst de 55 milen till Umeå där V75 för första gången kommer att köras på isbana.
- Han står bra inne i loppet och vi får hoppas att han klarar isbanan bra. Men det tror jag för rakbanan på Leufsta är is och det har inte varit några problem. Hästen reser upp på julafton tillsammans med ägaren till Klöver All Over. Skötaren till Falco di Quattro har sitt föräldrahem i Vännäs och ska fira jul där så hon blev glad när vi skickade upp hästen.
Hur firar du själv jul?
- Jag har ett barn på tio månader, en på sex år och en fru, så jag blir hemma. Vi har personal som vill vara ledig och jag jobbar i stallet istället. När vi även fick chansen att få Ulf Ohlsson som kusk så blev det perfekt.
Hur verkar det med Falco di Quattro efter senaste segern?
- Han har gått motion både lördag och söndag och ska få ett lätt jobb på onsdag. Allt verkar bra, han är mjuk och fin.

”Gäller att hitta ner från start”
Falco di Quattro har spår sex bakom bilen i V75-6 och tävlar om ett förstapris på 100 000 kronor. Vad säger du om uppgiften?
- Jag kan inte riktigt flera av de andra hästarna men tror inte att min gör bort sig. Jag tror att han kan vinna om det stämmer, men han är inte bra från start så det gäller att han hittar ner någonstans. Klaffar det på vägen är det inte omöjligt för hästen är riktigt bra, säger Erik Lindegren.
Du har även med Klöver All Over i V75-1. Chanserna där?
- Han känns fin och formen är bra men han slog i bakbenen i vagnen senast då han gick i jänkarvagn. Läget blev tyvärr tråkigt och från spår tolv får vi hoppas på turen och att de kör fort där framme. Men han får väl köra för pengar i första hand.

Michael Carlsson, Kanal 75

Tidigare tävlingsdagar

Datum Datum/bana/lopp Kusk Distans/spår Rank Plac. Tid Odds
2015-10-22 2015-10-22 Bollnäs-2 1640/11 1 12.4 21
2015-10-13 2015-10-13 Gävle-3 1640/2 1 12.4 14
2015-10-03 2015-10-03 Skellefteå-11 1640/10 0 12.7 126
2016-12-25 2016-12-25 Umeå-5 Ulf Ohlsson 1640/12 A 0 14.9 83
2016-11-29 2016-11-29 Eskilstuna-8 Erik Lindegren 1640/5 A 0 13.1 19
2016-11-07 2016-11-07 Bollnäs-4 Rebecca Dahlén 1640/11 A 3 14.3 29
2016-10-11 2016-10-11 Gävle-1 Erik Lindegren 2140/6 B 1 14.2 14
2016-09-28 2016-09-28 Solvalla-6 Rebecca Dahlén 1640/10 B 1 12.1 82
2016-08-19 2016-08-19 Hagmyren-5 Erik Lindegren 1640/2 A 4 14.6 28
2017-11-08 2017-11-08 Solvalla-8 Rebecca Dahlén 1640/1 B 3 11.8 139
2017-10-21 2017-10-21 Bergsåker-3 Rebecca Dahlén 1640/1 B 4 12.3 19
2017-10-07 2017-10-07 Skellefteå-11 Rebecca Dahlén 1640/1 C 6 13.2 36
2017-09-13 2017-09-13 Solvalla-6 Rebecca Dahlén 1640/5 B 1 12.1 35
2017-08-05 2017-08-05 Rättvik-9 Rebecca Dahlén 1640/5 C 0 11.6 217
2017-07-28 2017-07-28 Romme-2 Rebecca Dahlén 1140/4 B 1 28
2017-07-19 2017-07-19 Eskilstuna-10 Rebecca Dahlén 1640/5 C 0 12.4g 229
2017-06-25 2017-06-25 Kalmar-8 Rebecca Dahlén 1640/7 C 3 12.6 506
2017-06-13 2017-06-13 Hagmyren-3 Rauno Pöllänen 1640/2 D 1 13.0 41
2017-05-28 2017-05-28 Solvalla-3 Rebecca Dahlén 640/6 C 3 105
2017-05-16 2017-05-16 Eskilstuna-8 Rebecca Dahlén 2140/2 C 5 14.1 147
2017-05-06 2017-05-06 Gävle-3 Rebecca Dahlén 1640/9 D 2 13.0 52
2017-04-24 2017-04-24 Rättvik-9 Rebecca Dahlén 2140/14 B 2 17.5 37
2017-04-11 2017-04-11 Rättvik-3 Rebecca Dahlén 1640/11 C 2 13.7 124
2017-03-08 2017-03-08 Solvalla-9 Ove A Lindqvist 1640/5 B 0 13.3 176
2017-02-25 2017-02-25 Eskilstuna-4 Rebecca Dahlén 2140/3 C str
2017-02-06 2017-02-06 Gävle-3 Erik Lindegren 2160/9 A 7 16.2 36
2018-07-27 2018-07-27 Romme-2 Rebecca Dahlén 1140/7 B 1 35
2018-07-04 2018-07-04 Lindesberg-10 Rebecca Dahlén 1640/12 B 0 11.8 469
2018-06-23 2018-06-23 Lindesberg-3 Rebecca Dahlén 1640/6 A 1 12.7 18
2018-05-27 2018-05-27 Solvalla-3 Rebecca Dahlén 640/4 A 0 g 49
2018-05-17 2018-05-17 Eskilstuna-9 Rebecca Dahlén 1640/3 B 1 10.9 22
2018-04-28 2018-04-28 Mariehamn-4 Rebecca Dahlén 1640/11 A 2 55
2018-04-16 2018-04-16 Eskilstuna-4 Rebecca Dahlén 1660/9 B 0 13.1 73
2019-12-06 2019-12-06 Romme-6 Rauno Pöllänen 2140/8 B str
2019-05-26 2019-05-26 Solvalla-1 Rebecca Dahlén 640/4 D 0 g 116
2020-05-15 2020-05-15 Bollnäs-9 Rauno Pöllänen 1640/9 D 0 13.0g 167
2020-04-27 2020-04-27 Hagmyren-3 Rauno Pöllänen 2160/10 C 4 14.5 357
2020-04-16 2020-04-16 Bollnäs-4 Rauno Pöllänen 2160/7 C 7 15.5g 287
2020-04-03 2020-04-03 Bollnäs-8 Rauno Pöllänen 2140/4 C 5 13.9g 423
2020-03-24 2020-03-24 Bollnäs-9 Rauno Pöllänen 2660/6 C 0 16.7 487ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) är inte innehavare till Gratistravtips.se, utan förser oss enbart med data om aktuella startlistor, hästar, tränare och kuskar.
Denna information tillhandahålls enligt samarbetsavtal med ATG. Samtliga rättigheter tillhör ATG. Inga bilder, texter eller sammanställd information, eller utdrag därav, får användas för kommersiellt bruk eller i övrigt i strid mot reglerna i lag (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk.
Gratistravtips.se har ett aktivt samarbetsavtal med Svenska Spel Sport & Casino AB samt AB Svenska Spel och marknadsför deras produkter.
Spel för dig som fyllt 18 år
Spelproblem? Ring Stödlinjen på 020-81 91 00 eller besök Stödlinjens hemsida: www.stodlinjen.se. Du kan även testa dina spelvanor på: Spelalagom.se